Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

• Автор
преди 2 минути, Belhor написа:

Отговор има, и дори не трябва много ум за да го видиш...

А ти не си слагаш ошо за аватар, щото е отвратителен чичак!

е то и вашите "светци" не са много красиви, но вие им се кланяте като на богове! :help:

преди 1 минута, kipen написа:

Не е вярно! В този въпрос субективно си заложила "отговорът",  от който "да дойде" основанието на собствените ти нагласи за възприемане....вкл. търсене на вина, стойност на учения/религии и секщви други съпоставителни системи за самоориентиране...

Религията не се крепи на този въпрос!

На кое се крепи Християнството като религия?

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 4 минути, Aumi написа:

На кое се крепи Християнството като религия?

На вярата! Както всяка религия!

Друг е въпросът до каква форма ги докарваме ние хората, в социалния ни живот

преди 46 минути, M.Николов написа:

Тоест според теб всеки един Тома е близнак на Христос?

Не мислиш ли, че има разлика между думата "тома" и името "Тома"?

Пример в българския език с думата "искрен" и името "Искрен".

Явно прилича на Иисус иначе защо ще му турят този прякор? Близнакът.

преди 32 минути, Aumi написа:

Въпросът е много съществен, защото на неговият отговор се крепи цялата религия.

Ох, жертвайки тленната си плът и подлагайки я на въпросното убийство (смърт) в следващите 40 дни доказва чрез физически начини, че е възкръснал. После се възнася. Реално има ли в момента негова плът (тяло) чрез което да се докаже, че е бил убит?!

п.п. Същото е като кивота в който са десетте божи заповеди ... 

"Този не е ли дърводелецът, син на Мария и брат на Яков и Йосия, на Юда и Симон? И сестрите Му не са ли тук, между нас? И те се съблазниха в Него." 

Марк 6:3

Не се споменава Тома

преди 41 минути, Aumi написа:

На кое се крепи

п.п.

Отиди до Израел. Виж кой в момента е собственик на пространството над Храма на Соломон. Виж и кой е собственик ма мястото от където се е възнесъл Христос и кой държи ключа към Голгота ... 

Кой какво крепи и кой какво държи, а?! 

п.п.2. Само по този начин ще разбереш истината по отношение на религиите и коя е по-по-най духовна ... 

Не забравяй да посетиш и гроба на Дева Мария и да видиш домът на майка ѝ св, Ана ... = да видиш как е "цепнат" ... вулгарно ... но трябва да го видиш, за да разбереш за какво говоря ...  

преди 1 час, Shiniasu написа:

А как се е появила отделната индивидуалност? Ако се приеме, че Бог като абсллют съдържа всичко в себе си, то индивидуалността не може да е нещо извън него

"Оплетена логическа йерархия", Себепозоваване, "Аз съм, който съм".

Рамуса преди 20 и кусур страници за това подчерта "индивиДУАЛНОСТ".

Не се ли се замислял що навсякъде започна да се коментират форми като - "познаване-познаващ-познавано", "възприятие-визприемащ-възприемано" и т.н. Аналогията с "неща" от религиозната ти вяра не мисля, че са трудни за откриване.

"Духът на времето"(заемка от филма Zeitgeist, ;)) явно дава възможност за т.нар. "квантов скок". Не е кат да няма информация вече. А информацията, тук и Мианмара може да каже по-конкретно що(и без тва даде матем.запис), е по експоненциален закон "натрупването на количеството й". Отвъд "фаза" количество, принципът на растеж и развитие вече се проявява във "фаза" качество.

А това "го има" и при електроните. За да може "да мине" на по-висока енергетична атомна орбитала, трябва да "поеме" квант енергия, но пък "скокът" е мигновен, преместването в пространството става под възможностите ни за измерване на време, макар че официалната теза е, че е безвременно. (Но скоро, според мен, тази научна догма ще бъде преосмислена)

• Автор
преди 41 минути, kipen написа:

На вярата! Както всяка религия!

Друг е въпросът до каква форма ги докарваме ние хората, в социалния ни живот

Християнството не е вяра в Бог. Основното вярване в Християнството е, че Христос е богочовек, дошъл да спаси човечеството. Той се нарича жертвен агнец, който е пролял кръвта си за греховете на човечеството.

20 Така взе и чашата подир вечерята, и рече: Тази чаша е новият завет в Моята кръв, която за вас се пролива

11 А понеже Христос дойде като първосвещеник на бъдещите добрини, Той влезе през по-голямата и по-съвършена скиния, не с ръка направена, сиреч, не от настоящето творение,

12 веднъж за винаги в светилището, и то не с кръв от козли и от телци, но със Собствената Си кръв, и придоби за нас вечно изкупление.

13 Защото, ако кръвта от козли и от юнци и пепелта от юница, с които се поръсваха осквернените, освещава за очистването на тялото,

14 то колко повече кръвта на Христа, Който чрез вечния Дух принесе Себе Си без недостатък на Бога, ще очисти съвестта ви от мъртвите дела, за да служите на живия Бог!

преди 24 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

п.п.

Отиди до Израел. Виж кой в момента е собственик на пространството над Храма на Соломон. Виж и кой е собственик ма мястото от където се е възнесъл Христос и кой държи ключа към Голгота ... 

Кой какво крепи и кой какво държи, а?! 

п.п.2. Само по този начин ще разбереш истината по отношение на религиите и коя е по-по-най духовна ... 

Не забравяй да посетиш и гроба на Дева Мария и да видиш домът на майка ѝ св, Ана ... = да видиш как е "цепнат" ... вулгарно ... но трябва да го видиш, за да разбереш за какво говоря ...  

Има много по-красиви места по света където мога да ида.
Нямам желание да си губя времето по разни камънаци. :)

За какво да ходя там - да търся Бог ли?

преди 3 минути, Aumi написа:

Християнството не е вяра в Бог.

Твърде едностранно гледаш по отношение на християнството. Не си запозната с православието. То, не е само какво пише в известните за теб книги. 

Има неща които не се публикуват. ;) 

преди 31 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

п.п.

Намират се под юрисдикцията на Ислямски съвет, който пък е подчинен на краля на Йордания, който произхожда от кръвната линия  на пророка Мухаммад. Ключа за църквата на Божи граб се държи от ислямски духовник от знатна фамилия, което ти научи от мен тук.Виждам,че нещо много взе да ме преразказваш показвайки го като свои знания. Да не взема да те трясна, следващия път ,като плагиатстваш,без да посочваш източника....

Като цяло  обаче Храмовия хълм, подстъпите към него ,площада и светите места на Исляма -Месджид Ал Кибли и Куббат ас Сахра са под суверенитета на независимата Мединат Исраел.

И каква е сензацията тук, че не разбрах?

Освен тази,че Исраел дава свободен достъп на  всички пилигрими от всички краища на света за посетят светите места на Исляма. Да ти онагледя  и откъде е достъпа !!!!
spacer.png

преди 31 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

какво му е на гроба на тази дева Мария :

spacer.png

не видях и не заснех нищо сензационно7

spacer.png

преди 16 минути, valkiria1 написа:

от знатна фамилия, което ти научи от мен тук.

:) 

От теб научих само едно: Юдеите или Иудеите са предатели!!! 

Нищо лично!!!

п.п. Не търси под вола теле!!! Клише, но истина!!! Това правиш!!! :) 

п.п. За теб специално ще си спомня и като съм в София ще ти ти наблегна и на лични фотоси от Израел и Йордания ... ;) 

преди 9 часа, Shiniasu написа:

И наизуст да го научиш, все тая, след като нищо от завета не разбираш. Това, че Исус се е оставил да бъде съден и убит, не отменя това, че убийците му извършват грях. Те са били свободни да не го направят.

Ииус е обвинен за нарушаване на законите на Иудея и  осъден като политически престъпник от Рим . Това в онзи свят се е наказвало  по този начин. В България също са падали глави на боляри  и родове заради християнството, но явно аз намирам за глупаво да го вадя като аргумент ,когато става въпрос за правосъдие раздавано преди векове според местните закони.

преди 4 часа, Shiniasu написа:

Ама той още си съществува. Историческата личност е Исус. Христос/Сина не може да престане да съществува защото е едно с Бог. 

глупостите на платонизма  прибавени към религията  на евреите.

преди 7 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Това е Юда = въпросните сегашни юдеи или Иудеи ... = предатели!!! Те лъжат, че са от избрания божи народ!!! 

Иудея престава да съществува след победата на Тит. Престани да плещиш глупости и да бъркаш понятия.

преди 7 часа, Belhor написа:

1. Всяка света книга е правилна, когато не се използва за налагане на тирания.

Няма отговор ,който да се отнася към това, което съм задала като въпрос. Предполага се,че след като се вдига пушилка за  някакъв  сатанински иудаизъм и негови изопачени преводи на друг вид иудаизъм ,то трябваше да се представят доказателства, за да не хвърчиш като балон  из въздуха.Общите приказки, не са доказателство за нищо.Както казва Павел"дрънчащ кимвал"

преди 8 часа, Belhor написа:

2. Давам символи даже- Ротшилд, Рокфелер

Как стигна до това  заключение? По аналогия с извадката от близкото ти обкръжение,лично познанство и опитност  или по друг начин?

преди 8 часа, Belhor написа:

3. Евреите не са избирани за нищо! Това са си техни твърдения.

Избрани са. Но не виждам, вас това какво ви бърка, след като не ви засяга и не пречи на никой.!!!! Отделно,че този избор не е привилегия, а  задължение.

:

Второзаконие :

18 а Господ днес е заявил, че ти ще бъдеш Негов собствен народ, както ти се е обещал, за да пазиш всичките Негови заповеди, 

9 Господ ще те утвърди като свет народ за Себе Си, според както ти се е клел, ако пазиш заповедите на Господа твоя Бог и ходиш в Неговите пътища; 

преди 9 минути, valkiria1 написа:

Иудея престава да съществува след победата на Тит. Престани да плещиш глупости и да бъркаш понятия.

Ох ... затова сте и "народ без корен" ... Християните не са виновни, че някой Ви и ви е "махнал царството" ... 

Не тръгвай да съдиш "новото време"!!! Седи си там край някакъв бряг и се наслаждавай на личната гора. Тя реално не е твоя!!! ;) 

Светът е на човечеството, а не на някакъв вид род или потомци на вид род. ;) 

Не е проблем, че си непокорна. Просто не е културно .... съжалявам ... твоята култура е анахронизъм ... 

преди 23 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

От теб научих само едно: Юдеите или Иудеите са предатели!!! 

Нищо лично!!!

п.п. Не търси под вола теле!!! Клише, но истина!!! Това правиш!!! :) 

п.п. За теб специално ще си спомня и като съм в София ще ти ти наблегна и на лични фотоси от Израел и Йордания ... ;) 

Нали знаеш,че много добре разпознавам нещата, които съм писала на различни места. ;)Още повече, когато знам информация от източници , които ти не можеш и да намиришеш. Та гледай ,когато ме преразказваш или цитираш  да си посочваш източника.Освен това капацитета ти на знания, логическо мислене и способност да  разсъждаваш върху факти  е нищожно малък,така ,че недей да се стремиш да заблудиш други в нещо, в което и ти не вярваш. Твоите фотоси не ме интересуват. Те няма да прибавят нищо  по различно  към  това, което ти казах.

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Нали знаеш,че много добре разпознавам нещата, които съм писала на различни места.

Нещо не може да вденеш. :) Няма проблем ... :) 

Не може да разбереш, че някаква информация не е от теб, а от информация на место и то от хора които постоянно живеят по въпросните земи. 

Трябва да ти говорят вид съвпадения, но си вироглава = Аз съм казала и .... прочие ... :) 

Душе, Валке ... светът не се върти само около теб ... :) Но, не ... ти си Примата и Вистата ... :) 

Прощавай и ти благодаря, че ме разсмя ... :) 

Весело след Ваш празник и се подготвяйте за новата година. 

Няма време ... ей го на ... иде 2021 ... или там какво е по ваше му ... муу мууу ... :) 

п.п. Още е рано за до Амина ... ;) 

преди 27 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Нищо лично!!!

Тогава и аз да спомена,че мнението на един прост балкански цървул ,няма никакво  значение и няма как да повлияе на живота ми по никакъв начин.

Нищо лично !!!

няма никакво  значение

Ох ... това всеки българин го знае .... има и неблагодарници ... уви ... 

Но ... такъв е живота .... някой помнят избирателно .... мда .... 

Весела подготовка за Новата година!!!

п.п. Нв Ви требе да сте тук!!! Седете си далече от цървулите и нема да Ви дразнят ... :) 

Така е .... българите "смърдим" ... :) Но, ти не си такава, затова какво ли ти пука, а?! :)

п.п. Пази Боже сляпо да прогледне! Клише, но факт!!!

преди 9 часа, Shiniasu написа:

Това е заповед към хората. Христос е Бог. 

Верно ли ?Иисус е бил обрязан..... Обрязан бог.:shock11:

Знаеш ли какво означава акта на обрязване ?

преди 38 минути, valkiria1 написа:

Ииус е обвинен за нарушаване на законите на Иудея и  осъден като политически престъпник от Рим . Това в онзи свят се е наказвало  по този начин. В България също са падали глави на боляри  и родове заради християнството, но явно аз намирам за глупаво да го вадя като аргумент ,когато става въпрос за правосъдие раздавано преди векове според местните закони.

глупостите на платонизма  прибавени към религията  на евреите.

Няма отговор ,който да се отнася към това, което съм задала като въпрос. Предполага се,че след като се вдига пушилка за  някакъв  сатанински иудаизъм и негови изопачени преводи на друг вид иудаизъм ,то трябваше да се представят доказателства, за да не хвърчиш като балон  из въздуха.Общите приказки, не са доказателство за нищо.Както казва Павел"дрънчащ кимвал"

Как стигна до това  заключение? По аналогия с извадката от близкото ти обкръжение,лично познанство и опитност  или по друг начин?

Избрани са. Но не виждам, вас това какво ви бърка, след като не ви засяга и не пречи на никой.!!!! Отделно,че този избор не е привилегия, а  задължение.

:

Второзаконие :

18 а Господ днес е заявил, че ти ще бъдеш Негов собствен народ, както ти се е обещал, за да пазиш всичките Негови заповеди, 

9 Господ ще те утвърди като свет народ за Себе Си, според както ти се е клел, ако пазиш заповедите на Господа твоя Бог и ходиш в Неговите пътища; 

Тва предполагам го е писал евреин...

преди 4 минути, valkiria1 написа:

Знаеш ли какво означава акта на обрязване ?

Въпросния индивид не знае какви са условията на живот по онези земи, и защо се прави въпросния акт, а изискваш вид знания по отношение на акт. 

Той е привърженик на "безактовите" неща .... де факто дали изобщо е роден в следствие на вид акт?! :) 

Нед мъ дорасмивай ...  :) 

преди 5 минути, Belhor написа:

Тва предполагам го е писал евреин...

И въпроса беше: на вас това, какво ви пречи,след като не ви засяга по -никакъв начин???????

Евреите са избрани от Адонай да му служат, да изпълняват законите му и да му бъдат народ свещенослужител. Това е богоизбраността на евреите -това го пише ,черна на бяло в Тора. -да не повтарям цитатите.

Та трети път: това на вас какво ви пречи през вековете до днес?

И въпроса беше: на вас това, какво ви пречи,след като не ви засяга по -никакъв начин???????

Евреите са избрани от Адонай да му служат, да изпълняват законите му и да му бъдат народ свещенослужител. Това е богоизбраността на евреите -това го пише ,черна на бяло в Тора.

Та трети път:ова на вас какво ви пречи през вековете до днес?

Един евреин ни направи голяма мръсотия. Казва се Соломон Паси.

А въпроса, онова дали го е писал евреин, беше риторичен. В Библията има ужасно много  противоречащи си писания. Нормално, писана е от хора които си мислели че говорят с Бог. Това обаче е причина да смятат, че има липсващи евангелия.

Детството на Иисус не е било цветущо. Страница 21 от този документ.

http://conf.uni-ruse.bg/bg/docs/sns/2011/SNS2011-Silistra.pdf

Докато си вървял Иисус някакво момче Го е бутнал и ТОЙ казал, че няма да стигне далече и момчето починало, а който се е осмелил да се оплаче от стореното е ослепявал. Иисус възкресил едно момче, което е паднало от покрива, не защото му е било жал за момчето, а да докаже на своите родители, че не ТОЙ го е бутнал.

Друго смущаващо нещо е, когато са ГО накарали да учи гръцката азбука, а, ТОЙ, Иисус не искал. Учителят ГО ударил, а Иисус го е проклел и така учителят е починал.

• Автор
преди 6 минути, Belhor написа:

В Библията има ужасно много  противоречащи си писания. Нормално, писана е от хора които си мислели че говорят с Бог.

А ти откъде си сигурен, че Исус също не е от хората, които са си мислели и въобразявали много неща?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.