Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съзнание и(ли) неосъзнатост?

Featured Replies

Време ли е да дадем разяснение, че говорейки за мен, всъщност говорим за принципно поведение на определени хора и не обсъждаме конкретно мен... :) Както правехме и преди, когато някои хора си мислеха, че говорим и обсъждаме тях. Както и да е.

Ще да е панда. Имаше такава, продължавам да настоявам, че нямам халюцинации.

И аз видях пандата. Спокич. :) А иначе - комплименти... за пандата... ;)

• Отговори 958
  • Прегледи 61,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хм... а аз не писах. Сигурна съм, че е постановка. Видях неточности в поста му, които няма как да приема за "чиста монета". И това е, което видях. Другото го усетих :D

Да. И аз го видях и затова не тръгнах да се правя на психолог и психотерапевт. Всъщност, възможно е да описва друг напр. близък, а не себе си.

–––––

Вече не ми дава да лайквам. Тъй че чувствайте се дизлайкнати от тук-насетне. :D

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Да. И аз го видях и затова не тръгнах да се правя на психолог и психотерапевт. Всъщност, възможно е да описва друг напр. близък, а не себе си.

–––––

Вече не ми дава да лайквам. Тъй че чувствайте се дизлайкнати от тук-насетне. :D

Аз пък няма да пиша, щом не ме лайкваш... :P

Шегувам се. Не, не... Не уточнявам за теб.

Аз се чувствам феноменално тъпо с толкова лайк в най-сериозният технически форум, така че... никога няма да разбера стремежът към покриване на подобен норматив, но... И това е до аз-чето у нас... дето се прави на Аз-ът... :P

Човек така е устроен - да скача на голямо, твърдо и лъскаво... за да си осигури безсмъртие и приемственост.

п.п. Тръгвам за зъболекар и за това не отговарям за смислеността на този си пост.

п.п.п. Доколкото за другите отговарям де... ;)

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Аз пък няма да пиша, щом не ме лайкваш... :P

излъгах те. :tongue2:

Теб система ми позволява, все още.

Време ли е да дадем разяснение, че говорейки за мен, всъщност говорим за принципно поведение на определени хора и не обсъждаме конкретно мен... :) Както правехме и преди, когато някои хора си мислеха, че говорим и обсъждаме тях. Както и да е.

вече е написано - за мен и само според мен:

Когато, каквото, където, както и да се говори, пише или изразява, автора всъщност описва всичко това през погледа си. За мен това е фокус и приоритет.

И от общото - към конкретното -->> каквото и да пиша тук, за който и да пиша, който и да визирам, всъщност пиша само себе си. Пиша света през моите очи, през опита, призмата... и опитите ми да мина отвъд тях.

Само това... За мен, да си дам ясна предварителна постановка, че каквито и да са думите, на който и да било, дори когато той пише за мен, или за който и да е друг - той всъщност описва вътрешно-символните си и образни отражения и проекции - за каквото и да било. Това се отнася и до мен самия... защото според мен - този принцип не може и няма как да има изключения.

Често използвам ник, но във форма на събирателно, нарицателно, като обобщение. Но всичко това е само формално - за целите на изказа, на темата или изразяването. Това беше много характерно относно точно форумното дете, както и някои от другите участници на НИЕ-групата.

Но от друга страна - когато описвам себе си, и говоря за себе си, нямам предвид групови обобщения. Нямам предвид нищо освен това, с което разполагам в даден миг, на етапа в който съм, на нивото в което е състоянието ми на съзнание и отражение. Това, че говоря за себе си толкова често... за едни е признак за едно, за други - диагноза за друго, а за трети - е нещо естествено. Когато работиш със себе си, най-естественото нещо е - да изразяваш себе си.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Аз се чувствам феноменално тъпо с толкова лайк в най-сериозният технически форум,

Като се има предвид, че наскоро научи къде са бушоните - нормално е. :D

––––––––––––––––––––––

Най-добра е политиката на Рамус - да не лайкваш изобщо. Преди като имаше дизлайк беше по-забавно. Инак, ако трябва сериозно - мисля, че това е една доста излишна функция, която трябва да отпадне.

Най-добра е политиката на Рамус - да не лайкваш изобщо.

За мен това не е никаква политика. За мен харесването е нещо несериозно. Изразяването на просто отношение. Повечето хора синонимизират харесване и одобрение. До голяма степен се припокриват, но за мен са различни. Но така или иначе и двете са несериозни за мен и нямат съответствие с онова, за което съм тук.

И в живота си съм същия, както и в думите си тук. Когато се налага да изразя отношение със знак + или - го правя заради контекст и общуване с реципиенти за които това е наложително. Към деца, към емоционални хора.

За мен самия, вътре в мен, когато съм в "разговор" с "малкия" в себе си, го правя, защото това е неговия език. Но извън това - а все пак аз имам и нещо "извън малкия в себе си" - такива знаци и символи, просто ги няма. Нито са нужни, нито са съответствени и просто отпадат като непотребни.

За мен това не е никаква политика. За мен харесването е нещо несериозно. Изразяването на просто отношение. Повечето хора синонимизират харесване и одобрение. До голяма степен се припокриват, но за мен са различни. Но така или иначе и двете са несериозни за мен и нямат съответствие с онова, за което съм тук. И в живота си съм същия, както и в думите си тук.

Ша та лайквам до припадък. :tongue2:

Аз предложих на Ауми един хубав експеримент, но тя, разбира се, не го направи.

Повечето хора синонимизират харесване и одобрение. До голяма степен се припокриват, но за мен са различни.

Доста различни са.

Доста различни са.

като става въпрос - за мен, според мен:

Мога да се пробвам да ги наредя в схема:

на физическо ниво - в колективните транзакции - прегръдка, милувка - като плюс. И стимулатор за болка, дори заплаха за нея - като знак "-". На това ниво са всички животни и това са и вътрешните и груповите стимули, с които се регулира поведението.

на Е(моционално ниво на отражение) - се горното се превръща в харесване, одобрение, внимание, отношение. дори привличането ( в Е-варианта си). Всички варианти на знаци на неговото изразяване дори в емпатичен план.

на ментално ниво - съгласяване, приемане на тези... припознаване в концепция... или обратното на това.

Всички те са израз на едно и също и започват от физическото ниво, защото са заложени генетично и неврално, после се допълват от второсигнални и огледални (имитационни и подражателни) рефлексии. По този начин - емоционалното ниво просто допълва и надгражда физиологичното. Нещо, което е напълно естествено, по простата причина, че цялата Е-сфера на отражение е обособена по шаблон на физиологичното ниво. И постепенно Е-сферата измества самото физическо ниво, доминирайки го все повече.  А менталното - това е вече заради наложеното ново ниво в комуникацията от днешния реал - това е информационната наситеност и потребността Е-сферата да се потвърждава и през това ниво.

на физическо ниво - в колективните транзакции - прегръдка, милувка - като плюс. И стимулатор за болка, дори заплаха за нея - като знак "-"

Хубаво извеждане.

Аз преди няколко дни в тази или друга тема дадох пример с една близка наша приятелка - будистка от Тайланд. Както и други неща, които пиша тук, това не беше просто споделяне, а нещо повече... Описах ситуация, при която майка ми спонтано я целуна по бузата по някакъв дребен повод. И момичето беше едновремено леко шокирано и възхитено, защото в тяхната култура подобни прояви на близост на публично място са напълно нетипични. Също така е интересно, че в много отношения по тези ширини имат много по-добра емоционална грамотност и култура, отколкото европейците например.

Вчера в раздел "Празни приказки" пък пуснах една песен на Джим Морисън и обърнах внимание на езика на тялото и начина, по който през 60-те са изразявали емоциите си в САЩ. Мхм. Интересни неща.

–––––––––––––––––––

Като илюстрация пускам два клипа за сравнение:

http://www.youtube.com/watch?v=HoxRFOr_sQ0

http://www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ

ПП Да допълня, че всичките писма на момичето сега завършват "С голяма прегръдка".

Рамус, нищо от това което казвам, не е глупост.

Това, че за ВАС, нещата които казвам, които цитирам, в подкрепа на моите идеи, са глупости, не означава, че са глупости. Лъжеш се, че  хората масово приемат тези идеи. Напротив - масовото съзнание не приема тези идеи. Масовото съзнание е заспало. Масовият човек е консуматор, масовият човек е убиец, масовият човек е хищник. Аз съм индивидуалист.Затова не ме поставяй в някакви групи и стада. Но всички НИЕ, включително и ТИ и ВИЕ, сме част от едно човечество.Ние, включително и ти, сме различни индивидуалности, с различно ниво на съзнание, на осъзнатост или неосъзнатост. Не ми пука, кой какво мисли за мен и какво говори за мен. Аз съм си аз. Такава каквато съм  - уникална и неповторима, както е и всеки един от ВАС . Дали вие ще ме одобрите или не, за мен няма значение. Пиша в нета за забавление, както го правите и всички ВИЕ. Не забpавяйте,че всеки е свободен да изpазява своето лично мнение и идеи по въпpосите от живота. И че никой няма пpаво да огpаничава дpугия или да пpинуждава дpугия да мисли като него!

:)  :basketball3:

Масовото съзнание е заспало. Масовият човек е консуматор, масовият човек е убиец, масовият човек е хищник.

Както казах снощи мисля да сменям планетата...

Ауми, нали си имаш тема и то даже не една, а няколко.

Пиши си там. Тук явно няма какво да допринесеш.

Както казах снощи мисля да сменям планетата...

Ауми, нали си имаш тема и то даже не една, а няколко.

Пиши си там. Тук явно няма какво да допринесеш.

Отговарям точно по темата - за съзнанието, осъзнатостта и неосъзнатостта! ;)  :)

Отговарям точно по темата - за съзнанието, осъзнатостта и неосъзнатостта! ;)  :)

За какво съзнание да си говорим с тях?

Като започнем, че написаното: Естествено че не може да има само Светлина във всички краища на Вселената. Дори тук на Земята, Слънцето залязва.

Което ясно означава, че има тъмна част от денонощието и не може да има само Светлина, но се интерпретира: че слънцета залязва на земята :angry:  :lol6:

Отделно нашия позитивизъм и вярва в Бог, да се интерпретира, че Бог ни говорил?  :wors::lol6:

И завършим с мозъчната клизма на проф. Рамус - размисли и страсти, в която освен личните му възмущения с лай*ян очерк, сме поставени в категория (НИЕ-съзнание) и масовки, същевременно без да си дават сметка, че те са точно в такава: на атеистите и скептиците. Та, какво си губиш времето? Остави ги да си допринасят в темата!

:offtopic_s:

Остави ги да си допринасят в темата!

Имено, човекът си откри една тема, в която да си пише и да общува с тези, които разбират какво пише и които имат желанието да изчитат дългите му постове. Подчертавам ЕДНА, а не 10-на като Ауми, в които пише едни и същи захарасани безмислици. Не виждам Рамус да е започнал да пише в нейните теми, за да се опитва да и обясни нещо. На подобна глупост съм способен само аз.

––––––––––––––––––

Между вас, драги приятели, няма истинска комуникация и общуване. Вие се обединявате и подкрепяте, когато решите, че някой ви атакува. Няма такова нещо. Вчерашните и днешните ви изяви го доказаха категорично за пореден път. Ауми наистина ми е симпатична въпреки цялата и наивност. Когато я подведох по най-елементарен начин за тъмната енергия, трябваше веднага да я спрете като и кажете, че говори глупости, а не да я оставяте да се излага. Това, ако имахте поне малко истинска симпатия към нея. Явно това е чувство, което не познавате.

––––––––––––––––––

Също така, на сериозните постове на Рамус, както и на моите (примерно този, в който обяснявах за "бунта на масите" и за "образованите примитиви") не можахте да отговорите нищо. Може да ви звучи надмено, но не ми пука изобщо, тъй че го казвам в прав текст - това е нивото ви, толкова можете. Сори.

Пишете в темите на Ауми или си отворете ваши. Толкова ли е трудно?

Ти или прекалено усложняваш нещата, или прекалено ги опростяваш, до степен, да загубят първоначалния си смисъл. Казваш, че има връзка между физическото въздействие и начина на възприятие във форумите. Аз пък твърдя, че точно това е колективното мислене, на което и ти този път не си устоял. И всичко зависи от мотивите, които водят хората във форума, а не толкова от мотивите им да се прикриват или не. А това, че няма как да познаваме всички в един форум със стотици хиляди юзери, това е съвсем друг въпрос. Не е и необходимо.

Та… Прикриването, което казваш ти, аз въобще не го приемам по този начин. Моята изходна позиция е за причините за пребиваването ни в даден форум. Дори и да сме влязли случайно и импулсивно, решението ни да останем там за по-дълго, вече говори за осъзнато желание. Ако влизаш във форум за запознанства, най-нормалното нещо на света е да се покажеш, защото се предполага виртуалното общуване да прерастне и в персонален контакт – с виждане и запознанство на живо. Но… Когато влизаме във форум, в който си пишем, просто си пишем, няма никаво значение какъв е вида на отсрещния. Така или иначе нямаме възможността да виждаме в момента на отговора очите или жестовете му. Сиреч евентуалната преценка на реакцията отпада като вариант, освен като вариант единствено и само на необходимо оправдание за теб.

От там нататък – всичко останало е ала була и чисто любопитство човешко… Ако човек няма намерение да си ляга с някого или да се гаджосва с някого, нормалното е да няма абсолютно никакво значение дали отсрещният има три уши, едно око в средата на челото или 27 крака… Нали разбираш, че ролите на това кой се оправдава и кой търси оправданията може да се сменят с един замах.

За други варианти въобще няма да говоря. Въобще. Просто допусни, че има хора, които искат да са свободни да могат да си тръгнат, когато решат, защото може и да им се наложи. Това предполага да няма по-дълбоко емоционално обвързване, освен един виртуален образ, който угасва с компютъра. Сещаш ли се?!

По въпроса ти за личното отношение към нещата - когато говоря за човешкото отношение по всички въпроси на този свят – и екзистенциални, и най-обикновени, винаги казвам, че всичко трябва да се приема лично. Но… Изказването на една лична позиция не предполага задължително личен преразказ на живота, миналото и душевен стриптийз… Дано този път съм ясна.

============

Не видях в правилника на форума някъде да пише, че всеки трябва да пише само в темата, която е поставил сам.

Но, разбира се, от днес нататък, ще ви оставя да си приказвате сами, а аз ще си приказвам само с хората на светлината. Вие и без това, обсъждате всичко дpуго, но не и темите.

Но, разбира се, от днес нататък, ще ви оставя да си приказвате сами, а аз ще си приказвам само с хората на светлината.

Благодаря. Тук е царството на мрака.

Дано този път съм ясна.

Ми, да... Затова дадох примера с Джанет. Различни култури, подходи и прочие.

Мери, квой туй чудо над поста ми? Некви галактики и звезди ли?

Ми, да... Затова дадох примера с Джанет. Различни култури, подходи и прочие.

Мери, квой туй чудо над поста ми? Некви галактики и звезди ли?

Разбрах за какво даде примера с Джанет... Но... Джанет е имала достатъчно интелектуални, емоционални и културни възможности да погледне нещата и от друг ъгъл и да ги приеме /в случая/ или не /евентуално/... Докато характерното за българина /като цяло и обобщено/ е никога да не допуска правотата на другия... А дори и да я допусне - за него това се превръща в лична драма, защото няма силите да я признае.

Не знам дали ти е правило впечатление по колко пъти и в колко теми държа да отдам дан на това, което разбирам и да уважа позицията на отсрещния, подчертавайки го, дори когато не я приемам и споделям.

Не знам за какви чудеса и звезди ми говориш, но се досещам, което пък значи, че е имало смисъл от постъпката ми, заради която не знам... Поне за мен. Не ме провокирай на тази тема, плийз... :P

Докато характерното за българина /като цяло и обобщено/ е никога да не допуска правотата на другия... А дори и да я допусне - за него това се превръща в лична драма, защото няма силите да я признае.

Точно по тази причина твърдя, че тук изобщо не е най-доброто място за живеене, а не както твърди Рам, че навсякъде е еднакво. Ми, не е. Навсякъде е сансара, но не е едно и също.

Точно по тази причина твърдя, че тук изобщо не е най-доброто място за живеене, а не както твърди Рам, че навсякъде е еднакво. Ми, не е. Навсякъде е сансара, но не е едно и също.

Ами... това пак зависи от нагласите. От широтата на човека. Не знам. Не знам. Лично аз съм имала възможности да остана другаде, но... Ами не е моето. Самата аз се чувствах не на мястото си. Дори нямам логично обяснение. Както и да е.

Ами... това пак зависи от нагласите. От широтата на човека. Не знам. Не знам. Лично аз съм имала възможности да остана другаде, но... Ами не е моето. Самата аз се чувствах не на мястото си. Дори нямам логично обяснение. Както и да е.

Както и да е.

В съседната тема продължават да се изявяват професионалните психолози и терапевти.

Минавам в раздел "Празни приказки".

Също така, на сериозните постове на Рамус, както и на моите (примерно този, в който обяснявах за "бунта на масите" и за "образованите примитиви") не можахте да отговорите нищо. Може да ви звучи надмено, но не ми пука изобщо, тъй че го казвам в прав текст - това е нивото ви, толкова можете. Сори.

Ще бъда напълно директен!

На "сериозните ви постове" умишлено не съм отговорил, както и на много други теми в раздела, тъй като пределно са ми ясни вашите настроения, убеждения и нагласи. Да се включвам редовно означава всекидневно да водя някакви безсмислени спорове. И ако не си разбрал (защото вече се повтарям, сигурно потретвам) хората не ви пишат в разделите не защото не знаят, а защото ВАШАТА ИСТИНА е най-правилната, друга няма! Това си е НАЛАГАНЕ на мнение. Толкова сте се самозабравили, че дори не се усещате, че сте част от масовката. Егоцентризма Ви не позволява да се видите отгоре. Когато влязох в този раздел, очаквах да видя различни гледни точки: на Християни, на Будисти, Мюсюлмани, Атеисти, Йоги, Дъновисти, Философи и т.н. А всъщност излиза, че няма никаква толерантност и разбиране. Всичко е едно състезание - "кой е по-по-най". Това било заблуда, онова било заблуда, всичко отричаме! А бе Вие пишете сякаш всяка вечер си ходите "горе" и се връщате сабале да ни премахнете заблудите. Или понеже си снобарче и си взел някой друг изпит, имаш индийци учители и вече аз съм мн'ооо ПРО (professional)?

Миличък, то ако ставаше само с книжки, досега да сме изкарали "специалността" и да сме нещо "много", "свръх" и "неотразимо". Ахм, точно така ще стане!

Редактирано от angel* (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.