Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ОШО и неговата философия

Featured Replies

Мисля, че е пределно ясно какво казва той, в посочените цитати и че нямат нужда от интепретации. Това не е Библията, да се интрепретира по хиляди начини. Казано е ясно, че религиите заблуждават хората, карат ги да се страхуват, за да могат да ги контролират. Казано е ясно, че всички религии са антижизнени. Дори и за Будизма казва същото. 

И като е казал така Ошо, би ли ми посочила кой от нас(които изповядваме някаква религия) се страхува от...

От какво трябва да се страхувам, Ауми и с какво религията пречи на живота ми?(да, насочвам разговора лично към себе си, защото съм любопитна с какво точно смяташ, че ме е ощетила религията)

Кажи ми го с твои думи.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 125,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Писанке, хубаво е понякога да осмисляш цитатите, които постваш.Това е изключително тъпо клише. Ти ако осъждаш кражбата, изнасилванията, убийствата, това означава ли, че си крадлива, насилница и убийца

• Oт един момент нататък Ошо се пристрастява към т.нар. "райски газ", на което се дължи и доброто му настроение през голяма част от времето. Сега, Ауми, пак ще каже, че това е клевета или нещо такова. К

• Реджеп Иведик
    Реджеп Иведик

Аз не използвам сложни думи без преди това да ги обясня. Когато се говори за философия, не е лошо да се знаят следните думи. Тъй като знам, че много хора не ги знаят, винаги преди да ги употребя ги об

Публикувани изображения

И като е казал така Ошо, би ли ми посочила кой от нас(които изповядваме някаква религия) се страхува от...От какво трябва да се страхувам, Ауми и с какво религията пречи на живота ми?(да, насочвам разговора лично към себе си, защото съм любопитна с какво точно смяташ, че ме е ощетила религията)Кажи ми го с твои думи.

Религиите, в които Бог е един са обективистки в своята същност. Предполагат по големи трудности за изповядващите ги да разберат субективистките интерпретации на битието. Да оставим настрана природните науки, защото ще се появят желаещи за безсмислени спорове, но що се отнася до хуманитарните науки, субективистките концепции са много по подходящи в мирно време.
  • Автор

И като е казал така Ошо, би ли ми посочила кой от нас(които изповядваме някаква религия) се страхува от...

От какво трябва да се страхувам, Ауми и с какво религията пречи на живота ми?(да, насочвам разговора лично към себе си, защото съм любопитна с какво точно смяташ, че ме е ощетила религията)

Кажи ми го с твои думи.

Мога да ти отговоря, само ако кажеш дали си вярваща, в какво вярваш или в кой Бог вярваш, и коя религия следваш или не следваш.

Ех сега и вие - какво толкова питате.?

Ами казва ви се че  се страхувате, значи се страхувате, кой ви пита вас по този въпрос.

Не кой да е, а Ошко се е произнесъл че се страхувате.

Край, точка, баста - финита ла комедия

• Автор

абе,душата,ти като оная врачка от тексас...ще ти отговоря,ама преди това, да ти задам няколко въпроса,че да се ориентирам по тях,какво да ти отговоря :lol6: ......ся,остава и едно стъклено кълбо да завъртиш :P ....

:lol6:ами откъде да я знам. може да е атеистка или мормонка.

• Автор

абе ,давай ...нали искаш , свободно и без страх да се критикуват религиозните.

ми ,ся ти се е паднало..давай подред  и по ошо ,разбира се..да не са превъзбудиш да говориш от твое име ..тука сме по ошо!!!!

Първо да се разберем - за моето мнение ли питате, или за това на Ошо?

• Автор

по ошо ,разбира се..тема за философията на ауми,никъде не виждам

Няма как Ошо да не говори за религиите. Всички ние сме свързани с религията, без значение какво ни е мнението за тях. Дори и атеистите. Защото в религиите се говори за живота, за битието, за съществуванието. Религията стои в основата на живота.Но тук трябва да разграничим религиите като религиозни институции, и религията, която е връзката на човека със съществуванието.Всички въпроси пряко или косвено са свързани с религията. Няма човек който да не си е задавал въпросите, на които са се опитали да отговорят хиляди и милиони хора - били те философи, мистици, духовни лица или обикновени духовни търсачи.

Той говори за всичко от живота - живот, смърт, политика, морал, етика, брак, секс, медитация, духовни практики  и т.н.

Но той дава един много по-различен, по-реалистичен, по-логичен, по-съвременен и по-рационален отговор на всички тези въпроси залегнали в основата на религиите.

Той говори за всичко от живота - живот, смърт, политика, морал, етика, брак, секс, медитация, духовни практики  и т.н.

Но той дава един много по-различен, по-реалистичен, по-логичен, по-съвременен и по-рационален отговор на всички тези въпроси залегнали в основата на религиите.

Несъмнено е, че Ошо е дал отговори на всички възможни въпроси. Респект и поклон!

Тук е докумениран начина, по който е давал отговорите:

Публикувано изображение

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Автор

Несъмнено е, че Ошо е дал отговори на всички възможни въпроси. Респект и поклон!

Тук е докумениран начина, по който е давал отговорите:

Публикувано изображение

Както казах и в по-предишните си постове - при Ошо, всеки намира това, което търси.

Както казах и в по-предишните си постове - при Ошо, всеки намира това, което търси.

Да, Ауми. И аз това казвам. Каквото търсиш, това откриваш. Имено затова не считам, че Ошо е сериозен и полезен духовен учител. Ученията му с като лимонада, т.е. в тях всеки намира всичко, което му резонира на моментното емоционално състояние. Това е безполезно.

Снимката искаш ли да коментираш?

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Автор

Да, Ауми. И аз това казвам. Каквото търсиш, това откриваш. Имено затова не считам, че Ошо е сериозен и полезен духовен учител. Ученията му с като лимонада, т.е. в тях всеки намира всичко, което му резонира на моментното емоционално състояние. Това е безполезно.

Снимката искаш ли да коментираш?

Да, така е. Ти търсиш само клюки и пикантерии, и това откриваш. :) Снимката не ми е ясна, за да я коментирам. Но доколкото виждам, Ошо е поставил ръце върху така нареченото трето око на хората от снимката. Ако ти знаеш какво прави, моля за обяснение.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Да, така е. Ти търсиш само клюки и пикантерии, и това откриваш. :) Снимката не ми е ясна, за да я коментирам. Но доколкото виждам, Ошо е поставил ръце върху така нареченото трето око на хората от снимката. Ако ти знаеш какво прави, моля за обяснение.

И аз не мога да разбера, какво прави на снимката
  • Автор

И аз не мога да разбера, какво прави на снимката

Може би им натиска някаква акупунктурна точка за активиране на третото око.

Не виждам нищо смущаващо в снимката.

Може би им натиска някаква акупунктурна точка за отваряне на третото око.Не виждам нищо смущаващо в снимката.

На такова изглежда. Май си права.

това не ли онзи с прякора "секс гуру",който правеше масови оргий -секс и наркотици,обвинен  за първия биологичен тероризъм ,за умишлен акт на саботаж с  салмонелоза за да да поеме контрола на целия окръг в Орегон преименуван на негово име, осъден да плати глоба ,  лишаване от свобода с изпитателен срок и го изпраща извън америка, забранявайки му да се върне  .след като се завръща в Индия, където си прави ново име(почти съм дегурен че е ошо) и открива център "медитация" "Как в най-кратки срокове  да станете животно! бързо и безпрепиядстветено да вървите по дяволите"

това не ли онзи с прякора "секс гуру",който правеше масови оргий -секс и наркотици,обвинен  за първия биологичен тероризъм ,за умишлен акт на саботаж с  салмонелоза за да да поеме контрола на целия окръг в Орегон преименуван на негово име, осъден да плати глоба ,  лишаване от свобода с изпитателен срок и го изпраща извън америка, забранявайки му да се върне  .след като се завръща в Индия, където си прави ново име(почти съм дегурен че е ошо) и открива център "медитация" "Как в най-кратки срокове  да станете животно! бързо и безпрепиядстветено да вървите по дяволите"

Общо взето - да. :D

това не ли онзи с прякора "секс гуру"

Същият е, Глен, но да не подхващаме сега гурутата в БПЦ, че там е ... бе, ти си знаеш по-добре от мен.

май се сещам!имаше една книга за родителството,егоистична и арогантна, която води до деградация на обществото и изчезването на видове!той е просто луд!но различните хора имат различни идеи за духовност ,някои са и наивни!

дорогой гленчик,

бягай на опашката след всички други,да ти се обясни ,защо трябва да се страхуваш от православието ,според ,ошо

уважавам тоя сайт и не искам да давам повод за бан!

Тая снимка сигурно показва нов вид медитация, но нека да дадем думата на Писанка да ни я обясни подобаващо.

До големи прозрения ми се чини, че водят тия пози.Работата е мащабна и творческа.

Редактирано от badr (преглед на промените)

според мене хората ги привлича секса в екзотична обвивка!те нямат бъкел познание от индуизъм!едва ли болшинството последователи на ошо го приемат на сериозно,освен тези,които са силно облагодетелствани от даренията и кредитите!!от цитатите се вижда,че всичко е лишено от логика и стил!брътвежи на много надрусан човек!има секс и пари има послесователи-няма ли секс,няма последователи и дарения!

Аз бих посъветвал някой от феновете на Ошо да отиде в някоя научна лаборатория, например по физика, все ще има поне една, където колективът е сплотен, толкова сплотен, че да се направят и по секси снимки от горната. Следва ли в такъв случай да отречем постиженията на науката физика и да отменим примерно закона за гравитацията ?

• Автор

Първо, никой не може да докаже, че тази снимка не е фалшификат.

Второ, нека някой докаже, че Ошо действително се е занивамал с контрабанда на наркотици и тогава да говорим по въпроса.

Трето - темата е за Ошо и неговата философия, но както виждам никой не се интересува от филосифията /мърдостта/,  в думите му, а всеки един нападател, рови в интернет само за да извади някакви компромати за неговия живот.

според мене хората ги привлича секса в екзотична обвивка!те нямат бъкел познание от индуизъм!едва ли болшинството последователи на ошо го приемат на сериозно,освен тези,които са силно облагодетелствани от даренията и кредитите!!от цитатите се вижда,че всичко е лишено от логика и стил!брътвежи на много надрусан човек!има секс и пари има послесователи-няма ли секс,няма последователи и дарения!

Това е пълна лъжа и заблуда. От милионите фенове на Ошо днес, няма да намериш нито един, който да го чете заради секса!!! :ohmy:

Но ти самият, освен думата "секс", е ясно, че нищо друго не можа да прочетеш и видиш в неговите думи.. :tongue2:  :wink12: Затова казах, че в Ошо всеки вижда  и намира това, което търси.

май се сещам!имаше една книга за родителството,егоистична и арогантна, която води до деградация на обществото и изчезването на видове!той е просто луд!но различните хора имат различни идеи за духовност ,някои са и наивни!

А ти чел ли си я тази книга...или вярваш само на слухове?

май не разбра,или се опитваш да се измъкнеш.въпроса ми беше..как например иудаизма събужда страх у хората които го изповядват...съсредоточи се върху въпроса ми по внимателно

какво е нереалистичното в иудаизма  относно брака и секса ,според ошо????

Ако юдеите не се страхуват, защо тогава спазват шабат?

Ако вие вярвате в един и същи Бог, както пише в Корана, защо тогава за евреите, християните и мюсюлманите важат различни правила?

Ако Бог е един за вас, защо юдеите вярват в Йехова, християните в Исус, а мюсюлманите в Аллах?

Когато Ошо говори за секса и брака, той не го свърза специално с юдаизма, така че няма как да ти отговоря на този въпрос.

• Автор

така ли възприемаш спазването на шабата,като страх от бога? :lol6: :lol6: :lol6:

тези въпроси сме ги изяснявали на друго място.не се измъквай толкова нелепо от питането ми :wink12:

свързва го с религиите..иудаизм влиза в това число..това предполагам изисква в някаква минимална степен познание,за да бъде твърдяно такова нещо.

та ,във връзка с това,за трети път задавам въпросите си:

според ошо...!!!!!!!!!

1 какъв страх има у евреите изповядващи, иудаизъм?

2 какво е нереалистичното в иудаизма  относно брака и секса според, ошо????

ти,май не можеш да прочетеш статията :wink12:

нали самата се съгласи,че темата не е само "похвално житие на ошо",от ауми :wink12:

Моите въпроси към вас, са пряко свързани с казаното от Ошо за религиите.

Когато  отговорите, защо ти не се обръщаш към Бог с името Аллах, защо Бадр не се обръща към Бога в който вярва с името Йехова или Адонай , а Глен не се обръща към Бог с Аллах или Адонай, тогава ще има смисъл да продължим разговора.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.