Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ОШО и неговата философия

Featured Replies

Няма лоша реклама, както се казва. Друго да не е, но тази е най-активната тема в раздела за религия.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 125,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Писанке, хубаво е понякога да осмисляш цитатите, които постваш.Това е изключително тъпо клише. Ти ако осъждаш кражбата, изнасилванията, убийствата, това означава ли, че си крадлива, насилница и убийца

• Oт един момент нататък Ошо се пристрастява към т.нар. "райски газ", на което се дължи и доброто му настроение през голяма част от времето. Сега, Ауми, пак ще каже, че това е клевета или нещо такова. К

• Реджеп Иведик
    Реджеп Иведик

Аз не използвам сложни думи без преди това да ги обясня. Когато се говори за философия, не е лошо да се знаят следните думи. Тъй като знам, че много хора не ги знаят, винаги преди да ги употребя ги об

Публикувани изображения

• Автор

ами,аз през цялото време това те питам..хайде за четвърти път: :lol6:

според ошо...!!!!!!!!!

1 какъв страх има у евреите изповядващи, иудаизъм?

2 какво е нереалистичното в иудаизма  относно брака и секса според, ошо????

това е обяснено в друга тема..но ти имаш или твърде къса памет ,или твърде избирателно помниш :wink12: освен това,непрекъснато  ревеш и напомняш за спам в темата,но сама го генерираш!!!

давай сега ..отговорите на въпросите ..според ошо?!?! :whist: .

Е, явно паметта ми е къса, затова моля да ми припомните.

Защото всичко което казва Ошо е свързано с отговорите на тези въпроси.

Защо ти спазваш шабат, а Бадр и Глен не го спазват ?

Ако ти не спазваш шабата, какво ще стане, Адонай ще те накаже ли ?

Всичко е точно по темата.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Моите въпроси към вас, са пряко свързани с казаното от Ошо за религиите.

Когато  отговорите, защо ти не се обръщаш към Бог с името Аллах, защо Бадр не се обръща към Бога в който вярва с името Йехова или Адонай , а Глен не се обръща към Бог с Аллах или Адонай, тогава ще има смисъл да продължим разговора.

Обединяващото за религиите е вярата в Разума(Бог), Ауми, не имената, с които човек нарича Бога, нито представата за Него. Хайде научи най-сетне, че Аллах е арабската дума за Бог, Адонай е същото(означава Господ, Господар). Не е трудно, нали?

Цитирах ти думи на Ошо, в които той говори за страх, който религиите нагнетяват, но такова нещо няма. Първа и основна задача на религиите е да обединят групи от хора, да успокоят духовете им, да тушират болката от преходността на плътта... иначе казано: да помогнат на хората в трудностите, които се налага да преминат през живота си.

Няма лоша реклама, както се казва. Друго да не е, но тази е най-активната тема в раздела за религия.

Няма лошо, Скептиче.

Защо ти спазваш шабат, а Бадр и Глен не го спазват ?

Още нещо не си разбрала, шабат е празник. Откъде накъде реши, че Бадр и Глен не празнуват?

не че не ми е весело да гледам престрелките, но темата от сериозна, става все повече и повече като пасквил.

За снимките - то като не разбираш, как да обясниш...

Изглежда че точно СКЕПСИС може да намери доста снимки от някои екзотики относно ТАНТРА. На незапознат, зареден с описанията на религиозния и социалния морал, всичко това изглежда точно "оргия". Обаче само да напомня, че СКЕПСИС отново може да намери въпросните етикети и върху различни хиндуистки, египетски, персийски, китайски и японски исторически "паметници"...

Много неща от културата и днес са абсурдни от гледна точка на разпространените идеологии в днешно време...

Разбира се, че авторката на темата няма и идея за какво става въпрос. Нито аз съм в редиците на някакви защитници на тези.

Но в стремежа да се иронизира ОШО се използва добре създаден пропаганден имидж, който е в състояние да изкара в описанието на ГЛЕН, дори и ГАУТАМА... Всеки може да се окаля по този начин, особено пък човек, който конвенционалните колективни граници, въобще не са нищо за него...

Не е трудно да се изведе тук, че вместо аналитично, се използват съвсем преднамерено критичните оценки по един доста манипулативен начин. И това тече също като конвенция между няколко човека тук. За мен, като лично мое виждане, но това не е сериозно, а се изпада в ниво. Иронията и подигравателното отношение идват и заради слабата подготовка и ниво в  авторката на темата, но все пак ми се струва че сериозния човек не би паднал толкова, за да не може да мисли реалистично. едно от важните моменти за един осъзнат човек е че откъдето и да идва, където и да живее, сред каквато и култура да е живял, от каквато и идеология да е повлият и идентифициран, в каквото и да вярва... винаги ще остане в него едно напомняне, че ТОВА НЕ Е ЦЕЛИЯ СВЯТ. И че всичко извън зоната на граничност, на линията очертана от груповата му принадлежност и пристрастие е само това - само една условна линия. И че дори и да не го разбира, или дори да разбира колко му е важно даденото, колко му е полезно... ВСЕ ПАК ДА НЕ ЗАБРАВЯ НЯКЪДЕ ДЪЛБОКО В СЕБЕ СИ, ЧЕ ВСЕЛЕНАТА Е ПО_ГОЛЯМА, че някъде там... както има и "други граници", така и нещо оттатък всички тях...

За някои това се нарича ТОЛЕРАНТНОСТ, за други - е напълно невъзможно. Но в тясната привързаност към собственото, си личи ТЕСНИЯ ЧОВЕК. А този, който може да допусне да привиди нещо ОТВЪД, той какъвто и да е, вече в него е налице една негова възможност да приема... не само тясното...

Има способи и практики, за които и в днешно време, когато излизат от конвенционалния морал, етика и наследство, попадат под критичния негатизивъм за да се създаде отхвърляне. Това е нормална защитна реакция. И тук, много от пишещите са повлияни от това. Което също според мен е естествено, при положение, че при всеки е налице форма на лично отношение, породено от личните нагласи и предпочитания...

Само да напомня и че в историята множество човешки явления не попадат в периметъра на "нормалното, позволеното, допустимото"... Тук има хора с доста широка култура, поне някои са доказвали за нея... Не е трудно да се забележи как с лекота обаче тесните лични интереси се събират, когато е налице "обща цел". И как с лекота това ги увлича още и още...

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

• Автор

Обединяващото за религиите е вярата в Разума(Бог), Ауми, не имената, с които човек нарича Бога, нито представата за Него. Хайде научи най-сетне, че Аллах е арабската дума за Бог, Адонай е същото(означава Господ, Господар). Не е трудно, нали?

Цитирах ти думи на Ошо, в които той говори за страх, който религиите нагнетяват, но такова нещо няма. Първа и основна задача на религиите е да обединят групи от хора, да успокоят духовете им, да тушират болката от преходността на плътта... иначе казано: да помогнат на хората в трудностите, които се налага да преминат през живота си.

Няма лошо, Скептиче.

Още нещо не си разбрала, шабат е празник. Откъде накъде реши, че Бадр и Глен не празнуват?

Да, първата и най-важна задача на религиите, е да обединят една група от хора против друга група от хора.

Втората най-важна задача на религиите , е да настроят едната група от хора против другата група от хора.

Третата най-важна задача на религиите е да внушат страх и подчинение.

Ако Бог за вас, е един, защо просто не отхвърлите всичките ваши писания и не се обедините около този един Разум/Бог, и защо Той припознава някои като негови любими, богоизбрани, а други като гои, на едните дава едни заповеди, а на другите други, от едните иска  да спазват едни догми, а от другите - други? 

• Автор

...

Да, разбира се, не отричам че шабат може да е приятен като всеки един празник. Още повече когато този празник е отдаден на Създателя.

Но не тук е въпроса.

Всеки един ден може да се превърне в празник. Във всеки един миг ние можем да показваме любовта си към Твореца, а не само в един определен ден от седмицата. Любовта към Бог, не трябва да се изразява чрез забрани.

Но евреите се боят, че ако не спазват този ден, Йехова ще излее гнева си върху тях. Ако не е така, в противен случай, едва ли щяха толкова стриктно да го спазват, и  да налагат толкова абсудрни забрани в този ден.

По време на шабата има 39 забранени дейности:

Засаждане - тук са включени всички дейности, които подпомагат растежа на растенията като засаждане, поливане и наторяване;

Оране - тук са включени всички дейности, които подготвят почвата или каквато и да било друга среда за засаждане;

Жътва - тук са включени всички дейности, които отделят растенията или част от тях от мястото, където растът;

Събиране - събиране и/или подреждане и организиране на каквито и да било ресурси или материали идващи от земята;

Добиване - извличане на желано съдържание от нежелана обвивка, като тук са включени дейности като белене или изцеждане на плодове, белене на ядки, рудодобив;

Веене - отделяне на обвивката на зърно от сърцевината му с помощта на въздуха/вятъра;

Сортиране/Пречистване - разделяне на желаното от нежеланото от смес. В тази група подпадат дейности като филтрирането на вода, отделянето на кости от риба и чистенето на ориз;

Смилане на каквито и да било продукти. Изключения могат да бъдат направени само по медицински причини;

Пресищане - използването на уреди от типа на сито, цедка и т.н.

Месене - комбиниране на каквито и да било материали с цел получаване на единичен краен продукт. Четирите вида забранени крайни продукти са гъста смес (нарпимер тесто), полугъста смес, която може да се налива (като мед или кисело мляко), течност и течност смесена с парчета;

Готвене - променяне на свойствата на дадено вещество посредством топлина, нагряване на течност до момент, в който тя ври;

Стригане - отрязване или откъсване на каквато и да било част от живо същество като стригане на овце, подстригване и епилиране;

Пране - пречистване на попиващи материали от нечистота и/или примеси;

Чепкане - тук са включени всички дейност, свързани с подреждането и/или разделянето на влакна като ресани, чепкането на вълна и т.н.;

Предене - усукването на две или повече влакна в едно;

Боядисване - боядисването или променянето на цвета на каквито и да било материали;

Нанизване

Тъкане

Рязане на нишки - превръщането на едно влакно в две посредством рязане, късане или разделяне;

Завръзване - закрепянето на два меки предмета един към друг чрез завиване (правене на възел);

Развръзване

Зашиване - превръщането на отделни предмети в едно цяло, създаване на връзка. Тук се включва залепване и сглобяване;

Късане - разделянето на едно цяло на няколко предмета, разрушаване на връзка. Тук се включва разлепяне и разглобяване;

Хващане в капан - ограничаването на диво или домашно животно с примка или капан. Не се брои затварянето на врата на помещение или двор или завръзването на домашно животно в двор;

Колене - убийството на каквото и да било живо същество;

Дране - одиране кожата на мърнво животно;

Консервиране - обработката на храна или кожа по начин, защитаващ ги от разваляне като осоляване, мариноване и щавене;

Изравняване (на повърхност) - тук се включват дейности като пилене, полиране и шкурене;

Измерване - измерването или уразмеряването с цел рязане;

Рязане - рязане на предмет с цел придаването му на определени размери;

Писане - писане, рисуване на символи, чертане;

Изтриване - изтриването на повърхност с цел писане;

Строене - допринасянето за формирането на каквато и да било постоянна структура;

Разрушаване - разрушаване със строителни цели;

Гасене на огън - гасенето или намалянето на огън или пламък. Ако има огън, който застрашава имущество той не трябва да бъде гасен. Ако, обаче, огънят застрашава човешки живот, гасенето му става задължително;

Запалване на огън - запалването, подхранването или подпомагането на огън или пламък. В тази категория попада управлението на автомобил, използването на електрически уреди и натискането на копчета и бутони;

Довършване - довършване изработката на нещо, което го превръща в полезно и/или завършено. Използването на телбод например е забранено, тъй като телчето достига финалната си полезна форма и може да изпълнява фунцията си;

Пренасяне - пренасянето на предмети от място на място. Иключение прави пренасянето на предмети в рамките на частна зона като дом или двор или от частна зона в частна зона като от дом в дом, но без преминаване в или през публична зона, където всякакво пренасяне е забранено.

Да, първата и най-важна задача на религиите, е да обединят една група от хора против друга група от хора.

:D  Не познаваш религиите.

Не те са в основата на враждите между хората, но това мисля, че можеш и сама да си обясниш и не ти трябва специална философия.

За страха и подчинението... Пак ще те попитам: От какво би трябвало да ме е страх, според Ошо?(православна християнка съм)

На кого(на какво) ме подчинавя вярата ми в Бог, освен на Него самият, на Разума. Нямам нищо против такова "подчинение" щом ми осигурява спокойствието да изживея преброените си дни.

Бог не припознава никого, Ауми. :D  Това е човешка черта, не божествена.

Не е трудно да се забележи как с лекота обаче тесните лични интереси се събират, когато е налице "обща цел". И как с лекота това ги увлича още и още...

Не бих казала, че става въпрос за лични интереси и се учудвам, че така го виждаш.

• Автор

страхуваме се ...друг път...направо искам всичките дни да са шабат.и ако може някой да ми държи отговорност защо не си почивам,направо почвам да вярвам и в него...и

виж как сама се оплиташ ...забраните са точно свързани с работа...само релакс и това е :whist:

пък и тия/забрани/ дето съм ти ги отделила от другите/свързани с работа/..съвпадат и с твоите виждания по някои въпроси ,нали? :wink12:

дерзай си драга, ошо  не е никаква заплаха за иудаизма.....евреите са си наред..за вярата им давали  жълти  звезди..на "феновете" им раздават жълти книжки :P

Разбира се, Ошо не е заплаха за никого. Само че той е светлина за виждащите. :)

А ако нямахте страх от тези забрани, спокойно можехте и да си релаксирате, да си пренасяте вещи в същия ден, да  пишете и рисувате, и  да готвите каквото си пожелаете .  ;)

:D  Не познаваш религиите.

Не те са в основата на враждите между хората, но това мисля, че можеш и сама да си обясниш и не ти трябва специална философия.

За страха и подчинението... Пак ще те попитам: От какво би трябвало да ме е страх, според Ошо?(православна християнка съм)

На кого(на какво) ме подчинавя вярата ми в Бог, освен на Него самият, на Разума. Нямам нищо против такова "подчинение" щом ми осигурява спокойствието да изживея преброените си дни.

Бог не припознава никого, Ауми. :D  Това е човешка черта, не божествена.

Не бих казала, че става въпрос за лични интереси и се учудвам, че така го виждаш.

Само че не така мисли Вал. Тя казва, че Бог е избрал евреите за негов народ. И че той обича тях повече от всички. ;)

А че това си е чисто човешка черта и измислица, напълно съм съгласна.

Изглежда че точно СКЕПСИС може да намери доста снимки от някои екзотики относно ТАНТРА. На незапознат, зареден с описанията на религиозния и социалния морал, всичко това изглежда точно "оргия".

Разбира се. Не случайно, обаче, тези неща изобщо не се преподават открито и групово. Практически за тях няма никакво достъпно инфо. Социалните условности, които не могат да се нарушават току-така са само едната страна на въпроса. Другата е, че що се отнася до т.нар. яб-юм практики (практики в обединение), то те могат да се правят само от много напреднали практикуващи и то в условията на затворени ретрийти. Тъй че това няма нищо общо с горните снимки.

И да, имало е учители с неординарно, дори скандално поведение. Чогям Трунгпа Ринпоче, когато е живял в САЩ е бил такъв. Само че разликата между него и Ошо е от небето до земята.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Автор

душко...същия тъп въпрос ми зададоха и когато публикувах снимките от наша шабатна трапеза.....дали сме само на хляб?..ами ядем душко  и то на корем и то кашер......днес до 13 часа е времето в което се приготвят ястията  за шабат.....и после пълен релакс, душко..пълен :whist: :whist: на теб оставям два дни  да развиваш и поддържаш форума...какво да се прави...."юнак вино пие,ахмак лозе копа"..как да риташ срещу народната мъдрост. :whist:

айде душко....лек ти ден

За мен, всеки ден е шабат, драга.

Само че на мен Бог не ми забранява да правя това което си поискам. Дал ми е пълна свобода и разум за целта. :)

Рамус е прав.

Винаги, когато привидиш подкрепа независимо от кого, автоматично приемаш, че е прав. ;)

Сега, Ошо може да говори за по широк кръг хора, но в това няма нищо лошо. Определено не говори безсмислици и неразбирането на думите му идва от неразбирането на дуалността на говоримите езици. От неразбирането на трудностите, пред които е изправен човек, когато желае да изрази свободните логически отношения, чрез средствата на дуалния говорим език.

• Автор

Винаги, когато привидиш подкрепа независимо от кого, автоматично приемаш, че е прав. ;)

Абсолютно не е така.

Вие сте тези които винаги лайквате и подкрепяте хората от вашата група, без значение дали са прави или не.

Аз винаги казвам това което мисля, без значение дали то ще се понрави на другия или не. Защото съм искрена и не лицемернича.

И аз така го виждам

Като ИНТЕРЕСИ?

Мисля, че става въпрос за лично ОТНОШЕНИЕ към нечия философия, която определено е имала и има ИНТЕРЕСИ.

Нека все пак да правим разлика между понятията.

Хайде сега да копна и аз нещо от Ошо, което е във връзка със страховете ни  :tongue2:

"Страхът идва – това е естествено, абсолютно естествено. Да си представиш човек, който е без страх е невъзможно, защото той ще бъде умрял. Ако някой ще свири с клаксона на пътя, човекът без страх ще отиде нататък, защото няма да му пука. Ако змия застане на пътя му, на човекът без страх няма да му пука, а ще продължи натам. Човекът без страх е абсолютно глупав, лековерен.

Страхът е част от твоята интелигентност; няма нищо лошо в него…”

• Автор

Като ИНТЕРЕСИ?

Мисля, че става въпрос за лично ОТНОШЕНИЕ към нечия философия, която определено е имала и има ИНТЕРЕСИ.

Нека все пак да правим разлика между понятията.

Хайде сега да копна и аз нещо от Ошо, което е във връзка със страховете ни  :tongue2:

"Страхът идва – това е естествено, абсолютно естествено. Да си представиш човек, който е без страх е невъзможно, защото той ще бъде умрял. Ако някой ще свири с клаксона на пътя, човекът без страх ще отиде нататък, защото няма да му пука. Ако змия застане на пътя му, на човекът без страх няма да му пука, а ще продължи натам. Човекът без страх е абсолютно глупав, лековерен.

Страхът е част от твоята интелигентност; няма нищо лошо в него…”

Да, Ошо е прав. Няма човек, който да не се страхува от нищо. Но по-гоpe ставаше въпрос за страха, който внушават религиите.

Абсолютно не е така.

Вие сте тези които винаги лайквате и подкрепяте хората от вашата група, без значение дали са прави или не.

Аз винаги казвам това което мисля, без значение дали то ще се понрави на другия или не. Защото съм искрена и не лицемернича.

Току що те лайкнах... И коя е "моята група", Ауми, че се чувствам нещо lost?

• Автор

Току що те лайкнах... И коя е "моята група", Ауми, че се чувствам нещо lost?

Няма нужда да ме лайкваш, Скепс. Когато нещо не ти харасва, не го лайквай.

Това е групата на противниците на критичното и свободно мислене.

Като ИНТЕРЕСИ?Мисля, че става въпрос за лично ОТНОШЕНИЕ към нечия философия, която определено е имала и има ИНТЕРЕСИ.Нека все пак да правим разлика между понятията. Хайде сега да копна и аз нещо от Ошо, което е във връзка със страховете ни  :tongue2: "Страхът идва – това е естествено, абсолютно естествено. Да си представиш човек, който е без страх е невъзможно, защото той ще бъде умрял. Ако някой ще свири с клаксона на пътя, човекът без страх ще отиде нататък, защото няма да му пука. Ако змия застане на пътя му, на човекът без страх няма да му пука, а ще продължи натам. Човекът без страх е абсолютно глупав, лековерен.Страхът е част от твоята интелигентност; няма нищо лошо в него…”

Аз затова харесвам Нагарджуна. Сега спокойно мога да кажа, че Рамус е прав, защото действително се вижда деленето на групи, от друга страна ти си права, че Ошо не разбира страха като абсолютно зло, от трета страна Ошо е прав, защото страхът действително не е абсолютно зло, от четвърта страна Ауми е права, защото всеки има право да харесва определено учение.

Няма нужда да ме лайкваш, Скепс. Когато нещо не ти харасва, не го лайквай.

Това е групата на противниците на критичното и свободно мислене.

От днес нататък до края на деня ще лайквам всичките ти постове.

Значи има две групи - едната на свободно мислещите и критичните, в която си ти. И втора, на безкритичните и несвободомислещите, в която са всички несъгласни с теб. Сега схванах...

Аз затова харесвам Нагарджуна.

От гледна точка на Нагарджуна по-скоро никой не е прав. ;) 

От днес нататък до края на деня ще лайквам всичките ти постове.Значи има две групи - едната на свободно мислещите и критичните, в която си ти. И втора, на безкритичните и несвободомислещите, в която са всички несъгласни с теб. Сега схванах...От гледна точка на Нагарджуна по-скоро никой не е прав. ;)

Само една малка корекция, която по Нагарджуна не е корекция:Всички да са прави и никой да не е прав е едно и също
  • Автор

От днес нататък до края на деня ще лайквам всичките ти постове.

Значи има две групи - едната на свободно мислещите и критичните, в която си ти. И втора, на безкритичните и несвободомислещите, в която са всички несъгласни с теб. Сега схванах...

От гледна точка на Нагарджуна по-скоро никой не е прав. ;)

Никой не може да прави всичко, което иска, но всеки може да НЕ прави НИКОГА това, което НЕ ИСКА.

Така всеки ще бъде честен и към себе си и към другите.

Аз съм свободна да харесвам Ошо или който и да е било друг. Както и да критикувам нещата които не ми харасват. Вие също. Така че, какъв е проблема?

Защо една група от хора трябва да се съюзява против човека дръзнал да каже НЕ на вярванията им?

Не могат ли хората от тази група просто да се замислят и да погледнат на нещата отстрани като безпристрастни наблюдатели?

Моите въпроси към вас, са пряко свързани с казаното от Ошо за религиите.

Когато  отговорите, защо ти не се обръщаш към Бог с името Аллах, защо Бадр не се обръща към Бога в който вярва с името Йехова или Адонай , а Глен не се обръща към Бог с Аллах или Адонай, тогава ще има смисъл да продължим разговора.

Бадр се обръща понякога към Бога в който вярва и със следните думи" Прости ни, защото подобава на величието ти, да бъдеш снизходителен към  нас, макар  да  сме недостойни дори да произнасяме  името ти"

А така се обръщат към Бога и юдеите.

Християните араби, турци се обръщат към Бога именно с Аллах.В библията на тези езици се употребява точно думата Аллах.

Разбирам, че ти няма как да защитиш позициите си и затова прибягваш до такива детинщини.

И дори да не ти бях отговорил какво?  Да не би от този отговор да зависи правотата на аргументите ти.

• Автор

Не са равни добрината и злината. Отблъсквай я с най-доброто и тогава онзи, от когото те е деляла вражда, става като близък приятел. Но с това са удостоени само търпеливите. С това са удостоени само щастливците

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.