Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Доказателства за съществуване на духовния свят

Featured Replies

Стига бе... Не съм запознат, но има ли нещо вярно в това? Мандела и Мун? :ohmy:

е какво странно има - нищо

може да са от една и съща духовна група

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 88,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Лош изказ... Случайно стана. Никакви експерименти нямах идея да провеждам. Рамус е по експериментите. Исках да споделя нещо си, но не отчетох, че имаме различен бекграунд.

Това за различния бекраунд ми стана ясно, защото редактираният ти пост е останал в пощата ми, заради цитата. Разбрах те.

Аз не знам ти точно как би формулирал темата, но духовното аз не го разбирам точно така, в какъвто аспект върви разговора. Духовното го приемам като любов, като благост, като връзка с хората, като нещо, което е в нас и побеждава дори интелекта ни. Духът вътре в нас, който се изразява навън като любов. Не може да не си виждал по манастирчета монаси, на които дори не може да се определи възрастта, но които излъчват една благост... дори физически я излъчват. Едно такова всеопрощение, като повече близост до онова, при което ще отидат, отколкото като присъствие на този свят. Нещо, което няма нищо общо нито с прочетено, нито с вяра /или не съвсем/, нито с Его.

Мандела и Мунчо ли? :ohmy:

да да

няма никакво значение какви са били в този си живот

нарича се взаимно подпомагане на плановете

Духът вътре в нас, който се изразява навън като любов.

Може да се каже и така... Как мислиш, дали съм виждал монаси?

Темата се развива и аз не знам как. За мен да се следва "духовен път" е нещо съвсем конкретно, а не някакви общи приказки за любов, нито пък обсъждане на разни астрални преживявания, в които няма нищо особено. Ако духовността е това, то човек просто може да иде да се напуши с трева и да има разни духовни преживявания.

нарича се взаимно подпомагане на плановете

Което какво ще рече по-конкретно?

Най-страно е, че предният ми пост беше лайкнат от една колежка, която изобщо не е била обект на този експеримент, тъй че няма как да знае за какво става дума. Ето как човек се занимава единствено с това да търси потвърждения на своите си проекции във всичко, което го заобикаля и да припознава в твърдения и неща, които са безкрайно далеч от него – себе си.  

Ами ти се радвай, че обектите на експеримента ти не са ти се подписали с червени палци, посинявайки съвсем реалният ти фейс профил. Въпреки че ни съобщаващ, че ставало въпрос за твои познати и приятели...Дали те все още са такива?

Може да се каже и така... Как мислиш, дали съм виждал монаси?

Темата се развива и аз не знам как. За мен да се следва "духовен път" е нещо съвсем конкретно, а не някакви общи приказки за любов, нито пък обсъждане на разни астрални преживявания, в които няма нищо особено. Ако духовността е това, то човек просто може да иде да се напуши с трева и да има разни духовни преживявания.

Разбира се, че си виждал и сигурно повече от всички нас. :) Но онези монаси вървят по точно определен духовен път и за тях е нормално след десетки години на практика. Аз ти говоря за монаси по тукашни манастири, чиито живот просто се е стекъл така, без дори да са правили избор съзнателен. Както и да е.

Иначе е ясно, че имаме противоречия в това, което мислим за духовност и духовен път. Аз не свързвам духовността със следване на определена религия или философията на Будизма. Напротив. Не мисля, че пътят към храма е само един. И наистина го разглеждам като любов. 

Което какво ще рече по-конкретно?

Когато се прераждаме с други от нашата духовна група - ние сме си съставили и предварителни планове в Картите на живота.

И всеки помага на другия, на другите.

Взаимно е.

Това се прави с цел по-лесно усвояване на уроците, които трябва да се научат.

Дали те все още са такива?

Това са големи хора, а не тийнове. Прекрасни хора по същество.

Аз не свързвам духовността със следване на определена религия или философията на Будизма.

И аз. Споко.

Когато се прераждаме с други от нашата духовна група - ние сме си съставили и предварителни планове в Картите на живота.

И кой е източника на тези идеи? Тези карти като как изглеждат? Като карти за игра или нещо друго? Колко са на брой?

И кой е източника на тези идеи? Тези карти като как изглеждат? Като карти за игра или нещо друго? Колко са на брой?

Ти самия.

Картата на Живота ти е написана на пергамент.

И всяка една Карта се пази в Залата на записите.

Завинаги.

Колко на брой - колкото пъти се връщаш тук да учиш.

Толкова и Карти.

Едно прераждане = една карта

**ах тия ангели. В 21 век още ли не са напреднали от ръчното писане на пергамент като в, че и преди библейските времена.

Дестинация? Тази зала где е бе, душа?

У Дома.

От където идваме всички и където пак ще се върнем.

**ах тия ангели. В 21 век още ли не са напреднали от ръчното писане на пергамент като в, че и преди библейските времена.

Не позна.

Информацията я има и в 3D - кой както иска да си я чете.

• Автор

Можеш ли да ни опишеш това място? Има ли някакви материални характеристики?

Това е мястото, където пребивава Съзнанието ни, преди да се превъплъти.

Къде според будистите се намира това място?

Можеш ли да ни опишеш това място? Има ли някакви материални характеристики?

има всичко - и поляни, и цветя, и дървета, и сгради

каквото го има на земята, го има и там

Това е мястото, където пребивава Съзнанието ни, преди да се превъплъти.

Къде според будистите се намира това място?

:D

има всичко - и поляни, и цветя, и дървета, и сгради

каквото го има на земята, го има и там

Хайди, би ли ни описала архитектурните особености на сградите? А сезони там има ли? Или все грее слънце?

Четох, четох и не спрях да се питам следното.

Как може да се търсят "външни"доказателства за съществуването на духовното? Защо не е достатъчно човек да погледне себе си, за да го види?

Четох, четох и не спрях да се питам следното.

Как може да се търсят "външни"доказателства за съществуването на духовното? Защо не е достатъчно човек да погледне себе си, за да го види?

Щото не може да е обективен датчик(сензор)съдник сам на себе си. То в повечето случаи, и на другите не може да е. Дори на външните признаци.

Може би, защото не всеки има какво да види. Поне теоретично, има и бездуховни хора на този свят. И за да няма изненади, хората предпочитат да не търсят духовното в себе си... ;)

п.п. Това малко като в онзи лаф - по-добре да не се дебнем, че ще се хванем...

Хайди, би ли ни описала архитектурните особености на сградите? А сезони там има ли? Или все грее слънце?

Трудно е да се опишат, защото на земята няма такива.

Няма сезони там.

Там е вечна Светлина.

Тя също трудно може да се опише с познатите ни думи.

Щото не може да е обективен датчик(сензор)съдник сам на себе си. То в повечето случаи, и на другите не може да е. Дори на външните признаци.

Именно защото не е обективен съдник, дори и субективно, ако не можеш да го проследиш или намериш в себе си, как тогава изобщо ще успееш да го видиш извън себе си? Най-малкото няма да има какво да отразиш или да проектираш.

как тогава изобщо ще успееш да го видиш извън себе си

Особено когато просто няма какво да се гледа, а всичко е било обект на нечии фантазии и/или съзнателно провеждана измамна схема.

Особено когато просто няма какво да се гледа, а всичко е било обект на нечии фантазии и/или съзнателно провеждана измамна схема.

много интересно как ще станат тез работи ако нямаш мозъчна дейност

а а а

много интересно как ще станат тез работи ако нямаш мозъчна дейност

а а а

Аз не съм по-долно качество човек, че да ми а-кат! Мозъчната дейност ако наистина спре човекът е мъртъв. Комата не е състояние без мозъчна дейност ако визираш такива случаи. Случва се и състояния на дълбока кома да са погрешно диагностицирани като клинична смърт и съответното оживяване да се тълкува едва ли не като възкръсване. Особени състояния на мозъка, като правило се съпровождат от силно въздействуващи сънища, активиране на забравени спомени, халюцинации...Пък и винаги въпросният събуден или "възкръснал"(дори ако е нормален, а не психично болен), може да си измисли история от този тип с цел да придобие известност и  изгоди от положението си.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.