Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Доказателства за съществуване на духовния свят

Featured Replies

Бе то добре че са тия книги на Майкъл Нютон...иначе откъде щяхме да чуем за духовните водачи... ;)

Първо се казва НютЪн - доктор е и има свой университет.

И второ - не е само той.

Да ти ги изреждам ли или сама ще си ги откриеш останалите, а те не са малко.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 88,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

за духовните водачи - метни им го тва дългото тинтириминтири на астралния им мейл

Ми, не им знам мейла на твойте хора. Инак веднага ще ги питам.

А дали самият Рамус е опознал добре себе си?

Не, разбира се, както и никой от нас, но е много старателен и има точни попадения.

–––––––––––––––––––

По-добре да ви поздравя с една песен, вместо да си приказваме алабализми. Ето - enjoy:

https://www.youtube.com/watch?v=Or7vQVyBkCI

• Автор

Първо се казва НютЪн - доктор е и има свой университет.

И второ - не е само той.

Да ти ги изреждам ли или сама ще си ги откриеш останалите, а те не са малко.

Това как се изписва не е толкова важно.

Да, не е само той. Много добре ги знам. Затова казах, че ако не беше той и други като него, нямаше откъде да знаем за духовните водачи, освен ако самите ние не сме се подлагали на регресивна терапия...или пък нямаме спомени от предишни животи. 

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Ми, не им знам мейла на твойте хора. Инак веднага ще ги питам.

Питай твойте хора - сигурно го знаят.

Това как се изписва не е толкова важно.

Да, не е само той. Много добре ги знам. Затова казах, че ако не беше той и други като него, нямаше откъде да знаем за духовните водачи, освен ако самите ние не сме се подлагали на регресивна терапия...или пък нямаме спомени от предишни животи. 

или  или или ... какво...

Или просто имаме доказателства в живота си.

За тях.

освен ако самите ние не сме се подлагали на регресивна терапия...

Препоръчвам, но проблемът е, че към момента има не повече от 5-6 човека на тази планета, които не само могат, но и са се ангажирали да правят качствена регресия. Нито един от тях не живее в България, нито в Европа. Дестинациите са Южна Америка или Азия. Връзката не е лесно осъществима. Инак, ако човек мине през подобна регресивна хипноза, то всякакви съмнения относно т.нар. "прераждане" отпадат от само себе си.

Щото е наличен, бе колега. Кво да прави освен да "работи", според теб?

Мхм. Бог ще да е... Познах, нали?

Клетките според теб са в две различни състояния - "пулсиращи" и "непулсиращи". Много интересен възглед.

Прочети  какво  казва  науката!

Мозъкът  работи  само  когато  има  налична  информация,  а  каква  ли  информация  има  в  утробата?

Сърцето  започва  да  се  изгражда  от  една  клетка!!

Чети  бе  човече! 

• Автор

Препоръчвам, но проблемът е, че към момента има не повече от 5-6 човека на тази планета, които не само могат, но и са се ангажирали да правят качствена регресия. Нито един от тях не живее в България, нито в Европа. Дестинациите са Южна Америка или Азия. Връзката не е лесно осъществима. Инак, ако човек мине през подобна регресивна хипноза, то всякакви съмнения относно т.нар. "прераждане" отпадат от само себе си.

Благодаря, но засега нямам намерение да се ровя в минали животи. :) Но пък знае ли се...какво ще ни поднесе съдбата? :whist:

Благодаря, но засега нямам намерение да се ровя в минали животи.  

Разбира се. Много е просто всъщност. Ако искаш да знаеш какъв си бил преди, то виж какъв си сега, както и каква е настоящата ти ситуация. Ако искаш да знаеш какво те очаква, то виж какво правиш, говориш и мислиш сега. Причина – резултат. Елементарно е.

каква  ли  информация  има  в  утробата?

Даже не си заслужава да отговарям на подобен въпрос, Октим.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Автор

Разбира се. Много е просто всъщност. Ако искаш да знаеш какъв си бил преди, то виж какъв си сега, както и каква е настоящата ти ситуация. Ако искаш да знаеш какво те очаква, то виж какво правиш, говориш и мислиш сега. Причина – резултат. Елементарно е.

Да, това е самата истина. Но някои хора се подлагат на регресия, не толкова от интерес какви са били в предишните си животи, а за да знаят какви грешки са направили и какви действия да предприемат, за да не ги повтарят.

Прочети  какво  казва  науката!

Мозъкът  работи  само  когато  има  налична  информация,  а  каква  ли  информация  има  в  утробата?

Сърцето  започва  да  се  изгражда  от  една  клетка!!

Чети  бе  човече! 

Те не четат изобщо.

Колко пъти им давах пример и с доктор Ибън Алегзандър -

същото е и.

И там няма мозъчна дейност, а има информация.

Пак да ги питаме - от къде еееееееееееее

ептен са ти промили мозъка, честно

:(

Ахъм. Това наистина ли го вярваш, т.е. че съвремените научни хипотези за възникването на Вселената са преписани от СЗ или се шегуваш? Ситуацията е съвсем различна. Учените изказват някакви хипотези за произхода на Вселената, след което теолозите се опитват да докажат, че тези научни хипотези са в съгласие с библейските писания. Понякога се справят по-добре, по някога по-зле в стъкмистиката, т.е. в нагласяването на библейските текстове към научните хипотези, теории и емпиричните факти.

Има някои учени, които мислят да минат без Бога и приказват и разсъждават за това, дори пишат книги, но когато езикът и перото им творят такова пусторечие, сърцето им говори друго. Те се надуват да се представят като невярващи в Бога, но много е съмнително дали окончателно успяват в това пред своята съвест. Във всеки човек има дух - висша страна на човешкия живот, която го тегли от видимото към невидимото, от временното към вечното, от тварите към Твореца, която характеризира човека и го отличава от всички други наземни твари. Тази сила може да бъде отслабвана в различна степен, може превратно да се тълкуват нейните изисквания, но съвсем да се изтреби и да се заглуши, е невъзможно. Тя е неотделима част на нашето човешко естество и при всеки се проявява по свой начин.. Вглъбили сме се е, но в празнота. Това е същото, както сънното мечтание - празномислие и пустомислие. Наблюдавайте се и ще видите, че по-голямата част от времето ни преминава именно в такова пустомислие и блуждаене на мислите!

само да напомня, че всички тук, пишещи са "разбрали за предишните животи и преражданията, за бог и за исус, както и за регресиите, все през каналите на социалните комуникации. Всичко научено и попито през всичко това е поднесено през някаква форма на интерес, на търсене, на предпочитание, избор, посока...

Дали ги има или ги няма не се решава с лични изживявания, чужди преживявания, нито спомени, нито доказателства. Не се решава от математиката или доверието, свещеностите, истините или логиката. Не е истината и в идолите предписанията, аксиомите или концепциите от всички краища на света, дошли отново и отново все през мрежата на групите...

Всяко едно от тях така или иначе носи форми на компрометираност. И това че все пак човек му трябва да прегърне описание, образи, смисли или идеи... да му трябва да бъде прегръщан или обичан... или да прави... нещото, наречено от него "живот"... всичко това са само части от собствените ни или умело договорени групови версии за същите неща.

Налага се живота все пак да се измисля - ограничения ни перцептивен  и отражателен механизми са крайно недостатъчни за онова за което човека копнее, за което жадува, от което бяга или което го привлича... Всеки тук е с някакви идеи за живота - в това число и аз. Не правя изключение от нищо и никого.

Въобще - вътрешния свят на хората е нещо, което е достъпно за самите тях. Тайните на това, кое избираме за "истина" всеки един от нас, се крият в това, кои сме, кое е живота... и всичко това е някъде вътре. Не се намира в книги или цитати, не се намира в учители или съветници... Навсякъде накъде се обърнем, всъщност първо го правим със собствения си вътрешен взор... въобще всичко се прави "ОТВЪТРЕ". Чудесната илюзия на битието затова е изкключителна, защото всеки един от нас дава своята лепта в нея - неуморно, непрекъснато, с цялата си енергия, потенциал. всеки миг... Това е красотата - да си в рая или ада, да си сред вселенските измислици, да си сред божествата или да си низвергнат от тях. да се мразиш и обичаш, да се проклинаш или извисяваш... да летиш или да си под земята...

Всичко това е възможно и е битие... и красотата на света е заради нас, хората. Защото ние сме съ-творците на всичко това. На всичко... и на себе си...

Така, че няма истинска версия - за всеки, неговата е вярната, истинската... защото всеки е зает със собственото си творение. Някои повече сами, други повече в група. ... Така, че ... ДОКАЗАТЕЛСТВАТА... Съмнението... или изживяванията са наше творение, както и всичко останало...

Всичко останало... защото започва от НАС САМИТЕ!!!

защото всеки е зает със собственото си творение. Някои повече сами, други повече в група. ...

ти познаваш ли някой от твоята духовна група
:rolleyes:

Не на всички въпроси ни се удава да получим определени отговори. Голяма част от тях остават нерешени. Човек мисли, мисли и нищо определено не може да измисли. Затова казва: Може да е така, а може и другояче. Това дава мненията и предположенията, които не са ли като цяло при нас повече, отколкото определените познания?. Науката е венецът на мисловната работа на ума.На малцина е дадено да бъдат учени, не всички могат и да се занимават с наука; но да обсъжда обкръжаващите ни неща, за да придобие за тях понятия, трябва и може всеки.. Обаче какво виждаме в нашата мисловна област? Непрекъснато движение на образи и представи без всякаква определена цел и порядък. Помисъл след помисъл възстават и ту се движат един след друг, ту се препречват, ту бягат напред, ту се връщат назад, ту бягат настрани, без да се спират на нищо. Това не е разсъждение, а блуждаене и разсейване на мислите; следователно е състояние съвсем противоположно на това, което би трябвало да бъде нашата мисловна сила - нейна болест, толкова внедрена в нея и обща за всички, че Вие няма да намерите дори един човек, който да може да извършва постоянно сериозния труд на мисленето, без мислите му да се разсейват и да блуждаят, откъсвайки го от работата и  увличайки го в различни страни!

ептен са ти промили мозъка, честно

Драга Хайди, моля въздържай се от подобни argumentum ad hominem. Най-малкото, защото е проява на лошо възпитание. Нали твърдиш, че вярваш в карма? Думичката буквално значи "действие" и с нея се означава причинно-следствения (каузалния) процес. Бедата е, че ти не разбираш изобщо за какво иде реч. Затова ще го повторя отново, макар че е трудно не толкова да го схванеш, а да го приемеш. Сегашната ти ситуация и преживявания са резултат от твоите минали мисли, думи и действия. Тя не е плод на някакъв свободен избор от твоя страна, както си фантазираш. Бъдещата ти ситуация и преживявания зависи от това, което мислиш, говориш и вършиш сега. В "Дхамападда" Будата казва следното:

"Всичко, което сме ние е резултат от нашите мисли. То е основано на нашите мисли. То е създадено от нашите мисли. Щастието следва човека, който говори или действа с чиста мисъл, така както сянката никога не го напуска."

ПП Съвсем друг въпрос е, че от гледна точка на крайната истина (парамартха сат) кармата е илюзия. В "Колелото от остри оръжия" ст. 109 Дхармаракшита казва: "Макар на крайно ниво всички феномени да са лишени от присъщо съществуване, все пак точно както образа на луната може да бъде видян в чаша с чиста вода, така и различните аспекти на причина и резултат се появяват в този свят като отражения. Така че, моля, нека в този свят, [съставен] от привидности, винаги да сме уверени, че онова, което правим, е добродетелно, и винаги да отбягваме всички онези действия, които биха ни донесли голяма болка."

Бедата е, че ти не разбираш изобщо за какво иде реч. Затова ще го повторя отново, макар че е трудно не толкова да го схванеш, а да го приемеш. Сегашната ти ситуация и преживявания са резултат от твоите минали мисли, думи и действия. Тя не е плод на някакъв свободен

избор от твоя страна, както си фантазираш. Бъдещата ти ситуация и преживявания зависи от това, което мислиш, говориш и вършиш сега.

глупости на търкалета говориш - всяко едно прераждане е с цел научаване на уроци - още и още

колко пъти да го повтарям

ама ти не искаш да прочетеш за Картите на живота, е твой проблем

та вярвай си в каквото си щеш, не ми пречиш

аз в твоите измишльотинки е абсурд да повярвам понеже

:P

Ако  знаем  миналите  си  прераждания,  ще  знаем  защо  сме  това  което  сме  и  няма  да  ни  учудват  нещата  които  ни  се  струват  безсмислени,  а  понякога  и  жестоки  от  гледната  точка  на  ежедневието  сега.   Човек  който  знае  поне  един  предишен  живот  не  може  да  бъде  лош,  просто  не  може  защото  знае.  Представете  си  днешните  политици  знаят  последствията,  щяха  ли  да  са  това  което  са? 

Не е  нужно  да  ми  отговаряте,  аз  знам  отговора,  но  самият  отказ  говори  за  това,  че  се  отнасяте  с  високомерие  към  обикновените,  простички  въпроси!  А  оттатък  нещата  са  простички,  както  казах  и  преди  -  нещата  са  толкова  прости,  че  изключват  всякакъв  коментар.  

"Всичко, което сме ние е резултат от нашите мисли. То е основано на нашите мисли. То е създадено от нашите мисли. Щастието следва човека, който говори или действа с чиста мисъл, така както сянката никога не го напуска." 

Всичко  което  сме  ние  не  е  резултат  от  нашите  мисли,  нас  ни  характеризират  действията  спрямо  другите,  помислете  върху  това  господине,  не  се  притеснявайте  ако  не  го  разбирате  след  време  обаче  нещата  ще  се  променят. 

• Автор

глупости на търкалета говориш - всяко едно прераждане е с цел научаване на уроци - още и още

колко пъти да го повтарям

ама ти не искаш да прочетеш за Картите на живота, е твой проблем

та вярвай си в каквото си щеш, не ми пречиш

аз в твоите измишльотинки е абсурд да повярвам понеже

:P

Хайди, дай да ги видим тези карти на живота.

Хайди, дай да ги видим тези карти на живота.

ще си я видиш и прочетеш - ама чак когато се прибереш

• Автор

ще си я видиш и прочетеш - ама чак когато се прибереш

Да, но ти казваш на Скепс, че не иска да прочете за картите на живота и затова те питам, къде да прочетем за тези карти.

....ама ти не искаш да прочетеш за Картите на живота, е твой проблем

Драга Хайди, бедата е, че нещата изобщо не стоят по този начин. Няма никаква цел в обусловеното екзистиране (сансара). Това е просто превратно (дуално) възприятие, което има една главна характеристика – физическо и ментално страдание. Това е т. нар. Първа Благородна Истина, която е преподал Будата.

Нека, обаче, допуснем, че противно на всякаква логика и здрав разум си права. Би ли споделила какви уроци научаваш в този ти конкретен живот? Би било интересно за мен.

Всичко  което  сме  ние  не  е  резултат  от  нашите  мисли,  нас  ни  характеризират  действията  спрямо  другите

Действията (физически и вербални), уважаеми господине, не се извършват в безсъзнателно състояние, а са мотивирани и породени от нашите ментални нагласи. По тази причина, те са първични, а действията на тялото и речта са техни производни.

в книгите на Силвия Браун, Майкъл Нютън...

Веднъж правех регресия на една жена на име Хелена. Тя беше завършила предния си живот като ковач в Алабама в началото на 20 век и беше починала от сърдечен инфаркт. Тя затаи дъх в благоговение, когато се върна към пътуването си през тунела към Божията свещена светлина след мига на смъртта си. Повечето клиенти преживяват едно или повече пътувания през тунела при техните връщания към Другата страна по време на регресии. Много по-малко се застояват там толкова дълго като Хелена. Тя започна да описва зашеметяващия пейзаж на Дома, изпълнената с любов атмосфера, величествените сгради, масивните стълби от бял мрамор, блестящия купол и безкрайните редици, с безкрайни рафтове, с безброй пергаментови свитъци. Аз знаех, че тя е в Залата на записките, но не казах и дума. Нямаше нужда. Тя знаеше точно къде е и започна да изучава огромна редица след редица, търсейки, пристъпвайки нагоре, докато осъзна, че се приближава към това, което издирваше, като описваше всичко с приглушен почтителен глас. Изведнъж тя възкликна.– Какво има? – попитах аз.– Картата ми – прошепна тя – Моята карта на живота, който живея сега. Треперят ми ръцете. Мога ли да я отворя?– Давай.Настъпи тишина. След това започна да плаче.Попитах я какво има.– Празна е. Няма нищо написано в нея, нито дума.– Знам – казах аз. Изчаках да се събуди, за да ù обясня.Правила съм много астрални пътувания и на няколко пъти сама съм си намирала картата. Все още усещам как биеше сърцето ми, когато внимателно развивах пергамента с цвят на слонова кост, за да прочета всяка подробност, която си бях записала, в това определено странно, вълнуващо пътуване до земята.Свитъкът беше празен. Точно както този на Хелена.

http://dreamland-bg.com/index.php?topic=2686.0;wap2

. Би ли споделила какви уроци научаваш в този ти конкретен живот? Би било интересно за мен.

Съжалявам, много са лични уроците ми.

Не мога да споделя, не се сърди.

Съжалявам, много са лични уроците ми.

Не мога да споделя, не се сърди.

Не се сърдя, разбира се, но поне някаква насока не би ли дала. В смисъл, че ми е любопитно какво наричаш "уроци".

Не се сърдя, разбира се, но поне някаква насока не би ли дала. В смисъл, че ми е любопитно какво наричаш "уроци".

Всеки от нас си избира така наречените Теми на живота - преди да дойде тук.

Избираш си 2 теми.

Това са уроците, които трябва да донаучим, да доусвоим.

Или казано и по друг начин - избираме си уроци, в които сме се провалили в предишния си живот (животи)

Много са - включват всички познати ни човешки ценности като милосърдие, помагане на ближния...

И ако трябва да бъда честна - си признавам че един от моите уроци има да го уча още и още.

Не стига един живот и това си е, не стига

Всеки от нас си избира така наречените Теми на живота - преди да дойде тук.

Избираш си 2 теми.

Винаги съм се чудил откъде в ню-ейдж движенията е проникнала подобна превратна и напълно алогична идея като тази, че съзнанията еволюират в самсара. В източните учения (ведическите школи и будизма) се прави много ясна дистинкция между състоянието на невежество и страдание, т.е. обусловеното екзистиране (самсара) и освобождението от това състояние (нирвана, мокша, нирвикалпа-самадхи или както там се нарича). Самсара буквално означава "кръговрат", т.е. безизходност, при което постоянно преминаваш от едно състояние в друго. Идеята на тези учения е да излезеш извън това състояние на невежо (дуално) възприятие, а не да си стоиш в него, за да се учиш, по простата причина, че няма какво да научиш. С други думи, самсара се описва като заболяване, а излизането от самсара като излекуване. Да искаш да продължаваш да боледуваш, да търсиш смисъл в това, е нещо напълно безумно. Не знам дали разбираш какво казвам...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.