Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини от света на Linux дистрибуциите.

Featured Replies

преди 13 часа, AlkatrazBG написа:

Бат'начо към момента без конзола няма как да минем защото  масово забиват всичките софтуери за обновяване  и подбор на  програмки :)  По бързо ми е да напиша  sudo apt  ..... и да изредя  10-те неща дето  ми трябват от колкото да се  ровя и да цъкам 100 пъти.   Поредното нещо дето ме дразни в КДЕ  e   ,че не работи Dolphin като  root   и трябва да правя гимнастики  за да си  прехввърлям  и редактирам файлове. 

Работи си, при това идеално. Разбира се, трябва да инсталираш dolphin-root.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 283,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Потребителите на СтотинкаОС вече могът да се радват на sos-easy-install - Графично приложние разработено от екипа на sOS, с която помощ потребителите ще могат да инсталират лесно допълнителен софтуер

• Аз съм твърд противник да се нагажда операционната система към интелектуалното ниво на най- некомпетентните потребители. Такива потребители трябва да ползват само това, което могат да си позволят. В п

• Ивайло Димов
    Ивайло Димов

Тоя форум всеки изминал ден заприличва на все повече на клозет ,постоянно някакви виртуални битки и безмислени спорове кое е по-добро и т.н.Много от старите муцуни спряха да пишат именно поради тоталн

Публикувани изображения

преди 25 минути, whitepixel написа:

Па то форумът е да си чесаме езиците предимно :bubblegum:

Така е обаче, ако съвместим с мангало-капиталистическия манталитет, все от някъде трябва да се краде. Страхотна комбинация е когато към класическо/сървърно/комерсиално дистро се добави софтуер тип "One Man Show". Идейното ниво е в малките проекти. И обратното е възможно, но повече по линията да видиш какви кръпки са  слагали или да си помогнеш с дадена конфигурация.

Например тия дни мернах Absolute Linux и много ми хареса как е развит. Не е проблем да си бачкаш като root, ако виждаш смисъл в това. Също, супер минималистичен с практическо ръководство за модификация.

преди 37 минути, whitepixel написа:

Ми да изпльокам и аз личните си предпочитания към днешна дата:

Категориите Shockingly stable и Windows refugee advice ме кефят тотално! :)

Закачката с openSUSE също грабва. Може и аз да сложа Arch и Stotinka в повечето категории. :D

преди 20 часа, Мальчик Бананан написа:

А има и задачи, които не можеш да направиш с цък-цък. Пробвай да преименуваш 100 файла в една папка ръчно и през конзолата с една команда и изписването на 10-ина символа. Освен това за някакви задачи, които изпълняваш често, терминала си пази историята, така, че всъщност ще станат с една клавишна комбинация (за извикване на терминала), едно две натискания на стрелката надолу и въвеждането на парола. Примерно. Или да намериш всички файлове с дадено раазширение и да ги прехвърлиш в една обща папка, а не да са разхвърляни в целия компютър и в папки и подпапки. Всички jpeg-ци да речем... Да си имаш една папка "Снимки." Два реда и готово (*). С мишката си представи - отваряш сумата и папки, копи, пейст, затваряш, следващата папка, копи-пейстм, затваряш и пфффф...

Ммм, принципно всичко от описаното може да се направи (лесно) в графичните приложения. Обаче на моменти ме е шубе да се заигравам много, защото може да настъпя бъгс бъни. Особено, ако приложението се случи да е към KDE проекта.... Където залогът не е голям се възползвам все по-често. Естествено нищо не може да задраска терминала, освен ако не си убеден идеолог в противното. Дори и само поради факта, че е различен и технически съблазнителен.

преди 14 часа, AlkatrazBG написа:

и трябва да правя гимнастики  за да си  прехввърлям  и редактирам файлове.

Специално за прехвърлянето съм си измайсторил една команда в rsync, която ми ги копира и нормализира на един пас. Използвам я за важни файлове или ако надуша евентуални проблеми.

@AlkatrazBG

Не мисля ,че нещо толкова могъщо като терминала може да изчезне скоро . Това е все едно Тръмп да премахне бутона под бюрото си колкото и голям и могъщ да е той ;). До 3 години всички ще ползват Ratpoison . Простотата и съвършенството ще бъдат най накрая разбрани от човечеството . Няма нужда от мишки , рамки на прозорци, панели и икони на десктопа . Новият клон на Ubuntu ще се казва Ratbuntu , всички ще ползват НЕ изкуствен интелект а ergonomic keyboard http://ratpoison.nongnu.org/keyboards/015-avar/small-P1030668.JPG .

@бат'начо

Какво му е на Gnome-commander последната версия е от съвсем скоро 2017 края ? По нова версия единствено git евентуално .

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

преди 35 минути, ivoarch написа:

Версията. При мен е 1.4.7. Бях чел нещо и се бях амбицирал за последна версия, ама изискванията ме отказаха. Не съм "ачър".

на 1/29/2018 в 10:57, Aleksi написа:

Пичове, ако конзолата беше толкова хубава, нямаше да умре още с ДОС. Обяснете ми, защо трябва да помня команди и да ги пиша, когато мога просто да цъкна? Пълната мощ на компютъра- това какво би следвало да означава? Искам да ползвам компа да си видя пощата, да пиша във фейсбук, вайбър, да сваля и гледам филм, да слушам музика. Който иска да рендира междузвездни войни за да използва пълната мощ на компютъра си е негова работа- да се оправя. За мен конзолата е неудобна и дразнеща. Много се нервя, когато имам някакъв проблем и търся как да го реша. Пиша в гугъл и ми изплюва резултат в който проблема се решава чрез една страница команди. Моля? Аз съм седнал да си прекарам приятно времето, не да си бия главата с куп команди. Примерно на минта не мога да си играя линейдж и ворлд оф танкс. Влизам значи в интернет и чета- може. И се започват едни дълги и засукани изпълнения в конзола. Пробвам да ги изпълня и някъде бъркам защото не става и се ядосвам. Защо да се мъча, като в уиндоус нещата стават с 2 клика? Заради тези игри държа и уиндоус на компа. И значи, линукс обществото вместо да помисли как да махне конзолата за да привлече повече ламери като мен си я иска. И се чудите защо има толкова малко хора с линукс. Ами затова! Защото искате конзола, да сменяте свещите на колата през ауспуха.

Всъщност терминалният емулатор (конзолата) си има много удобства, особено в програмирането. С един ред си спестяваш няколко клика, най-малкото. Премерно sudo ucaresystem-core спестява писането на няколко реда в терминала или кликване и въвеждане на парола от менюто на Минт.  Обаче защо такава прекрасна операционна система да остане само за програмистите? Графичният интерфейс е чудесен за повечето ползватели, всеки цъка нещо на смартфона или компютъра. Така че Минт си е "средният път". Като се замисля, и в уиндоус има прозорец за въвеждане на команди run, примерно chkdsk /f /r което няма как да го пуснеш на монтиран диск C. - Преди време гледах с удивление как един колега си "общуваше" със сървъра директно от терминала, сега вече не би ми направило особено впечатление.

Конзола за десктоп домашна употреба не е притрябвала на никого. Това ,че еди си кой софтуер   има графични бъгове не е  довод да се зарови  бедния  потребител  в командите от конзолата.  Нито имате сървъри в мазето нито синхронизирате  10 000  компютри в корпорация. Домашните NAS  у-ва имат  web GUI   та хич не ви е притрябвала конзолата за да влизате в тях.  Рутерите и линукс сателитните приемници   също имат  Web GUI  та и за там   ви не трябва конзола. 

преди 5 часа, AlkatrazBG написа:

Конзола за десктоп домашна употреба не е притрябвала на никого.

Аз до някъде те разбирам какво имаш предвид, но не съм съгласен с теб. Конзолата е привидно сложна. Хората се плашат като чуят, че трябва да въведат 2-3 команди и не вникват в нещата, а всъщност ако се позамисли човек не е толкова сложно нещо. Тук не говорим само за Линукс, важи и за Уиндоус, чиято конзола също е сравнително мощен инструмент. Не заклеймявай работата под конзола като ненужна, защото на този етап за някои неща няма по-удобен, лесен и гъвкав инструмент за работа, включително и за домашна употреба. Веднага давам пример как на мен ми върши перфектна работа в домашна среда. Вкъщи имам два лаптопа, един стационарен комп, а една машина съм пригодил за сървър и я ползвам за медия, бекъп, разработки и т.н. Отделно от това има още няколко компютъра под Линукс отдалечени от мен на братя, сестри, братовчеди и приятели, за които се грижа. Всичкото това примерно се бекъпва при мен на машината, която ползвам за сървър (дето я споменах преди малко) и нещата съм ги нагласил да стават съответно с една кратка команда, която лесно помня. Например искам да си синхронизирам всичко от основния ми лаптоп със сървъра (т.е. всичко, което съм слагал или махал автоматично се добавя или маха от сървъра). За целта отварям терминала с един клик и въвеждам командата acerbackup, след което обикновено до 1-2 мин. бекъпа е готов. Същото важи и за останалите машини независимо къде се намират. Друг плюс, актуализиране или настройка на нещо си по отдалечените машини. Същото удобство, отварям терминала с един клик, въвеждам yoanapcX, с което експортвам дисплея на компа на Yoana при мен и си правя к'вот ми трябва, нито ме е грижа някой да седи пред тези стационарни машини, за да ги включва (аз си ги вкл. и изкл., кога ми е удобно да свърша работата) или да ми пуска разни ТeamViewer-и, нито ме грижа да отварям разни портове по рутерите дето има машини зад тях, трябва ми само един порт. Предложи ми по-лесен начин за това дето описах и ще се съглася, че е ненужна. И тук говорим чисто за домашна употреба...

Редактирано от exwol (преглед на промените)

преди 18 часа, бат'начо написа:

Версията. При мен е 1.4.7. Бях чел нещо и се бях амбицирал за последна версия, ама изискванията ме отказаха. Не съм "ачър".

Явно от твоето дистро са забравили изобщо за това приложение и са го оставили без развитие по обновяване на версиите . Това да се предложи последната стабилна версия на приложението не означава в никакъв случай да си Арчър или какъвто и да било .

Да се върнем на темата .

Червените братя купиха CoreOS за 250$ милиона . https://www.redhat.com/en/about/press-releases/red-hat-acquire-coreos-expanding-its-kubernetes-and-containers-leadership

Следваща стъпка, българската Линукс дистрибуция StotinkaOS може би за малко повече :) ?

на 30.01.2018 г. в 20:05, бат'начо написа:

ucaresystem-core пропуска "моето" purge-не. Т.е  оставя ми още работа и аз си я виждам/върша от Синаптик.

Нищо лично, но не ми харесва съдържанието (какво ще стане с някой, ползващ EOL и искащ да си стои на него).

Spoiler

#!/usr/bin/pkexec /bin/bash
set -e
#
#
#_______________________________________________
#THIS IS THE Terminal Version of uCareSystem
#_______________________________________________
# Name   : uCareSystem Core
# Licence: GPL3 (http://www.gnu.org/licenses/gpl.html)
# Author : Salih Emin
# WebSite: http://utappia.org
# Email  : salih-(at)-utappia.org
# Date   : 25-01-2018 (first release 19-02-2009)
# Version: 4.4.0
# System : Debian Linux and Ubuntu Linux
# Description:
#This simple script will automatically refresh your package list, download and install
#updates (if there are any),
#remove any remaining packages and configuration files without interference.
#
## Script starts here

#Variables
DIST_CODENAME=$(lsb_release --codename | cut -f2)
DATE=(date +%F_%T)
UCARE_VERSION=(4.4.0)

# Checking if the user has run the script with "sudo" or not
if [[ $EUID -ne 0 ]] ; then
    clear
    echo ""
    echo "uCareSystem Core must be run as root or with sudo. Now I will just exit..." 1>&2
    echo ""
    sleep 2
    exit 1
fi
function WELCOME_SCREEN {
    clear
    echo "_______________________________________________________"
    echo "                                                       "
    echo "            uCareSystem Core $UCARE_VERSION            "
    echo "            ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                      "
    echo " Welcome to all-in-one System Update and maintenance   "
    echo " assistant app.                                        "
    echo " This simple script will automatically                  "
    echo " refresh your packagelist, download and                "
    echo " install updates (if there are any), remove any old    "
    echo " kernels, obsolete packages and configuration files    "
    echo " to free up disk space, without any need of user       "
    echo " interference                                         "
    echo "                                                        "
    echo " If you’ve found it useful and saved you time and you  "
    echo " think it is worth of your support, you can make a     "
    echo " donation via PayPal by clicking on the following:     "
    echo "           https://www.paypal.me/cerebrux "
    echo "_______________________________________________________"
    echo
    echo " uCareSystem Core will start in 5 seconds... "

sleep 6
}

function MAINTENACE {
    echo
    echo
    echo "#########################"
    echo "          Started"
    echo

## Updates package lists
    sudo apt update;
    echo
    echo "###############################"
    echo "Finished updating package lists"
    echo "###############################"
    sleep 1

## Updates packages and libraries
    sudo apt full-upgrade -y;
    echo
    echo "###############################################"
    echo "Finished updating packages and system libraries"
    echo "###############################################"
    sleep 1
    echo

## Removes unneeded packages
    sudo apt-get -y --purge autoremove; # Debian Jessie uses old apt. So
    echo                    # for the time being I use old implementation
    echo "###################################"
    echo "Finished removing unneeded packages"
    sleep 1
    echo

# purge-old-kernels - remove old kernel packages
    #    Copyright (C) 2012 Dustin Kirkland <kirkland -(at)- ubuntu.com>
    #
    #    Authors: Dustin Kirkland <kirkland-(at)-ubuntu.com>
    #             Kees Cook <kees-(at)-ubuntu.com>
    #
    # NOTE: This script will ALWAYS keep the currently running kernel
    # NOTE: Default is to keep 2 more, user overrides with --keep N
    KEEP=2
    # NOTE: Any unrecognized option will be passed straight through to apt
    APT_OPTS=
    while [ ! -z "$1" ]; do
        case "$1" in
            --keep)
                # User specified the number of kernels to keep
                KEEP="$2"
                shift 2
            ;;
            *)
                APT_OPTS="$APT_OPTS $1"
                shift 1
            ;;
        esac
    done

# Build our list of kernel packages to purge
    CANDIDATES=$(ls -tr /boot/vmlinuz-* | head -n -${KEEP} | grep -v "$(uname -r)$" | cut -d- -f2- | awk '{print "linux-image-" $0 " linux-headers-" $0}' )
    for c in $CANDIDATES; do
        dpkg-query -s "$c" >/dev/null 2>&1 && PURGE="$PURGE $c"
    done

if [ -z "$PURGE" ]; then
        echo "No kernels are eligible for removal"
    fi

sudo apt $APT_OPTS remove -y --purge $PURGE;

echo
    echo "Finished removing old kernels"
    sleep 1
    echo
    ## Removes unused config files
    sudo deborphan -n --find-config | xargs sudo apt-get -y --purge autoremove;
    echo
    echo "#####################################"
    echo "Finished removing unused config files"
    echo "#####################################"
    sleep 1
    echo

## Removes package files that can no longer be downloaded and everything except
    # the lock file in /var/cache/apt/archives, including directories.
    sudo apt-get -y autoclean; sudo apt-get -y clean;
    echo
    echo "######################################"
    echo " Cleaned downloaded temporary packages"
    echo "######################################"
    echo
    sleep 1

echo
    echo "#########################################"
    echo " Checking to see if a reboot is required "
    echo "#########################################"
    echo
    ## Check to see if a reboot is required
    if [ -f /var/run/reboot-required ]; then
         echo
          echo "* * * * * * * * * * * * * * * * * *"
         echo "*                                 *"
         echo "* Consider rebooting your system  *"
          echo "* to finish applying updates      *"
          echo "*                                 *"
          echo "* * * * * * * * * * * * * * * * * *"
          echo
    fi

}

function UPGRADE_EOL_TO_NEXT {

cp "/etc/apt/sources.list" "/etc/apt/sources.eol_${DATE}"
cat <<EOT > /etc/apt/sources.list
deb http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu/ $DIST_CODENAME main restricted universe multiverse
deb http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu/ $DIST_CODENAME-updates main restricted universe multiverse
deb http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu/ $DIST_CODENAME-security main restricted universe multiverse

EOT

sudo apt-get install update-manager-core
sudo apt-get -y dist-upgrade
sudo do-release-upgrade
}

function UPGRADE_TO_NEXT_RELEASE {
    sleep 1
    echo "##########################################"
    echo "uCareSystem will now check for the        "
    echo "availabillity of the next version         "
    echo "and it will start the upgrade             "
    echo ""
    sleep 1
    do-release-upgrade
    sleep 2
}

function UPGRADE_TO_DEVEL_RELEASE {
    sleep 1
    echo "uCareSystem will now check for the        "
    echo "availabillity of the next development     "
    echo "version and it will start the upgrade     "
    echo ""
    sleep 1
    do-release-upgrade -d
    sleep 2
}

function SHOW_HELP {
    cat << EOF

uCareSystem Core
                    ~ $UCARE_VERSION ~
             All-in-one system update and maintenance app

Usage: sudo ucaresystem-core <parameter>

If no parameter is specified, it will just do the regular
    maintenance:

* Updates the list of available packages
     * Downloads and installs the available updates
     * Checks if there are older Linux kernels on the system and removes
       them. However it keeps the current and one previous version of
       the kernel.
     * Cleans the cache of the downloaded packages
     * Removes obsolete packages
     * Removes orphan packets
     * Deletes package configuration files from packages that have been
       uninstalled by you.

Parameter:    
         -h          display this help and exit

-u          Upgrade to the next release. Note: If you use a
                     regular release it will upgrade to the next one. If
                     you are on a LTS version, it will upgrade only to
                     the next LTS.

-d          Upgrade to the next development release

-eol        CAUTION: Do not use this if your Ubuntu has not
                 reached its End of life support.
                    Check https://wiki.ubuntu.com/Releases
                 This option is for Ubuntu releases that have
                 reached their EOL and the user wants to upgrade
                 it to the next supported version.

EOF
}

function GOODBYE {
    sleep 2
    echo
    echo
    echo "          Done"
    ## End of script
}

# The main process starts
while [ "$1" != "" ]; do
    case $1 in
        -u | --upgrade )     WELCOME_SCREEN && MAINTENACE && UPGRADE_TO_NEXT_RELEASE
                             exit
                                ;;
        -d | --development ) WELCOME_SCREEN && MAINTENACE && UPGRADE_TO_DEVEL_RELEASE
                             exit
                                ;;
        -h | --help )        SHOW_HELP
                             exit
                                ;;
        -eol | --end-of-life-upgrade ) UPGRADE_EOL_TO_NEXT
                             exit
                                ;;
        * )                  SHOW_HELP
                             exit 1
    esac
done
## If no parameter is given just do the regular maintenance
WELCOME_SCREEN && MAINTENACE && GOODBYE

LinuxMint имат и статистика колко от потребителите им продължават да ползват стари версии. И затова няма проблем да се ползват хранилищата за старите им версии (когато ги спрат - го обявяват). Предполага се, че това няма да се ползва на Мента/много-различно-конфигурирано-от-Убунту.

преди 20 часа, бат'начо написа:

LinuxMint имат и статистика колко от потребителите им продължават да ползват стари версии.

Да, принципно важно явление, заслужаващо да му се обърне внимание.

на 30.01.2018 г. в 13:42, бат'начо написа:

:P 

https://www.stotinkaos.net/stotinkaOS/repo/7/x86_64/repoview/gnome-commander

В 18.04 щяло да е "много по-нова версия, да се надяваме" ако мога да перифразирам това което бях чел. (Но май ставаше дума за 18.04.Х).

https://packages.ubuntu.com/search?suite=bionic&searchon=names&keywords=gnome-commander

Под Linux Mint 18.3 с ядро 4.13.0-33-generic вече има защита (3 зеленки NOT VULNERABLE) за Meltdown and Spectre.
Поздрави

на 2/8/2018 в 13:16, whitepixel написа:

За любителите на плазмата - официално плазма 5.12.0.1 (не 5.11.95) е вече  налична в Tumbleweed

https://news.opensuse.org/2018/02/08/official-kde-plasma-5-12-release-now-in-tumbleweed/

Интересно кога ще е налична и за Минт след като 5.12 би трябвало да е следващата LTS пласма.

Никога. Освен ако не навиеш финансово (ама мнооооого) тез, дето правят Ментата.

Естествено - ще има неофициални сглобки. 18.Х ще е последната с КДЕ официална версия.

Съгласен съм, нека има класации, но след като има победител - трябва да има и награда за спечелилия. И трябва да е обявена предварително. Така ако някой не иска да участва (хъм, дали може така), списъка ще намалее. Освен това регламент - гласовете ще се закръглят ли или един глас-един камък. И как се опазваш от фалшификации е добре да има, за парлама и авторитет.

Като гледам, Slackware е почти с толкова точки, колкото и Manjaro. Само, че, първата е с един потребител в средно - голям за България град, а втората е с по един на улица.

• 3 месеца по-късно...

Нова версия на една от по-забележителните, "нестандартни" дистрибуции:

Devuan GNU+Linux 2.0.0

Цитат

The "Veteran UNIX Admins" have announced the release of Devuan GNU+Linux 2.0.0, a new stable build from the project that forked Debian in late 2014 to build a systemd-free variant of the popular community distribution. Devuan's second release is based on Debian 9.0 and carries a code name of "ASCII"

https://distrowatch.com/?newsid=10227

• 3 седмици по-късно...

https://archives.gentoo.org/gentoo-announce/message/dc23d48d2258e1ed91599a8091167002

Цитат

Today 28 June at approximately 20:20 UTC unknown individuals have gained control of the Github Gentoo organization, and modified the content of repositories as well as pages there. We are still working to determine the exact extent and to regain control of the organization and its repositories. All Gentoo code hosted on github should for the moment be considered compromised. This does NOT affect any code hosted on the Gentoo infrastructure. Since the master Gentoo ebuild repository is hosted on our own infrastructure and since Github is only a mirror for it, you are fine as long as you are using rsync or webrsync from gentoo.org. Also, the gentoo-mirror repositories including metadata are hosted under a separate Github organization and likely not affected as well. All Gentoo commits are signed, and you should verify the integrity of the signatures when using git. More updates will follow.

Някой хакнал github хранилището на gentoo.

whitepixel го постнал вече. Може да ми търнете поста.

Предполагам това ще засегне overlay хранилищата на потребителите, докато официалният Gentoo канал е защитен, защото ползва друга инфраструктура за Github. В последно време ми отнема повече време верифицирането на подписите и ключовете при синхронизиране на хранилищата, но допълнителната сигурност ще налага все повече рестрикции.

• 2 седмици по-късно...

Любопитна локална уязвимост в Unity:

https://habr.com/company/acribia/blog/416425/

Цитат

Т.е. вполне себе реальная ситуация, что человек блокирует экран и уходит на обед, в этот момент злоумышленник отправляет компьютер в слип, вынимает жесткий диск и смотрит, что делал человек до того, как пошёл на обед. После остается перезагрузить компьютер уже с диском, и человек не догадается, что его данные могли быть скомпрометированы.

....

Цитат

После длительной переписки товарищ Marc Deslauriers закончил нашу полемику сообщением, суть которого сводилась к: «Мы ничего исправлять не будем. Это то же самое, что иметь физический доступ».

:clown:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.