Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Добре. За Косово често се споманава тук. Ще бъдеш ли така добър да ни припомниш как се стигна до бомбардировките?

Но честно.

По точки - за репресиите, убийствата, за геноцида, извършен от сръбските власти

За да направим едно сравнение със събитията в Югоизточна Украйна.

Пък и за руското участие в миротворческите сили не е лошо да ни припомниш. За срещата на руснаците и НАТО в Прищина. И чак тогава за обявяването на независимостта на Косово.

И да го сравним с Крим или с Югоизточна Украйна.

Като ще правим паралели и ще сравняваме, нека имаме доблестта да го правим по възможно най-обективния начин, а не да хвъргаме кьор-фишеци и онези, които нямат никакво понятие какво е било, да бъдат въвеждани ако не в пълна, то в частична заблуда.

Имайте малко доблест!

Така е... много се спекулира в стил "чукча не читатель, чукча писатель".

Всички забравят няколо много важни подробности

- Конфликтът в Косово има дълга предистория, малки и по големи ексцесии и т.н.. знаем ги добре...

В Крим никога , ама никога не е имало напрежение руснаци-украинци, дори кримски татари.

- Косово бе дълго време под контрол и наблюдение на ООН, сини каски и т.н..

Крим- не, и не е и имало нужда.

- Дори да допуснем някаква  логика на твърдението че Крим е подарен и сега трябва да го връщат , никой няма отговор на простичкия въпрос - А защо точно СЕГА се сетиха за Крим ?

Защо никой през съветска власт и последвалите след перестройката и разпада на СССР 25 г. нова власт, не се сети да поиска Крим ?

Толкова гидини мирен нормален живот в Крим, и защо сега Путин се сети за "подаръци" и "исконно руски територии" ???

- Референдума бе оправдание за парлама пред международната общност, за да могат папагалите, които и тук са предостатъчно , да повтарят как това е супер демократично ..

Уви, не е .

Никой не е признал този референдум, а то си бе чиста бутафория и подигравка с този демократичен лост.

Масираното демонстративно присъствие на "вежливи зелени човечета" , които Путин после призна че са руски спецназ, не може да се нарече "демократичен избор".

Путин призна и другия факт - украинската армия и власти са били тотално парирани и изолирани.Дори поакзаха как отвличат украински генерал дошъл на крака да види какво става и да поеме някакво решение... уви - париран е от руските окупанти.

Затова и нямаше реакция.

- В референдума имаше фрапиращи нарушения, граничещи с вицове... 123 % гласували в Симферопол ли беше.. гласуване с нагласени бюлетини, гласуване на необозначени военни , гласуване на деца и какво ли още не, плюс факта че нямаше нито един международен наблюдател.

Имаше послушковци от братски партии като другаката Ташева от Батака.

:)

- Резултатите естествено нямат нищо общо с действителността.

Някои се опитаха да сметнат дори реално колко евентуално са отишли наистина на урните - дори най оптимистичните  говореха за 20-30 -на процента.

От които дори дете не би повЕрвало че 99% са гласували ЗА РФ.

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 126k
  • Създадено
  • Последен отговор

Добре. За Косово често се споманава тук. Ще бъдеш ли така добър да ни припомниш как се стигна до бомбардировките?

Но честно.

По точки - за репресиите, убийствата, за геноцида, извършен от сръбските власти

За да направим едно сравнение със събитията в Югоизточна Украйна.

Пък и за руското участие в миротворческите сили не е лошо да ни припомниш. За срещата на руснаците и НАТО в Прищина. И чак тогава за обявяването на независимостта на Косово.

И да го сравним с Крим или с Югоизточна Украйна.

Като ще правим паралели и ще сравняваме, нека имаме доблестта да го правим по възможно най-обективния начин, а не да хвъргаме кьор-фишеци и онези, които нямат никакво понятие какво е било, да бъдат въвеждани ако не в пълна, то в частична заблуда.

Имайте малко доблест!

А защо Порошенко не е военнопрестъпник като Милошевич!?    И двамата са националисти, кое им е различно!?

Ами те аншлусите вече почнаха...

Крим мина под ножа сега точат зъби за Донецк и Луганск.

Не мисля, че им трябват Донецк и Луганск. Не и целите области. Трябва им едно малко, симпатично сухоземно участъче, за да се стига до Крим.

Мисля, че това е генералният замисъл. Никакви идеи за защита, освобождение и още там с каквото се опитват да заблудят света, не мога да приема. По същият начин не приемам и защитите и освобожденията, които САЩ извършва по света...

Толкова си приличат нещата, че е абсурдно да не се забележи, стига човек да има ясното съзнание за това.

Подкрепата на Путин мен не ме плаши....  по назад дадох клипове и какво ли не как се прави митинг "по русски" :)

И плащането са снимали хората, и как са ги събирали , и как не знаят дори къде и за какво отиват.. но .. това си е факт.

Рейтигновите проценти просто няма смисъл да ги коментираме, просто защото в едно съм сигурен - нямат нищо общо с действителността.

Във всеки подобен режим процента е такъв - и на КАдафи, и на Саддам, и в Сев, Корея...  и всичките свършват по един начин...

То това е проблема.. че края на всеки диктатор е в една или друга степен насилствен.

Реджи, опитай малко по смислено да ми възразяваш.Австрийците говорят немски, защото са немскоезична нация.

Което ще рече преобладващите етнокултурни признаци са немски и няма как да се твърди, че австрийската нация е нещо отделно и различно от немската.На всички австрийци родния език е немския.

А как се получава, че украинската нация е различна от руската, не произхожда от нея, а пък украинците владеят повече чуждия език, а не родния си?

А как се получава, че австрийците владеят на 100 % чуждия език, а не родния си.

Ами швейцарците, 60 % от тях владеят чуждия германски език. Не трябва ли и тях по путлерофашистката логика да ги аншлуснем към  Германия. Какво ще им се церемоним.

А крал Хуан Карлос какво спи ми е интересно. 

1. Каква аржентинска нация, какви пет лева. Я бързо аншлус

2. Каква е тази измислената уругвайска нация, дето говори само испански. Я бързо аншлус

3. Каква е тази измислената колумбийска нация. Дай бърже аншлус към испанската корона.

4. Каква е тази измислена мексиканска нация. Я, аншлус и зиг хайл !!!

5. Ами каквиса тези измислени Естадос Унидос. Я половината на Англия, а другата половина на Испания.

А се спрете с лъжите.  Нещо да знаете извън пропиндоските тъпни? Повече от 200 човека опашки сигурно означават доброволно гласуване, близко към 100%. А международни наблюдатели имаше - дори и от нашия парламент имаше петима депутати.

Вече се вижда че пиндосите оказват голям натиск на всички послушковци да провалят честването на 70 години "День Победы" . http://topwar.ru/71067-provokatory-s-ezhom-protiv-nashey-pobedy.html

А защо Порошенко не е военнопрестъпник като Милошевич!?    И двамата са националисти, кое им е различно!?

Порошенко не е националист. Можеш да се убедиш и сам.

А за Милошевич... пак можеш сам да се убедиш, прочети из нета. Преди година намериха още един масов гроб край Серебреница... а знаеш ли кога свърши войната там?

Е, то е ужасна и глобализацията, дори по-ужасна. Това означава обезличаване на отделния човек и налагането на тия с парите, които са може би 1% от населението на Земята. Това не е ли своего рода фашизъм, но в друга форма? 

Не фашизмът е точно обратното(идва от "фаша" знаеш...)

Мисля, че глабализацията е друга тема.

Порошенко не е националист. Можеш да се убедиш и сам.

А за Милошевич... пак можеш сам да се убедиш, прочети из нета. Преди година намериха още един масов гроб край Серебреница... а знаеш ли кога свърши войната там?

Не фашизмът е точно обратното(идва от "фаша" знаеш...)

Мисля, че глабализацията е друга тема.

Не мисля,че има точни понятия в днешния свят. Дясното вече не е дясно, а лявото не е ляво. Да оставим клишетата и да видим какви бели е направил фашизма и какви прави глобализма. Глобализма обрича над 90% от световното население на нищета. Това, дали ще умреш в концентрационен лагер или от глад, не мисля че има разлика в крайния резултат. 

Сега също има масови гробове в източна Украйна, има и подвижни крематориуми.   Как да не желаеш да дезертираш от украинската армия...   Никой не желае да го обявят за безследно изчезнал.

Не мисля,че има точни понятия в днешния свят. Дясното вече не е дясно, а лявото не е ляво. Да оставим клишетата и да видим какви бели е направил фашизма и какви прави глобализма. Глобализма обрича над 90% от световното население на нищета. Това, дали ще умреш в концентрационен лагер или от глад, не мисля че има разлика в крайния резултат. 

Не съм съвсем съгласна с тезата за глобализма, но наистина не е това темата.

Сега също има масови гробове в източна Украйна, има и подвижни крематориуми.   Как да не желаеш да дезертираш от украинската армия...   Никой не желае да го обявят за безследно изчезнал.

Аз говоря за масови гробове на мирни хора, колега - на жени, деца и старци, избити като пилци и тайно заровени като добитък.

Ако за теб е едно и също, толкова по-зле за теб и начина ти на мислене...

А как се получава, че австрийците владеят на 100 % чуждия език, а не родния си.

Ами швейцарците, 60 % от тях владеят чуждия германски език. Не трябва ли и тях по путлерофашистката логика да ги аншлуснем към  Германия. Какво ще им се церемоним.

А крал Хуан Карлос какво спи ми е интересно. 

1. Каква аржентинска нация, какви пет лева. Я бързо аншлус

2. Каква е тази измислената уругвайска нация, дето говори само испански. Я бързо аншлус

3. Каква е тази измислената колумбийска нация. Дай бърже аншлус към испанската корона.

4. Каква е тази измислена мексиканска нация. Я, аншлус и зиг хайл !!!

5. Ами каквиса тези измислени Естадос Унидос. Я половината на Англия, а другата половина на Испания.

Реджи нима отново трябва да ти повтарям очеизвадни неща.

Австрийската нация произхожда от немската, както американската от английската.

И двете нямат собствен език, затова родни им са съответно немския и английския.

Обаче родния език на украинците би трябвало да е украинския, не е като да нямат свой език.

Но ядец украинците вместо родния си език знаят руския по-добре.Ами просто е Реджи.Означава че за тях руската култура, бит, традиции стоят по-високо от уж родните им такива.Което е многозначително и всъщност поставя под съмнение разделението м/у двата народа.Разделение съчинено от Европата.

Хайде стига сте лъгали - няма такова нещо. Вече съм писал откъде ми е информацията. И на човека му вярвам за разлика от всичките пропиндоски лъжци и пропагандисти.

?.

Какво твърдиш - че е съгласно международното право стореното от Русия?

Най разумно би било да ги върнат на индианците. Тоест на коренното население де избиха на американските континенти.

Колко е това избито коренно население, колега? Скучна опорна точка.

Което ще рече преобладващите етнокултурни признаци са немски и няма как да се твърди, че австрийската нация е нещо отделно и различно от немската.На всички австрийци родния език е немския.

А Австрийците питахме ли дали са идентични с немската нация :)

Нещо пак бъркате щатите :)

за крематориуми и т.н. се говореше не за украинските, а именно за руските войски, щото е по трудно да ги извозват обратно "груз 200".

Украинските войници ги погребват с парадни почести , докато руските, понеже ги няма там,  -  в неизвестни ями и др такива,  а дори да ги извозят в РФ , церемониите са бързи, прикрити и със стандартните  оправдания - "починал на учения"....

пс

Нещо гледам никой не коментира неонацисткото международно сборище в С.Петербург ? :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Е, то е ужасна и глобализацията, дори по-ужасна. Това означава обезличаване на отделния човек и налагането на тия с парите, които са може би 1% от населението на Земята. Това не е ли своего рода фашизъм, но в друга форма?

Виждал си ти обезличаване. Я кажи колко повече идентичност е имало на село или в работническите общежития.

Сега направо сме тотално обезличени, еднакви сме като две капки вода. не както едно време ееех...какви личности имаше тогава

Не съм съвсем съгласна с тезата за глобализма, но наистина не е това темата.

Права си. Не е това темата, но нали се спори, дали фашисти са в Украйна или Русия? Аз си казвам мнението, че опасни от тия определения е глобализма, който не ни позволява да си поемем дъх. Ето, аз утре отивам на работа, превивам гръб под зоркото око на камерите, чакам да разбера, дали ще работя с събота и неделя незаконно и общо взето съм в окови заради някаква мижава заплатка, с която след време няма да мога да платя лекарствата си. Да не говорим, че човек не живее само за да изкара за лекарства или да напълни търбуха.  И всичко това благодарение на глобализма, който развързва ръцете на мошеници и тарикати. Щото аз няма да отида да напсувам шефа си за ниската заплата или работното време, но той ще ме напсува и не му пука изобщо за последствията, защото знае за глобализма. Съд? Няма такова нещо. Той е свободен, днес тук, утре в Австрия, в други ден Австралия. Парите са глобални, самолетите пътуват до всяка точка на планетата. Това правят 1% от населението на Земята и не им пука за това, че работите, които правят, са много лоши. Но ти, роба, имаш ограничението да си държиш езика зад зъбите, да не противоречиш и да не се опитваш да кажеш и гък дори. Искаш ли сега да тегля една цветуща псувнмя на някой, да видиш какво ще стане веднага? А ако това го направи Борисов или Цветанов, дали ще има затвор за тях? Цветанов го видяхме. Гадината не се предава, щото не му пука и знае, че зад него стои глобализма. Каква е разлиакта между глобалиста Борисов и фашиста Борисов?  НИма Борисов не се изявява като фашист и нима не подкрепя глобализма и глобализма не подкрепя него?

. Глобализма обрича над 90% от световното население на нищета. Това, дали ще умреш в концентрационен лагер или от глад, не мисля че има разлика в крайния резултат.

Мда, преди няколко страници имаше разгорещени дебати чий глад уморил повече милиони. Преди някакви си 70-80 години.

Не е като сега, където толкова хора умират на месец от глад!

Украйна преустанови бюджетните си задължения към Крим и източната си част - няма преводи на пари за пенсии, осигуровки, застраховки, заплати и т.н.  И наивно и малоумно очакват това население да иска да си стои в Украйна. Да бях там - и аз нямаше да искам да съм в подобна държава - лъжлива, корумпирана до безподобие и с издевателства спрямо гражданите си ... Тук се очертава многогодишна обща драма.  Много жалко.   Реджеп, защо не четеш и неща от Новорусия и Русия? Защо така упорито защитаваш украинските лидери!?  Шоколадкото си е олигарх - не виждам негови допирни точки с украинския народ. А накрая ...те може и да го линчуват.

Виждал си ти обезличаване. Я кажи колко повече идентичност е имало на село или в работническите общежития.

Сега направо сме тотално обезличени, еднакви сме като две капки вода. не както едно време ееех...какви личности имаше тогава

Чакай сега. Ти ме оприличаващ с комунистите, както и други хора преди теб. Е точно тук ви е грешката, защото за вас всичко е черно и бяло. Няма дори сиво. Аз също мисля, че не бих могъл да прокопсам по време на социализма. Вероятно щях да бъда в пандиза по политически причини, щото не търпя никой на главата си. Да го кажем така. Аз мразя едновремешните комуняги, дето сега са най-големите капиталисти, рамо до рамо с американците. Или по-скоро вече техните деца са рамо до рамо с Америка, а на Америка изобщо не и пука за това и продължава да обвинява обикновения човек в България, търсещ правата си. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Не е това темата, но нали се спори, дали фашисти са в Украйна или Русия?

ъъъ.. всъщност, аз не смятам че някъде има фашисти, чието влияние да е значимо.

Спрямо темата проблем е изпозлването на тази идеология като оправдание за руската офанзива  и като метод за промивка на мозъци.

Дори  въпросния международен нацистки сбор не ме притеснява, просто го дадох за пример къде процъфтяват такива, и че това не е Украйна.

.Разделение съчинено от Европата.

Лъжа !!!

Долна уйдурма !!!

При разпадането на СССР, се отдели държавата Украйна, с граници, границите на Украйна включващи Крим. Никой нямаше тогава претенции. Всички си бяха наясно, че това си е исконна украинска земя. Нямаше спорове. Не е имало етническо напрежение между руснаци и украинци.

До момента в който учтивите човечета на Путлер не превзеха Крим. 

Украйна се пише с У между другото и на украински език означава държава, а не покрайнина, както ОНЗИ се опитва да внуши. 

Украйна е държавата, а другото са били присъединени територии. Така, че ако Путлер е чак толкова приритал да се аншлуснат Русия и Украйна, да даде короната и скиптъра на властта в Киев.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Украйна преустанови бюджетните си задължения към Крим и източната си част - няма преводи на пари за пенсии, осигуровки, застраховки, заплати и т.н.  И наивно и малоумно очакват това население да иска да си стои в Украйна.

хехе :) това пък изби тъпомера :)

Е нали е руски Крим бре :)

Нали всичко премина на руска бюджетна система :) :)

Никой преди незаконното военно анексиране не е спирал плащания от Киев.

Не знам защо това предизвиква въпрос дори :) :)

Логиката ти е  все едно да ти взема дома, да те изгоня, и да ти кажа - плащай ми разходите :)

Нещо пак бъркате щатите :)

за крематориуми и т.н. се говореше не за украинските, а именно за руските войски, щото е по трудно да ги извозват обратно "груз 200".

Украинските войници ги погребват с парадни почести , докато руските, понеже ги няма там,  -  в неизвестни ями и др такива,  а дори да ги извозят в РФ , церемониите са бързи, прикрити и със стандартните  оправдания - "починал на учения"....

пс

Нещо гледам никой не коментира неонацисткото международно сборище в С.Петербург ? :)

Абсолютно си недоосведомен - а изявите на нацисти в Петербуг е извън темата за положението в Украйна.

Чакай сега. Ти ме оприличаващ с комунистите, както и други хора преди теб. Е точно тук ви е грешката, защото за вас всичко е черно и бяло. Няма дори сиво. Аз също мисля, че не бих могъл да прокопсам по време на социализма. Вероятно щях да бъда в пандиза по политически причини, щото не търпя никой на главата си. Да го кажем така. Аз мразя едновремешните комуняги, дето сега са най-големите капиталисти, рамо до рамо с американците. Или по-скоро вече техните деца са рамо до рамо с Америка, а на Америка изобщо не и пука за това и продължава да обвинява обикновения човек в България, търсещ правата си.

Местните комунисти са тежък локален проблем, до немалка степен за който виновна е Русия.

Винаги в историята масата хора са били нищо повече от роби и всякакви твърдения и опити за различно нещо са водили не до утопия, а до дистопия.

хехе :) това пък изби тъпомера :)

Е нали е руски Крим бре :)

Нали всичко премина на руска бюджетна система :) :)

Никой преди незаконното военно анексиране не е спирал плащания от Киев.

Не знам защо това предизвиква въпрос дори :) :)

Логиката ти е  все едно да ти взема дома, да те изгоня, и да ти кажа - плащай ми разходите :)

Пишеш бисер след бисер... Подарените навремето руски територии явно няма вечно да са украински.  Украинците са спряли парите и за тези населени места, в които е сега тяхната армия...    А    Яценюк ... се надява да осъди Русия в Хага за Крим.  

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.