Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 2 минути, sliderum написа:

За жалост, президентът не може да направи нищо повече от това, но се надявам протестите, които ще последват да принудят Цацаров и компания да издигнат още една кандидатура.

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 847,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 17 часа, Мойра написа:

да принудят Цацаров и компания да издигнат още една кандидатура.

Е нали пРезидента критикува най вече изпълнителната власт , а не точно съдебната, че не е предложила кандидат.

Което пък ако бе станало, пРезидента щеше да реве - ето как Борисов налага свой кандидат и в съдебната власт, с което узурпира цялата власт в България, което води до тоталитарен деспотичен бойков тоталитаризъм !

:) 

Съдиите могат  и да послушат пРезидента. Примерно да издигнат чистачката  на някой съд , след което пак да прегласуват кандидатурата на Гешев.

Ще е смешно, ще е същия резултат ,  но изцяло спрямо изискванията, нали ? :) 

преди 2 часа, miro20 написа:

https://desebg.com/2011-01-16-11-42-13/4181-2019-11-09-15-26-12?fbclid=IwAR1F1SyJWnOhZmekG2OpLUCCjKNRdCKOURMwgPj5hYN99v2Uvti4F50ct_4

Еми ... гаф си е...

Пореден.

Зависимости, негласни послания.

@miro20 = @Sinbad_

Радев: Резултатите от дългия път към демокрация все още будят повече тревога, отколкото успокоение

Цитат

"Преди 30 години България пое с ентусиазъм по нов път. Надеждата за по-добър живот обаче се сблъска с дълбоки обществено-икономически сътресения, за които българите платиха висока цена. Грабителската приватизация, пренаписването на историята, обезличаването на българската култура и традиции са част от явленията, които ни тласнаха към материална и духовна бедност. Осъзнахме, че промяната е труден процес, а не еднократен акт. Резултатите от дългия път към демокрация и пазарна икономика все още будят повече тревога, отколкото успокоение". Това коментира президентът Румен Радев в страницата си във Фейсбук по повод 30-та годишнина от 10 ноември 1989 г.

България направи своя важен геополитически избор, но не успя да изгради трайни основи за върховенство на закона, разделение на властите и свобода на словото. Затова и днес политическите констатации продължават да се разминават с реалността на мнозинството граждани. Бедността, безнаказаните корупция и престъпност и ниското качество на обществените услуги продължават да прогонват младите и отнемат от бъдещето ни.

Необходимо е да търсим решения, адекватни на съвременните реалности. През последните години израснаха поколения, които не се вълнуват от стари идеологеми. Нашите деца изискват да говорим за бъдещето. Да погледнем в утрешния ден с техните очи.

Ако искаме България да се превърне в нормална европейска държава – с висок стандарт, качество на живот и сигурност, трябва да гарантираме необратимост на демократичните процеси, върховенство на закона, прозрачност и ефективност на институциите, изграждане на нова политическа култура и формиране на свободно и овластено гражданско общество.

Реалната промяна, която да осмисли живота и да даде перспектива на всеки български гражданин, зависи от всички нас. Отстояването на демокрацията изисква ежедневна воля срещу всеки опит за подмяна. Изисква да отхвърлим апатията и отчуждението, които откъсват хората от собствената им държава и оставят малцина да решават на тъмно нейното бъдеще. Няма сила, която да устои на сплотения около каузата да възроди държавата си и да отстоява достойнството си български народ", убеден е държавният глава.

този само плямпа, без да се напъне да промени нещо - какво се прави добре от военните - слушам и изпълнявам

Е, поне се сетил че е 10 ноември :) 

Цитат

Ако искаме България да се превърне в нормална европейска държава – с висок стандарт, качество на живот и сигурност, трябва да гарантираме необратимост на демократичните процеси

Само дето упорито работи в услуга на тези от червената мафия, които ни дърпат назад.

Демагог.

Има доста по смели от този демагог :

https://www.ploshtadslaveikov.com/stenata-padna-pametnikat-ne/

Като застане пред МОЧА и каже "стрената падна паметника не " , тогава ще имаме напредък.

Тогава бих разбрал думите му за "необратимост на демократичните промени" .

на 9.11.2019 г. в 21:40, miro20 написа:

https://desebg.com/2011-01-16-11-42-13/4181-2019-11-09-15-26-12?fbclid=IwAR1F1SyJWnOhZmekG2OpLUCCjKNRdCKOURMwgPj5hYN99v2Uvti4F50ct_4

Еми ... гаф си е...

Пореден.

Зависимости, негласни послания.

То па щото батя тъй се е засилил, че цел месец само за берлинската стена слушаме - ахам: ма инак все президента ти на устата.

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

kaто гледам все идиоти се избират за президент - чак се замислям дали да не се кандидатирам

Преставям си те на прием със жартиери и високи токчета  ... 

на 21.11.2019 г. в 22:44, M.Николов написа:

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7892918

А колко ги одумвахте тези рокли!

Ма колко много, ма колко скъпи, ма........:hush:

Каква по добра реклама за дадено ателие и за рокли ръчна изработка всяка от която е над 10 хил лв , от това да ти ги носи беплатно президентшата ?

ех Николов, ех , шарани ....  :) 

Не разбрах само ... това оправдава ли НсО да нарушава  пътните правила и да играе роля на шофьорчета  разнасящи  рокли до любимите бутици ? :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 8 минути, miro20 написа:

Каква по добра реклама за дадено ателие и за рокли ръчна изработка всяка от която е над 10 хил лв , от това да ти ги носи беплатно президентшата ?

ех Николов, ех , шарани ....  :) 

Това е ясно,но Николов явно има предвид шараните , които коментират колко били скъпи роклите на президентшата...кълват ли кълват - ококорили очи и лапат!

на 21.11.2019 г. в 22:44, M.Николов написа:

А колко ги одумвахте тези рокли!

Ма колко много, ма колко скъпи, ма........:hush:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

И кой ги е одумвал ? Аз не се сещам някой конкретно да е коментирал МОДЕЛА на роклята и т.н.

Сещам се че коментирахме как НСО се позлва за шофьорчета на рокли до бутика. Не за това кой плаща или не плаща.

Конкретно за статията за роклите, пак казвам... каква по добра реклама от това ?  Цяла безплатна статия в национален всекидневник с подробности за ателието, роклите, кой ги носел от другите звезди и т.н..

:)

преди 13 часа, nikssi написа:

Преставям си те на прием със жартиери и високи токчета  ... 

завист ли усещам, ще ходя на почивки, кеф ми Китай, кеф ми Франция с частен (правителствен) самолет и ще казвам че съм на работна среща и най важното че ти ще плащаш почивката докато нагъваш боб чорба без боб, че и заплата ще ми плащаш че ти се подигравам

Цитат

Президентът взема и по 1,6% за всяка прослужена година отгоре, а Румен Радев има 35 години стаж в армията, т.е. трябва да получава още 56% отгоре. Това прави общо 11 044 лв. месечно.

Заплатата на премиера за първи път надминава 7000 лв. месечно.

Добре де, нали сте борци за демонокрациата и накапитализЪма. Това, някоя агенция,  пардон, фирма да си прави реклама, като дава своите стоки, да бъдат употребени(еднократно, както се разбра)  от известни личности, е нормална практика. Нормално е дори тези известни личности да печелят нещичко, само ако са политици , да печелят по този начин...би могло от някаква част от обществото да го възприеме като негатив...Но както разбрахме, г-жа Радева не печели и...е, ами тя не е и политик, само съпруга на президент...впрочем има нещо още по-интересно(не съм сигурен, дали президентът(или поне настоящият такъв) може да се определи като политик, единственото общо с политиката на г-н Радев е, че е избран с избори) дори, не знам на какво напират да хвърлят кал всеизвестните ни тролове. Всичко изглежда напълно в реда на нещата, от демократична и от капиталистическа гледна точка.

преди 34 минути, sliderum написа:

(не съм сигурен, дали президентът(или поне настоящият такъв) може да се определи като политик, единственото общо с политиката на г-н Радев е, че е избран с избори)

Тук съм напълно съгласен с теб . Въпреки че се опитва да се прави на политик Радев е просто пионка в ръцете на Русия която положи доста старание да го постави на това място което въобще не беше за него. От добър военен и летец се превърна н супер посредствен политик изпълняващ чужди желания.

преди 59 минути, sliderum написа:

да, той дори не се опитва да е политик, тогава защо БСП го издигна

преди 26 минути, lsmurf написа:

Тук съм напълно съгласен с теб . Въпреки че се опитва да се прави на политик Радев е просто пионка в ръцете на Русия която положи доста старание да го постави на това място което въобще не беше за него. От добър военен и летец се превърна н супер посредствен политик изпълняващ чужди желания.

Президента не е политик, той е главнокомандващ и още няколко неща, на които е на чело. Т.е. това е длъжност...Приеми го като вид чиновник, ама над всички останали чиновници. А,  че си прокраварски трол, не е нужно да го демонострираш навсякъде, то си ти личи, дори когато човек се размине твърде близо до теб.

преди 14 минути, sliderum написа:

Президента не е политик, той е главнокомандващ

да си бе останал тогава военен и да ги командва

Цитат

Военна кариера

1987 – 1988 г. – младши пилот в 15-ти изтребителен авиополк – Равнец

1989 – 1990 г. – заместник-командир на звено в 15-ти изтребителен авиополк – Равнец

1990 – 1994 г. – командир на звено в 15-ти изтребителен авиополк – Равнец

1996 – 1998 г. – командир на ескадрила Миг-29 в 5-та изтребителна авиобаза – Равнец

1998 – 1999 г. – заместник-командир по летателната подготовка на 5-та изтребителна авиобаза – Равнец

1999 – 2000 г. – заместник-командир по летателната подготовка на 3-та изтребителна авиобаза – Граф Игнатиево

2000 г. – изследване на ПВО на Република България – НАТО, Брюксел

2000 – 2002 г. – началник щаб на 3-та изтребителна авиобаза – Граф Игнатиево

2003 – 2005 г. – началник щаб на 3-та изтребителна авиобаза – Граф Игнатиево

2005 – 2009 г. – командир на 3-та изтребителна авиобаза – Граф Игнатиево

2009 – 2014 г. – заместник-командир на Военновъздушните сили

2014 – 2016 г. – командир на Военновъздушните сили

преди 51 минути, sliderum написа:

Президента не е политик, той е главнокомандващ и още няколко неща, на които е на чело. Т.е. това е длъжност...Приеми го като вид чиновник, ама над всички останали чиновници. А,  че си прокраварски трол, не е нужно да го демонострираш навсякъде, то си ти личи, дори когато човек се размине твърде близо до теб.

Президент е политическа фигура . На теория би трябвало да е надпартиен и обединител на нацията . Всъщност нашият президент показва силна привързаност към определена партия и в болшинството случаи по скоро разединява отколкото обединява нацията. Ако не съм прав някой да ми посочи инициативи на президанта зад които са застанали всички политически сили. Аз лично нещо не виждам такива. А това че вие троловете обвинявате някого че бил трол не ви прави по малка тролове а напротив . Казвал съм го много пъти ама няма кой да слуша. Когато нямате доводи изведнъж вадите универсалния такъв "Ами този е трол"  Ти например си трол та дрънкаш обаче когато споря не го ползвам като аргумент а гледам да предоставя нормални доводи.

преди 51 минути, lsmurf написа:

А това че вие троловете обвинявате някого че бил трол не ви прави по малка тролове а напротив . Казвал съм го много пъти ама няма кой да слуша. Когато нямате доводи изведнъж вадите универсалния такъв "Ами този е трол"  Ти например си трол та дрънкаш обаче когато споря не го ползвам като аргумент а гледам да предоставя нормални доводи.

лудите и те нямат доводи защо са в лудница и казват че другите са луди, защото са ги вкарали там

и интересното е че привържениците само на една партия нарича другите трол, но обратното не става

което ме кара да мисля че привържениците на тази партия са с проблемно състояние, но те отричат като хората в психиатриите или просто речника им е беден поради мозъчно заболяване

преди 1 час, lsmurf написа:

Ако не съм прав някой да ми посочи инициативи на президанта зад които са застанали всички политически сили.

Това е възможно, само ако предложи някоя "пирамидка".

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.