Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

Цитат
Чл. 145а. (Нов - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) (1) Който използва информация, събрана чрез използване на специални разузнавателни средства, извън нейното предназначение за опазване на националната сигурност или за целите на наказателното производство, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба до петстотин лева.
(2) Когато деянието е извършено от длъжностно лице, което е придобило информацията или тя му е станала известна в кръга на неговата служба, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години и глоба до пет хиляди лева.
(3) В случаите по предходната алинея съдът може да постанови лишаване от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7.

Ами сега кой нарушава закона? 

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 847,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 1 час, miro20 написа:

В сегашните действия на прокуратурата .....

Виждаме ги действията на прокуратурата - от две години се чудят как да нагласят Радев, срещу Тиквун десет години не предприемат нищо, а сега си сложиха и за главен един доказал се многократно некадърник, който освен за всичко останало им е супер удобен, и за "измиване на ръцете" в нужния момент.

Нали се сещаш, че тъкмо Борисов е най- компрометирания ни политик от соца насам - този човек, ако тръгнат да го разследват и съдят, ма къ си пише из дебелите книги, от затвора нема излезе, ако ще сто живота да живее още.

преди 4 часа, nikssi написа:

Всъщност, доколкото чух записа, това което успях да разбера, е че някакъв натегач работещ за президента, някога не е отвръщал на неофициална кореспонденция и го е страх дали и кога ще започне официалната, на която ще трябва да се отговори. Президента не знаеше за какво става въпрос и оня му се наложи да му обясни. Гласът на президента, звучеше като на изненадан човек, при това в развитието на разговора, неприятно изненадан. Ако въобще е имало някакво престъпление, то е свършено от съответната личност, или поне със знанието на разговарящият с президента, без поръчение от президента, на който очевидно в процеса на този разговор му стана ясно за определено събитие, защо и как се е случило, за което той не е знаел подробностите, или не е знаел истинските подробности. Така, че ако има престъпление някакво, виновникът е другото лице, което вероятно е действало на своя глава с цел, както си е представял, че тези му действия и нему ще донесат облаги, я повишение, я нещо друго...

Прокуратурата има ли право да подслушва , и използва СРС-та, след като не е образувано дело?

Те така явно подслушват всеки неудобен на властта?!

преди 11 минути, Богатир написа:

Прокуратурата има ли право да подслушва , и използва СРС-та, след като не е образувано дело?

Кой да им потърси отговорност! Те станаха равни с бог! Президентството е единствената институция върху която нямат контрол! А трябва да имат, защото Радев подготвя поправки в конституцията по повод прокуратурата! Те са толкова прозрачни, че и децата не им вярват, лошото е, че няма кой да ги спре.

преди 13 минути, sliderum написа:

Всъщност, доколкото чух записа, това което успях да разбера, е че някакъв натегач работещ за президента, някога не е отвръщал на неофициална кореспонденция и го е страх дали и кога ще започне официалната, на която ще трябва да се отговори. Президента не знаеше за какво става въпрос и оня му се наложи да му обясни. Гласът на президента, звучеше като на изненадан човек, при това в развитието на разговора, неприятно изненадан. Ако въобще е имало някакво престъпление, то е свършено от съответната личност, или поне със знанието на разговарящият с президента, без поръчение от президента, на който очевидно в процеса на този разговор му стана ясно за определено събитие, защо и как се е случило, за което той не е знаел подробностите, или не е знаел истинските подробности. Така, че ако има престъпление някакво, виновникът е другото лице, което вероятно е действало на своя глава с цел, както си е представял, че тези му действия и нему ще донесат облаги, я повишение, я нещо друго...

Не е натегач , а командващия вВС  Стойков. :) 

А пРезидента, всъщност, въобще не е изненадан. Даже казва че "зане за тези простотии" отдавна.

И че е подготвил  нормативни документи, където е видно че не е нарушение наемане на гражданско лице / Деса Мерцедеса/ като пи-ар.

Да , не е нарушение, но морално ли е ? Класическа шуробаджанащина.

Комадира на ВВС  Стойков  наистина обаче извършва нарушение, щото си признава че е осуетил, че не е отговарял, не е изпращал документи на запитванията на КПКОНПИ.

Както бях казвал по назад,  а и още преди година , тези неща се знаеха отдавна. Още тогава мнението ми бе че е удобна далавера, която пожелавам на всеки военен да реализира. :) 

И за назначението /не се правете на ощипани че не знаете масовата шуробаджанащината и при военни и в администрации , общини и т.н. /  и врътката с купуването на евтин ведомствен апартамент, и последващо препродаване или замяна за по скъп, вече легално закупен на пазарна стойност.

Като паралелно си живееш под наем плащан от МНО/ВВС

:) 

Такаче з амен нещата са комплексни, а  тези СРС-та показват само малка част от всичките гафове на другаря Радев.

преди 16 минути, Богатир написа:

Ми то си има бе. Изрично се цитира че... въпросните сРС-та са протекли по образувано спрямо командира на ВВС цанко Стойков.

И са експлоатирани от ДАНС.

Отделно има една врътка , подписана от всички политици и държавни административни  постове , че са съгласни да си дават за проверка  данните, сметките, имотните и др неща за проверка , плюс че з анякои постове /може да се провери/ декларацитие им са публични.

преди 5 часа, nikssi написа:

Цитат

Предоставената информация се разпространява след разрешение на наблюдаващите прокурори по реда на чл. 198 от НПК.

преди 6 минути, miro20 написа:

А пРезидента, всъщност, въобще не е изненадан. Даже казва че "зане за тези простотии" отдавна.

И че е подготвил  нормативни документи, където е видно че не е нарушение наемане на гражданско лице / Деса Мерцедеса/ като пи-ар.

Да , не е нарушение, но морално ли е ? Класическа шуробаджанащина.

Кое не е морално?Това, че е спазил закона?:rolleyes:

преди 9 минути, miro20 написа:

Класическа шуробаджанащина.

Предизвикваш ме да ти отговоря в твой стил. Не,че я подкрепям. 

В кой брой на Държавен вестник, законите, или конституцията на България, се третира шуробаджанащината? 

Когато Герб я използва, се мълчи, но се вдига вой когато го правят други? А и не виждам никаква шуробаджанащина,

преди 6 минути, barbuncela написа:

А и не виждам никаква шуробаджанащина

Не бе, няма никаква... Той пРезидента тогава  не е познавал въобще Деса, никога не я е виждал, а просто е посочил случайно избрано гражданско лице за пи-ар. :) 

Всъщност, това бе и мотива на КПКОНПИ когато излезе със становище миналата година че няма конфликт на интереси при далаверите с апартаментите.

Всичко което е преди деня на подписване на граждански брак, не важи.  Това че някой живее дълги години с някого, е същото за буквата за закона все едно че не го е познавал въобще. :) 

Само след подписа в гражданското, те се "Запознават" и вече важат нещата за "конфликт на интереси" .

Това сме го коментирали миналата година.

преди 22 минути, miro20 написа:

Такаче з амен нещата са комплексни, а  тези СРС-та показват само малка част от всичките гафове на другаря Радев.

Само че тук не коментираме дали за теб, дали за мен, а за конкретни неоспорими доказателства.

Тези СРС-та нищо не показват, но повдигат основателни въпроси за извършено престъпление по служба от главния прокурор.

В любимата ти Америка, за подобна проява с/у президента, същият прокурор вече би бил в затвора.

преди 6 минути, miro20 написа:

Само след подписа в гражданското, те се "Запознават" и вече важат нещата за "конфликт на интереси"

Не, Мирко, след подписа в гражданското стават едно семейство с обща собственост.

преди 11 минути, barbuncela написа:

В кой брой на Държавен вестник, законите, или конституцията на България, се третира шуробаджанащината? 

Е сега.. що за въпрос... има закони разбира се . Например :

https://www.lex.bg/laws/ldoc/2135603507

Цитат

Семейните интереси могат да приемат различна форма. Например, наемане на работа на съпруг, дете, роднина или близък приятел; закупуване на стоки или услуги от фирма, контролирана от роднина или от други „свързани лица“. По тази причина в много от заявленията за работа има въпрос за роднински връзки. Ако случаят е такъв, роднината би могъл да се откаже от вземане на решение за наемане. Сравни с Непотизъм. Определение на „свързани лица“ – ЗПРКИ, Допълнителни разпоредби.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Конфликт_на_интереси

Ето ти и още едно по подробно тълкование на законите  :

http://legalworld.bg/66681.koga-naznachenie-na-rodnina-v-publichnata-administraciia-e-konflikt-na-interesi.html

преди 4 минути, badr написа:

В любимата ти Америка, за подобна проява с/у президента, същият прокурор вече би бил в затвора.

Не ми е любима, но всъщност сравнението ти има резон.

И не, не прокурора е за затвор.

В САЩ при подобна серия гафове и скандали , отдавна да са преминали няколко импийчмънта. За всяко нещо поотделно . :) 

И по всяко едно щеше да е достатъчно да бъде отстранен.

току-що, M.Николов написа:

Не, Мирко, след подписа в гражданското стават едно семейство с обща собственост.

Какво "не" :)  То това за общата сосбственост е ясно. Аз говоря за прилагането за закона за "конфликт на интереси" . И съм го казал миналата година още.

Сега като се сетя за едни гербери с апартаменти на името на жените им...на които жените им не са им роднини...

преди 7 минути, miro20 написа:

В САЩ при подобна серия гафове и скандали , отдавна да са преминали няколко импийчмънта. За всяко нещо поотделно . :) 

Гафовете са само в твоята глава.Именно защото този президент ви пречи много, се опитвате да си измисляте всякакви "гафове" и "провали", но чудно защо почти никой не им се връзва?

преди 7 минути, miro20 написа:

Какво "не" :)  То това за общата сосбственост е ясно. Аз говоря за прилагането за закона за "конфликт на интереси" . И съм го казал миналата година още.

Ти си толкова бос в правото, че никой не го интересува какви глупости пляскаш в темите!

преди 4 минути, miro20 написа:

Е сега.. що за въпрос... има закони разбира се

Питах конкретно? Покажи ми къде по закони или конституция пише шуробаджанащина?  Конфликтът на интереси може да се тълкува по 100 начина! Нали България е май единствената страна в света където конституция и закони се "тълкуват" Според както понася на който е на власт в момента!

преди 11 минути, barbuncela написа:

Питах конкретно? Покажи ми къде по закони или конституция пише шуробаджанащина

виж в уикито :

Цитат

Назначаване на доходоносни длъжности на лица, които са в близки роднински или приятелски връзки с назначаващия или други членове на неговото семейство, без оглед на техните качества за дадената длъжност.

Прекрасно описва случая с Радев и назначаването на Деса.  Затова и казах "Класическа шуробаджанащина".

Ти очакваш някъде в закон да пише думата "шуробаджанащина " ли ??? :) 

Не. Там пише точно за връзки и назначавания с цел облагодетелстване ... бла бла бла.. .и т.н.  Дадох ти ПОДРОБНИ насоки за връзки на роднини. Чети . !

преди 12 минути, M.Николов написа:

Гафовете са само в твоята глава.Именно защото този президент ви пречи много, се опитвате да си измисляте всякакви "гафове" и "провали", но чудно защо почти никой не им се връзва?

Ти си толкова бос в правото, че никой не го интересува какви глупости пляскаш в темите!

Да, да, тотално отричане... И преди съм те засипвал с аргументи, а ти с празни приказки.

"никой не се връзвал"  - това ти е "опорката" . :laughing5:

Може и да съм бос, затова цитирам с линкове.

Но пък  и ти си прав за себе си  . Това че президента е проучен и предложен от руски разузнавач и служба НЕ Е гаф, че шуробаджанащината НЕ е престъпление и че далаверата с апартаментите си е морална и добра..... си е твоя преценка която уважавам разбира се.  Но няма как да се съглася.

За вас всичко що е руско  е... правилно , то е повече от родно и го любим , тачим и милеем... :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 минути, miro20 написа:

виж в уикито :

Ти си въртиш нещата когато и как ти е удобно! Питах за законите и конституцията на България!

преди 2 минути, barbuncela написа:

Ти си въртиш нещата когато и как ти е удобно! Питах за законите и конституцията на България!

Ти четеш ли ме ?

В закона/законите  се описва именно ВСИЧКО ТОВА  което е ОПРЕДЕЛЕНИЕ за думата шуробаджанащина и защо и кое е конфликт на интереси ! .

Въобще , знаеш ли я тази дума ??? Наистина не те разбирам.

Айде малко по сериозно а ?

току-що, miro20 написа:

Ти четеш ли ме ?

В закона/законите  се описва именно ВСИЧКО ТОВА  което е ОПРЕДЕЛЕНИЕ за думата шуробаджанащина.

Въобще , знаеш ли я тази дума ??? Наистина не те разбирам.

:getout:

току-що, barbuncela написа:

:getout:

Николов, имало и по боси от мен в "правото" :giggle1:

На които А, Б В-то трябва да им се обяснява

А дори да им се обясни 2,3 пъти, пак "не хваща дикиш"

преди 20 минути, miro20 написа:

Да, да, тотално отричане... И преди съм те засипвал с аргументи, а ти с празни приказки.

Това е проблема, че не ме засипваш с аргументи, а с клюки и недоказани факти.

А да, и с твои опити за разсъждания.:biggrin:

преди 43 минути, M.Николов написа:

Може и на Мирко жена му да е с апартамент придобит на съмнителна цена и да не му е роднина, поради което да го е страх от загубата на властта от герп?

преди 19 минути, M.Николов написа:

Това е проблема, че не ме засипваш с аргументи, а с клюки и недоказани факти.

А да, и с твои опити за разсъждания.:biggrin:

Всъщност, това са си твои проблеми, не мои . То поне се вижда кой какво пише и колко аргументирано.  И кой с празни приказки се самозалъгва

Личи си прекрасно :) 

Мнение и на Сашо Йорданов :

https://www.168chasa.bg/article/8120990?fbclid=IwAR0ZVhYsrRaqXZBtUsYJP1Bda-yE6JPe2cBgCFI86VhJe3Sw8SnlwAF9X_w

преди 4 минути, sliderum написа:

Може и на Мирко жена му да е с апартамент придобит на съмнителна цена и да не му е роднина, поради което да го е страх от загубата на властта от герп?

Мирко няма жена.

преди 2 минути, miro20 написа:

Всъщност, това са си твои проблеми, не мои . То поне се вижда кой какво пише и колко аргументирано.  И кой с празни приказки се самозалъгва

Личи си прекрасно :) 

Така е!

Искаш ли да направим една анкета?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.