Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 8 минути, miro20 написа:

За мен сатна пълно леке / до тогава бе по малко леке/ когато се отказа от евродепутттвото,  и обеща да се оттегли.

след кето "забрави" да се оттегли . :)

Спокойно Мирчо , от бързане правиш много правописни грешки. Разпусни , стига с това напрежение. :D

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

Spoiler

Аз постоянно така си пиша. Ако искаш го приеми за копирайт :)

Както винаги съм казвал... винаги съм лесно разпозаваем и ясен, за ралика от толовете и спамерите. Които само гледат как да изместят темите със заяжданици за правопис и подобни .

ти към кои си , не знам . :)

преди 42 минути, miro20 написа:

За мен от тогава стана пълно леке. За вас, обаче,. стана едва когато ви смениха опорките :)

Що не ревахте против конвенцията от момента когато Стани Шеф стана предедате на ПЕС , и лансираше конвенцията ?

а ?

То , между другото, да ви напомня, и до сега приемането на конвенцията е ПРИОРИТЕТ на   ПЕС

Миро, Миро, пак наизуст пишеш. Какви опорки, какви щуротии? Просто тогава повечето хора не са и чували за въпросната конвенция, че да "лаят"? Защо си мислиш, че щом някой е против конвенцията, трябва да е привърженик на БСП и ПЕС? Пес-овете са ясни. А ти се пробвай да намериш някой мой цитат, където изразявам пристрастие към БСП.

Това, което показваш, а именно, че са напирали и самите социалисти за тая конвенция, показва, че и ГЕРБ и БСП са двете ръце на едно и също тяло, и противоборството май хич не е реално, а шоу за публиката. Предстои да видим доколко приказките против конвенцията са гол пиар и опит за снижаване рейтинга на правителството или има някаква реална част от хората в БСП, у които се останало някакво държавническо мислене.

Аз не знам какво се кефиш, че им хващаш лицемерието, като онези твоите любимци са същия дол дренки, че и по-прости и нагли.

преди 38 минути, nikssi написа:

Спокойно Мирчо , от бързане правиш много правописни грешки. Разпусни , стига с това напрежение. :D

Може да го юркат, норматив да гони. Гледам последните пет съобщения с неговия образ. Сигурно трябва да се доказва на началниците, да не съкратят щата.

преди 17 минути, Lumberman написа:

Може да го юркат, норматив да гони. Гледам последните пет съобщения с неговия образ. Сигурно трябва да се доказва на началниците, да не съкратят щата.

И на мен така ми изглежда работата, страх го е да не го сменят с някой изгладнял студент.
Той свои мисли няма, само следва спуснатата му линия на поведение.
Та и едно младоче може същото да върши като него.
Абе някое такова с татуировки и пиирсинги по джуките и езика ако пуснат тука и го покажат на снимки, ще е баш от янки културата.

преди 2 часа, Lumberman написа:

Според мене от кълване по-клавиатурата копчетата са му се разместили и заяждат и затова прави грешки. :wink12:  

Spoiler

преди 3 часа, nikssi написа:

Според мене от кълване по-клавиатурата копчетата са му се разместили и заяждат и затова прави грешки. :wink12:  

преди 5 часа, Белгиеца написа:

И на мен така ми изглежда работата, страх го е да не го сменят с някой изгладнял студент.

преди 5 часа, Lumberman написа:

Другари, темата/те/ не е за мен :)

За всичк оостанало което толкова ви бърка в  здравето... знаете :

преди 2 часа, Elaine написа:

Не може никой да е щастлив, като стъпи върху щастието на други.

Добър израз. Така е

преди 4 часа, miro20 написа:

Другари, темата/те/ не е за мен :)

То и тема за теб имаше, ама ти май я докладва и я махнаха. Сега ще страдаш, така е. И ние ще страдаме. :)

Пък, Миро, ако си мъж, може ти сам да пуснеш една тема да се дискутира в нея твоята особа - обратна връзка да имаш с другите хора. Ако е пусната от тебе, тогава сигурно няма да я изтрият. И ще вдигнеш още и без това ниския си рейтинг. :) Ще покажеш и, че не се страхуваш от критика.

Продължавате ли да обсъждате като селски клюкари тази простотия ? Изтеглена е точка ! Чакаме новата конвенция може да е Софийската може да е Парижката ...

преди 4 минути, adersa написа:

Продължавате ли да обсъждате като селски клюкари тази простотия ? Изтеглена е точка ! 

Аааааа не никаква точка, чак до следващите избори ще я обсъждаме, за да не се забрави каква злина е искал да натресе Боко рапона на българския православен народ.

миро20 и сега като не мина конвенцията  ще ти удържат ли  от заплатата неустойки 

• Автор
преди 1 час, Белгиеца написа:

Аааааа не никаква точка, чак до следващите избори ще я обсъждаме, за да не се забрави каква злина е искал да натресе Боко рапона на българския православен народ.

И все още не е късно да натресе тази злина.

При него всяка точка е предпоследна, така че продължаваме обсъждането!

Според мен конвенцията, ще мине и то с подкрепата на БСП разбира се, след като ги обработят от Европа abv-forum.png

аз не знам защо се иска мнението на не правителствени организацци за вземането нарешения

примерно по случая с доктора който убил  крадец

боко каза  че щел да пита нпо-тата дали да се разреши стрелянето на месо когато ти влизат в дома

много ясно че нпо-тата на хранилка ще кажат никаква стрелба

преди 54 минути, Yvan Sergeev написа:

аз не знам защо се иска мнението на не правителствени организацци за вземато нарешения

защото те са единствения източник на свежи пари за такива държави като нашата,Македония,Сърбия и др. и затова се налага да си траеме!

преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

боко каза  че щел да пита нпо-тата дали да се разреши стрелянето на месо когато ти влизат в дома

много ясно че нпо-тата на хранилка ще кажат никаква стрелба

Как няма да ги пита, те са проводник на имперските интереси по места. Кого да пита, народа ли? За начало една статия:
http://www.wrongkindofgreen.org/2012/04/17/how-the-cia-operates-through-non-governmental-agencies/

Преди бях попаднал на една много задълбочена статия от един германски професор относно прехода в американската външна политика към по-прикрит начин на въздействие чрез фасадни организации (front organizations) и използването на мека сила. Струва си да се прочете, но не я намирам. То и с "демокрацията" е същото, много по-лесно е да обвиняваш и "наказваш" политиците-марионетки, но не и онези, които ги избират и контролират... които са истинските виновници за положението.

Тъй че Бойко да се допитва до НПО-тата е най-естественото нещо, там за и агенти и експерти, и това им е работата. Нищо чудно там да са и директни шефове нагоре в йерархията. Не е леко на Бойко да се прави на управник и на вземащ решения. И рано или късно пак ще го натиснат за Конвенцията. Ако не него, то следващия след него.

Spoiler

преди 3 часа, Lumberman написа:

То и тема за теб имаше, ама ти май я докладва и я махнаха. Сега ще страдаш, така е. И ние ще страдаме. :)

Пък, Миро, ако си мъж, може ти сам да пуснеш една тема да се дискутира в нея твоята особа - обратна връзка да имаш с другите хора. Ако е пусната от тебе, тогава сигурно няма да я изтрият. И ще вдигнеш още и без това ниския си рейтинг. :) Ще покажеш и, че не се страхуваш от критика.

Не съм ти докладвал анкетата, дори ако се сещаш дадох и допълних с друга подобна тема , пусната от един друг заяждащ се спамещ трол, а после както също знаеш,  изразих  съжаление че са я махнали и твоята.

Нещо повече, направих ти нова, коректна и неутрална тема за психичните проблеми и емоционални обсебвания и терзания , но в съответния раздел за психо- помощ и дискусии.

Какво още да направя за теб, пориятелю ? :)

преди 2 часа, Мойра написа:

И все още не е късно да натресе тази злина.

При него всяка точка е предпоследна, така че продължаваме обсъждането!

Никой не е сложил точка. Процедурата за това оттегляне от дневния ред се знаеше мнооого отдавна, и както ти сама бе цитирала, и аз подкрепих това, чака се становището на конституционния съд, който е най компетентното и качествено мнение относно ширещите се спекулации какво въвежда конвенцията, дали въвежда, противоречи или не на нашите закони.

преди 3 часа, adersa написа:

Продължавате ли да обсъждате като селски клюкари тази простотия ? Изтеглена е точка ! Чакаме новата конвенция може да е Софийската може да е Парижката ...

Ами като е простотия, ти защо се занимаваш с нея и какво те гложди? Какво ни гледаш в паничката? Нека простите се занимават.

Ако човек седне да осмисли текстовете на документа и множеството дискутирани/публикувани материали, наистина няма какво толкова да се обсъжда, освен развитието по случая. Но и на някои хора главите все не увират.

А конкретно дали е "злина" , вземис е консултирай с твоите червени дачководъреви източници, и защо преди бе супер наложително според тях  /БСП/ да се приеме незабавно , а сега наопаки ,  пеят друга песен ?

преди 7 минути, miro20 написа:

Никой не е сложил точка. Процедурата за това оттегляне от дневния ред се знаеше мнооого отдавна, и както ти сама бе цитирала, и аз подкрепих това, чака се становището на конституционния съд, който е най компетентното и качествено мнение относно ширещите се спекулации какво въвежда конвенцията, дали въвежда, противоречи или не на нашите закони.

А на КС хората вярват ли? Да не би да му вярват колкото на Миро?

По принцип ако имахме държава, да се произнесе - но в случая дворът ни е разграден и никой не се интересува. Много обичам разни свободни тълкувания, колкото да се отбие номер.

преди 5 минути, miro20 написа:

А конкретно дали е "злина" , вземис е консултирай с твоите червени дачководъреви източници, и защо преди бе супер наложително според тях  /БСП/ да се приеме незабавно , а сега наопаки ,  пеят друга песен ?

Най-вероятно защото са преценили, че така биха спечелили повече дивиденти за сметка на ГЕРБ. А фактът, че преди са се натискали, показва, че тия неща им ги спускат отгоре, и те не се интересуват особено за какво става дума. Дано съвестта на някои да е проговорила наистина, а не да търсят пак лични, политически интереси, нямащи общо с интереса на държавата...

Иначе, ти, Миро, си ясен - за теб Конвенцията не е зло, важно е КС какво ще каже. Интересно, ако я заклеймят, как ще реагираш. Много ти е хлъзгава работата...

преди 6 минути, Lumberman написа:

А фактът, че преди са се натискали, показва, че тия неща им ги спускат отгоре, и те не се интересуват особено за какво става дума.

А ! уцели най накрая. Ето затова каквото излезе от лъжливата уста на БСП и от г-жа Лъжа, никога з амен не  тежи на място.

преди 7 минути, Lumberman написа:

Иначе, ти, Миро, си ясен - за теб Конвенцията не е зло, важно е КС какво ще каже. Интересно, ако я заклеймят, как ще реагираш. Много ти е хлъзгава работата...

Какво ми  е "хлъзгавото" ?? Нито аз, нито други тук са показали че имат качествено адокатско образование. Затова ще послушам какво казват по компетентните в областтга на съдебното право и конституция.

Ако  кажат че противоречи, ще се съглася абсолютно. Това го повтарям откакто излезе новината че се внася в КС.

И да се види кое точно, и какво може да се промени или предложи за корекция.

Струва ми се обаче че тяхното становище ще е мнооооого далеч от хилядите спекулации и налагани страхове , които се шириха и в тази тема тук, и които , забележи, повечето "страшни " примери са  от държави в които я няма конвенцията :) :) .

А не мен не ми се струва, директно си знам, че тяхното становище въобще няма да отговаря на реалната действителност. То след 45 години утописките идеологии, най- накрая намериха своя пристан, та вече е обичай да казваме на черното бяло, бимбяно, розово и всякакви други цветове, само не и черно - щото инак се оказваме дискриминатори, които робуват на престъпни стереотипи.

• Автор

Британската посланичка да не менторства с джендър пропагандата си

Цитат
"Гласове" публикува коментара на Александър Урумов във "Фейсбук" по повод интервю на британската посланичка у нас Ема Хопкинс за "Дневник", в което тя твърди, че у нас на децата още от малки им се насаждат вредни полови стереотипи. Ето и точен цитат от въпросното интервю: „ Според Вас какви са най-големите предизвикателства в България и Великобритания пред равенството на жените? - Мисля, че са едни и същи. България и Великобритания имат подобни проблеми. Един от тях е културното отношение към това какви са ролите на мъжете и жените. И това започва отрано. Аз имам две момиченца, на 7 и на 9 години, и на 7 те вече ми казват какво могат и какво не могат да правят в бъдеще. Казано им е, че няма момичета инженери или лекари, че не могат да играят футбол. И това ми къса сърцето. На 7 години би трябвало да вярваш, че всичко е възможно“ - Н.Пр. Ема Хопкинс, посланик на Обединеното Кралство в Република България
Spoiler

От тези думи не става напълно ясно какво е разбрала от престоя си в нашата страна госпожа Хопкинс, но става напълно ясно какво не е разбрала.

Убягнало й е от вниманието, че в България има много дами - инженери и лекари, има и много момиченца, които мечтаят да станат инженери и лекари! Практиката у нас сочи, че много от тях успяват! Има и много момиченца, които свободно играят футбол в моята страна. Не твърдя същото за Великобритания - родината на футбола, която се предполага една британка да познава по-добре от друга страна.

Но едно е сигурно - такъв паралел е крайно неточен и може да бъде приет за обиден от много, много българи. Също както и твърдението, базирано на неизвестни социологически проучвания, че “99% от българите не са чели текста на ИК”. То изглежда толкова вярно, колкото едно друго твърдение, според което “1 милион жени у нас са жертви на насилие”. Това звучи като обидно подценяване на интелигентността на българските граждани.

Ние не сме толкова лесно раними като една особено толерирана “социално полова” общност, но все пак имаме своето национално достойнство. Жалко е, ако сме дали повод за други впечатления. Ако това е така, ще се постараем да се коригираме.

Бих споделил какво ще направя, ако на моите деца някой си беше позволил да им ограничава мечтите - като мънички или като по-големи, каквито са сега. Бих отишъл и бих му потърсил конкретна сметка! И бих казал на децата си - този човек е лъжец, не му вярвайте, този човек е никой в живота ни! Вярвайте ми на мен, на вашия баща, който ви обича, който би дал живота си за вас и за майка ви и който ви казва - бъдете свободни и мечтайте! Бъдете свободни и постигайте мечтите си! Това бих казал на децата и бих ги подкрепял лично, без никакви компенсаторни социално ролеви игри. А само с личен пример за постигане на мечти. Това е честният подход!

И в хода на обмен на мисли и свобода на словото, като български християнин изразявам дълбоката си загриженост за правото на свободно изповядване на християнска вяра, което е все по-заплашено от откровено анти-Християнския дух на джендър идеологията. Най-тревожното е, че тази антихристка враждебност има своите конкретни законодателни и нормативни претенции. Същата джендър идеология, която така силно се рекламира в интервюто си и същата тази Истанбулска конвенция, която така горещо ни препоръчват и която не е приета и не действа на територията на уважаваното Обединено Кралство.

Наистина въпрос на избор на всяко общество е дали да позволи на агресивната джендър идеология да превземе управленските нива в съответната страна или на агресивния ислям да превзема цели градове и цели региони от страната. Що се отнася до България, вярвам, че с усилията на много обичащи Отечеството си български граждани няма да позволим това да се случи.

Да живее България! Бог е с нас!

Отличен коментар!

Браво, г-н Урумов!

Мда бе - ай да направят анкета към децата да видим, колко от тях са научени, че момичетата не могат да бъдат инженери и лекари. Ебаси клеветата безпардонна - ще рече човек, че у нас лекарки и инженерки с лупа да ги търсиш, па не можеш да ги откриеш. Тази шматка да си къса сърцето за великата им британия - нас няма какво да ни мисли, дори напротив: ако спре да ни мисли и да ни се вре в личния живот, ще ни направи огромна услуга.

преди 36 минути, Мойра написа:

Казано им е, че няма момичета инженери или лекари, че не могат да играят футбол.

Айде бе? Тая нещо се е сдухала. Сестра ми е лекар , на мой познат внучката му е на 7 - 8 години и играе футбол наред с уроците по танци. Ей така се  почва - било забранено , Боко - Коко изтеглил конвенцията ама ще му я/ни натресат отново. Просто чакат да мине известно време и тихомълком ще я прокарат.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Автор
преди 2 минути, nikssi написа:

Айде бе? Тая нещо се е сдухала. Сестра ми е лекар , на мой познат внучката му е на 78 години и играе футбол наред с уроците по танци. Ей така се  почва - било забранено , Боко - Коко изтеглил конвенцията ама ще му я/ни натресат отново. Просто чакат да мине известно време и тихомълком ще я прокарат.

Да, ще направят всичко възможно да я прокарат, просто чакат удобен момент.

За да попречим, трябва да бъдем нащрек, да следим ежедневно действията на правителството и да реагираме веднага на всеки опит този боклук да ни бъде натрапен.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.