Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 3 часа, nikssi написа:

Някои от това се издържат. Питай аверчето си Миро - истината.

Че като го попита какво? Да не би да не знаем какъв ще е отговорът? Затова за Миро само хвалби и почести, да се окуражават околните! Така за "морална подкрепа".

Иначе да се ПОХВАЛЯ и аз, че най-накрая блокирах оня с визия и интелект на овца, и съм доволен. Но е малко странна темата, когато двама блокирани си дискутират. Но като са им изпуснали юздите и направо ударили камшика, тъй шъ е тя. Въпроса е ние, останалите какво пра'им?

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

Опа:  Затвор за родители, които не си пращат децата на училище

Сега ако искаш да лишиш децата си от джендърно и сексуално образование, имай едно наум, ей така за кураж... От "патриотите" от ВМРО, кой ги избута до властта тия лекета? Че те май мръсната работа на ГЕРБ ще вършат? Курвенска им работа.

Цитат

"Ако спираш децата си от (сексуално, джендърно) образование, (от изучаване на фалшива история и подменени ценности,) ги лишаваш от бъдеще. Това е кражба на щастие."

Да разбирам, че училището прави децата ни щастливи? Наистина ли? В този му вид и с тази му функция? Благодарение на МОН и фондация "Америка за България"... че и има и други?

Но се насочват именно към това, което се очакваше и за което предупреждавах миналата година покрай тия акции тип "no child left behind." И имайте предвид, че сексуалното образование не таргетира циганите, те и без това са много напред с материала... Заложиха капаните и продължават да ни обработват. Интересно какъв процент от българите биха сигнализирали в полицията примерно, ако някой родител (примерно, заради заложените в ИК нововъведения) си спре детето от училище? На чия страна сме? "Правилата" на държавата надцакват ли човешката съвест?

Божкее.. нови висоти в истерията. Дори да пращаш децата на училище било лошо .

От друга страна, колко хубаво за /обикновенно червената / пропаганда да имат необразован, промит, немислещ , необразован електорат , който да гласува я за АЕЦ, я за каквото им "кажем че народа иска"  :)

Spoiler

преди 9 часа, Lumberman написа:

Но е малко странна темата, когато двама блокирани си дискутират. Но като са им изпуснали юздите и направо ударили камшика, тъй шъ е тя. Въпроса е ние, останалите какво пра'им?

Самокастр...самоблокираните не знам какво правите, живейте си в заворения изолиран свят на лъжи и пропаганда.

На конете  каруцарите  им слагат капаците за да не се плашат по пътя и да вървят в определена посока, вие сами си ги слагате.

Уникално :)

Има хора , каквото пипнат - злато става .

https://bg.wikipedia.org/wiki/Мидас

Тук има двама-трима , каквото пипнат - лайно става . :lol6:

....Ей сега ще се самоприпознаят , вЕрвайте ми ! ....:)

преди 53 минути, miro20 написа:

Божкее.. нови висоти в истерията. Дори да пращаш децата на училище било лошо .

От друга страна, колко хубаво за /обикновенно червената / пропаганда да имат необразован, промит, немислещ , необразован електорат , който да гласува я за АЕЦ, я за каквото им "кажем че народа иска"  :)

Ти понеже деца нямаш и ти е лесно да говориш така. И да омаловажаваш фактите. А те са такива. Родители ще бъдат заплашени с глоби и затвор. В "проспериращия" Запад това е така от години, че им вземат децата и ги дават на гей-двойки, понеже ги били "ощетили". Не знам чия гавра е по-голяма, тяхната (че го правят) или твоята (че се правиш, че не го виждаш)?

И много "обичам" как уж си против комунистите и тоталитаризма, а същевременно си ВИНАГИ СЛЯП за новия тоталитаризъм, който изграждат, и който е много по-извратен от стария! А и никой не ти вярва:

Spoiler

Вярвате ли на твърдението му, че "няма една лъжа казана"? Мислите ли, че човекът е почтен и добронамерен?

• Не, не му вярвам. Този човек е патологичен лъжец. Никаква почтеност няма в него.

• Да, вярвам му, може да му се вярва. Нямам причина да подлагам на съмнение почтеността и добрите му намерения.

0
  • Не мога да преценя.

• Не е нито абсолютен лъжец и дявол, но не и е чак толкова пропаднал и заслужаващ порицание.

И това след само ден гласуване. Тъй че не ни ги пробутвай тия.

Прав си Чечи. Всяка една тема , дори положителна инициатива,каквато е за образованието ,  след като "някои" се докоснат, излиза във фекалии.

Лимберманчо,  земята не е плоска , само защото си мислиш така. За /не/образованите си казах мнението и на кого най много им е изгодно това статукво , и тази фейк-истерия в стил " да спираме децата от училище".

Spoiler

Понеже винаги прехвърчаш в личностни обиди  и простотии,  направих ти вече услуга, коментирай си там проблемите

преди 1 час, miro20 написа:

Прав си Чечи. Всяка една тема , дори положителна инициатива,каквато е за образованието ,  след като "някои" се докоснат, излиза във фекалии.

По начало образованието има огромен потенциал. Доказало го е българското възрожденско училище. България е била една от най-образованите/грамотни/школувани страни в Европа за времето си. Мисля, че беше в топ 4 по брой училища на глава от населението. Но няма как да сравняваш онова училище, в което са преподавали най-уважавани членове на обществото, с това, което е останало от съвременното училище. Презряни и подтискани преподаватели, за програмите въобще не говорим. А като се има предвид как променят и промениха програмите в училище, не без помощта на нашите "американски братя" (по модел на тяхната провалена държавна образователна система), нещата стават страшни. Не стига, че ни останаха малко децата, ами и на тях ръка искат да сложат. Направи ги джендъри или хора, които одобряват джендъри и педали, и реално ограбваш следващите поколения (които просто няма да ги има по тая причина). А онези ще ми говорят как родителите били ограбвали щастието на децата си (лишавайки ги от образование). Какво образование и какъв ОБРАЗ, питам?

Но да не би да кажете , че държавата не мисли за бъдещето на населението на тая територия, за следващите поколения? Ами, че малко ли са цигани, ами и "бежанци" ще вкарат на килограм и ще ги гледаме ние, за наша сметка, че и някои от  тях с главорезно минало... Държавата "ни" за всичко е помислила! "България след българите". И понеже са се провалили в повереното им, поверете им още!

преди 1 минута, Lumberman написа:

Какво образование и какъв ОБРАЗ, питам?

Като начало можеш да се поинтересуваш от  публичните  статистики за образованието и науката  в "злия Запад"  и другаде  ?

Нещо в тази насока : http://www.ras.ru/news/shownews.aspx?id=3890e685-cf94-4c4b-a3c1-a3f4f75951bf

преди 1 час, Lumberman написа:

новия тоталитаризъм

се нарича чорбаджиизъм. Демек новите тоталитарници, са тия с тлъстите банкови сметки. Споко, те на Мирко сега дават, че им върши работа, като завладеят всичката технология да се клонират в изкуствени матки и като, ако, успеят да си пренасят съзнанието в клоновете  и Мирко ще го пратят в гробищата, заедно с всички други бедни.

преди 37 минути, Merryl написа:

То защото сега всичко ни е наред в образованието, та се внедри и специалното словосъчетание "функционална неграмотност".

Но пък за сметка на това имаме ОБРАЗОВАТЕЛЕН МОНОПОЛ. Честито! На който не му харесва, да си сменя държавата (нали някои така обичат да казват?)! Че и рекет, като в "доброто старо време", Белене туй-онуй. Няма как да не го уважаваш това, ще трябва да им харесваме и образованието, и джендърните програми, полови-неутралните местоимения и всичко. Нали законите на държавата (приети от ГЕРБ и ДПС) са над всички писани и неписани закони...

преди 1 час, sliderum написа:

Споко, те на Мирко сега дават, че им върши работа, като завладеят всичката технология да се клонират в изкуствени матки и като, ако, успеят да си пренасят съзнанието в клоновете  и Мирко ще го пратят в гробищата, заедно с всички други бедни.

Да, научната фантастика ряпа да яде. Оруел не е бил глупав. Но защо хората спят, питам? Ами защото и те самите вече са приспани от същата тая държава, със същите методи, които просто ще станат още по-нагли и перфидни... но нали свалиха визите за Канада, та на който не му 'аресва, да 'оди в Онтарио!

Ако Америка, където наистина е имало свобода, за разлика от Европа, е стигнала до това дередже на правителствено беззаконие и произвол, дори в нарушения на тяхната конституция,  то за какво въобще говорим?! Дано на нас ни се размине, щото американската "нация" е на стотина години, а ние имаме хилядолетна история. Нито пък ръцете ни са оцапани в кръв като на англосаксонците.

преди 1 минута, Lumberman написа:

Да, научната фантастика ряпа да яде.

Така е. Клонове, съзнания...  Мирко  му дават, Мирко в гроба... това вече май съм го чувал :)  Нали лимбурманчо ?

преди 39 минути, Merryl написа:

Слайд, казваш изкуствени матки. Сигурно някой ден ще се стигне и до там. Щом има изкуствени стави и изкуствени клапи... все неща, които човечеството открива и очаква, за да лекува и да замести донорството с нещо по-ефективно и по-емоционално ненатоварващо като присаждането на органи от донори.

За някои революционни открития, за други истински кошмар.

Изтрих си поста, защото за миг забравих какво ще последва и като се сетих - реших да си го спестя. Но не би...

Цитираш дори изтритите постове... :D

Някой ден ще дискутираш ли/отговориш ли по същество на това, за което става въпрос в поста, който цитираш или ще продължава да не ти пука кой какво е казал - важното е да се изкажеш и да си изхвърлиш помята през балкона върху преминаващите... Не ми отговаряй. Аз отговора го знам.

преди 3 минути, Lumberman написа:

Типичен отговор за човек, който разбира нещата, само ако ги преживее лично. Непременно ли ти трябва изкуствена клапа, или изкуствена става, за да разбереш, че не е нужно да чакаш някой да умре, за да му я заемеш. И този въпрос е риторичен. Отговорът вече си ми го написал с поста, който цитирам... Просто ей така, да подчертая колко е гадно... И че става въпрос за медицина и спасяване на животи. Ма кво ти пука на теб.

преди 1 час, Merryl написа:

Изтрих си поста, защото за миг забравих какво ще последва и като се сетих - реших да си го спестя. Но не би...

Цитираш дори изтритите постове... :D

Няма как да знам какво ти е в главата и че ще го триеш. Още повече, въобще не е коректно да се трие пост така - казана дума, хвърлен камък! То дай аз да хвана да обиждам Миро и после да си трия постовете, много удобно ще бъде. Не казвам, че си обиждала, но ако ще го триеш, по-добре не го пиши. Ей, много сте чувствителни, 'начи.

Някой ден ще дискутираш ли/отговориш ли по същество на това, за което става въпрос в поста, който цитираш или ще продължава да не ти пука кой какво е казал - важното е да се изкажеш и да си изхвърлиш помята през балкона върху преминаващите... Не ми отговаряй. Аз отговора го знам.

То ти като си изтри поста и сега мога да проверя дали наистина "съм отговорил по същество на това, което цитирам"? Викаш, помия съм изливал, и защо така реши? Аз такива квалификации използвал ли съм за твоите писания, извинявай? Честно казано, от това, което беше писала, по спомен бях по-скоро съгласен с тебе. А с това да не би да не си съгласна?

преди 2 часа, Lumberman написа:

Но пък за сметка на това имаме ОБРАЗОВАТЕЛЕН МОНОПОЛ. Честито! На който не му харесва, да си сменя държавата (нали някои така обичат да казват?)! Че и рекет, като в "доброто старо време", Белене туй-онуй. Няма как да не го уважаваш това, ще трябва да им харесваме и образованието, и джендърните програми, полови-неутралните местоимения и всичко. Нали законите на държавата (приети от ГЕРБ и ДПС) са над всички писани и неписани закони...

Имай предвид, че ни ти пиша целенасочено да те уязвявам, но при личен разговор е твое право да не разговаряш. Все пак това е форум, публична дискусия. Или различните мнения не са добре дошли, а само политкоректните такива?

И само за миг да се върна на образованието - нали уж сме свободна държава, защото тогава няма свобода човек да избира как да образова себе си и децата си, а трябва да е подложен на държавен монопол в образованието? Нали сме за свобода и сме против политически и идеологически репресии?

преди 2 часа, Lumberman написа:

Типичен отговор за човек, който разбира нещата, само ако ги преживее лично. Непременно ли ти трябва изкуствена клапа, или изкуствена става, за да разбереш, че не е нужно да чакаш някой да умре, за да му я заемеш. И този въпрос е риторичен. Отговорът вече си ми го написал с поста, който цитирам... Просто ей така, да подчертая колко е гадно... И че става въпрос за медицина и спасяване на животи. Ма кво ти пука на теб

Че кой казва, че изкуствени клапи, стави и прочие решения на фарма-индустрията са единственото решение? Пък дори да са такова решение, защо трябва да го налагаш? Като изкуствени матки, зачеване, и прочие неща като от филмите, които не могат да се приемат с доза съмнение и притеснение? Виж, аз не съм против тези неща, които пишеш. В смисъл, не съм против хората да си ползват услугите, които сметнат за добри и наложителни. Няма да ги съдя. Но съм против един свят, в който човеци/учени са се самозабравили до степен, че да бъркат и в "най-святите" неща, без да си дават сметка за евентуалните последствия... и да заклеймяват онези по-консервативни люде, които се осмеляват да не ги одобряват и да ги критикуват. Постът, който ти беше цитирала за матките, е именно в тази линия - не само Миро, но и ние в един момент може да станем излишни на елита, който си задоволява потребностите от слуги чрез нови биотехнологии... Но тука вече поизлизаме от темата. Но принципът е същия, по който ти и приемаш и приветстваш ИК: нямаш проблем да приемеш малките бонуси и привилегии заедно с кутията на Пандора.

ПП: Някак много удобно хвърляш вината върху мене, че видиш ли аз съм коравосърдечен и пълен с омраза... пък дори да съм, ти защо не проявяваш великодушие и търпение? Защо бързаш да се засягаш и бягаш от болката на дискусията? Това да не са женски особености?

Айде пак къде отиде... Не става въпрос за уязвяване бре човек. Кое можеш да ми уязвиш във форума като всеки чете на кой колко му преде акъла... Говорех за съвсем друго. Колко удобно се хвана за това, че съм си изтрила поста, нищо че е в цитата ти и няма от какво да се отричам. Просто ми стана досадно. Досадно е това еднообразно лаладжийство, без дори да се дочете идеята и конкретиката на казаното от другите... Правиш ли разлика между обида, уязвяване и обикновена досада...

Говорех за нещо, което въобще не схвана, но това никога не ти е пречело на латерната.

Определението за грамотността ЮНЕСКО е дала още през 50-те години на миналия век, за нас обаче едва сега стана необходимо познанието за степените на грамотност. До сега ни беше ясно, че тя ни е необходима за усъвършенстване на личността и развитие на социалните й умения, както и развитието на самата общност. В последните години обаче, откакто започна в училище да се чете без да се разбира смисъла на прочетеното, при това от хора в гимназиалните класове преди да завършат зрелост, а не само от етническите малцинства, ни се наложи да си припомним за функционалната неграмотност и взаимовръзката й със степента на развитие на обществото. Ами, казано с други думи, вече за образованието ни се говори така, както за образованието в третия свят.                       

Това казвах. От къде тръгна, накъде зави и къде отиде... :D

преди 2 минути, Merryl написа:

От къде тръгна, накъде зави и къде отиде... :D

той де да можеше да завива мисловно - едно си баба знае едно си бае, той е едно от малцинствата;)

преди 14 минути, Merryl написа:

Айде пак къде отиде... Не става въпрос за уязвяване бре човек. Кое можеш да ми уязвиш във форума като всеки чете на кой колко му преде акъла... Говорех за съвсем друго. Колко удобно се хвана за това, че съм си изтрила поста, нищо че е в цитата ти и няма от какво да се отричам. Просто ми стана досадно.

Бях цитирам само едно изречение, не цялата публикация, но както и да е. А за уязвяването писах, понеже ти изрази неохотата, с която пристъпваш към писане, предусещайки отговора. С това мога да се идентифицирам, понеже онзи със забрадката ми бърка в очите с едни и същи простотии и опорни точки. Знам го какво ще каже и не искам да го слушам, както и не искам да му давам повод да си пробутва "мненията".

Пък ако съм сбъркал, постът е там, за да ми покаже грешката и да се поправя...

Аз в последните години нямам преки наблюдения върху вътрешността на образователната система, обаче съм по-скоро съгласен с написаното от тебе по повод "функционалната неграмотност". И бих искал да подчертая това, че ако държавното образование се е провалило, ако не беше монопол, това щеше да развърже ръцете на хората да търсят алтернативи и да борят тази неграмотност по други начини (а малцина биха се захванали с подобно бреме тъй или иначе). И как, аджеба, тези, които са основната причина за проблема, ще станат негово решение? Говоря за чиновниците в МОН, примерно. Арогантни и некомпетентни.

преди 4 минути, Lumberman написа:

наблюдения върху вътрешността на образователната система

аз имам и в случая не е виновен МОН, просто децата са по агресивни ако ги накараш да научат нещо и това демотивира учителите

и не на последно място са делегираните бюджети - колкото по малко деца толкова по малко пари, и като се комбинират и двете - колкото повече по добре а качество никой не гледа

• Автор
преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

аз имам и в случая не е виновен МОН, просто децата са по агресивни ако ги накараш да научат нещо и това демотивира учителите

Знаеш ли кои деца са агресивни?

Тези, на които им липсва елементарно възпитание.

Знаеш ли кой е виновен?

Родителите, на които също им липсва елементарно възпитание.

преди 27 минути, Merryl написа:

Това казвах. От къде тръгна, накъде зави и къде отиде... :D

Ами трола те засили, ти се върза и оня те понесе .... Можеше просто да не отговаряш. Който разбрал разбрал. Аз съм разбрал и не се заяждам, шото няма за какво .Но други те "засилват" :)

Просто не се връзвай. Онуй това му е целта- да реве  и напада :) 

преди 2 минути, Мойра написа:

Родителите, на които също им липсва елементарно възпитание.

Абсолютно правилно.

Дали тук можеш да познаеш кой е родитгел, кой не ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 9 минути, Мойра написа:

Знаеш ли кои деца са агресивни?

да де агресията идва от родителите, като някое лапе каже учителката ми сакара и родителя веднага при директора и следва санкция на учителя у учителя си казва ми нека да е тъп, ще му извиня още 2 месеца че не е идвал да му взема парите

преди 35 минути, Lumberman написа:

Аз в последните години нямам преки наблюдения върху вътрешността на образователната система, обаче съм по-скоро съгласен с написаното от тебе по повод "функционалната неграмотност". И бих искал да подчертая това, че ако държавното образование се е провалило, ако не беше монопол, това щеше да развърже ръцете на хората да търсят алтернативи и да борят тази неграмотност по други начини (а малцина биха се захванали с подобно бреме тъй или иначе). И как, аджеба, тези, които са основната причина за проблема, ще станат негово решение? Говоря за чиновниците в МОН, примерно. Арогантни и некомпетентни.

Нещата ще се оправят /а и не само в тази област/, когато всеки персонално започне да носи отговорност за провала си. Не знам какво наричаш монопол в образованието, при положение, че вече едва ли не всяко училище може да избира по какви учебници да учи и дори има парадокси, които вече са регулярност - в едно училище едни и същи класове с по няколко паралелки, да учат по различни учебници, от различни издателства, в зависимост от това кой преподавател към къде се е насочил.

Има области, в които държавата не само, че трябва да държи монопола, но и е задължително да го прави и това няма общо с демокрация, форма на собственост и прочие, а за сектори, свързани с общата сигурност и просперитет на нацията... Направихме раздържавяването урбулешката, плюхме по всичко постигнато в годините, направихме приватизацията по най-тъпия начин, и после изпаднахме в някакъв безумен цайтност... ама тези неща ги разбираме, когато стане ясно, че законотворчеството ни е докарало до там, че и Гинка може да си преговаря на държавно ниво, защото ние тук решихме, че държавното участие и мажоритарния дял на държавата и държавния монопол са все мръсни думи... И всичко се ремонтира на момента и на парче, до следващата глупост, следващия скандал и следващото дракане на хората по форумите.

п.п. Казвам ние и имам предвид българина, тъй като и управляващите са произлезли от този народ и общност, а не защото ми се иска да се отъждествявам с някой от взелите всички тези грешни решения в безконечния ни преход, за който всички дружно плащаме, но се дракаме по форумите, сякаш "враговете" са сред нас...

Когато няма цялостна визия за развитие и просперитет, а всичко се прави на парче, с оглед кой какво може да завлачи - резултата е винаги бомба със закъснител!

преди 41 минути, miro20 написа:

Дали тук можеш да познаеш кой е родитгел, кой не ?

Може да се познае по висенето в темите за политика. нон стоп 24/7 

Кой виси непрекъснато тука ? Миро двайсе е пример за това. И не разбирам какви са тия неща...двамата имат спор и ние четем мненията но да се намесвате подливайки вода или да разпалвате огъня напълно излишно това какво е според тебе? 

преди 2 минути, nikssi написа:

Кой виси непрекъснато тука ? Миро двайсе е пример за това. И не разбирам какви са тия неща...двамата имат спор и ние четем мненията но да се намесвате подливайки вода или да разпалвате огъня напълно излишно това какво е според тебе? 

това е трето мнение, това че ти така го разбираш - хората са различни

преди 31 минути, Merryl написа:

Има области, в които държавата не само, че трябва да държи монопола, но и е задължително да го прави и това няма общо с демокрация, форма на собственост и прочие, а за сектори, свързани с общата сигурност и просперитет на нацията...

Така е. Затова съм съгласен  с тезата в частност  за задължително образование и санкции при неспазване.

преди 3 минути, nikssi написа:

То си личи кой има първите 7 годинки, кой влиза само да си троли и кой са го изтървали отдавна и родители и общество  :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.