Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

Ще я прокарат, не може да не я прокарат. Кой знае колко кинти са вързани, а и освен това е и демонстрация на сила от силните. Ако не я прокарат значи са се сдухали.

Обаче за ракията и казаните не можаха нищо да прокарат, щото ракията е по голяма от политиката

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 51 минути, Реджеп Иведик написа:

Обаче за ракията и казаните не можаха нищо да прокарат, щото ракията е по голяма от политиката

Туй в коя вселена?!

преди 3 часа, sound написа:

Туй в коя вселена?!

Ракията и политиката вървят ръка за ръка, особено на маса. В края на вечерта ракията винаги побеждава. :)

преди 7 часа, miro20 написа:

...

Никой не е сложил точка. Процедурата за това оттегляне от дневния ред се знаеше мнооого отдавна, и както ти сама бе цитирала, и аз подкрепих това, чака се становището на конституционния съд, който е най компетентното и качествено мнение относно ширещите се спекулации какво въвежда конвенцията, дали въвежда, противоречи или не на нашите закони.

Конституционният Съд може и да е най-компетентният орган, който да прецени дали този документ противоречи на нашите закони. Но има нула компетенция по въпроса иска ли народа да бъде приета тази конвенция или не!

А конкретно дали е "злина" , вземис е консултирай с твоите червени дачководъреви източници, и защо преди бе супер наложително според тях  /БСП/ да се приеме незабавно , а сега наопаки ,  пеят друга песен ?

Аз се извинявам на Мойра, че се включвам от нейно име, ама защо тя трябва да се консултира с когото и да било. Доколкото разбирам, тя изразява лично своето становище по въпроса и не е отговорна кой, как се е обръщал и каква песен пее.

...

Какво ми  е "хлъзгавото" ?? Нито аз, нито други тук са показали че имат качествено адокатско образование. Затова ще послушам какво казват по компетентните в областтга на съдебното право и конституция.

Ако  кажат че противоречи, ще се съглася абсолютно. Това го повтарям откакто излезе новината че се внася в КС.

...

А ако народът каже, че не я иска, тогава какво? Няма да се подчиниш ли?

Ще ви излезе през носа. Такъв прост помиярски народ само диктатор като Ким Чен Ун го оправя. Нищо добро не ви чака. Боко тъпото и той не е най-лошото нещо, което сте виждали Тоя мешан, помиярски народ, само Диктатор-геноцидец ще го оправи. Задава се. Гущерицата е казала:Танковете идват..каквото и да значи това. Хаха

преди 9 часа, darkterminal написа:

А ако народът каже, че не я иска, тогава какво? Няма да се подчиниш ли?

Говоря за КС. какъв "народ" ?? Ах да.. говориш за предложението за референдум ли ?

Ако БСП пак впрегнат циганския електорат, който даде "компетентно експертно " мнение ЗА АЕЦ Белене, с аргументи че ако не са  ЗА, тока или ще им го отрежат от крадене, или ще стане 120 волта... не , мерси.

И преди съм говорел за информирания избор, дори Брекзита бях споменавал и т.н.  и виждам че тези които най бързат с "референдум" доказано работят единствено за партийните си интереси, и са ПРОТИВ това народа да направи информиран качествен избор.

Аз се извинявам на Мойра, че се включвам от нейно име, ама защо тя трябва да се консултира с когото и да било. Доколкото разбирам, тя изразява лично своето становище по въпроса и не е отговорна кой, как се е обръщал и каква песен пее.

Просто забелязах че тя освен дъреводачковските "гласове"  мнооого рядко цитира нещо друго :) Поправи ме ако греша :)

Конституционният Съд може и да е най-компетентният орган, който да прецени дали този документ противоречи на нашите закони. Но има нула компетенция по въпроса иска ли народа да бъде приета тази конвенция или не!

Да, "народа" може да иска космодрум да си правим... и КС  разбира се, няма грам компетенция по въпроса :)

Миро, а бре кви дивотии пишеш ?

Мислех, че си срещу руснаците и варварите.

Като не искат хората някое наднационално законодателство, ами няма да се приеме и точка. В Америка е така. Нали искаме и ние като в Америка. Или ти май искаш като в Русия, при Путлер.

Ми не ни будалкай тогава и си покажи картите, будьоновката и петолъчката !!!

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Мислех, че си срещу руснаците и варварите.

Какво руско-каквото-и-да-е  видя в коментара ми ??? :) :)

И аз не съм против руснаците а против управляващата кагебистка пост-съветска мафия .

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Като не искат хората някое наднационално законодателство, ами няма да се приеме и точка.

Ами хайде да изчакаме да видим първо - дали е наднационално законодателство де ?

Аз не виждам някой по компетентен по този въпрос освен КС , чието становище ,  повтарям за 1101 път, бих приел .

преди 5 минути, miro20 написа:

Аз не виждам някой по компетентен по този въпрос освен КС , чието становище ,  повтарям за 1101 път, бих приел .

Явно си младо момче, и не си наясно. В КС повечето са с досиета. 

Няма никакъв проблем, щом хората толкова се бунтуват, да не се приема конвенцията, да се успокои народа и да спрат дивотиите.

Русофилията и тоталитаризма са ЗЛО !!!

преди 13 минути, miro20 написа:

чието становище ,  повтарям за 1101 път, бих приел .

И от къв зор го повтаряш толкова много пъти. Плаща ли ти някой ?

преди 14 минути, Реджеп Иведик написа:

И от къв зор го повтаряш толкова много пъти. Плаща ли ти някой ?

Ми колкото пъти тролчетата ме попитат, толкова и отговарям. Даже повечето  пропускам :)

И не, никой не ми плаща за да мисля самостоятелно и да се вслушвам в може би не най идеалните според твоите разбирания, юристи, но все пак - юристи.

Пък който иска да слуша глупостите как ще ни правят задължително джендъри, третополови и т.н.  и после да крещят - той , народа  искал еди какво си.

преди 17 минути, Реджеп Иведик написа:

Русофилията и тоталитаризма са ЗЛО !!!

Странна симбиоза правиш. Чудя се , а дали по  правилното не е "путинизма и тоталитаризма са ЗЛО" ?

Аз освен че на първо място съм българин, на второ съм русофил, и колкото и да им  е смешно на някои дето не правят разлика между путинизъм и русофилство , не виждам по голям русофил от мен тук.

преди 2 минути, miro20 написа:

Пък който иска да слуша глупостите как ще ни правят задължително джендъри

Измисляш си. Забил си са у таз политика и съвсем си се бъгнал. Де ги тез глупости, аз що не ги чувам ?

преди 3 часа, miro20 написа:

И аз не съм против руснаците а против управляващата кагебистка пост-съветска мафия .

В България управляващите са от същото котило, бивши комуняги пребоядисани в десни и трупащи огромни богатства, крадейки от общите пари.
И точно за да могат да откраднат повече от европейските пари, са съгласни да гласуват всичко джендърско което целуващият ги Юнкер им сложи под носа.
А в САЩ управляващите са от еврейската мафия, ония с многото милиарди, те дърпат конците.

Доказваш се успешно като непризнаващ се  т.е. прикрит джендър.
Но аз знам че сред вас джендърите има и бесексуални, на които им е лесно да сключат брак с някоя джендърка и да се правят за пред хората на уж нормални, пък тайно и подмолно да лобират за джендъризацията в обществото.
Разпознавам ви много лесно вас джендърите.

Миро ще приеме решението на КС, защото така му е угодно. По тая причина ще го приеме и за компетентен. Все едно не му е ясно, че това да си компетентен не е същото като да си почтен, верен, съвестен. Пък вече ако не са и компетентни, за какво си говорим?

При компрометирана съдебна система и държава въобще, думата е на народа, не на сульо и пульо, които имат уж представителна власт, взета с измама и с нищожна народна подкрепа. Колко има ГЕРБ? Има-няма 16%, вкл. купени гласове, мъртви души и техните си хора.

• Автор

Вицепрезидентът разкритикува оттеглянето на Истанбулската конвенция

Каквото наредил Сорос, това направила.

Аман от продажници! :mad:

преди 5 часа, Lumberman написа:

Миро ще приеме решението на КС, защото така му е угодно. По тая причина ще го приеме и за компетентен.

Обратно . Понеже КС и неговите тълкования са възможно най качетвени в юридически аспект, затова и ще ги приема.

Ама за хора като вас всичко е "удобни поръчки, соросоиди, джендъри, световна конспирация" и т.н :)

От неглижирането на КС, да разбирам че въобще няма да приемете стаяновището ? Освен ако , разбира се , не ви стане изгодно :)

По това се различаваме с вашата пропаганда. Аз отсега казвам че  ще приема решението, като най добро юридическо тълкование, независимо какво ще е.

Докато вие си следвате партийната линия.  - Когато БСП  питаше ББ кога по скоро ще се приеме конвенцията, мълчахте, когато БСП обърна палачинката, изведнъж  ревнахте в същата посока.

Да оставим обидите и нападките които постоянно се сипят, но именно тази ситуация е пример за безпринципност и слугинаж според партийния "Вятър".

преди 2 часа, Мойра написа:

Вицепрезидентът разкритикува оттеглянето на Истанбулската конвенция

Каквото наредил Сорос, това направила.

Аман от продажници! :mad:

Хехе... само че кой е продажника тук ? Йотова ли ?

Пак да повторя, щото  се въртите като ветропоказателчета - Когато ПЕС, Стани Шеф, Йотова , и ЦЯЛОТО БСП  беше ЗА конвенцията, джендърите  не  бяха "лоши" .

Когато г-жа Лъжа обърна тигана наопаки , разцепи БСП с тоталното си измекярство, когато няКОЙ и натисна копчето да вдига аларма и патардия, и хоп... и вие обърнахте посоката.

И изведнъж "продажници" станаха тези които НЕ СА си променили мнението за конвенцията. - в случая ПЕС, СтаниШеф, Йотова и др.

Да те питам... не е ли редно да се нарече "продажник" този който безпринципно и като по команда сменя мнението си ???

:)

Йотова страда от липса на сексуален тормоз и за туй реве - вместо да приказва сметкоудобни басни да беше уточнила в какво се състои неравенството м/у жените и мъжете у нас.

преди 10 минути, sound написа:

Йотова страда от липса на сексуален тормоз и за туй реве

Предполагам имаш предвид яко "оране" на нивата нали?  Ся да не скочат джендърките и да ме докладват пак. :D

преди 10 часа, miro20 написа:

Говоря за КС. какъв "народ" ?? Ах да.. говориш за предложението за референдум ли ?

...

Касационният съд има думат по правният статус на документа, а не по приемането му! И да сложиш народ в кавички е като да плюеш върху себе си! Ти също си част  о този народ!

...

Ако БСП пак впрегнат циганския електорат, който даде "компетентно експертно " мнение ЗА АЕЦ Белене, с аргументи че ако не са  ЗА, тока или ще им го отрежат от крадене, или ще стане 120 волта... не , мерси.

И преди съм говорел за информирания избор, дори Брекзита бях споменавал и т.н.  и виждам че тези които най бързат с "референдум" доказано работят единствено за партийните си интереси, и са ПРОТИВ това народа да направи информиран качествен избор.

...

Тук не става въпрос за БСП и електорат а за избора на народа!

...

Просто забелязах че тя освен дъреводачковските "гласове"  мнооого рядко цитира нещо друго :) Поправи ме ако греша :)

...

Аааа! Не! Ти каза, че тя взима консултации за да си оформи мнението! Това е много дебелашка ирония, с явната цел да обезцениш мнението на потребителя! Грозно и слабо! Но типично за теб!

...

Да, "народа" може да иска космодрум да си правим... и КС  разбира се, няма грам компетенция по въпроса :)

Работата на КС дава мнение върху правни аспекти, а не да контролира и изпълнява волята на народа!

...

Ами хайде да изчакаме да видим първо - дали е наднационално законодателство де ?

...

Това как ще промени волята на народа?

...

Въпроса е не кой е компетентен, а кой не го желае!

преди 1 час, miro20 написа:

Обратно . Понеже КС и неговите тълкования са възможно най качетвени в юридически аспект, затова и ще ги приема.

...

...

От неглижирането на КС, да разбирам че въобще няма да приемете стаяновището ? Освен ако , разбира се , не ви стане изгодно :)

По това се различаваме с вашата пропаганда. Аз отсега казвам че  ще приема решението, като най добро юридическо тълкование, независимо какво ще е.

...

Всички ние ще приемем становището. Въпросът е дали ще се съобразим с него. На КС работата му е да разгледа възможността за правна приложимост на законовата рамка, а на народа работата му е да избере иска ли да живее със законите наложени от тази рамка!

...

Ама за хора като вас всичко е "удобни поръчки, соросоиди, джендъри, световна конспирация" и т.н :)

...

Недей да говориш за чужди мотивации! Най-малкото не са ти известни!

...

Докато вие си следвате партийната линия.  - Когато БСП  питаше ББ кога по скоро ще се приеме конвенцията, мълчахте, когато БСП обърна палачинката, изведнъж  ревнахте в същата посока.

...

Виждаш ли се колко си елементарен. Опитваш се да асоцираш мненията на толкова различни потребители с някаква си партийна повеля! Алоуууу! Осъзнай се! Аз примерно съм безпартиен. Нямам партийни пристрастия, но имам лично и ясно изразено мнение по приемането на Истанбулската Конвенция. Не ми харесва - не я искам! Мотивите са ми лични и не дължа обяснение на никого за тях. Давам моите аргументи базирани на личното ми мнение. Същевременно не преча на демократичното излагане на контра аргументи. Да ме вкараш в рамката си на некфи партийни пристрастия е също толкова обидно и недопустимо, колкото и да се подиграват с външният ти вид. Въздържай се от такива изказвания!

преди 5 часа, miro20 написа:

Да те питам... не е ли редно да се нарече "продажник" този който безпринципно и като по команда сменя мнението си ?

Как безпринципно бе ?
Боко каза че гадовете искат да го свалят от власт.
Това им е целта, да стане той за да седнат те.

Един знайковец в Панорама каза тази вечер, че Боко не може да излезе някъде без да бъде освиркан.
Каза също че наесен ще има нови предсрочни избори.

преди 5 часа, sound написа:

Йотова страда от липса на сексуален тормоз и за туй реве - вместо да приказва сметкоудобни басни да беше уточнила в какво се състои неравенството м/у жените и мъжете у нас.

Състои се първо в численото превъзходство на мъжете и второ, в по-високите нива тестостерон и оттам съответно агресия. По-агресивното животно в природата винаги надделява над по-неагресивното и физически слабото.

А за численото превъзходство, знам че ще писнете вкупом, че съм се побъркала едва ли не. Е да, ама не. Вижте дори само този форум и тази тема. Тук са 70% мъже и 30% жени.  А и по-често момчета се раждат(такава е статистиката за света), много по-често виждам деца момчета, отколкото момичета. И в световен план мъжете са повече(справка Уикипедия). А при последното преброяване у нас много мъже изобщо не са се преброили, то не беше задължително, а пожелателно. Нормално, както винаги, жените са били по-изпълнителни. Аз лично преброих онлайн всички от моето семейство. 

И сега чрез тази конвенция ще почнат да се раждат повече момичета ли? Придържайки се към примерите ти - да очакваме, че по форумите ще има комисия, която ще определя колко мъже и жени имат право да участват. Ето тука, както сега мъжете били 70%, значи се спира регистрацията на мъже в този форум, докато не се изравни бройката м/у мъже- жени, та настъпи така бленуваното равенство.

п..п. или в кратце - сети се за някакви по- правдоподобни и смислени примери на тъй страховитото неравенство.

В момента, ако не ме лъже паметта, всъщност от бая години жените са повече от мъжете в България. Една от причините е, че мъжете се занимават процентно повече с опасни за живота професии. Как си мечтая за повече жени в забоя на мините, в тежката металургия и химия, строителството на високи обекти - по скелетата и въобще на места, където може да им падне нещо на феминистките глави и да им налее повечко разум, поне на оцелелите. Понеже за такива професии, биха се напнали повече тъй наречените "мъжки" момичета, така поне ще се отървем от "фемен" подобните си юроди и съотношението мъже/жени в България, ще стане по-близко до 50/50%. За беля жените хитреят и само си въртят опашките там, където има най-много немъчени пари, които за да ги сдобият я чрез вдигане на краката, я чрез интриги и измами. Т.е все по женските начини. Хем искат да са наравно с мъжете, ама тежък физически труд и падащи камъни да няма.

Казвам откъде произлиза неравенството бе, нали това питахте. Много ясно, че като са повече и в пъти по-агресивни и физически силни, ще потискат и насилват жените. Това и пилешки мозък ще го изкристализира като най-вероятен резултат от споменатите две причини. Фемен-мемен, само това си повтаряте. Сигурно и тази дума не знаете какво значи - еми жена значи. 

И с омразата си към жените само доказвате как защитниците на конвенцията са прави - от малки на момчетата им се втълпява, че жените са по-долу от тях, че и тъпи, и коври, и нищожества... Оттук нататък момчетата сами си правят извода, че трябва да ги бият и обиждат, щото "те това заслужават".

Тази конвенция точно това целеше- да предотврати домашното и уличното обучение на момчетата в омраза към жените.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.