Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 1 минута, miro20 написа:

То си личи кой има първите 7 годинки, кой влиза само да си троли и кой са го изтървали отдавна и родители и общество  :)

Намесвам се когато ме издразни нечие просташко държание. Няма да ви се мешам в кълвенето. 

преди 5 минути, Без умствен капацитет написа:

това е трето мнение, това че ти така го разбираш - хората са различни

Точно за това им чета мненията , както и тези на хейтърчетата, които говорят за възпитание , морал , семейство...

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 327,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 2 часа, nikssi написа:

Намесвам се когато ме издразни нечие просташко държание. Няма да ви се мешам в кълвенето. 

Точно за това им чета мненията , както и тези на хейтърчетата, които говорят за възпитание , морал , семейство...

Да де. Признаваш че влизаш само да си тролиш :)

преди 4 минути, nikssi написа:

Виж си поста и тогава говори за тролене. Аман от платени писачи. 

а тези които пишат и не им плащат за това действие по умни ли са :despicable-me-2-minion-2:

преди 44 минути, Без умствен капацитет написа:

а тези които пишат и не им плащат за това действие по умни ли са :despicable-me-2-minion-2:

Може да имат някакъв здравословен проблем...знам ли...Тоя подраздел вече е пълен шит.

Обикновенно влизам да прочета за различните гледни точки и се натъквам на маса тролове писали цяла нощ в темите. Сега поне не могат да се качват снимки та няма да има постове по километър...:ph34r:

преди 3 часа, Без умствен капацитет написа:

Да защото могат да плюят и по левите и по десните според това което са си заслужили.
Докато платените писачи плюят или само наляво и против лошия запад или само надясно и против лошата русия.

на 10.03.2018 г. в 15:51, sound написа:

Мда бе - в България сме били мразели жените хахахаххахаах

И не - не те питах откъде прозлиза, а в какво се състои и не питах за алабалистки теории, а за действителни факти. Аман от хранилки на властта - за да си пълните гушите сте готови на най- безобразни лъжи, и измами. Айм сори, който е точил нокти за още лесни пари, ще почака малко - на първи тур конвенцията изгуби, следващия път се разберете по от рано помежду, кои от кой край на баницата ще лапат и така задружно да не обаждате на народа, какви простотии сте замислили.

Хранилка на властта хаха Аз ли бе!? Коя власт? Да не ти е пиле изкълвало мозъка? Бях чула, че тук правят магии по снимка и заклинания, ама че има и параноидни шизофреници не бях чувала. 

В какво се състояло!?! В убийства, изнасилвания, психичен тормоз, преследване и т.н.

https://news.bg/society/institutsiite-ne-znayat-kolko-sa-zhertvite-i-signalite-za-domashno-nasilie.html

След като няма регистър и никой не знае колко са, аз откъде да ти ги извадя фактите.

Чети как се самоубиват, сигурно защото никой не ги е бил, изнасилвал или тормозил. От хубаво се самоубиват тия деца, да знаеш! 

https://news.bg/crime/dva-pati-poveche-detsa-posegnali-na-zhivota-si-prez-2017-g.html

Spoiler

преди 4 часа, Elaine написа:

Хранилка на властта хаха Аз ли бе!? Коя власт? Да не ти е пиле изкълвало мозъка?

Не си им свикнала на номерата :)  За мен ако знаеш какви легенди се носят... Сатаната, Хитлер, Сталин и Че геварта са детска градина .... :)

преди 4 часа, Elaine написа:

Бях чула, че тук правят магии по снимка и заклинания, ама че има и параноидни шизофреници не бях чувала.

О да , и това го има... И заклинания по снимка, и  проклинане за гроб, и за какво ли не.... Пак от мои "фенове" :)

преди 8 часа, Белгиеца написа:

Да защото могат да плюят и по левите и по десните според това което са си заслужили.
Докато платените писачи плюят или само наляво и против лошия запад или само надясно и против лошата русия.

Тук платени няма. А футболни пристрастни "фенове" , които политиката я вземат прекалено присърце и ЛИЧНО.

Аз нямам нищо против да се плюе който искаш политик, и съм го доказвал. И че нямам нищо против  и ББ да сменим, и който искате.Обратното обаче, когато ви се опонира на промита едностранна и често тотално лъжлива пропаганда, започва едно тотално плюене и избиване на комплекси .

Кой го прави и как , всичко си седи  черно на бяло както се казва.

Отделно че моите политически пристрастия съм ги казвал и се гордея - център-дясно. За съжаление, политиците в тази сфера са към момента тотално разбити и в разпад. Но и това го приемам . Такава е реалността.

Не съм чул обаче никой да се  похали че е червен комунист. Само  ми цитирате я симовия Поглед.инфо  я дачководъревите Гласове,  я ТВ Алф.... :)

Или както тук по темата, пропагандата на.... г-жа Лъжа , за която от приоритет за приемане,  конвенцията стана основна точка за плюене.

Едно неполиткоректно четиво са всички, за които би представлявало интерес, без, разбира се, миро20, който да си чете от стопфейка. А по начало на него няма какво повече да му казвам.

Александър Урумов: Всички лъжи на прехода и на дребния шрифт

Spoiler

Всички лъжи на прехода и на дребния шрифт

Александър Урумов

11 март 2018 г.

Шоковото събуждане беше необходимо.
Защото неочаквано ни донесоха сметката за всички лъжи на прехода под формата на Истанбулската конвенция.
И трябваше да се събудим и да осъзнаем всички отровни еквилибристики и лъжи, които сме напоявали с мълчанието си и които тихо сме оставяли да цъфтят и да /ни/ връзват толкова много години наред.

Днес ни предявяват сметката за всичките отровни мантри на /вече не толкова/ новия либерален окулт – тези сладникави лъжи, скрили в себе си толкова жлъч и разрушение, и смъртна омраза към човека.
И с които лъжи ние се съгласявахме с думи или без думи, с действие или с бездействие. И – без никакво съмнение! – с недостатъчно ефективно противодействие.

Държавата е лош стопанин, всичко трябва да е частно и ще е прекрасно – това е, което ви трябва, казаха ни либералните лъжци. Чудесно изглежда, отвърнахме ние.

И тогава те ни показаха и дребния шрифт.
Това по-конкретно означава, че ние ще продадем изключително печеливши ключови сектори от икономиката за жълти стотинки, които ще са вас, и ще спечелим огромни комисиони, които ще са за нас, добавиха либералните лъжци. Ще крадем и ще лъжем, наметнати със синьото знаме с 12 звезди и ако вие сте против това, значи сте примитивни и прости, и сте лоши стопани, и сте против Европейския съюз. И ние останахме безмълвни пред тази тяхна наглост.

Пазарна икономика, конкуренция и пазарно саморегулиране, пазарът е нещо съвършено – това е, което ви трябва, казаха либералните лъжци.

Чудесно изглежда, отвърнахме ние.
Това по-конкретно означава, че при пазара всичко е стока и всичко се купува и продава за пари, поясниха либералните лъжци. Cash is King, парица е царица, Мамонът е новият господар, добавиха лъжците.

И ние останахме безмълвни пред тази тяхна наглост.

Правова държава и върховенство на закона – това е, което ви трябва, казаха либералните лъжци.

Това по-конкретно означава ние да овладеем съдебната система, за да можем да контролираме цялата страна и най-вече да сме сигурни, че никой няма да ни вкара в затвора за всичките тъмни дела, които сме вършили, вършим и ще продължаваме да вършим, поясниха либералните лъжци.

Свободна журналистика и неприкосновеност на свободата на словото и частния предприемачески дух – това е, което ви трябва, казаха либералните лъжци.

Това по-конкретно означава, че ще получаваме грантове от американските леви, за да се правим на българските десни и да ви промиваме мозъците с педерастия, лесбийство и всякакви извращения, хранейки се с парите на нищо неподозиращите десни американски избиратели, избрали консервативен президент, когото ние яростно плюем с техните собствени пари.

Не ви се вярва, но от 2011 досега сме получили и усвоили близо 5 милиона долара държавна помощ, за да се правим на свободни предприемачи в разрез с всички правила на пазарната икономика.

Свобода и права на човека – това е, което ви трябва, казаха ни либералните лъжци.

Това по-конкретно означава законово признаване на еднополови бракове, узаконяване на педерастия, лесбийство и травестизъм, поясниха либералните лъжци. Ако сте против привилегиите на лесбийките и педерастите, значи сте против свободата и правата на човека, казаха либералните лъжци.

Равенство на половете и борба с насилието над жени и домашното насилие – това е, което ви трябва, казаха либералните лъжци.

Чудесно изглежда, казахме ние.

И тогава те ни показаха дребния шрифт и обяснителния доклад на Истанбулската конвенция.
Това по-конкретно означава, че едни джендър НПО-та ще обясняват на момченцата ви, че са момиченца, а на момиченцата – обратното. Това означава педофили да защитават правата на децата ви като полово объркани по рождение; лесбийки да защитават правата на жените ви като жертви по рождение и феминистки закони да смачкат мъжете ви като насилници по рождение, поясниха либералните лъжци.

Ние искаме да притежаваме всичко, включително и вас самите, включително и бъдещето на децата ви – добавиха либералните лъжци.

И тук вече се събуждаме, защото е крайно време да спрем този кошмар!
Всички лъжи на прехода са пред очите ни. Цялата изкривена, грозна псевдо етика на омагьосаното брюкселско-берлинско пространство е пред очите ни. Алчност, лъжи и самозабравяне!

Европейски структури, овладяни от анонимни чиновници, които се държат като шефове с нас, техните…работодатели. Анонимни, нагли и безпардонни, самозабравили се надменни еврократи.

Европейско правителство, раздаващо стотици милиони eвро на местни олигарси, сякаш са собствени спестявания на пияницата-европейски премиер, който ги вади от собствения си люксембургски долап.

Европейски парламент с 14 /!/ заместник-председатели, които никой не знае какво точно правят, освен че получават огромните си заплати! Защо всъщност са толкова, на кого му трябват 14 заместник председатели?! Money for nothing and chicks for free?!

Агресивно-истеричният, крадлив либерализъм ни е управлявал единствено чрез заплахи – чрез вменяване на чувство за вина – „ако не правите, каквото ви кажем значи сте американски евангелисти/балкански примитиви/путинофили/прости българи/религиозни фанатици или всичко това заедно!“

Контролирали са ни само с поглед – както змия контролира жертвата си!
Е, това време окончателно свърши.

Дотук бяхме. Финито.

„За каквито искате инструменти ни смятайте. Може да ни разстроите /и вече го направихте!/, но не и да свирите на нас!“ Това казва Шекспировият Хамлет, разбрал за скритото коварство на властта.
Днес вече имаме ясен отговор на неговия въпрос „да бъда или да не бъда“.

Ние, българите, ще бъдем въпреки всичко досега!
Ще бъдем заради бъдещето на децата си!
И България ще я бъде!
Въпреки всички лъжи на прехода и на дребния шрифт

Е това беше направо тото шес! :D

Александър Урумов... Ми какво да каже милия той, дето освен, че отдавна е забравил значението на думата достойнство и гръбнака си ще счупи за още малко папкане... без значение от къде - сини, червени, зелени... Важното е да се папка...

Поинтересувайте се от политическата му биография и от това кога и кого и как е обслужвал и по време на събитията, за които е писал - той къде е бил и какви ги е дробил.

https://frognews.bg/politika/parvo-vav-frog-oshte-edin-agent-abel-urumov-shte-upravliava.html

аз си промених мнението за ИК съгласен съм  ама  първо както обещаха минималната заплата да  я направят 4000 евро а хляба 1 евро.

Точно за това става дума де... Ако табелата е толкова очукана и хлабава, че си сменя посоката при всяко подухване на вятъра - може да покаже само посоката, която й е угодна на нея...

Политическата безскрупулност никога не е била пречка за смяна на посоката...

И сме ги виждали, и сме ги чували, и сме ги чели... Иначе философските прозрения може ей така небрежно да подхвърляте в раздел философия...

преди 18 минути, Merryl написа:

Точно за това става дума де... Ако табелата е толкова очукана и хлабава, че си сменя посоката при всяко подухване на вятъра - може да покаже само посоката, която й е угодна на нея...

Политическата безскрупулност никога не е била пречка за смяна на посоката...

И сме ги виждали, и сме ги чували, и сме ги чели... Иначе философските прозрения може ей така небрежно да подхвърляте в раздел философия...

Някъде не си съгласна с написаното ли? Или е по-лесно да се атакува човека, вместо да се оборят твърденията му? Иначе ще го проверя какъв е, не ми е познат като име. Въпросът е в това, че понякога дори и един лъжец може да говори истината, ако така му е изгодно... макар и това да е по-скоро изключение. Когато обаче не познаваш човека, гледаш текста/написаното и него оценяваш, не миналото на писателя.

преди 13 минути, Lumberman написа:

Някъде не си съгласна с написаното ли?

Ти сериозно ли?! :D За последен път ме убеждаваш, че въобще не си чел написаното от опонентите си... Иначе щеше да имаш поне бегла ориентировка дали съм съгласна с написаното, след като съм го обсъждала и оборвала поне в десетина поста.

преди 13 минути, ncl написа:

Къде и какво мога да пиша си е лично моя работа.

Ама разбира се. Приемете, че и моето е ей така уж безадресно подхвърляне като вашето и не го приемайте лично. Каквото повикало такова се обадило.

• Автор

ЕП призовава да се ратифицира Истанбулската конвенция

Призовава означава задължава.

Тоталитаризъм в най-извратената му форма! :mad:

преди 1 час, Мойра написа:

Не си дала доказателство че е направено, от официален европейски източник ми трябва доказателство.

тъкмо си мислех че се свърши и отново развъртяха  трупа на ИК по телевизията.

преди 2 часа, Yvan Sergeev написа:

тъкмо си мислех че се свърши и отново развъртяха  трупа на ИК по телевизията.

по коя телевизия в кое предавне в колко часа ?

преди 19 часа, Merryl написа:

Ти сериозно ли?! :D За последен път ме убеждаваш, че въобще не си чел написаното от опонентите си... Иначе щеше да имаш поне бегла ориентировка дали съм съгласна с написаното, след като съм го обсъждала и оборвала поне в десетина поста.

Ами очевидно не съм, или поне не съм видял разумен аргумент от другата страна, адекватна критика на позиция подобна на тази на Урумов, и немалко други хора, които са изразили негативно становище за ИК. Обикновено има тръшкане и мусене, и спиране на писането от твоя страна. Ясно ми е, че не приемаш тия работи, и че приветстваш конвенцията, но не ми е ясна логиката на цялото нещо. Но както искаш, и аз няма да те приемам насериозно. Хванала ми се да коментира човека. Ти не разбираш ли, че дори да е платен агитатор, това не омаловажава аргументите?

Примерно, БСП-арите на официално ниво очевидно са сменили плочата за политически дивиденти, но има хора дори от ГЕРБ, които са против конвенцията

Просто няма как да приема такова присмиване и такъв отговор за достатъчен. Да ми говориш за борба с насилието е нелепо при упражняване на такова в пъти по-извратено насилие чрез текстовете на конвенцията.

Още повече бях написал това като встъпление:

преди 23 часа, Lumberman написа:

Едно неполиткоректно четиво са всички, за които би представлявало интерес, без, разбира се, миро20, който да си чете от стопфейка. А по начало на него няма какво повече да му казвам.

Ако ти не се вписваш в тази група, и не искаш нищо да оборваш, може свободно да се изключиш и никой няма да ти се разсърди.

преди 14 часа, Мойра написа:

Ето един смислен коментар от под статията:

Цитат
"ЕП призовава..."
Даже против волята на народите, които не желаят ИК? Не е ли доста недемократичен този призив на ЕП? Натискат ни да бъдем толерантни към перверзните сексуални наклонности на определено малцинство, но бързо забравят толерантността когато става дума за волята на нормалното мнозинство. Накратко - двойни стандарти + брюкселско лицемерие.
преди 5 минути, Lumberman написа:

Примерно, БСП-арите на официално ниво очевидно са сменили плочата за политически дивиденти, но има хора дори от ГЕРБ, които са против конвенцията

В ГЕРБ може и да има несъгласни и с резерви , но това не е "промяна в мнението" на тези хора . Докато позицията на БСП /по точно на Корнелия и подкрепящите я/  е тотално измекярска и безпринципна.

Но това очевидно не прави впечателние, докато за мен това е гвоздея в  цялата истерия - че е просто политически пи-ар , някой им натиска копчето , и се подмятат накъдето им духне вятъра на модела КОЙ.  и от едни дето ни говорят на "задунаййская губерния" . Дори това измекярство да е на  точно 180' , няма проблеми.  Българина цоциалист всичко поема, стига да е според "линията на партията".

Или този коментар (брей нащрек тоя със забрадката):

Цитат
КОКО на 12.03.2018 в 10:30
Днес ще видим как Европарламента ще "призоват" да се приеме ИК. Предполагам, че ще ни обяснят демократично с типичния брюкселски тон, че ако не изпълним това ще последват едикакви си санкции, т.е. лицемерния Брюксел ще иска чрез насилие над цели държави да се приеме тъпия им документ против насилието. За всеки е ясно, че циганина или ревнивеца, или пияницата няма как да бъде спрян с някакво брюкселско недоразумение наречено конвенция. За нормалните хора е ясно, че ни се пробутват отвратителни модели на поведение, които ние трябва не само да търпим, но дори да се почувстваме дискриминирани спрямо тях. Ще се намърдат едни НПО, които да са на държавна, т.е. наша издръжка, които ще могат да оценяват парламента и правителството и да ИЗИСКВАТ от тях да им се подчиняват под угрозата от санкции, т.е. репресии, т.е. насилие над държавата ни. ПРИЗИВА Е ЧРЕЗ НАСИЛИЕ ДА СЕ БОРИМ С НАСИЛИЕ. ТОВА САМО ЕДНИ БРЮКСЕЛСКИ ЗЕЛКИ МОГАТ ДА СЪЧИНЯТ И НИЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОДДАВАМЕ, ЩОМ ТЕ НЕ СА СЪГЛАСНИ ДА ИЗРАЗИМ СВОИТЕ ВЪЗРАЖЕНИЯ КАТО ДЪРЖАВА И ТЕ ДА СЕ ВЪЗПРИЕМАТ КАТО НАШЕ ПРАВО.

Що не направят едно национално допитване. И щo не чакат, за да го съвместят с някои избори? Що така не търпи отлагане? Кой бърза?

преди 5 минути, miro20 написа:

В ГЕРБ може и да има несъгласни и с резерви , но това не е "промяна в мнението" на тези хора . Докато позицията на БСП /по точно на Корнелия и подкрепящите я/  е тотално измекярска и безпринципна.

Да, бе на ГЕРБ щото е принципна. Принципно продажна, дупедавска и чуждопоклонническа. Те затова всичките там са лесно-контролируеми и компрометирани хора, за да могат да бъдат натискани точно за такива приемания. БСП може да го правят от себични или подмолни подбуди, но поне имат позиция, за разлика от ГЕРБ. Онези просто чакат нареждане от Брюксел. Що не им наредят онези да разформироват партията, заради корупцията и воденето на политики в ущърб на българската нация и държава? Защо ли? Нали уж се борят корупцията? А са по-големи лекета от нашите лекета, щото те ги контролират, те им казват какво да правят, а ние слепи не сме.

преди 1 час, Lumberman написа:

Ами очевидно не съм

В такъв случай спри да го превръщаш в мой проблем.

И плочата ти с тръшкането и цупенето вече тотално се изтърка. Изразила съм становището си още на първата страница на темата и всеки път, когато съм се включвала, е било с коментар по същество.

Наистина прекаляваш с тъпата си манипулация, ако е манипулаця, а ако е неразбиране - наистина имаш сериозен проблем.

Цитат

Хванала ми се да коментира човека. Ти не разбираш ли, че дори да е платен агитатор, това не омаловажава аргументите?

Това пък е толкова смехотворно от твоята уста, че чак е нелепо. Няколко страници по-назад, когато стана въпрос за личните сексуални предпочитания на Фердинанд, ме "затапи" с аргумента, че дори и това било причина за националната катастрофа, в която ни е въвлякъл. Да не говорим, че всички вкупом непрекъснато омаловажавате всичко казано от един съфорумец, с единствения аргумент, че е платен агитатор.

Та... коя страна на палачинката си избираш, или която ти е угодна, в зависимост от момента...

Защото аз, за разлика от някои други в темата, не само си знам становището, но и не си го променям като фурнаджийска лопата на всяка страница... Изясни си принципите и позициите и тогава започни да критикуваш хората.

Когато ставаше въпрос за Бойко Борисов пак малко по-назад, пак излезе с аргумента, че ако човек не е добродетелен, не може да провежда и правилна политика и да взима адекватни решения. При това тогава ставаше въпрос за строго индивидуални качества и личен живот, а не за политическо поведение...

Е, тогава защо това да е валидно за един, а за друг да не е... Нали четеш, че автора на статията се е доказал със своето политическо шиканиране и нагаждане, така че нищо от това, което каже една такава политическа кукла на конци, не може да ми е меродавно. По време на приватизацията - близо до Костов, после напускане на кораба като мишка и присламчване до Царя, после в основата на БНБ и КТБ и част от тамошните машинации, после отново с най-новите управляващи... Еее... Мисля, че няма какво повече да коментирам...

На мен не ми е забавно едно нещо да го прекарвам тридесетина пъти през цедката... и както вече повторих петнадесетина пъти - досадата няма общо нито с цупене, нито със сърдене. Ако имаш нещо конкретно по темата - да, но иначе верно ми писна да ме цитираш... А ти го приемай както си искаш - ако щеш като цупене, ако щеш като мусене. Не съм ти бавачка и не се опитвам да ти налагам моето мнение, само го споделям, защото не е редно едно и също обвинение да го дъвчеш във всеки пост.        

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.