Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

преди 9 минути, König написа:

Ами не е ли късмет да разбереш за тази способност. Не е ли късмет да намериш някой който да те научи или да ти я посочи тази способност? Това е късмета за мен, да се осъзнаеш за тази способност, поне аз така си мисля.

Еми изглежда да е случайност, но не е. Има и там някаква закономерност. И тя може би е точно в "дали ще го хване" човек както казваш, късмет е да се научиш да "хващаш късмета", може би. хаха :-)

Който търси - намира ! Това е труд , а не късмет ! И води до закономерен резултат...

Способността е знание , разбиране и умение заедно . ....пак труд трябва ...

• Отговори 16k
  • Прегледи 919,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

преди 58 минути, König написа:

Бейби, бейби, ха ха ха. Направо оскар дирекно да и се дава на мухлохихи, за най добра драмтична актриса. За гланва роля в най великия сериал до момента, собствената и сапунка. И ти ще ми говориш за симптоми на разум, за лицемерие, за клюки. Казах ти ма не слушаш, скрйса просто, поне за малко. Няма да се излагаш толкова и много от всичко това можеше да си го спестиш.

А къде бяха тия качества дето уж ги описа и че имаш? Къде и кога ги показа, като гравитираше около истинските мъже, може би? Или като идваше да ми показваш през месец, щот съм поствал лозунги от фейса? Като ми говори в жеснки род и ми се упражняваше на мен? Само няколко примера, и то от толкова малко колкото съм преживяло от теб тук. А както разбирам, си била на много други места и си забъркала много други подобни буламачи. Така че бейби, пълниш ми душата направо, с издуханата ти същност. По интересен сапунен сериал от твоя, дето си разигравш и ни правиш неволни зрители, няма.

Да, аз живея моя живот. Понякога е сапунка, понякога е мелодрама или трагикомедия, а понякога е просто живот. Прекрасна мистерия. Обичам живота.

А ти си в немилост и скоро няма да има помилване. Само търкане на загорели тави, варене на сладко и прекопаване на овошки с права лопата за теб. Иначе пак ще те върна на майка ти, та да ти обясни какво значи мизогиния.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 20 минути, Мо_хи_ни написа:

....

Стига им се вързва МО ! Не виждаш ли че дразнят за сеира ? Ти ги храниш за твоя сметка...

"Страничен пас" и Забравяй....това го обяснявах - файда никаква !

Обиден съм ти - да знаеш !:)

Ми ти ако седнеш да играеш карти - само след 1 час и си паднала в киреча...:lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 9 минути, Реджеп Иведик написа:

Обективната Истина, да се свети името и, не се интересува от душевното ти състояние

Свалям си очилата , почесвам се по носа , усмихвам се снизходително (може и да ти намигна , ако съм на кеф) и пак си слагам очилата . Чакам те да изпищиш...!:lol6:

преди 53 минути, by_chechi написа:

Който търси - намира ! Това е труд , а не късмет ! И води до закономерен резултат...

Способността е знание , разбиране и умение заедно . ....пак труд трябва ...

Е не само труд, какво ще намериш не е ли късмет? Труда е дно от условията само, но има и много други задължителни компоненти и условия за евентуална вузможност да има късмет човек. Говорим за ролята само и единствена на късмета. А той е принцип, който посочих по горе. За печалба от тотото трябва да си напавиш труда та отидеш и да пуснеш фиш, едно от условията. Ама дали вече ще спечелиш, е ролята на късмета. Като си знай късмета човек, много пъти няма смисъл даже да си го пробва човек.

преди 4 минути, valkiria1 написа:

Изобщо прочете ли  това ,което излишно подчертах "Пиша изобщо  и по принцип "  

Защото, през моя прочит, за някои неща нито пишеш общо, нито по принцип, при положение, че се обръщаш точно към мен. Може да греша, но може и да не греша. Най-малкото, ако беше така, постът ти, споре мен, щеше да има съвсем друго съдържание. За мен това са игри, в които не играя, особено играта с "припознаванията". Не обичам неясноти и завоалирани, индиректни, пиша ти куме, сещай се снахо - тактики. На другия полюс съм - директен човек съм. 

преди 5 минути, valkiria1 написа:

в какво по-точно ме обвиняваш ,че не мисля,че показването на стаите, матраците , столовете и пр ..е някакъв вид доказателство за смелост да  разкриеш кой си и какво си? Защо трябва да е така ? В какво повече ще ме убедиш  , че си реална ,като ми покажеш мебелите си, ли ?

Хм, сега кой кого не е прочел и не е разбрал?:D 

преди 11 минути, valkiria1 написа:

Мо, поставила съм те по-високо от Сирена , не ми "казвай" ,че съм те надценила. За мен една антична маса няма да те направи нито по-смела ,нито по -умна ,нито по-успяла ,нито по-реална  и считам ,че е нищожен и смешен аргумент в едно такова представяне.В едно CV се изтъкват качества , а не материални придобивки/примерно/.  Имаш много по-силни неща ,които да предложиш . Това беше и смисъла на написаното ,при това направено достатъчно тактично без да те подлагам на дисекция и критика . 

Така-а-а… благодаря за поставянето "над Сирена", сякаш Сирена е критерий за нещо си, според който се предполагат следните три положения: под Сирена, на нивото на Сирена и над Сирена. Вал, това искрено ме разсмя. :D 

Пак ще ти копна частта, която е проблематична явно, дори болднах есенцията:

Цитат

Относно материалните блага - не си ме разбрала, но това също е в реда на нещата - хората нямат дълбок поглед, виждат само онова, което е на повърхността. Става дума отново за страх и преодоляването му. Доколко на човек му стиска да покаже реалното себе си. Доколко е успял да види кои са нещата, които му пречат да е искрен. Къде са ограниченията му, защо са му, каква роля имат в живота му, защо го определят - кога му помагат и кога му пречат. Въпросът опира до стъпката - дали човек има смелостта да я направи, а не какво ще ми покаже. Мен никога не ме е вълнувал статус, материално положение, а това, което човек умее да създаде в живота си, а не да чака наготово. До къде се простира личната му отговорност или е напълно безотговорен, но пък бъкан с претенции. За да се разбере какво правя и какво казвам, е нужна определен тип сетивност и опитност. Човек винаги разбира "другите" само до степента, до която е опознал себе си и собствените си мотиви. Когато е достатъчно порасъл, съденето отпада от самосебе си, тъй като се измества от разбирането. А периметърът на разбирането - също зависи от въпросната, неудобна честност. 

Ако искаш да ми подскажеш, че съм снобарка, няма проблем. Възможно е да имам някакви неосъзнати остатъци в себе си. Все пак зодията е лъвска, а тя сама по себе си е диагноза.:D Но точно за този конкретен случай мотивът е друг. 

преди 27 минути, valkiria1 написа:

Ти решаваш докъде можеш да стигнеш. Ти решаваш ,дали изобщо някой тук засужава да разкриваш душата си,да разказваш неща от живота си . 

За моето отношение към теб си  наясно , иначе никога нямаше да дам шанс за нещо друго и ти знаеш ,какво имам предвид.

В този смисъл, все още не съм пристигнала. Колкото по-далеч отивам, толкова повече за достигане се появява. Една гола душа нося и ми писна да се "преобличам", защото се намирам в момент от живота си, в който не е въпрос дори на сила да бъда това, което съм, а на най-обикновено различаване с онова, което не съм.

преди 56 минути, Мо_хи_ни написа:

Да, аз живея моя живот. Понякога е сапунка, понякога е мелодрама или трагикомедия, а понякога е просто живот. Прекрасна мистерия. Обичам живота.

А ти си в немилост и скоро няма да има помилване. Само търкане на загорели тави, варене на сладко и прекопаване на овошки с права лопата за теб. Иначе пак ще те върна на майка ти, та да ти обясни какво значи мизогиния.

Хахаха, падението на една залязваща звезда. Какъв интересен феномен за наблюдение, нищо че си е чиста агания и гърч. Ела ми пак да ми показваш после. Евала на модератора този път, ей така се задушава всичко най добре, още в зародиш. 

Мухлохихи, ща оставя малко на мира, щот си достатъчно разтроена, а аз все пак съм мъж, е може да не съм истински мъж за теб, ама все пак съм. И като такъв имам някакво уважение към жените, нищо че се изпускат и изпадат в кризи. Ма не случайно се казва че жените са по слабия пол, затова мъжете трябва да им прощават и закрилят. Това по принцип, го говоря не че аз така щи правя. Ама от сега нататък, след като се знае, за какво става въпрос с теб, ще видим великата мухлохихи какво ще направи, как ще постъпи. Какво ще и подскаже нейната осъзнатост. Аз съм готов с пуканите за сейра. Ще гледам и наблюдавам мухло, и се отнасям както си преценя, щот много мтареиал си ми дала вече. А той трябва да ти се върне.

преди 8 минути, Мо_хи_ни написа:

Защото, през моя прочит, за някои неща нито пишеш общо, нито по принцип, при положение, че се обръщаш точно към мен. Може да греша, но може и да не греша. Най-малкото, ако беше така, постът ти, споре мен, щеше да има съвсем друго съдържание. За мен това са игри, в които не играя, особено играта с "припознаванията". Не обичам неясноти и завоалирани, индиректни, пиша ти куме, сещай се снахо - тактики. На другия полюс съм - директен човек съм. 

Хм, сега кой кого не е прочел и не е разбрал?:D 

Така-а-а… благодаря за поставянето "над Сирена", сякаш Сирена е критерий за нещо си, според който се предполагат следните три положения: под Сирена, на нивото на Сирена и над Сирена. Вал, това искрено ме разсмя. :D 

Пак ще ти копна частта, която е проблематична явно, дори болднах есенцията:

Ако искаш да ми подскажеш, че съм снобарка, няма проблем. Възможно е да имам някакви неосъзнати остатъци в себе си. Все пак зодията е лъвска, а тя сама по себе си е диагноза.:D Но точно за този конкретен случай мотивът е друг. 

В този смисъл, все още не съм пристигнала. Колкото по-далеч отивам, толкова повече за достигане се появява. Една гола душа нося и ми писна да се "преобличам", защото се намирам в момент от живота си, в който не е въпрос дори на сила да бъда това, което съм, а на най-обикновено различаване с онова, което не съм.

Без да чета, напрово казвам Аре стига ма оууу, само стеб ли ша на занимаваш тук. аре ходи се разкарай малко. Нали уж много си заета, и нямаш никакво време.

Охх ма то от зодията било. уффф не, аре сектир бре......:laughing4:

Редактирано от König (преглед на промените)

преди 6 минути, Мо_хи_ни написа:

На другия полюс съм - директен човек съм. 

Личи си, щом даже дядо ти Чечо вдяна, че ти кроят шапка, пък ти още не си. 

Ако искаш да те науча на интриги, 300 кинта зимам на стандартна печатна страница имейл

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Личи си, щом даже дядо ти Чечо вдяна, че ти кроят шапка, пък ти още не си. 

Ако искаш да те науча на интриги, 300 кинта зимам на стандартна печатна страница имейл

Дет са вика, къв то си с такива са събираш. Хммм:yanim:

преди 23 минути, König написа:

Е не само труд, какво ще намериш не е ли късмет? Труда е дно от условията само, но има и много други задължителни компоненти и условия за евентуална вузможност да има късмет човек. Говорим за ролята само и единствена на късмета. А той е принцип, който посочих по горе. За печалба от тотото трябва да си напавиш труда та отидеш и да пуснеш фиш, едно от условията. Ама дали вече ще спечелиш, е ролята на късмета. Като си знай късмета човек, много пъти няма смисъл даже да си го пробва човек.

Късметът си е късчмет ! На него не може да се разчита - малък е шанса да се случи !

Трябва разбира се да му се дава разумна възможност , а не да се изключва , но обикновено пристига с други случайности . Да си насилваш късмета е глупаво - сигурен път към несполуката....

Като дойде - добре е дошъл ! :)

Казано е : " По добре птичка в ръката , от колкото три в Гората ! "

преди 4 минути, by_chechi написа:

Късметът си е късчмет ! На него не може да се разчита - малък е шанса да се случи !

Трябва разбира се да му се дава разумна възможност , а не да се изключва , но обикновено пристига с други случайности . да си насилваш късмета е глупаво - сигурен път към несполуката....

Като дойде - добре е дошъл ! :)

Казано е : " По добре птичка в ръката , от колкото три в Гората ! "

То чи е така така е, но аз казах на какъв принцип според мен работи късмета. Но само факта че късмета си е късмет мен лично не ме устойва. Аз съм се опитвал да го наблюдавам и разпознавам, как и защо го има. Ако се погледне обстойно се вижда че има закономерност. И че късмета не се пада на всеки, а на който се падне, накак се се има чувството че му е заслужен. А вече явно трябва, всеки сам да си обясни за него принципа му.

А да не говорим че има лош и добър късмет, ма това е съвсем друга тема на разговор и много по обширна. 

преди 19 минути, König написа:

...

Вече го обясних ! 

Едно е късмет - не зависи от теб ! 

Друго е способност - само от теб зависи !

Виж сега - просто е ! Ако няма риба - единствената риба си ти ! Ако има риба , от теб зависи какъв рибар си !...

преди 16 минути, by_chechi написа:

Вече го обясних ! 

Едно е късмет - не зависи от теб ! 

Друго е способност - само от теб зависи !

И това обяснение за теб самия, устрийва ли те? Не ти ли е интересно малко повече да се опита човек да се огледа наоколо и да се опита да види и разбере защо някой имат късмет, а други, не. Защото на някой ако му изглежда че другия може да има късмет, това не значи че за него то е плод на късмет. Може да е плод на спосбности те му. Много е относително. По скоро трябва да се уточним кое е късмет по точно? Да спечелиш шестица от тотото късмет ли е? Ми виж какво се е случило с повечето тото милонери. След 3-4 години, разорени и развалини, разбити от неспособноста си. За него това късмет ли е? По скоро не. Късмета за едни е лош късмет за други. Късмет е и лошия късмет, ма за всичко май карма е виновна, а щом карма е виновна значи че самите ние сме си виновни, за това дали ще имаме, и какъв късмет ще имаме. За това да се избягват всякакви възможни усложнения, най добре е човек да се отнася правилно по принцип, без да разчита на късмет. И вече ако му се падне нещо от късмет, само да се радва. Щот късмет мамка му, късмета е късмет и не е късмет, както би казал Чепа. 

Редактирано от König (преглед на промените)

преди 8 минути, König написа:

....

Да си видял някъде да се оплаквам от липса на късмет ? Случвало се е обаче аз да съм шарана (макар никак да не е за хвалене )....

Да си видял някъде да се оплаквам от липса на късмет ? Случвало се е обаче аз да съм шарана (макар никак да не е за хвалене )....

Определено не можеш да се оплакваш от липса на късмет. защото ако си го нямал няма да си я докарал до тук, и да си правиш квот си правиш сега. Вече на добър или лош късмет е резултат това е дуга тема на разговор. По принцип не е правилно човек да се оплаква от липса на късмет, това не може да е критерии. По скоро може да се оплаква човек от собствените си неспособности и за това единствената му надежда е да разчита на късмет. Така кат стане, много кофти.

преди 10 минути, König написа:

Така кат стане, много кофти.

Не е кофти ! Голям Срам е !

.....ти знаеш кво е маймун от кайсия да падне ? Болката е малка - Срамът е Голям ! ...:lol6:    (хайде след 2 часа ако искаш - темичката в темата ме кефи)

Не е кофти ! Голям Срам е !

.....ти знаеш кво е маймун от кайсия да падне ? Болката е малка - Срамът е Голям ! ...:lol6:    (хайде след 2 часа ако искаш - темичката в темата ме кефи)

Не срам, ми резил направо. Колкото по голям и зрял толкова по боли и срамът е голям от резила че не ставаш. 

Пак заповядай. :wink12:

преди 4 минути, valkiria1 написа:

Дали ще държиш пред мебелите табела като Сирена  с надпис "духайте супата " е пак твой избор

те така пожелаха да направи .

важното е че вие  не сте с елементарни възможности

можете да наказвате . това си  е супер възможност 

преди 6 минути, valkiria1 написа:

Браво. Продължаваш да наливаш масло в огъня нали ?

Само аз и Шунята наливаме масло. Другите вървят след нас с парцалите да почистват.

Шегувам се. Но, то е ясно, че по отношение на темата сме двама срещу целия свят. 

преди 6 часа, Śūnyatā написа:

С правилни мисли се пречиства вътрешната природа, а не като използваш темата за клоака и за показ на вътрешните си нечистотии.

Това е илюзията - пречистването!

Тук с правилни мисли в църквата по-друг начин!

Какво пречистваш? Всеки знае да псува и го е правил.Псувните в несъзнаваното ли са? И си присъстват но не си ги изрекъл! Какво си почистил като са си там? И нечистоплътни мисли може да има. Дай монаси да станеме?

преди 8 минути, _Alex&Vanko_ написа:

И нечистоплътни мисли може да има

Не ставаше въпрос за такива нечистоплътни. За един друг вид нечистоплътни е поста. 

Нечистоплътни и нечистоплътни не е едно и също.

преди 10 минути, Реджеп Иведик написа:

Само аз и Шунята наливаме масло. Другите вървят след нас с парцалите да почистват.

Шегувам се. Но, то е ясно, че по отношение на темата сме двама срещу целия свят. 

А така, помазни се малко на модератора. Както и Саунда сподели като впечатление. Изкарай са невина жертва, нищо не подозираща жертва. Ееее аре ве, ще покажете ли вие двамата нещо дето да си заслужи това за което толкова жадувате, и се сърдите че никой не ви го дава, уважение.

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Не ставаше въпрос за такива нечистоплътни. За един друг вид нечистоплътни е поста. 

Нечистоплътни и нечистоплътни не е едно и също.

Дай, опъни чадъра че шунаята е от захар и ко го намокри ще са разтопи. Тря си се грижиш за кликата, ко ти изгонят и шунаята като сисонето, ко ша прайш, кой щи са кефи на просветлението? хахаха 

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Чел и гледал съм Кама Сутра и може да имам някакъв фетиш! Пак вашите хора са я писали и нечистоплътно ли е?

преди 52 минути, valkiria1 написа:

!!! Това имах предвид и това коментирах. Дали си забравила или не  е отделен въпрос. Дали ще държиш пред мебелите табела като Сирена  с надпис "духайте супата " е пак твой избор.

Това имах предвид ,като ти казах ,че мисля да си над нейните ограничени  и елементарни възможности .  

За мен е странно  ,че си толкова мнителна и виждаш в постовете ми някакво желание за продължаване на тоя сеир.Още повече да ме обвиняваш и ,че съм пристрастна . За неуместно държание са наказвани и Кьонинг и Васил  и това ,че ти не знаеш , не означава ,че това не е така. Нито пък смятам да навирам в очите на съфорумците ЛС-тата за да доказвам това. Всеки сам трябва да реше кога да спре.

В този смисъл ти предоставям щедро да  вземеш  последната дума ,ако това ти действа успокояващо ,че си се справила с още един "враг".

Ти чете ли преди това какви Кьонингске ги писа на Шунята и как му се подиграваше, че бил мизерник с мизерна заплата, без пари, фатмак и прочие, а пък Кьонинг какви пачки вади?! Защо не реагира на това? Кьонинг е този, който непрекъснато осира темата по простата причина, че не е в състояние да води нормален диалог. 

Защо отново намесваш Васил? Говорим за нещо съвсем друго. Мислех, че е очевидно.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.