Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

Ванко - Реджеп 2:0 :)

• Отговори 16k
  • Прегледи 919,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

преди 56 минути, Мо_хи_ни написа:

Напотив, честността ми е една от най-прекрасните ми черти. С мен човек винаги знае, че човекът, който пише тук, отговаря напълно на човека, който живее в реалността. Няма разминаване между двата образа, защото не съм образ, а човек.

Та…докога ще увърташ? Или просто си признай, че не ти стиска да се покажеш такъв, какъвто си в действителност. Поне ще е честна постъпка подобно признание. А това е стъпка към съзнателност. Малка, но все пак стъпка.

Аре стига са самоистъква, направо втръсна вече. И точно щот вече всички та знайм, аре стига толкукз аааа, ееее. А на селската ти тролка кибер атака, ще кажа само. Питай Шунята, той ще ти каже всичко което искаш да знаеш. Защото той е супер осъзнат, и със светквачна преценка за ситуацията, с ум остър като бръснач. Ще ти кажа даже и работи дето аз самия не ги знам за себе си, както се оказа вече. 

преди 1 час, Śūnyatā написа:

«versed in the cognition of the void»

Nagarjuna

Ко стана е отворен, пак в черупката и старата схемичка, насран с цитатчетата. Отворен, даже и мъжко достойство нямаш, пълен селяндур.

Редактирано от König (преглед на промените)

преди 5 минути, König написа:

Аре стига са самоистъква, направо връсна вече. И точно щот вече всички та знайм, аре стига толкукз аааа, ееее. А на селската ти тролка кибер атака, ще кажа само. Питай Шунята, той ще ти каже всичко което искаш да знаеш. Защото той е супер осъзнат, и със светквачна преценка за ситуацията, с ум остър като бръснач. Ще ти кажа даже и работи дето аз самия не ги знам за себе си, както се оказа вече. 

Пет пъти те попитах теб, лично. Не ти стиска. Окей, не всеки с претенции за смелост и честност успява сам да покрие критерия си. Дано поне да го осъзнава, но както по всичко изглежда и това е мисията невъзможна. То и за това постингите ти са пълни, с каквото са пълни - фалш, простотии и лигня, нищо реално, нищо полезно, нищо конкретно от самия живот. Много бла-бла и никакви факти.

Дъщеря ми, дето е на 11 години, е по-смела и реална от теб. 

друго си е да си реален в нета 

преди 18 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Ванко - Реджеп 2:0 :)

съдя и играч едновременно :D 

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

преди 1 час, Śūnyatā написа:

«versed in the cognition of the void»

Nagarjuna

Опитен, изкусен компетентен в знанието или познанието за празнотата или по-скоро пустотата!

Ей ще ме мъчиш, ма ще превеждам! Писна ми!

преди 10 минути, Мо_хи_ни написа:

Пет пъти те попитах теб, лично. Не ти стиска. Окей, не всеки с претенции за смелост и честност успява сам да покрие критерия си. Дано поне да го осъзнава, но както по всичко изглежда и това е мисията невъзможна. То и за това постингите ти са пълни, с каквото са пълни - фалш, простотии и лигня, нищо реално, нищо полезно, нищо конкретно от самия живот. Много бла-бла и никакви факти.

Дъщеря ми, дето е на 11 години, е по-смела и реална от теб. 

Стига са излага ти казах, жена си запази си поледното останало достойство ако въобще ти е остнало нещо такова. Че дже и щеркта си намеси, ма мухлохини, нямаш граници, от неосъзнатост. 

преди 8 минути, König написа:

Стига са излага ти казах, жена си запази си поледното останало достойство ако въобще ти е остнало нещо такова. Че дже и щеркта си намеси, ма мухлохини, нямаш граници, от неосъзнатост. 

Видя се чии граници до къде са. Много бла-бла и никакви дела. Поредната надувка без покритие.

Обаче на мен времето ми за форуми изтече. Успешно ти виртуално надуване.:D

преди 18 минути, Мо_хи_ни написа:

Видя се чии граници до къде са. Много бла-бла и никакви дела. Поредната надувка без покритие.

Обаче на мен времето ми за форуми изтече. Успешно ти виртуално надуване.:D

Не можа да я начешиш, въпреки че та засърбя. Ся са плясни на нивите антики и си помечтай малко.

преди 37 минути, Реджеп Иведик написа:

Когато ти задават въпрос за относителността хора, които очакват от теб абсолютни отговори, мълчанието също е нелош отговор.

Връзката ти с майката природа е абсолютна а не относителна. А на нея й трябва време и пространство.

преди 10 часа, König написа:

Ама непрекъснато иначе ме пита , какво каза учителя, какво каза, да и превеждам.

хахахаххахахах нимоа хахахахахаххаха всичко усеща, само не и, че краката й смърдят, за това - моля ти се преведи ми хахаххахаха ами къ да не й преведе човек един зад врата, само сега, напълно безплатно.

преди 7 часа, witness написа:

....много също си ги нагласяш.....

много, много - колко да е много ..... колкото да не е без хич: в случай, че си помисли някой, че аз не го мога това - един вид, да не остана назад. ((: Но толкова - разликата е, че не го броя, макар да го мога много добре. Просто ми дай една отправна точка и от там насетне може да се сглоби целия пъзел - ала проблема е именно в основния ориентир, в този изначално избран стълб около, който се изгражда модела. Гътни него и всичко пропада - пък там е, че и това го мога, също толкова добре. Поради тази причина никога не съм го крил - "и аз не знам как е, ала знам, че и така не е". За това го давам по- ларж и не се насилвам да редя нищо - всяко заключение, до което стигне егото, ще е в полза на егото, а не обратно. Без външен фактор тази траектория не виждам как може да се промени - погледнато в историята, това се потвърждава, изключения няма, пък повярвай ми търсил съм с надеждата да стъпя на нещо солидно, но факта е, че не съм открил нито едно изключение!!! За това кажи ми - какъв е смисъла да се заблуждаваме, че не се заблуждаваме?

Е - разбира се това пък води до една патова ситуация, в която човек се пита: а сега накъде. Значи да се откажем - значи да престанем ....... те тук има деликатния момент, че дори да поискаш, дали ще можеш. (; В това предизвикателство, се провалят много хора - в което няма нищо лошо; както и няма нищо добро, че пък аз успявам, защото - поне това помниш ли - съм ти споделял, че дори да имам възможността да съм под опеката на един Гурджиев, бих побягнал в обратната посока без да се обръщам: поради някакви твои лични причини, ти не разбираш това. Така, че този избор - да престанеш - едвали е подходящ за теб,  От една страна четеш, как според Саунда няма особен смисъл да се говори за будизма - от друга страна теб не престава да те яде едно червейче, което може би описва буква. Но от трета страна може би и двамата биха получили по едно плюсче, ако Уит винаги остане с едно на ум относно пъзела, който реди, докато не срещне някой Гурджиев и не се предаде ....... а може би и не биха получили.

И те така ....

Не си признавам, щото никога не съм го крил - наистина също си ги нагласям. :Д (за това спирам до тук)

преди 3 часа, _ramus_ написа:

.....

Брех - извинявам се тогаз. От разговори преди месеци бях останал с впечатлението, че си музикант - пък предвид много обстоятелства, това не би ме учудило .... айде нема те затормозявам със "ти пък и ти, що не си музикант".  Но така или инак все си компетентен в някоя област - за аршин по неврология, психология и будизъм, не бих те взел, но в сферата, в която си се обучил, мнението ти би имало тежест за мен. Те това простичко нещо имах предвид - че правейки се на нещо, което не сте, сами на себе си вредите: конформизмите от тук насетне са неизбежни, защото никой не иска да допусне, друг да му навреди. 

преди 27 минути, sound написа:

От разговори преди месеци бях останал с впечатлението, че си музикант

Не бе той си е музикант и не е музикант. За страничния наблюдател той е музикант, но сам той не гледа на себе си по този начин в смисъл, че е свободен от идентификации по професионален, расов и класов признак. Или не е свободен, а ги осъзнава и не ги взима на сериозно. Просто това е Рамус, който има свой собствен, а не заимстван отвън, поглед към всяко нещо. Примерно...

преди 47 минути, sound написа:

Брех - извинявам се тогаз. От разговори преди месеци бях останал с впечатлението, че си музикант

няма нужда от извинения - Скеп ми направи нещо като неочаквано и доста точно "представяне". :) Бяха ми нужни три, дори 4 години, за да се стигне до това тук  - 2 човека да си позволят да ме приемат за това, което пиша, и да спрат да ме рисуват и оглеждат през предубежденията си. Същите тия човека, които си го позволиха, са ми писали какво ли не, какви ли не диагнози, метафори, игри на отхвърляния, негативизми, иронии, присмех - пълна програма... Но всичко това е само реакция... и го разбирам, и не ми пречи, нито може да ме измести от фокуса към мен си. Доверието по принцип - е много, много дефицитна стока... И не е лесна работа...

Между другото - само за протокола - 2 човека - баси, тва е своеобразен рекорд. В Изворите, за 7 години, имаше само 3 или 4... :) Не че в живота извън виртуала е по-различно. Но това е - съдба. Скеп пък му казва - карма, но нямам претенции за етикета. 

А иначе, Саунд - вече написах, и ти си написа сам - за теб образованието е определящ фактор, за разпознаване и етикетиране. Според теб - който е образован в нещо - значи може да му се има доверие и цитирам - да става за "аршин". Това е стандартна социална нагласа и не те упреквам с нищо - да не останеш с усещане за лично отношение. Нямам такива - реакциите ви към едно или друго написано от мен, правят по вашето отношение, да привиждате мое такова - реципрочно. Но това е несъзнателно и навично - просто също е реакция.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Да Рамус няма аватар!

И чрез тебе като се опозная ще се променя ли? Те и Будистите уж се опознават па не се променят? Незнам с кака ко правите де.

Кака един хубав мъж да й завърти главата и да се влюби, после може да страда! Въпреки всичките анализи. И ще почне да си търси грешките?

Да се бърка в раната е душевен мазохизъм.

Колко хора ще ти се навият?

Като терапевт ли се изявяваш? Обясни!

преди 1 час, sound написа:

хахахаххахахах нимоа хахахахахаххаха всичко усеща, само не и, че краката й смърдят, за това - моля ти се преведи ми хахаххахаха ами къ да не й преведе човек един зад врата, само сега, напълно безплатно.

Охо Саунде, мога книги да напиша за такива изпълнения. Как ти се струва това например. Същата въпросна зряла дама, се води отговорник на групата и ако някои иска да пита нещо учителя трябва да пита нея дали може. Ама тя като не знае английски, ма вика мен да и преведа, тя като пита учителя дали аз мога да го питам нещо например. И всъщност си превеждам сам себе си ама през нея. Това всичко е защото вкопчването в учителя и толкова голямо, че го пази ревниво от всеки които иска да се докосне до него. Тва ква тъпотия е пък, не ми се говори. Че мухлохини малко на нея ми прилича. 

Нещо, което е написано по твърде експресивен начин, за да ми допадне като изказ. Но в текста има смисъл, който, разбира се, следва да бъде зададен от читателя. Но ми се видя полезно да го споделя, понеже е възможно сред пишещите и четящите тук, някой да има полза някаква:

http://webstage.bg/filosofiya-i-psihologiya/3128-ako-imate-kasmet-shte-ostanete-savsem-sami-i-shte-vi-se-nalozhi-da-potarsite-opora-na-zemyata-i-da-povyarvate-v-sebe-si.html

Очаквам, ако ще коментирате, то все пак да прочетете внимателно, а не по диагонал.

Приятна вечер на всички!

Те не могат да се цитират бре. 

"Ако имате късмет няма да можете да намерите отговорите на въпросите и ще се наложи да откриете своята истина."

Важи 

Никой не те е молил за помощ Рамус ти се натрапваш и изказа ти такъв един. Не те знае какъв си що си ще ти се разкрива тука. Казах ти на живо само и ти утвърдено име ли си на психолог? Едва ли ти си криеш името и си доста неизвестен сигурно. С една Мадлен Алгафари с толкова дипломи можеш ли да се мериш пръдльо? Ти първо подход нямаш.

Абсолютно Вярно ! 

Само , че не са "Късмети"  , а прецизно Подбрани и подредени УСЛОВИЯ в Егрегорът на  Персоналната Програма на всяка една Същност , 

така щото да премине последователно през фикцията на определените Условия , "постилащи Пътеката " , която да "отработи' , за да изведе 

Опит , да пребори "възлите" , които й пречат да разшири Кръгозора .

Това , което не се "Постигне" , пак ще Даде !  Под една или друга форма Преминаването е Неизбежно ! 

Проблемът е , че не може да се Осъзнае Акцента от повечето Същности .

Търсят БЯГСТВОТО ! 

Бягството от Болката и се стартират едни "духовни търсения в разни учения и практики .." 

Всеки търси как по-мекичко да се Извози от НИВОТО .

Търси се Удобното .

А ..Истината е , че няма друг Изход освен да Преминеш преко през Болката .

Директно През нея - Смело и Решително .

И нещо друго да споделя предвид "щекотливите подмятани" ..

Не се "Опъвайте на Природата си " ..в Мелодията ви се "извиват " Звуците на Нуждите и Потребностите ви ..

Не им се противопоставяйте - КОНСУМИРАЙТЕ ГИ .

Секса е Прекрасно средство за Баланс , Хармония , Покой ...

Вземете си Необходимото .. Задоволете тази Страст ..

Не всеки може да Контролира тази Сила , а движещата й функция във Физическият Носител прекалено дълго време ..

Понякога 'ражда Тъмни образи " ..

За една Жадна самка - Ароматът на апетитен Мъжкар възбужда и Събужда Кундалини ..

А Тя е нужно да се Трансформира , да се Обладае и изведе Навън ... Да се Асимилира ..

Така че ..направете Необходимият "мост" , за да Създадете Най-доброто за себе си .

преди 2 часа, scepsis108 написа:

свободен от идентификации по професионален, расов и класов признак

Пресвета Дево и хиляди дяволи - това ли било хахахахахах значи да си свободен от идентификациите означава да се правиш на дръж ми шапката (((((: това досущ ми напомня за кастанедковците с тяхното прикривачество - там е цял сериал братче, профили се разменят, по сто акаунта се правят, имаше и такива случаи, които даже интернет доставчиците си сменяха, че йок да не би да ги открие някой, с което ще се окажат провалени в това толкова магическо и тайнствено начинание. И аз съм свободен от идентифицирането си с националната си принадлежност например и тъкмо за това нямам проблем, да си кажа, че съм българин. 

преди 1 час, König написа:

Как ти се струва това например. 

че въпросния учител, доста ви е поизмъчил (((: - браво на него, който и да е той. 

преди 2 часа, _ramus_ написа:

за теб образованието е определящ фактор

Ще приема, че не нарочно си пропуснал - компетентността, която неколкократно подчертах. Но да - никога не съм отричал, че именно способностите на човека, са определящ фактор за мен. Поради това, когато счупя някой крайник например, не отивам на зъболекар, а на ортопед. Или, ако искам да изучавам физика не бих се обърнал към Стоичков - съответно и към Айнщайн, в случай, че искам да тренирам футбол. 

преди 2 часа, _ramus_ написа:

лично отношение. Нямам такива 

щом те влече - за мен е банално и не само, че не ми се участва в такива представления, ами и вече много, много рядко ги наблюдавам. Не, че не си добър изпълнител - напротив - но зрителя в случая, предпочита нещо по- автентично. 

п.п. а ако нямате късмет - нали сте чували: духовността е пристан за неудачници. ((((((((((:

Редактирано от sound (преглед на промените)

значи да си свободен от идентификациите означава да се правиш на дръж ми шапката

така ли го е написал някой, или ти така си си го прочел - само и само да споменеш рецитацията след него.

За да опримеря че дори не четеш, и ако четеш, си интерпретираш свои си неща, ето:

че не нарочно си пропуснал - компетентността, която неколкократно подчертах.

Не съм я пропуснал - просто не четеш - написах за ПРОФЕСИОНАЛИСТ и ЕКСПЕРТ. За теб очевидно тия са синоними. За мен - не са, и правя разлика.

но зрителя в случая, предпочита нещо по- автентично. 

в случая - един от нас двамата е актьор. Щото виж сценката и клоунът - като в комедиен скеч:

Пресвета Дево и хиляди дяволи - това ли било хахахахахах

Сега, можеш ли да кажеш - според теб - ти актьора ли си, или си зрителя? Имам предвид - че вече си си го написал - не е нужно да даваш отговор. Аз само изписах липсващия досега въпрос.

Четенето с личен привкус... малко е детински. Още непорасналост издава. Издава и ранени и чувствителни души, които много напират да се покажат колко са силни и неуязвими, корави и стабилни. Показва още че си расъл и живял само сред посредствени хора, напълно чужди на резонанси на твоите, във всякакво отношение.  Но... както вече по-горе написах - всеки със съдбата си. По това, че живеем според съдбата си, всички сме равни. Разликите идват - от отношението на Съдбовния към съдбата (си)

преди 2 часа, scepsis108 написа:

четящите тук, някой да има полза някаква:

хм... интересно нещо е "ползата"... Много интересно понятие - точно както е "смисъла" - понятия-огледала.

Както и в статията - въпроса за 'късмета' - какво би станало от абзаците, ако  началото на всеки абзац, се замени  с "Ако НЯМАТЕ късмет"....

Не само е написано твърде експресивно, но това е търсен ефект - заради таргета. Има толкова хора, които като опустошеят отвътре и депривацията ги подгонва с абстиненцията си. Вдъхновяващите фрази са тяхната инжекция с "живителна доза" и опит за пътеводител. Но главно от Изгубения зависи, защото повечето изгубени и губещи се, ги ползват за патерички...

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

преди 3 часа, scepsis108 написа:

Нещо, което е написано по твърде експресивен начин, за да ми допадне като изказ. Но в текста има смисъл, който, разбира се, следва да бъде зададен от читателя. Но ми се видя полезно да го споделя, понеже е възможно сред пишещите и четящите тук, някой да има полза някаква:

http://webstage.bg/filosofiya-i-psihologiya/3128-ako-imate-kasmet-shte-ostanete-savsem-sami-i-shte-vi-se-nalozhi-da-potarsite-opora-na-zemyata-i-da-povyarvate-v-sebe-si.html

IokJGf8.jpg

Този приятел всяка втора реплика му е натурален цитат.

Държат скелети в помещенията обяснява - защото ако не разбираш смъртта - живота е много объркващ.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.