Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Едно шахче да изиграем, или бриджле. Аз и бай Чечо, срещу тебе и Скепсис. Рибо, рибооо. Интелигентите ми те.

Няма да стане ! На мен ми е забранено да играя от Международната Бридж федерация - много ги бия , пък те не могат да разберат как им се случва ! IP-то са ми засичали за нечиста (то няма такава) игра и пак ги бия.... :lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Отговори 16k
  • Прегледи 918,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

преди 7 минути, König написа:

О не аз карти не играя, по такива пенсионерски работи не ме търси

А, ясно, даде на заден, като с избиването на зъбите.

Аслан гиби гелди, насран гиби гитти май стана твойта

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Ама той е селтак бре Ванко, как не виждаш, Ебати тъпото парче, честно. Шунята го е видял що за стока е и понеже е откровен човек, му е казал истината в очите.

И тоз вече от година и нещо оревава форума като вдовица. Сакън, засегнали му селташкото самочувствие на селю

Хаха, как съм та натварил само. Пази си кръвното и нервите, спокойно бе. Нали си просветен и не трупаш карма, значи не трябва и да се ядосваш. Много та е яд на такива като мен май, радвам се значи има ефект. Как ма кефиш, със дъртата ти глупост. Вунята само коже да ми диша праха, със неговта селяндурка същност. Даже не знаеш къв смешник е, а аз знам. Иди го виж и тогава ще говорим. хахаха, пукай са е, хахаха 

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

А, ясно, даде на заден, като с избиването на зъбите.

Аслан гиби гелди, насран гиби гитти май стана твойта

Ае ти бая си изпуш днес бре, ко ста с теб? хахах:yanim:

Как ма кефиш ако знаеш, даже се смея с глас, са чудят ко ми става хората наоколо. хахах даже им обеснявам тука как един пенсионер ми са прай. Знеш ли какво вика едното момче. "Аеееее, къв е тоя е, я го давай тука да го изям", хахаха. Само щи кажа че ръката му е колкото моя крак. Бая зоб е изгълтал, ако та пусна на него направо ща изяде с парцалите. Хахха Къв си ми смешен на фона на всичко това. :lol6:

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Но много често вън от контекста, както в случая.

Има само един контекст, който е значим, Реджи. Той е този на непостоянството. Моят пост се отнася до това. Няма никаква гаранция, че някой от пишещите тук ще е жив утре, след ден или седмица. Това първо.

Второ, аз те уважавам, както и всички, които пишат тук. Но не очаквай да се възхищавам на някой, щото бил живял десет, петнадесет или двадесет години повече от мен. От това нищо автоматично не произтича, щото има хора, които за ден преживяват и осмислят неща, с които други не се срещат в течение на не един, а на множество животи. Тъй че за мен дали си на 15 или на 80 е без значение само по себе си.

преди 9 минути, scepsis108 написа:

Има само един контекст, който е значим, Реджи. Той е този на непостоянството. Моят пост се отнася до това. Няма никаква гаранция, че някой от пишещите тук ще е жив утре, след ден или седмица. Това първо.

Второ, аз те уважавам, както и всички, които пишат тук. Но не очаквай да се възхищавам на някой, щото бил живял десет, петнадесет или двадесет години повече от мен. От това нищо автоматично не произтича, щото има хора, които за ден преживяват и осмислят неща, с които други не се срещат в течение на не един, а на множество животи. Тъй че за мен дали си на 15 или на 80 е без значение само по себе си.

Някой ден може и да се усетиш , че не си живял.....съвсем семпъл въпрос - жена и деца имаш ли ? Имам усещането , че нямаш ! Няма жена която да те избере ....! Това обяснява всичко !

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Аз не те уважавам. Много си арогантен. 

Скепсис внимавай, Чепа днес са е разбеснял. Бълва ги едни невиждани досега, явно просветлението до едно положение само. Имитататор, аматьор. хахаха 

преди 5 минути, by_chechi написа:

Някой ден може и да се усетиш , че не си живял.....

То бива бива, ама вчера са се излюпили, и да си мислят, че ще ни омотат с интриги, па няма да се усетим. Хем вчера им казах, че накъдето са тръгнали, Реджеп Ага оттам се връща.

Шуня, ще правиме пазителя на гробницата на Буда и ще ти тауираме сърдечната сутра на гърба!;)

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Аз не те уважавам. Много си арогантен. 

ОК. Няма проблем. Аз те уважавам, независимо, че не ме уважаваш. Това е, понеже съм по-арогантен от теб, всъщност. ;)

Лека вечер на всички.

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

То бива бива, ама вчера са се излюпили, и да си мислят, че ще ни омотат с интриги, па няма да се усетим. Хем вчера им казах, че накъдето са тръгнали, Реджеп Ага оттам се връща.

Чепа му пуши процесора, остави го малко да си почине е, издухан. :lol6:

преди 23 минути, König написа:

Дет викаш ти може и да е човек пенсия още преди да е в пенсиона възраст, така пък кое смятай. 

Милосърдни хорица, друго няма какво, ам поне да раздават безплатен акъл - пенсия това е, само мнения да искаш от него, на сън да го бутнеш пак ще те поучава. И обичайното  - да се цупят, когато не си им слушанка. Не будизъм за любопитни, а клубът на барутниците. :Д  Нали ти казвам - много учители в тази тема, то толкова няма в цяла България, как пък все се намират из форумите. Човек, като се пенсионира, ще рече, че вече знае! - и сега естествено, човек който толкова много знае, какво друго може да направи освен да облагодетелства околните със знанието си. Той е просветлен и вече пет пари не дава за нищо - което в буквален превод ще рече, че вече е на умирачка и му се станало ясно, дето се е  евал в задника - така, че ...... той свободно ти натрапва мъдростта си, пък ти къв си тъп, че не попиваш, а? (;

Но от друга страна ме кефят, че все пак имат някакво разбиране - на практика, повечето българи от тяхното поколение са тотално неинформирани, все още има такива, които ако ги питаш какво знаят за Буда, ще ти кажат, че това е индийския Бог, в който вярват будистите.  Щом са схванали толкова, значи най- вероятно са имали по- голям потенциал, ала намерили трохички и спрели до тук ...... пък после вече, като ги нагазила и старческата деменция (((:

преди 4 минути, scepsis108 написа:

ОК. Няма проблем. Аз те уважавам, независимо, че не ме уважаваш. Това е, понеже съм по-арогантен от теб, всъщност. ;)

Лека вечер на всички.

Този пак отиде да спи - не може на прост въпрос отговор да даде ! :)

преди 6 минути, König написа:

Бълва ги едни невиждани досега, явно просветлението до едно положение само.

В някаква нова фаза премина колегата. Забелязах.

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

.........

Всеки ден го гоните момчето, не го оставяте с вашите дядовки глупости. Скесис въобще няма да ви обърне внимание, и после само ще се олакваш, че не се вкючвал в дискусиите. 

преди 4 минути, by_chechi написа:

Този пак отиде да спи - не може на прост въпрос отговор да даде ! :)

Не казвам, че ще спя, а просто пожелавам лека вечер на пишещите, байко. Чети ме внимателно.

В някаква нова фаза премина колегата. Забелязах.

Това е заразно, ходи по хората. Почват един по един да изпушват, това висене по форумите по 24 часа не е на добре. Особено след като си изоставят живота от това, натрупва се фрустраия. Кофти ситуция, за състрадание са. 

Не казвам, че ще спя, а просто пожелавам лека вечер на пишещите, байко. Чети ме внимателно.

Какво да те чета бе дяте ! Ти си прочетен вестник ! :)

И изведнъж като чи ли всикчи заедно, много интересно. Да не би нещо луната тия дни да ги побърква? Ама едва ли ремус е така от 4 дена вече. Ама има някакъв фактор, нещо. Ма знам ли аз.

преди 4 минути, König написа:

Това е заразно, ходи по хората. Почват един по един да изпушват, това висене по форумите по 24 часа не е на добре. Особено след като си изоставят живота от това, натрупва се фрустраия. Кофти ситуция, за състрадание са. 

Защо мислиш, че пуснах анимацията вчера? А ти казваш "малко пресилено". Пресилено ли е като гледаш по колко време прекарват някои колеги тук? Но само ти обърна внимание, а тези, за които се отнасяше не я забелязаха.

Както и да е.

преди 5 минути, by_chechi написа:

Какво да те чета бе дяте ! Ти си прочетен вестник ! :)

Ей тоз Скепсис е голяма ти е слабост, само го чакаш да са появи момчето. Какво толкова те е натварил пък той теб? Той е толкова кротък, едва ли те е убидеил нещо. Или просто по дефолт си изливаш?

преди 5 минути, scepsis108 написа:

И защо е необходимо, нали сме във война ?

Големи сте риби.

Само не разбрах, кой мод ти е виждал голите снимки, или лъжеш, щото ти е срам да си покажеш пилешките мускули ?

преди 5 минути, König написа:

И изведнъж като чи ли всикчи заедно, много интересно. Да не би нещо луната тия дни да ги побърква? Ама едва ли ремус е така от 4 дена вече. Ама има някакъв фактор, нещо. Ма знам ли аз.

Астрала, някъде из астрала ще е отговора! (((:

преди 7 минути, König написа:

Ей тоз Скепсис е голяма ти е слабост, само го чакаш да са появи момчето. Какво толкова те е натварил пък той теб? Той е толкова кротък, едва ли те е убидеил нещо. Или просто по дефолт си изливаш?

Той е от опасните заблудени - заблуждава другите ! За това.......Иначе на мен ми е прозрачен от тук до Космоса и обратно..няма мой пост в който да ме е оспорил свястно.....На свястни въпроси отговори не дава - отива да спи !.:)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.