Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

преди 54 минути, König написа:

Може да се играят роли когато двамата са осъзнати достатъчно. Проблемът е когато се мисли че другия не забелязва и се опитва с номера да го манипулира. И много мъже просто го приемат това и дори да го знаят, понеже си обичат жените си мълчат. Ама много пъти те просто не знаят да се усещат и се качват на главите просто. Трябва от самото начало да е отворен човек, да обича и пожелава но без да се вкопчва. Без да иска да притежава и да обсебва. Когато и двамата са достатъчно разбрани, и са открити и се знае кой какъв е. Тогава се уважават повече, защото искреността е това което показва доверието. Щом някой е искрен, значи харесва наистина. Вратата винаги трябва да бъде отворена, и когато половинката остане, е защото така иска а не защото нещо друго. Важното е да се разбере ролята на двамата в тази игра и да има симбиоза, да се допълват един друг и просото са естествено сързани. Тогава е нещо за което си струва, иначе всияко друго, гонене на нагон и фатазии за любов, са невежество. И по скоро не, от колкото да се осъди човек, на цял живот неосъзнат тормоз. Хахаха 

Знаеш  ли ..ще ти споделя нещо ..

Много мъже са съгласни да бъдат Манипулирани , само и само да плуват в Проекцията , която са изградили за съвместната "комуникация , общуване , връзка " .

Съгласни са на всичко , само и само да бъдат Удовлетворени .

Молят се за тази Манипулация.

Проблемът  е , че не ме привличат слаби мъже , нито игри и манипулации .

За интриги да не говорим.

Колкото и да съм чудотворна - Не мога да позволя да полазват по кожата ми ! 

• Отговори 16k
  • Прегледи 918,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

…Да се хвалиш, че си първичен, е същото, като да се хвалиш, че еволюцията те е подминала. Или да "биеш барабани", че въпреки напредъка на човечеството, не си успял адекватно да се приспособиш, да контролираш страстите си и да разпознаваш емоциите. Нещо повече – дори не си се и опитал.

Цялата тази мания по "мъжествеността" цели да привлича жените. Всичко е заради тях. И пак ситуацията става парадоксална – жените търсят съвсем други неща -  близост, сетивност и интелект. Непрекъснато го напомнят на силния пол. По всякакъв начин – с думи, действия и жестове.

Жените толкова конкретно и ясно показват тези си очаквания, че дори същество без интелект би ги разбрало. Но не и някои български мъже. Те продължават да се перчат арогантно, заблуждавайки се, че жените са по-първични и от тях.

Народопсихолозите твърдят, че това поведение на българските мъже е следствие на продължителното действие на най-различни исторически, културни и битови процеси. Да ме прощават учените, но мисля, че обясненията с народoпсихологията идват тогава, когато липсват адекватни аргументи.

А в случаят аз имам повече от подходящо обяснение за първичното поведение на българските мачовци и то се изчерпва в една дума – глупост…

преди 3 часа, Śūnyatā написа:

Темата удари дъното. За Буда не се пише вече. 

За Буда се пише и когато не се пише за Буда. Не се гаси туй що не гасне. И се гаси.

Мит е, че просветлените не се ядосваме, когато ни псуват на майка. Аз се ядосвам.

Мит е, че до просветление може да се достигне само по пътя на сърцето.

"Трябва да погледнеш през водата за да видиш рибата"

Бодхидхарма

Wasser allein macht stumm,
das zeigen im Bach die Fische.
Wein allein macht dumm,
siehe die Herrn am Tische.
Da ich keins von beiden will sein,
trink ich Wasser mit Wein.

Johann Wolfgang fon Goethe

Виното и водата за поета са като лъжата и истината. Двете лица на една монета.

преди 5 часа, Реджеп Иведик написа:

Wasser allein macht stumm,
das zeigen im Bach die Fische.
Wein allein macht dumm,
siehe die Herrn am Tische.
Da ich keins von beiden will sein,
trink ich Wasser mit Wein.

Johann Wolfgang fon Goethe

И това очакваш Вунята да го рзбере? Ми той завалията само с пожарникарси руски бре. От де немски. Хахаха, важното е да се покажем че ги разбираме нещата. Дано не съм ти причинио много стрес последните дни, че си ми дерт. Там да не се разхлопа някои стенд, или шритмахар. Все пак си единствената жива буда тук, тря та пазим. ;)

преди 9 часа, _sirena_ написа:

Знаеш  ли ..ще ти споделя нещо ..

Много мъже са съгласни да бъдат Манипулирани , само и само да плуват в Проекцията , която са изградили за съвместната "комуникация , общуване , връзка " .

Съгласни са на всичко , само и само да бъдат Удовлетворени .

Молят се за тази Манипулация.

Проблемът  е , че не ме привличат слаби мъже , нито игри и манипулации .

За интриги да не говорим.

Колкото и да съм чудотворна - Не мога да позволя да полазват по кожата ми ! 

Да но това са вече фетиши, дали са осъзнати или не е одтелен въпрос. Да има мъже харесват доминанти жени, и са харесват в ролята на слабия и с нужди за обгрижване, но това във много малко случай е осъзнато изиграна игра за осъзнато достатвяно удоволствие по подобен начин. Ма за това се трябва сексеуална зрялост, а не лапешки мераци да се опита туй онуй. Иначе се получава само едно, натирване на мъжа от жената, в някякъв образ и той без да може да се съпротиви, да търпи и приема всичко. И така е навсякъде, има толкова много различни хора, толкова много възможни вариянти на този свят, човек трябва само да намери каквото им анужда. 

По важното е да се разбере какво се търси, да не се лута човек като цветарка. Да е наясно със себе си, какво е това което му е важно и какво иска да намери в очите на партньорката си. За това трябва опит, и то с истински ситуации, а не само някакви опити или имитация. Когато един мъж си е навил на масрафа, значи се е находил вече, той си търси тази половинка. И се отдава на нея, или поне го иска. Ама реалноста ем ного друга. Както ще продължа с следващия си пост и участник. 

Може бейби с теб доста да си поговорим за тези неща. Ама тука трябва само за Буда да се говори. Хахаха :lol6:

преди 9 часа, Мо_хи_ни написа:

…Да се хвалиш, че си първичен, е същото, като да се хвалиш, че еволюцията те е подминала. Или да "биеш барабани", че въпреки напредъка на човечеството, не си успял адекватно да се приспособиш, да контролираш страстите си и да разпознаваш емоциите. Нещо повече – дори не си се и опитал.

Цялата тази мания по "мъжествеността" цели да привлича жените. Всичко е заради тях. И пак ситуацията става парадоксална – жените търсят съвсем други неща -  близост, сетивност и интелект. Непрекъснато го напомнят на силния пол. По всякакъв начин – с думи, действия и жестове.

Жените толкова конкретно и ясно показват тези си очаквания, че дори същество без интелект би ги разбрало. Но не и някои български мъже. Те продължават да се перчат арогантно, заблуждавайки се, че жените са по-първични и от тях.

Народопсихолозите твърдят, че това поведение на българските мъже е следствие на продължителното действие на най-различни исторически, културни и битови процеси. Да ме прощават учените, но мисля, че обясненията с народoпсихологията идват тогава, когато липсват адекватни аргументи.

А в случаят аз имам повече от подходящо обяснение за първичното поведение на българските мачовци и то се изчерпва в една дума – глупост…

Ето как просото примерът не закъснява. Ето така настроена девойка в Бг още от самото начало, ама автоматично я почвам да я базикам от далече. Точно ей такива дето си мислят че мъжете били прости. В това има нещо много натурално, когато един мъж наблюдава поведение на подбна женска, и забележи нейната изкуственост или лъжливост. Той автоматично не я иска, предизвиква съвсем други реакции. Щот няма как да е вярно, че на мухлини всички мъже са и прости. По верятно е тя да е проста достатъчно, и никои да не я иска. Това ми звучи по вероятно.

Тя докато не разбере, че да си само една говореща вагина, не е привликателно, няма да се научи. И че така симпатии не се привличат. Като се наглее и презира, а това е само от фрустрация, от незадоволеност. Както кажах, човек и това трябва да се научи правилно да прави. Те много станаха нещата и за това се губи хоризонта за някои, и се изпадат в такива измислени и самосътворени ситуации, пълно невежество.

По добре опитай ти вместо да се прайш и да идавш да показваш на мъжа, да му говориш в женски род, да го обиждаш на гей, да бъдеш просто приличната жена. Ей това е което най много "привлича" един мъж, една точно такава с такова, поведение и отношение на голяма разбирачка. И за това както ти и показах, ставаш само за парцал после. Ща подмятат и ща праят дива. Просто ще са гаврят с теб, защото както казах, такава такова поведение заслужава. Ти не се ли убеди вече мухлини, от токива подритвания в живота ти? Щот едва ли ми приличаш а пък и не звучиш на успяла в това отношение. От тук нататък, още по големи нещастия ще те очакват, щото от такива като ремуса файда няма, дето си са залепила за гъза им. Ти за това си в периферията и никога няма да заемеш централно място в живота на един истински мъж. И то без да трябва да им целуваш краката, или ако да, то само за задоволяване на нагона осъзнато в сексуална игра. Хахаха  

Ей такива като мен останхме мнного малко тука, в Бг. Ся цало лято трябва да работя за името на българските мъже. Тук има много работа и трябва да се представим добре. Гларусите тука сме по скъпи от златото. Много на искат, много на желаят. А да не говорим за армиите от руски девачки, дето само да ги погледне човек и веднага свалят гащите. За един местен несебарлия, си дават и едната ръка. Хахаха. Но аз съм се подготвил, какво виждаш мухлини, и ще оставям яко хубави впечатление, и ще напраяа щастлива тази която заслужи. Тя още не знае, е като дойде я чакам аз, каква приятана изненада съм им подготвил. Хахаха, и това Кьониг го прави от дете, и просото се забавлява. Така е по морето лятото. Хахаха 

преди 10 часа, Śūnyatā написа:

Не искам да си представям сценката къде и как се оставя да го "галят", за да се почувства "малко" гей. Да парадираш с тялото си, със сексуалната си ориентация и да не ползваш интелекта си е достатъчно инфантилно. Темата удари дъното. За Буда не се пише вече. 

Ми то остана ли нещо ненаписано бе? То са изписаха един тон глупости и каква е файдата е? Никаква, само дето Вунята няма къде вече да си показва че разбира от Буда, и това го натъжава, горкичкия. Вуня, толкова си дисплациран в живота че даже не знаеш какво ти се случва, не ти достига осъзнатоста да се видиш каква картинка си, или по скора карикатура.

Мухлохихи, взимай си ей тоя истински мъж, и без това е прясно разведен, има постояна рбота, само дето е по лесно да го прескочиш отколкото да го заобиколиш. Такъв нерез е, ама ти от външния вид не се впечатлявай, и от това че грухти. А пък да не говорим как хърка, направо ще събори къщата. Ма и това ще търпиш, щот си готина и разбираш много от мъже. Хахаха

Редактирано от König (преглед на промените)

Samadhi Raja Sutra

Know all things to be like this:
A mirage, a cloud castle,
A dream, an apparition,
Without essence, but with qualities that can be seen.

As the moon in a bright sky
In some clear lake reflected,
Though to that lake the moon has never moved.

As an echo that derives
From music, sounds, and weeping,
Yet in that echo is no melody.

As a magician makes illusions
Of horses, oxen, carts and other things,
Nothing is as it appears.

The Buddha

"How much suffering and fear, and 
How many harmful things are in existence? 
If all arises from clinging to the "I", 
What should I do with this great demon?"

Shantideva

'I am not, I will not be. 
I have not, I will not have. 
This frightens all children, 
And kills fear in the wise.' 

Nagarjuna

преди 15 часа, Shiniasu написа:

За мен е сравнително лесно да се успокоя в медитация. Просто спирам целия поток от мисли и емоции. С мантри не съм пробвал. Звуковете въздействат на чакрите и използвайки ги човек трябва да е наясно какво прави, за да не подсили аспекти, които нямат нужда от подсилване, т.е. съответните чакри и без това са прекалено активни или обратно. Но щом се чувсваш добре, изпълнявайки дадена практика, това си мисля, че е добър знак. 

... това е, че аз не го умея това пълното успокояване, утихване или "изключване" на всяка мисъл в медитация.

Иска ми се да дисциплинирам и реакциите си като цяло, защото импулсивността ми изпреварва рационалното. Това неочаквано спокойствие, което постигнах и знам вече как да постигам, мисля ще ми е добър "трамплин" и основа.

Мерси за отговора ...

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Samadhi Raja Sutra

A mirage, a cloud castle,
A dream, an apparition,
Without essence, but with qualities that can be seen.

As the moon in a bright sky
In some clear lake reflected,
Though to that lake the moon has never moved.

As an echo that derives
From music, sounds, and weeping,
Yet in that echo is no melody.

As a magician makes illusions
Of horses, oxen, carts and other things,
Nothing is as it appears.

The Buddha

"How much suffering and fear, and 
How many harmful things are in existence? 
If all arises from clinging to the "I", 
What should I do with this great demon?"

Shantideva

'I am not, I will not be. 
I have not, I will not have. 
This frightens all children, 
And kills fear in the wise.' 

Nagarjuna

И на англйски може, стига да го разбира човек. Ти на немски стихотворението на Чепа разбра ли го? Или колкото си разбрал и това на англйски? Много е важно имиджа да се гради и поддържа. Това изисква ежедневна работа, много услилия и повторения. Вместо да ги инвестираш в нещо друго тези услиля, ти с кви работи се занимаваш. 

И добре , как сега трябва да ти мине номера за просветен, след като си срал на мястото където ядеш? И то на кой, то тук други освен нас няма, отоговири си сам. Защо и на кой. Лесно е да си отговориш. 

преди 55 минути, Maleficient написа:

... това е, че аз не го умея това пълното успокояване, утихване или "изключване" на всяка мисъл в медитация.

Иска ми се да дисциплинирам и реакциите си като цяло, защото импулсивността ми изпреварва рационалното. Това неочаквано спокойствие, което постигнах и знам вече как да постигам, мисля ще ми е добър "трамплин" и основа.

Мерси за отговора ...

Много е лесно, най важното е човек да няма предварителни нагласи и очаквания. Просот да се довери на метод който е получил от достоверен източник. То е толкова лесно даже да се изпълни, но не е за спиране на мисли. Мисли винаги ще има, ама както се казва, в медитация човек се учи на овладяване а не те да са овладяли него. Супер е елемнтарно, най трудното е човек да се мотивира правилно и да седне да изпълнява упражненията. Това е като да иска да ходи на фитнес човек, се са кани и на края си остав без да е започнал, без да е променил хранителния си режим, без да е променил начина си на живот. Пък хем знай и иска, точно това. И когато не се направи, човек започва да се обвинява, сам себе си, че е неспособен. И се завърта в един цикъл от който няма излизане, от което се остава само с един много горчив вкус, вкуса на съжалението че не си успел да се стегни човек и направи. А ако го направи, ще е само горд и довеолен от себе си, което са предпоставки за нещо градивно, а не дструктивно. 

преди 1 час, König написа:

Много е лесно, най важното е човек да няма предварителни нагласи и очаквания. Просот да се довери на метод който е получил от достоверен източник. То е толкова лесно даже да се изпълни, но не е за спиране на мисли. Мисли винаги ще има, ама както се казва, в медитация човек се учи на овладяване а не те да са овладяли него. Супер е елемнтарно, най трудното е човек да се мотивира правилно и да седне да изпълнява упражненията. Това е като да иска да ходи на фитнес човек, се са кани и на края си остав без да е започнал, без да е променил хранителния си режим, без да е променил начина си на живот. Пък хем знай и иска, точно това. И когато не се направи, човек започва да се обвинява, сам себе си, че е неспособен. И се завърта в един цикъл от който няма излизане, от което се остава само с един много горчив вкус, вкуса на съжалението че не си успел да се стегни човек и направи. А ако го направи, ще е само горд и довеолен от себе си, което са предпоставки за нещо градивно, а не дструктивно. 

За теб може и да е лесно, но аз ... имам първо проблем с доверяването на авторитети, които да приема за учители или дори съветници.

От пишещите тук (как да го кажа без да обидя някого лично, а дори не ви познавам, за да мога да съдя и отсъждам) може би един или двама успяват с думи, от време на време, да ме заинтригуват. Не разбирам и всеки един от вас, който практикува, как е започнал и как се е научил. Единствено Ага-та отбеляза, че така се е събудил един ден. Ама това за мен пак не е гаранция, че просветлението МУ е възможно при други обстоятелства и с/спрямо друг човек.

Също така, как като успявате и това рефлектира на околните? Не като ги убеждавате, че вие сте попонай-просветлени и напред и нагоре, надявам се...

И понеже използваш примера с фитнес и аз ще го направя, но не мисля че е много уместно, защото във физическото не винаги може да се разбере проявлението на духовното и как резултатите при практикуването на едното и другото са различни. По-конкретно: Дори да тръгна на фитнес и въобще да правя упражнения, с които да поддържам някакъв тонус на тялото става едновременно с това и натоварване на организма и доста органи. Изхабяване. Изразходва се много енергия от там ти може да имаш хубави и здрави мускули по ръцете и краката, но реално направени вече те за какво ти служат? Освен ако не си спортист и тялото не ти е инструментът, с който да се състезаваш. От фитнеса, органи като сърце, черен дроб, бъбреци и останалите важни не стават по-млади, по-здрави и по-добре функциониращи. И в един момент ти това тяло от фитнеса го имаш само като опаковка, за красота и нищо повече. Т.е. целта и мотивацията да ходиш на фитнес, каква е реално?
В този ред на мисли ме интересуват духовните тренировки как точно биха "оформили" моята Духовност, за да ми послужи ... за какво точно? Да виждам в бъдещето? Да чета мислите на хората (не, мерси)? да премествам предмети? Да си хвъркам или левитирам и да пестя от традиционните транспортни средства?

Искам ясно да знам и да видя какво реално се постига? Данке.

преди 13 часа, _ramus_ написа:

кално свлачище е дошло сред тая тема. Много мъка... много.

Щот обстановката ся не те предразполага да сереш от твойто рядкото?

преди 38 минути, Maleficient написа:

За теб може и да е лесно, но аз ... имам първо проблем с доверяването на авторитети, които да приема за учители или дори съветници.

От пишещите тук (как да го кажа без да обидя някого лично, а дори не ви познавам, за да мога да съдя и отсъждам) може би един или двама успяват с думи, от време на време, да ме заинтригуват. Не разбирам и всеки един от вас, който практикува, как е започнал и как се е научил. Единствено Ага-та отбеляза, че така се е събудил един ден. Ама това за мен пак не е гаранция, че просветлението МУ е възможно при други обстоятелства и с/спрямо друг човек.

Също така, как като успявате и това рефлектира на околните? Не като ги убеждавате, че вие сте попонай-просветлени и напред и нагоре, надявам се...

И понеже използваш примера с фитнес и аз ще го направя, но не мисля че е много уместно, защото във физическото не винаги може да се разбере проявлението на духовното и как резултатите при практикуването на едното и другото са различни. По-конкретно: Дори да тръгна на фитнес и въобще да правя упражнения, с които да поддържам някакъв тонус на тялото става едновременно с това и натоварване на организма и доста органи. Изхабяване. Изразходва се много енергия от там ти може да имаш хубави и здрави мускули по ръцете и краката, но реално направени вече те за какво ти служат? Освен ако не си спортист и тялото не ти е инструментът, с който да се състезаваш. От фитнеса, органи като сърце, черен дроб, бъбреци и останалите важни не стават по-млади, по-здрави и по-добре функциониращи. И в един момент ти това тяло от фитнеса го имаш само като опаковка, за красота и нищо повече. Т.е. целта и мотивацията да ходиш на фитнес, каква е реално?
В този ред на мисли ме интересуват духовните тренировки как точно биха "оформили" моята Духовност, за да ми послужи ... за какво точно? Да виждам в бъдещето? Да чета мислите на хората (не, мерси)? да премествам предмети? Да си хвъркам или левитирам и да пестя от традиционните транспортни средства?

Не лесно е по принцип. Няма нищо сложно в това, след като си се заел да го изпълняваш. Не трябва да се доверяваш на някой просто защото е авторитет. Това се знае, по скоро след като има интерес човек, да направи всичко възможно да се информира. Има толкова много свободна информация. Да прочете и види каква практика, от кои се преподава. И да се започне от най началната, тогава да потърси човек човек който преподава това. В случия най добре да се довериш на будистки учител, защото от него като е чуто е най сигурен човек. Иначе всичко което би казал той може да се намери и свободно. 

На Агата неговото не е просветление в контекста на Будизма. Той си мисли просветата за просветление, това няма нищо общо. И за това така ги получава тези неща от някъде си. Това е несериозно.

А относно фитнеса, напротив. То по принцип принципа може да се научи от всичко, дори и от най елементарното занимание. Стига да е осъзнат човек докато го прави, и рзбира принципите на които работи. Конкретно от финтеса аз ще ти кажа какво съм разбрал и защо това ми е помогнало например с духоното, така да се каже. Ами, защото във фитнеса за да имаш най оптималния ефект трябва да се съобразиш със много неща. Например промяна на храненето, режима на живот, и това всичко съобразено с целта с която се е захванал човек. И това както поддържащи задължителни условия. Което значи нещо като, че тялото има нуждда, както от точното натоварване, така и необходимито количество храна, също и от почивка в която да се регенерира мускула. Това всичко пак само като поддържащо условие. Тука вече идва най важното, самата тренировка. Коя тренирвка ще избере човек, съобразена ли е снеговото ниво, с неговите възможности? И тук трябва да се започне много бавно и с умерено постоянство, да се избегнат нежелани последствия и травми например. После отнема много време докато тялото свикне да изпълнява правилно упражненията, просото си има нужда от технологичното време да се усвой точната техника. И тогава вече в усърдното изпълненеи на упражненията в комбинация на всички останали странични фактори, се получава оптималния ефект. Нещо такова на бързо казано, но защо го казвам. Защото само така може да се научи принципите, на дисциплината, на упориотоста, на себеотдаването, така човек се развива и надгражда, става по силен, не само физически а и ментално. 

Какво общо има всичко това със евентуалната ментална практика и работа с упражнения за ума, медитацията. Ами то е абсолютно същотото. Абсолютно същие принцип веднъж разбран, може да се приложи и в упраженията на ума. Създаваш първо външните условия. Необходимото спокойствие за изпълняване на упражнението. Намиране, изпробване и усавършенстване в момента на изпълнението на самото упражненеие. Докато го усвойш и доминираш. Докато знаеш че го умеееш и как най правилно да го изпълняваш. Тогава само постоянство, осъзнатост за това което върши човек, и да седи да гледа какво се случва с ума поставен под определени условия. Ми той просто прави това което му подложиш. Той няма собствено менение, няма присъщо съществуване. Той е просто едно сетиово, което може да се трнира, и да се стане менатлен културист. хахаха 

Нещо такова, е една практика. Тука няма нищо свръх човешко, или някакви магии, религозни глупости или тем подобни. Тука има само осъзналт човек за себе си и потърсил начин както за физическа така и за ментална култура. Нищо повече, а с развитието и отговорите идват сами, сами се разкриват. Един път тръгнал по този път човек, нищо повече не му трябва. Нито да чете, нито да пита, нито да гледа по други. Защото той има всичко от което се интерсува вътре в себе си. ит там гледа и се учи, не отвън.

преди 38 минути, Maleficient написа:

Никаква реалност не се постига, нищо извън това което е в момента. Пак си е същото и същата, само се променя отношението благодарение на осъзнатоста която се развива от медитация. Както казах, упражняваш това, и стойш и гледаш, каква информация подава осъзнатоста когато е осъзнато тренирана, да осъзнава повече от колкото е нормално. Има доста интересни неща, които се рзкриват. Става много интерсно. Но най важното е че човек като пламък от свещичка, пази вътрешната си осъзнатост, и я култивира и развива. А тя може да изведе човек до пълно просветление, чрез осъзнаване на това което е.

Не е лошо да знаеш руски.

До тех пор, пока субъект с объектом не объединятся, невозможно покинуть Сансару.

Живые существа, будучи схваченными своими привязанностями, постоянно принимают и отвергают, разделяя на субъект и объект. До тех пор, пока такое разделение не преодолено, не избежать круга рождения-смерти.

Не принимая и не отвергая, не выноси суждений. Сохраняй осознавание настоящего вне приятия и отвержения!

Махасиддха Сараха

преди 4 часа, Maleficient написа:

Мерси за отговора ...

При някои се получава по-лесно. Ако си въздушна зодия ще ти е трудно (включително и това с дисциплинирането). Горе долу същото е и ако си огнена. Аз съм земна, т.е. лесно се успокоявам и запазвам концентрация.

Основата е в самата теб. Дори и да си мислиш, че основата е някъде извън теб, тя пак е в теб. Практиката е помощно средство. Използвай я, след като резултатът е положителен. Външните авторитети също са само помощно средство, те могат да ти посочат път, който обаче ти трябва да извървиш. А дори и изборът на път отново винаги е само твой, не на авторитетите.

Долавям липса на достатъчно самоувереност в мненията ти. Може и да греша, но така ми звучат думите ти.

преди 16 минути, Shiniasu написа:

При някои се получава по-лесно. Ако си въздушна зодия ще ти е трудно (включително и това с дисциплинирането). Горе долу същото е и ако си огнена. Аз съм земна, т.е. лесно се успокоявам и запазвам концентрация.

Основата е в самата теб. Дори и да си мислиш, че основата е някъде извън теб, тя пак е в теб. Практиката е помощно средство. Използвай я, след като резултатът е положителен. Външните авторитети също са само помощно средство, те могат да ти посочат път, който обаче ти трябва да извървиш. А дори и изборът на път отново винаги е само твой, не на авторитетите.

Долавям липса на достатъчно самоувереност в мненията ти. Може и да греша, но така ми звучат думите ти.

О гледаме на зодии вече, напредък... :)

А овен и дракон от китайския как се справя с медитацията и самоувереността :D

Не принимая и не отвергая, не выноси суждений. Сохраняй осознавание настоящего вне приятия и отвержения!

Махасиддха Сараха

И смятай в колко още текстове се казва това. И има свидетели, колко пъти съм обяснявал на арогантните младежи, какво означава това. Не та не, още си играят на с мускули, без мускули, богат беден, млад стар. 

Помниш ли Скепсис като твърдеше, че Нагарджуна доказвал, че няма бог. 

Той още не е разбрал, че Нагарджуна не доказва и не опровергава, а критикува. Смятай, философия е завършил. Той още не знае, че критиката няма нищо общо с доказването и опровергаването. Не знае, че критиката е свързана с динамичното мислене, а доказателствата и опроверженията със статичното. Какви философи завършват, смятай.

И това няма как да е разминаване в понятията, щото сме разговаряли затуй надълго и нашироко. И да се разминават понятията, като разговаряш по дълго със събеседниците, свикваш с техните изразни средства и те с твойте. Разбираш, ама ако внимаваш, и не си вириш носа.

В работата и в живота ми се е случвало да работя или да общувам с фанати от гората. Винаги съм ги третирал по начин такъв щото да разговаряме и да си казваме кой какво мисли. Не знаеш кой какъв потенциал има и кой може най неочаквано да те отърве от неприятности.

Може да те отърве, ама не може да те отърве, ако не го слушаш.

преди 18 часа, _sirena_ написа:

Не мога ... в косите ми все още спи Саунд .. 

Аз така и не разбрах какво стана с вашата сага със Саунд. Зехте ли се, не се ли.

преди 4 часа, Maleficient написа:

Искам ясно да знам и да видя какво реално се постига? 

Внимавай - че колкото повече искаш, толкова повече се въвличаш. :Д  И по някое време осъзнаваш, че вече е късно. (((:

п.п. но именно да видиш - а не да ти се обяснява.

преди 5 часа, Maleficient написа:

Пропусни частта, в която се опитвам да причинявам когнитивни дисонанси на Рамус :D и виж дали ще намериш нещо за себе си във връзка с пасивността. Дори и нищо да не ти резонира, хич да не ти пука, защото никой не може да даде отговор на твоите си въпроси.  

Редактирано от Гост (преглед на промените)

О гледаме на зодии вече, напредък... :)

А овен и дракон от китайския как се справя с медитацията и самоувереността :D

Аз и на ръце гледам, и на кафе. На вас будистите обаче Буда ви е забранил да се занимавате с предсказания на бъдещето (което не е точно астрология, но все пак), заклинания, използване на афродизиаци и т.н.

преди 2 часа, Shiniasu написа:

Аз съм земна, т.е. лесно се успокоявам и запазвам концентрация.

Козирог?

преди 2 часа, Shiniasu написа:

Ако си въздушна зодия ще ти е трудно (включително и това с дисциплинирането). Горе долу същото е и ако си огнена.

Може ли да допълня, че по моя скромен опит с астрологията това не зависи от положението на слънцето в знака, а от положението на плутон в хороскопа, както планетите в 8 дом. :D

току-що, Мо_хи_ни написа:

Козирог?

Може ли да допълня, че по моя скромен опит с астрологията това не зависи от положението на слънцето в знака, а от положението на плутон в хороскопа, както планетите в 8 дом. :D

Дева.

Това, което написах беше най-общо. И не става въпрос толкова за зодии, колкото до елементи. Въздушните и огнени елементи се концентрират като цяло по-трудно. А иначе за подробностите си е нужен цялостен хороскоп. Ама аз с това в скоро време не съм се занимавал.

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Помниш ли Скепсис като твърдеше, че Нагарджуна доказвал, че няма бог.

И как се доказва това?

преди 1 час, _Alex&Vanko_ написа:

И как се доказва това?

И тримата не знаят за какво става дума ! :)

И тогава и сега на повечето , и през ум не им минава , че "....И Човек създаде бог..." , че да знаят какъв е предметът на изследването...камо ли да доказват едно или друго.... :)

Когато това се знае , другото е просто и недвусмислено ясно - Бог съществува като явление само в главите на хората .....

Какво има да му доказваш , като е установим факт от всякъде ?! Факти не се доказват ! Те са доказателството за други неща...дефицити примерно !.....:)

Тъкмо този бог може да лъже Реджеп или да не го лъже , както сам той казва! Т.е. сам себе си залъгва с просветления някакви....:lol6:

По същия начин когато казвам , че разговарям с боговете всички си мислят , че кой знае какво казвам ! А в същност разговарям със себе си....има за какво! :lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

И като критикуваш на каква позиция заставаш? Нито доказваш или опровергаваш. Вярно в един контекст и невярно в друг. И пак на крайни позиции.

Аз не знам каква е тая плаваща критика?

преди 5 минути, _Alex&Vanko_ написа:

И като критикуваш на каква позиция заставаш?

Която критикуваш. Но не стоиш статично на нея, защото така тя ще остане в сферата на безкритичното. Обхождаш позициите. Заемаш и срещуположната и други свързани позиции.

Може само един човек да разсъждава, а може и да е дискусия, беседа.

Ама то не става като се псуват или се иронизират. Не е задължително събеседниците да са приятели, но без добронамереност критична беседа не е смислена.  

преди 24 минути, _Alex&Vanko_ написа:

И като критикуваш на каква позиция заставаш? Нито доказваш или опровергаваш. Вярно в един контекст и невярно в друг. И пак на крайни позиции.

Аз не знам каква е тая плаваща критика?

За тяхната "критика" тях питай , макар че не могат нищо съществено да ти кажат . Само бля-бля надприказване...(виж горе:))....

Моята критика можеш да я видиш във всеки мой сериозен пост - конкретна , точна , ясна теза (или анти-теза според случая) , с приведени доказателства и примери за илюстриращи разбиране....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 17 минути, Реджеп Иведик написа:

Която критикуваш. Но не стоиш статично на нея, защото така тя ще остане в сферата на безкритичното. Обхождаш позициите. Заемаш и срещуположната и други свързани позиции.

Може само един човек да разсъждава, а може и да е дискусия, беседа.

Ама то не става като се псуват или се иронизират. Не е задължително събеседниците да са приятели, но без добронамереност критична беседа не е смислена.  

Дай един текст и го критикувай за пример! Без твърди позиции а хлъзгави не си убедителен. Няма по-убедително от крайна абсолютна истина и е безкритична, да! Няма мърдане.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.