Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

преди 23 минути, Мо_хи_ни написа:

Означава и, че всеки ще намери нещо различно в будизма, в зависимост от мотива за търсене на търсещият. Има и такива, които няма да намерят нищо. Но ще се украсят с плакати на Буда, с медитации и техники по същия начин, по който си избират дрехите в гардероба.

Да точно така е, и се надявам да си го рзбрала по себе си. А не по другите. 

• Отговори 16k
  • Прегледи 918,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

преди 12 минути, _ramus_ написа:

аааа - най-после да схвана дълбочината на безнадежността. Мдаа - напълно безнадеждно. :) жалко - ще потъна в най-нисшите светове и ще го карам като микроб или амеба. Даже и тва ми е много... ама поне за надежда да става.

Що се оплакваш. Ще преброиш ли колко пъти използва последните три дни същото словосъчетание. Поне десет, ако не и повече. Ама друг като го използва ти прави впечатление.

преди 1 час, _ramus_ написа:

....

Не можеш да отнемеш , да унищожиш Вярата ! Тя е присъщо съществуваща в човека . Няма Вяра - няма човек !

Инструмента също не можеш да отнемеш (религията) ! Би могъл само да смениш инструмента с по-удобен и повече работещ ! Но трябва да предложиш друг инструмент за размяна .....

Иначе си обречен на неуспех каквито , и колкото да са "кандърмите" ! В историята е стандарт да се умира за Вярата ! :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 15 минути, _ramus_ написа:

Обобщено, синдрома е

- Навсякъде, но не ТУК,

Сред всички други, но не в МЕН

бъдеще или минало, само да не е СЕГА...

Браво, постави ни диагнозата. Сега вече ще можеш да спиш спокойно... докато не дойде време за следващата диагноза, която ще трябва да поставиш. 

преди 20 минути, by_chechi написа:

Не можеш да отнемеш , да унищожиш Вярата

Инструмента също не можеш да отнемеш (религията)

Иначе си обречен на неуспех каквито , и колкото да са "кандърмите"

Нито от тия не ме интересува и не стои в мотивите ми. Нито съм борец, нито съм сред битка, нито ми е нужно да отнемам или унищожавам. И успехи или ползи - не ме интересуват особено. 

Но е показателно кои "подскачат". Гледай сега как колегата ШИ, постепенно придобива писането на Уит, когато влиза във негативна фаза. И прилика с доста други религиозни никове из форума. Къде отиде интелигентността, размишленията, широките му знания и четене на учения, на колегата ШИ? Гледай колко очевидно пропада когнитивното ниво, когато "под него" горят други пожари. Докато е спокойно - на повърхността - изглежда ок. Обаче дисонирането... не прощава никому...

Ужасна работа е тоя "доктор рамус" - с тия диагнози... и отново с множественото число... :)

Изглежда че ореола на интелигентността не влиза в сходство с  отражението че си религиозен и просто си вярваш. От друга страна - докато се играе сценката с разум, с логика, с "учения" ореола че си рационален... направо блести, та заслепява. Аха - и да си повярва голия - пред огледалото.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

преди 21 минути, _ramus_ написа:

Интересно  на "Ония оттатък" какъв им е същинския мотив да прекарват инфо между световете? Дали спасяват някого така... дали решават нещо? Също така - за кого - за тия "от тая страна" ли... или заради "ония - от другата"?

Всъщност  защо не си признаеш, че теб чуждата гледна точка изобщо не те интересува. Не те интересуват никакви мотиви нито на тези тук, нито на тези "оттатък". Интересуват те само собствените ти възгледи и как да ги манифестираш пред другите.

преди 19 минути, _ramus_ написа:

Но е показателно кои "подскачат". Гледай сега как колегата ШИ, постепенно придобива писането на Уит, когато влиза във негативна фаза. И прилика с доста други религиозни никове из форума.

Мдааа:

преди 25 минути, Shiniasu написа:

Браво, постави ни диагнозата. Сега вече ще можеш да спиш спокойно

преди 19 минути, Shiniasu написа:

Всъщност  защо не си признаеш, че теб чуждата гледна точка изобщо не те интересува.

така, така - таман си набрал... :) Давай, пътя е открит, по нанадолнището си.

Ей така - парче, по парче - нарича се реакция, а стимула сам го цитираш кой е. Чудесно става за съпоставки, защото се изписва всичко заедно. Стимул-реакция. Много добре става - контрастно и видимо.

преди 15 минути, _ramus_ написа:

..........................

Тоз полудя, баси болния. 

току-що, _ramus_ написа:

Къде отиде интелигентността, размишленията на колегата ШИ? Ужасна работа е тоя "доктор рамус" - с тия диагнози... и отново с множественото число...

Т.е. когато другите Рамус обсъжда другите - няма проблем, но когато другите обсъждат Рамус, там вече интелигентността я няма. И сега всички ние трябва да подложем на сериозна критика религиозните си възгледи, защото Рамус е решил, че те са проблем за нас. Всички трябва да станем като Рамус, за да не бъде Рамус сам. Защото "ние сме в стадо", а той си няма стадо. Уж иска да не е в стадо, но всъщност иска. Рамус не следва никого, но очаква другите да го следват. ... (ще спестя останалото - имам си по-важна работа)

преди 12 минути, _ramus_ написа:

така, така - таман си набрал... :) Давай, пътя е открит, по нанадолнището си.

Кой е набрал по надолнището ?:)

Обречен си на неуспех по условие . Измъкване няма !

При всичките ти претенции за разумност (а даже и повече - свръх) , в тази дейност никаква разумност няма ! :)

преди 15 минути, Shiniasu написа:

ще спестя останалото - имам си по-важна работа

и по-добре, че става малко пасквилно и комедия. :)

Никкакъв проблем няма за рамус, когато някой го обсъжда, ако ще и да СТЕ в множествено число. Вече е правено толкова много пъти... в толкова вариации... 

Ти, човеко, просто не знаеш какво пишеш. Гледаш това огледало... и там рамус виждаш. А кой стои пред огледалото - много ясно - д-р рамус. той е проблема - заради диагнозите. :)

преди 15 минути, by_chechi написа:

Обречен си на неуспех по условие . Измъкване няма !

чети Стефане. Нали само аз съм чукчата писател.

преди 31 минути, _ramus_ написа:

И успехи или ползи - не ме интересуват особено. 

за какво да са ми тия успехи бре, защо са ми, какво да ги правя. Закъде да се измъквам и в какъв филм ме навираш?

Той сам си го прави, залагам отражения на които да реагира по объркан начин. И с теб правя същото и ти подскачаш по същия начин. То това е инстинкта. Няма как той да не е приоритет пред играта на интелект. Зад играта на интелект, стои оня от снимката на аватара ти. Това е неговия живот, маскиран да прилича на сапиенс. Много още кафета и цигарки ще трябва да консумираш, докато облагородиш оня, от снимката на аватара си. Всъщност... самата снимка не е виновна с нищо че ти си я избрал. От друга страна - съвсем резонансно.

Как да разбираме тогава твоите постове ? Зов за помощ - нямаш Вяра ? Моят съвет е , дори да не го искаш аз давам - вярвай в знанието , от по-умни от теб придобито и писано в книгите.......Колко го имаш - твоя си работа....... 

Сега ! Ако ти си най-умния - за теб спасение няма . Не го търси при по-малко умните !:lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Мухлини, ела си прибери мъжа че е вече на 4ти ден, тотално изпушил е. Пребери го да не го гледат хората поне. Ма сте едно семейство нямам думи, ко не е единя ще е другия. Като венерическа болест си го придават това разстройство. И тва всичко тря ми мине на мен за някакво просветление? Пълна пародия.

Сирена Написа преди 2 години :

............................................................

Рам , слез от коня на Нихилизма , слънце поробено .. То тва е най-мързеливата поза , Разкрачваш се небрежно в буквата "Ф" , дърпаш плаката на 

Отрицанието , поръсваш щипка от готови полуфабрикати с етикет "психология" , лъжичка фамозна философия на абдикирали от себе си аутсайдери и 

"миш-маша" къкри на малкото котлонче с аромат на Лична Фикция .

Ама я да разперим криле тематично и да дадем Ирационално обяснение на текущата дискусия .

Ако забравиш какво си чел , къде се е крило Съзнанието ти в търсене да намериш Бряг , където да се "спасиш" от удавяне от "този труден , смазващ Свят" ,

носещ само Страдание и Болчици , редувайки ги надолу - надолу - Какво друго можеш да ми Предложиш като Теория , Верификация , Логизъм ..

Но Твои , Рам  .. Изтръгнати От Теб ! Не искам "екскурзии " от научни дестинации , акостирали в крайна сметка в М-теория и "струнните " й алтернативи ..

Изведи ми , нещо , което ще ме развълнува в твоята 'библия" ..

Това , което аз споделям го нося в ДНК -то си , оттам "вадя' и ви рисувам .. 

Ти какво ще ми извадиш от твоята ?  Зарадвай ме с "букет" от личната си градина .. не се подпирай на "клоните" на Хесе , Кант и Т.Фобс 

Радея за Натурализъм , Рам ..Апелирам да разгледам Рам отвътре ... ще ме поканиш ли .. ?

.......................................................

Оттогава все тайничко се надявам Рицарят на Печалният образ да се "съблече" .

Да го разгледам "гол " без "дрехи" .

Може би в следващото Прераждане . 

Ама на мен  второто ми е Търпение.

току-що, _ramus_ написа:

Той сам си го прави, залагам отражения на които да реагира по объркан начин. И с теб правя същото и ти подскачаш по същия начин.

Т.е. желанието ти е да ме объркаш, ако може да ме изобличиш пред другите. А може би да блеснеш изобличавайки ме?

Зададох множество въпроси - нито един отговор. Аз не чакам отговор, а и ти не можеш да го дадеш. Блести си - не ми пречиш. Опитвам се да бъде максимално толерантен в изказа си, като за разлика от теб вчера:

Цитат

След като е толкова прозрачно и е толкова просто, защо въобще се мъчите сред територии, в които толкова много хора сте слепи като къртици. И не за друго - щото "не сте ги чували". А тук някакъв веселушко се опитва да ми задава въпрос - дали съм чел нещо си. И пак - ако прочета нещо си... само при условие че не съм го чел, мога да си позволя да "не го аресвам", да го критикувам... Ако го прочета, направо ще запея в "хора". Примитивизми и анахронизми. Та ВИЕ още дуалничите бре. Още в плоското стои. Още сте на простата геометрия - двуизмерна. Хората отдавна са стигнали до теории и модели за 11 пространствени измерения... та и повече. А вие - в менталното сте още на "дуала" - примитивно и анахронично. Но пък - с претенции - щот не били чели.

не съм използвал нито една обидна квалификация, нито директно, нито индиректно. Но не - аз съм "религиозният", аз съм "неинтелигентният", аз съм "нерационалният". Вече ти казах, че няма да променя убежденията си. Нито това ще направи някой друг. Защо продължаващ да си толкова настоятелен? Защо искаш да замениш щастието ми в невежеството в което се намирам с нещо друго, което не е сигурно дали ще ми донесе щастие? Нали още три-четири десетилетия и животът ми според теб така или иначе ще свърши. Защо искаш да ми отнемеш невежството, което ми носи щастие, а не ме оставиш да бъда щастлив в остатъка от живота ми. 

преди 1 час, by_chechi написа:

В историята е стандарт да се умира за Вярата ! :)

Така е, прав си. Вярата също е стандарт - за живот, за начин на мислене, за ограничение/убеждение, за добродетелност/грехопадение, причина за воюване, за налагане, за ПиАр, за манипулация, за невежество… Дай му на човек вяра, с която да се идентифицира, и той, ако е нужно, дори ще умре за нея. Защото вярата генерира усещане за ценност. Ах, тази пуста суета, а кой не иска да е ценен, толкова ценен, та чак безценен, незаменим, толкова уникален, та чак бодхисаттва. Не е достатъчно да е просто човек. Не е!:D 

преди 31 минути, Shiniasu написа:

още три-четири десетилетия и животът ми според теб така или иначе ще свърши. 

Не се знае, колко. Никой не знае. За това няма смисъл да си губиш времето. Просто си му префектната мишена, той за това нещо на много така са е издрайфал. Просото но го ли виждаш че се е разпенил, това е голямо изчадие. Но просто не си струва. Това е каквото се случва на всеки който прекарва вече 20 г, по форумите. Трябва да го ползваме за пример, по скоро за плашило. Какво ще стане ако се прекалява с форумното пъчене човек.

преди 12 минути, Мо_хи_ни написа:

Така е, прав си. Вярата също е стандарт - за живот, за начин на мислене, за ограничение/убеждение, за добродетелност/грехопадение, причина за воюване, за налагане, за ПиАр, за манипулация, за невежество… Дай му на човек вяра, с която да се идентифицира, и той, ако е нужно, дори ще умре за нея. Защото вярата генерира усещане за ценност. Ах, тази пуста суета, а кой не иска да е ценен, толкова ценен, та чак безценен, незаменим, толкова уникален, та чак бодхисаттва. Не е достатъчно да е просто човек. Не е!:D 

Даже и правилно разбиране за вяра нямаш, ама иначе си вярваш. Само се чудя какво трябва да ти се е объркало, че така да си се оставила да се отвееш? Че е липса на осъзнатост е ясно, но по скоро си, си отвлякала вниманието с нещо което много та е замаило, и без да са усетиш си са извеяла. Дано само да не е някаква супстанция, че от тях трудно се отказва човек.

преди 3 часа, Shiniasu написа:

Всъщност  защо не си признаеш, че теб чуждата гледна точка изобщо не те интересува. Не те интересуват никакви мотиви нито на тези тук, нито на тези "оттатък". Интересуват те само собствените ти възгледи и как да ги манифестираш пред другите.

... аз не знам за гледните точки и "религиозността" колко е определяща при основанието за тях, но преди няколко дни се събудих в различно спокойно състояние.

И ми се прииска да ви го споделя, защото може да има общо с някакъв вид ...подсъзнателна медитация.

Тъй като не съм ортодоксална будистка. Не съм посещавала и присъствала на просветляващи беседи, лекции или друг вид реално вербално приемане на информация и знания. С две думи: по ниските нива на осъзнаване, вероятно съм.

Все пак, това спокойствие, което ме сполетя ме накара да се замисля и ми се иска да го удържа в себе си. Три думички-мантри, без да са написани на санскрит или друг ... вълшебен език. Думички, които докато си повтарях и визуализирах, за да се потапям в същността на хармонията сякаш наистина бяха заредени с някаква вибрация.

И като правенето на лицеви опори и коремни преси за физическото състояние на тялото, така с тези мантри мисля, че се постига подобен ефект.

... просто отбелязвам нещо като "практика", с цялото ми уважение към адептите в темата.

Мир.

преди 23 минути, Maleficient написа:

... аз не знам за гледните точки и "религиозността" колко е определяща при основанието за тях, но преди няколко дни се събудих в различно спокойно състояние.

И ми се прииска да ви го споделя, защото може да има общо с някакъв вид ...подсъзнателна медитация.

Тъй като не съм ортодоксална будистка. Не съм посещавала и присъствала на просветляващи беседи, лекции или друг вид реално вербално приемане на информация и знания. С две думи: по ниските нива на осъзнаване, вероятно съм.

Все пак, това спокойствие, което ме сполетя ме накара да се замисля и ми се иска да го удържа в себе си. Три думички-мантри, без да са написани на санскрит или друг ... вълшебен език. Думички, които докато си повтарях и визуализирах, за да се потапям в същността на хармонията сякаш наистина бяха заредени с някаква вибрация.

И като правенето на лицеви опори и коремни преси за физическото състояние на тялото, така с тези мантри мисля, че се постига подобен ефект.

... просто отбелязвам нещо като "практика", с цялото ми уважение към адептите в темата.

Мир.

Не знам каква е мантрата която си използвала, но според мен не е от самата мантра. За да има ефект, мантрата трябва да бъде прдадена от учител и упражнявана доста време. Не е добре според мен човек сам да се опитва. По скоро ако имало някакъв ефект, е било от самото усилие което си положила доката си го правила. Понеже принципа горе долу на това как действат мантрите е че, докато се рецитирт, тези специални за ума звуци, той е изцяло обвзет с тях. Няма други мисли и дразнители, мантрата ги прогонва, тя защитава. Те го фокусират върху това изпулнение, което пък си е насочено внимание, концентрация. Която помага на ум да се отпусне и усети собственоо си състояние. И така може би се е получило нещо, разбира се това са само предположения от моя страна. Но зад всичко има някакъв механизъм, и нещо подложено. Няма никакви магически работи, за някакви извън възможностите на индивида постижения. Всичко си има логично обяснение, много пъти тревиално и не ни се варва, но си е точно така. 

Редактирано от König (преглед на промените)

преди 4 часа, by_chechi написа:

Как да разбираме тогава твоите постове

Ми освен че не четеш, не четеш и какво ти самия пишеш

Първото изречение - как да разбираМЕ - кои сте вие бе, стига с това множествено говорителство. :) Та - след първото изречение, следва вече и "предложение" :) това е магьосника. Браво! Не се занимавайте с тоя рамус, че от време на време толкова се пропада, че няма накъде.

преди 3 часа, Shiniasu написа:

Вече ти казах, че няма да променя убежденията си. Нито това ще направи някой друг. Защо продължаващ да си толкова настоятелен? Защо искаш да замениш щастието ми в невежеството в което се намирам с нещо друго, което не е сигурно дали ще ми донесе щастие? Нали още три-четири десетилетия и животът ми според теб така или иначе ще свърши. Защо искаш да ми отнемеш невежството, което ми носи щастие, а не ме оставиш да бъда щастлив в остатъка от живота ми. 

Чукчата вече чете - не го повтаряй повече. Няколко човека сте толкова шаблонирани с това настояване "как ми е нужно нещо си", как го търся... Нещо искам да взимам, за заменям, да отнемам... Та успехи, да шансове...

ЕХОООО - да излезем малко от филмите а - просто предложение. Може би не е възможно, но поне се разберете да е в някакъв договорен филм - че един ме навира в своя, друг - в неговия.

Не ме занимавай с личните си въпроси, ШИ. Диалога вече приключи, момента премина. Не е полезно за теб да го продължаваш, а за мен - е безсмислено. Не ме интересува нищо от твоите приказки - нито са ми нужни, нито ми трябват. Интереса ми беше има ли някой отвъд тях, кое е и кой е, какво е, докъде е. Останалото не ме интересува с нищо - приказки има навсякъде, говорители на учения и идеологии - също.

Колко пъти вече пиша да спреш... и не става. Нещо те дращи... ок, но защо трябва аз да направя каквото и да е. Няма смисъл с игрите от въпроси, на които не само съм отговарял, но и съм писал много повече. Факта че ги повтаряш, означава не само че не си прочел, а и че не си в състояние. Остани си сред ученията и убежденията - на мен това с нищо не ми пречи. С абсолютно нищо.

преди 59 минути, Maleficient написа:

има общо с някакъв вид ...подсъзнателна медитация

Може да има общо... може и да няма. Защо е толкова слепната думичката "медитация" с временни изменения на състоянието на съзнание? Защо е станала популярен синоним и обобщение на тия... "изменения". Проблема със "задържането" на това състояние - не може да има, защото не е възможно задържане, след като в това състояние е навлезнато несъзнателно, спонтанно, като реакция на комбинации от обстоятелства или просто съчетание на вътрешни несъзнателни флуктуации в динамиката, дето е невидима...

И да твърдиш че причината са "думички и звуци или повторенията им". Или пък - нещо си друго - пробвай да видиш че не това е "причината". а още хиляди невидими обстоятелства, които няма да се повторят вече. И веднъж ще става, сто пъти няма да става. Разбира се - това е от чисто принципен характер, твърде обобщителен и с това - условен и неприложим като пълно покриване спрямо точна конкретика като контекст на точно определен субект сред нея.

С подсъзнателните неща не може да се медитира. Нито могат да се ползват. Ползва се само съзнателността, след като се развие в достатъчна степен, за да придобие значим потенциал и да се навлезе с нея в несъзнаваното на всеки субект. Това се прави самостоятелно - всеки сам на себе си. Може да съдействат отстрани, но са нужно изключително компетентни хора, отгоре на всичко, такива, дето да са с огромен опит и да поемат отговорност ако пропаднеш... защото проблема с грешките при тия вмешателства, е значителен. А последствията - сериозни до степен, да те "върнат далеч назад".

Пич ти за всичко ли имаш отговори? И вече за незнам кой път една и съща схема разцъкваш. Влизаш остро първо, после се оказва че опонента не става, почваш да говориш за себе си в трето лице и накря от никои нищо не те интересувало. Това поведение вече от години едно и също. Човек тотано си изпушил, това въобще което правиш не прилича на здравословно. 

И как за медитацията каза също, че и за проблем в мешателството. Хахаха, пак само на изуст, работи. Нищо от това не евярно.

Редактирано от König (преглед на промените)

преди 3 часа, Мо_хи_ни написа:

Ах, тази пуста суета, а кой не иска да е ценен, толкова ценен, та чак безценен, незаменим, толкова уникален, та чак бодхисаттва.

– Не човек, а бодхисатва,

просъска агентът фашист.

преди 1 час, Maleficient написа:

Мир.

Пакс вобискум !

Ако искаш мир, готви се за война.

Шегувам се. Има обаче и още нещо. Пътят на ума. В проповедите на Бодхидхарма е обяснено сравнително добре

преди 52 минути, _ramus_ написа:

Не се занимавайте с тоя рамус

И аз това им казвам.

преди 19 часа, Реджеп Иведик написа:

Поверието е, че е важно с какви мисли ще умреш.

Toва не е поверие. Същото е, когато заспиваш и започваш да сънуваш. Това, което ти си фантазираш (казвам ти го не за първи път, приятелю), че имаш като правилен възглед е просто един много тънък концептуален слой, който се разпада при всеки преход от едно състояние на съзнанието в друго, т.е. от бардо на будното състояние към това на съня, а да не говорим за бардо, през което се преминава, когато започнеш да умираш.

Разбира се, това е мое мнение, което споделям с теб не с цел да влизам в дискусия или спор. Нямам интерес да си губя времето с подобни неща.

преди 1 час, Maleficient написа:

Мир.

За мен е сравнително лесно да се успокоя в медитация. Просто спирам целия поток от мисли и емоции. С мантри не съм пробвал. Звуковете въздействат на чакрите и използвайки ги човек трябва да е наясно какво прави, за да не подсили аспекти, които нямат нужда от подсилване, т.е. съответните чакри и без това са прекалено активни или обратно. Но щом се чувсваш добре, изпълнявайки дадена практика, това си мисля, че е добър знак. 

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

преди 7 минути, scepsis108 написа:

казвам ти го не за първи път, приятелю

Ти ми казваш много неща приятелю. Но много често вън от контекста, както в случая. То няма смисъл от дискусия, ако се държиш като арогантен младеж, който не го интересува, какво пишат по възрастните. Казах ви още вчера, четете какво пиша, каквото можете да вземете, вземайте. Аз дето ги разбирам дхармите, като видя нещо ценно от вас го крада без да се замисля. Това е мъдрост. А вие можете много повече да откраднете от нас по възрастните.  Вие където отивате, ние оттам се връщаме...

"Един за всички дава, всеки за себе си взема"

Бай Чечи

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.