Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

Виж са, тоя иска да те ментри. Пределно ясно е, че няма да се покаже, за да не се излага. 

• Отговори 16k
  • Прегледи 919k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

Ся да ти кажа ли от къде съм, кореняк, натурален. Потомък на голяма фамилия от най старите, местни. Всички ма познават тук. Хахаха 

Да ти кажа ли?:lol6:

преди 6 минути, иноТ написа:

Много е дзен в тази тема. Сега остава Реджеп да си снима шкембето и всичко ще е точно. Аре Реджеп, дай осмянката!

https://www.vbox7.com/play:4d1177e0

преди 7 минути, König написа:

Да ти кажа ли?:lol6:

Срам те е

преди 55 минути, skalata_73 написа:

То без главъ и аз моа са покажа.

Кратуната си не показвам, щото ша сплашим децата :D

Ся чакаме снимка на Реджеп :rolleyes:

Добре си, споко. Дай да видим Чепа ся, дали ще му стиска да са покажи? А ? :lol6:

Редактирано от König (преглед на промените)

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Срам те е

Не ве, не мъ и. Щи кажа и това. Тука съм роден и тука съм израстнал, от малък само си представи какво и колко съм виждал. 

От Несебър съм бе пич, и то местинте. 

Дай да видим Чепа ся, дали ще му стиска да са покажи? А ? :lol6:

Имате право да чакате. В свободна държава живеем

Не му стиска. Шса изложим пред чужденците.

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

хъ, кви съ тия водомери де ги носите пу ръцети ве?

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Имате право да чакате. В свободна държава живеем

Типично по чепски. Хахаха, що така е Чеп. Ся ко стана, ние ся алъш вериш ша прайм ли? Ся вече ма видя, какво е отношението? Хаха

преди 5 минути, König написа:

Не ве, не мъ и. Щи кажа и това. Тука съм роден и тука съм израстнал, от малък само си представи какво и колко съм виждал. 

От Несебър съм бе пич, и то местинте. 

Той и Скалата ходи лятос на Созопол. Мой да сте се засичали. Конници без глави

преди 5 минути, skalata_73 написа:

Не му стиска. Шса изложим пред чужденците.

И то много, а аз тука крася плажовете и оставям впечатления за всички българси мъже, колко сме хубави и поддържани в очите на жадните туристки които идват и мечтаят за местния изпечен гларус. Питаш ли ма кво е тежко. Толкова лесна плячка просто. И за вас го правя Вуня и Чеп. Тря сте ми благодарни дето са грижа за имиджа на българските мъже. Аааа, ти ша ми са отваряш тука, хахаха :lol6:

Той и Скалата ходи лятос на Созопол.

Туй лято мое мина и през Шкорпиловци. Ша ма поканиш ли на по един петмез!

Той и Скалата ходи лятос на Созопол. Мой да сте се засичали. Конници без глави

Аз никъде не ми се налага да ходя, те идват при мен. Ко стана е Чеп, давай ми малко пак е, знаеш ли как ма кефиш. А едни други работи да ти кажа ли? Ептен да глътнеш чадърите? 

Ся розов ли съм ти още, с гривни и меки китки? Само си виж глупавия фатмак, къв е прос. Казвам ти голяма излагация е, а пък ти че му се вързваш говори че си също толкова тъп. Помоли моля те Вунята, на лична да ти прати една негова снимка. Моля та, ша видиш кво са казва чудо, нерез. Хахаха

преди 6 минути, skalata_73 написа:

Туй лято мое мина и през Шкорпиловци. Ша ма поканиш ли на по един петмез!

В билковите магазини има. Що пък петмез ?

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Що пък петмез ?

Ам нали такоз папаш ве. Как да е-освен, че си рунтю и скръндза ша излезеш.

Ади оставям ва, че станах досаден.

По късно само ше ва почета малко за лека нощ:D

Мохини как са покри, аре ма булка де си. Ела ма виж дето много ма искаше, или директно избяга да прайш някви работи. Ей извратеняци, никой да не се самозадоволява на моята снимка без мое разрешение. Чуате ли еее!! :lol6:

преди 4 минути, skalata_73 написа:

Ам нали такоз папаш ве. Как да е-освен, че си рунтю и скръндза ша излезеш.

Ади оставям ва, че станах досаден.

По късно само ше ва почета малко за лека нощ:D

Пак заповядай. ;)

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

В билковите магазини има. Що пък петмез ?

Чеп ся останахме само двамата, казвай кво ша прай? Ша са трепем ли или ша ставаме авери, аре да са изясняваме. Или екек, яко. Мен и тва ма кефи. Кот кажеш пич, аз сум опън бой. Хахаха :lol6:

Разглеждащи в момента   2 потребители

Аз никъде не ми се налага да ходя, те идват при мен. Ко стана е Чеп, давай ми малко пак е, знаеш ли как ма кефиш. А едни други работи да ти кажа ли? Ептен да глътнеш чадърите? 

Ся розов ли съм ти още, с гривни и меки китки? Само си виж глупавия фатмак, къв е прос. Казвам ти голяма излагация е, а пък ти че му се вързваш говори че си също толкова тъп. Помоли моля те Вунята, на лична да ти прати една негова снимка. Моля та, ша видиш кво са казва чудо, нерез. Хахаха

Не ми пука кой си. Шунята е единствения в темата, който разбира за какво иде реч в будистките текстове. От тези дето пишем.

Иначе ако искаш, може да си говоря с теб и приятелски, не съм ти душманин. Ама да атакувате човека, който знае, ме дразни. Нищо, че съм просветлен.

Не можеш ли да си отстояваш мнението човешки, без псувни.

Нормално е да получавате по голяма подкрепа от страни.  Аз дори се учудвам, и на тая подкрепа, която просветлените получаваме от страни. 

преди 22 минути, Реджеп Иведик написа:

Не ми пука кой си. Шунята е единствения в темата, който разбира за какво иде реч в будистките текстове. От тези дето пишем.

Иначе ако искаш, може да си говоря с теб и приятелски, не съм ти душманин. Ама да атакувате човека, който знае, ме дразни. Нищо, че съм просветлен.

Не можеш ли да си отстояваш мнението човешки, без псувни.

Нормално е да получавате по голяма подкрепа от страни.  Аз дори се учудвам, и на тая подкрепа, която просветлените получаваме от страни. 

Ок ясно, човек винаги има избор. И всеки си носи кръста. Ти даже не го познаваш този пич, когато го видиш на живо и сам се убедиш в това, тогава бих ти приел мнението. Ама да си са оставил да та збалуди някъв такъв, сори ма си си винивен сам. 

И наистина не мога да повярвам че човек дето такива глупости е сконен да направи и напише, да ми говориш че разбира от будизъм, е направо смехотворно. Ся че ти е най удобен за пинк понк е друг въпрос, ама да ми го кичиш с тая слава и то само ти. Аз пък не мога да се съглася. А между другото само тук и сега говоря по такъв начин на някои, На вън никъде не ми се налга да го правя, повярвай  ми. Никой до сега не ми еказвал че съм мека китка, че тоя селяк ли е ще оставя да е първия? Някъв дето си мисли че ще му мине номера като са поупражнява на някой като мен, щото са видя че и на малкия си пръст не може да ми се мери. И му изби само селска завист, ми го даваш за пример? Мане ти тря много добре да си коригираш обективноста пич. 

И едно е майтап, друго е на сериозно. А ако тря са зимаме на сериозно, нещата тогава ще са корено различни. Ще има огромна рзлика, и някои много ще им се свие нещо навътре, щот нама на какво въобще да базират и малко самочувствие. Просто нямат нищо, има и такива и това е Вунята например. С очите си съм го видял, не пирказвам на фантазии. Затова и тия духовнин пориви, щот самсара го е изхвърлила в периферията на живота и нищо друго не му е станало. И провален с християнството уруш на будизма. Иначе като са махне будизма, остава един разведен фатмак, пожарникар с една 20 г трошка. На туй ли викаш респект е. Хахаха. ела та науча на респект аз, да видиш кво значи. Не тия женчовци.

Аре даже са сложа ей така в аватара, да ма гледате всеки ден, да не са чудите ко ста. :lol6:

преди 9 минути, König написа:

Мане ти тря много добре да си коригираш обективноста пич. 

А ти ?

Все пак аз съм пред пенсия и съм видял две и двеста. Може би има какво да научиш ? Скепсис също.

Аз ако реша да взема от някой, включително и от вас, вземам без да ми мигне окото, живота ме е научил. Вие сте млади още, мислите си, че всичко което хвърчи се яде. Прави сте и не сте прави. Това е мъдростта.  Да си наясно, че си прав и не си прав.

Не очаквам да разбереш. Може след време да кажеш ааааа, верно имаше един просветлен, ся стоплих какво ми казва. Не е срамно, така сме устроени хората. И просветлението е нещо такова ааа, верно бе.

А ти ?

Все пак аз съм пред пенсия и съм видял две и двеста. Може би има какво да научиш ? Скепсис също.

Аз ако реша да взема от някой, включително и от вас, вземам без да ми мигне окото, живота ме е научил. Вие сте млади още, мислите си, че всичко което хвърчи се яде. Прави сте и не сте прави. Това е мъдростта.  Да си наясно, че си прав и не си прав.

Не очаквам да разбереш. Може след време да кажеш ааааа, верно имаше един просветлен, ся стоплих какво ми казва. Не е срамно, така сме устроени хората. И просветлението е нещо такова ааа, верно бе.

Въх ти щом си пред пенсия, нямам какво повече да кажа. Даже трябва да ти се извиня в такъв случай, аз на стари хора никога не съм възразявал или повишавъл тон. 

Ма много недй да си мислиш че младите не ги чуваме, може да нямаме дипломи, ама животът така хубаво на научи, че станахме нинджи. И може да си свалиш шаблоните, с които на мериш, щот не пасваме в никакви калъпи. Съвсем нови не виждани до момента модели. А пък да не говоря на възрастен човек дали му отива това болно повтаряне на тука има тука няма. Но това не е мой проблем. 

Официално ти казвам че повече няма да ти възразявам, щом си човек на тази въраст. 

Ма много недй да си мислиш че младите не ги чуваме

Какво чувате ?

Ако чувахте, щяхте ли да тормозите хората ?

На кого се доказваш сега ? 

Няма нужда да се доказваш. 

И има нужда, но това е друга тема. Първо опитай да не се доказваш. И нещата стават. Ти накъдето си тръгнал, Аз оттам се връщам. Е, чел съм, знам, имам дипломи. Но опита си е опит, мъдростта си е мъдрост. Ако искаш мъдрост, огледай се около себе си. Може би тези, които считаш за прости и подритваш, могат да те научат на нещо.

преди 19 минути, König написа:

И може да си свалиш шаблоните, с които на мериш, щот не пасваме в никакви калъпи. Съвсем нови не виждани до момента модели. А пък да не говоря на възрастен човек дали му отива това болно повтаряне на тука има тука няма. Но това не е мой проблем.

Нещо не се разбираме. Аз нямам проблеми с младите. Вие със Скепсис и Скалата сте особена порода. Но не сте мой проблем.

преди 15 минути, Реджеп Иведик написа:

Какво чувате ?

Ако чувахте, щяхте ли да тормозите хората ?

На кого се доказваш сега ? 

Няма нужда да се доказваш. 

И има нужда, но това е друга тема. Първо опитай да не се доказваш. И нещата стават. Ти накъдето си тръгнал, Аз оттам се връщам. Е, чел съм, знам, имам дипломи. Но опита си е опит, мъдростта си е мъдрост. Ако искаш мъдрост, огледай се около себе си. Може би тези, които считаш за прости и подритваш, могат да те научат на нещо.

Ми що си мислиш че това което правя не е от мъдрост? И от къде знаеш аз на къде съм тръгнал? Едва ли е там от където се връщаш. Това ми е много елементарно като довод, щот аз въобще не искам да ставам такъв. Така че няма как да е натам.

Щи кажа кво разбирам аз. Израстнал съм между най голямата престъпност което можеш да си представиш. Като бях на 16-17 г съм виждал всяка вечер бойща и кланета. Знаеш ли колко народ се извървя от тук, да са прай на голям? А знаеш ли колко згънха чадърите и си заминаха? Това според теб не би ли ме научило поне на нещо? Ми кой е селянин и кой не, и най млакото да не оставя селяндури та си помпят егото. 

И всеки подобен, заслужава всичката пумия. Защото така се прави навън, на всякъде, където има такива прояви. Аз съм го виждал с очите. Басми никои на никои не цепи. И да се доказвам, аз ли? По този начин? Какво доказване на кого би могло да бъде това? Пак ще ми кажеш че за мен си ли го правя? Не правя го защото това, това заслужава. И ако не искат това, ми да не правят така. Толкова е лесно. От там от където идваш, трябваше да си ги разбрал тия неща. 

Честно, не знаеш как изведнъж ми се промени в очите. Аз ако знаех, сега ми е малко гадно че така съм та обиждал. Ти си човек на възраст и не заслужаваш това. Достатъчно страдание си преживял, нямаш нужда и от моето. 

преди 22 минути, König написа:

Ти си човек на възраст и не заслужаваш това. Достатъчно страдание си преживял

Не ми пука. Не се извинявай. Това е форум.

Това, което изливаш върху мен, минава през едното ми ухо и излиза през другото. Това, което изливаш върху колегите, не го заслужават. Казвам ти като човек с опит. Скачаш на хора, от които можеш да вземаш с пълни шепи. И тримата, и ти и Скепсис и Скалата. Будизма може и да ви помогне, може и да не. Хората около вас обаче могат. Вие самите също, стига да се усетите.

Никой не е виновен за нищо и никой не дължи нищо никому. И никой не се е оженил за мъдростта, както ние просветлените, така и вие задръстените.

И не се оставяй да те манипулират с количество преживяно страдание. Пак да повторя, че май не вдяна, ти накъдето си тръгнал, аз оттам се връщам. 

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.