Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

преди 4 минути, scepsis108 написа:

Те я вършат само, ако имаш връзка с тях. Нито будите, нито бодхисатвите могат да направят нещо, което ти не им позволиш да направят с теб, с твоето осъзнаване. Това е значението на взаимозависимостта.

Просто, тъпо е, че трябва да обяснявам по 10 и повече пъти толкова базови неща на хора, които имат претенции да са чели поне. Претенциите за осъзнаване изобщо не ги коментирам, щото те са видни във всеки пост на същите. Реакциите са толкова неовладяни и неадекватни, че изобщо не си заслужава да бъдат коментирани.

Аз не съм будист, не вярвам в бодхисатви, знам само това, че човек сам е отговорен за състоянието на съзнанието си. Както знам, че човек е в състояние да разбере друго съзнание само, ако сам е разчел и разплел същото в себе си. Ако това е факт, а не само поза, претенция или плакат, такъв човек никога няма да поощри посредствеността, под никаква форма.  Разбирането на феномените не означава, че трябва да търсим извинение за нечий мързел, простотия или невежество и да го галим снизходително с перце, а да ги осветяваме и акцентираме. В дзен се прибягва до още по-крути мерки - играе тоягата и се раздават шамари по простата причина, че при някои съзнания това са единствените адекватни средства за осъзнаване. :giggle1:

Разликата между разумния и глупака е само една. Разумният може да си позволи да прави глупости и да има съществена разлика в менталните му амплитуди. При глупакът е винаги само една права линия, без никакви пикове и спадове, защото отсъства ресурс, който да повдигне платформата, за да има от къде да падне.:biggrin:

• Отговори 16k
  • Прегледи 919k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

преди 21 минути, by_chechi написа:

Какъв мач бе ? То дето играчи няма , ами отнесли вратите със себе си . Ако има чалъм тревата ще изскубят...

Сори. Пак нещо съм недоразбрал. Ма нали съм си непросветлен :brickwall:

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Ама той като ти толерира изстъпленията, и му олекват порицанията.

Интересно, как елементарно си ги обясняваш нещата. Значи, ние просветлените като те дразним, и едно порицание от Скепсис, две порицания от Скепсис, и три ъглови дуспа.

Дус па, означава 12 крачки. 

Колко елемнетарно ти си го обесняваш. За съжаление света не толкова плосък, колкото си ти. И морето не е до колене. Скепсис го е заслужоил, с поведението си. Той показа доблст, показа и сила да прости и много други. А това са много цени качества, и това заслужава уважение. А вие просветениете и то вас тримцата айде и плюс Ремус, аре кажи, с какво сте заслужили каквот и да било. Ти ли с твоите интриги, мухлата ли с неините жеснки комплекси, фатмака ли с неговите уникални преценки, а за ремуса, няма смисъл да коментирам. Посочи ми едно нещо което да заслужава респек и уважение, едно единствено?

Защото аз мога и ви показвам много неща заради които, НЕ заслужавате това. И по скоро за това колко не сте и не можете. И такива дето ми са провъзгласяват за просветени, а пък са пълни смешници, кво е, да ги убажавам ли е?

Ти сериозно ли е морски, елат тук та запозная с местните рибари, та открехнат малко е задръстен. Ти дразниш защото си нагъл и нахално безсрамен. 

преди 11 минути, Мо_хи_ни написа:

Аз не съм будист, не вярвам в бодхисатви, знам само това, че човек сам е отговорен за състоянието на съзнанието си. Както знам, че човек е в състояние да разбере друго съзнание само, ако сам е разчел и разплел същото в себе си. Ако това е факт, а не само поза, претенция или плакат, такъв човек никога няма да поощри посредствеността, под никаква форма.  Разбирането на феномените не означава, че трябва да търсим извинение за нечий мързел, простотия или невежество и да го галим снизходително с перце, а да ги осветяваме и акцентираме. В дзен се прибягва до още по-крути мерки - играе тоягата и се раздават шамари по простата причина, че при някои съзнания това са единствените адекватни средства за осъзнаване. :giggle1:

Разликата между разумния и глупака е само една. Разумният може да си позволи да прави глупости и да има съществена разлика в менталните му амплитуди. При глупакът е винаги само една права линия, без никакви пикове и спадове, защото отсъства ресурс, който да повдигне платформата, за да има от къде да падне.:biggrin:

Въобще не е вярно, пак се опитваш да са замажеш, но на мен не ми минаваш. Искаш да кажеш че по добре да се оставя като теб на биполярното разстройство да ма лашка всеки ден на различен браг, и да се оставя всяка емоция да ма вей насам натам? Както правиш ти в случая? Хаха, иска ти се.

Точно когато се стабилизира човек, тогава нама амплитуди. Няма контарсти, няма истерии и кризи, Няма растройства. 

Както ще цитирмапо по памет, за медитатора дето го обвинили че нищо не правел по цял ден и само стоял. И той отговорил. А да си ме виядал да губя посока? Каквто значи че константно и без много шум той просто си следва пътя. Вземи са пучи малко от тия работи и може да станеш малко будистака. 

Истинската глупост знаеш ли какво е. Да знаеш истината да ти е пред очите, и да продължаваш да вярваш на лъжи. Ей това е симптом на голяма глупост. Което се наблюдава при теб.

преди 8 минути, König написа:

Ти дразниш защото си нагъл и нахално безсрамен. 

Ако си овладял гнева си, как бих могъл да те дразня ?

Да оставим това. Шунята и аз сме просветлени, Мухини и Рамус са учени хора, може да сме ти полезни да научиш много за живота и за дхарма, ако гневът не те заслепява като севилски бик на барселонска корида

преди 14 минути, skalata_73 написа:

А добре дошъл, тука в тази тема сме много малко такива. Тук плуваме в океан от просветление. 

преди 27 минути, skalata_73 написа:

Не ти и трябва ! :)......Когато започнеш да си чоплиш носа , пръста си да смучеш , в носа на другите да бъркаш или в ушите , да ги заливаш с помия - тогава просветлен ще станеш ! ....

Иначе сериозните неща , стойностните дето работа вършат - майната им ! Няма как да се случи ! Знания трябват , а не фантасмагории и измислици ....

Пък то елементарни знания няма ! Но висшите , на пръста си ги въртим с невидяно дълбоко разбиране - въздух под опасно високо налягане ....! 

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Ако мога да ва разбера кой тук е просветлен и кой не, ей ма на-убийте ма:D

Но сте забавен сериал за убиване на време...

преди 5 минути, by_chechi написа:

Когато започнеш да си чоплиш носа , пръста си да смучеш , в носа на другите да бъркаш или в ушите , да ги заливаш с помия - тогава просветлен ще станеш 

Ми аз тез неща най ги мога. Значи съм будист :jumping11:

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Ако си овладял гнева си, как бих могъл да те дразня ?

Да оставим това. Шунята и аз сме просветлени, Мухини и Рамус са учени хора, може да сме ти полезни да научиш много за живота и за дхарма, ако гневът не те заслепява като севилски бик на барселонска корида

Иска ти се да ме зслепи нещо си, все пак да има нещо, да ма изкараш некадърен. Теб ще ти се обадя ко искам да ма научиш как най елемтарно да покавам че не съм просветен. Фатмака ще ме научи да гледам, кой с ква китка е и ква фанелка, мухлата ще ме научи да изпадам в изтерии и разстойства, а пък ремус, хмм. Там дае не знам на какво може да ме научи, ама пъво ще се гръмна сам, така че няма смисъл да го мисля.

Така че Чеп не се мъчи мен да изкараш простия, а гледай вие кви сте прости. Какъв оркестър от анти герой, хахаха. Нама ка да сте по смеши просто, просветени. 

преди 4 минути, skalata_73 написа:

Ако мога да ва разбера кой тук е просветлен и кой не, ей ма на-убийте ма:D

Но сте забавен сериал за убиване на време...

Е , то това е ! Не пропускай ! Даже билетчета не късат на входа.....

Поздрав ! И към всички !

Не спори с глупака, убий го

Не става, чак толкова не си заслужаваш. Да си пожертва човек благополучието, просто не си струваш.

преди 17 минути, Реджеп Иведик написа:

ако гневът не те заслепява като севилски бик на барселонска корида

:lol6:

преди 13 минути, Реджеп Иведик написа:

Не спори с глупака, убий го

Това е краен възглед.

преди 5 минути, skalata_73 написа:

Немам време, ще излизам. Па и вие сами ще се изтрепете. Така е по-забавно :D

Ето, не се ядосах, не се ядосах, не се ядосах. Всъщност дразниш, но аз съм просветлен и не трупам карма.

Това, дето трябва да съблюдават морални принципи е за тези, които искат да постигнат разбиране. Когато човек получи просветление, той не може пак да стане задръстен.

Това не означава, че просветлените не спазваме моралните норми, нито че ги спазваме. Нито сме лоши, нито добри. Дори нито сме просветлени, нито не сме просветлени. Ей това вие задръстените ако разберете, изобщо няма да ви бъде трудно в последствие да ни разбирате.

преди 9 минути, Мо_хи_ни написа:

:lol6:

И ко ся много ти е смешно, а? Тря да ревеш ма булка, аз ко знам че съм толкова тъп като теб, щях по цял ден да рева. от тъпотия. :lol6::laughing4:

Всичките ти възможности ти са изчерпаха, това ли беша ма мухло-хихи? Аз са надъхах за нещо много по сериозно. Ся накрая ще седиш сгънала, щот преди да изядеш кокъла, трябваше да си го примереш на задника, дали ще можеш да го изсереш. Щот може да се задавиш, с прекалено голяма хапка, да лапнеш. Както и стана, Кьониг не е за твоята уста, малка ти е още, а моя е голям. То това да не е оня работа, да я лапаш. Други имам предвид. Хахаха :laughing4:

преди 10 минути, Реджеп Иведик написа:

Ето, не се ядосах, не се ядосах, не се ядосах. Всъщност дразниш, но аз съм просветлен и не трупам карма.

Това, дето трябва да съблюдават морални принципи е за тези, които искат да постигнат разбиране. Когато човек получи просветление, той не може пак да стане задръстен.

Това не означава, че просветлените не спазваме моралните норми, нито че ги спазваме. Нито сме лоши, нито добри. Дори нито сме просветлени, нито не сме просветлени. Ей това вие задръстените ако разберете, изобщо няма да ви бъде трудно в последствие да ни разбирате.

А от всичко, най сте прости. Почваш по чадъра вече на "ние" да им говориш. Ох колко съм щастлив че не съм под този чадър. 

Редактирано от König (преглед на промените)

преди 9 минути, König написа:

Други имам предвид. Хахаха :laughing4:

"Не визирам" трябва да казваш. Звучи по културно, и ще ни е по трудно да се усетим, че си селтак.

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

"Не визирам" трябва да казваш. Звучи по културно, и ще ни е по трудно да се усетим, че си селтак.

Дано успее да го напише правилно. Ако постигне просветление да го копи-пейстне, ще се разбере по правописа. И ще го поздравим за постижението.

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Аз ли е? Ми ся ли разбра е? Ти много бавно загряваш за просветен.

Никога не съм имал село, като бях малък даже ми беше тъпо, щот лятото всики ходят на село, а аз нямам. И ако тука ние сме селяни, както израстваме. Значи останата част на станата тряба са неандерталци. И на това не можеш да ме обидищ. Дай друго.

преди 4 минути, Мо_хи_ни написа:

Дано успее да го напише правилно. Ако постигне просветление да го копи-пейстне, ще се разбере по правописа. И ще го поздравим за постижението.

И ще му дадем захарче да се успокои.

преди 5 минути, Мо_хи_ни написа:

Бейби смятай колко ма ебе щом въобще не обръщам внимание на тия тъпотии, ко ще си мерим буквите само, давам предимство. Ама на други работи, абсурд. След като го няма. И не забравяй да мериш кокала първо, нали запомни. :lol6:

Ммм, няма зъбки, още е на биберон. В мед ще му го топнем биберона. :D

Хахах, аре еотворен. Със захарчета ли ще ма окротяваш е? Хаха, това ли ти дойде на акъла? Браво, много просветено.

преди 4 минути, Мо_хи_ни написа:

Ммм, няма зъбки, още е на биберон. В мед ще му го топнем биберона. :D

Няма значение, важното е че не получаваш уважението за което си се взела. И продължаваш да ми доказваш, колко още не си.

Чакам да видя, когааааа?  :laughing4:

Бебето си мисли, че всички са като него и имат нужда от външна позитивна валидация, за да знаят кои са. Бебешка логика.:D

Как само, ва обединих. Чеп и за това тря ма черпиш една бира. Мухлинито виж я как предана става веднага, като трябва да пази интереса. Кога щте сте толкова хармонично настроени и обединени един друг, само когато общия враг е Кьониг. Мерси, за нищо. А тя, като типична женска, из зад гърба на мъжкия, кълне. Като дърта циганака. Бейби, това напомня ли ти на нещо?

преди 7 минути, Мо_хи_ни написа:

Бебето си мисли, че всички са като него и имат нужда от външна позитивна валидация, за да знаят кои са. Бебешка логика.:D

Бебешка логика е да си мислиш че друг някой нещо си. Кво стана с образите, ся на кой образ говориш? Колко си елемнтарна, от всякъде си куца. 

Бебето как ти са раздади, направо ще спа спокойно днес, щот знам че една куха, така заслужено си го отнеси.

Ама мухлохини, въобще не знаеш какво ти се случва. Хахах, :-)

Редактирано от König (преглед на промените)

преди 45 минути, Мо_хи_ни написа:

Между другото, забелязвам подобен синдром и у Ванко. И у Драганко също.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.