Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

преди 9 минути, König написа:

Цялата гилдия Чепска, ко стана е, с един Кьониг не може да са оправите е

Мога, но вече обясних, че съзнанието ми е в друга реалност, където "мачкането" се е трансформирало и за това мотивацията е друга. 

• Отговори 16k
  • Прегледи 919k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

преди 10 минути, König написа:

Кой ти каза че, живота на червия е вмирисън е? Много си му е хубав даже

"Това бе юноша - намръщен, хладен.

Въздъхна той и заруга:

"Кой е добряк на тоз свят безотраден?

И кой доволен е сега?

Навсякъде чистота нито прашинка!

Нито насъне светъл лъч...

Летиш като изгубена снежинка

сред вихрите на черна злъч...

Уви, светът обърнал се в пустиня!

Море от злоба и разврат!...

Иди живей сред туй море от тиня,

сред толкоз много кал и смрад!"

Той млъкна... А през прага меланхолично

проточи и свинята врат:

"И аз от тоя свят съм недоволна:

да, толкоз малко кал и смрад!...""

Христо Смирненски

преди 17 минути, König написа:

Въбще при слоници няма даже и да припаря, пук камоли там другото дето си са опитала да кажеш.

Огромна и тежка слоница съм. Свещено животно. 

преди 14 минути, Мо_хи_ни написа:

Не, ти си змия. Ний сега го разиграхме на камък, ножица и змия.

– Отмести се камъко, да ухапя смръдльото, да се гърчи.

– Няма пък, много малко ще се гърчи. По хубаво аз да го простудя, да се мъчи.

Той се опитва да го играе непукист, ама си нямаш на идея как го натоварихме. Викам, като земе да губи инерция, пак да земем да налейм нафта, майтап да става.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Мен тези игри не ме интересуват, Реджи. Участвам с други мотиви. 

преди 13 минути, Мо_хи_ни написа:

ОК, супер. Този път ти го каза, животно. Хахаха, много си куха бейби. Мисли малко. Ся, малко по малко се разкрива образа, значи висшо създание си, пък пак животно. Хммм? Че и свещено, дебело като слоница? Хмм, чакай да помисля, какво може да е това изчадие? А сетих, ми мухло-хихи, ти си това, изчадие. Хахаха :lol6:

преди 5 минути, Мо_хи_ни написа:

Мен тези игри не ме интересуват, Реджи. Участвам с други мотиви. 

Как са самопоставяш на по високо от колкото си, елементарно направо. Е хубу де, пред теб самата не та ли е сарм от това каквото си? Малко барем?

преди 4 минути, König написа:

ОК, супер. Този път ти го каза, животно. Хахаха, много си куха бейби. Мисли малко. Ся, малко по малко се разкрива образа, значи висшо създание си, пък пак животно. Хммм? Че и свещено, дебело като слоница? Хмм, чакай да помисля, какво може да е това изчадие? А сетих, ми мухло-хихи, ти си това, изчадие. Хахаха :lol6:

На всичкото отгоре съм албино слоница. Утре може да съм лъвица. Вдругиден риба. Формата не е от значение, Боговете можем да приемаме всякакви форми в зависимост от контекста.;) 

преди 4 минути, Мо_хи_ни написа:

На всичкото отгоре съм албино слоница. Утре може да съм лъвица. Вдругиден риба. Формата не е от значение, Боговете можем да приемаме всякакви форми в зависимост от контекста.;) 

Ти го правиш без да си богиня, така само се оправдаваш. Ти си просто едно заблудено същество което се лута насам натам още. Пита това онова, търси къде да се намери и разпознае в другите. Какво му е божественото на това ма оу. Това си е типична селка кифла. Я малко по сериозно. Хахах :laughing4:

преди 4 минути, König написа:

Ти го правиш без да си богиня, така само се оправдаваш. Ти си просто едно заблудено същество което се лута насам натам още. Пита това онова, търси къде да се намери и разпознае в другите. Какво му е божественото на това ма оу. Това си е типична селка кифла. Я малко по сериозно. Хахах :laughing4:

Когато станеш и ти Бог, и ти ще можеш. Но важното е, че сега все още не си. Сега е моментът.;)

преди 13 минути, Реджеп Иведик написа:

Запали от четвърт

Бек, аре е дай малко по сериозно и ти е? Ще ми кажеш ли най накрая, на кво съм аз? На колко? Аре постарай са е както са стареш на Ванко. Що на него ста стареш, а на мен нещеш. Нещо май нямаш чалъм как а? Не ти ли стига просветлението да са оправиш с един невеж е? Хахаха, ако е така си го хвърли в морето, като минаваш другия път покрай острова. Хаха смешник.

преди 9 минути, Мо_хи_ни написа:

Когато станеш и ти Бог, и ти ще можеш. Но важното е, че сега все още не си. Сега е моментът.;)

Не аз бог въобще нямам намерение да ставам, аз тия екстри съм ги оставил на други да им се наслаждават. И кат та гледам ква крива богиня си, майко мила. 

Бейби разбра ли са ся че ти си клишето? И то такова клише, дето го има навсякъде. Даже и не изпъкваш е едни гърди напред пред останалите, обикновените и безлични. Това та трови теб, не Кьониг, че сама са знаиш че е така, както ти казва Кьониг. Хахаха :laughing4:

Редактирано от König (преглед на промените)

преди 1 час, König написа:

Не аз бог въобще нямам намерение да ставам

Бог не се става, защото искаш да бъдеш Бог! От къде ти хрумна?! 

В Бог се превръщаш съвсем естествено. Гъсеницата не се стреми да бъде пеперуда. Когато му дойде времето тя се трансформира съвсем естествено в пеперуда. Парадоксът е, че пеперудата е Бог единствено от гл.т. на гъсеницата, докато между Боговете нужда от подобни понятия не съществува, понеже не са вкопчени.

преди 6 часа, König написа:

Викаш да оставям тъпаците да си избиват комплексуте на мен ли е? О не, в никакъв случай. Първо ще си го върна двойно прпорцианално на този дето мие дал. И чак тогава като го видя смазан, и получил заслуженото си. И така може, щом така иска.

Къонинг сам изрази мотива си за участие във форума, както и защо се държи по начина, по който се държи. Никой не му е слагал тези думи в устата, абсолютно самостоятелно творчество са и дават недвусмислена представа както за характера му, така и за душевния му свят.

Всеки, който поощрява това поведение, за мен е човек, който също не си е свършил домашната работа.

Не сме в темата за иудаизма, където е важен принципа - око за око, зъб за зъб.

преди 27 минути, Мо_хи_ни написа:

Бог не се става, защото искаш да бъдеш Бог! От къде ти хрумна?! 

В Бог се превръщаш съвсем естествено. Гъсеницата не се стреми да бъде пеперуда. Когато му дойде времето тя се трансформира съвсем естествено в пеперуда. Парадоксът е, че пеперудата е Бог единствено от гл.т. на гъсеницата, докато между Боговете нужда от подобни понятия не съществува, понеже не са вкопчени.

Значи викаш ти стана висшо свято животно по естествен начин? Бих се съгласил. По скоро си станала такава, защото не си осъзнавала докато ти си е случвало това което те е направило, да си днес. Също защото си се харесала когато си са оставяла на насладата когато са прайш на другите. Това може моментно да ти даде някакво облекчение, но в дългосрочен план ще ти вземе повече от колкото ще ти даде. Защото точно този израз на наглост, е който заслушава порицание. Не е хубаво така да се изпускаш, ти сама слизаш ниско долу, даже толкова доло че мен ма хваща срам за теб. И после да се правиш на извисена и ни лук яла, ни лук мирисала. Как стават така тези работи в живота? Всичко се помни и за всичко се плаща, това е основен закон на ежедневието. То даже се плаща и без да си заслужил, пък камоли някой заслужил да, мине метър. Не става. Има други начини за уктояване, ама тря сам да си ги установи човек.

преди 35 минути, Мо_хи_ни написа:

Къонинг сам изрази мотива си за участие във форума, както и защо се държи по начина, по който се държи. Никой не му е слагал тези думи в устата, абсолютно самостоятелно творчество са и дават недвусмислена представа както за характера му, така и за душевния му свят.

Всеки, който поощрява това поведение, за мен е човек, който също не си е свършил домашната работа.

Не сме в темата за иудаизма, където е важен принципа - око за око, зъб за зъб.

Мотивите ми за участие тука ти даже не можеш и да си ги представиш. Това тук е просто едно най обикновено нещо, което би се случило ако се случва и в жива среда, навън. Само че навън, на някои няма да им стиска да са толкова големи. Щото ще си събират разбитите зъби от земята със счупени пръсти. 

Все пак не можах да разбера много добре, какво по скоро се опита да кажеш, със втората част на поста.

Тотална неадекватност. Да иска от хората да му се извиняват за това, че са по-еволюирали от него. Няма такъв смях. :lol6:

преди 39 минути, König написа:

Само че навън, на някои няма да им стиска да са толкова големи. Щото ще си събират разбитите зъби от земята със счупени пръсти. 

Все пак не можах да разбера много добре, какво по скоро се опита да кажеш, със втората част на поста.

Докога ще съм жив, да ти превеждам ?

Казва, че тези, дето ти поощряват изстъпленията са точно толкова задръстени, колкото си и ти.

Аз съм съгласен между другото де. За протокола.

преди 23 минути, Мо_хи_ни написа:

Тотална неадекватност. Да иска от хората да му се извиняват за това, че са по-еволюирали от него. Няма такъв смях. 

Пледира, че не осъзнава смисъла и последствията от постъпките си.

Ама той ОНЯ ги учи така. Биберона скърца скърца и после, ей го резултата. Искат да им се извиняваш задето те псуват.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

преди 4 часа, Мо_хи_ни написа:

Стига с тая плакатност бе, Скепсис. Бодхисатви - ако наистина ги имаше и можеха да влияят и да облагодетелстват, щяха отдавна да са си свършили работата.

Те я вършат само, ако имаш връзка с тях. Нито будите, нито бодхисатвите могат да направят нещо, което ти не им позволиш да направят с теб, с твоето осъзнаване. Това е значението на взаимозависимостта.

Просто, тъпо е, че трябва да обяснявам по 10 и повече пъти толкова базови неща на хора, които имат претенции да са чели поне. Претенциите за осъзнаване изобщо не ги коментирам, щото те са видни във всеки пост на същите. Реакциите са толкова неовладяни и неадекватни, че изобщо не си заслужава да бъдат коментирани.

преди 40 минути, skalata_73 написа:

Кога ша почва мача? :boxing3:

Какъв мач бе ? То дето играчи няма , ами отнесли вратите със себе си . Ако има чалъм тревата ще изскубят...:lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 8 минути, scepsis108 написа:

Те я вършат само, ако имаш връзка с тях. Нито будите, нито бодхисатвите могат да направят нещо, което ти не им позволиш да направят с теб, с твоето осъзнаване. Това е значението на взаимозависимостта.

Просто, тъпо е, че трябва да обяснявам по 10 и повече пъти толкова базови неща на хора, които имат претенции да са чели поне. Претенциите за осъзнаване изобщо не ги коментирам, щото те са видни във всеки пост на същите. Реакциите са толкова неовладяни и неадекватни, че изобщо не си заслужава да бъдат коментирани.

Само дето не могат да осъзнаят, колко съм им полезен. Аз им казвам че тря ма черпят, те си мислят че си правя майтап.

преди 12 минути, scepsis108 написа:

Те я вършат само, ако имаш връзка с тях. Нито будите, нито бодхисатвите могат да направят нещо, което ти не им позволиш да направят с теб, с твоето осъзнаване.

Личи ти ! Личи ти че са ти бъркали в мозъка ! Такова "осъзнаване" като твоето - мерси ! Съвсем чистосърдечно ! :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 33 минути, Мо_хи_ни написа:

Тотална неадекватност. Да иска от хората да му се извиняват за това, че са по-еволюирали от него. Няма такъв смях. :lol6:

Ей за тва ти говори Скепсис, бейби. Както и той каза никаква осъзнатост, толкоз да не можеш да стоплиш. Ама аз ти казах и пуканки имам и с търпение съм въоражен. Така давай, да си се извиняваме един на друд. Ти висшото животно, хахаха. Колко си глупава сама да са издаваш и да ми даваш материал след материал.

преди 5 часа, König написа:

Да ама пак по лесния начин си обесняваме нещата, незнайно защо. Ефектите от гнева са ясни, ама причината за гнева не. А точно там и съществената разлика. Ако някой който просто си седи и от нямне какво да прави са гневи е едно. Ама ако си несправедливо наказан, потиснат, репресиран. Тогава гнева какво е? Напълно е оправдан, и точно от гнева си има смисъл калто и от състраданието.

Хората сме несъвършени. Ако всички бяха просветлени, можеше да очакваш винаги да действат спрямо теб по правилния начин. На какво се гневиш? На несъвършенствата на хората ли? Тогава трябва да сме гневни на всички.

Всъщност всеки някога е бил несправедлив към някого. Към кои хора трябва да изпитваме гняв - към тези, които са направили нещо несправедливо спрямо нас или към тези, които са направили нещо несправедливо и към някой друг, съвсем непознат? Ако сме били свидетели на една единствена несправедливост от някого, но не сме били свидетели на много несправедливости нанесени от друг, то към кого ще насочим гнева си? Гневът е винаги субективна реакция и субективна оценка. Ние не можем да видим всичко, нито да осъзнаем всичко. Когато ние тръгнем да отговаряме на несправедливостта, най-често отговаряме на несправедливостта с несправедливост. Целта обаче е да предотвратим несправедливостта, като при това ние проявим справедливост. Това никак не е лесно, а ако изпитваме гняв е невъзможно.

преди 5 минути, by_chechi написа:

Личи ти ! личи ти че са ти бъркали в мозъка ! :)

Толкова точно го е написал, че е направо като бръснач. Ако са наистина просветениете за които са имат. След такова порицание и то от Скепсис. Ми директно тря са скрият от срам и да отиват смирен да практикуват да си изкупят лошата карма която са натрупали. 

преди 7 минути, König написа:

След такова порицание и то от Скепсис.

Ама той като ти толерира изстъпленията, и му олекват порицанията.

Интересно, как елементарно си ги обясняваш нещата. Значи, ние просветлените като те дразним, и едно порицание от Скепсис, две порицания от Скепсис, и три ъглови дуспа.

Дус па, означава 12 крачки. 

преди 5 минути, Shiniasu написа:

Хората сме несъвършени. Ако всички бяха просветлени, можеше да очакваш винаги да действат спрямо теб по правилния начин. На какво се гневиш? На несъвършенствата на хората ли? Тогава трябва да сме гневни на всички.

Всъщност всеки някога е бил несправедлив към някого. Към кои хора трябва да изпитваме гняв - към тези, които са направили нещо несправедливо спрямо нас или към тези, които са направили нещо несправедливо и към някой друг, съвсем непознат? Ако сме били свидетели на една единствена несправедливост от някого, но не сме били свидетели на много несправедливости нанесени от друг, то към кого ще насочим гнева си? Гневът е винаги субективна реакция и субективна оценка. Ние не можем да видим всичко, нито да осъзнаем всичко. Когато ние тръгнем да отговаряме на несправедливостта, най-често отговаряме на несправедливостта с несправедливост. Целта обаче е да предотвратим несправедливостта, като при това ние проявим справедливост. Това никак не е лесно, а ако изпитваме гняв е невъзможно.

Пак не цъкваш смисъла приятелю. Говориш ми някак много наивно и общо, отгоре отгоре. Дали е защото при теб всичкото е изживяно само на представи менатлно, или не знам. Но не ми прилича да е от някакъв житейски опит това. Тук става въпрос за съвсем друго нещо. За осъзнатия гняв, това нещо говори ли ти? 

Не говоря за някакви теоритични вероятности, а за точно конкретно нещо. Или накакви неосъзнати автоматизации в носъзнатата самсара. Осъзнатия и контролиран гнев, има го на всякъде. При животните също го има, при хората особенно. Например когато майката се разгневи на детето си, след като е направило опасна за него постъпка. Как тя с гневно лице и подходящ тон, му се кара даже го и набива. Само и само с единствената цел да го предпази от евентуална повтрона грешка. Това какъв гняв е? 

Ами че Марпа е биел Миларепа всеки ден, и го е карал да прави хиляди безсмислени глупости. Като му се е гневилн заслужено, това какъв гняв е? 

Помисли малко.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.