Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

преди 40 минути, by_chechi написа:

отделя съзнанието от околната среда

Нито го отделя, нито не го отделя

Съзнанието е съзнание и не е съзнание.

Околната среда е околна среда и не е околна среда.

• Отговори 16k
  • Прегледи 919k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

преди 9 минути, Реджеп Иведик написа:

Нито го отделя, нито не го отделя

Съзнанието е съзнание и не е съзнание.

Околната среда е околна среда и не е околна среда.

Примерче ? :lol6:Тази твоя дъвка си я залепи....знаеш къде ! :lol6:

За всеки друг подобен неразличител като теб - кьорав карти не играе !....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

От сутринта ли ?

Дъвката ли ? Тя е от хилядолетия - не е твоя ! Тогава поне са имали оправдание за неразличителство - нямало е от къде да знаят....Можеш само да я папагалиш до несвяст....

Дъвката не е ли срещу цигари ?

За това най доброто е правилния възглед. Като искам да не пия и да не пуша, не пия и не пуша. Щот така искам.

Дъвката като я дъвчете какво, най много да падне в коняка, и като бръкнете да я вадите да си угасите фаса.

преди 1 час, by_chechi написа:

Иносказателно е казано :

" Бриджът е игра за Гладиатори - но се играе без каски ! Останалите (зрители , ученици , учители..) са кибици ! " 

Тук следва въпросът " А той (от картинката) Свободен ли е ? " .

Отговаряйки от най-високите етажи , той е най-свободен ! 

Разполага из цяло с живота си , какъвто се е случил ! Бори се за всеки миг от него ! Няма никакви илюзии и измислици които да му пречат ! На ясно е , на "ти" е с Живота !....

на 11/30/2016 в 17:12, König написа:
на 3/12/2016 в 17:17, Śūnyatā написа:

Толкова добре се описа, че почти повече няма какво да добавя, но все пак... Захвърлен от дете, изпитващ само злоба към заобикалящата го реалност, изведнъж на нещастното, малко човече му се дава огромен шанс, егото му експлоадира, започва да си мисли че е нещо повече от другите, позволява си да ги описва, категоризира, оплюва и малтретира физически, мислейки си че като има пари кармично е предопределен да бъде Буда, не осъзнавайки собственото си невежеството, жалката и неграмотна картинка която представлява. Спирам, че имам и по-важни неща за правене, даже изобщо спирам да те чета, защото не ме интересуват твоите пълни разочарования. Успех и на теб!

на 4/2/2016 в 14:25, Śūnyatā написа:

Скепсис няма какво да се чудиш, защото не ти искам мнението, нито снимките, защото имам откъде да се уча. В момента съм в една гелуг група, която се ръководи от автентични, според твоите представи учители, с единия съм се срещал лично, и практикуването на Дхарма е по програма зададена и контролирана от тези учители, които са в Испания, и които няколко пъти в годината идват в София. В която Испания се намира и протежето ти, което се чуди към кой по-сериозен интелект да се присламчи, понеже малко му куца логиката и рационалното мислене и предимно го влечат спортни прояви и фиести. Затова не пиша и не мисля да пиша тук, просто хвърлям понякога по един бегъл поглед на цялата тази пародия, в която някои се имате за експерти. Нищо будистко няма тук - самсарични его игрички на очукани от действителността умове. Нищо повече.

на 4/2/2016 в 20:58, Śūnyatā написа:

Групата не е във Враца, а в София. Колко сте ми знаещи, ама няма как да знаете това, там никой няма да ви допусне, както са ви прокудили и от Кагю групата и други. Просто неудачници :D

на 4/3/2016 в 13:10, Śūnyatā написа:

Въпросната книга "Въведение в будизма" ми я подариха преди месеци, пак си назад с поученията и съветите, които те предупредих че не ги искам, точно от теб.

Значи Гладиола е лъгала като писа: "От Кагю центъра не искат да общуват с нас", и съвета към теб който даде публично: "Не мога да повярвам, че след няколко часа заминаваш за Индия и пишеш такива глупости, по-добре иди на някой бирфест". 

Медузата си е медуза, кармичен отпечатък, затова Буда ни съветва да не контактуваме с лицемери и всякаква невежа измет, а да се съсредоточим върху Дхарма.

Това не го пиша за теб, защото егото ти е затънало в блатото на информацията, която вместо да го пречисти го втвърдява в самсара, а за тези които имат все още неблагоразумието да вярват че си постигнал нещо и лицемерно се опитваш да им помогнеш, но не можеш, а само им усложняваш положението, като фалшив, менте бодхисатва.

на 4/3/2016 в 16:15, Śūnyatā написа:

Типичен отговор на егоцентрик, къв будист леле :D Тогава също мога да пиша каквото намирам за нужно и да не се съобразявам с предупрежденията ти. А болднатото се отнася и за теб. Всъщност си прав ще блокирам и твоите постове, като тези на Кьониг и др. и ще чета и пиша това което и когато считам за полезно. Това че Кьониг или Ванко са ми лайквали постовете изобщо не ме интересува, да им се кланям ли трябва, защото са невежи и неориентирани и си харесват на случаен принцип нещо да лайкват и търсят към кого да се присламчат, защото самите са пълни нули. Респект изпитвам в тази тема само към Реджеп, макар че всички имат Буда Природа, но тя е обгърната в мрак, мракът който обгръща целия този илюзорен свят в който блуждаем. Държал съм се възпитано, но развих алергия към глупаците, нещата се променят, това поне забелязваш, нямам време за медузи и криминални типове, които в друга държава щяха да обитават затворите, щото и вестници не са чели, а само са увивали тръби в тях. Кьониг гордо ми показа книгата на Нагарджуна - Философия на Средния Път, но една дума не разбира от книгата, сам ми го каза. Но такава е действителността в България и отговорите са ми адекватни спрямо индивидите които се проявяват тук или там. Пратитясамутпада.

на 4/5/2016 в 23:08, Śūnyatā написа:

Обусловените говорят за необусловени дхарми, що за глупост? Бе Сократ нищо ли не е казал бе? Глупаци! :D

на 4/8/2016 в 16:25, Śūnyatā написа:

Някакъв овчар разяснява какво е имал впредвид Бодхидхарма. Няма такова разделение на вътре и извън ума, само в самсаричните бълнувания на мързеливците, полегнали на купа сено :D

на 4/9/2016 в 12:34, Śūnyatā написа:

Кьониг, ако не бяха богатите ти осиновители и автомобила ужким случайно спечелен от тотото, сега щеше да дишаш лепило на централна гара и да правиш свирки за 2 лева. Явно завиждаш на хората, които си бършат гъзовете сами, работят достойна професия и се издържат сами, а не се занимават с набавяне на пари от престъпна дейност. Но такъв е идеалът на бодхисатва в БГ, ако ще на лекции да ходиш и на Карибите да живееш, ще си останеш тъпо парче до гроб. Кармата ти е видна за всички, освен да се изложиш още повече не виждам какво можеш да постигнеш с злостните си коментари, ще ти отговорят с такива. Даже и това не разбираш. Като кон с капаци си плюс уличен жаргон. Това че си виждал Далай Лама не те прави будист.

на 4/9/2016 в 19:22, Śūnyatā написа:

Рурк доколкото знам се занимава с овце, предполагам и Саунд се занимава с това, в което няма нищо срамно. Нормално е да споменаваш Скепсис, защото и двамата сте етерналисти, в което също няма нищо срамно, просто противоречи на Учението на Буда за Средния Път и лично не мисля че има място в тази тема, за друга би било точно в десетката, има такива, потърсете.

на 4/10/2016 в 9:07, Śūnyatā написа:

Кьониг, ако не спреш с нападките, такива неща ще напиша в един пост, които сам си ми казал и после ще съжаляваме и двамата. Покажи на практика най-сетне как контролираш това което наричаш Ум и спри с ненавистта и злобата, ако обичаш.

на 4/10/2016 в 10:15, Śūnyatā написа:

Кьониг, изтъкан си от ненавист, злоба и завист. Не си никакъв Дхарма пазител, какъвто халюцинираш че си. Може би искаш да разбереш защо това е така, понеже сам не го осъзнаваш, затова се опитваш да провокираш някой да ти го каже и покаже?

на 4/10/2016 в 12:50, Śūnyatā написа:

Кьониг, дойде часа на истината, братле. Истината от твоите думи, от това как виждаш и предаваш представите си за света. Е, ще има и едно две предположения, но те ще са изведени логически от цялото, просто като пояснение на картинката. 

Да оставим травмираната ти психика от дете настрана, нямам представа точно кога е започнало да се оформя кълбото от ненавист, злоба и завист, което представлява в момента твоята "същност", твоята "душа", сляло се е с ума ти и се излива видно за всички в този форум.

Да започнем от сангхата на така наречения от теб измамник - Иво Калушев, който се представя за "лама" дори, от която си бил част, тя после се е разпаднала в БГ. Още тогава си се сблъскал с извратения будизъм в България: Кастанеда, шаманизъм, дарения за "Дхарма". Дотук ок, дал си поне 10 бона, които спомена че ти е поискал Калушев, може би и повече (предположение), но след като си отишъл на мястото където живее (той те е допуснал, все пак си дал много пари, трябвало е да продължи да те забаламосва че си вътрешен на организацията, близо до него, за да снасяш още) си забелязал, както каза, водолазно оборудване за десетки хиляди левове, мерцедес, лодка и изобщо доста висок стандарт за безработен. Това е навяло в теб някои съмнения, но майстора манипулатор Иво Калушев вече те е бил хванала здраво за слабото ти място - егото, като ти е обещал да те вземе с още някои други от сангхата на пътешествие с яхта до Мексико и там да основете нова комуна. Калушев не е бил тъп и е решил да замине с интелигентни хора с които да има за какво да си говори от време на време все пак, докато развива новия си бизнес с капитала на наивните дарители - платени водолазни приключения за аматьори, и логично ти не си попаднал в неговия списък, заминал е с интелигентните и способните, а ти си останал измамен тук.

Втори сезон: Кьониг не се е отказал от будизма, все още си мисли че измамниците са напуснали БГ, а той е може би единствения свестен медитатор, който познава, и започва да се изявява като организатор (слуга в случая, на едри капиталисти от Казанлък) на посещенията и лекциите на кхенпо Рамеш край язовир Копринка. При моето посещение имаше хора дошли чак от Малайзия и Русия да учат Дхарма и се държаха подобаващо в моите очи, докато на теб не ти млъкна устата и виждаш, резултата е този пост. Като цяло резултата е отново греда. Част от участниците в сангхата го удрят на разврат, почват да се чукат с омъжени жени от същата, в резултат на което, както учи и Буда, не е последвало нищо добро, съпругът разбира, явно последен както си му е реда, назрява мощен скандал че вместо с будизъм се устройват оргии с жена му, а човека е инвестирал милиони вече в будистки манастир в Непал ли беше, не помня точно, скандала стига до кхенпо Рамеш, защото любовчиите започват да се карат и пред него (любовника с омъжената и решила да прекрати неморалната си връзка жена), като крайния резултата е разпадане и на този проект - кхенпо Рамеш не иска да има нищо общо с тези хора в България.

Или с каквото се захванеш - съхне. Добре че не се захвана с оная ми работа :D Това се опитваш да направиш и тук, нееднократно си ми го писал, искаш да докажеш че тук няма будизъм, че тук не се пише за будизъм, а кой може да го направи това, освен един "истински будист". 

Трети сезон: Въпросът с оная работа изобщо не е толкова смешен, разбира се. По-опитните психолози, които понякога пишат тук като Мохини, Рамус, Скепсис забелязаха хомосексуалността ти и без да са те виждали - евала за прозрението. Тези прозрения останаха в продължението на темата, което ужким безвъзвратно се "самоизтри" и в което сам си подчертавал неспособността и нежеланието си да контактуваш с жени, констатирайки че "женския полов орган е най-гнусното нещо", което съществува едва ли не във вселената. А ако те бяха видели с розовата ризка, герданчетата и чупките в китките щяха да са 100% сигурни, в което мисля че не са се съмнявали и без да са те виждали, понеже подигравките със сексуалната ти ориентация заеха дузини постове. Та тогава в къщата не ми беше смешно, тъй като искаше да спиш в една стая с мен и трябваше да те наплаша че хъркам много сериозно (и наистина похърквам понякога, особено на не моя диван) и няма да можеш да мигнеш, та тогава оцелях като по чудо. 

Финал: Тези неща ги пиша не за да те обидя, така видях и виждам нещата, нито да затвърдя ненавистта ти, злобата, завистта, невежеството, а смисъла който се опитвам, по-точно с Реджеп все още се учим тук, да изразим неизразимото: а това е факта че твоята и нашата ненавист, злоба, завист и невежество, които не спираме да изливаме тук някои - нямат себеприрода, нямат същност, това е толкова просто когато го осъзнаеш веднъж, тогава ще престанеш да се вкопчваш в представите си за реалността, ще ти олекне и на теб и на околните.

Извинявам се за тона, просто имам също като теб много трески или цели греди за дялане. Желая ти да станеш наистина просветлено същество, същото желая и на останалите пишещи тук, на всички същества изобщо, но няма как да не се положат усилия в правилната посока, Буда ни е показал пътя, но трябва да го извървим сами.

на 4/10/2016 в 14:24, Śūnyatā написа:

Комиците, психотерапия с псувни по стадионите, която препоръчваше, домашна ракия... нямам друго какво да кажа, освен че мястото ти е сред себеподобни, един по такъв вид, като на аватара ти, каквито тук няма. Някой друг живот пробвай. Оуууу... което използваш е от друго ниво на еволюцията, бегай на кайсията да паднеш пак на глава, може да се оправят нещата :D

на 4/12/2016 в 14:42, Śūnyatā написа:

Кьониг, какво ти звучи достатъчно? И къде точно ти звучи? Не се срамувам че в момента живея в Перник, нито от това че съм старши пожарникар - оперативен, вече 15-та година практикувам тази професия, преди това бях кабелен техник 4 години за Центрум Груп - София, преди това търговец в семеен бизнес. Ето ти още малко инфо.

Ще се спра накратко на настоящата ми професия и връзката и с будизма, по-точно с идеала на бодхисатва, за който не е нужно да имаш посвещение от някой гуру, лама или тулку, а просто да го практикуваш с цялото си сърце. Общото е жертвоготовността с риск за своя живот да спасиш хора, които дори и не познаваш, много често няма и хора, а си рискуваш живота за да спасиш имущество. Нашата служба отработва между 500-600 произшествия на година, разделено на 4 се пада около 150 произшествия на година в които участвам лично със моята смяна, за 15 години цифрата е 2250 произшествия, досега. Ще спомена само 3: взрив в многоетажен блок, черния дим се виждаше отдалече и беше като на 11 септември в Ню Йорк, почти, ситуацията се оказа нова за нас, е бяхме чели за нея в учебниците, запалва се прахта във вентилационните канали и се получава взрив, който изпепелява буквално последните етажи от високата температура, всичко е черно и в дим. На входа още - паника, такава не бях виждал, бях на 3-4 години служба може би, всичко пищи, реве, бяга във всякакви посока, влачи деца, полуоблечени, включително и полицаите бягаха от блока, окървавени защото се бяха опитали да помогнат, понеже районното беше много близко до блока бяха дошли преди нас, но се изнасяха, ужасът се четеше и в техните очи. Ние трябваше да направим точно обратното на всички останали да се качим най-горе, без да имаме тогава ни най-малка представа от какво е взрива и няма ли да последва друг. Спасихме много уплашени хора, скрили се в бани, по балкони, за да се измъкнат временно от задушаване. Спасихме ги с подръчни средства, кърпи с вода, дрехи с вода, защото тогава нямахме спасителни качулки които се прикачат към нашия апарат. Всичко мина както трябва, нямаше никой загинал, нито сред хората, нито сред нас. Втори случай, сам гася пожар в мазе на блок, грешка на командира беше тогава, сам не бива да влиза никой. От обикновено горене последва взрив на бензин ли нафта ли, някой си складирал в мазето, температурата рязко скача, нямаш време и да избягаш, ситуацията се развива по-бързо от мисълта ти, но и тогава оцелях с малко поизгорял врат и уши. 4 пъти съм си вадил рамото, два пъти на работа. Ще спомена досадните автомобили, които горейки цялостно, с инсталиран газ и метан се взривяват и колеги от друга смяна бяха летели - буквално, добре че единия се спрял в една телена мрежа. Последно ще спомена катастрофите, тогава няма голям риск за живота ни, с изключение фучащите наоколо други автомобили, но работата, рязането и гледката оставят трайни следи в психиката. Много хора си мислят че пожарникарите са мързеливци, защото работим 24 часа, а после 3 дена почиваме, но това не е така, защото сумарно ние си поемаме тежестите, а трите дена са почивка, разходки и Дхарма. Та това ми беше мисълта, всеки може да практикува Дхарма, с учител или без. А Кьониг ти не спираш да практикуваш ненавист, злоба и завист, така че не си давай неадекватното мнение кой е будист и кой не е, защото ти очевидно си антибудист. Самата ти мотивация, както си ми писал и на лично е да разрушиш тази тема. Според мен няма да успееш ;) 

на 4/12/2016 в 15:16, Śūnyatā написа:

985 лева пари ли са? Та в Гърция 500 евро са социалните помощи. Обичам България и винаги ще я обичам, както и хората, защото ние сме едно древно семейство и никога няма да емигрирам, въпреки че имам възможности (някои колеги заминаха вече за Ирландия, Канада, в момента офицер напуска за да иде в САЩ, там като доброволец в пожарната му давали повече пари отколкото тук на офицерска длъжност. Ако исках да изкарвам истински пари, просто щях се възползвам, за себе си, да замина за Испания например, но не съм гей и сигурно няма да пробия по фиестите и стадионите, щото не мога да лапам :D Не мога да оставя хълмчетата, горите и потоците също, те са част от мен и аз част от тях. Не изпитвам негативни чувства към вас, но в постовете на Саунд и Кьониг не виждам нищо положително, нищо будистко. Да си хомосексуалист - не е будистко. Да си мързеливец на село, пиявица смучеща пенсията на баба си, която цял живот се е трудила - също. В това което пиша няма омраза, ненавист и злоба, просто констатирам че няма нищо общо с Учението на Буда. За мен съм постигнал всичко което съм си поставил за цел, така че злостните ви коментари не могат да ме засегнат по никакъв начин. Буда да ви е на помощ :D

на 4/12/2016 в 17:23, Śūnyatā написа:

Кьониг ти вече успя да прецакаш продължението на темата - "поздравления". Нямаше пишещ който да не си оплюл със злобата и отровата си, затова модераторите просто я изтриха, не смогнаха да трият шита който изсипваше и продължаваш да изсипваш. Кажи честно има ли някой който да не си оплюл с мехленския си жаргон, явната липса на възпитание и пълната си неграмотност? И ти да определяш кой е психически болен и здрав, ми звучи малко налудничаво. Колко пъти си ял банана - бил си баннат от форума? Колко пъти на лично си писал такива мърсотии на Скепсис и други, които не мога да цитирам без да се изложа, които съобщения са ми ги копирали после за да видя какво представляваш? Но ме заблуждаваше, че ги провокираш само, че сме братя в Дхарма и тн. Какъв лицемер. Колко пъти са заключвали темата заради теб? Какво ще се случи с тази, ако продължаваш така? Не ти пука, майната им на всички, нали така - бахти будиста превъртял и издухал :D Така ли ти харесва да се пише по темата, това ли само можеш, едно и също, помия след помия. Ами с какво да се храни един човек без дом, семейство и без работа? 

на 4/12/2016 в 17:27, sound написа:

Че тя темата е прецакана още от самото й създаване.

на 4/12/2016 в 18:36, Śūnyatā написа:

Далай Лама в едно свое интервю, от преди няколко години (има го и в Youtube), казва че основния му проблем, който той много добре осъзнава, е че често се гневи. Това означава ли че той не е будист? Не виждам защо спекулирате непрекъснато с незначителни факти, това кой от кой град е тн. Явно не можете да измислите нищо друго. Будист е този който приема и озъзнава Четирите Печата, а от кой град е и дали се гневи не е от първостепенно значение. Повечето драскачи тук изобщо не сте запознати с основните концепции в будизма и хрупате едно и също от някоя книга на Ошо или Матю Рикар, защо това е така няма да коментирам повече, това си е ваш проблем. Всички сте се изписали до един, що за стока сте. Дано някой ден вникнете поне малко в това скъпоценно учение, което ни дал Буда, Нагарджуна и продължават да ни разясняват съвременните учители като Далай Лама.

на 4/16/2016 в 13:41, Śūnyatā написа:

Да се разбере какво е единство и какво е множество е важно за осъзнаване на Средния Път, над тези категории е разсъждавал и Нагарджуна, освен че е медитирал. Никой не отрича важността на медитацията, защото тя е средството чрез което ума се дисциплинира, приучава се да не блуждае и да се концентрира и върху интелектуалното осъзнаване на пустотата. За теб са "измишльотини", защото съзнанието ти е ограничено, мързи те да го развиваш и си заседнал на ниво "медитация", с която се занимават и хора които изобщо не са будисти. Ти изобщо нямаш представа какво е будизма, невежеството и завистта ти спрямо хората които полагат труд да го осъзнаят са очевидни. По-добре бягай по фиести и мачове на Реал, там ще си сред себеподобни. Недорасъл си просто да ги разбереш тези неща и се излагаш като "кифла" със всеки пореден безсмислен твой пост.

на 4/16/2016 в 14:38, Śūnyatā написа:

Не мога да ти отговоря, защото ти самия не знаеш какво е медитация, това си личи по писанията ти - нямаш никакъв контрол на собствения си ум. Повтаряш едно и също, и каквото и да напиша, ти няма да го разбереш, ако можеше досега щеше да си разбрал. Така че, кой е тъпия няма как да разбереш също, защото не можеш да се погледнеш отстрани, това го могат и начинаещите медитатори, но ти явно и това не можеш. Спорът който се опитваш да заформиш и нападките срещу това което пиша изкарват наяве доста грозна картинка, която ти не осъзнаваш, но другите отдавна са разбрали какво представляваш, така че няма смисъл да затвърждаваш невежеството си. Нищо будистко и медитативно не казваш, само се чудиш на кой "по-голям" да се наденеш, за да си надуеш егото.

на 4/22/2016 в 10:18, Śūnyatā написа:

Не бих казал че е липсвала, колежката Мохини я е засягала в десетки постове, може би повечето изчезнаха с темата продължение, което не е голяма загуба, понеже беше поднесена доста безвкусно, с щипки дискурс от други източни учения и пресолена с феминизъм. Секса не е забранен в будизма, даже лами и тулку го практикуват с непълнолетни, има и хомо истории, но те са в компетенцията на Кьониг :D

на 4/28/2016 в 12:12, Śūnyatā написа:

Бе то много хубаво това, но ти практикуваш ли го или само ти звучи красиво? Че нещо не личи.

на 4/28/2016 в 19:05, Śūnyatā написа:

Шинасу и Бай Чечи, темата е будизъм за любопитни, няма нужда да изливате помията от мислите си навсякъде, и да критикувате, където хората пишат по зададена тема. Скепсис навремето даде добро сравнение, все едно в тема за ислям да пропагандираш Иисус. Какъв мислите ще е резултата, като следствие на наглостта, невежеството и упоритостта ви?

Шинасу, за трети път повтарям въпроса си който заобикаляш, ако искаш да участваш в нормална дискусия: Каква е ползата, за нас човешките същества, да мислим за вечното и неизменното? Това че не е в синхрон с Учението на Буда и му противоречи е ясно, но да видим, все пак може да има някаква практическа полза, кой знае.

Будда просто принимает факты опыта. Вещи меняются. В мире нет бытия, есть только становление. В таком состоянии высшей реальностью является закон изменения, и таким законом является причинность. Будда не говорит о какой-либо конечной причине или случае. Вселенная управляется необходимостью. Нет хаотичной анархии или чьего-то капризного вмешательства в дела вселенной. Ольденберг в следующих словах выражает разницу между брахманистским и буддистским мировоззрениями: "Умозрение брахманов улавливало бытие во всяком становлении, а умозрение буддистов - становление во всяком кажущемся бытии. В первом случае речь идет о субстанции без причинности, во втором - о причинности без субстанции".

на 4/28/2016 в 21:18, Śūnyatā написа:

Вече и Ванко започна да стопля за какво иде реч, а други още сънуват "същности" и "неща", без да знаят има ли изобщо неща, към които се отнасят техните представи.

Нет я (или Атмана), личности (пудгалы), живого существа (саттвы) или жизненного принципа (дживы), который был бы постоянен. Мы не сознаем наличия какой-либо подобной неизменной сущности или вечного принципа в человеке.

Sanyutta Nikaya, IV. 54. 

на 4/29/2016 в 11:25, Śūnyatā написа:

Упоритостта не е нещо лошо, важното е да се осъзнава кога е на място и кога не е на място. А Чечи и будизъм... думата "будизъм" я вмъкваш в постовете си с голяма мъка :D

на 4/30/2016 в 11:32, Śūnyatā написа:

Имал респект към авторитета на Скепсис, но май само си уплътнява времето пенсионера. Нямам представа за какво си губите и вашето с тоя дърт пергиш :D

на 4/30/2016 в 15:02, Śūnyatā написа:

И Бай Чечи, и Шинасу и всички не-будисти казват истината, това е тяхната истина, дори сънищата и халюцинациите им са истина, защото няма постоянна истина. Разбирателство е възможно само ако седнем някъде да медитираме, мълчим, и никой не говори за "истината" :)

на 5/1/2016 в 13:00, scepsis108 написа:

Крайно невъздържан човек си. Продължаваш да пишеш за неща, които не познаваш. На какъв език си чел Камлашила, бе човек? Аз съм го чел на английски и съм получавал подробни коментари върху текста от кхенпо Недьон и резюмирани обяснения от няколко други учители. Като със Сараха започваш да ми цитираш нещо си отнякъде си, без да си прочел целия текст, без да ти е бил обяснен и без да си практикувал в съответствие с него. То бива да не си в час, ма твойто вече минава всякакви граници. И питаш:

Всеки един будистки учител говори по този начин, за да не обезсърчи учениците си. Това е ясно за всеки, който общува с автентични учители. Смешно е да си мислиш, че учител като Далай Лама е подвластен на афекти. Ми, то дори аз, който съм съвсем начинаещ, все по-рядко попадам под влияние на силни афекти, а какво да говорим за Далай Лама.

Първото и второто имат отношение към определена категория архати, а не към бодхисатвите, но третото присъства при всички архати. Това, обаче, е гледната точка на Махаяна. Напълно свободни от всякакви препяствия са само будите, а при бодхисатвите на последните три бхуми има много фини когнитивни пречки. Но това е толкова далеч от обичайните преживявания на чувстващите същества, че е безпредметно да се коментира.

–––––––––

Сега, ако наистина Кьониг е прав и за теб е важно да бъдеш авторитет в тази тема, то ще се оттегля. Нямам нищо против и за мен е без значение. Ако това ти носи удовлетворение и те прави щастлив, то ще ти предоставя цялото пространство в пясъчника, което да запълваш с цитати на руски, хайку и прозрения за пустота, които взаимно да си лайквате с Реджеп.

И последно. Не зададох въпроса по-горе случайно. Преминаването от една теистична религия, каквато е христянството, към нетеистичен възглед, какъвто е будисткия, е нещо твърде радикално. Може би, точно сега и в този живот за първи път установяваш връзка с Дхарма. Затова и имаш затруднения да срещаш и следваш учители. Някога ще пораснеш и това ще се промени, а дотогава писането във форума ще е основната ти практика. ;)

Шега. Не го взимай навътре. Успех ти пожелавам.

на 5/2/2016 в 19:08, scepsis108 написа:

Кьониг, много моля, коригирай ме, ако бъркам, понеже във всичките си мнения се старая да бъда внимателен, толерантен и да не засягам директно колегите, но четейки подобни неща, то започвам да изгубвам и мъничкото търпение, което имам:

По-конкретно, то какво ще рече написаното? Как точно колегата "медитира" върху тези думи? Чете ли ги преди да заспи, размишляа ли върху тях, когато стане и пие кафе или какво по-точно?

Да, бе уважаеми приятелю, но какво за теб именно ще рече да "осъзнаваме пустотата"? Като как го правиш?

––––––––––

И честно да призная, то съм твърде разочарован (като всяко чувстващо същество с очаквания), понеже бях подготвил освен превода на Нагарджуна и кратък откъс от текст върху шамата и Махамудра от Целе Нацьог Рангдрьол, но как бих могъл да го представя в тази среда? Ще бъде безмислено.

на 5/2/2016 в 19:10, Śūnyatā написа:

Ами със сигурност не разговарям с нагите :D  Кое, как и кога го правя си е моя практика, не съм учител да те уча, имаш си вече некакви там, питай ги тях.

на 5/2/2016 в 19:16, Śūnyatā написа:

Не отричам съществуването на нагите, и не се подигравам, просто се съмнявам че биха направили контакт с неуравновесена личност като теб.

на 5/2/2016 в 19:19, Śūnyatā написа:

Нарича се аналитична медитация, ако не си запознат, разбира се като краен резултат се явява изследване на ума.

на 5/2/2016 в 19:23, König написа:

Знам много добре какво е аналитична медитация, и знам много добре какво си мислиш че правиш. А ти сигурен ли си че правиш каквото и както трябва? 

Няма лошо да го прави човек, но не и само това да му е представата за медитация и на нея да базира внушението си за просветлението си, това е просто несериозно.

Въпрос: Ти и с аналитична медитация ли прозря и празнотата?

на 5/2/2016 в 19:29, Śūnyatā написа:

Като знаеш всичко защо питаш, загрижен си за спасението ми ли или търсиш нещо за което да се хванеш за да критикувате със Скепсис. Много негативна енергия и спортна злоба се усеща, особено от страна на Скепсис, ти малко се поуспокои напоследък. Нямам мотивация да разговарям в такава атмосфера. 

на 5/2/2016 в 19:37, König написа:

Шуная атмосферата я отрови ти с твоето отношение, не вини никои за нищо освен теб самия. Ти се изпусна и си позволи някои своеволия от чиито резултат не можеш да избягаш. Нищо за критикуване не търся, и не съм загрижен за твоето просветление, не и повече от необходимото. Няма злоба и няма никаква негативна енергия никои не те е застрашил с нищо. Скепсис е много точен в преценките си, и показа на всички какво греши в отношението си към Будизма, трябва да намериш начин да се справиш с това. Щом си се заел да имаш такъв имидж и да се издигаш на такъв пиедестал, трябва да можеш да нисиш и на ктритика. 

на 5/2/2016 в 19:39, Śūnyatā написа:

Не съм съгласен че само една личност е виновна за нарушаване на добрия тон, защото нещата са взаимозависими все пак. Не помня да съм искал акъл точно на теб, още повече че не си и загрижен за просветлението ми :D

Няма смисъл да натрапваш само методи от твоята традиция, защото има и други методи в будизма. Както и да се изказваш че минимума за един практикуващ е схемата която ти лично практикуваш, това е несериозно и егоцентрично, упорството ти и липса на търпение само затвърждават негативната ми оценка за теб. По-добре си лафи с нагите, виждаш тук няма никакъв ефект това което пишеш, освен върху Кьониг, което е доста показателно.

на 5/2/2016 в 19:46, König написа:

Ами не може да очакваш да остане без реакция подобно поведение и то когато е на сериозно и не е симулирано. Аз и за това не ставам за супер Дхарма практикуващ точно защото още имам много замърсявания и пречки, които не си правя илюзии че ще мога да преодолея и постигна условия за някакви постижения. И съм сигурен че повечето тук сме на същото диридже, затова по разумен и земна подход към всичко е по подходящ. 

А твоето просветление ме интересува точно толкова колкото на всичко и всеки останал. Което се отнася и за теб.

на 5/2/2016 в 19:51, scepsis108 написа:

Това, което казваш наистина ме натъжава. Шунята, най-искрено – няма нищо такова. Никаква злоба и никаква негативност от моя страна.

Просто, ще е лицемерно, ако за да ме лайкваш и да запазя добрия тон в темата, не казвам нищо, когато пишете неща, с които не съм съгласен и противоречат на нещата, които се преподават в будизма. Нали си съвсем наясно, че ако сега не спорехме, то щеше да лайкнеш поста ми с превода на Нагарджуна. Защо не го направи? Не защото не харесваш Нагарджуна, нали? И нали си наясно, че ако не Реджеп, а друг беше почнал да пробутва представата за Бог, то щеше да реагираш като я отхвърлиш? Защо не го направи? Не защото приемаш подобна идея, нали?

Тъй че, помисли, че вече в чудо се виждам от това да обяснявам всеизвестни неща, да се мъча да ви успокоявам и едновремено с това да не ви обърквам... ;)

на 5/2/2016 в 19:52, Śūnyatā написа:

Тогава въз каква основа критикуваш мненията на другите, подобно на Скепсис? Написах три поста, които нямаха негативен аспект и веднага се почнаха критиките, това не осъзнавам, онова не съм знаел как е, кой е по-по-най, като в детската градина. Писал съм неща които са от сферата на будизма, не са лъжа и не противоречат на Дхарма, а това на какво ниво го осъзнавам си е мой проблем. Така че не виждам на какво основание ме критикувате, като сам признаваш че и вие не сте цвете за мирисане.

Скепсис не лайкнах много постове защото съм на работа, ако трябва ще го лайкна, на Реджеп също не лайкнах поне 10 поста, защото просто не следях дискусията, а и не ми беше интересна. Двата текста на Нагарджуна не са новост за мен. Сега намерих 1-2 часа време и вече съжалявам...

на 5/2/2016 в 20:05, König написа:

Не критикувам мнението ти толкова, колкото агресивния начин по които го демонстрираш и налагаш за единствено разбран от теб и единствено нужно за правилно разбиране и постигнато просветление. В началото беше човек който критикуваше авторитетите тук и заедно просото сме били опозиция на статуквото, свеж и изпълнен с желание да се учи и развива с Будизма. А сега се превърна в един от тях, твърд, краен и ортодоксален. Конкурентния Ум си ти, на когото стана жертва, предполагам. Струва ли си само кажи, така по щастлив ли си и по близко до спокойствието, покоя, просветлението от това което се случи? И основен принцип на Санга е да се поддържа всеки от нея независимо от тяхното ниво, а не да им става началник човек и да ги учи. Скепсис отнесе доста критики точно по тази причина, забрави ли?

Абе ще става човек от теб ма Кармата ти е такава, да минеш през нас първо да те ошлайфаме. :-) Ти нали не забравяш че сме скрити Буди тук всичките за да се изпитваме и учим един друг. :-)

на 5/2/2016 в 20:41, Śūnyatā написа:

Бе не знам какъв е смисъла от един последовател, който вчера те оплюваше, днес те лайква, утре пак ще те оплюва, като прецени че нещо не му синхронизираш на възгледите. И не се отчита факта колко са се отказали изобщо да проучат подробно Дхарма, четейки словопренията тук, които ти наричаш "полезни", щото пак мислиш само за собственото си ниво на практиката, което за толкова години... Защото се вижда отдолу че влизат и четат често други потребители, но все с различни никове, явно бързо губят интерес към темата и към будизма като цяло.

на 5/2/2016 в 20:52, Śūnyatā написа:

Проблема е че не сме камъни. Даден ни е само един съзнателен фокус, който неумело контролираме, защото не е напълно в наша власт. От дълбините на подсъзнанието, чрез провокации могат да изскочат всякакви неща, които нямаме време да осъзнаем дори, те не са свързани само с vedana, но и със sankhara, идват от кармичната ни обусловеност, от минали животи (не говоря за минало съществуване на "аз-а" а за свързаност с конкретен жизнен поток от който сме дошли, подобни сме на предишния индивид, но не сме неговата индивидуалност), дори чисто генетически, които не осъзнаваме, но те се проявяват защото sankhara и vedana са свързани, оттам в съзнанието и речта. Иначе са много напреднали, но не им личи нещо, грубо и недодялано се пипа за будисти с претенции за дългогодишен опит, за какъвто ние с теб не претендираме, но не сме и глупаци ;) 

на 5/2/2016 в 20:57, König написа:

Ей Шуная по гръб не падаш, това определено ти е слабост. пролича в последно време, поучи се. Ще го кажа още веднъж за да знаеш и ти въпреки че си мислех че си го разбрал. Аз Скепсис и не само него и то само проявлението им тук, съм ги поставял умишлено в противоречиви и неочаквани ситуации като ги конфронтирам директно, за да проверя реакциите. Това го правих и с други даже и с теб, ти обаче първи, ързо се издъни, въобще не можа да издържиш на стрес тест. Нямам време тук да се обяснявам, но на кратко основната причина беше да ги проверя и видя как вие пробудените реагирате. толкова е елементарно, и много пъти съм успявал да получа точно каквото ме интересувало. Аз винаги ще съм от страната на този който представя и въплъщава най добре Будизма, и ще го проверявам основно. :-)

на 5/2/2016 в 20:59, Śūnyatā написа:

Нормално, чисто егоистично мислене. Ако ще да оплюваш всички пишещи (щото няма нито един неоплют по най-грозния начин от теб), ако ще да те банват колко там пъти, ако ще да затварят темата, ако ще да изтрият цяла тема, важното е че си успял да получиш това което те е интересувало. Евала Кьониг, велик будист си :D

на 5/2/2016 в 21:02, König написа:

Много интересно започна да говориш на "ние", и да потърсиш сигурност в сходното. Спокойно никой с нищо не застраша вашето превъзходство, просто помисли и ти за хората които четели анонимно тук, дали им е хубаво да наблюдават и поведение като твоето, като си толкова загрижен. Или ти пука само когато ти отърва?

на 5/2/2016 в 21:12, König написа:

Пак фантазии на дечко, ти не по малко си раздавал също толкова подобни епитети и то на истина с искрено пожелателно чувство да обидиш. Има разлика от това да съм го симулирал. и да го мисли истински човек наистина, и ти също участваше активно в това да има конфронтация и напрежение в темата тогава, не ме вини само да се изкараш прав защото си наврян без аргументи в ъгъла. Темата толкова ли не прочети съобщението на модераторите тогава че поради технически причина и без да искат са я изтрили, за което се извиниха. Или повече му отива на Кьониг да е виновен за това в представата ти? И колко пъти да ти обяснявам че аз не съм никакъв пример за Будист, особено по твоите представи, аз съм нищо повече от, любопитен и участник , колкото и да не ти харесва, трябва да deal with that. :-)

на 5/4/2016 в 9:26, Śūnyatā написа:

"Свещена книга" е условно обозначение в будизма, и няма същото значение което придават християните на Библията, като живо Слово на Бог. Свещена книга е всяка книга, която предава правилен възглед за Дхарма и е в полза на "съществата". Това може да бъде сутра, коментар, книга написана от будист от 21 век. Книгите се наричат "свещени" от уважение към труда на стотиците или хилядите "същества" направили възможно, превели, коментирали даден текст да достигне до нас. С тези книги трябва да се отнасяме с респект, уважение, да не ги поставяме на нечисти места, да не ги изхвърляме на боклука, не защото ще ни накаже някое висше същество или както вярват будистите етерналисти като Скепсис и Кьониг - дхарма протектор, а защото това отразява собственото ни ниво на осъзнаване, а като даваме добър или лош пример с отношението си към тях се проявяват причинно-следствени връзки, които водят до добра или лоша карма. Ако преценим че такава книга или лист дори с будистки текст вече не са ни нужни, най-правилния начин е да ги изгорим.

на 5/5/2016 в 14:05, König написа:

Аха, значи викаш да повтаряме като мантра "присъщото съществуване" и, просветление. :-) Просото се шегувам, ама накрая така излиза, че този който най много проповядва, не на крайния възглед, си го е превърнал това в краен възглед. Според теб, не е ли краен възглед всичко да е и да опира само до присъщото съществуване? 

на 5/7/2016 в 20:31, Śūnyatā написа:

Бе много мухляса темата етернализъм, Платон, комунизъм.

на 5/14/2016 в 9:39, Śūnyatā написа:

Да или не. Не разбирам кво се хлъзгаш пак, но отговора ти е в унисон с характерното за теб лицемерие. Това със сънищата от 2-3 години ги помня ясно, но не съм очарован, по-добре ми беше като спях като труп и не помнех нищо. Явно трябва да спра да медитирам вечер :D

на 5/14/2016 в 16:06, König написа:

Скепсис човека медитира сутрин, обед и вечер, от медитация не излиза, на него тия работи са му ясни отдавна, той е фен на самоозарението и е просветен от самосебе си, без даже и да е разбрал как му се е случило. Хубав сценарий за комичен филм, ама като се знае че е по действителен случай, не е чак толкова смешен. 

Какво си тръгнал да му се обясняваш и да му обръщаш толкова внимание!

Ако някои се чудят за какво става въпрос, отделих малко време да се поразровя и тук може да се проследи много подробно отношението и развитието на някои събития. А и самия "въпросен" може сам да се види колко е елементарен и да не ми се чуди после. За жалост може само 50 поста да се цитират и най големите бисери останаха нецитирани, но мисля че това е достатъчно. Аре сега от мен, едно приятно четене. :-)

Ще ти го напомням непрекъснато, словата на един буда. Вуня как може след такива неща от теб, въобще да имаш очи после да кажеш каквото и да било. Толкова си сбъркан само. А аз благодарен че се пренесе в жертва в името на селянията. Честито

преди 9 часа, Śūnyatā написа:

Направо съм шокиран как ужким практик като него цитира и отговаря на гнусотиите които сипе другия все едно са висша мъдрост.

Шокиран си, че разговарям с Кьонинг ли? Понеже с него не спирате да си разменяте "любезности". По тази логика той пък трябва да е шокиран, че разговарям с теб, нали така? Само че това, което трябва да се разбира е, че не взимам страна и не участвам във вашите спорове или каквото там са. Мога да отговарям и на единия, както и на другия, когато сметна за уместно и това не бива да се тълкува като някакъв вид подкрепа. Четеш сутри и мадхяака шастри, но разбираш ли ги наистина? Ако ги разбираш, то време е да го покажеш като спреш да разсъждаваш в категориите про и анти. Инак, несъответствието между заявеното от теб разбиране и реакциите ти става прекалено голямо.

Редактирано от scepsis108 (преглед на промените)

преди 15 минути, scepsis108 написа:

Шокиран си, че разговарям с Кьонинг ли? Понеже с него не спирате да си разменяте "любезности". По тази логика той пък трябва да е шокиран, че разговарям с теб, нали така? Само, че това, което трябва да се разбира е, че не взимам страна и не участвам във вашите спорове или каквото там са. Мога да отговарям и на единия, както и на другия, когато сметна за уместно и това не бива да се тълкува като някакъв вид подкрепа. Четеш сутри и мадхяака шастри, но разбираш ли ги наистина. Ако ги разбираш, то време е да го покажеш като спреш да разсъждаваш в категориите про и анти. Инак, несъответствието между заявеното от теб разбиране и реакциите ти става прекалено голямо.

Спокойно пак съм го цитирал в цалата му прелест. Всеки път като се зачета откривм нови детайли и аскпекти. Колко всестрано развита личност е нашето селско момченце. 

Скепсис няма нужда да се дават обяснения, особено на някой толкова издребнял. И знаеш ли кое това което най много го дразни. Това че ти на мен обръщаш внимание а не на него. Това той не може да понесе, защото за него си той се има за мноог разбрал ам мен за много тъп. Това го обижда чувстава се незаслижено отблъснат. И не можед а се овладе селските нагони още. Просот ревнува най елементарно, и то с мъжка ревност, която е ммного по типична а жени, дедо си скубят косите една друга, за дреболии. Такъв е нашата просветена буда, фатмака пожарникар.

Ма ти си голямо момче и знаеш как да постъпиш и отнесеш. Ама аз не съм, още и съм способен да nе давам лабаво или да цепя басми. Особено на селяндури. 

Jamas!

Редактирано от König (преглед на промените)

преди 12 минути, König написа:

Чувал ли си историята за Атиша и неговия асистент? В Тибет, където прекарал последните 12 г от живота си, той имал за помощник един монах, който имал ужасен характер. Бил мързелив, неизпълнителен и т.н. И тибетците казали на Атиша да го отпрати и че те ще се грижат за него много по-добре. Атиша отговорил: – В никакъв случай. Този човек е мой учител. Той проверява търпението ми всеки ден.

В случая не визирам Шунята и дано не вземе да се засегне сега. Говоря по принцип каква е ползата от това да общуваме с трудни хора.

преди 13 минути, scepsis108 написа:

...Атиша отговорил: – В никакъв случай. Този човек е мой учител. Той проверява търпението ми всеки ден.

Така и не стана ясно учител ли е или проверител....?! Или е поредната "просветлена" тъпотия ....! То и на мазохизъм прилича.... :)

Само на "теория" е абракадабра . На практика е просто и лесно :

Не спори с глупака-убий го! kaempfend_0010.gif

преди 14 минути, scepsis108 написа:

Чувал ли си историята за Атиша и неговия асистент. В Тибет, където прекарал последните 12 г от живота си, той имал за помощник един монах, който имал ужасен характер. Бил мързелив, неизпълнителен и т.н. И тибетците казали на Атиша да го отпрати и че те ще се грижат за него много по-добре. Атиша отговорил: – В никакъв случай. Този човек е мой учител. Той проверява търпението ми всеки ден.

В случая не визирам Шунята и дано не вземе да се засегне сега. Говоря по принцип каква е ползата от това да общуваме с трудни хора.

Съгласен съм, това щем, не щем трябва да се научим от живота. Всички срещаме такива хора и те всички ни учат на това да се справяме с такива. Но все пак има разлика в това , кой колко и какви е срещнал, по пътя си. Има някои са били от намазана старана на филията дет са вика, и са минали лекичко през някои неща, ама това не им е в полза. Защото са неозряли, и в живота са като гърмяни зайци. Има и други дето, в толкова кофти среда са израстнали, че елементарните неща за другия индивид които посочих, за него са луксове. Тогава това на което ще се научи човек е много различно. Но по подготвения и научения да се справя с всякакви трудности е човека изразстнал в по нелагоприятната среда. За него после, неща които за отгледания в саксия човек, са трудни и невъзможни, за него са супер лесни за разбиране. Това е животът всеки минава и научава задължително каквото му предостави живота.  

преди 9 минути, by_chechi написа:

Така и не стана ясно учител ли е или проверител....?! Или е поредната "просветлена" тъпотия ....! :)

Има символика и смисъл, които трябва да се улови. Това е унувесална инструкция, описваща метода на правилно отношение и развие, нищо друго.

преди 11 минути, König написа:

.....

Проблем създават безочието , нахалството и наглостта , тъпото упорство най-вече - Агресивното невежество !

При това се проявява на всяко ниво - ограничения няма !

"на 4/12/2016 в 15:16, Śūnyatā написа:

985 лева пари ли са? Та в Гърция 500 евро са социалните помощи. Обичам България и винаги ще я обичам, както и хората, защото ние сме едно древно семейство и никога няма да емигрирам, въпреки че имам възможности (някои колеги заминаха вече за Ирландия, Канада, в момента офицер напуска за да иде в САЩ, там като доброволец в пожарната му давали повече пари отколкото тук на офицерска длъжност. Ако исках да изкарвам истински пари, просто щях се възползвам, за себе си, да замина за Испания например, но не съм гей и сигурно няма да пробия по фиестите и стадионите, щото не мога да лапам  Не мога да оставя хълмчетата, горите и потоците също, те са част от мен и аз част от тях. Не изпитвам негативни чувства към вас, но в постовете на Саунд и Кьониг не виждам нищо положително, нищо будистко. Да си хомосексуалист - не е будистко. Да си мързеливец на село, пиявица смучеща пенсията на баба си, която цял живот се е трудила - също. В това което пиша няма омраза, ненавист и злоба, просто констатирам че няма нищо общо с Учението на Буда. За мен съм постигнал всичко което съм си поставил за цел, така че злостните ви коментари не могат да ме засегнат по никакъв начин. Буда да ви е на помощ"

Оххх не мога, честно корема ме боли от смях с тоя палячо. Ей Чеп, ела да си видиш стоката, и ти за този бастун тука ще ми говориш че бил просветен и имал паравелен възглед. Хаха това автоматично та прави и теб абсолютен палячо.

преди 7 минути, by_chechi написа:

Проблем създават безочето , нахалството и наглостта - Агресивното невежество !

А добре дошъл, това е което аз винаги съсм порицавал. Ето тука по цитирания въпросен участник, кажи ми колко агресивно е подобно невежество?

преди 12 минути, König написа:

.....

В това отношение нищо не можеш да промениш с приказки (писано) .......! Тъкмо обратното - бетонират си главите ! Никакъв разумен довод не е в състояние да ги разклати....Така , че хабиш се напразно ! Отминавай......"Страничен пас" и Забравяй ! :)

преди 36 минути, by_chechi написа:

В това отношение нищо не можеш да промениш с приказки (писано) .......! Тъкмо обратното - бетонират си главите !

Точно, аз за това го правя. Та се бетонира и да не се забравя, да остави опечатък дълбок, който ще се помни. 

Аз преди всичко Чечи съм мъж, и най малкото не оставям някъв да се упражнява на мен, особено пък като го знаеш наистина на живо колко е смотан и грозен. Представи си че сме в едно помещение, всички тука заедно. И искам да видя аз дали на някой ще им стиска въобще да се обадят, пук камоли с тона и глупостите с което го правят тук. А да не говорим, че още от самото начало ще хфърчат зъби, суполи и кръв. Това е основно правило в самасара. А за нещо друго, за друго отношение ми ти не виждаш ли че в Бг няма нищо друго, освен злобата зависта и нещастието. Ами тогава всички на екек, всеки както може сам да се оправя. Което значи, никакъв респект и уважение не може а се очаква по дефолт към подобни, трябва да се спечели, и то се дава на много малко и само специални хора. Така че които иска война да заповяда, само че после да не ми хленчи и оправдава, да ми ревкуни. Като няма качествата и способностите въобще да не се напъва и си седи на ебания гъз. Така може и да му се размине. Закони на улицата, там има морален кодекс, и които го нарушава, плаща. А тикива като Вунята, кавали, намат никакъв шанс да пробият там. Такива като него знаеш ли какво ги правят, ебът ги. Ей така за назидание и за резил да е пред всичи, да знаят какво се случва с кавалите.

Това е моя свят, не накви женски прищявки на Вунята и подобни. 

Не виждам какво му е хубавото да се вадят нагативни неща от минало време. Човек си вади изводите от грешките си и продължава напред. Моите съм си ги извадил затова няма смисъл да вадя всичко което е избълвал Кьониг, това дори е невъзможно :D А на лични имам такива неща от Кьониг за Скепсис, че чак да му се доплаче на човек. Предпочитам да не ги гледам тези неща, макар че някои виждат в тях уникални практики. Затова ще си замълча. Успех на всички!

преди 16 минути, König написа:

...Аз преди всичко Чечи съм мъж....

Така де !

Преодолей го с увереност в себе си и спокойствие ! Не му давай вниманието , което настоятелно иска....при това съвсем безплатно ! :)

Днес го засипа с "манджа" :) :

" Един за всички дава - всеки за себе си взема ! Кой колкото може ! "

преди 20 минути, by_chechi написа:

Никакъв разумен довод не е в състояние да ги разклати....Така , че хабиш се напразно ! Отминавай......"Страничен пас" и Забравяй ! :)

Да отминавам викаш? Да осатвям? Да бе да, аз тря си прежаля вече окончателно. Значи викаш на накой дето ми се упражнява да го съавям, дето ма изкарава гей? той да се радва че просто не си струва да го намеря и да му покажа аз лично, кой какъв е. Или викш да оставя че мухлата ми говори в жеснки род? И това ли викаш? О не, не и с мен. какъв късмет че н е сме лице в лице, нещата щяха да много по различни.

преди 5 минути, Śūnyatā написа:

Не виждам какво му е хубавото да се вадят нагативни неща от минало време. Човек си вади изводите от грешките си и продължава напред. Моите съм си ги извадил затова няма смисъл да вадя всичко което е избълвал Кьониг, това дори е невъзможно :D А на лични имам такива неща от Кьониг за Скепсис, че чак да му се доплаче на човек. Предпочитам да не ги гледам тези неща, макар че някои виждат в тях уникални практики. Затова ще си замълча. Успех на всички!

Пък ти е бастун. Кви неща имаш пак е селяк, а пак някакви измислици ли е, интриги? Ти ква поука си си взел бе мишок? Нали та гледам къв селянин си още и по голям такъв ставаш. Мен можеш да ма цитириш колкото си искаш, аз съм невеж всичко ми е простено. Ма ти как ще оправдаеш написаното като си просветен е? С какво ще го оправдаеш? Можеш само със селянията си да го опрадаеш. Мен само можеш да ма хванеш и да ма поразкараш. Щот от такива мижитурки като теб, от давна не се впречатлявам. Нещасник гладен.

преди 15 минути, by_chechi написа:

Така де !

Преодолей го с увереност в себе си и спокойствие ! Не му давай вниманието , което настоятелно иска....при това съвсем безплатно ! :)

Днес го засипа с "манджа" :) :

" Един за всички дава - всеки за себе си взема ! Кой колкото може ! "

Казва се, наранил съм го. Нереза с кофата за прасето, с пумия. Това е което заслужава един нерез. Кефиш ли са ся е фатмак, хубу ли ти е? 

"Не било будистко да си хомосексуалист." 

Как може въобще нещо такова да си написал е есмешник?

за Шунаята говоря, това не може ей така просто да се подмине. 

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Не визирам и не визирам не е едно и също.

На скоро някой не визираше Мохини.

Баси просветлението ! ......значи ни будалкаш , а ?! Вярно , беше споменал че си просветлен ! :lol6:

преди 51 минути, König написа:

а символика и смисъл, които трябва да се улови. Това е унувесална инструкция, описваща метода на правилно отношение и развие, нищо друго.

Да. Една от инструкциите в ло джонг, която съм споменавал вече, но ще я припомня, се отнася до следното. Когато възникне смущаваща емоция, то (1) тя трябва да я разпознаем и признаем, (2) трябва да използваме съответната противоотрова и (3) трябва да направим всичко възможно тя да не възниква отново в бъдеще. Никъде не се казва, че трябва да и се отдадем като започнем да анализираме външните обстоятелства, които са я породили, понеже те са вторични фактори. Напр., ако някой ме дразни, то няма никакъв смисъл да започна да критикувам и обсъждам неговите недостатъци, понеже това, че ги възприемам и те ме дразнят означава, че съм изпаднал в нечисто, дуално, самсарично възприятие. 

преди 23 минути, Śūnyatā написа:

Не виждам какво му е хубавото да се вадят нагативни неща от минало време.

Освен като напомняне да не се допускат отново същите грешки, то зациклянето в миналото е безполезно. В крайна сметка, то не е налично в настоящия момент, а просто мъгляв спомен като тези, които има човек от сън, който е сънувал точно преди да се събуди.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.