Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

преди 5 минути, Мо_хи_ни написа:

Винаги. В живота никому и никога не са му се разминали последствията от неадекватността.

Да и ти го доказа много добре, Мерси за което. Защото ако видиш моята неосъзнатост как ме наказала, със сигурност твоята осъзнатост, едва ли ще успее. 

• Отговори 16k
  • Прегледи 919k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

преди 7 минути, König написа:

Бейби колкото и страно да ти звучиаз доста съм се занимавал с жени

Нали уж беше гей.

Аз тъй и не можах да ти фана спатиите...

Кога лъжеш, кога мажеш. Само да върви омаскаряването

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

преди 4 минути, Мо_хи_ни написа:

Да, така е. Потресаващи познания демонстрираш с всеки свой постинг. 

Ми представи си колко миндили са са опитвали преди? Можеш ли?

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Нали уж беше гей.

Аз тъй и не можах да ти фана спатиите...

Кога лъжеш, кога мажеш

За това питай Вунята, той знае по добре от мен какъв съм. А ти си го приел и му вярваш, отдаваш му респект, на селянията. Ми него питай тогава, кво питаш мен.

преди 4 минути, König написа:

Ми представи си колко миндили са са опитвали преди? Можеш ли?

Не знам, аз в такива реалности не обитавам. Това е все едно да ме питаш - знаеш ли колко е кофти животът на дъждовния червей? Нямам представа, имам само представа за човешкия живот.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Ако е обусловено, може да е вярно или невярно. Може и да има нещо вярно или невярно. 

Но за крайната реалност не се знае знае ли се.

Точно заради вярващите в крайни истини, реалности и същности Буда е споменал (много пъти), че е добре да страним от глупаците, от състрадание, да не наливаме масло в огъня.

Няма как да станеш просветлен, ако не се стремиш да станеш такъв, да тръбиш "аз съм невеж, ще правя какво си искам" е точно маргинално съществуване, както пише колежката.

Да се стремиш, означава според Буда, да имаш спокойна мисъл, спокойно слово и действие. Това е съвършеното знание водещо до освобождение. Другото къде води си е кармичен проблем на проектиращите го.

Не знам, аз в такива реалности не обитавам. Това е все едно да ме питаш - знаеш ли колко е кофти животът на дъждовния червей? Нямам представа, имам само представа за човешкия живот.

Аз пък имам представа, щастливо е. Или поне по щастливо е от теб, защото е нобременено с най елемнтарините недостатъци на женското съществуване, като теб. Така че, въобще не се чуди. хахаха

преди 6 минути, Śūnyatā написа:

Точно заради вярващите в крайни истини, реалности и същности Буда е споменал (много пъти), че е добре да страним от глупаците, от състрадание, да не наливаме масло в огъня.

Няма как да станеш просветлен, ако не се стремиш да станеш такъв, да тръбиш "аз съм невеж, ще правя какво си искам" е точно маргинално съществуване, както пише колежката.

Да се стремиш, означава според Буда, да имаш спокойна мисъл, спокойно слово и действие. Това е съвършеното знание водещо до освобождение. Другото къде води си е кармичен проблем на проектиращите го.

Гледй си работата е фатмак, ти освен да си извисен някъде из небесата можиш ли е? Преди да ми са прайш на много голям, си виж осрания ти задник. първо го измии и избърши. Тогавай идвай да ми позираш просветление. Смешник. 

Аз пък имам представа, щастливо е. Или поне по щастливо е от теб, защото е нобременено с най елемнтарините недостатъци на женското съществуване, като теб. Така че, въобще не се чуди. хахаха

Ами, наслаждавай се на щастието си тогава, вместо да се опитваш да си обясниш реалности, до които нямаш достъп. 

Няма начин един дъждовен червей да разбере света на един човек.

Нужна е трансформация.

преди 6 минути, Мо_хи_ни написа:

Ами, наслаждавай се на щастието си тогава, вместо да се опитваш да си обясниш реалности, до които нямаш достъп. 

Ама Рамус май най му е натоварил ремаркето. 

Аз си имам  достъп до моята реалност, друга реалност не ми трябва. Аз не съм мухлини, да търся да се наместя в реалностите на другите. И моята си ми върши чудестна работа, така че пак переш греди. Чакам та видя какво още ще изровиш, какво ще измислиш? Какво ли не опита, нищо не ти свърши рбота, не можа да ме убедиш, да ме укротиш. Както си се преставяш, като някаква опърничава. Или си изцъка козовете вече, тва ли ти беше тежката артлиерия бейби? Хахаха 

Нали уж с една дума на малкия си пръст ще на въртиш? Ко стана, нещо май не въри. Хахаха

преди 12 минути, Śūnyatā написа:

Другото къде води си е кармичен проблем на проектиращите го.

Още от този свят мога да кажа, кои ще се преродят в гладни духове, ама да не ги стресирам...

Ама Рамус май най му е натоварил ремаркето. 

В ремаркето е проблема, а не в "другите". Ремаркето не е доволно от мястото си в съществуването и смята, че всички останали по-висши форми на съществуване следва да бъдат "смачкани", защото как така някой ще е по-различен - всички трябва да са само ремаркета. Това е неговият начин за компенсация за това, че не е успял навреме да се трансфорира адекватно. Само ако успее да ги "смачка", ще получи удовлетворение, такава е логиката на посредствеността. 

А по наслаждаването е фатмака, той знеш ли как се наслаждава на 20 годишното мицубиши, с екстри? И газово за 1 500 лв? Ей тва е истински мъж за теб, аз съм сигурен. Дето си хвърля фуражката на задното стъкло като идва от Перник до Казанлък. Ко го спарт ченгетата, да им говори на колеги дирекнто. Тия номера само фатмаците ги знаят. А да не говорим че обекта му на гордост, тъпата трошка, е купена най вероятно с кредиче от 15 000 лв, дето ги зарибиха всички фатмаци, и ще ми го плаща цял живот. Значи цял живот ще става абонат на банките да може да се наслаждава на екстри?  WOW, ей на тва му викам аз просветление и да намери човек смисъла на живота. Хахаха

Само ако успее да ги "смачка", ще получи удовлетворение, такава е логиката на посредствеността.

И като ги смачка няма да получи удовлетворение, но мисля да не му казвам. Да се мъчи.

Мда…все другите какви били…

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Още от този свят мога да кажа, кои ще се преродят в гладни духове, ама да не ги стресирам...

Ти в коя сфера си сега е? Ти си в няколко сфери едновремено е пич. Коктейл, буламач от сфери. Комбинацията е уникална. 

И като ги смачка няма да получи удовлетворение, но мисля да не му казвам. Да се мъчи.

Досега не съм наблюдавала червей да успее да смачка слон, но нека опитва. ;)

преди 7 минути, Мо_хи_ни написа:

В ремаркето е проблема, а не в "другите". Ремаркето не е доволно от мястото си в съществуването и смята, че всички останали по-висши форми на съществуване следва да бъдат "смачкани", защото как така някой ще е по-различен - всички трябва да са само ремаркета. Това е неговият начин за компенсация за това, че не е успял навреме да се трансфорира адекватно. Само ако успее да ги "смачка", ще получи удовлетворение, такава е логиката на посредствеността. 

Ти за висша форма на съществуване ли се имаш? Абе знаех си аз, не ти е чиста работата. А каква висша форма си, ще споделиш ли? :lol6:

Редактирано от König (преглед на промените)

Ти за висша форма на съществуване ли? Абе знаех си аз, не ти е чиста работата. а каква вицша форма си, ще споделиш ли? :lol6:

Да, аз съм по-висша форма на съществуване. Проблем ли ти е? Защо?

Досега не съм наблюдавала червей да успее да смачка слон, но нека опитва.

А, може да му смаже...

ходилата от долната страна

Не, не ми епроблем, напротив. Радвам се , че най накрая си го призна официално. Колко време да та ровя да си признаеш. Сега вече е съвсем друго. :laughing4:

И аз не мога да го разбера. Нали уж досега му беше кеф да е в низшата форма на съществуване. 

А, може да му смаже...

Гледната точка на червея е от значение в света на червея - тя там работи. Но когато влезе в контакт с реалността на слона, може да е фатално, ако гледната точка продължава да е същата. Ето за това е нужна адекватност и бърза мисъл.

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

А, може да му смаже...

Ми ако си някаква 200 килогрмова слоница, няма да мога да та смачкам сигурно. А и защото няма да поискам. Ся изкарай ма и някъв дет си пада по цуцолани, слоници. Не бейби мерси, никъв шанс. Видя ли да ми се тръска като малиби в чиния, направо да изчезва. Така че, автоматично отпадаш. 

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

И аз не мога да го разбера. Нали уж досега му беше кеф да е в низшата форма на съществуване. 

Аз съм формата каквато съм, ня мога да бъда друга. а дали съм висша или нисша, интересува само вас. Елемнтарни просто.

Гледната точка на червея е от значение в света на червея - тя там работи. Но когато влезе в контакт с реалността на слона, може да е фатално, ако гледната точка продължава да е същата. Ето за това е нужна адекватност и бърза мисъл.

Въбще при слоници няма даже и да припаря, пук камоли там другото дето си са опитала да кажеш.

Ето за това е нужна адекватност и бърза мисъл.

Нужна е и не е нужна. Това е правилния възглед. На червея му е нужна, за да си запази вмирисания живот и да си доизстрада кармата на червей.

На слона му е се тая, кой ще му смаже ходилата от долната страна.

Ареее ееее, отворени. Цялата гилдия Чепска, ко стана е, с един Кьониг не може да са оправите е. Да ми покажите, колко и къв е, да го засрамите, да го накарате да замълчи унижен. Хахаха :lol6:

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

Нужна е и не е нужна. Това е правилния възглед. На червея му е нужна, за да си запази вмирисания живот и да си доизстрада кармата на червей.

На слона му е се тая, кой ще му смаже ходилата от долната страна.

Кой ти каза че, живота на червия е вмирисън е? Много си му е хубав даже, такъв е какъвто трябва да бъде, там където се намира. Ама на висшите форми на живот, те май не са си на мястото си, и на тях им мирише май на фтасало. От вас, е собствена миризма е. Ама трудно да се усети такъв сам. 

Редактирано от König (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.