Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

Скучна ли е смяната? Да звънна че има у нас пожар?:biggrin:

• Отговори 16k
  • Прегледи 919k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

преди 41 минути, sound написа:

Зоркото Око на тебе - такъв проницателен поглед имаш

мдааа - второто ми име е Холмс, а мярката за дедукция е "рам". Мери се само в цели числа. Ако е под единица все едно липсва. Естествено че бог го мери, просто да те светна предварително да няма празни очаквания.

преди 28 минути, sound написа:

време на съдебните експерти, да отсъдят

Само бог дава времето и само той отсъжда. И го направих вече

Недей да светотатстваш напразно, да не получиш наказание и да ти сменя кармата с тая на гнида. Понеже съм справедлив - казвам го предварително да си знаеш, та поне едно очакване да не е празно...

Затва още нямаш кур-ажа да станеш ученик. Друг е въпроса че не те ще никой - на колко много предложих - "мъка, не става" отговориха. Няма да ги изнасилвам ората - поне са честни и си казаха квото си е.

преди 9 минути, _ramus_ написа:

мдааа - второто ми име е Холмс, а мярката за дедукция е "рам". Мери се само в цели числа. Ако е под единица все едно липсва. Естествено че бог го мери, просто да те светна предварително да няма празни очаквания.

Само бог дава времето и само той отсъжда. И го направих вече

Недей да светотатстваш напразно, да не получиш наказание и да ти сменя кармата с тая на гнида. Понеже съм справедлив - казвам го предварително да си знаеш, та поне едно очакване да не е празно...

Затва още нямаш кур-ажа да станеш ученик. Друг е въпроса че не те ще никой - на колко много предложих - "мъка, не става" отговориха. Няма да ги изнасилвам ората - поне са честни и си казаха квото си е.

Аве вживян, ти кви филми си разкаваш на себе си е? Тръгнал да дугите да търиш кусури.

И къв Бог е, ти в час ли си е.

Да ти става ученик някой на теб, ми то да отиде да се гръмне директно предварително най добре. Да си спести целия процес по побъркване покрай Ремуса. Цалата ненужнда драма с която ще удавиш и задушиш. Уф не, дано да нямам такава съдба от Бог.

преди 17 минути, _ramus_ написа:

.....

Колко добре се изразяваш, когато заемеш мястото си - разбира се, имам предвид божествения трон. (: 

Няма лошо да го играеш ментора, в тази и без това по- скоро незначителна среда - ма не се опитвай да го криеш, че другите им е ясно и по този начин се опитваш да ги изкараш по- глупави отколкото са.  

Инак радвам се да чуя, че и в БГ вече се намирали стойностни учители - дано да е така  ..... ала ти нали не си примера за тях? :Д

преди 17 минути, König написа:

.Да ти става ученик някой на теб, ми то да отиде да се гръмне директно предварително най добре. Да си спести целия процес по побъркване покрай Ремуса. Цалата ненужнда драма с която ще удавиш и задушиш. Уф не, дано да нямам такава съдба от Бог.

(((:  аз бих помолил бог включително да нямам съдбата и да ми е ученик :Д  това е голям кривиндел братче - вечния коректив на някого, та огледало, та отражения, ма вече за едната думичка  от три реда се хваща разбираш ли и в/у нея удря един стабилен ферман. Егата у религията бясна - ама е на, не щат да ме допуснат в нея: не минах астрал контрола.  Веждата по- 'итър, въобще не приема ученици, а раздава уроци във виртуала напълно безплатно и съвсем безкористно, да се облагодетелстват всички - и така няма карма: прави си сметката той, критично мислене му се казва. :Д

преди 4 часа, Shiniasu написа:

1. Себе-природа от условия и причини е безсмислена.
Себе-природа, получена от условия и причини,
би била нещо направено.

2. Как е възможно да има себе-природа,
която е създадена?
Несъмнено, не-създадена себе-природа
също е не-зависима от друга.

3. В отсъствието на себе-природа,
как е възможно да има друго-природа?
Защото себе-природата на друго-природата
се нарича друго-природа.

4. Без себе-природа и друго-природа,
как е възможно да има съществуващо?
Защото съществуващото се установява
само когато има себе-природа или друго-природа.

5. Когато няма съществуващо,
тогава няма и не-съществуващо.
Промяната на съществуващото е,
която хората обикновено наричат не-съществуващо.

6. Онези, които виждат
себе-природа и друго-природа,
съществуване и не-съществуване,
не виждат истината в посланието на Буда.

7. В наставлението към Катяяна двете теории –
„съществува“ и „не съществува“–
биват отхвърлени от Блажения –
вещ както в съществуването,
така и в не-съществуването.

8. Ако съществуващо се определи чрез субстанция
(prakrti),
тогава не би могло то да не съществува.
Промяна на субстанцията
със сигурност не е смислена.

9. Ако субстанцията е не-съществуваща,
кое би се променяло?
Ако субстанцията е съществуваща,
кое би се променяло?

10. „Съществува“ води до вкопчване във вечността.
„Не съществува“ води до вкопчване в нищото.
Мъдрият не бива да разчита
нито на съществуването,
нито на не-съществуването.

11. „Това, което съществува чрез себе-природа,
то не може да не съществува“,
имплицира етернализъм.
„То не съществува сега, но е съществувало преди“
имплицира анихилация.

От Муламадхиямака карика

Не знам, според мен написаното си е съвсем матефизично. Това, доколко е практично, всеки сам определя за себе си.

Би ли конкретизирал какво точно ти изглежда като метафизично? Това е Средния път, отвъд крайностите и метафизиката, точно затова е практичен. Текста ти ли го преведе?

преди 13 часа, _ramus_ написа:

Сега - всъщност въпроса ми беше -

Защо и според кого нещото, наречено медитация, да има само и единствено значение дали изпитваш чувства и емоции? (без да засягам въпроса какви и кои чувства или емоции)

Неслучайно задавам този въпрос, защото по принцип той е значим, поне според мен. С него се задава сериозен вектор, който е твърде показателен за ставащото в психичното.

Как така "да има само и единствено значение дали изпитваш чувства"? Не те разбирам.

преди 7 часа, König написа:

Мерси. Но има и друг момент който също се изпуска. В много случай това което се говори е точно така, спор няма. Но има разлика в това, кои какъв смисъл влага в него. Естестевено че феномените нямат присъщо съществуване, но това е важно на определено ниво да се знае и по скоро осъзнае. А това е в медитация, в контекста на медитацията нямат присъщо съществуване. Това е така защото само в моменти на осъзнато постигнато естествено присъствие , и безпристрастно наблюдение, само тогава се вижда тяхната илюзорност. А не когато човек е мислил само, и с мислене и някаква логика извлечена от интелект, да е достигнал до това разбиране. Ама да не го е преживял, а само чрез преживаяване се осъзнава, а с мислене се предполага. Толкова е тънка разликата, ама толкова съществена. И не спирането на четене на други мисли и информация е което трябва да се направи. По скоро трябва човек сам да осъзнае собственото си устройство и структури на ума, там да спре и насочи някои неща. Да влезе в системните настройки, в биоса. Да излезе там в непозната земя, там да навлезе в непознатото и там да разкрие картата, както се казва. От собствената си автоматизация и от страха да не се попадне в някяква безднна, да не ти падне моста и да няма връщане назад. Това е което трябва да се преодолее, но само с метод на който можеш да се довериш. А всъшност, методът е да те научи как да го направиш сам, а не метода да го направи вместо теб. И в това има огромна разлика ама пак е друга тема на разговор. Пробойните са много, от всякъе влиза вода. Лодката потъва, нужно е действия конкретни, а не философстване. 

Един Акцент :

"

След това Буда попитал Субхути: „ Как мислиш, Субхути, Буда достигнал ли е до най-висшия, най-завършения, най-пробудения и просветлен ум? Преподава ли Буда някакво учение?”

Субхути отговорил: „Доколкото успях да разбера учението на уважаемия Буда, няма такова нещо като независимо съществуващ обект на ума, наречен най-висш, най-завършен, най-пробуден или просветлен ум. Нито има независимо съществуващо учение, на което Буда учи. Защо? Защото ученията, които Буда е разбрал и за които говори, не могат да бъдат считани за отделни, независими неща и следователно, не могат да бъдат описани. Истината в тях е непобираща се и неизразима. Тя нито е, нито не е.

Какво означава това? Това означава, че Буда и учениците му не се просветляват по установен метод от учения, а от вътрешно интуитивен процес, който е спонтанен и е част от тяхната собствена вътрешна природа.”

.......................................................

Това означава , че Буда и учениците ми не се просветляват по установен метод от учения , а от вътрешно интуитивен процес

, който е спонтанен и е част от тяхната вътрешна природа " 

......................................................

Няма Универсален Метод  за Еднакво Развитие и Еволюиране .

Точно защото е Интуитивен  процес , също правилно и СПОНТАНЕН и е част от Вътрешната Структура , която колкото и да им се 

иска на някои да е Еднаква за всички - НЕ Е ! 

Ха кажи ми сега , Улавяш ли Сходство с онова , което аз споделям за Персоналният Път и за Нивата и "етажите" , които 'рисувам" ?

Медитацията не е нищо друго , освен Разговор със себе си в Тишина .

Можеш да разговаряш навсякъде със себе си , стига да умееш да изключваш "околната среда" .

Онова , което върти "Колелото" е Закономерен Принцип и Закон - ПРИЧИНА >СЛЕДСТВИЕ >ПОСЛЕДСТВИЕ 

От това не може да се ИЗБЯГА . 

Следователно искаш или не искаш Процесите ще си се Случват , оттам нататък вече е Нужно да се ОБЯЗДИ  Възприятието и да се намести Опитът с Познанието , което се Извлича и да се "оформят собствените детайли към картината " .

Целият този Механизъм си Протича - Независимо от личните желания !

И дали ще искаш да го Разгърнеш и Поемеш - там е ИЗБОРЪТ И ВОЛЯТА .

Има една яка сентенция :

Когато имаш Желание - Търсиш Начин 

Когато няма Желание - Търсиш Причина !

Та в този ред на Мисли , когато когато ти дойде Просветление за нещо и го подложиш на "критика щот така било писано в книжките някъде' ...

Адиос ! 

Птичето кацна и ОТЛЕТЯ ! 

Ще си стои в Коловоза обекта и в 'омагьосаният кръг " , от който излизане нема , докато не се Прозре Личната "лампичка" .

На всяка Структура Картината е РАЗЛИЧНА ! 

Щото Нивата са Различни , Програмата е Различна , Пътят е Различен .

Ей това , ако може да се асимилира - Раят ще се Приближи с няколко Идеи по-близо .

............................................................

преди 48 минути, Любомир Ико написа:

Как така "да има само и единствено значение дали изпитваш чувства"? Не те разбирам.

Иска да му "положиш " Основа , за да си Изведе шаблона на светло .

Едва ли ще ти хареса , ама пробвай де .. :D

Редактирано от _sirena_ (преглед на промените)

преди 1 час, Любомир Ико написа:

Не те разбирам.

да, това е достатъчния и показателен отговор в случая. Толкова рядко се среща откровеност, особено сред този театър на бледи сенки...

преди 21 минути, _sirena_ написа:

Иска да му "положиш " Основа

не можеш да ме усетиш, дори. Няма шанс и за разбиране. Никакъв. Студено... направо ледено, почти до абсолютната нула.

преди 6 минути, _ramus_ написа:

да, това е достатъчния и показателен отговор в случая. Толкова рядко се среща откровеност, особено сред този театър на бледи сенки...

не можеш да ме усетиш, дори. Няма шанс и за разбиране. Никакъв. Студено... направо ледено, почти до абсолютната нула.

Дали ? 

Я помисли пак ! 

Спестих "фермана - шаблон' на Любо :cool:

Я пак си помисли дали не те Усещам .

Как живееш с тия фантазии, Миме. Дали живееш въобще - къде, кога и сред кое...

Няма нищо за мислене, мисленето - това е нещо, което не е от твоя свят.  Някога, някъде, когато оставиш ДНК-то. Или то - да остави теб. Щото още липсваш, още не си се раждала, само се пъчиш с фантазии.

преди 8 минути, _ramus_ написа:

Как живееш с тия фантазии, Миме. Дали живееш въобще - къде, кога и сред кое...

Няма нищо за мислене, мисленето - това е нещо, което не е от твоя свят.  Някога, някъде, когато оставиш ДНК-то. Или то - да остави теб. Щото още липсваш, още не си се раждала, само се пъчиш с фантазии.

:* Лягай ! 

Неподвластна съм на Шаблони .

аз и да легна... това не променя нищо - нито за сянката, нито за фантазиите, нито за сънуването на Мимето...

И да ти е много интересен биберона, той си е обикновена залъгалка - може да е сладък, да подава усещане за сигурност... Иначе ги редиш думичките - но ти не си им автор, не са твои думички, през сянката и съня й идват - отнякъде другаде. И въобще не е ДНК-то. :) Детски му работи...

преди 6 часа, _ramus_ написа:

аз и да легна... това не променя нищо - нито за сянката, нито за фантазиите, нито за сънуването на Мимето...

И да ти е много интересен биберона, той си е обикновена залъгалка - може да е сладък, да подава усещане за сигурност... Иначе ги редиш думичките - но ти не си им автор, не са твои думички, през сянката и съня й идват - отнякъде другаде. И въобще не е ДНК-то. :) Детски му работи...

Аеее Ремусе, ти си ебахти жумя честно. Ти кат си толкова велик, що никой не ще да ти слуша приказките е? Задавал ли си, си този въпрос? И вместо да си мислиш че те просото не могат да те разберат защото ти си прекалено умен и извисен, си погледни по обективно на себе си. Така ще видиш, надявам се, че не си супер Ремуса за които се мислиш. Напротив, имаш едно много елементарно нещо в себе си, нещо което издава целата конструкция. Ти си просото супер егоцентриран, и си даваш сам много високи оценки. А те както са от теб самия за теб самия, се вмерисват и започват да се вкисват, хвалбите за сами себе си. И от там една непоносима вътрешна миризма, която не ти дава мира, побърква те. И се чудиш къде да идеш, какво да направиш, да се отървеш за малко от нея. Ма за това тря да слезеш от небесата на земята, при просотосмъртните. А те понеже са супер невежи, не пропускат да ти кажат колко не си. И от теб нищо друго няма да се запомни, след 20 години психофорумно циклене. Нищо не си, една Сиренка та прай луд, как само всеки си получава каквото е заслужил. Рамус толкова си втръснал приятелю, че вече към теб е автоматизация. Видиш ли Ремус, о не, мерси .Всеки просто предпочита да избяга от колкото да се разправя с теб. Естествен процес, копеле, който пази от тава да не би някой смешник да не стане нещо от него. Това никога не е допускала истината, тя винаги дава и поставя където му е мастото. И от мен, да не забрая да ти предам лични поздрави и отношение, щот няма да съм аз де. Само да ти кажа че, си такава смешна карикатура, на фона на всичко останало, че даже на мен ми се виждаш пълен жум, на най тъпия. А ти щом някой като мен не можеш да убедиш, къде си тръгнал може би. Сигурен съм че си много ама много нещастен от собственото ти полижение и живот, натрупал си толкова недоволство кото лееш по другите, но не можеш да прекриеш че идва от теб, самия, от собственото си недоволство от всичко което си като човек. Ама точно това ти се пада, как хубаво ни показваш и с жив пример. И наистина тря много да е гадно след такива претенции които има някой за себе си да не му откликнат с уважението което той си е казал че заслужаа. За това и ще си згънал чдърите и ще се чудиш кой къде да ти обърне внимание. Просто си изцъкан вече, приеми този факт и остави еволюциата да поеме всичко в свои ръце, и ткива дрисльовци като теб, да ги прати да ходят да се упажняват духово. :laughing4:

Редактирано от König (преглед на промените)

Психическият запек е интересно за наблюдаване яление.

преди 9 минути, Мо_хи_ни написа:

Психическият запек е интересно за наблюдаване яление.

Не дърпай дявола за опашката, да не те залее психическа диария...

преди 28 минути, Реджеп Иведик написа:

Не дърпай дявола за опашката, да не те залее психическа диария...

…медитативния ни мастодонт - така да рухне…

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Згъна чадърите

…когато цитираш авторитети от подобен калибър, слагай поне кавички…

преди 8 часа, _sirena_ написа:

Има една яка сентенция :

Когато имаш Желание - Търсиш Начин 

Когато няма Желание - Търсиш Причина !

Това особенно ми хареса, точно така е. И това се опитвам да обесня на един нов участник тук. Всичко се вижда много ясно когато човек знае какво и къде да търси да го види. И в крайна сметка точно тези малки и незначителни неща в ежедневието, на което не се обръща много внимание, са най ванжните. А не по скоро на големите неща, да се знае, да се пъчи човек, там се инвестира много енергия и време, което е абсолютна загуба на ресурс. Концентрирани там в това, в желанието да бъде човек какъвто си се представа, пропуска елементарни незначителни неща тук и сега. И просто се витае, извеян се носи човек из разни мисловни делириуми. А трябва да се обърне повече внимание към себе си, да се опита да не иска да е някой който не е. Да се приеме и бъде себе си. Ама в това няма никаква триумфалност, няма заря, неям аплодисменти. Така ще е докато сме актьори на сцената на живота и го живеем само за да обираме овации.

преди 10 минути, Мо_хи_ни написа:

…когато цитираш авторитети от подобен калибър, слагай поне кавички…

"Занаят не се дава, занаят се краде !"

Колю Фичето

преди 9 часа, _sirena_ написа:

Медитацията не е нищо друго , освен Разговор със себе си в Тишина .

Можеш да разговаряш навсякъде със себе си , стига да умееш да изключваш "околната среда" .

Съгласен съм до някъде, зависи какво значение влагаш в "разговаряш" със себе си. Това може да се тълкува по много начини, и за това е важно да се уточнява. Разговор със себе си не трябва да значи, някакво умишлено мислене и критизиране на себе си или някакви мисловни самоанализи. Това не е което трябва да се направи, това е заблуда на все още не достатъчно самосъзнат Ум. Медитацията е по скоро е опит за неправене на "нищо", в смисъл опит да се отпусне и не остави случващотот се да определя състоянието му. Което е много трудно защото навика е да е зает ума със всякакви мисловни процеси.  Да успее не да изключи от околната среда, ами напротив. Да я усети и включи в медитацията. Защото както външната така и вътрешната среда трябва да са в баланс и хармония за да може да получи правилната симбиоза. Медитацията е просто едно 100% присъствие, тук и сега. Което включва всичко което се случва в този момент, и всичко заедно в съвкупност, с осъзнатост може да бъде просто безпристрастно наблюдавано като процес. Не е никаква изолация от нищо. А това сътояние на отпуснатост в ума, го пречиства и презарежда, защото е оставен на мира. Не го тормозят ежедневните замърсявания които му изцеждат енергията и го отслабват. Чел съм даже че 20 мин чиста медитация, се равняват на 5-6 часа здрав сън. Толкова полезна е този вид отпочиналост, че регенерира много бързо ума. А има хора спят по 10 часа и пак стават уморени и ненаспани, ами защото ума дори и по време на сън не се отпуска да си почине и така натрупва неспокойство което става хроничен фактор в Ума и така поражда много проблеми, включително и здравословни. За това да се научи човек, првилно да използва медитацията за постигане на точно този терапевтичен ефект, трябва да се отдели значително внимание и време за неговото разбиране, което е свързано с много практика и саможертва. Малцина са тези които са готови на нещо подобно, както се вижда по тук примерно, само Скепсис и аз се опитваме да говорим за медитация, и няма никакъв интерес от други. Което е ммного показано.

преди 37 минути, Реджеп Иведик написа:

"Занаят не се дава, занаят се краде !"

Колю Фичето

Ама ти знаеш ли как се краде знаята е? Аре обясни ми да та видя колко ги разбираш. Обясни ми какво значи да се открадне занаят? 

Так е мили мои форумни дружки. Така ще кодкудякате наоколо без даже да може нещо да направите. Нищо ми няма много съм си добре даже, виждам само как всичките на които съм се раздал, ми давате распект. Мерси много няма нужда, и за Чепа всичко което съм казал е самата истина, и за мухлини, и за Вунята и за Рамус. Живейте с това. 

И да ме черпите една бира някой ден, щот такава услуга съм ви направил, осветил съм ви аспекти за които не подозирате че ги имате. Колко съм състрадателан само. :lol6::laughing4:

Новата клика гледам перфекто работи, добре змазана машина. Голям чадър Чеп, тук на къс пас лафчета, а пък Вунята инкогнито дава лайкове. Охх ще ма утрепете. :lol6:

Редактирано от König (преглед на промените)

преди 24 минути, König написа:

Колко съм състрадателан само. :lol6::laughing4:

О не, най-обикновен комплекс за малоценност.

Цитат

Прояви и симптоми

Комплексът за малоценност често се засилва от външни причини и се проявява чрез различни симптоми, като: затваряне в себе си, агресия и други опити за приспособяване към тези емоционални проблеми. Ако някой не е доволен от себе си, той не е доволен от целия свят. Всичко му е криво, хората са лоши. Симптомите на комплекса за малоценност се групират в две големи групи: 
•    Затваряне в себе си, включващо вглъбяване в себе си, свръхчувствителност и социална отчужденост;
•    Агресивно поведение, включващо прекомерно търсене на внимание, критикуване на другите, свръхподчинение на другите към себе си и безпокойство.

Затварянето в себе си се среща по-често от агресивните стратегии.  Индивидите, използващи първата стратегия са объркани и много плахи. В присъствието на другите са или неспособни да действат от страх или поради смущението са свръхактивни по много очевиден начин. Те са силно чувствителни към критика, обиждат се от чисто приятелски жестове, не приемат никакви забележки, защитават избора за съответното им поведение, изпитват силно желание за похвала и да получават голямо внимание дори за дребни неща. Социалното отдръпване е показател за страх от хората и липса на увереност в себе си, понякога изразяващо се в денонощно мечтаене да бъде завоевател, герой или пък да бъде страдалец-мъченик. 

Макар и агресията да се използва по-рядко от затварянето в себе си, то е по-жестоко. Прекомерното търсене на внимание и известност води до пренебрегване на всякакви принципи само да получи благосклонност от околните. Детето може да търси внимание чрез заекване, показване на характерчето си, и дори преструвайки се на болен. Възрастните хора търсят внимание чрез избухлив характер, рязкост и язвимост спрямо другите хора и чрез постоянна раздразнителност. Критиката на другите хора е опит да се проецират собствените чувства за малоценност върху другите и да се намали чувството за лични провали и загуби чрез посочване на провалите  на другите. Свръхподчинението и покорството е често използвана стратегия за компенсиране на слабостите си. Също така необоснованото безпокойство за много неща може да е резултат на липса на самоувереност. https://sites.google.com/site/petervilkov/infirioritycomplexкомплексзамалоценност

преди 4 минути, Мо_хи_ни написа:

О не, най-обикновен комплекс за малоценност.

Ами на твоите комплескси защо не поставиш диагнози? На разтройствата и кризите? Аз съм много по стабилен от теб, не изпадам в биполярни разстройства.

Знам че та кефя, признай си. Интересувам та, има нещо. Няма лошо бейби, нормално е. Ма проблема е че ти не ма кефиш, нищо интересно няма в теб. Даже и един комплексар като мен не го интересуваш. Защото дори и аз мога да преценя, качества и неспособности, дори и аз мухлини.

Привет будисти :bye1: Ако ми позволите да се набутам пак между шамарите и да ви поздравя с една песен ей тъй да са отпуснете и да не се карате много, много.

Ади лек ден и спам...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.