Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за....../

Featured Replies

Няма как - в контекста на толкова възвишен проповедник, на толкова добър човек, на толкова мъдрост, сила, знания, на толкова житейски опит... :)

Глупостите от предишните седмици започват и в новата - с нова сила, повторени с предишното крякане. Гафовете, като се почне от "критичното мислене, дето го нямало, а имало критика"", и останалите "духовни" изцепки от рода "има-няма", закони за малкото и голямото, а изглежда и - закон за "добрия и лошия човек" и останалите дуални залитания... просто минават и заминават и са без всякакво значение. Дуалните първи стъпки... "били основоположни за мисленето" :) , докато останалите последващи стъпки не били уместни и нямали особено значение. Главно защото колкото е по-опростен простакът, толкова повече може да подражава на умник. А толкова да му се иска...

Рамус е простакът, "щото не можел да се спре". А вече над 10 години папагалчета сеят своите глупости, щото са припознали нечий форум като място за личния си кеф и кенеф за фантазните си диарии, леност и невежество, прикрити с дрешки на чисти и добри намерения и баналните сценки за "искам да помагам". Нищо че повечето са психотични и травмирани самотници, но пък що да не се позанимаят с любимите си театри, и вживеят в избраните си герои.

Не може да не им се угажда, защото те вярвали и така си докарвали "възможности". Те виждали, те чували, те говорили, те знаели, те познавали и разбирали... но на голи прикряквания. Няма значение в какви нелепости си вярвали и си фантазират - важното било че са 'добри хора', когато всичко друго си отиде в помийката.

Това за "добрия човек" отново е папагалска заемка и вече няколко други го прикрякваха като им падне пердето и им опадат цветните перца пред огледалото...  :)

• Отговори 10,1k
  • Прегледи 518,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А, като започнат да пускат само ваксинирани да пишат и в раздела за мистика и езотерика, проблемът ще се оправи. Тогава ще си все сред нормални хора. Иначе няма да мирясаш, докато не изгониш и не опра

• Śūnyatā
    Śūnyatā

Ако можете поне малко да осъзнаете емоциите си в момента на тяхното възникване, вие ограничавате тяхната активност и те стават подобни на тийнейджъри, които са под надзора на бдителен възпитател. Вие

• Реджеп Иведик
    Реджеп Иведик

Добре дошла ! Къде беше като те нямаше ?

Публикувани изображения

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Няма как - в контекста на толкова възвишен проповедник, на толкова добър човек, на толкова мъдрост, сила, знания, на толкова житейски опит... :)

Подобни приказки няма да направят простака по-малко простак. Аз не държа да съм възвишен и мъдър - стандартите ми за тези понятия са доста по-високи отколкото може да си представиш. Всъщност те ще са винаги над вече постигнатото от мен, защото с развитието на човек се развиват идеалите и целите му. Но пък ти си продължавай с тъпите заяждания - сякащ ще ти донесат някаква полза. Напротив. Дори не се усещаш в каква роля си с тази игра на контра. Ако не си ти, ще е някой друг. А то има и други - повлечени в ролята просто да противодействат, без изобщо да знаят защо. Но пък иначе много ги разбират нещата. 

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Рамус е простакът, "щото не можел да се спре". А вече над 10 години папагалчета сеят своите глупости

Простакът дори не може да разбере защо е простак. Но иначе е много упорит. Това че не може да се спре е съпътстващо простащината явление, а не че я определя. Но изопачаването е част от репертоара. Целта с всички средства. Тези зли "папагалчета" дето не излизат от ума - те са виновни. Иначе уж има разбиране, че толкова си могат, но в същото време и неустоим стремеж постоянно да се напомня, че са "папагалчета". Очевидно е, че проблемът е в нетърпимостта към това, което "папагалчетата" повтарят. Явно е доста неудобно, че да предизвика толкова упорито противопоставяне. Не че ще има ефект.

преди 1 час, Just a Stranger написа:

защото с развитието на човек се развиват идеалите и целите му.

Бебчо... ти си единственият, който живее с вярването че се "развива". :) Единственият... и само защото вярваш че е така. Няма проблем - летящ дракон си, възвишени идеали имаш, възможностите ти за развитие са открити, ще се възвисиш някъде по висшите вибрации и светове... Всичко можеш да си вярваш бебчо, и точно така си правиш. Само дето... това никой друг не го интересува.

Идеали някакви, "напротив", явно е, вижда се... ама някой си те бил изопачавал, било му неудобно или нетърпимо... Това са детинщини някъде от твоя свят, бебчо. Ти си го пишеш самичък твоя свят - на човешките папагалчета. Напъваш с все сили да натъпчеш всичко и всички някъде сред фантазните си пясъчници, некви закони, твои си измишльотини и нагласации. Ок, но това никой не го интересува, бебчо. Това са си твои работи и са толкова твои, че няма място за нищо друго и никой друг, освен да си го фантазираш.

Има само един начин да си стигнал до това дередже... Много вариации, но принципно е само една причината... Ти си достоен ярък неин пример.

Хич не ми е нетърпимо и от време на време ми е смешно, защото предпочитам така, отколкото да те съжалявам. Това е моят избор, така, че крякаш или не - това е положението.

преди 48 минути, _ramus_ написа:

Бебчо... ти си единственият, който живее с вярването че се "развива"

Не, не съм. Отново лъжеш. Отново се опитваш да пробуташ собствените си желания за истина. Ти какъв поглед имаш върху хората около мен, че правиш предположения, какво мислят за мен? Просто си нагъл индивид, който използва всички средства за да постигне своето. 

Помолих модераторите на два пъти да отговорят, дали обръщението "бебчо" е позволено от правилата. Явно са прекалено страхливи и безлични за да отговорят. Приемам, че е позволено. Не, че ще падна толкова ниско за да използвам подобни средства - все пак не съм нито като тях, нито като рамус.

преди 18 минути, Just a Stranger написа:

Не, че ще падна толкова ниско за да използвам подобни средства

:lol6:да ти цитирам ли някои от изцепките като ти пада пердето - колко пъти правиш точно това, което иначе сам наричаш "падение"?

А иначе - колко усилия и напъни за да се оглеждаш в огледалото колко си истинен, точен, смирен, добър и "над нещата"...

Много отдавна си паднал, както е и при всички... Въпросът е, че си посегнал към патеричките, вместо да имаш куража да се стегнеш и да преодолееш несигурността, болката и да си стъпиш на краката отново. Но това не е моя работа и не ме интересуват особено патеричките на един или на друг. Това си е тяхна работа, но не е мой проблема че нито една патеричка няма стойността и функционалността на "истинските" крака.

Иначе... можеш да се фантазираш че направо летиш с твоите патерички между звездите, през вечността и безкрайността... Не си единственият с тия фантазии, както и не си единствения дето се перчи и надува колко е станал велик, като си е избрал "духовни" патерички...

преди 8 минути, _ramus_ написа:

преодолееш несигурността,

Кой пък будист е успял да се справи с несигурността (хаоса)??? :) 

Принципно всеки будист чака прозрение. ;) То или идва в този им живот или се надяват, че в другия ще постигнат. :) 

За тях е по-важно да "разберат" "страданието", защото за тях този свят е изграден на база на въпросното. 

преди 1 час, _ramus_ написа:

да ти цитирам ли някои от изцепките като ти пада пердето - колко пъти правиш точно това, което иначе сам наричаш "падение"?

Все едно какво ще направиш. И не, долно не е това, което човек прави когато "му падне пердето", а преднамерените добре обмислени действия основани на ниски подбуди. В случая отново изопачаваш нещата. Явно вече ти е навик. 

преди 4 минути, Just a Stranger написа:

основани на ниски подбуди

грубата материя, ниски подбуди, долното правене, все едно... Куул!!!:baby4: .

И това е още от понеделник. Тц,тц - ама то като се вземе предвид че вече две седмици се засилваш... докато иначе си "мнооооого спокоен"... Какво ли ще изакаш до края на тая седмица... предстои да видим, но пък засилката е вече на ниво...

А иначе - колко усилия и напъни за да се оглеждаш в огледалото колко си истинен, точен, смирен, добър и "над нещата"...

Пак лъжеш. Нямам нужда да си доказвам нищо. Безсмислено е, тъй като твърдо знам, че човек не е способен да се оцени точно. След смъртта нагласите ми ще ме отведат точно в сферата, която ми съответства и тук лъжа и самозаблуда не може да има. 

преди 6 минути, Just a Stranger написа:

След смъртта нагласите ми ще ме отведат точно в сферата, която ми съответства и тук лъжа и самозаблуда не може да има. 

браво! Те това са сферите, ей!!! След смъртта ... и самозаблуди не можело да има. :)

Ама как ще има заблуди... Те сферите имат такъв як изпит, че нема как там пищови да помогнат. Не е лошо да напомниш че си минал и математика с 4-ка, докато половината въобще не са го издържали, също и двете висши, както и участието ти в калдата... Това ще напомни на сферите че си достоен и току-виж те подхвърлили на "горния етаж".

Интересното идва за терапевта, но нито темата, нито форума, нито раздела имат нещо общо с кабинетите и белите стаи...

Много отдавна си паднал, както е и при всички... Въпросът е, че си посегнал към патеричките, вместо да имаш куража да се стегнеш и да преодолееш несигурността, болката и да си стъпиш на краката отново.

Отново внушения. Мислиш ли, че не се забелязва как се опитваш да внушиш определен образ на вярващия из всички теми във форума? Разчиташ, че лъжата повторена сто пъти ще бъде приета като истина. Да, някои ще се подведат. Каква несигурност, каква болка ми вменяваш без да знаеш нищо за личния ми живот? В случая не е ли точно твоята приказка, която пазиш да не рухне? Не, няма да си го позволиш. 

Иначе... можеш да се фантазираш че направо летиш с твоите патерички между звездите, през вечността и безкрайността... Не си единственият с тия фантазии, както и не си единствения дето се перчи и надува колко е станал велик, като си е избрал "духовни" патерички...

Ти помисли за себе си. 

преди 6 минути, Just a Stranger написа:

опитваш да внушиш определен образ на вярващия

вярващ - няма как да има "определен образ" и няма как да внушавам такъв. Пишеш от своя си свят, бебчо. Сам се пишеш, докато си "мноооооого спокоен" и само ти си знаеш "личния си живот"... :)

Защо ми трябва въобще да "го знам" - личния ти живот? Да не съм ти биограф? :) Ти си оставяш следите на падналия - как ли не почна да се занимавам и с драмите на падналите и фантазните им патерички и първобитната им реторика. С двете висши поне да беше усвоил нея... но то някои неща никога не се превъзмогват.

преди 1 час, Holy Diver написа:

Кой пък будист е успял да се справи с несигурността (хаоса)??? :) 

Принципно всеки будист чака прозрение. ;) То или идва в този им живот или се надяват, че в другия ще постигнат. :) 

За тях е по-важно да "разберат" "страданието", защото за тях този свят е изграден на база на въпросното. 

Несигурността е неизбежна в толкова сложен свят обусловен от толкова много условия. Отделно свободата, която разумните същества притежават в някакви граници. Хаосът е нещо друго, но е безсмислено да го обсъждаме тук. 

Прозрението не се чака. Създават се условия то да се случи - най-общо казано.

преди 53 минути, _ramus_ написа:

браво! Те това са сферите, ей!!! След смъртта ... и самозаблуди не можело да има. :)

Ама как ще има заблуди... Те сферите имат такъв як изпит, че нема как там пищови да помогнат.

Подигравките няма да ти помогнат. Но пък чудесно демонстрират колко "добър човек" си (според някои).

преди 49 минути, _ramus_ написа:

вярващ - няма как да има "определен образ" и няма как да внушавам такъв. Пишеш от своя си свят, бебчо. Сам се пишеш, докато си "мноооооого спокоен" и само ти си знаеш "личния си живот"... :)

Отново лъжеш. И да, спокоен съм. А ти много послушно изявяваш на повърхността точно това, което провокирам. Изобщо не се усещаш в каква позиция си.

преди 13 минути, Just a Stranger написа:

добър човек

не ме интересува какъв човек съм за някого. За едни - един, за друг - друг. Добротата или лошотията... е за бебчовците.

Нито сферите ме интересуват, нито проходилките, залъгалките или памперсите на бебчовците. В какво вярваш че ще станало с теб като умреш, ок. Но защо това трябва да е важно за други... ааааа, може би защото ти вярваш че така трябва да е за всички и всеки. :) И понеже вярваш че е така... идва реда на проповедите, разясненията, копи-пейста от анонимката и имитациите на изразност и стил от същата и производните й. Щото ти си "добър човек" и просто сред калдата си пратеник на доброто, добрините и добрите вселенски мъдреци и като сееш глупости и примитивизми, може и да се качиш на някой друг етаж от "висшите нива"...

преди 54 минути, _ramus_ написа:

Защо ми трябва въобще да "го знам" - личния ти живот? Да не съм ти биограф? :) Ти си оставяш следите на падналия - как ли не почна да се занимавам и с драмите на падналите и фантазните им патерички и първобитната им реторика. С двете висши поне да беше усвоил нея... но то някои неща никога не се превъзмогват.

Не, не ти трябва да го знаеш. Не съм и написал, че трябва. Винаги можеш да си съчиниш удобни детайли, към образа, който искаш да внушиш. Което и правиш. А какъв съм в действителност за теб е без значение. 

Хм, сега и риториката ми стана първобитна. Като удавник търсещ за какво да се хване си. Ама те лъжите тежат. С тях трудно се плува.

преди 8 минути, Just a Stranger написа:

Винаги можеш да си съчиниш удобни детайли, към образа, който искаш да внушиш.

детайлите, бебчо, си ги разписваш вече над десетилетие - точно сред този форум. Не е нужно въобще да съчинявам нещо - ти си го пишеш сам.

Проблемът е, че думите ти могат да се разглеждат и като автограф и това е пречка пред избраната роля на трибун и проповедник на личните ти фантазии. Заради същото за теб нещо си било "рационално", виждало се, ясно било... но не рамус си измисля примитивизмите и невежествата с които засипваш коментарите си. Изминалите две седмици бяха направо твой рекорд в това отношение и се прояви като "талантлив" - от коментар на коментар...

За какво въобще са ти били тия "две висши" като липсват толкова много когнитивни качества и умения? То ученето не е признак на разумност, бебчо. Да зубри или усвоява информация го могат дори и децата и това им е свойствено.

не ме интересува какъв човек съм за някого. За едни - един, за друг - друг. Добротата или лошотията... е за бебчовците.

Че не те интересува, не те. Нормалните хора ги интересува. И точно твоето е проява на незрялост. Но пък виж как се опитваш да изкараш, че обратното е правилното. Така са сбърканите хора. Отговорните са загрижени за добрия резултат от своите действия. Добро и зло  са дуалност именно за да могат да се разграничават, което е необходимост за воденето на разумен живот. Но пък ти се опитваш да представиш съвсем погрешно тези базови за съществуването положения. 

току-що, Just a Stranger написа:

Нормалните хора ги интересува.

Сигурно - образът на "нормалния човек" някъде сред пясъчниците и играещите. Тия примитивизми нямат нищо общо с "разумния живот", бебчо. Нито с нравствените клишета, които папагалиш.

преди 56 минути, _ramus_ написа:

Нито сферите ме интересуват, нито проходилките, залъгалките или памперсите на бебчовците. В какво вярваш че ще станало с теб като умреш, ок. Но защо това трябва да е важно за други... ааааа, може би защото ти вярваш че така трябва да е за всички и всеки. :) И понеже вярваш че е така... идва реда на проповедите, разясненията, копи-пейста от анонимката и имитациите на изразност и стил от същата и производните й. Щото ти си "добър човек" и просто сред калдата си пратеник на доброто, добрините и добрите вселенски мъдреци и като сееш глупости и примитивизми, може и да се качиш на някой друг етаж от "висшите нива"...

Повтаряй, повтаряй. Друго не ти остана. Вижда се колко ти е ограничен репертоара. И пак опитите за изопачаване какъв съм бил аз, какво съм искал... Каквото искам ще си го взема. Не от тук обаче.

преди 12 минути, Just a Stranger написа:

Каквото искам ще си го взема.

ИСКАНЕТО и ВЗИМАНЕТО сещаш ли се че са залъгалки от пясъчника? :) Както и духовността, на която си играеш.

За пореден път се изписваш толкова точно към каква "сфера" принадлежиш... :) Сам се пишеш, бебчо! не ми е нужно да изопачавам нищичко - всичко си пишеш сам, съвсем сам.  Всички твои думички са автопортрета ти и проблемът е, че се разминава с личния ти пред огледалото. И рамус става лошия, дето изопачавал...... :) за да не пропадне театъра пред монитора. 

Абе, това ли е будизмът???? :) оПРЕДЕЛЕНО  не е удочно за начинаещи .... :) = По-важно е да произвеждате спам. :) 

преди 50 минути, _ramus_ написа:

Сигурно - образът на "нормалния човек" някъде сред пясъчниците и играещите. Тия примитивизми нямат нищо общо с "разумния живот", бебчо. Нито с нравствените клишета, които папагалиш.

За пореден път се изписваш толкова точно към каква "сфера" принадлежиш... :) Сам се пишеш, бебчо! не ми е нужно да изопачавам нищичко - всичко си пишеш сам, съвсем сам. 

ИСКАНЕТО и ВЗИМАНЕТО сещаш ли се че са залъгалки от пясъчника? Както и духовността, на която си играеш.

"Искане" и "вземане" са си съвсем нормални думички. Какво ли ще е следващото, дето ще го свържеш с "пясъчника". Изобщо това внушение за детското и игрите, ясно показва, че разчиташ единствено да ме представиш в негативна светлина. Но извън това няма нищо. Пустош (не в будисткия смисъл на думата).

Но пък виж как се заиграваш - от една страна бебчо, но от друга примитивизъм. Абе изобщо манджа с грозде. Важното е очернянето да върви. И то толкова упорито, но пък иначе аз съм бил зависим.

преди 23 минути, Just a Stranger написа:

"Искане" и "вземане" са си съвсем нормални думички.

Да, но ще разберете кой ще е "активният" и кой ще е "пасивният". :) 

Вземете направете значимо в бъдещето на форума и/или общественото, а не да проявявате плагиатство в тоя форум!!! 

За мен е информираност по отношение на това което ме интересува, но = за други е .... :) = несериозно ..., т.е. това ли Ви е сериозното отношение към този свободен форум, който уважавам??? = Не сте достойни на свободата!!! -> Няма как да знаете какво е свободен, а само и единствено знаете от какво сте зависите. :) 

В тоя аспект, то будизмът се се "дъни" по отношение на духовно развитие на човечество. Всякакъв Ваш опит да омаловажени българската уникалност по отношение на вярвания и/или убеждение е Ваш собствен провал, а не на тази българска платформа като реализация на "свободен форум".

п.п. За подреден път комплименти към Калин!!! Браво!!!

преди 21 минути, _ramus_ написа:

:lol6:да - за пясъчниците и дечковците.........:baby4:

Ти ,какво, нямаш ли деца??? Т.е. нямаш изградено родителско его ли???

п.п. Ако си от малцинствата = разбирам, но това не е поведение на българин!!!

преди 1 час, Holy Diver написа:

Всякакъв Ваш опит да омаловажени българската уникалност по отношение на вярвания и/или убеждение

Къде пък видя изобщо да бъде засегнат подобен въпрос? Имам чувството, че нещо не си много адекватен в момента. И пак ще се заям, но по отношение на българската уникалност, която споменаваш, в какво се изразява тя? Аз мога да посоча Богомилството, но то се отрича от църквата на която си последовател. Въпреки че и то е наследник на манихейството и не е съвсем ново за времето си. Нещо специално в християнството по нашите земи ли има. За религиите на траки, славяни и прабългари съм сигурен, че почти нищо не знаеш (както и аз всъщност), но те също не са нещо уникално, а са вариации на други религии.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.