Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за....../

Featured Replies

преди 2 часа, _ramus_ написа:

И двамата лумпени

Ок. Аз съм лумпен, а ти демонстрираш колко си порастнал, зрял и добре възпитан. Тазж дето те е родила  -  тя зряла ли е като теб или е лумпен?

• Отговори 10,1k
  • Прегледи 518,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А, като започнат да пускат само ваксинирани да пишат и в раздела за мистика и езотерика, проблемът ще се оправи. Тогава ще си все сред нормални хора. Иначе няма да мирясаш, докато не изгониш и не опра

• Śūnyatā
    Śūnyatā

Ако можете поне малко да осъзнаете емоциите си в момента на тяхното възникване, вие ограничавате тяхната активност и те стават подобни на тийнейджъри, които са под надзора на бдителен възпитател. Вие

• Реджеп Иведик
    Реджеп Иведик

Добре дошла ! Къде беше като те нямаше ?

Публикувани изображения

Не си говоря с театрали, а само с хора, при това интелигентни. Тия помпозни заигравки и нечии игри са ми безинтересни

преди 1 минута, Just a Stranger написа:

Тазж дето те е родила  -  тя зряла ли е като теб или е лумпен?

:)  това малоумие е твърде подобно на едно друго, изразено така " аз съм дете и питам..." - сети ли се на кого е? Седиш си и току напълниш памперса пак...

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

нещо не си личи

На теб ли... ?:lol6: Или безлично?... Понеже там... "литературата си я научил"...

Само като примери в какъв мащаб готовите клишета и форми за изказ минават за "разговори"... Егати "вниманието"...

току-що, _ramus_ написа:

на теб ли... ?

Да, според мен хората или правят това, което искат или това, което ги карат. Но дори и когато някой се подчинява, изборът да се подчини е лично негов.

Според мен.

Строго според мен.

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Да, според мен хората или правят това, което искат или това, което ги карат.

Твърде плоско... но е поднесено като лично мнение и наподобява откровеност. Ми Ок.

Споделяш ли... или очакваш нещо да напиша на твоите откровения? Защото през моята призма изречението е нелепо, още повече от субект с претенции за 'мислене'.

току-що, _ramus_ написа:

Твърде плоско... но е поднесено като лично мнение и наподобява откровеност. Ок. Споделяш ли... или очакваш нещо да напиша на твоите откровения?

Аз вече те питах, ти не ми отговори. Аз лично не държа да си говоря с тебе. Но, мога пак да те питам, ако си забравил:

Според кого ?

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Но, мога пак да те питам, ако си забравил:

Според кого ?

Да, да -повторенията са част от играта на всеки папагал. Е, аз пък няма да повтарям заради двойкаджии. Като е било времето да си успял... сега вече е твърде късно.

току-що, _ramus_ написа:

Да, да -повторенията са част от играта на всеки папагал.

Държиш ли да ти цитирам, това за кой път го повтаряш, или ти сам си знаеш ?

преди 5 минути, _ramus_ написа:

Усети се.

И все пак, разбра ли, че ти си клоуна ?

Забележи, дори и сега на колко въпроса ти отговорих, разкрих си душата пред тебе, искрено и лично, а ти изкара от хиляда кладенеца вода, само и само да не отговориш на един елементарен въпрос.

преди 24 минути, _ramus_ написа:

Не си говоря с театрали, а само с хора, при това интелигентни. Тия помпозни заигравки и нечии игри са ми безинтересни

:)  това малоумие е твърде подобно на едно друго, изразено така " аз съм дете и питам..." - сети ли се на кого е? Седиш си и току напълниш памперса пак...

Първото е лъжа. Освен това твоята преценка за театралничене се вижда, че не струва. Ти самият си не особенно интелигентен и претенциите са ти смешни. Самото ти присъствие тук, при "неинтелигентните" те опровергава. Истината от която не можеш да избягаш е, че далеч не си това за което се мислиш. Този цирк на зрелия рамус отдавна предизвиква само смях.

Колкото до предходното ми мнение, ако забеляза то съдържа намек и въпрос, но не и обида при това директна като твоето. Моето е обмислено, а твоето повърхностно и израз на неовладени импулси, които те държат тук. Вижда се, че не можеш без непрекъснатите заяждания и провокации, целящи да докараш изживяването, че си много зрял. А те всъщност показват, че не си, че си празен и некомпетентен и всъщност нямаш какво друго да напишеш.

преди 24 минути, Реджеп Иведик написа:

дори и сега на колко въпроса ти отговорих, разкрих си душата пред тебе, искрено и лично

лицемерието дали е признак на просветленост - според Гаутама... ( не е въпрос)

преди 19 минути, Just a Stranger написа:

Моето е обмислено

пффффффффффф... Оле, олеееее! Папагалите са (об)мислители отвсякъде. Пък що да не - те са възвишени, духовни, мъдри... намекващи и питащи... :) Даже и знаят кое е път, колко било трудно... и колко са обмислящи, възпитани, благи и добри, докато си чуруликат клишенцата си.

Защо е нужно да занимаваш форума с фантазиите си, под формата на "споделяния", след като си толкова неграмотен и беден отвътре? Може би - вярването че си всичко онова, на което се преживяваш, само защото вярването ти носи възможност да го преживееш... Супер - ти си Брамапутра, ученик на Владиката, агнийогин, калдатски мъдрец и духовен напътственик, който жадува да сподели как има "път" за прескачане към висшите сфери, само трябва да "си контролира мислите"... Какво друго имаш в сценариите на героя си?

Дори и така да е няма проблем, изразявай си фантазиите, но имаш някакъв проблем ако някой ги възприема за фантазии и празни блянове. Защото са си точно такива, без оглед на това дали ти си ги преживяваш, докато същите твои преживяваници никой друг не го интересуват, освен приятелите на които да поплачеш на рамо или на кушетката в кабинета на психиатъра.

преди 8 минути, _ramus_ написа:

пффффффффффф... Оле, олеееее! Папагалите са (об)мислители отвсякъде

Много ти е ограничен репертоара. Вземи го разнообрази малко, измисли нови изрази, подходи по-различно... Уж си зрял и интелигентен, а демонстрираш малоумие във все по-голяма степен. Но то няма как след като фантазният ти образ с времето ще изисква все по-големи и по-големи компромиси за да се запази. И то се вижда. Да бях само аз "лумпена", ама ти масово изкарваш всички тук деца и невежи, с две-три изключения, които не ти "пречат" на фантазиите за величие.

преди 28 минути, _ramus_ написа:

Интересно защо е нужно да занимаваш форума с фантазиите си,

Е как защо? За да може рамус хиляда пъти да повтори думичките си. Някой само чака възможност един или друг участник да напише нещо "подходящо" за да може да си стартира рецитала. Сещаш ли се кой? Така че изобщо не ти е интересно горното, а е просто доста плоска форма да намекнеш, че фантазирам. Сигурно за пред тебе си това минава за много умно и зряло, но не е.

преди 1 час, Just a Stranger написа:

да намекнеш, че фантазирам

бебчо, защо да наМЕКвам нещо, при положение че го пиша директно... ? :) Всичко написаное плод на фантазиите ти.

Това е съвсем просто и лесно за да се потвърди, бебчо.... Съвсем просто е - глупостите дето изписваш вече толкова години са адекватни само за нечия фантазия, в която се крие едно малко момче.  Така, че разни чуруликания нямат общо с някакъв свят отвъд твоята лична фантазия, и непрекъснато пиша защо и как става така и че никъде извън фантазията ти живота не е това, което го фантазираш. А на теб много ти се иска да е обратното, защото... ти си имал преживявания за обратното... но сред фантазията си. И настояваш, поясняваш, пропов ядваш повтаряш...

Няма да мине, бебчо. Няма как да мине...

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Сигурно за пред тебе си това минава за много умно и зряло, но не е.

Айде пак папагалщини... :lol6:И това били фантазии... какво фантазиране е, като всичко е сглобка от заемки. При това - малоумна сглобка. Сигурно за пред монитора му приляга на героя ти...

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Това е съвсем просто и лесно за да се потвърди, бебчо

Лъжеш. Изобщо не ти е по-силите.

• Автор
на 31.08.2023 г. в 12:04, _ramus_ написа:

Цялата работа е в нуждата и значението на непрекъснатите повторения, които всеки път при опит за рационален когнитивен анализ, гърмят и това създава недоволство и негативни сработвания сред поредния вярващ, защото няма смисъл от което и да е вярване, ако не носи полза на вярващия го.

След толкова години не разбра ли, че на никой не му пука за субективното ти разбиране за това що е "рационален когнитивен анализ" в теми за религия. Продължаваш да ставаш обект на присмех. 

Какво е "реално" и какво "илюзорно"? Пишещите в теми за религия отдавна са напуснали "реалния", но тягостен свят и са се заселили в "нереалния", но напълно удовлетворяващ ги. Така че критерият тук е чисто прагматически. Ако недодяланият ерзац-свят е способен да удовлетвори потребностите на някого, значи той е реален - в смисъл, че предоставя материал от който може да се построи напълно търпим живот. 

преди 9 часа, Śūnyatā написа:

Пишещите в теми за религия отдавна са напуснали "реалния", но тягостен свят и са се заселили в "нереалния", но напълно удовлетворяващ ги.

Най-после нещо смислено и адекватно. От толкова години пиша същото и го извеждам сред думите на няколкото изтрещели ника, които го играят на "религиозност", а са просто обикновени изтрещели хорица, спасяващи се сред личната си измислица, за да "която да им предостави материал, от който да си построят напълно търпим живот"...

Душиците те - напуснали били "реалния, но тягостен свят"... :) и се били заселили в измислицата, но която да ги удовлетвори... Те това е малко недодялано, но е сбито и плоско описание на синдрома "ИСКЕЙПИЗЪМ". Заедно с това е залъгалката, наречена "спасение", дето толкова натрапчиво се делегира, презентира и насажда... Само заради психария...

И след като го пиша вече толкова години  го извеждаш, изписваш и показваш същите години, сред КАЛДАТА, най-сетне сам си го изписваш, признаваш и обобщаваш... докато в първото изречение ми изиграваш сценката с "не разбра ли"... :)

И само за да напомня - че точно ти превърна темата БУДИЗЪМ сред калдата в заложник на собствения си свят, само защото той ти предоставял "удовлетворение и търпим живот". Други няколко никчета са изразители на същия синдром, но в своя версия,

а нито едно от тия не е "РЕЛИГИЯ".

Нищо от синдрома не е и БУДИЗЪМ.

Всяко едно от всичката тази игра е лицемерие. Лицемерие е игричките за "егото", посочвано като универсален враг, с евтините емоционалщини и популизми, характерни за синдрома ИСКЕЙПИЗЪМ.

Това, с което изнасилвате форума КАЛДАТА вече толкова години е обикновено психарско лицемерие. То е пословично и безкрайните повторения на готови заемки и чуждици са още по-голямо лицемерие, защото са от хора, които целенасочено са се освобождавали от това "да си направят собствен свят, да си живуркат спасително в него"... И целият будизъм, представлява описание на всичкото това, докато папагалчета като теб се крият зад същото това, като го ползват за точно обратното - за пернатите си потребности. И имат арогантността да си играят на пастори, на проповедници, на пояснители... с евтиния театър на псевдофилософски елементаризми...

Всичкото само заради дребния си инстинктивен егоизъм и недостатъчния кураж да потърсите психологична и психиатрична помощ. :)

============

И вземи да научиш как се пишат правилно някои думички, които само си ги срещал някъде си и само им подозираш "значението". Една от тия думички е "прагматично"... :) Щото да се криеш в "удовлетворителния си и спасителен свят" е лесно... 

на 31.08.2023 г. в 12:04, _ramus_ написа:

Цялата работа е в нуждата и значението на непрекъснатите повторения

Това амнайсе пъти стана го повтаряш.

Не забелязваш ли, че повтаряш едно и също, също като тези, които плюеш, че повтарят.

Първо виж гредата в собственото си око, преди да търсиш сламката в чуждото.

преди 21 минути, Реджеп Иведик написа:

Първо виж гредата в собственото си око, преди да търсиш сламката в чуждото.

всеки психиатър прави същото... заради пациентите си - налага се. :) Двата зачота... са ти точно по мярка на шапкарския синдром... и следпенсионното му допълнение.

Гредите и някакви си очи... са просто начина "просветления" да оправдае недоимъка отвътре, чрез собствените си повторителни клишенца.

преди 21 минути, Реджеп Иведик написа:

Не забелязваш ли

Аз забелязвам неща, които ти не можеш... :) Гредите и сламките... са също банално и повторяемо клише.

преди 23 минути, _ramus_ написа:

всеки психиатър прави същото... заради пациентите си - налага се.

Ти ли си психиатъра ?

преди 25 минути, _ramus_ написа:

Двата зачота

Бе поне знам каква е разликата между психология и психиатрия.

Ма карай как си знаеш.

Извинявай, че забелязах.

Ще се повтори

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Бе поне знам каква е разликата между психология и психиатрия.

:lol6:Знаенето на нещо... е без всякакво значение - както виждаш това не помага на изтрещяването ти.

ААа, да  - сламките и гредите... Обаче кой да каже кое, какво и според кого е... Иначе - играй си на "забелязвания" - все пак и слепите имат нужда от игри.

преди 13 часа, Śūnyatā написа:

Продължаваш да ставаш обект на присмех. 

всеки папагал може да си играе сред фантазиите си на "обекти" - едни за присмех, други - за преклонение... Не че засяга някого извън филма ти.

Проблемът с рационалните анализи и религията... е че религиозността е обикновено човешко психологично явление, а изтрещелите дори не сте религиозни, а ви е само виличка за спасително блюдо. И че точно псевдорелигиозните се опитвате да имитирате рационалност, че дори и логика, осъзнаване... Наужким, но така е сред личните светове на самотните пещерняци.

• Автор
преди 11 часа, _ramus_ написа:

... а ви е само виличка за спасително блюдо.

Тук няма спасение, а само животът, който ни заобикаля и изборите, които правим, за да живеем с него.

преди 11 часа, _ramus_ написа:

Наужким, но така е сред личните светове на самотните пещерняци.

Виждаш нещата (видимостите) както ти изглеждат субективно, а не каквито са в действителност.

на 2.09.2023 г. в 9:43, Śūnyatā написа:

След толкова години не разбра ли, че на никой не му пука за субективното ти разбиране за това що е "рационален когнитивен анализ" в теми за религия. Продължаваш да ставаш обект на присмех. 

Какво е "реално" и какво "илюзорно"? Пишещите в теми за религия отдавна са напуснали "реалния", но тягостен свят и са се заселили в "нереалния", но напълно удовлетворяващ ги. Така че критерият тук е чисто прагматически. Ако недодяланият ерзац-свят е способен да удовлетвори потребностите на някого, значи той е реален - в смисъл, че предоставя материал от който може да се построи напълно търпим живот. 

Ем щом пътя бил прагматически............... имате някакви дефицити и психичноемоциоални , както и психиатрични проблеми. Защо инак ще са ви религиите? Бягство............за къде бягате, Света е <малък> и няма време за бягство. Пробвайте без религия, дайте малко жега, сила........да се разбере , че още сте живи🙂

п.п Рамуса е безмислен, от нашия диспансер за наранени домакини............🙃

преди 2 минути, laplandetza написа:

Защо инак ще са ви религиите?

Защо не ?

В Атеизъма ако вярваш, той също е религия.

Рамус например твърди, че вярва в Научния Метод, да се свети името Му. Той също е религия.

Постоянно ни повтаря да не повтаряме.

Духовното здраве е важно. Все едно, че си сключил сделка с Дявола. И с Бога.

Никакви житейски радости и страдания не са над духовното просветление.

преди 9 часа, Śūnyatā написа:

Виждаш нещата (видимостите) както ти изглеждат субективно, а не каквито са в действителност.

На въпроса "Според кого" не отговаря.

Хиляда словесни хватки и увъртания, но не отговори.

Тежко детство.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.