Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за....../

Featured Replies

току-що, Just a Stranger написа:

Къде пък видя

Няма как да видиш това което аз виждам. :) Твоите сетива не са развити .... :) = Чакай следващото си прераждане ... :) 

• Отговори 10,1k
  • Прегледи 518,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А, като започнат да пускат само ваксинирани да пишат и в раздела за мистика и езотерика, проблемът ще се оправи. Тогава ще си все сред нормални хора. Иначе няма да мирясаш, докато не изгониш и не опра

• Śūnyatā
    Śūnyatā

Ако можете поне малко да осъзнаете емоциите си в момента на тяхното възникване, вие ограничавате тяхната активност и те стават подобни на тийнейджъри, които са под надзора на бдителен възпитател. Вие

• Реджеп Иведик
    Реджеп Иведик

Добре дошла ! Къде беше като те нямаше ?

Публикувани изображения

преди 48 минути, Holy Diver написа:

Няма как да видиш това което аз виждам. :) Твоите сетива не са развити .... :) = Чакай следващото си прераждане ... :) 

Дори и когато няма какво да напишеш, пак ще напишеш нещо (естествено глупост). Какво от това обаче? 

преди 9 минути, Just a Stranger написа:

Дори и когато няма какво да напишеш, пак ще напишеш нещо (естествено глупост). Какво от това обаче? 

Въпроса се свежда до това: Не е важно какво пиша, а ти репликираш. :) 

Това обосновава, че не си религиозен субект, а субект с не в нормите на българското само-съзнание. = Твоят мозък е промит и не показва какъв е начина на мислене на българина!!!

преди 46 минути, Holy Diver написа:

Въпроса се свежда до това: Не е важно какво пиша, а ти репликираш. :) 

Това обосновава, че не си религиозен субект, а субект с не е нормите българското само-съзнание. = Твоят мозък е промит и не показва какъв е начина на мислене на българина!!!

Въпросът се свежда до това, че пишеш глупости и си неадекватен. Колкото до мисленето на българина, ти не си чак толкова характерен представител на въпросното. 

преди 9 минути, Just a Stranger написа:

Въпросът се свежда до това, че пишеш глупости и си неадекватен. Колкото до мисленето на българина, ти не си чак толкова характерен представител на въпросното. 

Няма въпрос, нито някаква конститация, а има следното: Ти си подразнен от мен!! = ОК, аз не толерирам такъв вид поведение, но ти пък не знаеш защо това ми поведението. 

В основата е: Ти да наложиш твоят начин на мислене, но не знаеш на каква база стъпвам аз, т.е. показва до колко си :"въздух под налягане", т.е, "вятър", а ази съм от Сливен! :) (Където съм и радио облъчен по рождения, щото никой не знае какво са "Сините камъни". :) 

п.п. Ако не ти е извесни, то вси от Сливен сме будители!!! )Или войводи) .... :) 

преди 46 минути, Holy Diver написа:

Няма въпрос, нито някаква конститация, а има следното: Ти си подразнен от мен!! = ОК, аз не толерирам такъв вид поведение, но ти пък не знаеш защо това ми поведението. 

"Ти си подразнен от мен!!" е констатация. Освен, че е невярно. Но пък с рамус много настоявате, че ме дразните. В същото време отричате да го искате. Сбъркана работа. 

преди 49 минути, Holy Diver написа:

В основата е: Ти да наложиш твоят начин на мислене, но не знаеш на каква база стъпвам аз, т.е. показва до колко си :"въздух под налягане", т.е, "вятър", а ази съм от Сливен! :) (Където съм и радио облъчен по рождения, щото никой не знае какво са "Сините камъни". :) 

И какво налагам конкретно. В някой конкретен момент, след някое мое конкретно мнение напиши: ето, ти налагаш своето мнение. Ама ей така, общо, по принцип, без конкретика... Нали се сещаш, че това говори по-скоро за изкривяване на фактите.

преди 23 минути, Just a Stranger написа:

"Ти си подразнен от мен!!" е констатация.

Не, представляваш елементарна действителен субект, върху който не правия някакво изследване, а ти сам ми даде информация за себе си. 

Моята констатация не "предава" тук, а на неизвестен субект,  който не ти е в категорията на познавателната ти способност. :) 

п.п. Не и не е различно, както казва един съ-форумец. :) = На неправилен въпрос винаги може да получиш квантов отговор!!!! = Вси е относително!!!! :) 

п.п. За да си будист, то трябва да имаш желание за това!!! = Иначе се посираш навсякъде и разбираш какво е да страдащ!!! = Изберете сами дали да сте привърженик на това или да ще вярващ!!! = Будизмът няма отношение на вашата религиозност!!! т

п.п Мнозина атеисти са повлияни от тази мода. Тя, не е измама, но не е и лъжа тоажи лъжа е модна в духовно направление сред мнозина които не смятат да изповядват своята (да са откровени) истина, = За към момета не е модно да си честен, т..н истински да изповядваш това което са те възпитали родителите ти!!! НО, доколко някой не осъзнават, че е продук на своите родители????  

п.п. Уважение би следвало да имате И към своите родители!!!! 

= Прощавайте за християнските ми ценности който споделя в тази тема. 

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Въпросът се свежда до това, че пишеш глупости и си неадекватен.

нема такъв "диалог", просто - и двамцата сладури... :) От умен, по-умен. От мъдър - по-мъдър... То констатации, кой пишел глупости, без конкретики, пак "нещо си говорило", пак са потвърждения...

Прави впечатление повторяемият модел - винаги проблем е някой друг, докато ти си си ок. Рамус - както и да е. Но модела не е само до него, докато дори се оказа че и модераторите са проблемни, докато духовността струи от теб и упражненията за врачки от рода "щяло да става все по-зле"...

Нищо не е по-зле, нито ще стане. Форумът ще мине и без теб, както е бил и преди теб и психотичните ти залитания и дребнави битки. За Светът - се отнася същото. Папагалския свят - по същия начин ще продължи с другите папагали и всеки минава и заминава по пътя си... или безпътно, докато папагалите си мерят патеричките по писания или свещености.

преди 13 минути, Just a Stranger написа:

Още някоя чашка

И без чашка - пак е така, просто му личи повече. От друга страна - ти си тоя, дето за пореден път се пробваш да "водиш диалог" с него. :) Ще си шампион ако въобще успееш, колкото пъти и да си пробвал накрая стигате само до това. Всеки път - без никакво изключение. После - отново нов опит, и пак същия "край"...

Той си е изтрещел отсякъде, дори в моментите в които не е в криза. Поне така ще добиеш възможност да забележиш как изглеждаш ти извън фантазиите ти, но това е само на теория. Практиката показва че ще се гърчиш на духовните патерички, но няма да ползваш възможността да се погледнеш извън черупчицата в която си се окопал.  Силното желание "просто да си говориш с някого, само и само да поиграеш на отражения" ти измества приоритета от качеството. А като изтрещиш и си във фаза - е най-смотана работата, както е и в момента.

Тва хората хич не те разбират колко си добър човек, колко са ти висши идеалите и колко спасителни работи знаеш и можеш да им предложиш за "люлка". :) Тц,тц,тц - няма справедливост, ей!

Още някоя чашка и съвсем няма да можеш да пишеш свързано. 

Това ти е втълпено от размус ... :) 

преди 1 час, _ramus_ написа:

И без чашкад

Да и без това съм неразбираемо за Вас което със собствени познавателни способности (когнестистика . :) ) не съумявате да осъзнаете. защототпо ще обременени мозъци, т.е. сте с предразсъдъци!!! = Вие сте ограничени човеци!!! :) 

= Да видя твоето величие или ли на "опонента ти", в качесгтвото на на @Just a Stranger ... :) 

p.s. плитки сте спрямо моята нормала!!! :) = Ограничени сте!!! = Под власте сте на ... = Вие си знаете, но не знаете аз от какво зависимъст съм/ :) 

п.п.  Добре, че темата е "за будисти" .. , а не е какво е будизъм :(

Всеки "простд" човек не го засяга и вси дето постват тук не разбират от нещото нарчелно да си будист. = Тук не срещнете будисти, а посредствени които смятат за себе си за будисти )просветени) в тоя свят. :) = Тъхък р е темънъна!!!! = Няма нищо общо с вероизповеданието Ви. :) 

Дали е Ви е забавно???  = Какво реално търсите в тоя свободен форум???! = Информация ли или да споделяте??? 

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Прави впечатление повторяемият модел

Ами прави. И да не прави, ти ще го подчертаеш. Нали затова си тук - да го показваш, да то изобличаваш. Нищо, че собствената ти нищета е несравнимо по-голяма. Щом вниманието е върху другите, нея "я няма". Да, ама не. При теб всичко е лъжливо, измамно. Затова си толкова настоятелен, защото само с повторенията можеш да окажеш желаното въздействие. Фанатик отвсякъде.

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Нищо не е по-зле, нито ще стане. Форумът ще мине и без теб, както е бил и преди теб

Форумът определено ще е по-добро място без теб. И нямам предвид по-добро за мен. Изгони няколко участника с мълчаливата подкрепа на някои модератори и вече се мислиш за голямата работа. Ами точно обратното. Тя и свинята се чувства добре в кочината и иска всичко да превърне в кочина. Та и ти така.

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

Нали затова си тук

разбира се - изкарвам насъщния. Утре е първо число, за този месец ще взема и бонуси от Карабойчев... Колкото повече "добри хора " изгоня, толкова повече бонус. А за теб ще взема специална премия - щото си най-добрия, дето да определи кой, колко е "лош".

И... откъде знаеш колко "ми е голяма работата"... и що да не си мисля така? :lol6:Потвърждения ли ми трябват?

"Въздейсгтвам" единствено на малките душички, дето обикалят виртуала за да се сгушкат сред черупчиците си. Ти си един от тях - заради това и текат вече над две седмици тия изхождания... които са "точно по темите"...

И да, ти въобще "не падна ниско" - :) тоя е някакъв, админите са криви, рамус е фанатик и лъжльо - нищо че дори и това е папагалски копи-пейст и нито знаеш какво е фанатизъм, нито лъжльовците като теб са в състояние да определят кое е лъжа и кое истина. Те в игрите си всичко им е наужким... така, че разни изцепки, разни етикети са просто да върви театъра.

С колкото си пробвал "диалози" се оказа че "не те разбират" колко си възвишен - иначе "различни становища", вдъхновителни клишета и имитации от "духовните анонимки" и идеализираните им герои. От библийката си колко пейстове направи - никакъв интерес, докато не им стане ясно на хората за каква измишльотина и глупотевина става въпрос, издокарана със смешни отживелици и оцветени парадно художествени приказки..

Но най-кърти изцепката "колко се развиваш и колко са ти възвишени идеалите" - на фона на тия две седмици направо е скеч като тия на "мирча кришан"

преди 50 минути, _ramus_ написа:

разбира се - изкарвам насъщния. Утре е първо число, за този месец ще взема и бонуси от Карабойчев

Нямах предвид това, но пък реакцията е интересна. Въпреки, че е глупава.

преди 52 минути, _ramus_ написа:

"Въздейсгтвам" единствено на малките душички

Да, да тези "малки душички", но защо ли участието ти се върти все около тях. Все показваш и доказваш колко са малки. Или идеята на фанатика рамус е да смачка друговерците докато са "малки". Участието ти е типично за фанатик - упорито със всички средства прекарваш представите си, а неудобните или трябва да замълчат, или да бъдат дискредитирани и осмени. Проблемът е, че "малките душички" са това, около което градиш  самочувствието си, но подобни (само)измами са до време. Колкото и да симулираш компетентност и разбиране, празните приказки се виждат, както и неспособността да водиш смислен разговор. В крайна сметка другите все излизат некомпетентни и ограничени, без ти от своя страна да си показал нещо друго. Но както споменах по-горе, това е предостатъчно и всъщност целта - да изкараш някой глупак, а ти да изпъкнеш (поне за пред себе си).

но защо ли участието ти се върти все около тях.

ми не :lol6:Не се върти. И малките душички, лично на мен въобще не са ми нужни, като често се отегчавам. Но претенциите... колко са големи и духовни, ми създават лека тръпка. Много лека и понякога се забавлявам с изцепките и глупостите им. Има толкова други папагали, които дори не мога да ги различа от сивотата на кряканията им и не ги забелязвам. Но всички те са без претенциите на светнати, духовни, възвишени... и най-вече - проповедници.

Компетентност пред тях дори не е възможно да "симулирам" и е без всякаква стойност, защото те няма как да я схванат.

Да изкарам някой "глупак"... :) няма нужда да го изкарвам - той се пише сам. Съвсем сам. И си продължава вече над две седмици, за да докара "разумното си поведение" до някакво негово си "дъно", докато иначе той е "над дребните и низшите неща", спокоен, благ, хармоничен, балансиран...  И упорито продължава една негова игра, в която той е губещ предварително, но упоритостта на невежия  го пришпорва, докато иначе е много възвишен и се "развива заедно с много висшите си идеали"...

преди 10 часа, _ramus_ написа:

ми не :lol6:Не се върти. И малките душички, лично на мен въобще не са ми нужни, като често се отегчавам. Но претенциите...

Но пък пишеш ли пишеш, колко са малки, колко са заблудени... Сигурно го правиш заради тях. Сега излиза, че дори се жертваш, защото всичко това ти носи само отегчение. Но пък емотикончето с което се опитваш да правиш лъжливи внушения, нещо не е отегчено. Май се получава някакво разминаване в мозъка ти.

преди 8 минути, Just a Stranger написа:

Май се получава някакво разминаване в мозъка ти.

:baby4: да, да... Достатъчно ли е изразително "емотикончето"? :lol6:На моменти си направо трогателно наивен, до тотално изглупяване...

Явно предстои още една поредна седмица на глупотевини и лични засилки от фантазии. Духовни и будистки, разбира се ( ама надали). :)

преди 10 часа, _ramus_ написа:

Да изкарам някой "глупак"... :) няма нужда да го изкарвам - той се пише сам. Съвсем сам.

Не е да не си го писал горното вече над десет пъти. Но пък не пречи да го повтаряш. Знаех си, че и сега ще го направиш. Но пък възниква въпросът, щом глупакът се показва сам, защо ти толкова настоятелно също го показваш? Така самият ти влизаш в ролята на глупак, правещ нещо безсмислено.

преди 12 минути, Just a Stranger написа:

Знаех си, че и сега ще го направиш

Ирационалността пречи на незрелите да ползват "знанието и знаЕнето" за да формират рационално и осъзнато поведение. Затова за тях е просто дума със защитно значение и употреба.

Децата ползват защитното значение на думата "ЗНАМ" още от 4-5 годишни. А инерциите са велика сила - особено за останалите като "деца" в главиците си.

Но пък възниква въпросът

:) да, за някои възникват "въпроси", но значението им е точно както и "знаех си..." При децата отново възникването на въпроси е свързано с началните етапи на когнитивно развитие, но в началото нямат когнитивна насоченост.

С тая инерция и първобитна реторика, стила, изразните средства - всички те са заемки и са подражателни... Даже и фантазиите ти са останали детски - примитивни, опростени, дуални и плоски... А с такъв плам ги тръбиш и презентираш... което също е ехо от неизраснатото детство.

Но пък не пречи да го повтаряш.

повторителните елементи идват на фона на непрекъснатото зацикляне на единия от двама ни. Проблемът е, че същия  "чете" с наранена душичка и "сърдиткото" в него е трайно пробуден и в апогей на изразяването си. Жалко че е закъснял с толкова десетилетия... и си е останал някъде в "консервата" на времето. И сега е обречен да "повтаря".

преди 1 час, _ramus_ написа:

:baby4: да, да... Достатъчно ли е изразително "емотикончето"? :lol6:На моменти си направо трогателно наивен, до тотално изглупяване...

Явно предстои още една поредна седмица на глупотевини и лични засилки от фантазии. Духовни и будистки, разбира се ( ама надали). :)

Посочих явно противоречие в написаното от теб, но насреща отново празни приказки и провокации. То е много лесно винаги фокусът да е върху другите, а не върху собствените разминавания. Жалка картинка си, но пък иначе с претенции.

преди 5 минути, Just a Stranger написа:

Посочих

как - с ръчичка, с рев или в "гра-гра". Важно е да уточниш изразните си средства, за да е налице адекватност в интерпретацията им. Така правят порасналите батковци и каки.

преди 54 минути, _ramus_ написа:

как - с ръчичка, с рев или в "гра-гра". Важно е да уточниш изразните си средства, за да е налице адекватност в интерпретацията им. Така правят порасналите батковци и каки.

Аха. А твоето е израз на простащина. Но пък продължавай с жалките опити да ме засегнеш. Само показваш колко низък си в действителност - нещо, което ми беше ясно, но сега всички могат да го видят.

преди 22 минути, Just a Stranger написа:

но сега всички могат да го видят.

да, да - и не от "сега" . Всички могат да го "видят" още от преди над 2 седмици.

Смешното е как се самонадъхваш, при положение че никой не споделя преживяванията и фантазиите ти, освен съвсем относително и повърхностно да си реагират папагалчетата като теб.  Обаче се надпираш със смешната заявка "всички"... :)

Реториката, Санчо... !!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.