Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Те тези специалисти, логиката им, като на наш Миро

След време ще се разбере.

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

След време като се разбра че борисов е пазил колите на сик-аджиите  как това се отрази и промени нещата? То е хубаво като нещо се разбира и има обществено значение за цялата ни 'нация' да има промени след него.

Италия и Испания берат реколтата им нелегалните бежанци, които спят в пластмасови коптори извън града и пръскат цял ден с пестициди без защитни облекла. На производителите им дават изкупителна цена 4 цента на килограм. Пък продават големите магазини на цена 2 евро за килограм и то БИО. <<^^ БИО^^>>.

преди 3 часа, _ramus_ написа:

да светна пишещите тук за този казус - защо безработните стават толкова. Аз самият съм в това положение, сред фирмата в която работя. 

Да видим сега , как е Еволюирал в Съзнанието си обекта Рамус , през погледът на собствените му очи във "факти ".

......................

Кристално Съзнание

Потребител

6327

5652 мнения

публикувано 7 март

на 6.09.2017 г. в 9:26, iИ.дИоNд.Ni написа:

Кое кара хората да изкукват и да стават агресивни?!

Най-общо казано Неудовлетвореността от всякакво естество. Неудовлетвореният човек обичайно се паркира в състояние на Депресия.

Отражателните му образи заемат негативен израз и предизвикват агресивна посока на отношение.

Хармонията и стабилитета са коректив за Пълноценност . Затова и удовлетворените индивиди не са агресивни.

Не са им нужни внимание , съревнование , признание ,  борби на щекотливото Его.

Има една проста Истина и е :

Всеки е крал в собствената си глава !

Ето тази сентенция , ако може да намери Приемственост у хората 

ще могат много по-удобно да сърфират в приключението "Живот" .

Другото е натоварващо и Безсмислено най-вече.

Всеки е Режисьор на Собственият си Филм и от изборът му за филмът , който ще създаде , зависи и Състоянието , в което ще Преобладава.

Така , чее Създавайте очарователни и красиви филми , живейте в себе си и раздавайте от тази наслада и на другите .

Вашето Въображение Обработва "външните данни" ! 

Ако се научите да ги обработвате приятно и със светли цветове и Светът ще изглежда Различен , в съответствие със вашите настроения.

Поради тази причина е и това клише за "позитивното мислене".

Мислите са панацея и отрова.   Зависи от изборът на "мислителят".

..................................

Реакцията на обектът към този пост преди да изпадне от "борда на работещите " :

• kaldata пристрастен
  • pip_7.png.f942e65870a028a9449e9bfbd4bc70
  • Лига на легендите
  • legenda.png.97d39fdbb13a5c28d77d1e35bd94
  •  1655
  • 4497 мнения
  • 3.jpg.2d186fac14de1fdb035e0cba4f44c79c.j
  на 7.03.2020 г. в 20:04, _sirena_ написа:

Мислите са панацея и отрова. 

извинете, но вие се изхвърляте за пореден път, без дори да имате представа какво означава думичката "МИСЛИ" и "МИСЛЕНЕ". Жаргонния стил с битовото значение на тая думичка, чудесно съответства и на опитите за "обръщение към човечеството" от името на вселенския глас на мъдростта, идващ от вашето ДНК... за което най-подходящото разбиране ще го получите в кабинета на психиатъра.

............................

Продължаваме с фактите ! До тук става ясна поговорката : ' На чужд гръб и 100 тояги са малко" !

Малко след като влиза , обаче в редиците на безработните , Съзнанието на обектът се променя драстично и започва да повтаря точно онова , заради което праща Сирена при психиатър

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Аз съм отговорен за живота си. Не кризите - така са при мен нещата. От мен зависи как ще ги възприема и отразя. От мен зависи какъв ще ми е вътрешния живот и пространството отвътре. Не държавата, не ББ, не генерали, форум, не заговори и фантастични приказки от всякакъв вид - от мен зависи. От мен зависи дали ще погледна на чашата дали е пълна или празна... или пък ще я взема в цялост, заедно с чашата...

преди 2 часа, _ramus_ написа:

ЖИвота ми - това съм аз. Не света, не това или онова, не оня или тоя. Свързаността не е причина, нито е присъда. Когато си съзрял - значи че си в някакво ниво на самостоятелност. Не друг е отговорен за разградения двор, за неуспехите, за проблемите и конфликтите. Ето така са при мен нещата.

Последният цитат извира също от Библията на Сирена , естествено

_sirena_

• Кристално Съзнание
  • pip_8.png.2aa23bf3623361631dca93f58f11d6
  • _sirena_
  • Потребител
  •  6327
  • 5652 мнения
  • 4.jpg.7131afed8c5ecf4e96ba70e6053d6a82.j

Аз Създавам Моят Свят ! 

И какъвто го Проектирам такъв ще го гледам.

Аз съм Режисьорът ! 

Аз Избирам и "актьорският състав" , който да обитава филмът ми.

Из 
Приказки за Лека Нощ   

раздел Празни приказки 

.................................

Стигаме до един много Важен Извод ! 

'Ситият на гладният не вярва "  

"На чужд гръб и 100 тояги са малко" 

Всяка Криза провокира Еволюция в Съзнанието и играе ролята на Катализатор за Промяната !

Така , че Рамусе , не е далеч времето да се убедиш за всяко едно Послание  , което съм оставила в това пространство !

И да , тази Трансформация ти я Акцентирам , за да покажа колко Повърхностно Отразяваш и правиш нелепите си "анализчета " , които в последствие опровергаваш , при едни други Застигнали те Условности !!!

Хората , Рамусе , се делят общо взето на 2 групи в тази Арогантно Измислена Манифестация на Мародерство спрямо Света ! 

Това са Групата на Засегнатите и Групата на Незасегнатите !

Кои са засегнатите ? 

Онези , които ще се сринат или загубят много в икономически и социален аспект !

Незасегнатите ? 

Онези , които Перманентно са в "губещите " и им е все едно какво се случва с останалите !

на принципа са " а да видят аз как я карам цял живот" .

При незасегнатите влизат и такива , които не губят нищо и си работят и при тях загуби няма , животът е същият , че даже и по-добре !

Няма трафици , по-уютно им е , по-сигурно .. ако иска да продължава и 3 год. така !

Това се Наричат ИНТЕРЕСИ , Рамусе !  

Та всеки си изписа и Интереса всред тази тема и в коя група се намира де факто.

Мен лично тази Гротеска не ме засяга !  Не ми бърка във финансите и не ми отнема социалният и работен статус !

Но не мога да не бъда солидарна със мъките на онези хора , които ще бъдат най-ощетени и заробени да живеят в мизерия със семействата си !

ДЕЦАТА НЕ СА ВИНОВНИ ЗА НИЩО !!!

Това е Мотото , което Защитавам !

Твоите може да са пораснали и да са поели своят път , но десетки хиляди не са !  

Най-малкото заради тях трябваше да се вземат адекватни компенсации и да се преразгледат условията на карантината !

Нека ти дам и нещо друго - Полезно !  

Да разгледаш и Осъзнаеш как се движи "света " и Каква игра е "Приключението Живот" !

И естествено къде се намираш Ти , а и останалите в този форум в "пирамидката " .

Защото , ако дъската , поставена върху Гърбата на хората се вдигне - Играта Свършва !

Изправят ли си гърбовете - дъската пада и няма на какво да Играят тези най-отгоре.

преди 3 часа, _ramus_ написа:

Не садят, но на други места по европа и света - садят. Те пък не садят онова, което тук се сади. Живота сега не се мери само по "околността на града".

Не знам ти какво точно четеш и какво коментираш. Ако се спре вноса, кво ме бригат цейлонските доматопроизводители ,а? Аз това съм коментирал, като искаш да правиш дискусия с мен, не си измисляй неща които нямат значение.

преди 21 минути, Реджеп Иведик написа:

Преписва ли ?

Непрекъснато ! По-лошото е , че не си Признава ! 

Първо ме апострофира , после ме праща на психиатър , обвинява ме във "фантазьор" и НАКРАЯ  започва да Преписва моята Библия ! 

И тоа театър го играе , откак ме познава и откак ме чете като поп библията :speak:

Ама аз не му се сърдя , ама от време на време идвам да му Регистрирам Трансформацията.

Ако знаеш колко шаблончета е Създал със моите Послания и Мисъл ..

Нека ... да се учи ..за това съм ги дала ..

Утре може и книга да издаде от негово име ..И това - нека ..

Еволюция да има .. Признание не искам , нито аплаузи , нито респекти ...

Пътувам из Измеренията и сея Мъдрите семена , полезните цветя ..

Който разбрал - разбрал ... :weather2:

Не знам какви са вашите мерки. Но мога да ви кажа моите. Въоръжен съм съм два ножа и газов пистолет. Милицайки, цинцифайки...Не ме интересува нищо. Предварително се извинявам на семействата им.

преди 3 часа, Димитър 59 написа:

Ама ти сериозно ли мислиш така?Няма ли да се засрамиш накрая

Това беше един весел проблясък... След 'съмненията', след каквото още се сети... Накрая - цвък, таман да се засрамя... :) Точно пък аз - срамът ми падна някъде през Чернобилския взрив. Мутирах и ми падна някъде, така и не разбрах кога и къде. :) 

преди 17 минути, _sirena_ написа:

НАКРАЯ  започва да Преписва моята Библия ! 

О, милата... Мъка, мъкааа. Ма тя цялата вселена ти копира библията, само да е посмяла да не го направи... и ще я смъмриш с твоята ДНК.

А после се смеем че мармотите увивали шоколада. :) Не трябва - има си къде-къде по-смешни фантазии.

преди 12 минути, ncl написа:

Въоръжен съм съм два ножа и газов пистолет.

Малиииии - шубето е голем страх, ей! Стой си вкъщи, барикадирай се със стоманени пръти, че дървените могат да се пречупят. Най-добре е да направиш отвътре бенонен бункер ... Или - знам ли... :)

преди 5 часа, _ramus_ написа:

И не - тогава са се събирали и живели така именно защото гладът е надничал отвсякъде. И при срив на реколта по някоя от многото възможни причини - глад и при "десетимата", до всякакви видове болести и смърти.

Не знам къде точно живеете - в Тракийската низина домати виреят навсякъде - съвсем ранните са в парник, от лятото навън  - си карат чудесно. Искат се само стандартните грижи и пръскане тук-там - защото и това зависи от времето (когато са на открито). И досега никой не е внесъл отникъде "биволското сърце", а е невероятен домата... :) Може би най-доброто от всички вариации на този зеленчук.

Домати много хора гледат и в саксии на тераса, сред града....

Моабета сред темата непрекъснато тегли към руслото на оплаквачите от всичко... Това и извън виртуала си е пак така - събират се и почват да се оплакват, най-вече защото това е разтоварващо емоционално.

Мислех да помоля, да не започвате да ми обяснявате къде виреят домати. Не го направих, защото реших че не е нужно, защото темата е друга, но явно съм сгрешила. Що се онтася до живеещите по 10 човека в едно домакинство засяга мнооого близкото минало. Когато в едно домакинство живееха до три поколения. Тогава в същото това домакинство са влизали минимум 6 заплати или пенсии и наред с градината и частното ползване хората са преживявали прекрасно. За съжаление сега има много самотни, бедни и болни стари хора, които нямат на кого и какво да разчитат.

преди 3 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Единия ми братовчед има проблеми със сърцето и негов е лафа: Аз съм беден, болен и нещастен. Сега се е "окопал" в стаята си и не излиза, защото го е страх да не умре.

Та, да, има такива селяни, но когато са яли кюфтета и са правили чака-рака на маси и на пиана ... со ръцете горе - не помнят ...

Иначе - хвала на него .... умее да върти и кирка и лопата и прочие ... но е по-директор от вси де се пишат шефове ...

Проблема му е, че като се събужда някъде към пладне, то Слънцето му изгрява от запад ...

Не знам до колко е урожай ще има на есен, но все тези четири реда картофи де съм посял ще ми стигнат до другата коприва ... а иначе агнета бол ... та ... да му мислят тревоядните ... ил тиквоядните ...

Всяка болест е до време, някоя обаче завършва със смърт....

Та, всеки избира кога да умре и по какъв начин ... а знай, смъртта не е нищо особено .... просто сън ...

До колко си жив и до колко правиш в момента нещо е по-важно отколкото от това дали те е страх или не. Ти избираш!!!

За разлика от страха, то болката, на "загубен" близък човек е по-силна. Циганска му работа да знаеш ...  

Виж, няма да ти позволя да се правиш на философ на гърба ми. Най малкото не правиш разлика между селянин и откровен алкохолик, паразит и т.н.Говоря за онези пенсионери, които построиха същите тия болници, а не получават адекватни грижи. Изградиха цялата електропреносна и водопреносна мрежа, а не могат да си платят тока и водата. Построиха всички фабрики включително фармацевтичните, а избират кои свои заболявания да лекуват и кои не. И всичко това преди коронавируса. Боже опази за след него.

Та да си дойдем на думата за коронавируса. Със сигурност го има, но че истерията покрай него ще погуби повече хора от самия вирус - съм убедена. Дали може да стане по друг начин, че и вълка да е сит и агнето цяло?! За мен изглежда лесно и логично всичко и всички да спрат за две, три седмици, но...

преди 13 минути, Велена написа:

Тогава в същото това домакинство са влизали минимум 6 заплати или пенсии и наред с градината и частното ползване хората са преживявали прекрасно.

Като е прекрасно - какво ви пречи да се върнете и заживеете по същия модел. 

Аз визирах "не толкова близкото минало", когато хората на село са живеели не толкова "прекрасно" и не са взимали "заплати" и пенсии. А всичко е от труд на полето, и в двора - с животинките.

преди 13 минути, Велена написа:

Със сигурност го има, но че истерията покрай него ще погуби повече хора от самия вирус - съм убедена.

добре - убедена сте. само някой да е посмял да ви разубеди и... сам ще се досети какво го чака.

Да напомня че истерия не се предава по медии, нито върви по тока или жиците. Всеки миг, всеки един може да си спре телевизора или интернета - като не му стискат шушоните и изпада в паника от шубето и стреса. Вместо това - хем се слухти, хем се реагира емоционално шубелийски и в комбинация с това - се реве  колко била истерична истерията.

Истерията е просто реакция, човешка реакция на определена входна информация при която се увеличава тревожността и страхуването... Това е реакция, която идва при несправяне с дозите стрес, които също са реактивни по природа. Информацията не е виновна с нищо, защото на една и съща информация едни реагират до истерия и паника, а други - никак. Като са слаби бушоните, спрете проблемния канал с инфото - дето предизвиквал истерия.

Просто страхът ви идва вповече, колеги. Затова написах че си живеете някъде в главите си, сред едни страшни, дори адови светове. И оттам се жалвате че не сте доволни от всичко и всички.

преди 15 минути, _ramus_ написа:

Малиииии - шубето е голем страх, ей! Стой си вкъщи, барикадирай се със стоманени пръти, че дървените могат да се пречупят. Най-добре е да направиш отвътре бенонен бункер ... Или - знам ли...

Нещо си се объркал. Това е за на вън, а не за вкъщи.. Вкъщи ще убия веднага всеки, който не съм го поканил.

После да не кажете, че не съм ве предупредил...

току-що, ncl написа:

Вкъщи ще убия веднага всеки, който не съм го поканил.

Само така - обаче, ако са много, ако са кръвожадни и искат да те глозгат до кости - няма да стане само с оръжия, освен с бомби. Направи си няколко, но бункера е най-сигурно, но само ако и те нямат бомби...

Рамус, що не четете бе хора? Кой говори за страх и истерия. Говорим за последиците от тях. Безработица, безпаричие, увеличение на всички стоки и услуги, бум на всички останали заболявания, които хората в момента подтискат или няма начин как да лекуват. 

преди 10 минути, Велена написа:

Говорим за последиците от тях.

но безработицата, безпаричието и увеличението на стоки и услуги ( и не са всички, защото горивото примерно, сега е на исторически минимум)... всички тия са последица НЕ от истерия.

И логически погледнато в изразеното от вас - споменавате за последствия от нещо, но това от което следват "последиците" ( истерията) не го говорите. Според вас, защото от друга страна го пишете и съм го цитирал в предишния си коментар.

Изглежда вие сама не се четете, после отново става така че в другите е проблема. Тревожността залива всичко и в писането ясно си личи. Емоционалният негативен прилив подтиска в голяма степен висшата когниция. На моменти личи толкова ярко и контрастно, че може да се напише като примери в учебниците. Но пък - точно учебниците никой не го интересуват, освен учениците на дистанционно обучение. В темата - съвсем липсват такива.

преди 2 минути, Велена написа:

Безработица, безпаричие, увеличение на всички стоки и услуги, бум на всички останали заболявания, които хората в момента подтискат или няма начин как да лекуват. 

Кое от всичките тези неща го няма и без вируса?

преди 4 минути, XEPO-1 написа:

Кое от всичките тези неща го няма и без вируса?

Всички ги има. Но едно е 3%, друго е 10%, съвсем друго е 30-40%. Ще ви поздравя с една песен отпреди 100 години: Конармейская - YouTube

Всичките ги има и без него, ама в сегашната ситуация забравяте да умножите. Айде умножете поне по сто това дето го има и ще добиете представа, какво ще последва след фиаското. Наистина ли си мислите, че карантината ще приключи и всичко ще си продължи от там откъдето е спряло? Няма. Половината фирми вече са си заминали и още колко - Бог знае.

преди 37 минути, Велена написа:

Мислех да помоля, да не започвате да ми обяснявате къде виреят домати.

Аз няма да Ви моля как да живеете, НО, но доматите и вирусите и животните, и хората явно не владеете, защото се мислите за по-велико от нещо, де не разбирате, но мислите, че сте проумнели ...

Животно не моли, то си го взима, а Вие какво искате да вземете от тоя свят, а?!

Та, докато се правите на интелигентнннт ил инелект ... то какво сте направили до сега и какво ще правите от тука на сетне, а?!

Прозаичен и груб цигански въпрос, Но до колко сте запознати с древната култура на човечеството, а?!

Много въпроси, на които ще приемете оправдателна линия, но до колко добро сте направели, за да може да кажете, че сега е лошо, а?! :) 

Ще се умори да върти 😂. Споко. Пък и аз казах, каквото имам да казвам. Няма как да мислим всички еднакво. Щеше да е скучно. С кого ще поспориш.

преди 2 минути, Велена написа:

Ще се умори да върти 😂. Споко. Пък и аз казах, каквото имам да казвам. Няма как да мислим всички еднакво. Щеше да е скучно. С кого ще поспориш.

:offtopic_s:

Леееее колку си велика, аннна ил май трети пол, а не полк ... :) 

:) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.