Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 6 минути, M.Николов написа:

Този ми изглежда доста по-интелигентен от Денков.

Защо?

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 4 часа, ncl написа:

Не знам за лъва, но от днес вече ходя без маска.

Караджа, наздраве. :beer:

Наздраве, ncl!🍻

преди 6 минути, _Belial_ написа:

Защо?

Да кажем, че демонстрира по-задълбочени исторически познания отколкото Денков, той въобще не би споменавал разни френски генерали, а направо щеше да обвини руснаците и комунистите за виновни.Както и да е, Денков вече не е мой проблем.

преди 30 минути, _Belial_ написа:

И защо е ни в клин ни в ръкав? Конти казва, че за руската помощ няма поставени условия. Руската страна в лицето на Песков, казва същото. Не разбарх, защо трябва да си представям нещо? Предубеденост се нарича това... Мирко. :)  Тя рядко е рационална.

Нищо не разбра. Повтори си пак примера със заема с комшията. Ако можеш го разбра. Подозирам че не.

Иначе за лъжи като говорим :

https://faktor.bg/bg/articles/nato-predstavi-spisak-na-neverni-tvardeniya-na-rusiya-za-pandemiyata-ot-covid-19

преди 1 минута, M.Николов написа:

Да кажем, че демонстрира по-задълбочени исторически познания отколкото Денков, той въобще не би споменавал разни френски генерали, а направо щеше да обвини руснаците и комунистите за виновни.Както и да е, Денков вече не е мой проблем.

Денков няма познания, той копи пейства. Както и в случая.

преди 1 минута, miro20 написа:

Нищо не разбра. Повтори си пак примера със заема с комшията. Ако можеш го разбра. Подозирам че не.

Иначе за лъжи като говорим :

https://faktor.bg/bg/articles/nato-predstavi-spisak-na-neverni-tvardeniya-na-rusiya-za-pandemiyata-ot-covid-19

Аз го разбрах, ама не разбрах защо трябва да си го представям. Парцала фактор си го задръж.

току-що, M.Николов написа:

Аз се държа, ама други ме съмнява да не окъкат работата.

Човек, мисля, че не можеш да схванеш някакви основни неща изначално. Първо, това дето тролиш някакви други хора без да мислиш, браво, успя ли са да ти промият мозъка. Второ, локдауните само забавят във времето нещата, НЕ ГИ РЕШАВАТ. Тези, които носят това в кръвта си, най-вероятно немалко от тях ще се влошат и ще си пукнат сами без да им е оказана лекарска помощ, защото азбучна истина е, ако искаш ми вярвай, че шансът да се пребори едно заболяване е то да се хване в началото. Или може би всъщност, не ти пука за тези хора? Ако е така, това променя доста нещата. Няма проблем. Та вече в Италия и Англия откриват по апартаменти хора. Просто ги извличат навън. След това. Много специалисти казват: вероятно това ще повтори - следващата, по-следващата година. Както повтаря свинския грип, "Виктория", "Калифорния" (които не са въобще безобидни вирусчета). Ти ще си стоиш у вас ли? Колко? Три, пет, осем години (а като дойде КОВИД 20, 30, 35?)? Ми ето ти сценарий. Организмът ти ще отслабне по естествен път. Имунитетът ти се срива. Вече може би ти се отразява и в мисленето - и това е най-нормалното, човек. Стрес, отслабен имунитет, излизаш навън и... Съжалявам. Да не говорим, че България няма потенциала, а управниците - желанието - да направят нещо. Напротив - всичкото пари ще бъде окрадено. Не знам, ако искаш хващай пушката и като видиш някой навън го пуцай но пак ще кажа, според мен ти не схващаш някакви изначални неща в поожението. Лично аз спазвам това, което се изисква. Може да не съм съгласен с някои неща, но ги спазвам. Това срещу, което буча е това, което се задава и не ми се иска да съм прав. Дано съм параноик. Подсказка - няма пряка връзка с КОВИД.

преди 5 минути, _Belial_ написа:

Аз го разбрах, ама не разбрах защо трябва да си го представям. Парцала фактор си го задръж.

Ясно си личи какво си разбрал . Щом говориш за предубеденост:)  А то е че нищо не си разбрал :)  

Относно парцалите... аз пък не знам колко извратен и/или наивен трябва да е човек да цитира сайтове като информиран.нет и подобни.

Мен например ме е гнус от такива.

Ама ти си знаеш.... Такова ти е нивото.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 4 минути, Мальчик Бананан написа:

Човек, мисля, че не можеш да схванеш някакви основни неща изначално.........................................

Човек, нямах предвид, че точно ти ще се окъкаш, спокойно.

И ако е възможно, не ме цитирай до утре защото лягам да спя, благодаря!

преди 3 минути, miro20 написа:

Ясно си личи какво си разбрал .

Както обикновено всичко и за теб остава само да цъкаш емотки. Абе чакай че се сетих... Ти успя ли да калкулираш в крайна сметка, колко пъти по- голяма е смъртността в Швеция спрямо Норвегия или ше си държиш на квото казаха отгоре? Демек 10.

Не знам какво трябва да калкулирам :)  . Не съм следил всичките изписани глупости в темата .

Двама доктори, които не ги канят много по медиите, но пък имат какво да кажат... За психозата:

преди 4 минути, miro20 написа:

Не знам какво трябва да калкулирам :)  . Не съм следил всичките изписани глупости в темата .

Явно и своите не следиш. Нормално, пействаш квото ти кажат, не може всичко да четеш. Прав си разбира се- за толкова пари, толкова работа.

преди 1 минута, _Belial_ написа:

Явно и своите не следиш. Нормално, пействаш квото ти кажат, не може всичко да четеш. Прав си разбира се- за толкова пари, толкова работа.

Ами цитирай ме и ме питай конкретно. Както говорехме за италианската помощ, изведнъж скачаш с някакви сметки да калкулирам.

преди 3 минути, Lumberman написа:

Двама доктори, които не ги канят много по медиите, но пък имат какво да кажат... За психозата:

Те Мангъров отсвириха, дето се мъчеше да им върви по гайдата що годе, без да изпада в крайна олигофрения, ти чакаш откровени противници да поканят.

преди 1 минута, miro20 написа:

Ами цитирай ме и ме питай конкретно. Както говорехме за италианската помощ, изведнъж скачаш с някакви сметки да калкулирам.

Няма. Сега Сорос те гледа как се оакваш! Белиал лайкс дис.

https://www.tagesschau.de/regional/nordrheinwestfalen/corona-studie-heinsberg-101.html
В продължение на 2 седмици се проведоха проучвания, изследвания в града Gangelt в Германия, където бе най-засегнат от коронавируса и се установи че смъртността е 0,37 процента. 15 процента са иначе заразените. Градът е с население към 13 хиляди.

преди 2 часа, Мальчик Бананан написа:

медицината няма лечение за вируси. Няма.

дотук беше с имитацията на тази приказка.

Леченията за вируси са разнообразни - има цял куп антивирусни медикаменти. Но няма такава, която да е "за всички вируси", защото те се изменят непрекъснато. Има множество подходи в биологичния вирус - и се полват, експериментират. Медикаментите са разнообразни, защото всеки залага на определена стратегия спрямо вируса. Най-сложното е - да се разпознае точният вирус, с точния генен код. Но за непознати вируси - единствената защита е имунната защитна система и тя е една от стратегиите. Обаче някои вируси имат специфика точно да повреждат имунитета. А и имунната система има и някои проблеми, възможности за грешни сработвания, наследени или заварени изменения и дебаланс, умора от битка с други инфекции...

Друга стратегия са начините за захващане на вируса към клетката, преноса му до нея, биохимията стояща зад самото заразяване, транспортирането на РНК, която вируса 'инжектира" в клетката като я 'препрограмира да произвежда вирусни реплики... Много вируси са самоубийци - кода им направо довежда до убийство клетката, или направо целия организъм. Колкото по-бързо убива, толкова по-малко опасен в групов аспект е, защото няма време да се самопроизведе и ползва организма за да разнесе "новопроизведеното"... РАзбира се - само условно изразено... защото нещата са много сложни и разнообразни.

Както и с дигиналния свят - няма лекарство за всички вируси. Но имат общи положения, да. Без човек, респективно - без изчислително устройство - няма как да сработи вирус, защото той е просто паразит. Много дигитални вируси се написаха с цел да са "самоубийци" с цел да разрушат заразеното устройство. Други - ползват компютри само да се размножават, а през интернет - да заразяват другуи компютри.

Сам по себе си вирусът е нищо - сбор от молекули, подредени по определен начин, изменящи се непрекъснато, чрез мутация. Или пък - просто код, подходящ за определен тип процесор, памет и връзката им. Няма вирусен код, който да е универсален - за всички компютри, всички процесори, за всяка ОС. Така е и вируса - да е универсален за всички типове клетки и организми.

Има съществена разлика - между дигиталния и биологичния аналози - това е че първия се списва от хора и е просто подредба от код, интерпретиран по определен начин като команди на изчислително устройство. ЧОВЕКЪТ програмист оставя намеренията, опита, знанията си - в този код. Той търси ползи, търси решения на негови задачи, като задвижи, ползва или разруши чужди на него ресурси... Кодът е само средство на замисъл, на идеи, на решения... за постигане на ползи и цели...

В природата няма нищо такова - има множество теории за възникването на вирусите... Но тях ги е имало далеч преди човека. Вътре в самия човек вирусите са също част от биохимията и метаболизма му - точно както и бактериите - за които се списва че в човешкия организъм са повече, отколкото са клетките от които се изгражда. С някои е с динамичен баланс, но този баланс търпи изменения и понякога се нарушава. И цялата система излиза от управление, стартират се защитни компенсаторни механизми... Но дори и те - понякога сработват грешно, грешно се струпват, атакуват се помежду си и дори и тази защита пропада..

преди 31 минути, _Belial_ написа:

Няма. Сега Сорос те гледа как се оакваш! Белиал лайкс дис.

Да да... добре... плямпаш си простотиите само накрая от голямото НИЩО да кажеш.... Сорос... оакване бла бла... :) 

Цитат

. Но тях ги е имало далеч преди човека. Вътре в самия човек вирусите са също част от биохимията и метаболизма му - точно както и бактериите - за които се списва че в човешкия организъм са повече, отколкото са клетките от които се изгражда.

Даваш ли си сметка @ramus_, какви глупости дрънкаш?

преди 3 минути, XEPO-1 написа:

Ееей,зорлен го пропихте този народ,а не близваше...

Месец давност...

току-що, _ramus_ написа:

дотук беше с имитацията на тази приказка.

Леченията за вируси са разнообразни - има цял куп антивирусни медикаменти. Но няма такава, която да е "за всички вируси", защото те се изменят непрекъснато. Има множество подходи в биологичния вирус - и се полват, експериментират. Медикаментите са разнообразни, защото всеки залага на определена стратегия спрямо вируса. Най-сложното е - да се разпознае точният вирус, с точния генен код. Но за непознати вируси - единствената защита е имунната защитна система и тя е една от стратегиите. Обаче някои вируси имат специфика точно да повреждат имунитета. А и имунната система има и някои проблеми, възможности за грешни сработвания, наследени или заварени изменения и дебаланс, умора от битка с други инфекции...

Друга стратегия са начините за захващане на вируса към клетката, преноса му до нея, биохимията стояща зад самото заразяване, транспортирането на РНК, която вируса 'инжектира" в клетката като я 'препрограмира да произвежда вирусни реплики... Много вируси са самоубийци - кода им направо довежда до убийство клетката, или направо целия организъм. Колкото по-бързо убива, толкова по-малко вирулентен е, защото няма време да се самопроизведе и ползва организма за да разнесе "новопроизведеното"...

Както и с дигиналния свят - няма лекарство за всички вируси. Но имат общи положения, да. Без човек, респективно - без изчислително устройство - няма как да сработи вирус, защото той е просто паразит. Много дигитални вируси се написаха с цел да са "самоубийци" с цел да разрушат заразеното устройство. Други - ползват компютри само да се размножават, а през интернет - да заразяват другуи компютри.

Сам по себе си вирусът е нищо - сбор от молекули, подредени по определен начин, изменящи се непрекъснато, чрез мутация. Или пък - просто код, подходящ за определен тип процесор, памет и връзката им. Няма вирусен код, който да е универсален - за всички компютри, всички процесори, за всяка ОС. Така е и вируса - да е универсален за всички типове клетки и организми.

Има съществена разлика - между дигиталния и биологичния аналози - това е че първия се списва от хора и е просто подредба от код, интерпретиран по определен начин като команди на изчислително устройство. ЧОВЕКА програмист оставя намеренията, опита, знанията си - в този код. Той търси ползи, търси решения на негови задачи, като задвижи, ползва или разруши чужди на него ресурси... В природата няма нищо такова - има множество теории за възникването на вирусите... Но тях ги е имало далеч преди човека. Вътре в самия човек вирусите са също част от биохимията и метаболизма му - точно както и бактериите - за които се списва че в човешкия организъм са повече, отколкото са клетките от които се изгражда. С някои е с динамичен баланс, но този баланс търпи изменения и понякога се нарушава. И цялата система излиза от управление, стартират се защитни компенсаторни механизми... Но дори и те - понякога сработват грешно, грешно се струпват, атакуват се помежду си и дори и тази защита пропада..

Но в крайна сметка си няма все пак - универсално лечение, медикаментозно? Що се отнася до конкретния род заплахи от дигитален тип със същото име, това, което съм избрал аз решава проблема в конкретния случай, заради споменатите от мен дизайн на системите (за съжаление). В Уиндоус по подразбиране ти си бог (освен, ако не използваш ограничен акаунт - не познавам някой да го прави, а Майкрософт постоянно го повтарят). Както и всяка нежелана програма. Тоест, ако говорим за вирус, прониква навсякъде точно, както в човешката система, докато при пингвина по дизайн, по подразбиране, потребителят не е "бог" на системата и за достъп до определени части, той трябва да си поиска "позволение", включително и една недоверена програма, изпълняваща се в контекста на потребителя (и с дадените му права и привилегии).

Мнеее - не мога и ще си призная всичко:

Вчера говорих със Джорджи Сорос. Седнахме, приказвахме, посмяхме се. Оплаках се че много го разкриват и ми бутат реномето...

Помоли ме човека да съм търпелив - щото капитализма е гадна работа и не е лесно да го управлява. Той и Магелановите облаци сега е взел да ги управлява и там създава мрежи от соросоиди. Призна ми че плановете му включват и Андромеда, една нова галактика - МОРКОВ  - много близо до другата - "Тояга". Но първо да построи база на луната, Марс и Юпитер - да има за "отскок".

Според него така или иначе вече на всички е ясно че навсякъде са само плоски звездите, планетите. Слънцето било просто обикновена питка в небето, а лично той е организирал холографията на светлинките, дето вече векове наричат "звезди". И че мигат често... щото понякога с тока дето светят му играе напрежението. Пък се случва да изгърмят холограмите... и докато се сменят и поправят - той пуска големия фенер на слънцето. Да блести и да заслепява тия дето дебнат. Играта била че схемата на светлинките е изображение на домашните му чехли в различни ракурси. Но най-било проблема да излъже за гравитацията... оплака се колко пари е дал и колко хора е излъгал за пустата му гравитация. Много кофти работа... Просълзих се - боже сред какви проблеми живеят хората. 

Бутна някой друг милион и ми поръча да внимавам с някои хитри негови противници по форумите и специално в Калдата. Каза че именно в този форум вече е разкрит от руските му противници, защото по принцип те всички са гениални. Целия му враг е само от гении - математици, социолози, биолози, физици и инженери... Каза ми че твърде рано го разкрили за далаверата с 5джи мрежите - според него има теч, не може да го разкрият иначе толкова рано и толкова надълбоко.

Та така - признах си, кво толкова. Хубав човек, богат... все още си броя парите и чакам да ги изхарча на Андромеда, че много съм й навит.

преди 9 минути, _Belial_ написа:

Даваш ли си сметка

мнееее - само ти си със сметките. Доживях точно ти да ме попиташ Аз дали си давам сметка за глупостите... каква ирония... :)

Абе маа му стара, как чак тая седмица някой се престраши да спомене, че тия кронавируси сме ги преживяли през 2007-ма, 2008-ма и 2015-та? След цели 3 месеца някой се престраши! И някой се престраши да каже, чеима  досега 2-3 човешки коронавируси!  Иначе сещате ли се какво ни манипулираха и манипулират още? НЕВИДИМА ЗАПЛАХА! Че тя е доста видима и доста рядка бе!

Както споменах преди седмици, ще почнат да се тупат в гърдите, как мерките им успешни. Е, почнаха вече, но веднага намериха двама полицая с вирус от 1000 и казахаа, мамата си трака, сега още не сме почнали. Не сме достигнали дъното. Така ни говориха през деветдесетте, как дъното не сме достигнали. По някое време стигнахме прословутото дъно и ни говореха, как вече няма накъде. Само че накъде имаше. Кажи речи 20 години бяхме на това дъно и пак ни връщат там :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.