Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Исторически факти за втората световна война

Featured Replies

преди 2 часа, _Belial_ написа:

Винаги съм се чудил защо им вярвате на разни "архиви". Особено такива, които се появяват когато некой има нужда от тях. Как изобщо си представяте, че някаква администрация, служба или каквото и да е там, ще пази документи уличаващи я в лъжа или други престъпления, за да може след време някой добър човек да ви ги покаже. Точно на вас, които сте... лапнишараните в случая. И това най- често го правят хора, чиито последни лъжи още са топли.

Защото тези архиви се пазят, въпреки твоето мнение по въпроса. Пазят се, каталогизирани са и т.н. И понеже става дума за доставки то може да се сравни какви са данните на САЩ и Великобритания за извършените доставки и какви са тези на СССР и да се види има ли разминаване или няма.

• Отговори 442
  • Прегледи 68,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Йоло Денев
    Йоло Денев

А, ето какво липсва! Тема със заглавие "Митът за Холокоста". След като има за плоската Земя, защо логично да не последва и това?

• Джугашвили
    Джугашвили

Истината е, че Европа не се управлява от европейци, а от евреи!!! Нямам какво друго да добавя!!!

• А какво друго, освен неизбежно, е станалото? Заповядай да го промениш. Обещавам веднага да ти се възхитя ако го направиш.

Публикувани изображения

преди 13 минути, A.com написа:

Защото тези архиви се пазят, въпреки твоето мнение по въпроса. Пазят се, каталогизирани са и т.н. И понеже става дума за доставки то може да се сравни какви са данните на САЩ и Великобритания за извършените доставки и какви са тези на СССР и да се види има ли разминаване или няма.

И как ще сравниш данните на САЩ с тези на СССР, когато СССР го няма? Разправяй ги на баба ми тия за архивите- пази се полезното за пазещия! Другото се унищожава, другари падащи от Марс.

преди 58 минути, _Belial_ написа:

И как ще сравниш данните на САЩ с тези на СССР, когато СССР го няма? Разправяй ги на баба ми тия за архивите- пази се полезното за пазещия! Другото се унищожава, другари падащи от Марс.

И как ще обясниш тогава, че съветите не са унищожили документите по Катинското клане? Може би за Сталин е било полезно да ги пази, или?

И още чакам да ми отговориш,  кога съм твърдял, че САЩ са спечелили ВСВ,  а руснаците само са гледали. Или бяха поредните ти празни приказки? 

преди 4 часа, _Belial_ написа:

Винаги съм се чудил защо им вярвате на разни "архиви". Особено такива, които се появяват когато некой има нужда от тях. Как изобщо си представяте, че някаква администрация, служба или каквото и да е там, ще пази документи уличаващи я в лъжа или други престъпления, за да може след време някой добър човек да ви ги покаже. Точно на вас, които сте... лапнишараните в случая. И това най- често го правят хора, чиито последни лъжи още са топли.

А не допускаш ли че дипломацията и на САЩ  на РФ не спорят за тези документи ?

само такива като теб плямпат празни приказки.. за унищожаване на уличаващи документи и т.н.

Избрал си някаква губеща страна и губещи фейк теории, които никой не го интересуват.

Кой е лапнишарана в случая е пределно ясно .

преди 3 часа, Michigan111 написа:

Ето за това се пазят,  за да разкриват манипулатори като теб, когато е нужно. 

Той е стандартна жертва на фейк пропаганда.

Нищо ново

преди 1 час, _Belial_ написа:

Днес не се налага да прелетиш от Москва до Вашингтон. САЩ отдавна са публикували част от документацията за ленд-лийза. В Русия също има публикувани архиви. Интересува те какво е доставено на СССР през месец март 1943 - виждаш дали има данни в двата архива и сравняваш. Не е трудно.

В този живот няма лесно! Лесно е само да драскаш глупости, но бих искал да знам все пак, поради каква причина би ме интересувало, какво е доставено на СССР през месец март 1943 та. Защо примерно не ме интересува, през месец март 1943 та какви доставки са правени на Германия и колко самолета е произвела тя, а ме интересува какво е доставяно на СССР.

Лесно е само да драскаш глупости, но бих искал да знам все пак, поради каква причина би ме интересувало, какво е доставено на СССР през месец март 1943 та.

Кой е казал, че теб трябва да те интерсува? Който го интересува си намира данните и, когато се наложи, ги показва. Който не го интересув, но е решил да спори, въпреки че нищо не знае, се държи точно като теб.

Защо примерно не ме интересува, през месец март 1943 та какви доставки са правени на Германия и колко самолета е произвела тя, а ме интересува какво е доставяно на СССР.

Питай себе си, не нас.

преди 3 часа, A.com написа:

Кой е казал, че теб трябва да те интерсува? Който го интересува си намира данните и, когато се наложи, ги показва. Който не го интересув, но е решил да спори, въпреки че нищо не знае, се държи точно като теб.

Питай себе си, не нас.

Замени "ме" с "те" и приеми написаното като въпрос.

преди 5 часа, _Belial_ написа:

Замени "ме" с "те" и приеми написаното като въпрос.

Заменям и те питам от къде знаеш, че не ме интересува през 1943 година какви доставки е получила Германия и колко самолета е произвела?  А причината, поради която би ме интересувало(не само това, а и всичко останало) е, че искам да знам. Ако на теб ти трябва някаква по-специална или по-сериозна причина да научиш нещо, на мен желанието за знание(да знам) ми е достатъчно.

преди 13 часа, _Belial_ написа:

Защо примерно не ме интересува

Уникална сентенция !

:lol6:

Философите са в шах

и мат.

Супер. Нека да разсекретяват още.

дано се сетят да изкарат и нашите архиви

В статията ти не виждам нищо което да не знаем... че немците са унищожавали при отстъпението си много поляци и културни ценности.

Не виждам и опровержение  как е била поделена Полша '39-та година между нацистите и съветите , нито опровержение за съвместните паради на нацистите и червената армия.

преди 28 минути, M.Николов написа:

https://pogled.info/svetoven/russia/kak-ukraina-se-obedinyava-s-rusiya.112636

Чети, може пък да схванеш защо не се обичат руснаци и поляци.

Не, не е заради събитията от 15-ти век. А в наложения режим след ВСВ

Цитат

Судя по историческим документам, в начале 1945 года в основном положительно относились к солдатам Красной армии и жители восточной и центральной части Польши. Однако постепенно это отношение начало меняться.

К лету 1945 года НКВД начало разбираться с бывшими бойцами Армии Крайовой. Эта подпольная военная организация, сражавшаяся во время войны против Германии, но подчинявшаяся польскому правительству в изгнании. Костяк командиров АК составляли офицеры, служившие еще в довоенной польской армии. А к ним Сталин всегда относился с подозрением.

В итоге НКВД арестовало не только многих старших офицеров АК, но и рядовых бойцов. Это были простые молодые ребята, многие из которых были мало образованы, ничего не понимали в политике и просто хотели сражаться за свободу родной Польши в годы фашистской оккупации.

"Первые месяцы после освобождения Варшавы были для поляков временем надежды на новую жизнь и свободу, но эта надежда так и не сбылась", - отмечает доктор исторических наук Лукаш Адамский.

"Закончился кровавый фашистский режим. Но свободной Польша так и не стала. Ужасный немецкий тоталитаризм и политика геноцида сменились другим режимом, но тоже тоталитарным.

Те хората са си г онаписали, ама ти пак търсиш под вола теле... търсиш сламката а не виждаш гредата...

Поговорки много за твоята слепота.

преди 12 часа, miro20 написа:

Ми как да го празнува, когато през 1938ма година Полша, заедно с Германия анексират различни части от Судетска Област. Да се отбележи, че този акт е благословен от Англия и Франция в тъй нареченото Мюнхенско Споразумение. Отново да се отбележи, че СССР е против това споразумение! И да не остане на заден план, Полша анексира част от Судетска Област, без да е страна в Мюнхенското Споразумение (тоест прави го на своя глава и чисто експанзионистични подбуди и интереси), когато още е независима държава, намираща се в териториалната си цялост и около година преди да бъде сключен договорът Молотов-Рибентроп!

Та... Стига ги обличахте в кожата на жертвени агнета, поляците са били от страната на вълците! Играли са и са загубили... Виж, чехите са ги погубили. Погубили са ги англетата, франсетата, дойчовците, 'талянците и ляхите...

преди 10 часа, miro20 написа:

Те хората са си г онаписали, ама ти пак търсиш под вола теле... търсиш сламката а не виждаш гредата...

Поговорки много за твоята слепота.

Колко си заблуден само, виж преди ВСВ руснаци и поляци колко пъти водят битки по между си назад в историята!

Ама трябва да се чете, и то не само вестници.:D

Ама кой въобще говори за това. Руснаците не честват годишнина от 15-ти век че да сравняваш битки имало ли е  бре.  :giggle1:

Ама мнооого съм заблуден, направо ! :) 

Нямам чак думи

преди 20 минути, darkterminal написа:

Та... Стига ги обличахте в кожата на жертвени агнета, поляците са били от страната на вълците! Играли са и са загубили... Виж, чехите са ги погубили. Погубили са ги англетата, франсетата, дойчовците, 'талянците и ляхите...

Това също не променя ФАКТА че ВСВ е започната от  нацистите и съветите.

И че една окупация е заменена с друга.

Да, поляците може да не са "овчици" , но в онези години не се наемам да твърдя кое е правилно или не.

Имало е и 1 млн Влаховци.  и т.н.

Самите ние сме на страната на нацистите . Също ФАКТ нали ? Как не са ни пгнали още путинистите да ни хокат из а това направо не знам.

То не е късно де. Зависи колко ще сме послушни .

преди 11 минути, miro20 написа:

Ама кой въобще говори за това. Руснаците не честват годишнина от 15-ти век че да сравняваш битки имало ли е  бре.

Обяснявам ти, че враждата между тях е много по-стара бе, ама то трябва и малко пипе за да схванеш.

преди 8 минути, miro20 написа:

Ама кой въобще говори за това. Руснаците не честват годишнина от 15-ти век че да сравняваш битки имало ли е  бре.  :giggle1:

Ама мнооого съм заблуден, направо ! :) 

Нямам чак думи

Това също не променя ФАКТА че ВСВ е започната от  нацистите и съветите.

И че една окупация е заменена с друга.

Да, поляците може да не са "овчици" , но в онези години не се наемам да твърдя кое е правилно или не.

Имало е и 1 млн Влаховци.  и т.н.

Самите ние сме на страната на нацистите . Също ФАКТ нали ? Как не са ни пгнали още путинистите да ни хокат из а това направо не знам.

То не е късно де. Зависи колко ще сме послушни .

Ние, фактите не отричаме, но и не ги пропускаме... Като са се наакали, да си мълчът и да не праат на отворкьовци... Поляците де... А па тия дето му отвързаха ръцете на австриеца с Мюнхенското Споразумение, с нищо не са по-добри от дядя Джо... Ако ше изкарваш кирливи ризи, давай наред... Нали си обективен?

преди 2 минути, M.Николов написа:

Обяснявам ти, че враждата между тях е много по-стара бе, ама то трябва и малко пипе за да схванеш.

Представих си как Турция празнува началото на османското робство в България.

И се чуди що ние не празнуваме бре ?? :) 

Това е твоята логика.

Айде бегай....

преди 2 минути, darkterminal написа:

Ние, фактите не отричаме

Благодаря за което.

преди 2 минути, miro20 написа:

Представих си как Турция празнува началото на османското робство в България.

И се чуди що ние не празнуваме бре ?? :) 

Това е твоята логика.

Че те си ги празнуват бре, е не само завоюването на България, а целия им славен период, ние сме били само част от Османската империя.Или не си слушал изказванията на Ердоган за Османската империя?

Да не говорим, че примера ти е много далеч от въпроса, който се обсъжда!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.