Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Исторически факти за втората световна война

Featured Replies

преди 5 минути, Anne написа:

Страната ни е спасена благодарение на съветската

И това сме сравнявали из темите. Каква би била България без комунизма /цоциализма де, д ане издребняваме/  :) 

заповядай , изчети трите части  :

https://conservative.bg/kakva-shteshe-da-e-balgaria-bez-komunizma/

• Отговори 442
  • Прегледи 68,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Йоло Денев
    Йоло Денев

А, ето какво липсва! Тема със заглавие "Митът за Холокоста". След като има за плоската Земя, защо логично да не последва и това?

• Джугашвили
    Джугашвили

Истината е, че Европа не се управлява от европейци, а от евреи!!! Нямам какво друго да добавя!!!

• А какво друго, освен неизбежно, е станалото? Заповядай да го промениш. Обещавам веднага да ти се възхитя ако го направиш.

Публикувани изображения

Нямам намерение да чета западни пропагандни лъжи и простотии!

Но ме хваща истински яд, че навремето социалистите не са постъпили доста по - твърдо с предателите и семействата им! Защото сега нямаше да има кой да сее лъжи и да промива мозъците на децата! Такива като теб нямаше да съществуват тогава!

Ти си гнусен долен предател, който активно работи за пренаписването на българската история и култура, такива като теб, които подкрепят фашизма, нацизма и диктатурата!

С биологичното ви оръжие в момента докарахте хората до паника и го ползвате, за да премоделирате света!

Такива като вас са за изтребване!

Някакъв си фалшив герой Мутафчийски ще обявява, че чака морета от трупове.....................

Такива като вяас за да разстрел, заедно с целите ви семейства!

Не ме поучаваой и не ми казвай как да мисля! Ти си никой! Ти не си българин и нямаш абсолютно никакво право да се изказваш по темата за нашата история!

Поне си кажи - твоето семейство, твоята рода колко комунисти/ социалисти са предали на царската власт, колко са избити по ваша вишна? На колко евреи навредихте? Колко невинни човешки съдби прегазихте? На колко хора направихте мръсно?

преди 1 минута, Anne написа:

Нямам намерение да чета западни пропагандни лъжи и простотии!

Но ме хваща истински яд, че навремето социалистите не са постъпили доста по - твърдо с предателите и семействата им! Защото сега нямаше да има кой да сее лъжи и да промива мозъците на децата! Такива като теб нямаше да съществуват тогава!

Ти си гнусен долен предател, който активно работи за пренаписването на българската история и култура, такива като теб, които подкрепят фашизма, нацизма и диктатурата!

С биологичното ви оръжие в момента докарахте хората до паника и го ползвате, за да премоделирате света!

Такива като вас са за изтребване!

Някакъв си фалшив герой Мутафчийски ще обявява, че чака морета от трупове.....................

Такива като вяас за да разстрел, заедно с целите ви семейства!

Не ме поучаваой и не ми казвай как да мисля! Ти си никой! Ти не си българин и нямаш абсолютно никакво право да се изказваш по темата за нашата история!

Поне си кажи - твоето семейство, твоята рода колко комунисти/ социалисти са предали на царската власт, колко са избити по ваша вишна? На колко евреи навредихте? Колко невинни човешки съдби прегазихте? На колко хора направихте мръсно?

Пак ли имаш пристъп Ани?

• 4 седмици по-късно...
на 14.05.2020 г. в 22:34, Anne написа:

Тези "патриоти" четат историята на страната си, както дяволът чете евангелието. В края на Втората световна война Великобритания и САЩ са гласели "разфасоване" на нацията и страната ни, защото е била съюзничка на хитлеристка Германия. На гърците щели да бъдат дадени Пиринска Македония и целите български Родопи чак до Пловдив - за награда, че са воювали срещу Хитлер. А на Турция - районът на Странджа и Сакар планина, задето е запазила неутралитет във войната. Страната ни е щяла да бъде орязана териториално горе-долу до границите на някогашното Княжество България. И сега Банско или Пампорово щяха да са гръцки.

Всичко това е предотвратено на 8 септември, когато Съветската армия влиза в България. Страната ни е спасена благодарение на съветската "агресия", а Альоша е отървал България от поредното историческо "орязване" - спасил я е като територия и като българско население. На Парижката конференция 1946-1947 г. съветската дипломация довършва това, което бе започнала Съветската армия - съхранява днешна България. И понеже тримцата цитирани четат историята ни сатанински, излиза, че трябва да бъде взривен и хвърлен на скрап не само Альошата, а и спасената ни държава в днешните й граници. И да бъде пратена в музея. 

От тук - https://www.duma.bg/antibalgarskata-patologiya-n215110

Отричате ли истината? Или предпочитате да си затворите очите за това, кои са истинските ни врагове? Само защото са западняци и говорят западен език?

Тези факти, Джугашвили ги е писал многократно, при това преди доста време!!! Добре е , че има будни люде, които са любознателни и рано или късно проглеждат и проумяват истината!!! В този ред на мисли, не можем, а и не бива да влизаме в хора на платените западни клакьори и да се отричаме от Хитлер и Сталин!!! Единият ни е върнал заграбените територии от Първата световна война, а благодарение на другия сме запазили настоящата си територия!!! От какво трябва да сме недоволни и защо трябва да ги отричаме???

на 14.05.2020 г. в 23:40, miro20 написа:

И това сме сравнявали из темите. Каква би била България без комунизма /цоциализма де, д ане издребняваме/  :) 

заповядай , изчети трите части  :

https://conservative.bg/kakva-shteshe-da-e-balgaria-bez-komunizma/

Без комунизма България нямаше да я има! Ето такава щеше да е.

преди 20 минути, Радул написа:

Без комунизма България нямаше да я има! Ето такава щеше да е.

Без комунизма щяхме да сме една от водещите в Източна Европа , държави.

преди 41 минути, M.Николов написа:

Да бе, да.

Точно както и сега.:)

Сега имаме фактологическа обективност - комунистическо наследство и съсипия настъпила след фалита на СИВ . Плюс сегашна политика, в много отношения под влияние на тези "уж" отминали времена.

А можеше да сме една Италия на Балканите, или конкуренция на гърците и испанците... 

Мирогледа на някои обаче е толкова ограничен че никога не биха могли да го осъзнаят това. Защото все още си мислят че "електрификацията" е постижение на социализма . Че без социализъм и комунистичекса идеология, сега щяхме да си седим в сламени колиби ... мдам... :) 

Ох , дори не споменавам великата Русь  без която ще сме нищо ... На които трябва да сме не вовеки веков признателни за освобождението ни , настъпило след 13 техни войни... а до безкрайност.

Освобождеение настъпило не след 10-та , не след 11-та, а след 13-та рускотурска война,  когато .. ах изненада.. ми то и османската империя престава да съществува... 

Предлагам да се увековечи признателността и към останалите 12 рускотурски  войни и да ги обявим за наши освободителни .Во веки веков.

пп

Оставям тук и другата скоба... - А кога руснаците ще са ни благодарни че сме им спасили г'зовете в боевете за Шипка ?

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6387735

https://www.24chasa.bg/novini/article/6635450

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Водещи по смъртност и най- бързо топяща се нация!

преди 2 минути, miro20 написа:

Сега имаме фактологическа обективност - комунистическо наследство и съсипия настъпила след фалита на СИВ . Плюс сегашна политика, в много отношения под влияние на тези "уж" отминали времена.

А можеше да сме една Италия на Балканите, или конкуренция на гърците и испанците... 

Мирогледа на някои обаче е толкова ограничен че никога не биха могли да го осъзнаят това. Защото все още си мислят че "електрификацията" е постижение на социализма . Че без социализъм и комунистичекса идеология, сега щяхме да си седим в сламени колиби ... мдам...

Кви колиби бе, България изчезва със скоростта на светлината.

Историята не търпи условно наклонение! Каква щеше да бъде България, може само да се предполага... Тоест, безпредметни спекулации... Това, което има смисъл е да оценяваме фактите поднесени от историята... Неоспорим факт е, че България заема позицията на съюзник на страната на Оста, което се оказва огромна политическа грешка предвид последствията, които е принудена да търпи... Като се започне от бомбардировките на съюзническата авиация, като се мине през обявената от СССР война на България и се завърши до репарациите, които България е принудена да заплати...

преди 3 минути, miro20 написа:

Не че нещо, ама Италия и Испания не са Източна Европа.:biggrin:

преди 5 минути, miro20 написа:

А другите страни от Източна Европа го нямат, така ли??:D

току-що, M.Николов написа:

Не че нещо, ама Италия и Испания не са Източна Европа.:biggrin:

Не знаех... ау как ме закопа :) 

Добре, ще го кажа по друг начин . Ако не бяхме попаднали не в съветския, а в Западния лагер.

преди 1 минута, M.Николов написа:

А другите страни от Източна Европа го нямат, така ли??:D

Чудесен въпрос. Хайде помедитирай върху това кои от тези страни по навреме са се оттървали от социалистическите си зависимости, кои са провели лустрация, и кой какъв стандарт има сега.

Знаеш простичкия извод нали ?  -  Които по навреме са наритали старите комунисти от управление, служби и военни, сега са в пъти по добре от тези които като нас, не са го направили .

За мен е винаги удоволствие да ви припомням този ОЧЕВИДЕН ФАКТ.

току-що, M.Николов написа:

Ко каза?:D

О , извинявай, не знаех че не си чувал за студената война...  за социалистическия лагер, за противостоянието със "злия Запад'.

преди 5 минути, miro20 написа:

...

Добре, ще го кажа по друг начин . Ако не бяхме попаднали не в съветския, а в Западния лагер.

...

Ха! Че кой ни набута в съветския лагер? Още на Ялтенската Конференция западните сили дигат ръце от България и я оставят на 75% в съветски ръце... Няколко години по-късно ни разменят напълно, като пешка в големия европейски гамбит...

Това, че сме се оказали в Съветския Лагер, е пряко последствие на факта, че се обявяваме за съюзници на страната на Оста... Тоест, ко има виновни за това, това е цар Борис III и неговото правителство...

преди 12 минути, darkterminal написа:

Ха! Че кой ни набута в съветския лагер? Още на Ялтенската Конференция западните сили дигат ръце от България и я оставят на 75% в съветски ръце... Няколко години по-късно ни разменят напълно, като пешка в големия европейски гамбит...

Това, че сме се оказали в Съветския Лагер, е пряко последствие на факта, че се обявяваме за съюзници на страната на Оста... Тоест, ко има виновни за това, това е цар Борис III и неговото правителство...

Съгласен съм за причина-следствие.

Това не променя общия извод че сме попаднали в грешния за развитието ни , лагер.

преди 1 минута, miro20 написа:

Това не променя общия извод че сме попаднали в грешния за развитието ни , лагер.

Не се знае! Ако бяхме попаднали в друг лагер и историята, щеше да е друга, а какво щеше да бъде сегашното ни състояние, отново може само да се предполага...

И още нещо, не сме попаднали сами в съветския лагер, а са ни сложили... Не сме имали избор... Ще рече, попаднали сме в капана на историческата необходимост!

току-що, darkterminal написа:

Не се знае! Ако бяхме попаднали в друг лагер и историята, щеше да е друга, а какво щеше да бъде сегашното ни състояние, отново може само да се предполага...

И още нещо, не сме попаднали сами в съветския лагер, а са ни сложили... Не сме имали избор... Ще рече, попаднали сме в капана на историческата необходимост!

Единствено  не съм съгласен с израза "историческа НЕОБХОДИМОСТ".

ОСвен това в момента дискутираме предпложения на база  факти от историята.

Ако се проследи обективно състоянието ни спрямо Европа  преди ВСВ , моите изводи са напълно логични АКО не бяхме попаднали  в грешния лагер.

Защо толкова ви е страх да осъзнаете че не сме с нищо по лоши от испанци, гърци , италианци, французи , и т.н. ?

преди 12 минути, miro20 написа:

Сега като сме в правилния, що се развиваме по- зле отколкото в грешния?

преди 1 минута, Радул написа:

Сега като сме в правилния, що се развиваме по- зле отколкото в грешния?

Я виж какво казах по горе към Николов за "медитирането" над определени въпроси .

Отговора ми е същия и към теб.

И второ.. не мисля че се развиваме по зле.

преди 14 минути, miro20 написа:

И второ.. не мисля че се развиваме по зле.

Донякъде си прав. Сега не се развиваме, а деградираме.

Единствено  не съм съгласен с израза "историческа НЕОБХОДИМОСТ".

...

Ти може да си несъгласен с много неща, но щом дадено събитие се е случило, значи всички други потенциални алтернативи са били несъстоятелни... Това е доказателството за необходимостта на съществуването на събитието!

...

ОСвен това в момента дискутираме предпложения на база  факти от историята.

Ако се проследи обективно състоянието ни спрямо Европа  преди ВСВ , моите изводи са напълно логични АКО не бяхме попаднали  в грешния лагер.

...

Това са празни приказки, защото нито могат предположенията да се потвърдят, нито отминалите събития и последствията от тях да се отменят...

...

Защо толкова ви е страх да осъзнаете че не сме с нищо по лоши от испанци, гърци , италианци, французи , и т.н. ?

Пак започваш да вменяваш поведения и реакции! Спри се бе човек! Нито знаеш кой от какво го е страх, нито дали хората наистина са си помислили това, което ти си казал! Дръж се успешно!

преди 1 час, darkterminal написа:

но щом дадено събитие се е случило, значи всички други потенциални алтернативи са били несъстоятелни... Това е доказателството за необходимостта на съществуването на събитието!

По голяма глупост не бях чувал наскоро. 

Не, наистина, прочети си го отново. Пълен нонсенс.

Ако някой те фрасне с бухалка , и това събитие се е случило , всички останали алтернативи са несъстоятелни , и това видиш ли е ДОКАЗАТЕЛСТВО че е било НЕОБХОДИМО това СЪБИТИЕ  да се случи :giggle1:

Общото е че е пълна глупост  и че е неизбежност и е независимо от теб. Както не зависеше от нас към кой лагер ще ни захвърлят.

Както казах - аз не споря за това. Това бе обективност. Но никой не ти е забранил да оцениш че този акт и "социалистическо разпределение" е бил пагубен за нашето развитие като държава.

Което си е факт.

Това са празни приказки, защото нито могат предположенията да се потвърдят, нито отминалите събития и последствията от тях да се отменят...

Ами не.. .можем да сравним и то напълно обективно спрямо как са се развивали страните преди ВСВ, и след това тези които са попаднали в един и друг лагер.

И с голяма доза аргументираност, да установим стандарта на едните и другите, спрямо текущото състояние на реалните страни в двата лагера.

Именно това ми дава основание да кажа че щяхме да сме с не по малко ниво на стандарт от гърци , испанци , и т.н.

Именно твоето са абсолютно празни приказки.

Пак започваш да вменяваш поведения и реакции! Спри се бе човек! Нито знаеш кой от какво го е страх, нито дали хората наистина са си помислили това, което ти си казал! Дръж се успешно!

спорещте с  мен по този въпрос са доказателство за думите ми .

Ах да,... ти май си от тях.. ми .. твой си проблем.

Усети ли се колко нонсенси избълва ?

преди 1 час, Радул написа:

Донякъде си прав. Сега не се развиваме, а деградираме.

И ти си прав. Съвременното общество има много повече "Варианти за развитие"  спрямо предишните.

Инфомрационния поток преди бе абсолютно ограничен, а сега е.. прекален

И сега имаш възможност да избереш дали да се понесеш по течението на деградацията, или на осмислен що годе обективен информационен избор.

Което аз тук отдавна наричам "информационна хигиена" .

Много от вас нямат такава, а са на принципа.. щом съм го видял у фейса, значи е истина.

:)

Ти си от тия деградиращите. Но имаш избор.

преди 7 часа, darkterminal написа:

Това, че сме се оказали в Съветския Лагер, е пряко последствие на факта, че се обявяваме за съюзници на страната на Оста...

Па, ако бяхме съюзници на червената армия, нямаше да сме в съветския лагер?!

От кога истеричните измишльотини на Анчето са придобили статут на факти? А колко зле щяла да бъде България, ако не е имала невероятния късмет да попадне в съветския лагер също е лесна тема - щяхме да сме зле, като Италия, Испания, Франция, Германия, Холандия и т.н. цяла западна Европа, те толкова щяхме да сме зле.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.