Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Исторически факти за втората световна война

Featured Replies

преди 40 минути, Michigan111 написа:

Важно е да се отбележи,  че до 1990та година Катинското клане беше написано на немската сметка за войната, някои хора явно си карат със знанията натрупани преди тази година,  и това което не им изнася го наричат пропагандна брошурка.  Повече четене не вреди.  

Това какво значение има, не разбрах.  Какво общо има украинската прпаганда с това, че Елцин и Путин са признали за съветско военно престъпление? 

Или това, че Елцин е признал, а Путин осъдил престъплението е нещо лошо? 

Престъплението си е престъпление,  22 000 човека са си 22 000 човека.  

Помисли малко!!! Елцин и Путин не могат да признаят нищо!!! Или дори да го признаят, едва ли ще е миродавно!!! Хем искате да се разграничите от матушка Россия, хем и приписвате всички грехове!!! Избирайте и гледайте да е по-бързо, че няма време!!! Повече няма кой да търпи!!! Да видим за какво иде реч!!! Превратажията Ленин си е еврейче, барабар с цялата кохорта около него - руснаците са виновни!!! Джугашвили е грузинец, ама пак руснаците са виновни за всичко!!! Идва Хрушчов...а сега де, българин ли е, украинец ли е, руснак ли е, молдован ли е...ама няма проблем, руснаците са виновни за всичко!!! Идва Леонид Брежнев, уж украинец, ама от Днепропетровска област, а там не са много, много украинци!!! Но няма никакъв проблем, пак гадните руснаци са виновни!!! Нататък начело на Украйна идва Порошенко, пак от Днепропетровска област - молдован (м/у другото, родният му град се казва Болгар, но той не е българин) и насъска украинци срещу руснаци, естествено пак руснаците са виновни!!! Та така си е от край време, стига человекда следи хронолгоиятъа и да чете!!! Кога руснаците няма да са виновни, да питам аз!!

преди 30 минути, Michigan111 написа:

Колко са според теб? 

Наистина ми е интересно какво мислиш по въпроса.  

Ех колко, минимум 10 милиона!!! Направо ги хванете още 100 години да ви плащат, че и по-големи суми!!! Сега икономиката им върви,що да не им вземете парите и всички да работят за евречйетата!!! Вземи се в ръце, ако обичаш!!!

• Отговори 442
  • Прегледи 67,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Йоло Денев
    Йоло Денев

А, ето какво липсва! Тема със заглавие "Митът за Холокоста". След като има за плоската Земя, защо логично да не последва и това?

• Джугашвили
    Джугашвили

Истината е, че Европа не се управлява от европейци, а от евреи!!! Нямам какво друго да добавя!!!

• А какво друго, освен неизбежно, е станалото? Заповядай да го промениш. Обещавам веднага да ти се възхитя ако го направиш.

Публикувани изображения

преди 9 минути, Джугашвили написа:

Помисли малко!!! Елцин и Путин не могат да признаят нищо!!! Или дори да го признаят, едва ли ще е миродавно!!! Хем искате да се разграничите от матушка Россия, хем и приписвате всички грехове!!! 

Не могат, но изглежда могат. Елцин най малкото разсекрети документите,  а изказването на Путин го пейстнах. Но прави впечатление,  че и той говори за "онзи режим" като за различен  (което пък отговаря на въпроса на дедиди от по рано днес,  защо Путин не го канели някъде си. ... )

Аз лично на руснаците грехове не помня да съм приписвал (в историята на ссср),  ако съм го направил - покажи ми и ще се самоопровергая.  Аз си ги наричам комунисти, болшевици, интернационалисти  и т.н. 

Но следва да зададеш въпроса и по друг начин,  защо ссср-филите в България всички победи на червената паплач ги свързват с Русия,  правейки пряка връзка с днешна Русия, но за военните престъпления вече са виновни болшевиците,  днешните нямат нищо общо. А за победата над Германия приноса на другите народи го забравят.  

Най-малкото защото матушка Россия ни е освободила от Османско Иго!!! Трябва да сме и благодарни, а не да плюем по дифолт!!! М/у другото, по същата причина трябва да кажем на висок глас едно голямо БЛАГОДАРЯ и на австриеца с мустачките, вместо да се включваме в хора на плюещите го!!! Това са двамата световни лидери, направили най-много за България в най-новата и История!!! Всеки сам да прецени дали бъде патриот или да се включи в ерейската пропаганда!!!

преди 1 час, Джугашвили написа:

Елцин и Путин не могат да признаят нищо!!! Или дори да го признаят, едва ли ще е миродавно!!!

Защо ? На церемонията за началото на ВСВ германеца се извини на поляците и т.н. Какво лошо има в признанието на Елцин и Путлер  за Катин ?

Какво значи "да е миродавно" ??  Просто признават историческите ФАКТИ.

Те ги признават, ти - не  ?  За теб Катин не съществува ли кво ? 

Какво всъщност защитаваш ???

Избирайте и гледайте да е по-бързо, че няма време!!! Повече няма кой да търпи!!! Да видим за какво иде реч!!! Превратажията Ленин си е еврейче, барабар с цялата кохорта около него - руснаците са виновни!!! Джугашвили е грузинец, ама пак руснаците са виновни за всичко!!! Идва Хрушчов...а сега де, българин ли е, украинец ли е, руснак ли е, молдован ли е...ама няма проблем, руснаците са виновни за всичко!!! Идва Леонид Брежнев, уж украинец, ама от Днепропетровска област, а там не са много, много украинци!!! Но няма никакъв проблем, пак гадните руснаци са виновни!!! Нататък начело на Украйна идва Порошенко, пак от Днепропетровска област - молдован (м/у другото, родният му град се казва Болгар, но той не е българин) и насъска украинци срещу руснаци, естествено пак руснаците са виновни!!! Та така си е от край време, стига человекда следи хронолгоиятъа и да чете!!! Кога руснаците няма да са виновни, да питам аз!!

Когато осъзнаеш че са угро-фини. Не според мен, а според историко-генетичните изследвания.

Странно е как обаче периодично намесваш и украинци , и пак с цел да ги пюлюеш. Въпреки че няма нищо общо с дискусията.

Това  по генетичен материал. А по религиозен... хм... Както знаеш, Москва е най големия град в Европа /континентална/ с най много мюсюлмани .

Забелязвам и друго в теб дето все вкарваш злите укри .

Какъв е този ефект на "програмирана омраза" идея си нямам. Изглежда "зомбоящика" на рашаТВ върши работа. По всички теми , върти сучи .. все  укробандеровци са ви в празните глави :) 

И последно

В днешни дни , руснаците си работят доста активно  на подземния фронт.

В това просто няма съмнение.

Дори верни техни съюзници няма как да маскират техните гафове, защото е нормално коя да е служба да има и провали .

Остави Новичока и др гафове...  Напоследък се дънят и в България.

Но както и да е. За теб  те са света вода ненапита.

За съжаление, дейността им има ефект. И за още по голямо съжаление, останалия свят късно се осъзнава за това , но пак добре че се вземат мерки .

преди 56 минути, Michigan111 написа:

Но следва да зададеш въпроса и по друг начин,  защо ссср-филите в България всички победи на червената паплач ги свързват с Русия,  правейки пряка връзка с днешна Русия, но за военните престъпления вече са виновни болшевиците,  днешните нямат нищо общо. А за победата над Германия приноса на другите народи го забравят.  

Мн добре казано , но подозирам червения електорат въобще няма да те разбере какво питаш :) 

Аз точно това питам , но в малко по друг аспект - Че всички цоциалсити би трябвало да мразят не "злия Запад" , а точно това уродливо  КГБ-стко формирование което в момента е РФ.

Олигархична мафиотска структура.

Уви... когато стане въпрос за РФ, то това е " матушката" ... :laughing4:

преди 35 минути, Джугашвили написа:

Най-малкото защото матушка Россия ни е освободила от Османско Иго!!! Трябва да сме и благодарни, а не да плюем по дифолт!!!

Никога не ни е освобождавала. След рускотурската война, у нас те оставят "окупационен корпус" .

Коментирай това.

Как си обясняваш и ФАКТА че са бесни на акта на Съединението ?

Въпроси на които такива национално кастрирани индивиди , никога нямат отговор :)  

преди 37 минути, Джугашвили написа:

М/у другото, по същата причина трябва да кажем на висок глас едно голямо БЛАГОДАРЯ и на австриеца с мустачките, вместо да се включваме в хора на плюещите го!!! Това са двамата световни лидери, направили най-много за България в най-новата и История!!! Всеки сам да прецени дали бъде патриот или да се включи в ерейската пропаганда!!!

Я обясни още веднъж че не разбирам твоите хвалебствия на Хитлер и съюзника му Сталин ?

преди 14 часа, Джугашвили написа:

М/у другото, по същата причина трябва да кажем на висок глас едно голямо БЛАГОДАРЯ и на австриеца с мустачките, вместо да се включваме в хора на плюещите го!!! 

Аз чичо Адолф никога не съм го плюл и в лъжите за него не вярвам.  Но чак да му благодаря. ... за какво? Че принуди България да влезе във война, в която искахме неутралитет?  Ако се беше съобразил с волята на Царя, може би.  Но интереса му е бил друг и след провала на жабарите срещу гърците българския неутралитет вече е бил невъзможен. От там насетне сме извлекли максимума от най лошия сценарий,  който се е разиграл,  благодарение на Царя.  

преди 15 часа, Джугашвили написа:

Ех колко, минимум 10 милиона!!! Направо ги хванете още 100 години да ви плащат, че и по-големи суми!!! Сега икономиката им върви,що да не им вземете парите и всички да работят за евречйетата!!! Вземи се в ръце, ако обичаш!!!

Както казах, в лъжата за 6те милиона не вярвам.  Въпросът ми е сериозен и без грам ирония,  наистина ми е интересно твоето мнение по въпроса, колко са еврейските жертви на ВСВ.  Ако ми отговориш ще ти кажа и моето мнение :)

преди 1 час, Michigan111 написа:

Аз чичо Адолф никога не съм го плюл и в лъжите за него не вярвам.  Но чак да му благодаря. ... за какво? Че принуди България да влезе във война, в която искахме неутралитет?  Ако се беше съобразил с волята на Царя, може би.  Но интереса му е бил друг и след провала на жабарите срещу гърците българския неутралитет вече е бил невъзможен. От там насетне сме извлекли максимума от най лошия сценарий,  който се е разиграл,  благодарение на Царя.  

Человекът ни е върнал македония, беломорска Тракия и всички заграбени през ПСВ земи!!! За наше съжаление сбърка с матушка Россия и това му коства цялата война, а на нас 45 щастливи години на просперитет и разцвет на българската държава!!! За мен лично,голямата грешка не е на Хитлер, а на японците, че вкараха САЩ във войната, вместо да отворят още един руски фронт в Азия!!! Защо не са го направили, така и не ми става ясно!!! На два фронта, матушка Россия едва ли щеше да издържи!!!

току-що, Джугашвили написа:

45 щастливи години на просперитет и разцвет на българската държава!!!

Довеждана няколко пъти до фалит, освен цялостното изоставане.  :) 

че вкараха САЩ във войната

Които осъществиха "Ленд лиз" , за който самите руснаци признават че е решаващ за войната.

преди 2 часа, Michigan111 написа:

Както казах, в лъжата за 6те милиона не вярвам.  Въпросът ми е сериозен и без грам ирония,  наистина ми е интересно твоето мнение по въпроса, колко са еврейските жертви на ВСВ.  Ако ми отговориш ще ти кажа и моето мнение :)

Да, от 6 милиона, сега официалните данни са за 4 милиона и нещо!!! Аз съм склонен да вярвам, че са доста по-малко!!! Поне на половина!!! Ей тук има една интересна книжка, с доста интересни факти и данни, точно по темата!!! Ако се интересуваш, можеш да и хвърлиш едно око!!!

http://bulgari-istoria-2010.com/booksBG/E_Cundel_6_mil.pdf

За мен лично,голямата грешка не е на Хитлер, а на японците, че вкараха САЩ във войната, вместо да отворят още един руски фронт в Азия!!! Защо не са го направили, така и не ми става ясно!!! На два фронта, матушка Россия едва ли щеше да издържи!!!

Именно източните войски, които трябва да посрещнат евентуална японска агресия, обръщат войната. А за японската армия малко се говори,  а тя не отстъпва на немската- нито като брой,  нито като оборудване и дисциплина,  слабата координация с японците и прекаленото доверие в жабарите му губи войната.  Е, ако беше се погрижил за тези неща и беше спечелил можеше и да съм му благодарен,  че ни е върнал Македония и Тракия , но в случая само администрираме областите,  наливаме там реки от пари и после инвестираното остава за сърби и гърци.  Лично аз , от гледна точка на българин,  повод за Благодаря не виждам.  

преди 3 минути, miro20 написа:

Които осъществиха "Ленд лиз" , за който самите руснаци признават че е решаващ за войната.

Спри да придаваш по-голяма важност на твоите работодатели, отколкото е всъщност!!! Към този исторически момент е нямало държава, която е имала някакъв шанс при самостоятелен сблъсък с Германия!!!

преди 4 минути, Michigan111 написа:

Именно източните войски, които трябва да посрещнат евентуална японска агресия, обръщат войната. А за японската армия малко се говори,  а тя не отстъпва на немската- нито като брой,  нито като оборудване и дисциплина,  слабата координация с японците и прекаленото доверие в жабарите му губи войната.  

Как да са слаби, след като те държат цяла Азия!!!Китай, Индия, Тайланд, Сингапур...всичко е под контрол на японците!!!

преди 38 минути, Джугашвили написа:

Спри да придаваш по-голяма важност на твоите работодатели, отколкото е всъщност!!! Към този исторически момент е нямало държава, която е имала някакъв шанс при самостоятелен сблъсък с Германия!!!

Е как бе, сандъците с консерви печелят войната! Тя Германия ако имаше един "ленд лиз"... ела да видиш какво ще ги направи ония комуняги. Щото цяла Европа не е работила за нея и тя горката си нямала никакви съюзници! Не само че е имала, ами и нейните съюзници участват в реални бойни действия, за разлика от съюзника на СССР с консервите, който реши да се направи на мъж, чак кога Червената армия влезе в Берлин!

Ако си мислиш че можеш да налееш мозък на тези тролове, жестоко се лъжеш. Е, друг е въпроса ако това те забавлява.Такива като тях, платени дезинформатори ще има до края на света. Сега "ленд лиз " печели войната, по- нататък ще се "изясни" чрез нови "документи" и "разкрития на очевидци", че всъщност не е имало никаква Червена армия, а това е червено- бяла армия на райета, с малко звездички на син фон, която се появявала изненадващо, стряскайки следобедните разходки на висшите немски офицери, а също така и сутрешния им джогинг. В резултат на това те дълбоко се депресирали и си рекли: " Вижте кво, херове, херки и херци, дайте да капитулираме че ни писна от тази простащина! И да заминаваме да си живеем в Аржентина, като нормални хора."

п.п. Ти между другото разбра ли, че САЩ и Италия са съюзници още от времето на Юлий Цезар? Тва самия Президент Тръмп го каза. И то така го каза лауд енд клиър, че чак преводачката се изчерви и загуби всичките си лингвистични умения! Това разбира се хвърля съвсем нова светлина по темата. Всъщност, по всички екзистенциални теми! Не ни остава нищо друго, освен да затаим дъх и с тръпка в сърцата да очакваме нови разкрития! И светлини...

преди 13 минути, Belhor написа:

Е как бе, сандъците с консерви печелят войната! Тя Германия ако имаше един "ленд лиз"... ела да видиш какво ще ги направи ония комуняги. Щото цяла Европа не е работила за нея и тя горката си нямала никакви съюзници! Не само че е имала, ами и нейните съюзници участват в реални бойни действия, за разлика от съюзника на СССР с консервите, който реши да се направи на мъж, чак кога Червената армия влезе в Берлин!

Ако си мислиш че можеш да налееш мозък на тези тролове, жестоко се лъжеш. Е, друг е въпроса ако това те забавлява.Такива като тях, платени дезинформатори ще има до края на света. Сега "ленд лиз " печели войната, по- нататък ще се "изясни" чрез нови "документи" и "разкрития на очевидци", че всъщност не е имало никаква Червена армия, а това е червено- бяла армия на райета, с малко звездички на син фон, която се появявала изненадващо, стряскайки следобедните разходки на висшите немски офицери, а също така и сутрешния им джогинг. В резултат на това те дълбоко се депресирали и си рекли: " Вижте кво, херове, херки и херци, дайте да капитулираме че ни писна от тази простащина! И да заминаваме да си живеем в Аржентина, като нормални хора."

п.п. Ти между другото разбра ли, че САЩ и Италия са съюзници още от времето на Юлий Цезар? Тва самия Президент Тръмп го каза. И то така го каза лауд енд клиър, че чак преводачката се изчерви и загуби всичките си лингвистични умения! Това разбира се хвърля съвсем нова светлина по темата. Всъщност, по всички екзистенциални теми! Не ни остава нищо друго, освен да затаим дъх и с тръпка в сърцата да очакваме нови разкрития! И светлини...

Ама то голяма офанзива, голям принос, сравним единствено с американски уестърн!!! Има-няма стотина германчета в Нормандия, изтрепаха хиляди под "вещото" командване на гланокомандващия на обединените сили - Монтгомъри!!! С този темп и без офанзивата на матушка Россия, точно след един месец няколко държави и 2-3 континента щяха да са останали без никакви войски и да развяват гордо бялото знаме!!!

П.П. Да, да това го зная!!! Даже мен ако питаш, връзките и дружбата им датират още от времето на Троянската война, когато Ромул и Рем са били още сукалчета, а Еней е първия американски посланик!!!

Еййй, ама мед ми капе на сърцето като ги гледам тези носители на европейските ценности, как се пъчат и се чукат в гърдите, разчитайки на късата памет на хората!!! Само дето ако се разровим малко, ще се окаже, че точно те са причината за ВСВ и жертвите дадени в нея!!!

преди 21 часа, Belhor написа:

.... руснаците НЕ започнаха онази война!

А Христо Стоичков е космонавт!

Щатите всъщност имат ресурса да воюват с Германия, но са щели да платят висока цена.  Ако погледнем обективно десанта в Нормандия не е бил възможен при организиран немски отпор,  или е щял да бъде осъществен с прекалено много жертви,  а американците не са били склонни. По същата причина не предприемат и нахлуване в Япония,  защото пък там вероятно са нямали и да успеят.  

преди 2 часа, Джугашвили написа:

Да, от 6 милиона, сега официалните данни са за 4 милиона и нещо!!! Аз съм склонен да вярвам, че са доста по-малко!!! Поне на половина!!! Ей тук има една интересна книжка, с доста интересни факти и данни, точно по темата!!! Ако се интересуваш, можеш да и хвърлиш едно око!!!

http://bulgari-istoria-2010.com/booksBG/E_Cundel_6_mil.pdf

Не на половина, а под 10%. Единствената обективна оценка на жертвите е един доклад на Червения кръст (оказва се са имали достъп до лагерите ),  който говори за между 250 000 и 350 000 жертви общо.  

Спри да придаваш по-голяма важност на твоите работодатели, отколкото е всъщност!!!

Кои "Работодатели" ? ? То си ги пише тези неща в руските / съветски/ източници .

Малко насоки за домашно :

Цитат

......одновременно обеспечить Советскому Союзу 30 тысяч тонн алюминия к началу октября с. г. и ежемесячную минимальную помощь в количестве 400 самолетов и 500 танков (малых или средних). Без этих двух видов помощи Советский Союз либо потерпит поражение, либо будет ослаблен до того, что потеряет надолго способность оказывать помощь своим союзникам своими активными действиями на фронте борьбы с гитлеризмом».
Переписка председателя Совета Министров СССР с президентами США и премьер-министрами Великобритании во время Великой Отечественной войны 1941-1945 гг. В 2-х томах. М.: Госполитиздат, 1958

https://topwar.ru/159699-lend-liz-po-pravde.html

Или викаш , "Правда" , Госполитиздат и др са "запдняшки соросоидни източници" ? :laughing4:

И още за домашно

https://serzzze.livejournal.com/6327.html

преди 38 минути, Джугашвили написа:

Ей къде, почна се!!!  Даже се оказва не само, че не са спечелили войната, ами са я започнали те!!!

Еййй, ама мед ми капе на сърцето като ги гледам тези носители на европейските ценности, как се пъчат и се чукат в гърдите, разчитайки на късата памет на хората!!!

Сарказма и подигравките са напълно излишни. Защото от устата на неграмотни незнаещи историята хора, е... просто ваша излагация :)  

преди 4 минути, Michigan111 написа:

Щатите всъщност имат ресурса да воюват с Германия, но са щели да платят висока цена.  Ако погледнем обективно десанта в Нормандия не е бил възможен при организиран немски отпор,  или е щял да бъде осъществен с прекалено много жертви,  а американците не са били склонни. По същата причина не предприемат и нахлуване в Япония,  защото пък там вероятно са нямали и да успеят.  

Не, нямали са ресурса!!! Тогава не са били това, което са днес!!! Нито технически, нито тактически, нито в което и отношение да ги хванеш!!! Нещо повече, те са това което са днес, благодарение на немските учени и технологии, които заграбват след абдикацията на Германия!!! Отделно на своя територия имат много поддръжници на нацисткия режим, а това са и най-богатите хора в тази държава, които дори правят бизнес с нацистите!!! За никого не е тайна, че дори семействата на бившите президенти Кенеди и Буш правят парите си чрез бизнес с нацистите!!! Та САЩ при самостоятелен сблъсък с Германия си имат и вътрешен враг, който е готов да подкрепи нацистите!!!

преди 11 минути, miro20 написа:

Сарказма и подигравките са напълно излишни. Защото от устата на неграмотни незнаещи историята хора, е... просто ваша излагация :)  

Неграмотния си ти и още няколкото платени трола, Мирчо!!! Дето на 9-ти Май празнувате "Ден на Европа", вместо "Ден на победата и Червената армия"!!! На коя Европа бре??? Тя цяла Европа е съюзник на Германия!!! Германия е ясна, в Испания е Франко, в Италия - Мусолини, България и Румъния също са съюзници на Хитлер, Австрия и новосформиралите се държави от бившата Австро-Унгарска империя също!!! Дания я превзема за 2 часа с 1 танк на път за Норвегия!!! Франция са малко по-корави, щото имат "непревземаемата" линия Мажино и му трябват около петнайсетина дена за да марширува в Париж и да плени цялата им триста хилядна армия, без да даде никакви жертви!!! На път за там мина и през Белгия и Холандия...че те кои останаха???  Я дай малко повече инфо за този ден, щото "всички" го били празнували!!! Аз за такъв празник не зная!!!

преди 37 минути, miro20 написа:

Кои "Работодатели" ? ? То си ги пише тези неща в руските / съветски/ източници .

Малко насоки за домашно :

https://topwar.ru/159699-lend-liz-po-pravde.html

Или викаш , "Правда" , Госполитиздат и др са "запдняшки соросоидни източници" ? :laughing4:

И още за домашно

https://serzzze.livejournal.com/6327.html

Миро, в онези картинки дето ги постна за съветските вестници на предната страница, всъщност там съветската преса цитира немската и изказванията на немски ръководители.

Сега, аз току що цитирах твой пост. Ти нали не твърдиш, че това в цитата е нещо което аз казвам?

преди 8 минути, Belhor написа:

Миро, в онези картинки дето ги постна за съветските вестници на предната страница, всъщност там съветската преса цитира немската и изказванията на немски ръководители.

Сега, аз току що цитирах твой пост. Ти нали не твърдиш, че това в цитата е нещо което аз казвам?

Абе остави ги и не се занимавай!!! Германците се били освободили на 9-ти Май и това им бил празника!!! От кое са се освободили, след като те са направили всичко и са владели кажи-ре1и половината свят!!! Евем ти и освобождението такова!!! А осъзнаваш ли , че този ЕС с неговата пропаганда и манипулации, бият по всички показатели гьобелсовата и комунистическата!!!

преди 3 минути, Джугашвили написа:

Абе остави ги и не се занимавай!!! Германците се били освободили на 9-ти Май и това им бил празника!!! От кое са се освободили, след като те са направили всичко и са владели кажи-ре1и половината свят!!! Евем ти и освобождението такова!!! А осъзнаваш ли , че този ЕС с неговата пропаганда и манипулации, бият по всички показатели гьобелсовата и комунистическата!!!

И отново Германия, този път с откритото съдействие и натиск на САЩ. Германия, която уж нямаше право да има собствена армия и да произвежда оръжия, сега получи задача да се въоръжава. И бясна пропаганда разбира се. А и тези "бежанци" (здрави и прави мъже в активна възраст) се чудя за какво друго биха могли да бъдат използвани, освен за войници. Щото от еврогейовете, армия едва ли някой се надява да направи.

преди 22 минути, Belhor написа:

Пак нищо не си разбрал. Ами именно че съветската преса възторжено цитира германската ! За прекрасния договор за взаимопомощ и сътрудничество  !  КАкто и с "успехите" срещу вражеска Полша :) 

С одобрение и аплаузи ! Ето ти още :

image.png.d7e4583bb281f4c4a763d73edc989b7b.png

Най топли поздравленияот съветското правителство  за блестящия успех на нацистите !

КАкто и да се сложи край на интригите (!) на Англия и Франция , опитващи се да посеят НЕДОВЕРИЕ и разногласия между Германия и СССР  !

Хайде осмисли де. Май не можеш .

преди 57 минути, Джугашвили написа:

Неграмотния си ти и още няколкото платени трола, Мирчо!!!

преди 14 минути, Джугашвили написа:

Абе остави ги и не се занимавай!!!

Чети си домашното , другарю неграмотен сталинист :) :hush:

Не знаеш съветската история , не четеш съветски източници, а като ти ги навра както трябва, бягаш с подвита опашка :laughing4:

Мирчо, Мирчо, първо научи какво означава "пакт за НЕНАПАДЕНИЕ" и после се опитвай да коментираш каквото и да е!!! Толкова си прост и неграмотен, че основни понятия не са ти ясни!!!

Не, нямали са ресурса!!! Тогава не са били това, което са днес!!! Нито технически, нито тактически, нито в което и отношение да ги хванеш!!!

В огромна грешка си. С ресурса, който нямат водят война на два фронта, през два океана и войските им винаги са снабдени с необходимото. Снабдяват и Великобритания и СССР със суровини и с военна продукция. Във военно отношение проектират и произвеждат това, от което имат нужда в количества достатъчни да удавят всяка друга Велика сила. Виж какво се случва след 1942 година:

https://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_aircraft_production

Цитат

Жуков:

"Вот сейчас говорят, что союзники никогда нам не помогали... Но ведь нельзя отрицать, что американцы нам гнали столько материалов, без которых мы бы не могли формировать свои резервы и не могли бы продолжать войну ... У нас не было взрывчатки, пороха. Не было чем снаряжать винтовочные патроны. Американцы по-настоящему выручили нас с порохом, взрывчаткой..........."

Този Жуков е същият онзи маршал Жуков.

преди 2 минути, A.com написа:

В огромна грешка си. С ресурса, който нямат водят война на два фронта, през два океана и войските им винаги са снабдени с необходимото. Снабдяват и Великобритания и СССР със суровини и с военна продукция. Във военно отношение проектират и произвеждат това, от което имат нужда в количества достатъчни да удавят всяка друга Велика сила. Виж какво се случва след 1942 година:

https://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_aircraft_production

Май не се четем!!! Тук не става въпроса, кой с какво снабдявал и произвеждал!!! Говорим за самостоятелен сблъсък между Германия и която и да е друга държава без да си разпръскват войските на няколко фронта!!! Щото основната войска на Германия е в СССР!!! Само там са няколко фронта, без да броим Северна Африка!!! Тия всички взети заедно се бият с някакви второразрядни войски в тила на германците!!! Ама никакъв шанс нямат в челен сблъсък с цялата германска машина, при отношение едно към едно!!! И да уточня, като казвам едно към едно, нямам предвид еднакво числено съотношение, а цялата американска армия срещу цялата германска!!! А те както си искат, така да си ги разпределят!!!

преди 8 минути, Джугашвили написа:

Май не се четем!!! Тук не става въпроса, кой с какво снабдявал и произвеждал!!! Говорим за самостоятелен сблъсък между Германия и която и да е друга държава без да си разпръскват войските на няколко фронта!!! Щото основната войска на Германия е в СССР!!! Само там са няколко фронта, без да броим Северна Африка!!! Тия всички взети заедно се бият с някакви второразрядни войски в тила на германците!!! Ама никакъв шанс нямат в челен сблъсък с цялата германска машина, при отношение едно към едно!!! И да уточня, като казвам едно към едно, нямам предвид еднакво числено съотношение, а цялата американска армия срещу цялата германска!!! А те както си искат, така да си ги разпределят!!!

Четем се:

преди 3 часа, Джугашвили написа:

Не, нямали са ресурса!!! Тогава не са били това, което са днес!!! Нито технически, нито тактически, нито в което и отношение да ги хванеш!!!

Немската армия с подготвя още от Гражданската война в Испания. Армията на САЩ никъде не се подготвя. Германия се готви за война, САЩ - не. Затова такъв тип сравнения се безсмислени.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.