Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интерпретация на притчите

Featured Replies

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Ти си наследник единствено на ракията! :beer:

:beer:

Цъ ... На виното, ама съм изневерил с бирата ... Какво да направя, че ме мързи да правя вино и по-ми-е-лесно да ползвам неща създадени от монаси ... :) 

п.п. Да ти кажа ли къде точно чуждоземния кораб с извънземни е кацнал или сам ще разбереш?! :) Ай ... по българските земи е ... :) 

• Отговори 961
  • Прегледи 39,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Друго прави впечатление.Израза "Божия саможертва" е меко казано атеистичен.Веднага възникват куп въпроси, например, а какво става с творението след тази "саможертва".При тази саможертва Бог умира ли?

• Причина за беззаконията са алчността и егоизмът. Среброто и златото са само средства, които могат да бъдат използвани и неегоистично. "Не могат да напълнят утробите", т.е. не могат да заситят алчностт

• Притчите са били "тест за интелект " . "Който има уши ще Чуе , който има очи ще Види " !    Означава , че който има определено Ниво на Развитие ще разбере и види Посланието , което му се нос

Публикувани изображения

преди 2 минути, dioib написа:

Цъ ... На виното, ама съм изневерил с бирата ... Какво да направя, че ме мързи да правя вино и по-ми-е-лесно да ползвам неща създадени от монаси ... :) 

Е то вино се прави лесно. Как така ще те мързи. Ма ще дойда с лопатата! 

преди 11 минути, _ramus_ написа:

Вярването е психичен феномен, при който нуждата от него преразпределя всички невронни ресурси в посока на избраното да се сънува и така да се свали фоновото ниво на агресия, на страх, заради дефицит от сигурност и емоционално-чувствени сътресения. Това са инстинктивни стремежи и те са естествен начин за решение на психични конфликти. Проблемите на вярването... са проблеми, които са достъпни и съответствени на други хора, в други теми...

Това не е валидно за вярването като цяло, а само за определен вид вярване. Ти например "страдаш" от точно описания от теб вид вярване ;)

току-що, perin2 написа:

Всяка вяра се основава на опити за логическо обяснение, но не всяка (почти никоя) наистина успява да намери такова. Например твоята вяра, изразена в първото ти изречение, има доста логически недостатъци. Религиозните спорове по същество са логически спорове.

всяко изречение е фейк - без изключение. :)

Всяка идеология и религия се основават на задължителното приемане на опорни и основни положения, които никога не се обсъждат, нито подлагат на съмнение. Това се нарича "КАНОН" сред религиите. По тези въпроси никога не се "обяснява логически".

Вярата - вече е психичен феномен, тясно обвързан с индивидуалното отношение на даден човешки субект, с дадена идеологична приказка. ВЯРАТА представлява отношението на вкопчване, а не е изразът и проявлението й сред един или друг изразител.

Вярата не предпоставя условности, относителност, защото не може да си позволи съмнение. Заради всичко това тия лични ваши лозунги от по-горе са ви просто глух напън да се изживеете на нещо, което никога няма да бъдете.

преди 1 минута, _ramus_ написа:

Всяка идеология и религия се основават на задължителното приемане на опорни и основни положения, които никога не се обсъждат, нито подлагат на съмнение. Това се нарича "КАНОН" сред религиите. По тези въпроси никога не се "обяснява логически".

Аз не говоря за идеология и религия, а за вяра.

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Е то вино се прави лесно. Как така ще те мързи. Ма ще дойда с лопатата! 

Да, но се изисква внимание и себеотдаване, а не по просташки ... к'вот стане ... :), че иначе е опасно ... :) 

...

Идвай с лопатата ... т.е. има какво да копаш ... :) Иначе виното от мен ... :) 

току-що, perin2 написа:

Това не е валидно за вярването като цяло, а само за определен вид вярване.

Не се изхвърляйте да потъвате в положения, сред които сте невежа.

Вече тоя похват - за "делението на църквата" го видяхме. После се оказа че било по линия на "църковните служители", сега и вярването стана на 'определени видове'... Потъвате в игри сред които сте гол и бос и предварително се обричате на провал.

преди 2 минути, _ramus_ написа:

Не се изхвърляйте да потъвате в положения, сред които сте невежа.

Вече тоя похват - за "делението на църквата" го видяхме. После се оказа че било по линия на "църковните служители", сега и вярването стана на 'определени видове'... Потъвате в игри сред които сте гол и бос и предварително се обричате на провал.

Голословно твърдение. Не можеш да дадеш адекватен отговор, подразбира се, че има различни видове вяра.

преди 4 минути, _ramus_ написа:

Вярата не предпоставя условности, относителност, защото не може да си позволи съмнение. 

Съвсем не е задължително.

преди 1 минута, dioib написа:

Да, но се изисква внимание и себеотдаване, а не по просташки ... к'вот стане ... :), че иначе е опасно ... :) 

За всяко нещо трябва внимание. 

току-що, perin2 написа:

Съвсем не е задължително.

:lol6:О, завалията!!! Вицовете... са на друго място, но не пречи да се посмеем.

току-що, Емил Костов написа:

За всяко нещо трябва внимание. 

Не, за пиене не трябва ... ;) 

току-що, perin2 написа:

Не можеш да дадеш адекватен отговор.

Неадекватен субект е наивно да очаква "адекватен" отговор, освен според него си. Така и се получава

току-що, _ramus_ написа:

:lol6:

За твоята вяра обаче е напълно валидно, защото за теб тя е вече идеологически атеистичен канон, в който не можеш да си позволиш да се усъмниш

преди 4 минути, perin2 написа:

За твоята вяра обаче е напълно валидно

:lol6:опитите да ползвате мои понятия, завъртяни според вашия прочит е по-смешен от наивните ви постулати...

Не ме интересуват никои въпроси свързани с бог - нито вярвам, нито невярвам. Не са ми нужни - за нищо. Нищо не решават за мен и са ми напълно безинтересни, освен с историческата си и психологична стойност...

Вярванията са просто лакмус по отношение на "вярващия" ( в тях). Мен субектът ме интересува, а не вярванията му. Те могат да са всякакви, дори променливи, но го издават кой е, какъв е, къде е в пътя си на развитие.

Горните напъни нещо да "интерпретирате" са изключително наивни и показват само нивото на интерпретаторите. Защото и в това е налична корелация и заради същото преразказ и анализ (интерпретация) по написан текст е част от обучението в училище, вкл и на матурите.

преди 6 минути, dioib написа:

Не, за пиене не трябва ... ;) 

Трябва и още как! Пак се правите на ударен! 

преди 3 минути, _ramus_ написа:

:lol6:опитите да ползвате мои понятия, завъртяни според вашия прочит е по-смешен от наивните ви постулати...

Разбирам, че е доста трудно да се приеме фактът, че имаш твои си закоравели вярвания.

Нашата дискусия съвсем не е за тази тема. Моля ви, вярващите в атеизма, оставете ни останалите тук да си говорим за акумулираната в Библията боговдъхновена мъдрост, както си му е редът.

преди 10 минути, perin2 написа:

Разбирам, че е доста трудно да се приеме фактът, че имаш твои си закоравели вярвания.

Нашата дискусия съвсем не е за тази тема. Моля ви, вярващите в атеизма, оставете ни останалите тук да си говорим за акумулираната в Библията боговдъхновена мъдрост, както си му е редът.

въобще не ме интересуват молбите или вярванията ви. Пет пари не давам за библията или "боговдъхновена" някаква си мъдрост, нито за разбиранията ви относно "редът".

Да ме наречете "атеист" :) е най-малкото смешно, защото въобще не ме интересува дали няма бог. Думичката, дето са измислили такива като вас, за такива като мен - е по-скоро "безверник", а не безбожник. Това не прави нещата по-близки, но поне дава по-голяма яснота отколкото зациклянето сред "вие вярвате в атеизма"... :)

Темата не е в религиозен форум, а в такъв с техническа основна насоченост. Като такава той е основно за рационални хора, или най-малкото за компетентни относно рационалния свят, защото дори и това че пишете тук е резултат от дълги рационални експерименти, които са довели до сегашния резултат. И ще доведат до "следващи". 

Нужно е да свикнете, но дори и да не можете - също не ме интересува, защото си е ваша работа.

преди 24 минути, _ramus_ написа:

Вярванията са просто лакмус по отношение на "вярващия" ( в тях). Мен субектът ме интересува, а не вярванията му. Те могат да са всякакви, дори променливи, но го издават кой е, какъв е, къде е в пътя си на развитие.

Да, освен това всички субекти тук научиха доста за твоето развитие.

Независимо от мнението ти за моите думи, се чувствам длъжен да ти кажа, че пътят ти е право към една много неприятна гореща бездна, на която предполагам още сега и на този свят усещаш върховете на пламъчетата.

преди 1 минута, perin2 написа:

че пътят ти е право към една много неприятна гореща бездна, на която предполагам още сега и на този свят усещаш върховете на пламъчетата.

:) и по-тежки делюзии са ми спретвали поредните хора, с поредните си психични девиации, с поредните си лични филми.

Ако това са ви резултатите от "боговдъхновените ви мъдрости" е трябвало да станете комедиант.

преди 8 минути, _ramus_ написа:

:) и по-тежки делюзии са ми спретвали поредните хора, с поредните си психични девиации, с поредните си лични филми.

Колкото и силно да вярваш, че нещо е делюзия, то няма да се превърне в такава. Истината си остава истина. Душата ти не ще намери мир и спасение, освен ако искрено не се предадеш на единствения Бог Исус Христос.

преди 7 минути, perin2 написа:

Душата ти не ще намери мир и спасение, освен ако искрено не се предадеш на единствения Бог Исус Христос.

:lol6:вие нали сте се предали. там... души, пламъчета, спасения...

Мир търси само онзи, който го няма и само бленува. това се отнася до всичко друго 'дето липсва".

преди 7 минути, perin2 написа:

Колкото и силно да вярваш, че ... то няма да се превърне в такава.

Чудесен верски автогол е изписан... :)

Делюзния вярва че преживяното от него е "истина" - Даже и "единствена". (Всъщност за него, примитивно е "точно така"...) . Богът бил 'единствен', душа имал - пак единствена. Ад, пламъчета... и другите фанатични алабализми от задължителния зоопарк.

Сиво, скучно и матрично, та дрънка.

преди 2 минути, _ramus_ написа:

Мир търси само онзи, който го няма и само бленува. това се отнася до всичко друго 'дето липсва".

Вярно е. Ти каза, че си тук с интерес към субектите и техните вярвания, на теб какво ти липсва тогава?

преди 4 минути, _ramus_ написа:

Делюзния вярва че преживяното от него е "истина" - Даже и "единствена". (Всъщност за него, примитивно е "точно така"...) . 

Да, това включва теб.

преди 5 минути, _ramus_ написа:

Сиво, скучно и матрично, та дрънка.

Таблицата за умножение също е такава, но това не я прави невалидна.

преди 1 час, Емил Костов написа:

Трябва и още как! Пак се правите на ударен! 

Всеки българин ще ти каже: Тихо и напоително ... :) 

От ен-та ръка ... един руснак разбрал какво е да се напиеш след като се научил по български ... :) 

току-що, dioib написа:

Всеки българин ще ти каже: Тихо и напоително ... :) 

И тая реплика не я знаеш. Казва се леко, бавно и напоително! Каквато ти религията, такова ти и пиенето.

преди 4 минути, Емил Костов написа:

И тая реплика не я знаеш. Казва се леко, бавно и напоително! Каквато ти религията, такова ти и пиенето.

Никое напиване не е леко ... :) Все пак по отношение на напиването съм професионалист, т.е. трудно е да се напиеш ... ;) = Полагаш труд (умисъл...)!!! :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.