Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интерпретация на притчите

Featured Replies

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Идеален ще си за божи служител.

Аз с раждането си съм такъв ... но нямам амбиция да съм в клира. ;) 

• Отговори 961
  • Прегледи 39,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Друго прави впечатление.Израза "Божия саможертва" е меко казано атеистичен.Веднага възникват куп въпроси, например, а какво става с творението след тази "саможертва".При тази саможертва Бог умира ли?

• Причина за беззаконията са алчността и егоизмът. Среброто и златото са само средства, които могат да бъдат използвани и неегоистично. "Не могат да напълнят утробите", т.е. не могат да заситят алчностт

• Притчите са били "тест за интелект " . "Който има уши ще Чуе , който има очи ще Види " !    Означава , че който има определено Ниво на Развитие ще разбере и види Посланието , което му се нос

Публикувани изображения

току-що, Емил Костов написа:

Идеален ще си за божи служител.

особено като "професионалист" в алкохолната професия. :lol6:Направо са го "дърпали в Атон", ти казвам - вероятно гаргите...

преди 1 минута, _ramus_ написа:

особено като "професионалист" в алкохолната професия. :lol6:Направо са го "дърпали в Атон", ти казвам - вероятно гаргите...

:offtopic_s:О, отчаяние вижда ... :) Да видим до де ще стигне твоята инфантилност ... :) 

преди 1 минута, _ramus_ написа:

Те щото ония попове в Атон не пият! 

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Те щото ония попове в Атон не пият! 

Хубаво им е виното. По модерно му = Еко или Био е ... = много скъпо и само на вярващи го дават безплатно ... :) 

п.п. Принципно там бях на мисия .... хм ... не е за споделяне ... :) 

п.п. Ще запазя в тайнство кой тъпчи гроздето ... :) е ... не е по български обичай ... :) 

преди 2 минути, dioib написа:

Хубаво им е виното. По модерно му = Еко или Био е ... = много скъпо и само на вярващи го дават безплатно ... :) 

п.п. Принципно там бях на мисия .... хм ... не е за споделяне ... :) 

Е кажи че си препил и съгрешил доволно пъти и готово. Не си първия, няма да си и последен.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Е кажи че си препил и съгрешил доволно пъти и готово. Не си първия, няма да си и последен.

Там не остава време за напиване. Само това мога да споделя!!!

преди 8 минути, dioib написа:

Там не остава време за напиване. Само това мога да споделя!!!

Да бе! Сигурно си чистил куполата на камбанарията. Хайде не ме мятай по върбите ако обичаш! 

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Да бе! Сигурно си чистил куполата на камбанарията. Хайде не ме мятай по върбите ако обичаш! 

Точно теб не ще мятам кът Рамусчуглу ... :) Щото си от Плевен ... който ми е сантиментален град ... :) 

Се ,,, разбирам, че съм провокирам любопитство за какво съм бил и там, но ... не смятам да споделя ... :) 

Иначе, принципно там не се "влиза" самоволно. Да, има вид туризъм, но все пак си има канон. ;) 

Може пък имаш желание да биеш или ритнеш камбаната там ли?! Това ли да разбирам??? :) 

преди 2 минути, dioib написа:

Точно теб не ще мятам кът Рамусчуглу ... :) Щото си от Плевен ... който ми е сантиментален град ... :) 

Се ,,, разбирам, че съм провокирам любопитство за какво съм бил и там, но ... не смятам да споделя ... :) 

Иначе, принципно там не се "влиза" самоволно. Да, има вид туризъм, но все пак си има канон. ;) 

Може пък имаш желание да биеш или ритнеш камбаната там ли?! Това ли да разбирам??? :) 

Въобще не любопитствам защо си бил там. Просто се закачам нарочно. А кога човек ще ритне камбаната не се знае. Всеки момент може да е с тия познания, които имаме за живота.

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Просто се закачам нарочно.

Това го знам. ;) 

:) 

Що се касае за камбаната, то първо не е ли да помислиш кой ще я бие след теб?! :) 

преди 1 час, _ramus_ написа:

И  - защо решихте така? Защото се "подразбира ли" или защото е логически издържано? Да не би да са налични 'доказателства'? :)

Очевидно е. В тази тема и този раздел си говорим, всеки за неговата вяра. Теб те уж не те интересуват, но си постоянно тук и "задълбочено" ги коментираш. Ако, наред с всичко останало, не можеш да схванеш дори това противоречие, няма да ми остане друго освен да се примиря с факта, че си идиот.

преди 7 минути, dioib написа:

Това го знам. ;) 

:) 

Що се касае за камбаната, то първо не е ли да помислиш кой ще я бие след теб?! :) 

След мен никой няма да я бие. Мой избор без значение защо и как.

преди 1 час, _ramus_ написа:

Може би защото ми отговорихте какво според вас е "душа" ли? :) 

Благодаря, че ми припомни. Не съм получил отговор на същия въпрос. Когато получа, тогава и аз ще отговоря, но искам искрен отговор. Искам да е според твоите разбирания/вяра, не според каквото вярваш, че са моите разбирания/вяра:

Има ли човек душа?

ПП. Освен това нямам отговор и на други въпроси: Каква е разликата между вяра и доверие? Как една материя произлиза от друга материя? Какви доказателства имаш, че моята вяра е илюзия? Какво е обект и какво е субект? Защо да смятам т.нар. "познание" за нещо повече от вяра?

преди 7 минути, Емил Костов написа:

След мен никой няма да я бие. Мой избор без значение защо и как.

И това съм го изживял с избора на мой пръв приятел. ;) = Разбирам те ... 

И да повторя: Тук не съм да убедя някой в моята истина, а да чуя субективната истина, за да набавя обективни данни!!! 

п.п. Между другото и той е по "хардъ" ... ;) 

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Няма обект и субект спрямо будизма. Има акт на виждане, но няма виждащ; на чуване, усещане, осъзнаване и т. н. Останалото са концепции, коментари и идеи относно тези изменчиви феномени, в които няма и никога не е имало устойчива реалност. 

Съжалявам, но наистина не мога да разбера какво се има предвид. Будистът не е ли субект? Някое будистко гуру не е ли субект? 

преди 1 час, perin2 написа:

Очевидно е.

В тази тема и този раздел си говорим, всеки за неговата вяра.

Теб те уж не те интересуват, но си постоянно тук и "задълбочено" ги коментираш.

три изречения, три фейка.

Относно душата - вече еднозначно отговорих и моля ви не ме занимавайте повече с глупостите си, само защото сте невеж и не ви се чете. Този театър на "диалог" е твърде досаден, когато се играе с "елементарни монолози пред монитора".

преди 1 час, perin2 написа:

Какви доказателства имаш, че моята вяра е илюзия?

всички тия... "въпроси' са елементарни, а вие зациклихте на рефрена "чакам отговори". :) На някои от тях вече обясних, дори отговорих. Други въобще няма да ги коментирам с религиозен фанатик, който не разбира дори основни положения.

Тук не е училище, нито ще седна да обяснявам на нахакани субекти, неизживели още пубертета, но с фантазии че са мъдреци и говорители на 'боговдъхновения".

И ще го кажа директно - крайно време е да схванете, че не ме интересуват личните ви фантазии, убеждения и вярвания. Дори тия като вас, тук, си имат свои си и както виждате с нищичко няма да мръднат от тяхното си, точно както и вие.

Никой не е задължен да споделя вашите фантазии, нито това е място за душевни мъки, терзания и спасения. Това "тук" не е нито кабинет на психиатъра, нито е богословско училище.Някои сме тук с багажа си, други - с преживяванията и фантазиите си. Едното не е равнозначно на другото, но това е въпрос също на "багаж" и вие няма как да го схванете.

Т.н. от вас "това място" е просто едно от всички възможни виртуални места и никой не е длъжен да ви играе в театъра, нито тук е някаква доброволна публика за вашите театрални религиозни сценки.

преди 15 минути, _ramus_ написа:

всички тия... "въпроси' са елементарни. На някои от тях вече обясних, дори отговорих. Други въобще няма да ги коментирам с религиозен фанатик, който не разбира дори основни положения.

Отговорил си може би в някоя своя фантазия. Просто не можеш. Може би наистина си вярваш, че си отговорил, но това не го прави истина.

преди 26 минути, _ramus_ написа:

И ще го кажа директно - крайно време е да схванете, че не ме интересуват личните ви фантазии, убеждения и вярвания. Дори тия като вас, тук, си имат свои си и както виждате с нищичко няма да мръднат от тяхното си, точно както и вие.

Как ли пък ще повярвам, че не те интересуват.. :D Ти затова продължаваш да си пишеш памфлетите от озлобена помия, защото не те били интересували.

току-що, perin2 написа:

да си пишеш памфлетите от озлобена помия

:lol6:О, завалията.

Залятият с помия, при това - от "памфлети". :lol6:

преди 2 минути, perin2 написа:

Как ли пък ще повярвам

айде пак - с повярването.  :lol6:Едно си папагалчето знае, това си кряка.

преди 10 минути, _ramus_ написа:

Едно си папагалчето знае, това си кряка.

Да, очевидно ти е слабо място. Повечкото емотикони и настървено обидният език заприличват малко на истерия.

преди 3 минути, perin2 написа:

настървено обидният език заприличват малко на истерия.

мдааа -  Когато ми е смешно съм много истеричен и изпълнен със "слаби места'' :lol6:

Сигурен ли сте че бихте спечелили на тест за АЙКЮ повече точки от елитен АРА? Аз лично имам съмнения, но и изписаното до този момент от вас са основните ми аргументи...

=================

Днес по цялата страна невежите параноици се надигнаха, че в небето отново ги пръскали - за едни било с отрови, за друг - с ваксини, даже една кукувичка се изцепи че това било космическо оръжие. Ама те били убедени, някаква си физика не ги интересувала, щото "те можели да мислят самостоятелно" и да не се доверяват на некви си обяснители. Нямат акъл за пет пари, но пък имали вяра, която не била вяра за тях, а била "истина".

Ама защо да се "доверявали на някаква си физика" въпросните. Ми не е нужно да се "доверявате" бе, да бяхте останали в класните стаи и кабинетите по физика - там има експерименти, има опити с водни пари, има математика, всичко може да се повтори, да се наблюдава...

Ама защо пък да се основем на "сетивата си" - ами нали за параноите си се отновавате именно на сетивата си. Значи - за параноите и фантазиите важи, даже и това било 'независимо мислене', а за физиката - не може и то е заблуда. Даже и "логика имало". :)

Защо пиша всичко това - защото всяка лудост се оправдава с елементарната заблуда че " сигурен съм че това е истината"...  Всяка лудост може да се преживее и че чува бог, че била логична, че вярванията били едно и също с "живота". Всякакви лудости могат да се изразят и да се скрият с "ми така го чувствам и значи че за мен си е така".  И ако се намерят 'двама' да се разберат и да си споделят и съпреживеят делюзиите си - става "вселенска истина", защото един на друг си отразяват сънищата си и така още повече ги инициират.

Това са примитивизми. Кемтрейлса не е ничие мнение - параноите не са мнения. Те НЕ са плод на съждения, нито на логика. Ама някой си изживявал на СУпермен, друг говорил със вселената, трета тук - чувала гласа на ДНК--то си. Четвърти бог му казал да си направи сам негова си религия - ама бил бакшиш и е изкукуригал, ами той бил избран... Цяла тема си е направил - "Избрания".. :) Вещици минаха и заминаха, то биолози, вирусолози, геополитици... И голяма част от лудостите се скриват и зад религиозни и псевдодуховни театри и сценки, защото така чудесно се маскират и се обличат със "светли, възвишени и духовни боички".

Няма да изброявам всички лудости, дето минават и заминават или пък се спират сред форума, за да съставят подходящата психиатричната витрина на КАЛДАТА. И продължава да привлича, защото още от първата си страница форума лъсват именно традиционните луди две баби и артиста, дето си продава вече не знам коя си книга за 50 лв от глупости, измишльотини и картинки за малоумници.

И налитат без спирка - още и още. Само да докопат подходящо място и нов манеж и евентуална публика за делюзиите си - налитат веднага, щото то си напира отвътре и е важно да се "изходи" и да донесе облекчение.

преди 21 минути, _ramus_ написа:

мдааа -  Когато ми е смешно съм много истеричен и изпълнен със "слаби места'' :lol6:

И без да ти е смешно май си така. Мен обаче от самото начало ме терзае само едно слабо място. Какво му е толкова трудното да признаеш, че всичко в главата ти е просто вяра? Какво толкова му се изплъзваш, признай го поне пред себе си. Защо са всичките тези обиди? В началото започнах съвсем добронамерен разговор и ми се искаше да продължи да е такъв, но ти от самото начало започна много накриво. За жалост аз съм далеч от идеалния кротък и смирен християнин и не пожелах да те оставя да си развяваш простотията без отговор. Ако щеш, още се излагай, очевидно поне това ти е силна страна.

Нашите души имат Създател и Той има морални изисквания към нас в този свят. Душите ни са в непоправимо лошо състояние и при това положение, отказвайки да приемеш спасението от собствения си създател, след смъртта си ще отидеш точно в ада. Аз искрено желая никой да не отиде в ада. Както всички нас, дори и ти можеш да получиш спасение чрез осъзнаване на своята греховност, искрена вяра в Бога и смирено разкаяние за греховете си. Вярвай го, ако щеш - не е задължително. Можеш да вярваш и че говоря несвързани измислици, че съм комплексиран фанатик и т.н. Обидите не ми е проблем да ги преглътна.

преди 11 минути, perin2 написа:

Както всички нас, дори и ти можеш да получиш спасение единствено с осъзнаване на своята греховност, искрена вяра в Бога и смирено разкаяние за греховете си.

не ме интересуват делюзиите ви. Излишно е да се напъвате да искате "доказателства" след като вие нямате нито едно за тия си бълнувания. Сънувайте си ги, но няма как да ме забъркате в тях.

И не се напъвайте с изрази като "всички нас" - твърде много хора не ги интересувате. Закъснял сте с повече от хилядолетие. В гробниците тракат кости на мумии - дали и те вярват че "са още живи" и чакат да ги спасят...

преди 11 минути, perin2 написа:

Какво му е толкова трудното да признаеш, че всичко в главата ти е просто вяра

А мен не ме терзае каквото и да било. А всичко относно вярата е само във вашата глава. Вероятно е много трудно да се преглътне, но вярванията не са никъде другаде, а само сред вашата глава.

И да ги споделяте и да не - пак са във вашата глава. Нито ме интересува исус, нито спасенията, нито фантазиите ви относно душите и "създателя им", нито елементарщините за ада и "пламъчетата, дето вече ме парвали"... Потънал сте в тежки делюзии и непрекъснатите им повторения и вкопчване говорят за психични девиации.

В кабинетите на психиатрите се случва да влезнат дори и "боговдъхновени християни", но за да стигнат до там, значи са минали една "линия", отвъд която няма връщане назад... И тя - също е някъде в главата им.

Излишно е да се напъвате да искате "доказателства"

Аз ги поисках, защото знам, че няма как да ги дадеш и съответно доказвам, не само, че имаш свои си вярвания в главата, ами те дори са необосновани с доказателства слепи вярвания.

А мен не ме терзае каквото и да било. А всичко относно вярата е само във вашата глава. Вероятно е много трудно да се преглътне, но вярванията не са никъде другаде, а само сред вашата глава.

И да ги споделяте и да не - пак са във вашата глава.

Ами, ето тук отново стигаме до същия проблем. Сега излагаш твоите вярвания, относно моите вярвания ;)

Освен това удебеленото си е просто неистина. Има ги поне и в главите на милиарди други хора.

Изглежда след толкова много писане, все пак не осъзнаваш особено добре какъв разговор провеждаме или осъзнаваш, но се опиташ да се изплъзнеш.

преди 28 минути, perin2 написа:

Нашите души имат Създател и Той има морални изисквания към нас в този свят. Душите ни са в непоправимо лошо състояние и при това положение, отказвайки да приемеш спасението от собствения си създател, след смъртта си ще отидеш точно в ада. Аз искрено желая никой да не отиде в ада. Както всички нас, дори и ти можеш да получиш спасение чрез осъзнаване на своята греховност, искрена вяра в Бога и смирено разкаяние за греховете си.

на нищо от това вие нямате "доказателства". :) Луда работа, ей!

Игричките които си играете на "знам" и "ги поисках защото"... са съвсем детински и наивни.

Вие нямате дори елементарна представа какво означава 'доказателство', какво се приема за такова, каква му е ролята... защото сте затънали сред вярванията си. Почти всяко изречение съдържа дериват или направо спрежение на думичката "вярвам".

Не ме интересуват делюзиите ви, не разбрахте ли? Няма го нито "създателя", нито "моралните изисквания", нито "душите могат да са в лошо състояние", нито "имат нужда от спасения, нито фантазиите за рая и ада, нито разкаянието или греховете... Няма как да ми дадете "доказателство" за нищо от тия, следователно са ваши делюзии - по силата на вашата собствена "логика" спрямо някой си "рамус". :)

Ама били ваши терзания - чудесно, но това са си ваши проблеми, само ваши. Напишете си откровение, ако е нужно, признайте грехове някакви, молете се на бога (си) - ок, но нямам нищо общо с това. НИКОЙ НЯМА!

Имате нужда от психиатрична помощ и като типичен консерватор сте я потърсили утехата сред религиозна приказка. Много други хора вече не правят така, но с утехата и ранените "птици" е трудна работата. Не ме бърка с нищо че сте се застопорили, но е излишно да влизате в "разговори" точно с такива като мен, защото няма как да съпреживея делюзиите ви. И не ме интересуват за нищо, защото не съм психиатър, без това да означава че  нямам психични познания и практика.

Нямам никаква нужда от вяра, нямам убеждения, нямам идол, кумир, не ме интересуват канони и не ме задържат сред нищо. Само да докопам пристрастие в себе си и тръгвам да го опознавам и дълбая, докато не "умре". Мога да сменям тези, да играя от който и да е отбор, вкл и от "религиозния". Нямам проблем да влизам или излизам от който и да е дебат, сред която и да е страна в него, вкл и да ги сменям с лекота...

Нищо от това не е вяра. нямам святи за мен неща, не ме интересуват с нищо ритуалите, нямам родина, нямам свещености, не се инициирам със събития, народност, територия, цвят на кожата, теории, концепции, приказки или идеологии... и нямам потребност от това. Днес мога да съм един - утре да съм друг... без да съм нищо от двете...

Вие не можете да си представите нещо подобно, заради това е безсилието и упоритите повторения...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.