Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интерпретация на притчите

Featured Replies

преди 5 часа, dioib написа:

хвърления боб" от мен

Нито в интерпретациите те бива, нито в хвърлянето на боб. ...

стреляш на посоки без да улучиш нищо. 

---------------------------

Да, Бог може да е казал да се плодим и множим, но също така е казал да бъдем разумни, и със сигурност не е имал предвид да се плодим и множим неразумно и безразборно.  

1000

Screen-Shot-2017-08-17-at-4.11.56-pm-1200x646.png

• Отговори 961
  • Прегледи 39,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Друго прави впечатление.Израза "Божия саможертва" е меко казано атеистичен.Веднага възникват куп въпроси, например, а какво става с творението след тази "саможертва".При тази саможертва Бог умира ли?

• Причина за беззаконията са алчността и егоизмът. Среброто и златото са само средства, които могат да бъдат използвани и неегоистично. "Не могат да напълнят утробите", т.е. не могат да заситят алчностт

• Притчите са били "тест за интелект " . "Който има уши ще Чуе , който има очи ще Види " !    Означава , че който има определено Ниво на Развитие ще разбере и види Посланието , което му се нос

Публикувани изображения

преди 11 минути, _Aumi_ написа:

Да, Бог може да е казал да се плодим и множим, но също така е казал да бъдем разумни, и със сигурност не е имал предвид да се плодим и множим неразумно и безразборно.  

Какво ще направи тогава с тези, които го правят?

• Автор
преди 50 минути, perin2 написа:

Ще ги възвиси до глобална икономическа сила, а другите ще накаже като унищожи, а на тяхно място се заселят тези, които се множат.

Сега само остава да поизчакаме Бангладеш да просперира. 

преди 57 минути, perin2 написа:

Те сами ще си го направят. Нека не изместваме отговорността за човешките грешки, сякаш някой друг ги наказва. Бог по-скоро може да намали негативните последствия от нечии грешки, но не без участието на самия човек. 

преди 1 час, perin2 написа:

Ами то ясно се вижда как живеят тези които се размножават безразборно. Какво повече да направи Бог? Не е ли всяка съдба предопределена от Него?

• Автор
преди 18 минути, Just a Stranger написа:

Сега само остава да поизчакаме Бангладеш да просперира. 

След Китай и Индия, а и Източните тигри, това е очаквано.

преди 26 минути, Търсещ истини написа:

Ще ги възвиси до глобална икономическа сила, а другите ще накаже като унищожи, а на тяхно място се заселят тези, които се множат.

Само че, повечето хора с много деца, живеят в най-бедните райони на планетата и едва се прехранват.

Както е казано: Това което си направиш сам, и Бог не може да ти го направи. Ако ти нямаш възможност да изхранваш себе си, а правиш безразборно деца, обричайки ги на глад и лишения, ти сам посяваш Кармата си и береш плодовете от твоите неразумни действия. Така че, Бог е дал свободна воля и разум, но изглежда не достатъчно на всеки.

преди 5 минути, Търсещ истини написа:

След Китай и Индия, а и Източните тигри, това е очаквано.

Какво Китай и Индия? Ти какво знаеш за масовия стандарт там? Да, като държави са силни. Но за това си има и други причини. Фактът, че едни пренаселени държави просперират (относитвлно казано), докато други мизерстват, показва, че не е само до плоденето и размножаването. 

• Автор
преди 2 минути, _Aumi_ написа:

Само че, повечето хора с много деца, живеят в най-бедните райони на планетата и едва се прехранват.

Те и турците, и монголците са живеели в най- бедните райони, а Византия, Персия и Китай са процъфтявали... дали до като жените заключили утробите си.

преди 22 минути, _Aumi_ написа:

Ами то ясно се вижда как живеят тези които се размножават безразборно. Какво повече да направи Бог? Не е ли всяка съдба предопределена от Него?

Резултатът от всяка различна проява на свободна воля е предопределен, ако това имаш предвид под съдба. Аз попитах, защото допуснах, че според теб Той не одобрява определено поведение относно възпроизводството. Това как те живеят и как на нас ни се струва, че живеят, не мисля, че е свързано с този въпрос.

• Автор

Един текст у Езекил глава 7:

14. Тръбят с тръба, и всичко се готви, но никой не отива на война; защото
Моят гняв е върху цялото им множество.
15. Вън от къщи - меч, а вкъщи - мор и глад. Който е на полето, от меч ще
умре, а който е в града, него ще погълне глад и мор!
16. А оцелелите от тях ще избягат и ще бъдат в планините като долински
гълъби; те всички ще стенат, всеки за своето беззаконие.
17. На всички ръцете ще отпаднат, и на всички коленете като вода ще
затреперят.
18. Тогава те ще се опашат с вретище, и трепет ще ги обхване; и у всички
по лицата ще бъде срам, и у всички по главите - плешивост.
19. Среброто си ще изхвърлят по улици, и златото не ще зачитат. Среброто
им и златото им не ще бъде в сила да ги спаси в деня на Господнята ярост.
Те не ще наситят с тях душите си и не ще напълнят утробите си, защото то
биде повод за беззаконието им.

Как интерпретирате "стих 19? Дали среброто и златото са повод за беззаконията и че те (среброто и златото) не могат да напълнят утробите или по друг начин?

преди 10 часа, _Aumi_ написа:

стреляш на посоки без да улучиш нищо. 

Първо: Не стрелям!!!

Второ: Дефинирай спрямо Бог какво е разумно? :) Защото за Бог е важно Любовта да преобладава в този свят, а не страха от пренаселване. = Земята е изчислена да поеме 25 милиарда от човечеството. ;) 

Има и друго: Рано или късно част от човечеството ще напусне този свят. 

По отношение на снимката: Поради каква причина хората се тълпят на малка територия??? 

преди 9 часа, Търсещ истини написа:

Доста груб изказ, но ще го приема с корекции -> Не ще ги унищожи или накаже, а те самите ще се потрият!!! Иначе е нормално на "освободените" територии да се заселят тези които следват завета му да се множат и напълнят света му.   

п.п. Не изисквай от човек който няма родителско его да разсъждава глобално. ;) 

преди 13 минути, dioib написа:

Първо: Не стрелям!!!

Второ: Дефинирай спрямо Бог какво е разумно? :) Защото за Бог е важно Любовта да преобладава в този свят, а не страха от пренаселване. = Земята е изчислена да поеме 25 милиарда от човечеството. ;) 

Има и друго: Рано или късно част от човечеството ще напусне този свят. 

По отношение на снимката: Поради каква причина хората се тълпят на малка територия??? 

Доста груб изказ, но ще го приема с корекции -> Не ще ги унищожи или накаже, а те самите ще се потрият!!! Иначе е нормално на "освободените" територии да се заселят тези които следват завета му да се множат и напълнят света му.   

п.п. Не изисквай от човек който няма родителско его да разсъждава глобално. ;) 

Така е важно за БОГ да има любов, че откакто човек е пуснат на тази планета постоянно се убива и измисля все по-добри начини и методи.

преди 8 часа, _Aumi_ написа:

Какво повече да направи Бог?

За какво да прави??? Той когато е видял грехопадението им е отнел вечния живот. Това за момента гарантира, че не ще се пренасели този свят. 

Живееш в едни страхове, които не ти позволяват да си щастлива. :) 

Тръгнала да се бърка в Божите работи ... ба ... :) Явно не разбираш Бог!!! Мда ... :) 

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Така е важно за БОГ да има любов, че откакто човек е пуснат на тази планета постоянно се убива и измисля все по-добри начини и методи.

Сети се, че това не е в следствие на Бог, а от потребността на част от хората да имат познание. ;) 

преди 9 часа, dioib написа:

Сети се, че това не е в следствие на Бог, а от потребността на част от хората да имат познание. ;) 

Хайде сега кажи, къде е познанието тук и къде е твоят мръшляв БОГ. И не намесвай Давола. Той няма нищо общо:

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 11 часа, dioib написа:

Дефинирай спрямо Бог какво е разумно?

Тъй-като сме в религиозен форум, нека сме по Библията:

...........

11 И Бог му каза: Понеже ти поиска това нещо, и не поиска за себе си дълъг живот, нито поиска за себе си богатство, нито поиска смъртта на неприятелите си, но поиска за себе си разум за да разбираш правосъдие,

12 ето, сторих според както си казал; ето, дадох ти мъдро и разумно сърце, така щото преди тебе не е имало подобен на тебе, нито подир тебе ще се издигне подобен на тебе.

13 А при това ти дадох каквото не си поискал - и богатство и слава, така щото между царете не ще има подобен на тебе през всичките ти дни.

...........

1 Притчи на Давидовия син Соломон, Израилев цар,

2 Записани за да познае някой мъдрост и поука, За да разбере благоразумни думи,

3 За да приеме поука за мъдро постъпване, В правда, съдба и справедливост,

4 За да се даде остроумие на простите, Знание и разсъждение на младежа,

5 За да слуша мъдрият и да стане по-мъдър И за да достигне разумният здрави начала,

6 За да се разбират притча и иносказание, Изреченията на мъдрите и гатанките им.

7 Страх от Господа е начало на мъдростта; Но безумните презират мъдростта и поуката.

22 Глупави, до кога ще обичате глупостта? Присмивачите до кога ще се наслаждават на присмивките си, И безумните ще мразят знанието?

23 Обърнете се при изобличението ми. Ето, аз ще излея духа си на вас, Ще ви направя да разберете словата ми.

24 Понеже аз виках, а вие отказахте да слушате, Понеже простирах ръката си, а никой не внимаваше,

25 Но отхвърлихте съвета ми, И не приехте изобличението ми, -

26 То и аз ще се смея на вашето бедствие, Ще се присмея, когато ви нападне страхът,

27 Когато ви нападне страхът, като опустошителна буря, И бедствието ви се устреми като вихрушка, Когато скръб и мъка ви нападнат,

28 Тогава те ще призоват, но аз няма да отговоря, Ревностно ще ме търсят, но няма да ме намерят.

29 Понеже намразиха знанието, И не разбраха страха от Господа,

30 Не приеха съвета ми, И презряха всичкото ми изобличение,

31 Затова, ще ядат от плодовете на своя си път, И ще се наситят от своите си измислици.

32 Защото глупавите ще бъдат умъртвени от своето си отстъпване, И безумните ще бъдат погубени от своето си безгрижие,

33 Но всеки, който ме слуша, ще живее в безопасност, И ще бъде спокоен без да се бои от зло.

преди 1 час, _Aumi_ написа:

Тъй-като сме в религиозен форум, нека сме по Библията:

И??? = Не виждам къде по-точно казва, че не е разумно да се плодиш в повече от твоята приета догма ??? Както и по същество, т.е. той дава на "някой" разум щото ...

преди 1 час, _Aumi_ написа:

Понеже ти поиска това нещо

ОК, на теб ти е дал някакъв разум, който те води до това, че не трябва да се оплождаш повече от два пътя, но това е твой избор!!! Не може да заставяш друг който е по-разумен от теб да се плоди повече от теб!!! Той също е с разум, но е различен от твоя!!! 

Коя си ти да му набиваш, че твоя разум е по-добър???!!! Не става така ... :) 

Аз нямам проблем да заплодя повече и да имам повече, но ти защо се ограничаваш?! Кое те спира да раждаш в повече освен приета от теб някаква догма???!!! :)  О, нямаш пари ли ... :) Та, парите ли те правят отговорна спрямо Бог?! :) 

Твоето е твой предразсъдък и няма нищо общо с разумното което е дал Бог!!! :) 

преди 10 минути, dioib написа:

Не може да заставяш друг който е по-разумен от теб да се плоди повече от теб!!! Той също е с разум, но е различен от твоя!!! 

Само че, като твърдиш нещо, трябва да го докажеш!

Докажи, че тези които се плодят и множат много, са по-умни от тези, които се плодят разумно?😉

преди 12 минути, dioib написа:

Аз нямам проблем да заплодя повече и да имам повече

На думи нямаш проблеми, но на практика ... делата не покриват думите ти!

Като имаш толкова желание, оплождай и напълни земята с твои отрочета.

преди 1 час, Емил Костов написа:

Хайде сега кажи, къде е познанието тук

Ти верно ли вярваш на художествени произведения?!  ... :) ба ... :) Иначе, хубава сцена с инфанта ... :) 

Принципно оръжие ползва страхливеца, за да убие друг. ;) Друг е въпроса, че някои оръжия се ползват за лов ... :) 

Та, спокойно НоСърче ... :) Не знам защо завиждаш на хората с оръжие, но определено явно имаш проблем с нещо друго, а не, че някой ползва оръжието не по предназначение ... :)

преди 1 минута, dioib написа:

Ти верно ли вярваш на художествени произведения?!  ... :) ба ... :) Иначе, хубава сцена с инфанта ... :) 

Принципно оръжие ползва страхливеца, за да убие друг. ;) Друг е въпроса, че някои оръжия се ползват за лов ... :) 

Та, спокойно НоСърче ... :) Не знам защо завиждаш на хората с оръжие, но определено явно имаш проблем с нещо друго, а не, че някой ползва оръжието не по предназначение ... :)

Аз мога да ти пусна и реални кадри, но филтърът няма да ги разреши. Не се прави на ударен! Не завиждам на хората с оръжие, показвам ти че БОГ не съществува и че твоята религия не струва. И ако кажеш, че това не е вярно смей да се подиграеш че в двете световни войни са измрели над 1 милиард души! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 20 минути, _Aumi_ написа:

Само че, като твърдиш нещо, трябва да го докажеш!

При положение, че ти не доказа, то аз защо да доказвам???!!! :) 

Какво реално доказа: Че Бог дава!!! Не показа какво е разумно за него!!! Не доказа и, че според него не трябва да се плодиш повече от  два пъти ... -> Това е твое разумно решение и нищо повече ..., а моето е да се плодя повече от две ... :) И за какъв разум става въпрос тука???? Определено не и за разума на Бог, а за дадения ти от него разум. НО, той дава различен разум на всеки спрямо неговите желания ... :) 

Та, пак да попитам (не че ще ми отговориш ...) коя си ти, та да втълпяваш, че това било разумността на Бог, т.е. твоята разумност няма нищо с разумността на Бог, и самия разум на Бог или пък моя разум дадем ми от него!!!???  :) 

преди 12 минути, Емил Костов написа:

Аз мога да ти пусна и реални кадри

Виж сега ... добре ми е известно, че си обладан от негативното, но това не доказва, че няма позитивно. 

ОК, явно си рекламно лице на лошото по света, но то те ограничава и не виждаш позитивното ... 

Та, истината за войните ще ги разбереш на оня свят ... До тогава: Бъди щастлив и прави Любов, а не говори за войни и прочие ... :) 

преди 4 минути, dioib написа:

При положение, че ти не доказа, то аз защо да доказвам???!!! :) 

Какво реално доказа: Че Бог дава!!! Не показа какво е разумно за него!!! Не доказа и, че според него не трябва да се плодиш повече от  два пъти ... -> Това е твое разумно решение и нищо повече ..., а моето е да се плодя повече от две ... :) И за какъв разум става въпрос тука???? Определено не и за разума на Бог, а за дадения ти от него разум. НО, той дава различен разум на всеки спрямо неговите желания ... :) 

Та, пак да попитам (не че ще ми отговориш ...) коя си ти, та да втълпяваш, че това било разумността на Бог, т.е. твоята разумност няма нищо с разумността на Бог, и самия разум на Бог или пък моя разум!!!???  :) 

Виж сега ... добре ми е известно, че си обладан от негативното, но това не доказва, че няма позитивно. 

ОК, явно си рекламно лице на лошото по света, но то те ограничава и не виждаш позитивното ... 

Та, истината за войните ще ги разбереш на оня свят ... До тогава: Бъди щастлив и прави Любов, а не говори за войни и прочие ... :) 

Не, не съм! Просто ти показвам, че твоят измислен БОГ е прогнил. Той не дава любов и приема унищожението. И заради него и досега вече над 2000 години умират хора.

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Не, не съм! Просто ти показвам, че твоят измислен БОГ е прогнил. Той не дава любов и приема унищожението. И заради него и досега вече над 2000 години умират хора.

Лелееййй ... :) има някаква психологическа травма от миналото ти ... :) Определено се нуждаеш от специализирана помощ ... :) 

Вярата в Бог не пречи!!! На мен ми помага, но явно в миналото ти нещо те е "разочаровал" "моя измислен" Бог ... :) 

Определено някаква твоя субективност ти пречи да погледнеш обективно към вярата в Бог ... мда ... 

току-що, dioib написа:

Лелееййй ... :) има някаква психологическа травма от миналото ти ... :) Определено се нуждаеш от специализирана помощ ... :) 

Вярата в Бог не пречи!!! На мен ми помага, но явно в миналото ти нещо те е разочаровал "моя измислен" Бог ... :) 

Определено някаква твоя субективност ти пречи да погледнеш обективно към вярата в Бог ... мда ... 

Нямам никаква травма! Давам ти реален пример. И твоят БОГ е измислен. Това вече е ясно

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.