Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Не виждам никаква нужда, от каквито и да са извинения.

Поне ясно го виждаш и го признаваш. Това е достойно. Да не говорим че е и честно и откровено. Това тук се среща толкова рядко. Жалко е, че толкова други хора предпочитат да се скриват зад приготвените си защитаващи измислици и стъкмистики. А е само до едничката и обикновена полза. Съвсем човешко, но не и според създадени и раздути приказни системи от митове

Да, ползата. И именно - заради не само твоята полза... а и заради ползата на тия, които са приели същата версия на приказката, по същите образи и схеми. Приказката се слива с ефектите, с проявленията, а всъщност са свързани само и единствено заради ползващите ги, от потребностите се определят и... ползите и ползването. Това е цялата работа - сделката - взимам, за да ползвам, защото имам нужда. Дават ми, предлагат ми лесен, достъпен начин - всякакви начини, според вида на ползващите - от типа" за всекиго по нещо". Но не - и това не може да се признае. Нужни са още митове, за да се покрие, защото не е достатъчно... духовно. Не е достатъчно извисено... А и тия, дето могат да мислят, лесно стигат до тия огради... А им трябва още - хем не пускат ползите и ползването, котвите, заради нуждите, но хем и трябва още. 

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 165k
  • Създадено
  • Последен отговор

и ако някой ме удари,аз не му отвръщам,защото не искам да бъда като него

Т.е. искаш да бъдеш по-добра от него, да се усещаш по-ценностна от него, с нещо по-богата.

Защо ти е нужно това?

Т.е. искаш да бъдеш по-добра от него, да се усещаш по-ценностна от него, с нещо по-богата.

Защо ти е нужно това?

Това опит за дискредитация ли е на личната й мотивация?

Защо ти е нужно това?

Значи кротък да си-лошо. Агресивен - пак лошо. Къде е уловката? Освен да се чувстваш несигурен и да отделяш емоционална енергия. За кой?

1.Това опит за дискредитация ли е на личната й мотивация?

2.Защо ти е нужно това?

3. Значи кротък да си-лошо. Агресивен - пак лошо. Къде е уловката? Освен да се чувстваш несигурен и да отделяш емоционална енергия. За кой?

1.Очевидна е липсата на диалог в изказването. Използване на ближния като обект на потребността - потребността да превъзхождаш. Разклащането на тези потребности и представите за тях не при всеки води до разклащане на себеоценката. При някои хора действа отрезвяващо.

2. При хора, за които е характерно зравословно самочувствие – в смисъл, че нито се подценяват, нито се надценяват, една нова гл.т. никога не представлява директна заплаха, а само интерес.

3. Това вече са твои проекции на някакви твои смисли, които няма да коментирам.

Къде е уловката?

Жените - феминистки. Мъжете  - будисти - секс тантра + алкохол, Lsd, коноп и цигарки. Като чуя или видя как някоя почитателка на духовното да пафка като комин и направо ми идва 100 прострации да направя :D

Кво да ги правиш жени, слаби са им ангелите, нямат воля никаква, те са родени грешни милите, така ги е направил Дядо Боже :D

А Чьогям Трунгпа Ринпоче от свещената линия на предаване на Скепсис е бил алкохолик, педофил и всепризнат женкар (не се е криел дори), и след като сключването на брак с 16 годишна, майка и като разбрала припаднала. Признат от 16-ти Кармапа Ранджунг Ригпе Дордже. Разюздан живот - ранна смърт. Преподавал Crazy Wisdom, как не се е сетил Буда за тази практика, нямаше да изкара до 80 изобщо.

Какви да са издънките - същите или по-лоши.

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

Жените - феминистки. Мъжете  - будисти - секс тантра + алкохол, Lsd, коноп и цигарки. Като чуя или видя как някоя почитателка на духовното да пафка като комин и направо ми идва 100 прострации да направя :D

Кво да ги правиш жени, слаби са им ангелите, нямат воля никаква, те са родени грешни милите, така ги е направил Дядо Боже :D

А Чьогям Трунгпа Ринпоче от свещената линия на предаване на Скепсис е бил алкохолик, педофил и всепризнат женкар (не се е криел дори), даже и след като сключва брак с 16 годишна. Признат от 16-ти Кармапа Ранджунг Ригпе Дордже. Разюздан живот - ранна смърт. 

Какви да са издънките - същите или по-лоши.

И за твоите свръхкомпенсации Адлер доста е писал.

И за твоите свръхкомпенсации Адлер доста е писал.

Кво се буташ при мъжете, това е между мен и Адлер :D

Кво се буташ при мъжете, това е между мен и Адлер :D

Щото пропускаш, че Юнг вече е бил казал, каквото е имал да казва, по въпроса за Анимата и Анимуса.:tongue2:

Щото пропускаш, че Юнг вече е бил казал, каквото е имал да казва, по въпроса за Анимата и Анимуса.:tongue2:

Ти нищо ли не пропускаш, та гледаш все в канчето на другите?

Ти нищо ли не пропускаш, та гледаш все в канчето на другите?

Твоето канче има само косвено отношение - един вид онагледяване на проблематиката.

Твоето канче има само косвено отношение - един вид онагледяване на проблематиката.

А проблематиката къде възниква?

А проблематиката къде възниква?

Това за теб е въпрос, а за мен отговор.

Това за теб е въпрос, а за мен отговор.

Да, така работи дуалистичния ум.

Да, така работи дуалистичния ум.

А как работи небинарния ум?

А как работи небинарния ум?

Фокусирано, еднонасочено. Проблема при нас българите е, че този начин на мислене, не ни е в нито в генома, нито в езика, следователно трябва да се положат повече усилия, както и са необходими по-специфични настройки на съзнанието, за да разкрие Буда-природата си. 

Например фразата на Доген: "Няма тяло и няма съзнание" как я разбираш? Нихилистично нали.

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

Фокусирано, еднонасочено. Проблема при нас българите е, че този начин на мислене, не ни е в нито в генома, нито в езика, следователно трябва да се положат повече усилия, както и са необходими по-специфични настройки на съзнанието, за да разкрие Буда-природата си. 

Например фразата на Доген: "Няма тяло и няма съзнание" как я разбираш? Нихилистично нали.

Фокусирано и еднонасочено можеш спокойно да съдиш, да обвиняваш, да убиваш, да се цупиш, да унижаваш и т.н. Значи, че това не е характеристика на неудалния ум. Характеристика за неудално мислене е, например, пълното отсъствие, на каквото и да било утвърждение.

В цитата, който си посочил, това нагледно е поднесено и облечено в думи.

Фокусирано и еднонасочено можеш спокойно да съдиш, да обвиняваш, да убиваш, да се цупиш, да унижаваш и т.н. Значи, че това не е характеристика на неудалния ум. Характеристика за неудално мислене е, например, пълното отсъствие, на каквото и да било утвърждение.

В цитата, който си посочил, това нагледно е поднесено и облечено в думи.

Прекрасно, ето това за теб е отговор, и за мен е отговор. Няма дуалност - няма каузалност.

Прекрасно, ето това за теб е отговор, и за мен е отговор. Няма дуалност - няма каузалност.

Остава само ясно да продължиш да поддържаш тази будност и от това състояние на съзнанието си да участваш оттук насетне.

не съм се подлагала на регресия,нямам нужда от надежда,не съм самата доброта.......постигнах спокойствие и вътрешен мир и ако някой ме удари,аз не му отвръщам,защото не искам да бъда като него

и разбира се ,че всичко се връща..може би не веднага,може би в следващ живот,или по-следващ,но се връща и ние сами си го избираме,за да можем да изчистим кармата,ако не успеем ,продължаваме хиляди пъти животи,докато проумеем..........:)    убили ли са слон,за да направят пианото,отсекли ли са абанос?

Всичко се връща - да. А не мислиш ли, че има ситуации, когато от нас се очаква именно да отвърнем, когато можем да отвърнем, и ако не го направим, тогава ще си навлечем отрицателна карма?

Да знаеш кога да действаш и кога - не, това също е част от развитието ни.

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

Остава само ясно да продължиш да поддържаш тази будност и от това състояние на съзнанието си да участваш оттук насетне.

Всеки трябва сам да полага грижи са съзнанието си, за да пребивава по-често в това умиротворено състояние на не-дуален ум. Най-лесния начин е медитация върху дишането, концентрираш се само върху дишането и ума ти автоматически става не-дуален. Благодаря за позитивните пожелания, в 17.30 сядам да практикувам, за да мога да отговоря адекватно на очакванията ви :)

Омръзна ми тая да говори с клитура си тук. Модератора може да се поздрави сам, тая и тоя що ги търпи! Не видя ли как се отразява на непознати! По малко глупости ли говори тая!

Много те напира нещо от вътре, не можеш да спреш цял ден днес. Къв е тоя твоя нагон, той затова те е оставил всеки мъж, и ся пресъхнала единственото което ти остава е да гледаш и други да изгадиш. Само скимтиш наоколо, като едни животинки дето живеят по казаните! 

Всеки трябва сам да полага грижи са съзнанието си, за да пребивава по-често в това умиротворено състояние на не-дуален ум. Най-лесния начин е медитация върху дишането, концентрираш се само върху дишането и ума ти автоматически става не-дуален. Благодаря за позитивните пожелания, в 17.30 сядам да практикувам, за да мога да отговоря адекватно на очакванията ви :)

Шунаята, кво и обясняваш на тая е. Тя е един бот, женска. Видяла един мъж и дай се да си изкарам цялата неприязън на него. Щот толкова е натрупала омраза, като никой мъж не и обръща внимание. Просто нагон, елементарна!

Цяла страница само с глупостите на някава незадоволена маря, аре сектир е!

Омръзна ми тая да говори с клитура си тук. Модератора може да се поздрави сам, тая и тоя що ги търпи! Не видя ли как се отразява на непознати! По малко глупости ли говори тая!

Много те напира нещо от вътре, не можеш да спреш цял ден днес. Къв е тоя твоя нагон, той затова те е оставил всеки мъж, и ся пресъхнала единственото което ти остава е да гледаш и други да изгадиш. Само скимтиш наоколо, като едни животинки дето живеят по казаните! 

Шунаята, кво и обясняваш на тая е. Тя е един бот, женска. Видяла един мъж и дай се да си изкарам цялата неприязън на него. Щот толкова е натрупала омраза, като никой мъж не и обръща внимание. Просто нагон, елементарна!

Цяла страница само с глупостите на някава незадоволена маря, аре сектир е!

12140775_10153237413577939_6748170326615

Това да не е оня работа дето ти е главата непрекъснато. Вътре, вънка. Свърши тя за теб, забрави вече. Колкото и да ти се,,, , няма вече никой да те поиска!

Това да не е оня работа дето ти е главата непрекъснато. Вътре, вънка. Свърши тя за теб, забрави вече. Колкото и да ти се,,, , няма вече никой да те поиска!

11025830_10152744187477939_6680939427319

Защо ти е нужно това?

не.........ако аз му отвърна,след това той ще продължи и след това аз и след това нашите деца,това се превръща в отмъщение.Някой трябва да спре.

Когато отровиха кучето ми и аз разбрах кой го е направил,дори не му го казах.Трябваше ли да отровя неговото куче? То няма вина.Общувах с човека спокойно по същият начин както преди.Не казах на никой,защото моите роднини нямаше да се стърпят и щяха да направят скандал най-малкото.

Всичко се връща - да. А не мислиш ли, че има ситуации, когато от нас се очаква именно да отвърнем, когато можем да отвърнем, и ако не го направим, тогава ще си навлечем отрицателна карма?

Да знаеш кога да действаш и кога - не, това също е част от развитието ни.

на какво да отвърнем? ако някой ме окраде и аз ли да стана крадец? моята агресия натрупана я изразходвам чрез поезия........

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.