Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Аз отдавна не гласувам! Не чета и вестници и не гледам новини и по-добре се чуствам честно!

А инак как я караш, друже? Работиш ли или някой се грижи за теб?

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 165k
  • Създадено
  • Последен отговор

Трябва ли да се продавам евтино? Ще си намеря хубава работа надявам се!

На колко си? Какво образование и квалификация имаш? Докато си намериш въпросната "хубава работа", кой те храни, друже?

Ванко аз почнах под 400 дори, но сега взимам над 1000, но затова първо трябва да се докажеш, това отнема години, но ако не започнеш някъде, как ще те оценят? Все едно да мечтаеш за просветление, но да не практикуваш. 

Знам, че няма как да стане. За мен само един член на групата представлява интерес. При останалите отклоненията са очевидни, но при него са отвреме–навреме, т.е. само когато е провокиран. Това момче по-рано се държеше сравнително адекватно, но сега напълно се увлече. Искам да разбера защо се случва точно така. Какво го провокира и обърква.

––––––––––––––––––––

Трябва да изследвам този тип поведение и реакции, за да мога да реагирам, когато попадна на подобни хора. И няма никаква агресия или неприязън в мен, когато пиша това, а само изследователски интерес – това не го пиша на Рамус, а на тези, които биха коментирали поста ми без да са го прочели внимателно.

Бебчо, ако Рамус те дразни и вбесява, то проблема е твой, а не негов, нали? Това колко пъти трябва да ти се обяснява?

Аве, Зрял Батко Скепси (супер мазно галено, и това от зрели "мъже", не знам кой е гей в случая) изследователю, ти сериозно ли си вярваш е? Това един пост жив пример, изследваш си сам твоите фантазии, нищо друго. Казвал съм ти го много пъти, супер неадекватен си, нито имаш правилна преценка за себе си, нито за случващото се около теб. Изградил си сам собствен свят от илюзии и много ти е неприятно когато ти се казва истината. А и на твоята партия, дето си пригласяте един на друг. Ти си загубен в пустинята, както казват хората тук. Аз съм единствения който ти казва истината такава каквато е, и на твоя дето му адвокатстваш. И ако това ви дразни, си е ваш проблем не мой. Даже не можеш да се усетиш че, това което пишеш се отнася и за вас.

Няма ли нещо за Ринпочета Кенпота да пишеш в темата за Будизъм, че я обръщаш на елементарна вендета тук?

Здрасти, Ванко. Как си? Гаджето ти как е? Гласувахте ли на изборите?

А инак как я караш, друже? Работиш ли или някой се грижи за теб?

На колко си? Какво образование и квалификация имаш? Докато си намериш въпросната "хубава работа", кой те храни, друже?

До това ли те доведе просветлението, издребняване? Това ли е което те интересува, кой къв бил? рамус няма да е сам, форумните клюкарки явно е заразен симптом. То верно че простотията ходи само по хората, не по животните. Колко си елементарен само, за претенциите който имаш си направо смешен. 

Редактирано от König (преглед на промените)

Това един пост жив пример, изследваш си сам твоите фантазии, нищо друго. Казвал съм ти го много пъти, супер неадекватен си, нито имаш правилна преценка за себе си, нито за случващото се около теб. Изградил си сам собствен свят от илюзии и много ти е неприятно когато ти се казва истината.

Няма ли нещо за Ринпочета Кенпота да пишеш в темата за Будизъм, че я обръщаш на елементарна вендета тук?

Изледване по мнения във форуми, колко изчерпателно и адекватно, в унисон с дълбоките учения на будизма. Тези хора след години може да си правят експерименти с психиката на нашите деца. Очакваме с нетърпение първите им публични лекции, за да изследваме закона на кармата ;)

Изледване по мнения във форуми, колко изчерпателно и адекватно, в унисон с дълбоките учения на будизма. Тези хора след години може да си правят експерименти с психиката на нашите деца. Очакваме с нетърпение първите им публични лекции, за да изследваме закона на кармата ;)

Противоречиш си, рожбе. В горната тема обявяваш всички медитиращи будисти за просветлени във всеки един момент, а тук се отричаш от думите си? Смях. :D

Противоречиш си, рожбе. В горната тема обявяваш всички медитиращи будисти за просветлени във всеки един момент, а тук се отричаш от думите си? Смях. :D

Съществуват ли противоречията извън твоя ум?

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

Ето го пример номер 3, една дама в критическата, обливана от топли и студени вълни. Ало модератора, ела да си видиш стоката, на тия ли евала е? 

Ето го пример номер 3, една дама в критическата, обливана от топли и студени вълни. Ало модератора, ела да си видиш стоката, на тия ли евала е? 

Че кво му е на климактериума? Естествен, биологичен процес. Когато му дойде времето, всяка жена преминава през него. Но какво общо има всичко това с темата за прераждането?

Съществуват ли противоречията извън твоя ум?

Разбира се. Например в твоя ум.

И как позна моя ум, чрез твоя ум може би :D На повърхността на всеки ум съществуват противоречия, всеки ум се заблуждава, така е устроен, просто не трябва да се напрягаш толкова, когато си в естествен биологичен процес, почивай си повече, медитирай, за да се преродиш като спокойна и мъдра жена. Има ли противоречия тука :D

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

Че кво му е на климактериума? Естествен, биологичен процес. Когато му дойде времето, всяка жена преминава през него. Но какво общо има всичко това с темата за прераждането?

Има, защото пишеш провокирана и подтикната от него, Така каквото и да изпишеш особено в коментар на някой и нещо е просто, задоволяване на вътрешния ти нервозитет. Споко и ние знаем какво е, имаме жени около нас. Знаем как е. И що само нашите постове са извън темата? Господаря ти, да е написал нещо по темата, другия сателит, ми ти? Много сте елементарни честно.

И как позна моя ум, чрез твоя ум може би :D На повърхността на всеки ум съществуват противоречия, той така е устроен, просто не трябва да се напрягаш, когато си в естествен биологичен процес, почивай си повече, медитирай, за да се преродиш като спокойна и мъдра жена. Има ли противоречия тука :D

На нея не и трябва, тя е просветена, уверена, сигурна в себе си, тя не страда, не изпитва никакви човешки емоции. Просто Богиня, само че в критическата. Кофти. :-)

И как позна моя ум, чрез твоя ум може би :D На повърхността на всеки ум съществуват противоречия, той така е устроен, просто не трябва да се напрягаш, когато си в естествен биологичен процес, почивай си повече, медитирай, за да се преродиш като спокойна и мъдра жена. Има ли противоречия тука :D

Има, да. В моя ум не съществува такава концепция, каквато е тази за прераждането. Следователно, за да говорим за прераждането като факт или като за правилна идея, трябва предварително всички да сме се договорили и съгласили, че то съществува. Съгласие не сме постигнали, следователно всеки е свободен да приведе аргументите си или като съгласие, или като отрицание. Има ли нещо непонятно в това?

Има, да. В моя ум не съществува такава концепция, каквато е тази за прераждането. Следователно, за да говорим за прераждането като факт или като за правилна идея, трябва предварително всички да сме се договорили и съгласили, че то съществува. Съгласие не сме постигнали, следователно всеки е свободен да приведе аргументите си или като съгласие, или като отрицание. Има ли нещо непонятно в това?

Има, много непонятно. Защо? Е много важен въпрос, защо си такава каквато си? Ако има прераждане и резултат от действията, какви трябва да са твоите за да си такава каквато си сега? Защо се правиш на Богиня, защо търсиш Господар, защо изпитваш нужда да убеждаваш хора като нас в неправотата им, защо, защо, защо? Още нещо непонятно има ли?

Има, много непонятно. Защо?  Защо се правиш… , защо търсиш… , защо изпитваш… , защо, защо, защо? 

Размърдай мозъка си, чичо:D

Размърдай мозъка си, чичо

А сега пък чичо. Ало шизофренията яко породена от топли и студени вълни. Супер пуси! 

12088120_1626862727580291_5149704258854191313_n.jpg

О рамусе, дойде да си защитиш сателитката. Знаех си че няма да минем без вас. Толкова сте предсказуеми вече. Аре давай сега да видим ти кви ще ги избълваш. :-)

Редактирано от König (преглед на промените)

И да се постигне "съгласие" между колкото и които да са "умове", това не променя нищо. А само изменя мащаба на една "умна" илюзия. Колкото и да е скрита зад нужди и потребности, на които тя да служи и да задоволява. Това, че има договорка между хора не прави договореното "истинско", освен за тях. Но и това не променя нищо - обикновен, етапен компромис.

Това че определени идеологии предоставят възможността, след като бъде приета концепцията им от обяснения и схеми на живота, да се генерира изживяване за РЕАЛНОСТ, това не го променя да е относителна, в рамките на дефинициите и нуждите, които го пораждат. За договорените, за приелите, и оттам  - ползващите, това може да е "края" и е естествено това да е така. Но когато се говори за нещо, за нещо отвъд, за тайните на конструиране на реалности, винаги има хора, които предпочитат да останат някъде сред границите, нужни им, за да се идентифицират сред тях. И дори това да е естествено явление, никога с нищо не пречи на разумен човек, някъде по пътя си, да си даде сметка за изменчивостта и относителността, за вариативността, особено относно "реалностите".

Именно заради това винаги е имало, има и ще има, хора, които са в процес на ползване на границите, предложени им сред социални идеологии. Докато ги ползват, те ги защитават и непрекъснато утвърждават.

Ако някой успее да види поне няколко минали прераждания,ще стане по-смирен и по-лесно ще може да прощава.Няма да се ядосваме ,когато някой ни настъпи в трамвая.

Обичай себе си последен-Шекспир

И да се постигне "съгласие" между колкото и които да са "умове", това не променя нищо. А само изменя мащаба на една "умна" илюзия. Колкото и да е скрита зад нужди и потребности, на които тя да служи и да задоволява. Това, че има договорка между хора не прави договореното "истинско", освен за тях. Но и това не променя нищо - обикновен, етапен компромис.

Това че определени идеологии предоставят възможността, след като бъде приета концепцията им от обяснения и схеми на живота, да се генерира изживяване за РЕАЛНОСТ, това не го променя да е относителна, в рамките на дефинициите и нуждите, които го пораждат. За договорените, за приелите, и оттам  - ползващите, това може да е "края" и е естествено това да е така. Но когато се говори за нещо, за нещо отвъд, за тайните на конструиране на реалности, винаги има хора, които предпочитат да останат някъде сред границите, нужни им, за да се идентифицират сред тях. И дори това да е естествено явление, никога с нищо не пречи на разумен човек, някъде по пътя си, да си даде сметка за изменчивостта и относителността, за вариативността, особено относно "реалностите".

Именно заради това винаги е имало, има и ще има, хора, които са в процес на ползване на границите, предложени им сред социални идеологии. Докато ги ползват, те ги защитават и непрекъснато утвърждават.

Как си знаех само, направо съм ясновидец вече. Колко предвидими само. Сега остана и СкепсИ да даде един коментар или един лайк и работата ще заспи. :-)

О рамусе, дойде да си защитиш сателитката. Знаех си че няма да минем без вас. Толкова сте предсказуеми вече. Аре давай сега да видим ти кви ще ги избълваш. :-)

Бе, ако се опитам да синтезирам всички епитети, които ти и твоят възлюбен Шунята изливате ежедневно, мисля, че ще се получи чудесна разработка със заглавие " Лексикон на българската простотия и посредственост ". Признавам, че някои от епитетите ми се наложи да ги търся в гугъл, тъй като не бях попадала на тях и не знаех дори какво означават.:D

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

Ако някой успее да види поне няколко минали прераждания,ще стане по-смирен и по-лесно ще може да прощава.Няма да се ядосваме ,когато някой ни настъпи в трамвая.

Да... като надежда, като проекция - звучи чудесно. Но не става. Не става. С Христо Нанев това го обсъждахме още преди повече от 10 години - че дори преминават регресията, много силна, много жива. То оле, то АХ, то НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ, до излияния, прошки... Обаче минава време и всичко се връща.

да... пак остава като "лек". Дайте да направим поредната приказка, защото тя водила до доброта, до облекчение, до смиреност или... прошка. Ако някой "провидел" че бил в други "прераждания" нямало да се ядосва, нямало да е лош. нямало да има нещастие по света. Колеги, това са просто кръпки, на широки пробойни, които няма как да закърпят. И винаги ще е само временен компромис, с краткосрочни и повърхностни последици.

И какво тогава - къде е проблема - добре, приемаме го за истина, защото имало полза от това. Полза... Пак ползата. Тази неспирна игра с "истината" в името на ползите, е сякаш вечна. И добре - нека я има, който му трябва. Но проблема е, че няма как да е "истина", ако някой, някъде си "жужил" че за него не било така. Това е проблема. И... да кажа, че за някои хора тук, дори ползата за "добротата, облекчаването на страданието или смиреностите" не е, а е просто игра. Игра, която трябва да играят, защото са се съединили с нея в името пак на "ползата".

Така че... ползите са много, особено тия - лично-изгодните. Само никога една от тях не е "да си признаеш" че цялата работа е приказка. Няма кой, да направи, при положение че приказката за всеки човек, предлага далеч по-широки, повече безопасни, повече нужни и по-разнообразни изживявания. Предлага цвят, предлага тръпка, предлага шарения. Няма как при това положение някой да свали шарените дрешки насред спектакъла си.

Но всичко това не е оригинално, нито е плод на кой знае каква прозорливост. Въпроса е, че ПРИКАЗКИТЕ когато придобият сценарии, сред които се включват думички, дето не се побират само насред сценария. Обаче ползващия има нужда от точно определен смисъл, а в хода на общуване, с "различни" се установява, че имали и други смисли. А това не е удобно. Като не е - има начини - отрицания, дискредитиране, неглежиране, или направо "невидимост". Но често, и това не е достатъчно за решение на възникващия дисонанс. И идва битката. Тя поне си идва по дефоулт. Битката колко е вярно, колко е правилно, колко е истинско - онова, в което вярвам, в което съм привидял живота... Особено проблемите възникват именно, когато се намери въпроса с "духовността". Тук вече... за целите на приказки, тече масиран процес по нагласяне на съдържание и понятия, за обособяване на полезен за ползване периметър. За полезен по отношение на проекции, на въздигания, на възнесения... колко е духовен, широк и смислен живота. Ама сред приказката. Като се стигне някъде до границата... и - се почват дисонансите. И идват реакциите, и почват битките.

БИТКАТА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ се пренася на полето на приказките с които се живее. Това поражда от хиляди години всички човешки конфликти, защото се поражда първо в самия човек, Въпроса за проявата му сред целия социум е просто само разлика в мащаба.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Според мен борбата на рУМЕНчо е да опише всяка възможна мотивация за личностна интерпретация, да я дискредитира, и по възможност отсрешния да започне да му се доказва , да му реагира в някаква предварително обречена за краен успех кауза, която рУМЕНчо на свобода ще дискредитира, неглижира в един масивен процес, с огромни постове, разбивайки "надеждата", горката. Конфликт след конфликт на бойната арена -  спора.

не съм се подлагала на регресия,нямам нужда от надежда,не съм самата доброта.......постигнах спокойствие и вътрешен мир и ако някой ме удари,аз не му отвръщам,защото не искам да бъда като него

и разбира се ,че всичко се връща..може би не веднага,може би в следващ живот,или по-следващ,но се връща и ние сами си го избираме,за да можем да изчистим кармата,ако не успеем ,продължаваме хиляди пъти животи,докато проумеем..........:)    убили ли са слон,за да направят пианото,отсекли ли са абанос?

не съм се подлагала на регресия,нямам нужда от надежда,не съм самата доброта.......постигнах спокойствие и вътрешен мир и ако някой ме удари,аз не му отвръщам,защото не искам да бъда като него

и разбира се ,че всичко се връща..може би не веднага,може би в следващ живот,или по-следващ,но се връща и ние сами си го избираме,за да можем да изчистим кармата,ако не успеем ,продължаваме хиляди пъти животи,докато проумеем..........:)    убили ли са слон,за да направят пианото,отсекли ли са абанос?

Така де - ползата. Излиза че най-важен е "ефекта". Най-важното е да се привиди, за да доведе до нещо - резултат, промяна, до нещо нужно. Не какъв да е ефект - а такъв, който да се асоциира с "нужен" и "от полза", който да намали стреса, или да свали напрежението от несъзнателната тревожност или дезадаптация... Въобще ЕФЕКТ, който да е в посока на ПОЛЗАТА.

Ок, но защо е толкова важно да се придаде на ефекта или нуждата от него - на задължителен ФОН, във вид на някакво обяснение, защо е толкова важно да му се сложи концепция...

Ок, същите ефекти се получават и от други... "причини". Могат да се "обяснят" със съвсем други концепции, или схеми. Много по-силно ефекти от тия, описаните за теб, от теб, могат да реализират и сред други... фонове. Кое тогава ги прави да са "истина", И от ефектите, задължително след това се постулира с "обясненията за тях".

Но не - избира се една, която да пасва, за неин резултат се приема "ефекта", и щом има нужния ефект, значи че "обяснението е вярно". Но защо е толкова важно да е вярно, след като ефекта е налице. Защо е толкова потребно да се правят приказки, в неразгадаемите области на проекциите и образите и сенките... само и само да се наредят в конструкция и вече - ЕФЕКТА и КОНСТРУКЦИЯТА да придобият онази нужда от стабилност, от котва, около която да се закрепи някой и да каже - "това е истината, защото това ми се случи, значи е вярно".

И винаги - ползите. Винаги, някъде отзад, някъде дори и прикрито да е стои ПОЛЗАТА. А преди нея, а това дето я поражда... е обикновения съвсем несъзнателен импулс "ДА СЪМ ДОБРЕ"... Като ми е "добре" искам да го задържа. Искам да го обясня, та да имам възможност да го контролирам, да си представям поне че когато не ми е добре, знам какво е, как е и защо е, ДА МИ Е ДОБРЕ, дори и то да липсва. Дори само да е като обещание, да е само като надежда, когато не съм добре, че някога, някакси, сред някакви условия - ЩЕ СЪМ ДОБРЕ.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Един от номерата на софистиката е покрай обяснението на общовалидни, подразбиращи се за индивида състояния ,да се вкарва и по някоя "лъжлива проекция", която да подкопае устоите на възприетите истини. Т.е. "едното -познато ми е, другото дали е така, за мен ли се отнася?". Защото много е вкусна несигурността, там са емоциите, психичната енергия, най-търсеното - манипулацията изграждаща чувство на собствена значимост в подкопаващия. Той даже не е задължително да има собствена истина и да я споделя. Може да е упорит в "лъжливите проекции". И така, достатъчно е хората да му подскачат като маймунки.

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

до Рамус :да,ПОЛЗАТА ,но тя не е само за мен,а за много други

Извини ме за невежеството(сериозно),използваш сложни и неразбираеми за мен думи.Оттеглям се от тази полемика.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.