Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Ами…махни "лицемерно" и наблегни само на практики. Практиките, които е получил Скепсис, бил той дори алкохолик или сексманияк:D, са ценните, а не какъв е Скепсис. Той има информация, до която ти нямаш достъп. Използвай възможността и остави квалификациите и возенето на детското влакче на цинизма. 

Няма как да се махне нещо което се е сраснало и съществува макар и временно с определена личност. Сексманиaк не e давал индикации че е, може би ти много искаш да бъде, белким някой ощастливи офехтелите ти мощи най-накрая:D Това с информацията просто не е вярно, никой не я е видял тази информация, не е давал нещо различно от информацията която може да се намери в интернет. Цинизма е просто отражение цинизма в поста на другия, нещото което той сам не може да види.

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 165k
  • Създадено
  • Последен отговор

За теб знаем отдавна, че страдаш от заблудата, че оргазмът на жената е само и единствено в ръцете, устата или лингама на мъжа. И че е цяло "щастие", направо благословия сексът, с който и да било, в името на самия секс. В името на телесните и психични сензации.

Знаеш ли кое по-възбуждащо от самия секс? Очакването ( anticipation). 

Може, не ми се е случвало в близките двайсет години, предпочитам блаженството на умиротворението.

Ами тук бая ще си почакаш, следователно ще се възбудиш така както никога досега. Като гледам твоята група си пада по малки дечица, внимавай да не са хвърлили око на дъщеря ти, не трябва така смело да даваш лични снимки, както и бай ти Чечи с ракията, само Скепсиса липсва паднал до буре бира и с пяна на уста, а отгоре Гладиола с точилка в едната ръка :D

Повечето ашрами и лекции са предназначени за широката публика, за масова консумация и според мен вредят много повече, отколкото помагат, но след като и това е бизнес, който продава надежди, целта не е хората да бъдат научени, а да им бъдат прибрани парите.

Така е. Но решението не е да се учи по интернет, а да се потърси квалифициран учител. Има история за това как когато Атиша отишъл в Тибет (той бил велик учен/пандит и тантранически практикуващ от Наланда в Индия) се срещнал с някакъв тибетски учен. Атиша го попитал какво е изучавал и тибетецът изброил впечетляващ списък от сутри и шастри, които бил превел и изучил. И Атиша си помислил: "Защо когато в Тибет има такива ерудити са ме поканили изобщо?" После Атиша попитал: "А според какви инструкции практикувате тези учения?" Тибетецът отговорил, че ги практикува, според обясненията в текстовете. Тогава Атиша си казал: "Аха, сега разбрах защо са ме поканили." Дхарма и подобни не се изучават без приемственост.

Така е. Но решението не е да се учи по интернет, а да се потърси квалифициран учител. Има история за това как когато Атиша отишъл в Тибет (той бил велик учен/пандит и тантранически практикуващ от Наланда в Индия) се срещнал с някакъв тибетски учен. Атиша го попитал какво е изучавал и тибетецът изброил впечетляващ списък от сутри и шастри, които бил превел и изучил. И Атиша си помислил: "Защо когато в Тибет има такива ерудити са ме поканили изобщо?" После Атиша попитал: "А според какви инструкции практикувате тези учения?" Тибетецът отговорил, че ги практикува, според обясненията в текстовете. Тогава Атиша си казал: "Аха, сега разбрах защо са ме поканили." Дхарма и подобни не се изучават без приемственост.

Приказки от хиляда и една нощ, можеш да се осъзнаеш без дори да си чувал за Буда - пратиека буда. Вяра плюс фанатизъм цял ден не ми се чете, отивам да гласувам и да се видя с приятели. Хубав и мъдър ден.

Може, не ми се е случвало в близките двайсет години, предпочитам блаженството на умиротворението.

Ами тук бая ще си почакаш, следователно ще се възбудиш така както никога досега, като гледам твоята група си пада по малки дечица, внимавай да не са хвърлили око на дъщеря ти, не трябва така смело да даваш лични снимки, както и бай ти Чечи с ракията, само Скепсиса липсва паднал до буре бира и с пяна на уста :D

Същественото е невидимо за очите.

Демонстрацията на елементарност, много силно си пасва на демонстрациите на будизъм... На преводи, на декларации и утвърждавания. Докато... така - между другото си "участва в избори, среща се с приятели... докато е в домашното огнище и между другото си играе и на будизъм и на интуитивна практика - така, да има и за спасяването на душицата... 

То и секса е непозната територия за толкова народ... а са с претенциите че го "правят". :) Много подобно на "ПРАВЯ МЕДИТАЦИЯ'... всеки "правещ" е с идеята че "прави" медитациите и нарича тия си фантазии "практика".Няма нищо по-смешно от съчетанието ПРАВЯ СЕКС... както и ПРАВЯ ЛЮБОВ. Брачно ложе... и особено - съпружески задължения ( в сексуален смисъл), изневяра ... И още толкова много неща от социалната матрична система от митове, правила, норми... Разбира се, за контекста на ползващите ги и определящите се сред всичко това, то е техния "кодекс", тяхната рамка, тяхната граница, тяхната вселена... това е техния живот. Не го осъждам, просто споделям че за мен тия неща нямат никакъв смисъл.

Аз лично не смятам че "очакването" въобще има връзка със секса. Очакването и трепета, е просто изживяване, породено от проекции на представности... както стои като 'предстояще". Но докато това върви, много друго за 'миговете' минава. Очакването винаги дели човека от сегашния миг, защото е потъване някъде в проекцията на видения за неслучено събитие. И то чрез елементи от представни форми, направени и комбинирани от паметови бележки именно на изживявания. И едни изживявания, заради копнежа, се катализират други изживявания. Нито едните, нито другите са израз на сегашен момент. Ако изживяването започва да определя и сексуалното... сексуалното става негов роб. И се ограничава и става зависимо. Сексуалността не може да се побере само в изживявания... каквито и да са те. Нещо повече - за мен всички типове намеси на изживяващия свят, пречат на разгръщането на сексуалното. В секса така или иначе има изживявания и те са естествени. Но когато се "предпостави" чрез "очаквания" след това всичко по време на самото сексуално общуване, непрекъснато се вкарва и съпоставя в рамката на предварителните очаквания, и фантазиране.  Разбира се, това е ... да го нарека "лично мнение". Но според наученото от наблюдения, лични опити, както и изводи, има много неща, които всъщност пречат на свободата в сексуалното общуване. Но тя... свободата... това се отнася и до всичко друго.

Така е и с преражданията...А някои смятат че 'можели да направят в този живот нещо" та в другия да имало последствия. А нито е нужен предишен или следващ живот - те причините и последствията са само сега. Не е нужен друг живот за ничии "причинности". Просто лесния начин е да се представят в приказка, още повече - на таргет група, която се самообединява именно с това че не разбират нищо за сегашния момент, за ставащото в широта, за ставащото докато то става. Все им трябва Линия, от последователности, от преди-сега-после и настояват че това било "карма". че била заради причинностите. Проблемите на идеята за КАРМА не са в прераждането, а в неразбирането на ставащото насред самото "ставане". Каквото и да Ауейкън, има смисъл само насред самото "случване"... това му е и смисъла, това му е значението. А като го няма, на негово място идват концепциите и задължителните им последователи... маските на едно или друго. Няма защо да е налице събуден човек, който да има нужда от "следване".  Какво да следва, ако прогледне за сегашния миг, насред случването и случващия го... Кое да следва и защо... Живота и Живеещия стават единство само насред мига на случването помежду им.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

....................

Сега явно е че, без мен няма да мине. Първо ще започна от теб, прочетох вчерашния разговор и мога само да кажа. Скепсис ти просото за пореден път доказа че си абсолютно неадекватен. Неадекватен си по отношение на теб самия, позиционирал си се тотално грешно, безсмислено за теб. Това поражда верига от неадекватни реакции, намеси и отношения. Просото ако можеш да се видиш отстрани, едва ли ще се харесаш. Казвам ти го най откровено. Има една поговорка, която гласи. "Хората лъжат но, делата им не." Добре че има хора който не съдят по приказките, по пропагандата, а съдят по делата. Та да посъдим малко по твоите дела. Първо ти си една пропаганда, напомняш ми на някой политици, елементарен пополист. Ти пък като адвокатстваш и праиш да изглежда нещо по един начин, да не би да мислиш че то става истина? Това което каза за рамус, просото потвърждава думите ми. Как може ако е така както казваш, стабилни в живота, зрели мъже, да се занимава с това тук и то по този начин? Кой човек който е това което уж се изкарвате, ще ми седи 15 г. в форумите и ще ми говори тука, глупости, на всеки за всичко. Това поведение на здрав човек ли е? И той имал това, значи бил нормален, а ми ние нямам ме ли? Нямаме ли семейства деца социално контакти? Не, това важи само за вас, ние сме гейве, с бащени комплекси и т. н. Ти сериозно ли не виждаш някакво противоречие в това и някаква неадекватност в това мнение? Това което правиш да изглежда ви прави смеши и глупави. Уж сериозните мъже , кукички ни пускали. Колко глупаво само. И за пореден път ще го кажа, глупавите сте вие, който се взимате толкова на сериозно, глупав е той, дето друго освен това тук не знае, и съди по всичко и всеки само от това какво са тук. Толкова ли сте глупави, дори аз не вярван на нищо тук, защото всеки тук симулира по начин по който не можа на вън. Ти го правиш, рамус, мохинита, правите се на големи, с работи дето вън никой не интересувате. Това не прави ли такива индивиди, комплексари? Да не говорим че, за претенциите който имате сте супер елементарни, никой от вас не показа никакви качества който да заслужат някакво уважение, напротив. Предизвиквате насмешка и затова са и реакциите, защото са закономерност на тази проява тук, а не защото хората който за такива по принцип, които я показват. Толкова ли сте елементарни да го мислите това? И ти с твоите Ринпочта и Кенпота, и ми изучавал реакиите, това ли те научиха. Не всичко е кенпота, може много да знаеш кое Ринпоче но кой Кенпо ко бил казал, ама да не можеш дупето да си избършеш в живота и да живееш при мама и при тати на 50 г. Такива съм виждал достатъчно, и още нещо. Колкото по се прави някой на нещо, толкова е по неможещ е, чиста компенсация. Ти разбрал ли си какво компенсираш, а?

За теб знаем отдавна, че страдаш от заблудата, че оргазмът на жената е само и единствено в ръцете, устата или лингама на мъжа. И че е цяло "щастие", направо благословия сексът, с който и да било, в името на самия секс. В името на телесните и психични сензации.

Ето го и живият пример, претенционзната мохи.... Каквото и да прави, каквото и да струва, на края винаги го обръща на секс. Какво повече може да се каже. И трябва да получи някакво уважение за това ли? Какво да и слушам колкото и на сериозна да ми се прави, като я знам кво си мисли. Като я виждам че , нагонът и е основния житейски двигател. Нагона я кара да гравитира, да тързи център. Само така се чувства защитена, сигурна. Няма да отиде при умния, ще отиде при силния, уж. Анимал планет. Мога само да и кажа, много здраве от мен. Баси, колко отблъскващо е това за един мъж,  такава женска. Жалко за нея че не го е разбрала. А за една жена няма по голямо нещастие, да действа отблъскващо за един мъж. Мъжа в такъв момент е просто отвратен. Като видя нагон, и женски елементаризъм просото, какво друго да се добави. Ама това е всеизвестен факт от хилядолетия, какво да е друго и сега. Колежката го доказва ежедневно. 

Същественото е невидимо за очите.

Очите виждат само, каквото Умът позволява. Какво ти позволява да видиш твоя ум, мохи........? Ако ти отворим главата съм сигурен че ще намерим едно голямо нещо само. :-)

Демонстрацията на елементарност, много силно си пасва на демонстрациите на будизъм... На преводи, на декларации и утвърждавания. Докато... така - между другото си "участва в избори, среща се с приятели... докато е в домашното огнище и между другото си играе и на будизъм и на интуитивна практика - така, да има и за спасяването на душицата... 

То и секса е непозната територия за толкова народ... а са с претенциите че го "правят". :) Няма нищо по-смешно от съчетанието ПРАВЯ СЕКС... както и ПРАВЯ ЛЮБОВ. Много подобно на "ПРАВЯ МЕДИТАЦИЯ'... всеки "правещ" е с идеята че "прави" медитациите и нарича тия си фантазии "практика". Аз лично не смятам че "очакването" въобще има връзка със секса. Очакването и трепета, е просто изживяване. Ако изживяването започва да определя и сексуалното... сексуалното става негов роб. И се ограничава и става зависимо. Сексуалността не може да се побере само в изживявания... каквито и да са те.

Така е и с преражданията...А някои смятат че 'можели да направят в този живот нещо" та в другия да имало последствия. А нито е нужен предишен или следващ живот - те причините и последствията са само сега. Не е нужен друг живот за ничии "причинности". Просто лесния начин е да се представят в приказка, още повече - на таргет група, която се самообединява именно с това че не разбират нищо за сегашния момент, за ставащото в широта, за ставащото докато то става. Все им трябва Линия, от последователности, от преди-сега-после и настояват че това било "карма". че била заради причинностите. Проблемите на идеята за КАРМА не са в прераждането, а в неразбирането на ставащото насред самото "ставане". Каквото и да Ауейкън, има смисъл само насред самото "случване"... това му е и смисъла, това му е значението. А като го няма, на негово място идват концепциите и задължителните им последователи... маските на едно или друго. Няма защо да е налице събуден човек, който да има нужда от "следване".  Какво да следва, ако прогледне за сегашния миг, насред случването и случващия го... Кое да следва и защо... Живота и Живеещия стават единство само насред мига на случването помежду им.

И естествено идва ред на този господин. Без даже да му чета поста, знам какво и що е. Али сериозния, мъжа със семейството, с децата, с контактите. Каква е тази хужда да правиш това тук? Защо? Какво запълваш след като имаш всичко, и всичко ти е наред? А кажи, какво е? 

Болест, вече се е превърнало в съшност, това което започна като игра, вече е съвсем сериозно. Затова си и такъв, константна нужда от себе си, нарцист. И изък ти за перфектния социум, като се излагаш тук елементарно. Да те видят, женати и децата ти, ще им хареса ли? Как мислиш. Ама продуктът на болното ни общество е явен, всякакви израстъци има, на всички нива. За мен това е просто нещастие, поведение на нещастни, хора. Имащи крищяща нужда да ги хвалят и боготворят. Да се оглеждат и да са център. Всеки път го прави заради това, да го обсъждат и така да учил за хората. Земи си намери работа, как та търпи женати да седиш по цял ден пред компа? И това ми било здравословно, здрав профил. Аре ще ви замоля всички подобни малко да се погледате себе си. И да оставите другите на мира със вас си. 

Всичките се доказахте само за една вечер тук, кой какъв е, а не на какъв се прави. Жалки опити на някой, аз си знаех че е само лицемерие. 

Редактирано от König (преглед на промените)

Приказки от хиляда и една нощ, можеш да се осъзнаеш без дори да си чувал за Буда - пратиека буда. Вяра плюс фанатизъм цял ден не ми се чете, отивам да гласувам и да се видя с приятели. Хубав и мъдър ден.

Бе, шматко (пиша го съвсем съзнателно, т.е. да не решиш, че реагирам емоционално), до такава степен ли си невеж и неориентиран, че да не знаеш, че Пратйека–будите получават осъзнаване в последния си живот, преди да постигнат състояние еквивалентно на това на шравака–ахатите? Прочети характеристиките на този тип практикуващи в сутрите и шастрите. Пратйека–будите нямат учител само в последния си живот. Ти след тях ли се разпозна, бе скицо? ОК. Ти си Пратйека–буда, който гласува, макар че този тип практикуващи прекарват целия си живот в медитация като отшелници. Но ти, очевидно, си някакъв нов тип практикуващ – гласоподавател Пратйека–буда.

:D Благодаря, обаче, понеже искрено ме забавлява, което си написал. Ще има да го разправям като пример за тотална липса на ориентация.

Така е и с преражданията...

В тази компания може би не е подходящо да споделям това, но аз съм виждал такива деца на живо. Едно такова учи английски при майка, тъй че имам много директно впечатления за какво става дума: https://www.facebook.com/ckweex/videos/vb.1843076917/10203736945344459/?type=2&theater

Не че това е някакво доказателство за прераждането. Мен (лично) подобни доказателства не ме интересуват, понеже съм установил тези неща за себе си и нямам интерес да убеждавам другите.

Редактирано от scepsis108 (преглед на промените)

Бе, шматко (пиша го съвсем съзнателно, т.е. да не решиш, че реагирам емоционално), до такава степен ли си невеж и неориентиран, че да не знаеш, че Пратйека–будите получават осъзнаване в последния си живот, преди да постигнат състояние еквивалентно на това на шравака–ахатите? Прочети характеристиките на този тип практикуващи в сутрите и шастрите. Пратйека–будите нямат учител само в последния си живот. Ти след тях ли се разпозна, бе скицо? ОК. Ти си Пратйека–буда, който гласува, макар че този тип практикуващи прекарват целия си живот в медитация като отшелници. Но ти, очевидно, си някакъв нов тип практикуващ – гласоподавател Пратйека–буда.

:D Благодаря, обаче, понеже искрено ме забавлява, което си написал. Ще има да го разправям като пример за тотална липса на ориентация.

Ти пък си големия пример за правилна ориентация, може би, хомосексуална. Ти си такава фурнаджииска лопата че си пример за абсолютна безприцнипност, и само с това можеш да се фукаш, кенпота, ринпочета. Ама качествота като на мангал от Столопино. Ти и ти си сигурно със сериозен профил,  а тия нужди твоите на кво да дължат? Какво има още да напишеш което не успя с 8 000 поста да напишеш с предишния ти профил?

Скицо, никога не съм питал Иво за теб, щото с него говоря за сериозни неща, но ми е съвсем ясно, що те е игнорирал. Нямаш дори елементарно възпитание и самонаблюдение на реакциите си. То не бяха заплахи, че ще ме пребиеш с винкели и подобни. Драмата ти е голяма, но аз не мога да ти помогна.  Съжалявам, но когато някой е толкова агресивен и не се владее, то нямам какво да го посъветвам. Но искрено ти пожелавам да си щастлив и да постигнеш емоционално равновесие.

Скицо, никога не съм питал Иво за теб, щото с него говоря за сериозни неща, но ми е съвсем ясно, що те е игнорирал. Нямаш дори елементарно възпитание и самонаблюдение на реакциите си. То не бяха заплахи, че ще ме пребиеш с винкели и подобни. Драмата ти е голяма, но аз не мога да ти помогна.  Съжалявам, но когато някой е толкова агресивен и не се владее, то нямам какво да го посъветвам. Но искрено ти пожелавам да си щастлив и да постигнеш емоционално равновесие.

Пак греда. Ти сериозно ли си мислиш че знаеш всичко за емоционалното ми състояние? Стига е, ме може да си сериозен. Ами то и аз провокирам, зарибявам, манипулирам, а шараните калвът. Ти си зарибения в случая щом толкова си сигурен в преценката си. Кво ми са праиш на много голям е? Всички тук разбрахме че.си пълен мишок. Кръгла нула, и още 8 000 поста да изпишеш, ще си пак същия. 

И на Иво може да му пратиш много поздрави, същия си като него. Добре си го  копирал. Той е най големия духовник мошеник който познавам в БГ. И като гледам ся какво правят, съм бил много прав за него. Това ли ще в примера за Будизъм в БГ. Вие е ли е? Ама как се надявам и знам че карма ще ви го върне тъпкано. 

Пък ти още веднъж да знаеш че си голям рибок,зарибена шматка.  Бияч си ти, ти си всичко а другите, нищо. И това че някой не знае твоите буди и кенпота като теб не значи, че.са.по малко хора. Ако е така 99% от хората са тъпи, щото това го знаят. Това ли искаш да ми каже е? Смешник 

Ама как се надявам и знам че карма ще ви го върне тъпкано.

Надявай се, но не се случва нищо подобно, "Кармата" не е някакъв бог, който да ни "го върне тъпкано", а е просто нашия ум. Нищо подобно на твоите пожелания и заплахи, не се случва при нас. Напротив. Нещата са съвсем наред. Ние изучаваме Дхарма в Индия, а Иво развива своите изследователски проекти на пещерните системи в Мексико. И аз понякога попадам на хора като теб, които не се знаят къде са и какво искат, но искат да общуват. 

Понеже вече не виждам определени пишещи... прави впечатление индиректно по коментарите или цитирането. Но идеята за общуването между Калушев и някои хора тук.,.. е направо абсурдна. Та... коментара му от разговор с една позната, директно в мексико на срещатата им между двамата - "има страшно много луди хора... не само в нета, но в интернет най-много напират, защото там се усещат свободни да се проявят"... (цитат, който не е дословен, а преразказан).

Няма разумен човек, който въобще да се занимава с хора, които показват ясни признаци за психична нестабилност. Същите са с претенции че било само игра, че било реакция, това е техния начин да го замаскират. Но се вижда просто че за други "реактивностите" не са проблем, докато повече първосигналните хора, направо потъват в афективни пристъпи с лекота.

Не само това - то носи "зараза" в себе си. То се предава, именно защото е първосигнално, то е мощно, има сила... и рефлектира в хора, които му резонират подходящо. Може да се забележи с лекота, как например Шунята нямаше тия изблици когато не се беше образувала "групичката на батко". Но постепенно се повлия по "светлия пример" на комиксовия зелен герой. Вижда се на какъв сигнал се резонира... но факта че има резонанс, означава ясно че това стои в "очакване да се прояви" в съответния човек. По този начин вместо прогрес, се получава регресиране. А истинската пародия е, че точно същите хора говорят за карма, зависимости и прераждания... Между другото... между афективните си изблици. 

Може да се забележи с лекота

Да... Аз това признавам, че не успях да проследя как се случи. Вярно е, че не чета всичко и не проследявам всички реакции и взаимовръзки внимателно, но това, което визираш породи сериозно недоумение у мен,

човечето с двуглавия ник - също. вижда се ясно и по участията му в други теми... Но тук... яхууууу.

Тя този тип агресия е типична и естествена за най-ниските нива на социума. Но пък дава усещането за криле, за величие... Глей го къв е пич, как пише и реагира като "смел", нахакан... А е просто смешно, да не говорим че е наивно. но битката е за усещанията, а демонстрацията на нахаканост, буди усмивка именно, когато си е точно - демонстрация. Освен това, зеленото аватарче, е притежание на всъщност доста манипулативна личност. Той издава сигнали че е открит, някак първично наивен, но всъщност е доста подмолен. Това създава и влиянието му върху точно определени хора тук - влияние, виждащо се точно с поведението им на подражание. Те засега се правят на неразбиращи, и слепи, но това с времето ще лъсне. Всъщност най-губещия от всички в групичката е именно Шунята. Той е и най-потенциален, неговите проблеми са другаде, но лекотата с която поддаде на импулса и влиянието на първосигналността, го праща в глуха линия... Динамиката между тях е толкова прозрачна, че сценария за цялата история е написан и само се следва. 

Цялата работа е, че тук не се вижда широкото писане на лични съобщения, които си разменят. Там е основното поле, в което се отработва "влиянието" и обмена между тях. Между другото - това е и основанието ми да обобщя, като "групата на батко". То по няколкото теми за такива демонстрации е всъщност мизансцена на онова, което се случва по частните обмени в комуникациите между тях.

Не съм срещал досега "лоши хора". Въпроса е, че голяма част от проявите на негативно влияние, са израз на неразрешени проблеми и конфликти за тия хора. И за тях негативизма е ехото от болката, от невъзможност за асимилацията и е инстинктивния резултат от множеството несъзнателни фактори. Но все пак... всеки се бори, всеки реализира потенциала да живее...

Аз във форума си правя каквото си поискам и ти не можеш да ме опознаеш!Дерзай!

Драги Алекс, би ли споделил с нас каква е твоята сексуална ориентация, както и с какво се занимаваш по принцип, т.е. какво работиш? Просто малко инфо, което да ни ориентира.

Хаха... Скепси... ама той не е АЛЕКС... Предишния му ник, беше Selena&Vanko. 

разбираш ли, снимчицата на аватара е подобна. Като виждаш детска е отвсякъде. Какво очакваш да ти каже... че е семеен, на 60, с три брака и 4 деца... и работи в атомната промишленост, като главен инженер? :) 

Скепси, какво те прихвана бе човек... защо въобще се занимаваш. Само да ти кажа, че всъщност психичните нестабилни хора са най-добрите артисти. Най-голямата нужда на артиста е да привлече публика на спектакъла си. Той има нужда от нея, защото така получава нужния сигнал че онова, което изразява е "истинско". И по този начин - че е "истински". Има нужда от хора през които да се отразява, като не може директно. Заради туй е целия маскарад - просто търсят своята публика, дори и помежду им да е. Дори и да е с негативни сценки, да е каквото и да е, но... да има обмен, да има протичане. Това е огледалото им за живота и тях самите. Те са зависими от това и няма как да спрат. То е като Живота за тях.

Остава проблемът с това как търсещият ще прецени дали въпросния учител е достатъчно квалифициран. Важно е и докъде точно стигат стремежите на ученика. Ако той търси някакъв вид освобождение или самадхи, то учителят следва да е достигнал въпросната търсена степен. За високите стремежи е почти сигурно, че подходящ учител не може да бъде намерен. Силният стремеж разбира се ще доведе до карма която ще ни срещне с учителя, но това може да не стане в този живот. А докато не бъде намерен точния учител, който да е постигнал желаните от нас резултати и да може да ни изведе до тях, то всякакви други източници са подходящи. Докато учителят не приеме върху себе си отговорността за нашето развитие, то тази отговорност си е наша и решенията по отношение на пътищата, които ще следваме са наши. Затова че може да се използва и интернет, и някой от подобията на учители в тибет, които не са в много по-различна позиция от нас. Не че не притежават определени знания и качества, но са достатъчно далеч от истинските духовни постижения на практикуваните от тях учения. Истинските учители надали имат повече от един до трима ученика. Честно казано никой тук не е близо до тези степени, когато наличието на учител е задължително условие да се продължи.

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

Хаха... Скепси... ама той не е АЛЕКС... Предишния му ник, беше Selena&Vanko. 

Бе, мое ли да си толкова разсеян? Много добре знам кой е, но питам умишлено... Ма ти с коментара си развали цялата игра. Да не би да имаш нещо общо с Перник, че загряваш със закъснение? Скакауец – енджойвай се. https://www.youtube.com/watch?v=WXSYYx5tmlc

Шиниасу чета го... не е до мен, но ще го репликирам

За първи път чувам че "учителя трябвало да поема отговорността за развитието на ученика". За мен това е образ на "учител", твърде по детски. 

Това е несъответствено - "учител", който хем да е на висше ниво, хем да "поеме отговорността за развитието на ученика".

Освен това - чии стремежи са "високи". Какво въобще е стремеж, копнеж, целепреследване, целеполагане. Сред всичко това най-важното си остава мотивацията, защото тя полага основите на всичко след нея. Като има мотивация и тя е вече налице - следва начина по който устремения избира целите си, по вътрешните си нагласи, според които се асоциира и самия себе си. Във всички тия елементи има проблеми, на всички нива.

Така, че... задавам въпрос - какво означава Висок стремеж... и "силен стремеж"?

Гледам колко много хора ходят при "учители" и дори получават разни ... учения. Обаче се това ли е критерия за "готовност"? Да не мисли някой че като вземеш ученици... и резултатите са в кърпа вързани щото в учителя е цялата работа, а той е много велик и на "висше ниво".  Как така критичността ти е подминала митовете за учителя и учениците... за това че "подходящия учител се срещал, когато ученикът е подходящ". Всъщност въобще това  не отговаря на нищо сред реала. Това са част от вярванията на множество хора в опита им да изградят фантазна схема, според "новите изисквания" за описателности. Това е повече вид ню-ейджърско и дори коелювско явление, толкова добре подхванато като нужно, за да подаде точните проекции за "духовното"... Толкова романтични, толкова... вдъхновяващи. А всъщност реала е доста суров, и доста по сив, в сравнение с цветните маски, дрешки и проекции, с които се рисува.

Алекс се завърна при мен.

Обичаш ли го? Той работи ли или само ти го издържаш?

Бе, мое ли да си толкова разсеян? Много добре знам кой е, но питам умишлено... Ма ти с коментара си развали цялата игра. Да не би да имаш нещо общо с Перник, че загряваш със закъснение? Скакауец – енджойвай се. https://www.youtube.com/watch?v=WXSYYx5tmlc

Щото не виждам кво точно пише... Сори за провала на играта. Макар че... то пък една игра. Направо съм от Перник... Вчерашния ден ми писаха вместо фейсбук, "лицето-книга" и не мога да го разбера повече от 15 секунди... Направо скакауец! :)

Така ето че всичко си дойде на мястото, и всеки си е на мястото при и по начина по който си е. Карма не е Бог, но Карма никога не пропуска да даде на този това което заслужава. И съм сигурен че ти ремус и всики злоупотребяващи ще си го получите. В това няма съмнение. Вижте се какъв театър разигравате, сериозните мъже, големите, зрели те. Аве вие наистина ли си вярвате? Ама честно? 

Скепсис и при сто гурта да ходиш и зад Индия да отидеш, си оставаш едно обикновено жадно малко създание. Гладно духче, с огромен тарбух но малка устичка, никога да не можеш да се заситиш, Същото е и за ремуса. Уж не чете уж не го интересува, ама дерзай яката, и чак се опитва да манипулира, да накара другите средата да съществуват по негово желание, по негов вкус. Къде го има това в реалния живот, ще накараш всички да са по вкуса ти? Колко майсторско. 

А вие с Калушев въобще не можете да се сравнявате, много сте малки, мишки, той е хиляда пъти по велик от вас. Най големия мушеник, най големия измамник който съм виждал. Типична дарма мутра, дарма бос, да и такива имам вече, ние Българите сме първи във всичко. Използва будизма, за собствена материална изгода. От къде ги има тези пари за всичко, а? Като не е работил никога? Аз съм му сърбал попарата, който го познава от този аспект знае. Най големия материалист който познавам, абсолютен шизофреник и манипулатор. Ама тя дарма си знае работата, вие ще видите. Природните закони никой не е успял да изкриви или заобиколи, за всичко ще си платите.

И ремус направо ти се кефя как си велик в момента, със скеп на твоя страня, мечтите ти се збъднаха, най великия, как само са раздаваш сега. Колко си типичен само. 

Редактирано от König (преглед на промените)

За първи път чувам че "учителя трябвало да поема отговорността за развитието на ученика".

И аз чувам за първи път, т.е. чувал съм подобно нещо множество пъти, но то е пълна глупост.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.