Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

В сравнение с тежкото бреме на "друг колега" -... да си сред "мадхямиките", които са прозрели истината за 'реалността', зависимостите и проявленията, отделностите или действителностите... Да знаеш истината и да я пишеш коментар, след коментар... едно и също, да показваш, прилагаш, доказваш или разясняваш. И само да очакваш кога и "останалите" ще те разберат колко си щастлив, колко вече си лишен от всички страдания, колко си прозорлив за всички светове, драми или истини... Неуморно, пост след пост, ден след ден...

та... в сравнение помежду си тия "тежки бремена"... :)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 165k
  • Създадено
  • Последен отговор

Егати какви глупости могат да се напишат от някои хора... Понякога не съм в състояние да повярвам, какво чета... Не съм в състояние да повярвам че това го пише човешко същество, което има поне минимално съдържание... МОже би е един от двата варианта - или еволюцията винаги е имала и "обратен ход"... или нещо бог е посбъркал с някои хора ... и  е прекалил с дозите ендорфини.

Тоз пак седи, седи и на магарето чушшшш, вика. Ти питаш ли "нас", "другите" кат та четем (което никой и без това не прави) как ни изглеждаш ти? Ми ти си най збъркания пич тук, толкова си се оматал че даже не знаеш какво вече да плюеш и какво да критикуваш. Затова давай всичко и всеки наред. Важното е да обяснявам на всички че са кухи а пък аз съм велик разбирач. От толкова време на съм чул да кажеш една "добра" дума за нещо и някой. Освен като та наредят всичко и почваш да се мазниш, на сателитите и подлезурковците. И аз, и не само аз, се чудя, как може да има толкова сбъркан човек, който константно да се изразява чрез кусурите на другите. И ако си мислиш че правиш нещо, жестоко се лъжеш. От 15 години си абсолютно безсмислен, самовлюбил се в моментите когато беше възхваляван. Толкова ли много го искаш пак, толкова ли много ти хареса? Толкова ли си тъп че не се забелязваш какво правиш? Що не си пишеш в форума на Рамус? Щот май никой не го интересува, и от теб също? Явно да, няма друго обяснение. Най простия вика на другите че били прости и невежи. Колко типично по Български. 

В сравнение с тежкото бреме на "друг колега" -... да си сред "мадхямиките", които са прозрели истината за 'реалността', зависимостите и проявленията, отделностите или действителностите... Да знаеш истината и да я пишеш коментар, след коментар... едно и също, да показваш, прилагаш, доказваш или разясняваш. И само да очакваш кога и "останалите" ще те разберат колко си щастлив, колко вече си лишен от всички страдания, колко си прозорлив за всички светове, драми или истини... Неуморно, пост след пост, ден след ден...

та... в сравнение помежду си тия "тежки бремена"... :)

И съм ти казвал не еднократно, да си вадиш изводите от реалния живот, не от форумите. Това тук не е истинския живот, тук, хората спекулират, ма ти най "умния" взимаш всичко за чиста монета, което те прави всъщност най простия. Иначе големи приказки страшни фрази, на кого е? За какво е? Замисли се, колко си излъган само. И едно е вярно много, празното канче най много дрънчи. Ти просто дрънчиш на кухо, всеки път когато се изказваш. Заблуден, от самия себе си, не знаеш на какво си станал жертва. 

Това което Шунаята константно повтаря, на собствения си УМ. Ма ти даже не си разбрал какво е Ума, бъркаш го с акъл, следователно, безУМИе има съвсем друг смисъл за теб, и т. н. колко елементарно. Когато го разбереш, може би ще разбереш и на какво си станал елементарна жертва, и че даже Кьониг, най простия се е светнал преди теб на това. Затова ще отансяш бъзиците, и никога няма да разбереш какво е това което заради което те смятат за смотаняк. 

Редактирано от König (преглед на промените)

дечицата се изакаха и смениха памперсите. Остана само миризмата. Само чакат знак и... поредното акане. Кво друго да пишеш, като отвътре напъва. Горките... да нямаш капка мозък и да шариш по големия свят с празен обем над раменете... А колегите тук, спрягат "бреме"-та разни... Ей тва е героичността на "бреме"то... направо е за паметник.

То форума бил театър... а живота бил реалното, от което се вадили изводите... Като че цирка е само сред форума... Но пък сред форума по-вървят бледите сценки, тия, дето иначе сред живото куцат или са поостарели и няма как да вървят по сценария.

Сред форума вървят тия, дето друсат крушите, че в живия живот като изпростееш генерално и изходиш чалгата и селяндурщината... там по-се вижда как дори и "батковците" не те щат. Щото като се присламчиш за "батко" такъв оакан... и той се омирисва от изходеното... Отгоре на всичко... като се дерете така детски, преигравате и малкото гейско, с което някой може да ви обърне внимание. Никога не съм разбирал достатъчно сложните проблеми с идентичността сред гейовете... обаче когато са налице толкова дълбоки инфантилни изблици и прояви, каква е връзката на това с хомосексуалността.

Рамус,

всеки човек има право да си се чувства  и да прави това, което счита добро за себе си..защо това трябва да ти/ни/ пречи????защо трябва да ни е досадно това,че иска да сподели??

Е... добре. :) Имали права... Защо това въобще трябва да се пита... Като че с писането си някой си рамус иска да вземе правата на други пишещи... Та това е социалната сграда - някои деца мислят че е просто тоалетна или памперс. И живота е пълен с майки, татковци и батковци. И като липсват си търсят заместители... дори през форумите.

Защо на някой въобще трябва да му е "нещо", когато някой си друг... Ама това е социото - някой изхожда, на други им мирише, на трети - им харесва, на четвърти - намират маскарада за интересен, други - за досаден. Живот голям, хора всякакви. Не виждам нищо да ми пречи... а и да пречи на някой друг.

Стига с тия права. Има си ги... въпроса е, че всички "права" вървят и със нещо като "задължения". За сериозните хора, същото се наричат "отговорности". Това е въпроса, защото когато са налице права, без отговорности... се оакват тия, дето са се фокусирали в "правата си", с идеята че са "прави, щото имат права". И са им дадени права по презумпция - без никаква цена да са платили, без да си дават никаква сметка за нужното, за енергията, волята или разхода на време или ресурси...

Затова е лесно да подскачаш по форуми - щото си като волен пудел, лайкваш си, шариш си, акаш си... всъщност - квото си, щото какъвто си, това имаш да оставиш.

-------

И... много добре знаеш за 'колежката' -- познаваш я достатъчно по участията й навсякъде сред всякакви теми. тя навсякъде е крайна защитничка. Беше християнка, после беше мюсюлманка, сега е върла защитничка на мишмаша от сбъркана патриотщина смесена с имитации на култове и езотерики, ченълинги и какво ли още не. После... сигурно ще е нещо друго - на нея й ттябват каузи и идеологии докато се припознава по поредната...

Тя сред всичко това е винаги крайна и всяко от тия го пробва сред форуми. Виртуалния живот не е лесна работа, като се има предвид какво се компенсира с него... И няма как да го скриеш.

Остави децата сега да си изиграят рецитациите... нито права, нито задължения... те си имат нужди. Сега ти си наред да те "окичат" - един ще ти обяснява истината, друг - реалността. ще те "съветва" с практики, ще ти обясни кви истини са мадхамиците и ще ти го повтаря до втръсване, защото това му е играта в живота, и е намерил тук сцената си, трети - ще те рисува с неговите боички и краски... Те това си могат, това искат, с това дишат и живеят... А ти - "остави им правата...) :) Какви права - изхождат се волно и това си е - на тях дори не им мирише, другите да се оправят. Все... заради "правата"...

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Не ми е интересно това,което пишеш,затова не се обръщам към теб.Ако по някакъв начин сте си пресекли преражданията с леля Алия  и имате взаимна опитност,може и да обясниш от нейно име,понеже виждаме,че тя е в несъстоятелност да го направи...за пореден път.:tongue2:Ако не можеш,просто не ми се навирай. Не го приемай като обида..

Ти не се обръщаш към мен, а към всички които четат изказванията ти, основаващи се на някаква лична, типично женска дрязга. Пишете си на лично тогава, като не искаш никой да ти се навира. На въпроса ти, който цели да симулира някакъв смисъл по темата, защото предварително си знаела че няма да получиш смислен отговор, никой не може да ти отговори, защото нямаш съответната опитност да разбереш какво ти се пише. Отделно лична опитност няма как да се предаде, нито обясни адекватно. Могат да се дадат насоки, практики, които ти няма да практикуваш понеже си фанатично вкопчена в първобитната религия на предците си. В твоята религия не се говори за прераждане, така че защо просто не я следваш и не спреш да се занимаваш с неверниците, защото ако можеше да се погледнеш отстрани щеше да разбереш кой се навира де факто. По горе се опитах да ти обясня нещо, но ти не си разбрала нищо, защото не ти е било интересно, което обяснава всичко.

...каква е връзката на това с хомосексуалността.

А бате Рамус 15 години пише буквално едно и също, така се е изчерпал милия, че започна да търси връзка с хомосексуалността. Някой ден може и да я намери, ще развесели форума ако сподели лична опитност. Не мога да отрека че се опита, написа 3-4 смислени поста, но пак се подведе, Кьониг си играе с теб, но ти го събуди с просташките си изказвания по темата, зависим произход. Вярвам в теб, не се поддавай на гнева си, нито го подтискай, медитирай върху него, изследвай какво го поражда и ще осъзнаеш че той няма същност.

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

дечицата се изакаха и смениха памперсите. Остана само миризмата. Само чакат знак и... поредното акане. Кво друго да пишеш, като отвътре напъва. Горките... да нямаш капка мозък и да шариш по големия свят с празен обем над раменете... А колегите тук, спрягат "бреме"-та разни... Ей тва е героичността на "бреме"то... направо е за паметник.

То форума бил театър... а живота бил реалното, от което се вадили изводите... Като че цирка е само сред форума... Но пък сред форума по-вървят бледите сценки, тия, дето иначе сред живото куцат или са поостарели и няма как да вървят по сценария.

Сред форума вървят тия, дето друсат крушите, че в живия живот като изпростееш генерално и изходиш чалгата и селяндурщината... там по-се вижда как дори и "батковците" не те щат. Щото като се присламчиш за "батко" такъв оакан... и той се омирисва от изходеното... Отгоре на всичко... като се дерете така детски, преигравате и малкото гейско, с което някой може да ви обърне внимание. Никога не съм разбирал достатъчно сложните проблеми с идентичността сред гейовете... обаче когато са налице толкова дълбоки инфантилни изблици и прояви, каква е връзката на това с хомосексуалността.

Можеш да вадиш каквито си искаш козове от ръкавите, гейове, деца, и там каквито си поискаш психо атрибути. Нищо не цъкваш с това, само се показваш колко си прос всъщност. Въобще не можеш нито да обидиш нито да накараш някой да повярва на тези твой тъпотии. Пълен смешник си, колкото и да се опитваш да се правиш на голям. И ти си този който вУни и увоня всичко, ти си се вмирисъл сам, и не можеш да се понасяш и дай ся да увоня колкото мога наоколо. Само това правиш, Казвам ти най искрено, много си тъп по начина по който си мислиш че се случва "театъра" и че актьорите за истински хора. Жертва си на елементаризма за които имаш претенции че познаваш. Нямаш никаква истинска опитност с това, колкото и книжки да си чел. Ако те постави живота в една истинска ситуация, ще с охълцаш като ученичка. Така че само и единствено тук вирееш, големия рамус, пълен жум си. Вмирисан нещастник!

А бате Рамус 15 години пише буквално едно и също, така се е изчерпал милия, че започна да търси връзка с хомосексуалността. Някой ден може и да я намери, ще развесели форума и ако я сподели. Не мога да отрека че се опита, написа 3-4 смислени поста, но пак се подведе, Кьониг си играе с теб, но ти го събуди с просташките си изказвания по темата, зависим произход. Вярвам в теб, не се поддавай на гнева си, нито го подтискай, медитирай върху него, изследвай какво го поражда и ще осъзнаеш че той няма същност.

Не го открехвай Шунаята, ще "ми" "ни" развалиш цялото представление и удоволствие. А аз толкова се старая. :-)

Така де - всички изредиха ли се - пак чревцата да се опразнят. Бравоооо, браво. :)

Айде... още ли има... В редица, един по един. Не се бутайте ще има (памперси) за всички... :)

От това аз заключавам,че Рамус е без пукнат лев! Защото ние можеме явно да си платиме а той не!:D

Това казвам от сумати време, един тотално згънал, ще дава акъли насам натам, алоооо. Аз съм сигурен че не може да я докара до и половината на много от простите който критикува. Така се прави от един озлобен незадоволен нещастен човек. 

Така де - всички изредиха ли се - пак чревцата да се опразнят. Бравоооо, браво. :)

Типичен си, нищо не си, празен, кух, само вмирисал се. Жертва елементарна на средата и обстоятелствата, Тръгнал да дава акъли и да категоризира. И кво наичи сега от тези постове? А отворен?

Не го открехвай Шунаята, ще "ми" "ни" развалиш цялото представление и удоволствие. А аз толкова се старая. :-)

Е то такива като него самовлюбени нарциси бол, а като прочетат някоя книжка край, не може да се говори повече с тях. Че е шоу шоу е - черва се изпразват, изпражнения летят като фоерверки. Но започва да ми става жал за него...

Аз съм сигурен че не може да я докара до и половината на много от простите който критикува.

М да де... Знаем, знаем, ти всичко си пишеш. Толкова си "играещ" с другите... :) та - така сте "много простите" (ти го написа де, ама ти си толкова прозрачен, че дори не можеш да скриеш отвътре зеленото... )... а другата половина - тях докъде ще я докарат... :)  ПРост, прост... колко да си прост - отговор - всеки път повече и повече. Ама минава за "игра"... пред теб си. :)

Е то такива като него самовлюбени нарциси бол, а като прочетат някоя книжка край, не може да се говори повече с тях. Че е шоу шоу е - черва се изпразват, изпражнения летят като фоерверки. Но започва да ми става жал за него...

Няма жалост, няма емоция. Има Карма и закономерност. Всичко е просто един механизъм. Който влага емоция в нея, греши. 

М да де... Знаем, знаем, ти всичко си пишеш. Толкова си "играещ" с другите... :) та - така сте "много простите" (ти го написа де, ама ти си толкова прозрачен, че дори не можеш да скриеш отвътре зеленото... )... а другата половина - тях докъде ще я докарат... :)  ПРост, прост... колко да си прост - отговор - всеки път повече и повече. Ама минава за "игра"... пред теб си. :)

Абе теб нали те сърби яко отзад, и си налят с кофата. Пък говори ми после разни чудни приказки. Елементарен си, нищо не знаеш, за никой и за нищо!

Има карма... и закономерности. :)

Интересно същите от обобщените като "прости" (не от мен, а от кръга на "батко")- каква ви е кармата и с какво сте я "заслужили"... :) Може да се допуснат маса "причинности" и вариации. Не че са смешни, но като се вижда какво още се плете... се чудя как да си представя какво ще "следва" като последствия.

Има карма... и закономерности. :)

Интересно същите от обобщените като "прости" (не от мен, а от кръга на "батко")- каква ви е кармата и с какво сте я "заслужили"... :) Може да се допуснат маса "причинности" и вариации. Не че са смешни, но като се вижда какво още се плете... се чудя как да си представя какво ще "следва" като последствия.

Са чудиш и си се чудил, докато други просто са се научили. Чуди се, може да се начудиш един ден. И още 15 години да пишеш из форумите, ще си същия балабурник. 

А може би ще е добре да си намериш работа и да изкараш някой лев, да видиш тогава, аджеба тия работи дет ги пишеш, вършат ли ти някаква работа докато се опитваш да извадиш 15 лв днес.

Няма по голям учител от живота, той поставя всеки там където му е мястото. Най трудното обаче е да може човек да се види сам правилно и да разбере причините за да е на това положение. Много често това не харесва на самия индивид, и вместо да се поправи, той се опъва и изкривява това което вижда. 

Казано е преди много време. "Ако искаш да разбереш кой си бил в предишен живот, виж кой си сега. Ако искаш да разбереш кой ще си в бъдещ живот, виж какво правиш, сега." 

Какво повече може да се каже, в тема за прераждане от това. 

Има ли някой ,който да сподели лична опитност от прераждането?:rolleyes:

пп .........за да не излизаме от темата.

Аз, казах. :-)

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Аре е отворен, ще казваш ли нещо докът съм загрял, или пак с подвита опашка под фустата са криеш? 

Я обясни на колежката личния ти опит от прераждането? В твоя астрал, там астрално прераждаш ли се? Или по скоро ан..но се преражда в твоя свят? 

Кажат си мнението за мен и аз се врътна на 180 градуса! Мерси ми казват за такова опознаване! Аз им казвам,че и не държа на това!

Само симулации и опити, за опознаване са всички който твърдят че знаят нещо. Никой не може да знае със сигурност, нищо. Само може да се предполага, и сам човек да си изгражда в каквото иска да вярва. 

Просто някой като е пристрастен към форума приема всичко за чиста монета!

То и затова толкова боли. Той животът не трябва да се зима "за чиста монета", пък камоли някъв форум. Заблудите са навсякъде и са толкова фини, както многократно ни се показва тук от всякакви индивиди с ГОЛЕМИ претенции. Трябва задължително да се прави тази разлика, между хора който имат ГОЛЕМИ, ОГРОМНИ претенции и тези който нямат никакви такива. 

Буддизм – единственная религия, которая говорит о том, что не существует личности, независимой от совокупностей тела и ума. Вообще, буддизм рассуждает в терминах непостоянства, страдания, пустотности и отсутствия личности. Это [часть] четырёх характеристик (печатей) Дхармы, или четырёх опечатывающих положений, которые служат для обозначения мировоззрения, основанного на просветлённой речи будды, в противоположность небуддийской точке зрения. [Пустотность и отсутствие личности означают полное отсутствие невозможного «я», это составляющие третьей из четырёх печатей]. Эти четыре обусловленные [подверженные влиянию] явления непостоянны [изменчивы]; испорченные явления – это страдания, или они влекут за собой страдания; все явления пустотны [и не имеют невозможной души, или личности]; и нирвана – спокойствие[успокоение страдания].

Таким образом, есть два простых ответа на вопрос «что такое личность?» [либо существует личность, независимая от тела и ума, либо такой личности не существует].
— 

Суть в том, что каждый из этих различных уровней сознания или ума имеет собственную причину получения [из которой он возникает как её продолжение], и, как говорится в «Комментарии [Дхармакирти] к [«Собранию] достоверных познаний» [Дигнаги] (Tshad-ma rnam-‘grel, санскр.Праманаварттика), «причиной получения сознания должно быть сознание». То есть мы можем очень хорошо понять это утверждение из анализа Гухьясамаджи. Следовательно, ум ясного света бардо является причиной получения сознания существа рождения [в момент зачатия].

Далай Лама

Има ли някой ,който да сподели лична опитност от прераждането?:rolleyes:

пп .........за да не излизаме от темата.

На тоя етап май само до мен е идвала някаква такава, но затова пък вече не вярвам в прераждането, поне не точно както преди :rolleyes: За загуба ли да го броим?

Лични опитности... какво ли да е това? Случки, обстоятелства, явления или процеси интерпретирани по един или друг начин от (съ)преживелия ги. И като става въпрос за интерпретация, тук вече случката има значение само като спусък - интерпретациите придобиват значението на случката. Интерпретациите... които са зависими от опорните точки на самите обяснители. От начина по който са заимствали предварителните готови обяснения за живота и себе си...

Та... заедно с подходящите заемки и вметки на социалните идеологии... се започва и обяснението на "собствени" опитности... Кое му е собственото... и опитността, като цялата работа е определена от навлечената социална дреха на предварително готова идеология. И едни и същи явления - според една идеология - една интерпретация. Според друга - друга.

И... това ли са "опитности"? Кое им е опитността, като ролята на самия "ОПИТЕН" в тях е да си намери подходящата си нишичка да си "обясни", в стремежа си да навакса и компенсира, да успокои или усвоява...

Точно за тия цели са намерили почвата си идеологии като "прераждането" - заради подходящия прост начин за обяснение на неща, които иначе са трудни за обясняване, а са нужни на обясняващите за целите на приказките сред които се формират да "живеят".

И после - юруш на доказването колко ми е истина идеологията, която съм си подбрал, щото тя е истина, тя е велика, тя е вярна, тя е правилна... Тя е толкова голяма, толкова широка... толкова дълбока... та да ме побере мен сред нея.

Кое му е опитността на някой си, след като той е обикновен говорител и изразител на идеологията която си е подбрал? Тук пишещите, повечето, за сигурност са си подбрали много "велики идеологии", всяка от които е от велика по-велика, от истинна - по-истинна.

И вместо хора, вместо индивиди, тук общуват говорителите и изразителите на идеологиите си. Събирането между идеология, сред която личността да се идентифицира, пораждаща и образа на самата личност, сред контекста на идеологията, всъщност е явление, което лишава личността от индивидуализъм. Защото идеологията се поема като спасителен пояс, заради лесния и естествения начин по който се поднася, за които потребности служи. Обаче, тя поставя рамка на субекта и тая рамка го лишава от индивидуалност, вън от нея. Така същата рамка става неговия житейски периметър - на описание, на опорни точки за всичките му интерпретации... И само заради толкова прости и естествени негови потребности - до една атавистични и напълно несъзнателни и неосъзнати. 

Е... кое са "опитности"... и за кого. Кой ще говори за "опит" отвъд личните предпочитания на подбраната идеология, служеща за идентичност на "Опитния"?

Кой въобще е способен да вникне за "границата" между случка (явление) и "интерпретацията" за нея? Та това е толкова рядко явление... и изисква толкова толкова много качества, условия, дадености... .

Тук, колеги темата започва с обикновен въпрос... ВЯРВАТЕ ЛИ В... А първите "отговори" са - ВЯРВАМ, ЗАЩОТО... Хем "вярвал"... но задължително със "защото".:) Но поне са честни и откровени такива отговори. Иначе какво следва след това - вече коментаторите НЕ ВЯРВАТ... те знаят, те са опитни, те са едни или други и са сигурни, дори настояват че "вече е проверено, че това било познание. Обаче... пак са налице задължителните рамки на идеологиите - едни или други. Коментаторите вече нямали АЗ, защото това били миражи, защото така казвала идеологията им. Защото те вече имали опит - какъв е опита - ами... интуитивен, защото още с докосването до опорните точки на подбраната идеология, те вече не страдали, те вече са успокоени и това им придава "сигурност" че е вярно, че е правилно. И стават говорители, изразители и пастори на същата идеология. Защото ако махнеш идеологията, какво ли би останало... До степен, че те нямали аз, но пък имало идеология, която да изиграе ролята на липсващото... Аз-а бил его, а егото било несъществуващо, защото нямало независимо съществуване. То като че ли която и да е идеология има... Една хитра игра между потребния и потребното... за целите на потребностите му. Иначе той няма АЗ... има само... потребности, но те също са несъществуващи, защото не били независимо пораждащи се...

И така... къде е тук интерпретатора отвъд идеологията си. Къде са явленията смърт, живот, смисъл, свобода, граница или определение, вселена или съществуване - но отвъд която и да е идеология. Въобще съществува ли някъде субект, който да е надхвърлил и надкрачил която и да е идеология, за целите на патерички, с които да куцука в нещото, наречено живот и съществуване...?

И така... къде е тук интерпретатора отвъд идеологията си. Къде са явленията смърт, живот, смисъл, свобода, граница или определение, вселена или съществуване - но отвъд която и да е идеология. Въобще съществува ли някъде субект, който да е надхвърлил и надкрачил която и да е идеология, за целите на патерички, с които да куцука в нещото, наречено живот и съществуване...?

Нито съществуват (едната крайност), нито не-съществуват (другата крайност) реални субекти, обекти, смърт, живот, смисъл, свобода, граница, определение, вселена отвъд интерпретацията на мисълта. Явленията възникват само във взаимна зависимост едно от друго, никога самостоятелно, и това не е идеология, а натрупана опитност, правилна ориентация. Никой не може да докаже съществуването или не-съществуването на каквото и да било, но разбира се може да опита, като си понесе мъката и страданието от този процес. Идеологията е патерица, която също няма независимо съществуване, но с помощта на която разбираме действителността, и след като я осъзнаем, патерици вече не ни трябват, като за различните личности са подходящи различни идеологии. Когато дори тези условни обозначения вече не ни трябват, освободили сме се от "аз-а" си, спират да възникват и въпросите, нещата продължават да се случват във своята зависимост едно от друго, но няма към кой да се отнесат, това ниво на осъзнаване е истинската свобода, не-дуалността на самсара и нирвана.

Това се случва, когато спреш да бълваш в такива количества произведенията на дуалния си ум, имайки ги за ценност сама по себе си.

Няма абсолютен път или идеология които да водят до свободата, има само възможност за освобождение.

Обратното го виждаш, всяко отнасяне на концепция или събитие към нещо несъществуващо като "аз-а", води до страдание, понеже няма как нещо непостоянно и зависимо да стане постоянно и независимо, това противоречи на действителността на тази вселена.

Основната ти грешка, според мен, е че си обикновен вярващ, вярващ в учебниците по психология, където "аз-а" се определя като базова реалност, от която произлиза всичко, а не като условно и зависимо понятие, на което не му пречи пак да изпълнява множество функции. 

Пълна подигравка правиш със себе си, в мига когато заявяваш кой е вярващ... само и само да се изявиш и ти като "мислещ". Какъв мислещ си, след като всичко в мисленето ти е взето наготово от някъде си и ти с гордост си си присвоил неговата идентичност спрямо себе си - с етикета "мадхямик".

Пълна подигравка правиш със себе си, когато претендираш за "познаваш действителността на тази вселена" (цитат), а си навлякъл очилцата на обикновена патерица, с претенциите колко правилно виждаш.

Пълна подигравка правиш със себе си... от толкова много време. Дори с идеята че ти не си никой. Ти нямаш елементарни представни и понятийни съдържания, извън контекста, дето си забърсал да си ползваш, за да твърдиш нещо за "АЗ", за "ЕГО" и за съществуване или обратното.

Пълна подигравка правиш със себе си, когато се напъваш да даваш съвети на другите хора и да им обясняваш кое какво е в техния живот, след като ти нямаш идея кое какво е в твоя...

Пълна подигравка правиш и с идеологията която си завлякъл квото ти дойде, само и само да избягаш от твоите си илюзии. Подигравката е пълна дори и тогава, когато точно в идеологията ти са толкова силно застъпени положения според които точно претендиращите за познаване и виждане, за знаене и декларации... са си най-обикновени невежи... че дори и разни други "именца" от "оня свят", щото в тая идеология, такива като теб са я пасли, пасли... от бая векове. И са напълно ясни на познавачите тия - с "подигравките и за себе си и за ползването си". Опитаха се хората да ти напишат, да ти разяснят нещо, опитаха няколко човека дори сред твоята претенция за идеологията... Ама не - неглижиране или иронизиране... еквилибристиките - аз още не съм.,.. и аз все пак още си отработвам, и аз греша... Но не - не грешиш никога в декларирането, съветите и обясненията за света на другите хора, заради сценката която играеш пред себе си.

Та така - поне като си вярващ, когато се касае за мислене някъде отвъд очилата и патеричките, поне замълчи. Дори думички, които несъзнателно копираш от постовете на други хора... Просто се смири и замълчи - покажи поне уважение към себе си и идеологията си, като се заслушаш, като останеш някъде в тишината... Дори в идеологията ти е навсякъде, но не и при теб.

Пълна подигравка е да се правиш на философ, който разбира. Философските диспути са водени от политически и и други на идеологията причини... За целите на налагането, на таргет групите, на влияние и разпространение. Никой сериозен практикуващ човек, не си губи времето във философстване, освен ако е нужно в йерархията или преподаването... въобще заради някаква конкретика. Философията не е начин за разбиране, тя е само относително и условно средство, упражнение... Тя е повече етюд, а не творчеството. Тя само подава възможност, а ти си я награбил, защото нямаш нищичко друго... И с всичко това се подиграваш дори и с нея, като си я нагласил, като си в действие на пастор, изнасилващ всички форуми, приказки с повторенията си с идеята че утвърждаваш и помагащ някому. Единственото, което правиш е да докараш около себе си - виж точно кои. Виж кои ти се лепят, виж кои те лайкват и претендирате с думички да сте 'множеството', само щото било множествено число. Тая нискосъдържателна маса, е примера за употреба на всичко, до което се е докосвала. И това не се е променило с нищо вече хилядолетия, навсякъде по планетата, народите, културите. Опитват се тази маса да я опитомяват, създават й залъгалки, ефекти от които тя се нуждае, създават й блянове... само и само да я впрегнат в нещо...

Точно тия хора, те надушват... и ти се лепят. Те се лепят и помежду си, защото подобното се привлича от "подобно". Не се ли сещаш защо са толкова характерен лакмус точно тия хорица, с разни зелени или двуименни никове, етикети с мозъчета с масата на протон. Защо точно тия хора реагират толкова подобно, толкова остро на всичко, което е различно от вашето. И ти си им "баткото"... "кръга на баткото" направо е като ученик в първи клас, принуден да се занимава с пеленачета. Обаче за целите на взаимното театро, се налага да се играе на сценките...

Пълна подигравка е първо да се спрягате колко сте "истински" и как това е истинското ви лице. После започна да се спряга че форума не можел да покаже нищо, че това било игра... Фунраджийските лопати се обърнаха и вече това сред форума не било "сериозно", защото няма как да е, след като осирането стана просто принцип за няколко човека. След като те не се вписват сред каквато и да е дълбочина, като си нямат нищо, защото те самите, света и живота... били миражни.

Пълна подигравка е всичко това главно към самия теб. Обаче понеже ТЕБ за шунята е празно понятие, ти се подиграваш и с понятията и с всичко което си навлякъл под теб си, заради което съществуваш в обикновената слепота за друго, освен за през очилата си. Голям диоптър си сложил, и както всички очила - се увеличава. Напрягаш се усилено и нямаш спирка, както е всеки религиозен субект, намерил начин да се маскира и привиди като "прозрял" и веднага почва своята мисия на "въдворяване на истината', да обяснява на слепите, на невиждащите, на тия - с другите очила...

Само моя "аз" е истински - вашите са фалшиви (обобщено, няма нужда от цялата лудост - ясно е). Както и Кьониг и Шинасу забелязаха, само леко да се жъгне "аз-а" и се включват първобитните защитни механизми, които в 21 век изглеждат доста комично отстрани. Ужким търси смисъла, после пак го извърти на обсъждане на другите, ужким антисоциален, а се язявява като обикновена клюкарка във виртуала, обичаща пикантерии, чревца и т.н. 

Само моя "аз" е истински - вашите са фалшиви (обобщено, няма нужда от цялата лудост - ясно е). Както и Кьониг и Шинасу забелязаха, само леко да се жъгне "аз-а" и се включват първобитните защитни механизми, които в 21 век изглеждат доста комично отстрани. Ужким търси смисъла, после пак го извърти на обсъждане на другите, ужким антисоциален, а се язявява като обикновена клюкарка във виртуала, обичаща пикантерии, чревца и т.н. 

Шунаята, ти номерата му не ги ли научи вече. То от втръсване чак за отказване действа. И такъв метод има, има много методи, целта оправдава средствата. Само че не всеки може да борави със всички методи, някой ще си изгорят пръстите занимавайки се с неща дето не могат и не трябва. Ама аз съм спокоен защото знам че, животът рано или късно го връща на всеки. Точно това и толкова колкото е заслужил. 

Зачетох се малко само от зад на пред, и видях пак поредните му простотии. Пак основно пише за мен и в трето лице, и пак само и единствено впечатления от форума и от виртуала. Толкова елементарно реагиращ на всичко, ма как няма сега се чуди как да се оправдае, че го праим на маймуна тук от сумати време. Големия рамус, виж до къде си я докарал, да се упражняват на теб най невежите и простите. Баси карикатурата нещастна, никакво съжаление за теб, гърч до дупка, докато се научиш. Нещастник!

Аве ти работа нямаш ли е че, киснеш по цял ден от години на компа във форумите. Ходи изкарай 10 лв поне днес. За цигарки и 2-3 бирички а може и за някое патронче пред кварталното магазинче на пейката отпред. :lol6::lol6::lol6:

Когато човек е пълен с жлъч и неудовлетворение, когато егото на ума му е останало недооценено и незачетено (а егото винаги е недооценено и незачетено и това именно му дава енергия да се пъчи и разлива наоколо) - то такъв човек не е господар на себе си, на ума си, който е оставил да се излива наоколо и да проектира собствените умствени кошмари. Да предполагаш собствените си настроения и мотиви в поведението на другите, да изискваш да ти "дават обяснения" и да ти се подчиняват, е типичен пример за объркан ум, на който си изпуснал юздите. Именно това е то "безумието", което в крайна сметка разболява човека.

Да бъдеш господар на себе си означава да си озаптил ума си, да си го впрегнал в ярема на сърцето и душата.

Древните българи наричат този ярем йок / иго, и оттук е произлязла древнобългарската йога като духовна практика.

Йога означава впрягане, дисциплиниране на непослушния ум в потока на сърцето и душата, на вътрешната мъдрост.

Редактирано от Aliya (преглед на промените)

Ясперс застана с лице загрижено на вехтата гара , окъпана от безлунна светлина ..

загледа се в уличната лампа , която жужеше в тон с преминаващите пасажери и ... Онемя!

Съблече се гол и драсна в неизвестна посока .. :(

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.