Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

.

Редактирано от König (преглед на промените)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 165k
  • Създадено
  • Последен отговор

Каква духовна отходна тръба бе, Шуня? Съществували тя извън твоя ум?

Питай учителя си, теорията за чревцата не е моя, ако разбереш сподели, защото не мисля да я изследвам в детайли.

Питай учителя си, теорията за чревцата не е моя, ако разбереш сподели, защото не мисля да я изследвам в детайли.

….никой от нас няма абсолютно никаква власт над твоите възприятия. Единственият човек, който би могъл да упражни някакъв контрол над теб, си ти самият.

Е хем ги знаеш тия неща, а пък действията ти в съвсем друга посока. Ся тва твойто какво е? Това някакъв номер на просветление ли е? Баси измамно лъжливите същности, и грам срама нямат да са такива. 

Дори факта че си жена не те оправдава.

Кьониг, все пак трябва да намираме добрите черти у всеки един човек. Ако не е реализирано все някога ще се реализира. Важното е, че го има в предвид.

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

Единственият човек, който би могъл да упражни някакъв контрол над теб, си ти самият.

Добре де, трети път го повтаряш, не съм малоумен. Имам един въпрос обаче, какво се случва с контрола ти, ако те хване здраво климактериума, на пример, тези промени не се ли отразяват на психиката ти? Ако я забравиш тази мисъл с контрола, откъде си я прочела?

Шунрю Сузуки започва главата Контрол с цитат: "Начинът да контролирате своята овца или крава е да я пуснете в голяма, просторна ливада".

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

Кьониг, все пак трябва да намираме добрите черти у всеки един човек. Ако не е реализирано все някога ще се реализира. Важното е, че го има в предвид.

Мечо, кои са добрите черти на Рамус?:ph34r:

И друго - защо религиозните непременно търсите някаква "реализация"? И не просто я търсите, а е сякаш амбиция номер едно?

При мен няма и помен от подобни амбиции. Нямам стремежи да се превърна в "просветлена" или в "бодхисаттва", каквото и да се влага в тези думи. За мен тези понятия са много далеч от контекста на момента, в който живеем, в културата, в която живеем, и са напълно неадекватни. Затова и невинните опити на возещите се на детското влакче на цинизма да ме  изобличават в това, че не съм просветлена и бодхисаттва, са буквални увеселителни. Моят мотив винаги е бил познание, защото сао по този начин идентичността се обогатява, а не следване на някаква вяра и нейната "реализиация". Имам съвсем друго виждане за религиите, което определено  дикректно ме изхвърля от графа "религозна". Религиите не са ми особено любими, тъй като (може би погрешно, а може би да) ги поставям в графа "идеологии за управление на масите". Те са се институционализирали и са една подигравка със съвременното прогресивно човечество.

В крайна сметка светът, в който живеем, не е дуален и не е поделен единствено между добро и зло, просветлени и непросветлени, праведни и грешни.

Добре де, трети път го повтаряш, не съм малоумен.

Ами, очевидно не схващаш смисъла, след като след две поредни повторения в разстояние само на някакви минути, споменаваш за някакъв мой учител с доста сериозна убеденост?

Добра черта на ramus е, че е упорит. Друга не съм намерил.

Останалото няма да го коментирам.

Мечо, един от аспектите на фанатизма е силното желание, обсебващото силно желание да си възвърнем изплъзващата ни се праведност - праведност с цената на всичко. Силно желание да наложим собствения избор за праведност.

Кой си позволява да ми бара постовете е? Я да се представи тук? По какви критерии и коя преценка? Кви са тия селски намеси, анонимно? Аз знам кой е, най адекватния модератор от всички. Дет като реши и праща хората на почивка, от на майка си и на баща си форума. И после да се хвали пред тези дето възхвалява, как ги изгонвал агресивните Будисти. Поздрав от мен. :-)

Мечо, един от аспектите на фанатизма е силното желание, обсебващото силно желание да си възвърнем изплъзващата ни се праведност - праведност с цената на всичко. Силно желание да наложим собствения избор за праведност.

Да вземаш да пратиш тая малко да си почине, а кво ще кажеш? Че ми омръзна тук от нейната критическа и говоренето и от нагон и за секс само. 

За да се намесваш адекватно, трябва самия да си адекватен, да имаш качества с които да прецениш, какво се случва. А не да ми се праш на герой тук само!

Добра черта на ramus е, че е упорит. Друга не съм намерил.

Останалото няма да го коментирам.

Забрави да добавиш, ТЪП и упорит. :-)

Аве ей отворен, що не се баниш сам е? 

WhiteHart добави пост в тема Волен Сидеров с нов среднощен скандал в София    преди 18 часа

Няма такъв олигофрен, дейба и надрусания тъп пудел. Кико, бай дъ уей, как оправдаваш дебилното и мутренско поведение на Болен, който е много отворен, но само когато е с платените си биячи-нацисти зад гърба му? Смяташ ли, че е нормално подобно поведение, потъпкващо всякакви граници на добрия вкус, възпитание и морал?

Ти си същия като Болен  Сидеров, абсолютно неадекватен! 

"дейба и надрусания тъп пудел" :no-no::angry:

един от аспектите на фанатизма е силното желание, обсебващото силно желание да си възвърнем изплъзващата ни се праведност - праведност с цената на всичко. Силно желание да наложим собствения избор за праведност.

Мдааа. Доста точно казано. Но фанатика има няколко измерения и начин по който се изразява като такъв. Друг от аспектите например е ясната предварителна идея че... той е несъвършен. Дори нещо много по-негативно. Типично е за много наранените и мачкани хора, които блокират някъде във вътрешния растеж. Фанатизма е начин личност да докаже на света, че болката и реакциите към нея, което тя е запазила в себе си, не са правилни, че не е вярно че той е нищо, за да докаже и утвърди че той е пълноценен.

Освен това е тясно свързано със синдром на "потъпканата справедливост". Такива хора често решават че света има нужда от тях и те трябва да възстановят справедливостта... но по начина по който те я разбират.

Не винаги например фанатизма е свързан конкретно с определена религиозна идеология или концепция. Но много често се получава. Фанатика е силно подтиснат несъзнателно човек, и онова, което се обобщава като "фанатизъм", всъщност е неговата компенсация, с която се опитва да противостои на вътрешното си напрежение.

И още нещо важно - фанатика има няколко фази. Обикновено се счита някой за фанатик, когато вече премине в активна проявителна фаза. Но всъщност фанатика се оформя още по време, когато му се случват събития, с които той не може да се справи. Но по време на тяхната психична асимилация, дистреса, с който тя е запомнена, силните изживявания, в комбинация с определени характерови и психични и житейски дадености, прави вече достатъчна 'почвата' за неговото изяваване като "фанатик''

Най-важното на фанатизма, е, че компенсациите на личността от трявмите, се привижда като активни действия срещу враг. Много е важно да се намери точния периметър на врага - той може да бъде всякакъв обект. От отделна личност, до принципи, през неприемлива за него идеология, нервиращи или дразнещи събития, през които той да привиди нужния му образ на "враг".

Но най-често, фанатика не му е достатъчна налагането на лична справедливост... а той застава зад кауза. Той приспособява някаква форма на обща социална идеология, и привижда в нея необходимия щит, както и необходимото достатъчно "доказателство" и подкрепа, защо той е прав. Намира нужния теоретичен и идеен минимум, доказващ и утвърждаващ правилността и нуждата от неговата "борба". Това е сериозен мотив и заради това фанатиците са изключително борбени хора. Всъщност те никога не спират. за тях борбата с врага се асоциира с "живота", каузата им застава  на най-високото им място в ценностната и мотивационна система. Освен това - намирането на враг и повеждането на кауза на борба с образа на врага, за смачкания и наранен човек придобиват спасителен характер. Защото придават значимостта която им е толкова нужна, заради това че е изгубена, че са получавали сигнали за своята нищожност най-често от най-важните за тях образи, с които започваме да градим своята идея за АЗ.

Допълнително - към значимостта, се придава и ФОКУС, всички допълнителни неосъзнати лутания, залитания, смени на настроения или вътрешни мисли - веднага се подреждат в този фокус. И вече... това поражда във "фанатика" изключително усещане за "спасение", облекчение, той решава че това е същинския начин и че това след като се случва с него - значи е правилно. В края на краищата - основното в живота на всяко неосъзнато същество е най-най-основния критерий - ТРЯБВА ДА СЪМ ДОБРЕ. Да е "добре" е основното по което се "водят" вътрешните заложени програми, по които се определя поведението на "маймунката" в нас, хората. Това може да се види сред всички деца... сред всички животни... Всичко се определя от това - КОЕ МИ Е ДОБРЕ... и ако ми е зле, значи нещо не е наред и най-важното е - ДА МИ Е ДОБРЕ. ако може ще е изнесено, ако може - ще е отложено, Ще се ползва времето, идеите, постулати, внушения... всичко да е, но поне като не е добре - да се предложи версия на проекция за бъдещето - в която да се обещава ЧЕ ЩЕ СЪМ ДОБРЕ.

Има и допълнителен фактор - когато подтиснатия и наранен човек намери кауза, това е форма на приютяване. Неговата обърканост и непрекъсната вътрешна противоречивост и емоционална нестабилност, намират чудесна опора в каузата, в обяснението, сред идеологиите. Заради това най-често фанатизма е явление главно сред религиозните последователи. В религиозната идеология е направено най-много, за да се подпрат неустойчивите хора с морални, представни и описателни канони, които да заиграят ролята на котва на неустойчивия субект. Специално исляма и юдаизма са световни идеологии, в които има чудесно написан начина на живот, направен и адаптиран за специфичен вид култура и бит. Именно това дава огромно облекчение, когато се приема, защото чрез него заедно с модела идва и категоричните начина по който същия модел да бъде валидиран. И да носи "покой" да носи ред, да носи нужното... което е толкова потребно за живота на точно определено ниво на съзнание.

Но... само да подчертая, че тук сред форума има няколко човека типични фанатици. И са пример че фанатизма не е прилепен като нарицателно за религиозност или идеология. Например тук двама човека, мъж и жена, са оставили сред форума следи как яростно защитават няколко различни идеологии - последователно. Фанатика като изчерпи някоя възможност сред идеологията, която ползва за защита, я сменя с друга, която той привижда като по-подходяща.

И двамата примери са с типични прояви на психична нестабилност и със сигурност са на психо-медикаменти.Допустимо е това да е следствие от физиологично заболяване, или пък дистресово отключване на травми или образувани предварително психотични ядра...  Това едва ли някога ще стане достояние във форума, а и не е от толкова голямо значение. Така или иначе не е важно кои са тия хора, само исках с това да подчертая, че щом сред калдата това може да се види ясно, то и извън него, в реалния живот - е същото. Не трябва да се гледа на фанатизма, като нарицателно на идеологията, която фанатика си е избрал да защитава. Това е просто конкретика, зад която той е избрал да го защитава и дой да защитава нея. това е взаимно огледално отражение - идеологиите често имат такава роля за личностите, и това е един от начините идеологиите да се радват на толкова голяма популярност и да са магнит.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Мдааа. Доста точно казано. Но фанатика има няколко измерения и начин по който се изразява като такъв. Друг от аспектите например е ясната предварителна идея че... той е несъвършен. Дори нещо много по-негативно. Типично е за много наранените и мачкани хора, които блокират някъде във вътрешния растеж. Фанатизма е начин личност да докаже на света, че болката и реакциите към нея, което тя е запазила в себе си, не е вярно.

Освен това е тясно свързано със синдром на "потъпканата справедливост". Такива хора често решават че света има нужда от тях и те трябва да възстановят справедливостта... но по начина по който те я разбират.

Не винаги например фанатизма е свързан конкретно с определена религиозна идеология или концепция. Но много често се получава. Фанатика е силно подтиснат несъзнателно човек, и онова, което се обобщава като "фанатизъм", всъщност е неговата компенсация, с която се опитва да противостои на вътрешното си напрежение.

И още нещо важно - фанатика има няколко фази. Обикновено се счита някой за фанатик, когато вече премине в активна проявителна фаза. Но всъщност фанатика се оформя още по време, когато му се случват събития, с които той не може да се справи. Но по време на тяхната психична асимилация, дистреса, с който тя е запомнена, силните изживявания, в комбинация с определени характерови и психични и житейски дадености, прави вече достатъчна 'почвата' за неговото изяваване като "фанатик''

Най-важното на фанатизма, е, че компенсациите на личността от трявмите, се привижда като активни действия срещу враг. Много е важно да се намери точния периметър на врага - той може да бъде всякакъв обект. От отделна личност, до принципи, през неприемлива за него идеология, нервиращи или дразнещи събития, през които той да привиди нужния му образ на "враг". Но най-често, фанатика не му е достатъчна налагането на лична справедливост... а той застава зад кауза. Той приспособява някаква форма на обща социална идеология, и привижда в нея необходимия щит, както и необходимото достатъчно "доказателство" и подкрепа, защо той е прав. Намира нужния теоретичен и идеен минимум, доказващ и утвърждаващ неговата "борба". Това е сериозен мотив и заради това фанатиците са изключително борбени хора. Всъщност те никога не спират. за тях борбата с врага се асоциира с "живота", каузата им застава  на най-високото им място в ценностната и мотивационна система.

Има и допълнителен фактор - когато подтиснатия и наранен човек намери кауза, това е форма на приютяване. Неговата обърканост и непрекъсната вътрешна противоречивост и емоционална нестабилност, намират чудесна опора в каузата, в обяснението, сред идеологиите. Заради това най-често фанатизма е явление главно сред религиозните последователи. В религиозната идеология е направено най-много, за да се подпрат неустойчивите хора с морални, представни и описателни канони, които да заиграят ролята на котва на неустойчивия субект. Специално исляма и юдаизма са световни идеологии, в които има чудесно написан начина на живот, направен и адаптиран за специфичен вид култура и бит. Именно това дава огромно облекчение, когато се приема, защото чрез него заедно с модела идва и категоричните начина по който същия модел да бъде валидиран. И да носи "покой" да носи ред, да носи нужното... което е толкова потребно за живота на точно определено ниво на съзнание.

Типично за много наранени и мачкани хора е да, блокират хора по форумите, и да се правят че не ги четат и интересуват. На кой ги придаваш тези номера е, на здравия ти семеен профил?

"И да носи "покой" да носи ред, да носи нужното... което е толкова потребно за живота на точно определено ниво на съзнание." :cant believe::cant believe::tease2::tease2:

"трявмите":angry::angry::angry:

Доволен съм от модератора, пуска свободна игра, можеше да е по праволинеен.

От Рамус също съм доволен, прави си труда да слага удебелен шрифт, иначе никога нямаше да прочета редовете за маймунката :D

От мохини не съм доволен, не прави разлика между налагане и защита.

И от Кьониг не съм доволен, използва израза "селски намеси" в твърде мек вариант. Как е времето в Мадрид? Поздрави от западната част :D

Know all things to be like this:
A mirage, a cloud castle,
A dream, an apparition,
Without essence, but with qualities that can be seen.

As the moon in a bright sky
In some clear lake reflected,
Though to that lake the moon has never moved.

As an echo that derives
From music, sounds, and weeping,
Yet in that echo is no melody.

As a magician makes illusions
Of horses, oxen, carts and other things,
Nothing is as it appears.

Samadhi Raja Sutra

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

Семката има потенциала да стане дърво, да разцъфти и да даде плод. Така и човека минава през тези фази. За това е и казано "по плодовете им ще ги познаете". Всичко, което е заложено като семе в човешката душа и Дух от Бога ще се реализира. И ако това беше всичкото в момента "тук и сега", семката нямаше да е семка а дърво със СЛАДКИ плодове. За това на някои колкото и да не им харесва ще минат през много опитности , изпитания , в различни животи докато дадат сладък плод, да му се услади на Господа...

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

….никой от нас няма абсолютно никаква власт над твоите възприятия. Единственият човек, който би могъл да упражни някакъв контрол над теб, си ти самият.

Нямам време и мотивация да изчета днешните дебати, но се спрях на твоя пост, който е кратък и ясен. Какво изобщо има да се коментира след тази констатация? Как изобщо някой може да си фантазира, че може да практикува не просто Дхарма, а съвсем просто и естествено поведение и отношение към нещата, ако счита, че реала, който възприема и на който реагира, се определя отвън и от другите? И едновременно с това да цитира Буда, Нагарджуна и Чандракирти...

Инак и другото видях, но не съм психиатър, че да го коментирам. Но е интересно да се наблюдава и размишлява над груповата динамика на определени емоционално реактивни участници.

Редактирано от scepsis108 (преглед на промените)

Нямам време и мотивация да изчета днешните дебати, но се спрях на твоя пост, който е кратък и ясен. Какво изобщо има да се коментира след тази констатация? Как изобщо някой може да си фантазира, че може да практикува не просто Дхарма, а съвсем просто и естествено поведение и отношение към нещата, ако счита, че реала, който възприема и на който реагира, се определя отвън и от другите? И едновременно с това да цитира Буда, Нагарджуна и Чандракирти...

Инак и другото видях, но не съм психиатър, че да го коментирам. Но е интересно да се наблюдава и размишлява над груповата динамика на определени емоционално реактивни участници.

А нямаш време? Имаш време да прочетеш най дългия и тъп пост, на потребител, консуматор. И да му дадеш лайк. Ти си първия който му дава лайк от много време, и сигурно единствения който го чете. Аве Скеп... вземи се ориентирай малко че, си толкова неориентиран. От нямане къде да се позиционираш и незнание, само се излагаш тук. Двамцата за рачичка и може да сте страхотна двойка. А ти сигурен ли си че няма нещо хомосексуално в твоето увличане по него? А си направи един бърз психо чекинг, нали си много добър в това, да определяш сексуалността на хората. 

Наблюдавал. Кво наблюдаваш е пич? Кво размишляваш, тия измислени игрички са за деца от детската градина. И тия номера породени от нужди ще ги предаваш някъде другаде. Големите зрели мъже тук. Тва ли сте е, толкова ли можете? Ти си употребен и изък ти за Будизма, щом си станал гадже на Болния.

Какво изобщо има да се коментира след тази констатация? Как изобщо някой може да си фантазира, че може да практикува не просто Дхарма, а съвсем просто и естествено поведение и отношение към нещата, ако счита, че реала, който възприема и на който реагира, се определя отвън и от другите? И едновременно с това да цитира Буда, Нагарджуна и Чандракирти...

То тук никой не е психиатър, и добре, щото като нищо може да затворят сайта. :) колкото да "дхарма" - ето че може. Ама каква Дхарма било това - каквато е нужна на потребителя й. Него какво го интересува, като приоритета му е "да е добре". Той си я е нагласил, каквато му е потребна на него. Никъде не е казано сред ДХАРМА, че това е забранено. А и да е "казано" - това е лесно да се неглижира или изкриви по смисъл и интерпретация. Това се отнася до всяко друго по подобие.

Между другото, всичко това, което се случва тук е изключително вредно за няколкото емоционално реагиращи. Това, че няколко колеги опитвате да катализирате някаква разумност чрез интелигентни предложения за аргументи и разсъждаване, сами ще разберете че е напълно обречено. И не заради ти или мохини, просто "канала" на разум не работи. Той е другаде и за реагиращите, това им трябва, защото помежду си се катализират именно в другата честота. Така, че налице е обикновено несъответствие и то няма как да бъде преодоляно. Не е възможно въобще обмена да се изнесе на интелигентна база, защото емоционалните реакции и афекти, предварително затварят такава база. Това се отнася и до всеки човек вътре в неговия психичен свят, така и между хората.

Но исках да кажа, че когато има налице очевидни психични девиации и афекти, никога лекуващи лекари не биха позволили те да се развиват свободно и в условията на контролирана среда се намират начини и средтсва да се прави "прекъснане" на потъването или истериите. Докато тук - става все повече и се надъхват помежду си. Това само ги отдалечава още и още. Досега, на форума калдата, това не е срещано, в тия мащаби. Те се намериха и постепенно извисиха децибелите на реагирането. Админите въобще не идват тук, никой не обръща внимание и няма как да се разчита че всичко това ще бъде спряно по тази линия.

Сега... естествено че нещата тръгнаха от мен. Може би прекалих. Но идеята ми беше да сваля маската на всякакви "духовни" дрехи, главно на Шунята. Това беше съвсем лесно, и реакцията му беше обрана. Но катализата се получи с наслагването на няколкото едновременно. Основния спусък дойде от личността зад зеления аватар. За нея това е съвсем очевидна част от живота й и тя сред всичко това е като "у дома си". Това просто отпуши канала и бликна с цяла сила това, което тече вече над месец. И няма да престане, докато не се изчерпи. Нямам нищо против да си редят негативизма си към мен. Но всъщност опитите за "помагане" изведоха огъня и към самите помагачи.

Идеята ми е - че колкото повече се налива масло в огъня им, колкото повече се използват думичките им за "надежда" че те все пак могат да се успокоят, това няма как да стане. Тук вече нещата не са само до емоционални реакции, тук вече има налице катализиране на едно поведение, по което може да се наблюдава явлението "ТЪЛПА". Защото вече те се обособиха като 4 и са напълно достатъчни, за динамиката и изследването. Истерията на всеки един, придоби постепенно много близък на изказ вид. За другите е същото. Това беше и основния спусък - рамус. Заради това същия се превърна с лекота с общия им център, около който да завъртят взаимното си деградиране. Взаимното обособяване и катализиране съществува, докато има "обекти" към които то да бъде насочено. Но задължително - отвън. Това е просто, но е и много важно - винаги се обособява кръг, и "врага" е задължително "извън него". Модела следва точно същата схема, както се прави и вътре в самия човек.

Да, деградиране. Колеги, не позволявайте на деградиращите да продължават надолу. Моето предложение е просто да спрете, спира винаги този, който е в състояние, който има контрол, който може да си позволи управление. Тия, които не могат - няма как. Но въпроса е, че ТОВА Е ВРЕДНО ЗА ТЯХ, колкото повече потъват, се оформя девиантен център. А колкото повече се повтаря, същия се затвърждава. Това ги разтоварва, сваля напрежението от останалото в живота им... но това е нанадолнище, от което те после ще трябва да се "изкачват". А след една точка - вече няма да могат. Това вече не е тема за общуване на интелигентни хора, и няма как това да остане така. Дали ще го направи някой като мен и просто ще ползва новата версия на форума и ще се игнорират четиримата от визията. Или просто ще си надене изкуствено "очила" за да не се "закача". Обаче - не е лесно - да не се закачаш, нали Скепси? :) Вижда се колкото и опити да правиш да опиташ да пренесеш общуването към аргументи, че няма как да стане. И мохини и тя се пробва, със същия резултат. Но вижте че Шиниасу, примерно, както и някои други - си държат дистанцията и си подбират точно и обрано участието си.

децата играят една проста типично детска игра - вие сте гадни, вие сте еди какви си, но през цялото време всичко се върви как да докажат че реакцията е истинска и че е защото е правилна. Едновременно с това вие сте им нужни за спектакъла. Това е цялата работа - балона ще работи, докато има кислород, който да гори. Докато има материал. Те самите не са способни да водят диалог само помежду си - нито има как, нито е възможно. Само да бъдат оставени и ще се разбере ясно. Непрекъснатите повторения ще се изразходят помежду им и ще изчерпят стимулите за комуникация. Те така или иначе никога не са общували по нещо сериозно, да обменят инфо, размисли, между тях си...

Мохини е работила с хора, нали - кажете колежке, какво се прави с афектирани и истерични ... "клиенти"?

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

То тук никой не е психиатър, и добре, щото като нищо може да затворят сайта. :) колкото да "дхарма" - ето че може. Ама каква Дхарма било това - каквато е нужна на потребителя й. Него какво го интересува, като приоритета му е "да е добре". Той си я е нагласил, каквато му е потребна на него. Никъде не е казано сред ДХАРМА, че това е забранено. А и да е "казано" - това е лесно да се неглижира или изкриви по смисъл и интерпретация. Това се отнася до всяко друго по подобие.

Между другото, всичко това, което се случва тук е изключително вредно за няколкото емоционално реагиращи. Това, че няколко колеги опитвате да катализирате някаква разумност чрез интелигентни предложения за аргументи и разсъждаване, сами ще разберете че е напълно обречено. И не заради ти или мохини, просто "канала" на разум не работи. Той е другаде и за реагиращите, това им трябва, защото помежду си се катализират именно в другата честота. Така, че налице е обикновено несъответствие и то няма как да бъде преодоляно. Не е възможно въобще обмена да се изнесе на интелигентна база, защото емоционалните реакции и афекти, предварително затварят такава база. Това се отнася и до всеки човек вътре в неговия психичен свят, така и между хората.

Но исках да кажа, че когато има налице очевидни психични девиации и афекти, никога лекуващи лекари не биха позволили те да се развиват свободно и в условията на контролирана среда се намират начини и средтсва да се прави "прекъснане" на потъването или истериите. Докато тук - става все повече и се надъхват помежду си. Това само ги отдалечава още и още. Досега, на форума калдата, това не е срещано, в тия мащаби. Те се намериха и постепенно извисиха децибелите на реагирането. Админите въобще не идват тук, никой не обръща внимание и няма как да се разчита че всичко това ще бъде спряно по тази линия.

Сега... естествено че нещата тръгнаха от мен. Може би прекалих. Но идеята ми беше да сваля маската на всякакви "духовни" дрехи, главно на Шунята. Това беше съвсем лесно, и реакцията му беше обрана. Но катализата се получи с наслагването на няколкото едновременно. Основния спусък дойде от личността зад зеления аватар. За нея това е съвсем очевидна част от живота й и тя сред всичко това е като "у дома си". Това просто отпуши канала и бликна с цяла сила това, което тече вече над месец. И няма да престане, докато не се изчерпи. Нямам нищо против да си редят негативизма си към мен. Но всъщност опитите за "помагане" изведоха огъня и към самите помагачи.

Идеята ми е - че колкото повече се налива масло в огъня им, колкото повече се използват думичките им за "надежда" че те все пак могат да се успокоят, това няма как да стане. Тук вече нещата не са само до емоционални реакции, тук вече има налице катализиране на едно поведение, по което може да се наблюдава явлението "ТЪЛПА". Защото вече те се обособиха като 4 и са напълно достатъчни, за динамиката и изследването. Истерията на всеки един, придоби постепенно много близък на изказ вид. За другите е същото. Това беше и основния спусък - рамус. Заради това същия се превърна с лекота с общия им център, около който да завъртят взаимното си деградиране. Взаимното обособяване и катализиране съществува, докато има "обекти" към които то да бъде насочено. Но задължително - отвън. Това е просто, но е и много важно. Винаги се обособява кръг, и неговия врат е "извън него". Модела следва точно същата схема, както се прави и вътре в самия човек.

Да, деградиране. Колеги, не позволявайте на деградиращите да продължават надолу. Моето предложение е просто да спрете, спира винаги този, който е в състояние, който има контрол, който може да си позволи управление. Тия, които не могат - няма как. Но въпроса е, че ТОВА Е ВРЕДНО ЗА ТЯХ, колкото повече потъват, се оформя девиантен център. А колкото повече се повтаря, същия се затвърждава. Това ги разтоварва, сваля напрежението от останалото в живота им... но това е нанадолнище, от което те после ще трябва да се "изкачват". А след една точка - вече няма да могат. Това вече не е тема за общуване на интелигентни хора, и няма как това да остане така. Дали ще го направи някой като мен и просто ще ползва новата версия на форума и ще се игнорират четиримата от визията. Или просто ще си надене изкуствено "очила" за да не се "закача". Обаче - не е лесно - да не се закачаш, нали Скепси? :) Вижда се колкото и опити да правиш да опиташ да пренесеш общуването към аргументи, че няма как да стане. И мохини и тя се пробва, със същия резултат. Но вижте че Шиниасу, примерно, както и някои други - си държат дистанцията и си подбират точно и обрано участието си.

децата играят една проста типично детска игра - вие сте гадни, вие сте еди какви си, но през цялото време всичко се върви как да докажат че реакцията е истинска и че е защото е правилна. Едновременно с това вие сте им нужни за спектакъла. Това е цялата работа - балона ще работи, докато има кислород, който да гори. Докато има материал. Те самите не са способни да водят диалог само помежду си - нито има как, нито е възможно. Само да бъдат оставени и ще се разбере ясно. Непрекъснатите повторения ще се изразходят помежду им и ще изчерпят стимулите за комуникация. Те така или иначе никога не са общували по нещо сериозно, да обменят инфо, размисли, между тях си...

Мохини е работила с хора, нали - кажете колежке, какво се прави с афектирани и истерични ... "клиенти"?

Мане къв нещастник, аве ей ти друга работа нямаш ли си е? Нали уж не ни четеш и интересуваш, пък само за нас пишеш. е ти без нас не можеш е, ти се храниш с наш. Дъвчиш ни, преживяш ни. Вредния си ти, зами се игнорирай сам. И колко умело ги използваш всички тук, уж интелигентните. Жертви твой, сега колежката да кажела, после скеп. Как си плетеш само наоколо безскрупулно. Ама те са си виновни, оплетени в мрежите ти, марионетки. 

Има невероятно съкровище в един обявен за луд човек.

Едно време на Изток във всеки един манастир са си имали по един луд.

За да го наблюдават монасите, да наблюдават очите му…

докато очите им не се превърнат в прозорци, докато не изпаднат и не се пуснат от обществото така, както само един луд човек изпада.

"Винаги се обособява кръг, и неговия врат е "извън него"."  Къде викаш му е вратът?

Как изобщо някой може да си фантазира, че може да практикува не просто Дхарма, а съвсем просто и естествено поведение и отношение към нещата, ако счита, че реала, който възприема и на който реагира, се определя отвън и от другите? И едновременно с това да цитира Буда, Нагарджуна и Чандракирти...

"Можно долго говорить о воде, но уста от этого не увлажнятся. Можно полностью объяснить природу огня, но тело при этом не согреется.

Не прикасаясь к подлинной воде и подлинному огню, человек не познает этих вещей. Даже объяснение, основанное на знании книг, не углубит его понимания. Пищу также можно детально описать, но это не утолит голода.

Едва ли можно достичь подлинного понимания, опираясь на объяснения других."

Има невероятно съкровище в един обявен за луд човек.

Едно време на Изток във всеки един манастир са си имали по един луд.

За да го наблюдават монасите, да наблюдават очите му…

докато очите им не се превърнат в прозорци, докато не изпаднат и не се пуснат от обществото така, както само един луд човек изпада.

Ти сериозно ли, ми то тогава в България трябва всички да сме просветени, щот е пълно с луди. Колежката, яко е в орбита. Само чака малко да я почешат.

Когато Обаку (Хуанпо, умрял в 850 г.) бил склонил глава пред олтара на Буда в храма, негов ученик се доближил и го попитал:

— След като Дзен ни учи да не го търсим чрез Буда, нито чрез дхарма, нито чрез сангха, защо се кланяте на Буда, като че ли искате да получите нещо чрез тази проява на вярата?

— Аз не го търся чрез Буда, нито чрез дхарма, нито чрез сангха — отговорил учителят, — просто отдавам почитта си на Буда.

— Каква е ползата от това да се показвате толкова усърден? — недоумявал ученикът.

Учителят му ударил плесница, а ученикът казал:

— Колко сте груб!

— Знаеш ли какво — възкликнал учителят, — нямам време да размишлявам вместо теб що е грубост и учтивост. — След което му ударил още една плесница." Увод в дзен-будизма. Д.Т. Судзуки

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

:cant believe::no-no::angry::ass::tease2:

"Смъртта попитала Живота: 
- Защо теб всички те обичат, а мен ме мразят?
Животът отвърнал:
- Понеже аз съм една красива лъжа, а ти - тъжната истина."

Или просто ще си надене изкуствено "очила" за да не се "закача". Обаче - не е лесно - да не се закачаш, нали Скепси? :) Вижда се колкото и опити да правиш да опиташ да пренесеш общуването към аргументи, че няма как да стане. И мохини и тя се пробва, със същия резултат. 

Знам, че няма как да стане. За мен само един член на групата представлява интерес. При останалите отклоненията са очевидни, но при него са отвреме–навреме, т.е. само когато е провокиран. Това момче по-рано се държеше сравнително адекватно, но сега напълно се увлече. Искам да разбера защо се случва точно така. Какво го провокира и обърква.

––––––––––––––––––––

Трябва да изследвам този тип поведение и реакции, за да мога да реагирам, когато попадна на подобни хора. И няма никаква агресия или неприязън в мен, когато пиша това, а само изследователски интерес – това не го пиша на Рамус, а на тези, които биха коментирали поста ми без да са го прочели внимателно.

Мане къв нещастник, аве ей ти друга работа нямаш ли си е? Нали уж не ни четеш и интересуваш, пък само за нас пишеш. е ти без нас не можеш е, ти се храниш с наш. Дъвчиш ни, преживяш ни. Вредния си ти, зами се игнорирай сам. И колко умело ги използваш всички тук, уж интелигентните. Жертви твой, сега колежката да кажела, после скеп. Как си плетеш само наоколо безскрупулно. Ама те са си виновни, оплетени в мрежите ти, марионетки. 

Бебчо, ако Рамус те дразни и вбесява, то проблема е твой, а не негов, нали? Това колко пъти трябва да ти се обяснява?

Редактирано от scepsis108 (преглед на промените)

Нямате подход затрраова!

Колко сте социални си личи!

Здрасти, Ванко. Как си? Гаджето ти как е? Гласувахте ли на изборите?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.