Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорим в рими

Featured Replies

През едно прозорче надникнах

и видях тъжното ти личице,

де да можех като истинска вълшебница

с ръка да махна

и тъгата от него да изтрия..

но коя вълшебница ще носи

в собственото си сърце

толкова тъга ,че да не може

от себе си да я изтрие ,не с една ,

дори триста хиляди магии..?!

затова ,по човешки ще си помечтая,

ще пусна в небето не едно, стотици

цветни хвърчила ,

на всяко поотделно очи, носле ще нарисувам..

някой ден при теб да дойдат , майчице,

мечтая.. усмивки да ти донесат ... от мен.

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 410,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• на Простотията Министъра
    на Простотията Министъра

края на горната рима: хайде ходи си и ти... **** Въпросче: Някой може ли ми каза ползата от таз зараза? Влизам да убия време не да се погубвам мене... А прочетеното тука... става саамо за боклука...

на Простотията Министъра

който минуси ми слага веч е време да си ляга знам че съм му във главата и персона съм "нон грата" Но това не означава.. път на х(цвър)я да ми дава. нека тъй да се получи да го тъпчи бясно кучи!

на Простотията Министъра

ще ти говоря за любов не не не съъм готов... пил съм вече пет кафета и си правя моабета. значи пак не ти хареса римата му на певеца. Хубаво тогава зная где за тебе ще е рая. ходи си във павликени с в

Публикувани изображения

Нали знаеш? Между хората има невидими нишки! Когато мечтаеш, тя ще те чуе и с нежна въздишка в света ти ще дойде. Ще те прегърне, ще помълчите, ще сте щастливи и от очите ви капки любов ще поръсят пътеката, по която вървиш, ще отворят очички лалетата, оросени от топлия дъжд, ще запеят в хор и врабчетата, ще е сън, макар да не спиш.

Ще се натанцувам тази нощ

така хубаво ще се натанцувам

най- шарената рокля ще си облека,

като истинска принцеса на нощта

със звездите ще флиртувам..

Ще разкарам от глава всички мисли

да вървят по дяволите ще ги пратя,

на дансинга сме в този час

само аз , стрелките и луната...

http://vbox7.com/play:4a3701cc

Мисълта ми препуска в безпътна тревога, Да спра ?! Да мълча ?! - простете не мога ! Тя бърза и бяга по-силно от мене, решена до край свойта лепта да вземе. Тя вечно е права и бързо решава, аз съм нейно оръжие - и изппълнавам !

Но е трудно постижимо... знаеш. Понякога мълчим, а на ум роптаем и става още по-тревожно, тежко, вместо топлина, облива ни жежко на потиснатия ропот ужасния въртоп... А тишината, за която ти говориш- покоят-това е самородно злато, равновесие и сладост, благост, любов е и е свободата!

така е, но понякога е по-добре да стишнеш зъби и да си затраеш, защото може никой да не те разбере, а ти да си говориш, да си лаеш, но никой да не слуша... кръговрат, от който няма изход, само яд...

точно така си те представях, мило дете колко откровена си била в стиховете и картините си... целувам те с много обич

Редактирано от EFFE (преглед на промените)

С върховете на своите пръсти днес рисувам цветенца за теб, нежността ми е сладка и гъста, с аромат на акациев мед. С десет пръстчета нежност дива роза отваря восъчен цвят, поляна синчец и безбрежност... ухае на люляк в твоя мъничък свят. С десет лалета заплитам венец, добавям синя иглика и здравец, кукуряк един оцелял, млад равнец, дъх на дива ягода и златен прашец... днес рисувам за теб...

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Понякога съм толкова красива

от пръстите ми засиява светлина

и нежност с мекота на птичи пух

повива ме,крила ми дава да летя...

понякога съм толкова красива

едновременно съм птица и жена-дете,

от ръцете ми крила избиват

по облаците се разхождам с часове..

Понякога отлитам със сестрите-птици

изгубвам се сред техните ята

най-често ми се случва нощем

та все забравям да се прибера да спя.

Публикувано изображение

Понякога сподавям своя вик и крия се в дантелата на спомена, друг път тъжният светлик събирам във сълза отронена и спирам галопа на времето- минало и бъдеще в един само миг, в който очите ни влюбени бяха далече от бремето, като птици изгубени... ... тогава обичта ни зачена ... И бременна закрачи през света, докосват я хората с ръка, и викат, че носела късмет, усмивки носела и красота...

Прескочих залеза, наметнал урагани... На златните поляни срещнах старец, прероден в Начало... Облечен в бяло сияеше красив, извечен... Идваше не отдалече, не отблизо. Беше вътре, в нас. И пак, и пак, и пак- за кой ли вече път ни правеше ЩАСТЛИВИ.

Редактирано от maiors (преглед на промените)

Това "в нас" е толкова далече, когато сме слепи за него, човече! Днес поглеждам навътре и виждам толкова хора, оставили в сърцето ми опора за вчера и утре... за днес, за сега! обагрили света ми с красота, с болката си споделена, подарили ми Вселена, по пътя, белязан със самота...

В нощта тихо стене китара... По струните вятърът пее за нещо отминало, но все още несвършило, сърцето и все още копнее, но не, вече не е същото. Не се втренчват очите, жадуващи капка лиричие, океанът от страст не вълнува се, вълните спокойно целуват брега тихо е... царува приличие И споменът с бегла тъга докосва най-тънките струни, последен акорд и отново... с неизпята песен започва денят, а нощта застава пак... помежду им.

Вали... по вените ми струйки топлина- плиснали спомени за една далечна и близка страна, където се срещнахме, прогонени от шума на суетните погреби...

Тихо... Тик-така старият часовник, отмерва днешните спомени... намерих си залутана минута измежду часовете монотонни и я украсих със песен Неделя тиха. Вечер... Животът е чудесен!

Чудесен е, когато в теб е цветно и в душата ти се състезават празници. Но иначе, изобщо не е лесно и да даваш, и да вземаш и съзнателно да преживяваш всеки крах... и с мислите си да прескачаш камъни, да страдаш преди всеки грях, да тропаш силно с крак пред неприятели. Да бъдеш смел, когато в теб е празно и да се сбогуваш с любовта си всеки ден. Най-важното обаче е най-ясно - все да се опитваш да надхвърлиш себе си!

Редактирано от Regina Mortua (преглед на промените)

Дете си още,

не познаваш силата,

която в себе си таиш,

но има време-време има

остави я хубаво да се наспи..

Събужда се внезапно,

когато не очакваш

от никъде подадена ръка,

когато на ръба на пропастта си

точно там, като Феникс

разгръща мощните крила.

Рано и е още,

непримиримо си, дете,

има време-време има

остави я хубаво да се наспи

не бъди нетърпелива

ще дойдат и безсънните й дни.

Редактирано от Уиш... (преглед на промените)

Понякога един живот не стига да осъзнаем, че не сме големи, макар да носим в себе си Вселена, се раждаме, умираме сами. И в самота живеем... Някои успяват с гордо чело да преглъщат на живота хапките, други да живеят не смеят, не умеят... все нещастни им се струват фактите. Но какво пък... хора всякакви (както е във природата)- едни летят, други вървят, а има и лазещи всеки си прилича на породата.

Като стана дума за порода, да представя и моята особа: тъжна, унила и сломена, от стихчетата ваши окрилена... Във ваща сила-сила аз откривам и обещавам повече, да не унивам! Три дни с вас плаках и се смях, и много истини разбрах: за живота, за тъгата, за прокрадващата се надежда плаха, за ценности забравени и поругани, и за много лични драми... Затова че не съм в заблуда, и че никога не била съм луда, че и други, верни на себе си остават, и че своята порода не предават... Че когато много дойде им водата и реките излизат си от коритата, и когато силите са необратими пак живота бранят в своите дълбини... Благодаря ви стихоплетци мили! Имах нужда да почерпя сили, да повярвам, че човека няма да изчезне, в следващите два, три века!!!

Привет! Добре дошла! Ново попълнение! И усмивка на умиление разлива се по моето лице! Добре дошло при нас, сърце, туптящо и живеещо, избрало болката на пламъка, понесло товара с гордо челце! За теб, за всички пишещи тук, за всички четящи... песен...

Благодаря, за посрещането мило! Не очаквах в нета, такова гнездо живо, пълно с истински таланти, редящи думички-брилянти! Аз съм аматьорче жалко, ще се уча тук по малко, но летвата е тъй висока, ще ми е трудно със подскока. Ако нещо ми се види сполучливо ще го драсна и ще чакам в ъгъла страхливо.

аматьор... каква означава?

знам, знам...

риторичен въпрос задавам :speak:

Най-откровена, най-истинска, най-жива

е аматьорската поезия,

превърне ли се във професия...

не ми я хвали... рецесия...

заучени фрази, думи... боли

от неискреност, от борбата боли

жабата гьола си да защитава,

крякайки... назад да не остава...

Тук всички сме аматьори, Невела! баш поетите издават стихосбирки

а ние тук се забавляваме, така че... хич не се цели в ъгъла http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Мили сте ми, близки до светоусещането ми. Чета ви с благодарност и променяте деня ми! :whist:

Дарбата на аматьора Аматьорството е начин да погребваш изкуството преди да се роди, а станеш ли маестро ти го грабваш и му даваш шанс отново да се прероди. Ала преди да се родим отново ние умираме – уви. Затова и аматьорът, който във майстор ще се трансформира е краят на началото, когато неопитните струни откъсват се от цялото и в своя финес оставят маестрото изкуството майсторски да претвори.

Редактирано от Sissona (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.