Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

Защо, какво ще стане от едно кюфте?

Тук не коментираме мотивите за забраната, а нейното наличие.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

Тук не коментираме мотивите за забраната, а нейното наличие.

Което няма никаво реално значение,понеже е толкова лесно да я заобиколиш.Та викаш пиене на кръв било забранено наравно с яденето на свинско месо.Ама кофтито в цялата доктрина е че проливането на кръв не е забранено,даже е доста препоръчително.И имаш наглостта да обвиняваш Лучия че си била измислила това което е видяла???Изключително тъп подход ,Бадрулчо. cool.gif

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Свинското е забранено, но яденето му не е най-големият грях. Ако пък е станало неволно - още повече. Имах един съквартирант мюсюлманин, та съм го разпитвал за доста неща, даже и мен искаше да обърне в правата вяра. Честно казано в България и един истински вярващ човек не съм срещал. Та питах съквартиранта защо се моли 5 пъти дневно - трябвало. А ако се успиш и пропуснеш? Лошо е, ама не е голям грях. Освен това ползваше някакво дърво вместо четка за зъби и имаше брада. Питах го защо - защото така е правил Мохамед и освен това е имал брада. Дотук нищо лошо.

Не пие, не пуши, по жени не ходи, хазарт не играе. Учеше примерно, молеше се редовно. Като цяло нищо лошо не мога да кажа.

За сметка на това имаше и други араби, очевидно не дотолкова вярващи, които всеки ден ходеха да пият. И все пак истинските мюсюлмани бяха мнозинство. Повечето учеха медицина.

Хубаво нещо е истината.Нека я посочим. А тя е че ти в ислямофобията си, достигна до там да ни обвиниш че пием кръв.

Нищо подобно не си виждала.Това си е твоя измислица.

В Курана пиенето на кръв е приравнена със ядене на свинско месо.Едва ли някой ще ти повярва за тия измислици.

Ти че няма какво да кажеш, няма.Твоите приказки, са без всякакви доказателства.

Същият стил.Никакви доказателства.Празни приказки.

Нищо подобно Нейчо.Указъл съм липсата ти на елементарни знания, тя бе доказана. А многократно бяха посочени налудничевите ти изяви, плод на невежество.Нали щеше да ме съдиш.Що се отказа бе Нейчо.

Какви кадри да ти обяснявам.Какво точно доказват тия твои кадри и защо аз трябва да ги оборвам.

Ти си решил да посочваш епизод, то в такъв случай изложи какво точно се твърди и приведи доказателствата.Това е единствено твое задължение.

Охооо, ето къде била работата - ти ми цитираш старо мненение от темата, не знаеш каква е истината за исляма, бадр - а тя е много различна от твоята. В Курана не ме интересува какво пише, аз видях с очите си каквото трябва - а то не е записано в Курана, сигурна съм. А аз теб лично или някой друг тук не съм обвинявала в подобни неща, но сега вече започвам да се замислям сериозно с кого си хортувам тук, в този форум, щом има прояви и на фанатична злопаметност. Онази истина, която съм видяла с очите си, не бе никак лицеприятна, а ти ако щеш вярвай, пука ми. Аз бях дете тогава, бях ученичка и всичко ме впечатляваше извънредно много. Не само пиеха кръв от главите на петлите, ами това се случи на Зеления площад - централния им, на който се беше събрала една огромна тълпа - знаеш ли какво е тълпа от озверели араби-фанатици... Един там военен държа реч по повод на техния национален празник 01.09. и имаше подредени едни войници, които се чудех през цялото време защо държат петли под мишниците си. Като свърши речта, разбрах. Онова, което видях с очите си, разбира се, че не мога да го докажа, снимков материал нямам, а и да имах - ти казваш черно на бялото винаги на чуждото мнение, така че няма смисъл. Но онова, което видях, ще го запомня до края на живота си - то разби всичките ми илюзии, че се намирам сред човеци. Човеците имаха само човешка форма, но бяха изгубили докрай човешкия си облик. Да късаш главите на живи петли и да пиеш от кръвта им... -догади ми се като го видях, то и без друго от големите жеги там на човек му се гади чак, а като попитах защо правят така стоящ до мен в тълпата, той ми отговори, че така показвали как щели да изпият кръвта на неверниците, които искали да ги поробят. Вероятно тези войници не бяха виновни - някой така им е казал, че е. Тогава, преди едни други събития, които се случиха, на никого не му пукаше за либийския свят и се чудех кои са тези, които искат да ги поробват..

По-късно се случиха и други неща - седем вечери подред бесиха невинни деца и то от своя си народ, на същия този площад, седем вечери точно в 8 вечерта след като се изпееше мюезина, на бесилката увисваше по едно невръстно дете на около 20-23години, само защото е решило, че може да има различно мнение от онова, което е официално установено. : либийски студентчета, които учеха в Лондон и се бяха завърнали у дома си във ваканция - сред тях имаше и момичета бяха обесени без да им мигне окото, защото нарисували краката си със зелена боя и така се разходили на Зеления площад в символ на отричането на политикита на главнокомандващия армията им и народа и джамахирията полковник. Младежите учеха в Лондон, студенти бяха, мъзможно е и да са били и деца на онези висши военни, които полковника избил при преврата, с който е завзел властта си - имаше там доста сираци и вдовици след този военен преврат... Седем вечера подред той избиваше своите деца, само защото му казаха истината по символичен начин - а тя е, че за младите и интелигентни хора там няма живот. Най-методично ги обеси един след друг, собствените си деца...затова бях голям скептик за живота на нашите медици там, след като зная прекрасно какви хора са...та той избеси своите деца, какво оставаше за тях, добре че се намеси света, иначе отиваха курбан като едното нищо... Имаше заповед да излиза на площада, където са бесилките цялото семейство на онзи, който се беси и да гледа... майки, бащи, братя и сестри - в противен случай, ако откажат да гледат как бесят рожбата им, ги чакаше смърт на цялото семейство. Всяка вечер в 20 часа по централните новини предаваха 7 нощи подред събитието. Цялата световна общност беше потресена. Индира Ганди беше в момента на някакво посещение там, тя се застъпи за децата и колко го моли идиота да ги помилват, но не - ти от идиот милост виждал ли си... обеси ги като едното нищо. След това имаше мирен протест на либийски студенти в Лондон - той беше в отговор на това, което се случи в Триполи. И понеже беше мирна демонстрация, нямаха право да употребяват оръжие, но разбрах, че е издал тайна заповед да се стреля на парче... и така раниха доста хора, включително и една английска полицайка, която умря от раните си, след което г-жа Маргарет Тачър скъса всички дипломатични отношения с тях и това, повярвай, се отрази страшно много на икономиката им... защото повечето стоки там бяха английски от първо качество, но изчезнаха изведнъж..

После, не мина много време и имаше атентат там срещу него. Блока, където бяха събирали оръжията си атентаторите скришом, беше на има няма 200 метра от този, в който живеех аз. Срина го със земята. Дни наред чувах гърмежите, а когато ходех до съседната фурна за хляб, ги и виждах. Обяви се военен вечерен час - за техните 8 вечерта, а за чужденци - 7. Цял месец. На връщане от училище веднъж ни спряха на един ъгъл едни хлапета с калашници и за малко не ни убиха - бяхме две момичета и три момчета българчета и се връщахме от втора смяна от даскалото. Като ги питахме защо ни спират, те ни отговориха, че сме ги дразнели като ходим заедно по улиците момчета и момичета....на това какво ще кажеш. Целият огромен град беше оварден с такива тумби на всеки ъгъл с калашници, които се държаха от разни полумаймуни.

Там момче и момиче да ходят свободно по улиците, щото, не можеш да видиш, а ние бяхме деца и се връщахме просто от училище, нищо повече... за малко не ме убиха тогава, щото гледах едното лайно, дето се пенеше с един калашник пред мен, в очите без страх. Това ги издразни най-много.

А какво се случва с жените им, не ми се говори... Защото не само мъжете са осакатени там още от деца, това рефлектира. Като направи 16 години момичето трябва задължително да изкара 6-месечна военна служба. От надъхана и с промит мозък жена-войничка по-страшно нещо няма - женската злоба е по-голяма от мъжката. Не случайно личната му охрана на господина е от жени-войнички, обучени от кубинци - Кастро водеше първенството по бройката атентати, а приятелчето му го следваше, та затова така си помагаха с военните работи и охраната си.

След като изкара военната служба, войничката задължително трябва да се омъжи, в противен случай се гледа на нея с лошо око, дори и да има извинителна причина като следване в чужбина например, за да не го направи...А какво се случва на сватбата с нея, как я интерпретират като стока, също не ми се говори и още нещо гадно тук няма да го спомена... по време на сватбата се случва и съм виждала как с този чаршаф кървавия обикалят с пикапите из целия град и натискат клаксоните - ето на - момата е девствена...

Ислямският свят живее в 11-ти век, но със съвременните средства. Това е истината. И манталитета им, и културата им и всичко им е допотопно, освен вносните стоки, които не са никакъв проблем, поради богатството на страните заради нефта им.

Единственото добро, което се случва там за чужденците, е че са ценени като кадри, ако са кадърни, щото те такива нямат - техните, като отидат да учат в чужбина и повече не се завръщат у дома си, че кой луд да го направи, след като са видели как свободно се живее на запад или на север от страните им.

А вие тук, си хортувайте приказките на Шехеразада. Шери е на арабски това име съкратено, имах една приятелка такава, играехме си с нея разни игрички като деца.

И който ще от тук пишещите, изповядващи ислям да ми вярва. Пука ми. Аз това съм го видяла с очите си и съм го преживяла, а вие вярвайте на вашите си измислици за това колко е прекрасна ислямската религия и колко човеколюбива... и какво пишело в Курана...

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Алиах,мен пък ми е интересно защо в ислямските страни няма психолози и някои друго професии?Сега само не ми казвай,4е ам луди няма,понеже лудите ги лекуват психиатрите,а доколкото знам психиатри си има в Арабските страни,но психолози-не.Коментар?

Нео,и ти говориш лъжи и всеки един 4овек малко или много е лицемер,дори пред самия себе си-хубаво е да го осъзнае и да ограни4и лицемерието до минимум.Най-са ми забавни вярващите мислещи се за Бог(не се отнася само за исляма,а и доста други религии.:help:).

Редактирано от Trichocephalus
спам (преглед на промените)

В кои ислямски страни няма психолози и други професии?

А има ли жени,които са психолози,адвокати и про4ие?Доколкото знам Шериата забранява жени да работят такива професии...А и силно се съмнявам,4е в Афганистан,Ирак и някои други арабски страни някои се интересува от психиката на 4овека...Иран е малко по-разли4но,но затова и са в конфликт с Ирак...

Татуировките в Исляма са забранени,освен с хенна.

Блу-кой ти каза,че тези професии са забранени?Забрави да обясниш.

Защо са забранени татусите?

поради няколко причини:причинявне на болка,опасност за здравето,променяне на създаденото от Аллах и др.

временните татуировки с хенна и кхол са разрешени на жените с цел разкрасяване

тези,които правят и си правят татуировки са в голям грях

поради няколко причини:причинявне на болка,опасност за здравето,променяне на създаденото от Аллах и др.

biggrin.gif голямо филмиране biggrin.gif

то по тази логика и зъбите да не си правим, защото :

1. има болка

2. опасност за здравето

3. промяна

Какъв пък грях е да имаш татуировка :P

biggrin.gif голямо филмиране....

то по тази логика и зъбите да не си правим, защото :

1. има болка

2. опасност за здравето

3. промяна

Какъв пък грях е да имаш татуировка :P

А ти знаеш ли как и с какво са се правели древните тауси а cool.gif

Явно не, няма нищо общо с днешните, не се притеснявай.....

П.С Зъбобола е доказал че води до смърт, при това зъбите си неможеш да избираш .. да ги имаш или не... освен ако не си напълно чалнал се мазохист....

А татуировките можеш..... и не са нещо задължително за правене.....

Редактирано от Diin

оф,да:всички пътеки водят до България,няма по-велика държава

по-изстрадал и по-умен народ,по-красив и

по..самозалъгващ се.

хубави снимки докторице,с какво обаче са татуирани жените?

Татуировките в Исляма са забранени,освен с хенна.

Блу-кой ти каза,че тези професии са забранени?Забрави да обясниш.

Алиах,може да пишеш вси4ко,може да ми разказваш вси4ко за исляма,но знаеш ли,мили4ка-едно е на думи,едно на действия.Затова хората са казали,4е има теория и практика. :rolleyes:ДА,ислямът като идея и религия може в основата си да има много добрини и светлина,но като се изповядва от хора,които не могат да разберат самите себе си,тогава става объркването.Или става така,4е една религия,която е основана за добро сее предимно зло.

Харесва ми ислямът от 12-13 век,признавам си.Но сега,Алиах,твоите "братя" и "сестри" рутят вси4ко,което някога,тогавашните братя и сестри на 4ове4еството са построили.Но има ли смисъл да пиша...Ти имаш твоята истина,аз моята,а двете заедно са една малка 4асти4ка от Истината. Поздрави. ;)

Обрязването или по точно осакатяването на жените според"Шариата" ли беше? -

-Не причинява ли болка?

-Не променя ли създаденото от Аллаха ви?

-Не е ли грях да натиснеш едно 8-9 год.момиченце като "диво прасе" и да му изрежеш всичко отдолу и плюс това да му завържеш краката за две седмици да можело да зарастне всичко каква варварщина!!!

И това го правели в името на "морала" и

Чий морал?

Някой сигурно го е надраскал в някой "хадис"!

От 160 000 хадиси щели да ги намалят на 10 000 това е повече от 90% с една дума бошлаф работа(язък за работата)!

http://www.dnesplus.bg/World.aspx?f=103&d=290884

обида (преглед на промените)

Обрязването или по точно осакатяването на жените според"Шариата" ли беше? -

-Не причинява ли болка?

-Не променя ли създаденото от Аллаха ви?

-Не е ли грях да натиснеш едно 8-9 год.момиченце като "диво прасе" и да му изрежеш всичко отдолу и плюс това да му завържеш краката за две седмици да можело да зарастне всичко каква варварщина!!!

И това го правели в името на "морала" и

Чий морал?

Някой сигурно го е надраскал в някой "хадис"!

От 160 000 хадиси щели да ги намалят на 10 000 това е повече от 90% с една дума бошлаф работа(язък за работата)!

http://www.dnesplus.bg/World.aspx?f=103&d=290884

И къде го видя това изискване за обрязване на жени в Корана, или хадисите или сунната ??

Или просто си твърдиш нещо ей така за да кажеш нещо.... и то много цветно описано, направо като драматична постановка laugh.gif ... и очаквания резултат е : Уууууууууу ах какъв лош е исляма, да причинява такива мъчения на жените .....да ама не .....

П.С Линка няма да коментирам.... изнасивлане в затвора... и какво очакваш да си помислим? пак УУУУ , ах какви са мюсюлманите ли biggrin.gif ... пак имаш да вземаш..

Гей културата се развива свободно в запада предимно :) , а след демокрацията и в бившия източен блок, част от който бе и Бг ..... Позрави на Минчев , светския хроникьор laugh.gif

Статистика на процента гейове по страни май трябва да намеря хахах...

Редактирано от Diin (преглед на промените)

А за арабите и робите, айде пак старата чалга на нов глас ....... явно някому не е изгодно че християнската му вяра е тази която главно унизявала цели нации, превръщайки ги в роби, мъчела, убивала безнаказано ......... използвала поголовно, и смятала робите за по-низши дори от животните .....

<ножица>

П.П.С А виж и това, кои са отвличали, и продавали роби по техен си образец и начин.... и изобщо не намесвай исляма в това, като твърдиш че в исляма имало роби... изобщо не си приличат двете неща :angry:

Робството в исляма, такова каквото е било, от военнопленници, или задлъжнели е било на светлинни години от робството създадено от " великия " християнски свят ..... както и отношението към тях.....

</ножица>

Пресен пример от света на мохамет.

Чувствай се свободен да се преселиш там, при твоите аркадаши и да раздуваш по форумите какъв е рая с 72 девственици.

Каруби се позовава на разкази на освободени от затвора активисти. Те разказали, че някои от арестуваните млади жени били толкова грубо насилени, че получили разкъсване на половите органи. Сексуално насилие било упражнено и върху някои от арестуваните мъже.

[пълен текст]

Пресен пример от света на мохамет.

Чувствай се свободен да се преселиш там, при твоите аркадаши и да раздуваш по форумите какъв е рая с 72 девственици.

Каруби се позовава на разкази на освободени от затвора активисти. Те разказали, че някои от арестуваните млади жени били толкова грубо насилени, че получили разкъсване на половите органи. Сексуално насилие било упражнено и върху някои от арестуваните мъже.

[пълен текст]

Аз се чувствам свободен да се преселя където сметна или вярвам ...

А ти, покажи да видим какво се е правило в затвора Абу Гариб например..или израелските затвори до ден днешен още с палестинците....... условията в затворите какво общо имат с исляма.....

Свободен си да се измъкнеш от истината и опита за пост в темата както сметнеш за добре.... може и с лицемерно врътване на задни части.. пресния пример май не е толкова пресен.... мирише ужасно на кашер ....

И къде го видя това изискване за обрязване на жени в Корана, или хадисите или сунната ??

Съществуват практики, които са категорично забранени в Корана – напр. насилствено обръщане на юдеи и християни в ислям, но въпреки това те стават обичайни за Османската империя. Какво ще кажеш за това? Или ще го отречеш?

Любопитен факт е, че до 12-13 век мнозинството от християните – около 65% от всички християни по света – живеят под мюсюлманска власт и не са насилвани да приемат исляма като своя религия, а са оставяни да вярват в каквото си пожелаят. Някъде около сто години след смъртта на Мохамед носителите на новата религия с увереност воюват против могъщи империи и ги побеждават, но също оставят значителна религиозна свобода на както ги наричат хората на Книгата в завладените територии. До 15-16 век европейските юдеи намират убежище в мюсюлманските халифати, а в Османската империя свободата на немюсюлманите да практикуват своята религия – макар и без право да евангелизират сред мюсюлманите – е потвърдена с няколко султански указа. В началото на съществуването на тази най-нова световна религия, докато ислямът е уверен в своето превъзходство над другите религии, ислямските владетели и политически водачи са склонни към толерантност. Сега, обаче, не е така. Защо ли?

Съществуват практики, които са категорично забранени в Корана – напр. насилствено обръщане на юдеи и християни в ислям, но въпреки това те стават обичайни за Османската империя. Какво ще кажеш за това? Или ще го отречеш?

Любопитен факт е, че до 12-13 век мнозинството от християните – около 65% от всички християни по света – живеят под мюсюлманска власт и не са насилвани да приемат исляма като своя религия, а са оставяни да вярват в каквото си пожелаят. Някъде около сто години след смъртта на Мохамед носителите на новата религия с увереност воюват против могъщи империи и ги побеждават, но също оставят значителна религиозна свобода на както ги наричат хората на Книгата в завладените територии. До 15-16 век европейските юдеи намират убежище в мюсюлманските халифати, а в Османската империя свободата на немюсюлманите да практикуват своята религия – макар и без право да евангелизират сред мюсюлманите – е потвърдена с няколко султански указа. В началото на съществуването на тази най-нова световна религия, докато ислямът е уверен в своето превъзходство над другите религии, ислямските владетели и политически водачи са склонни към толерантност. Сега, обаче, не е така. Защо ли?

Ами това иде да покаже, че насилственото ислямизиране не е религиозен а политически ход!

Ами това иде да покаже, че насилственото ислямизиране не е религиозен а политически ход!

Това иде да покаже, че робството е белег на неувереността в собствената сила на коя да е религия, без значение.

Иде да покаже също, че религиите, правени от хора за хора, в своята същност са просто една форма на управление на съзнанията човешки...

Политиката е мека форма на религията.щом се появява полтиката значи релията не е успяла. Политиката и релгията са за МАТЕРИАЛНИЯ СВЯТ. ТЕ НЕ СА ЗА ДУХОВНИяТ СВЯТ.

Исламът е ДЕМОНИчНА РЕЛИИЯ(т.е. не само, че е за материалния свят, но и за неговата тъмна страна)именно защото има доктрина ДА ИЗБИВА НЕВЕРНИЦИТЕ. :ass:

избиването на неверниците(КАФИР) е основане постулат на свещетената книга на исламьт-Kурана. Ако не го приемаш значи не си мусулманин. Тука няма нужда от лицемерие. :P

Политиката е мека форма на религията.щом се появява полтиката значи релията не е успяла. Политиката и релгията са за МАТЕРИАЛНИЯ СВЯТ. ТЕ НЕ СА ЗА ДУХОВНИяТ СВЯТ.

Исламът е ДЕМОНИчНА РЕЛИИЯ(т.е. не само, че е за материалния свят, но и за неговата тъмна страна)именно защото има доктрина ДА ИЗБИВА НЕВЕРНИЦИТЕ. :ph34r:

избиването на неверниците(КАФИР) е основане постулат на свещетената книга на исламьт-Kурана. Ако не го приемаш значи не си мусулманин. Тука няма нужда от лицемерие. :clap:

Хахаха, ОСНОВНА доктрина викаш ..... Я покажи де го пише че е основна... май основна доктрина на курешкоядството е да лъжеш cool.gif

Хахаха, ОСНОВНА доктрина викаш ..... Я покажи де го пише че е основна... май основна доктрина на курешкоядството е да лъжеш cool.gif

Баат Дийнка, потвърдждаваш ли, че отричаш, че в Куранът се нарежда на правоверните да избиват "куфарите"(т.е. -тези, които не приемат ислямът, като свое вероизповедание)?... cool.gif

Исламът е ДЕМОНИчНА РЕЛИИЯ(т.е. не само, че е за материалния свят, но и за неговата тъмна страна)именно защото има доктрина ДА ИЗБИВА НЕВЕРНИЦИТЕ. :)

избиването на неверниците(КАФИР) е основане постулат на свещетената книга на исламьт-Kурана. Ако не го приемаш значи не си мусулманин. Тука няма нужда от лицемерие. :lol6:

Трябва да си много незапознат за да излагаш подобни твърдения. Основната идейна линия в Курана е единението на Човек с Господ... Което има своята ценност, за разлика от щуротиите разни за следобедната деволюция и дъртицата...

Баат Дийнка, потвърдждаваш ли, че отричаш, че в Куранът се нарежда на правоверните да избиват "куфарите"(т.е. -тези, които не приемат ислямът, като свое вероизповедание)?... cool.gif

Пффф... типично курешкоядски стил... бягане от отгвор, и после задаване на някакъв смешен въпрос... освен лъжене явн матрицата учи и на лицемерие ...

Но ще отговоря

Отричам на мюсюлманите да се заповядва да избиват кяфири ( като теб ) , които не приемат исляма.....

Докога ще повтаряме едно и също куфарче ??

Няма принуждение в религията. Отличи се вече истината от заблудата. Който отхвърли сатаните и повярва в Аллах, той се обвързва с най-здравата връзка, която не се къса. Аллах е всечуващ, всезнаещ.

[2:256]

И не оцениха [неверниците] Аллах с истинското Му величие, когато рекоха: "Аллах не низпосла нищо на човек". Кажи: "Кой [тогава] низпосла книгата, която Муса (Мойсей) донесе като светлина и напътствие за хората? Пишете я върху отрязъци, които показвате, [но] и много скривате. И бяхте научени на това, което не знаехте нито вие, нито бащите ви." Кажи: "Аллах!" После остави ги в своята заблуда да се забавляват!

[6:91]

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.