Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо Линукс не е моята операционна система!

Featured Replies

преди 1 час, ДзВяРа! написа:

Вече седем-осем години съм със МИНТ

https://www.kaminata.net/forum/viewtopic.php?f=230&t=125139#p1024002

• Отговори 833
  • Прегледи 93,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аре де, нали сте все готини хора събрани тук в този раздел? Защо всеки реагира като ужилен след като след като споменах един от най-големите недостатъци на любимото Ви ОС , а именно недостъпността му

• Знаеш ли ,видях на колко си годинки и нямам какво да ти кажа,освен....Успех !

• Абе вие сте вчерашни юзъри, дето никакво понятие си нямат, ама за сметка на това сте фенове. Е, линуксът не става за обикновения потребител. Има само два типа потребители, които спокойно биха използва

Публикувани изображения

преди 9 часа, Валсо написа:

Eй браво на тебе, разнесъл си славата на Белгиеца и в този 100% сектантски форум там.
Виждам вече че понятието "заклинания" е добре навлезло в промитите мозъци дори и там.
А тамболианецът направо ви е разказал играта с неговата дефиниция за юзър френдли пингвин.
Гледам някакви човеци дават някакви обещания че в Open SUSE имало някакъв YaST чрез който  било могло да се избеге писането на заклинания у противния черен прозорец.
Я раздуйте малко повече и тука тази теза, щото тука има читатели новобранци, а там е някакво непосещавано частно клубче със свиреп диктатор и жестока цензура. Там си е като за между вас последователите на учението на диктатора ви и истината едва ли там може да бъде написана, без да има бан.
Аз например никога не търся информация във вашият частен клуб, а и гугъл никога не ме отвежда до него, щото не ми е на български ОС и не съм в България. И почти никога не търся на български информация относно пингвините, щото ми е по-лесно на инглиш да имам изобилие от цялата планета.

Ааа и кой му е разнесъл славата на Джокера че нещо не разбрах

Няма какво да му разнасям славата на Бангиеца, в оня форум надали има някой от активните юзъри, който да не знае кой е Бангиеца. :D Бангиеца и сам си се разнася чудесно.

преди 1 час, Валсо написа:

Няма какво да му разнасям славата на Бeлгиеца, в оня форум надали има някой от активните юзъри, който да не знае кой е Белгиеца.

Е на мене като ми е през оная работа оня платен частен клуб и като никога не ми минава през акъла да ходя там да разглеждам какво има, та не ви знам как живеете. 
Ти или диктаторът му ако не пуснете линк към нещо писано там, аз ще си умра без да съм разбрал че го е имало.
Към днешна дата линукс дистрибуцията за домашни компютри е една = *бунту .
Над нея са се накачили Минт, ЗоринОС, Неон и др.
Ако иска някой човек да си отглежда пингвинче вкъщи и да е сигурен, че ще може да го облича и с дрехи произвеждани извън чисто пингвинските фабрики, еми трябва първо да се презастрахова, че неговото пингвинче е съвместимо със стандарта .deb .
Другите породи пингвинчета са за ценители на екзотични преживявания, разни особняци намиращи щастието си в редовното извършване на заклинания в домашни условия. 
На оня вашия честнен клуб разбрах, че един от блокираните от мен карал каруца правена 1995г.

:offtopic_s:

преди 32 минути, Белгиеца написа:

карал каруца правена 1995г.

В задачата се пита на колко години е полицаят, направил акт за липса на оглдало за обратно виждане.
И к'ва е връзката на нечие возило с ползваната от него ОС! Самои някой с болен мозък може да ръси такива "мъдри" мисли.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 1 час, Белгиеца написа:

Към днешна дата линукс дистрибуцията за домашни компютри е една = *бунту

Убунту е дериват на Дебиан, гений такъв! :D Така че и ти ползваш "накачен" дериват.

преди 1 час, Валсо написа:

Убунту е дериват на Дебиан, гений такъв! :D Така че и ти ползваш "накачен" дериват.

То повечето дистрибуции са деривати я на РедХат я на Дебиан така че Бангиеца е все с дериват а аз предпочитам да пия от извора

преди 4 часа, DarkEdge написа:

И к'ва е връзката на нечие возило с ползваната от него ОС!

25 годишната му прогнила отвсякъде каруца е доказателство за любовта му към антикварни предмети, лaйнo да е, ама старовремско и първобитно да е. Такава е философията на любителите на черния прозорец останал от миналия век, като лош спомен от кошмар за домашните потребители на компютри.
А иначе някой западняк не живял никога в България би могъл да си помисли, че човек каращ 25 годишна очукана Лагуна ( Рено ) е пълен неудачник в живота, не способен да свързва двата края.
Понеже у Францата такива антики не се ползват за ежедневна употреба.
Тука при мене хората ползващи Уиндоус не карат такива стари щайги.
Аз заради това си имам и Уиндоуси, за да не изпадам в крайна бедност ако го карам само на Линукси.

преди 2 часа, petie1 написа:

То повечето дистрибуции са деривати я на РедХат я на Дебиан така че Бангиеца е все с дериват а аз предпочитам да пия от извора

Не го малтретирайте бе хора, нашето чедо белгийско, защото по това време всяка година изчезва до късна есен. И на Вас ще ви е мъчно, а на него ще му е през оная работа.

Най новата поговорка е измислена от мен:

"

"В интернет пространството, трафика е основна сила за съществуването на един сайт или форум!"

Авторското право е мое и никой без мое знание и разрешение не може да го разпространява.

Пиши, чадо мое, пиши. Така те искам!

Ето имам обновление на Firefox  в момента бре Белгийче

Снимка на 2020-05-08 00-37-44.png

преди 9 минути, Колев60 написа:

Не го малтретирайте бе хора, нашето чедо белгийско

Че тя Природата го е "малтретирала" :) Ние нямаме толкова власт....

Един виц (не е мой) - "Да е х*уи" да му го набиеш, ама акъл няма как"

преди 40 минути, Колев60 написа:

Не го малтретирайте бе хора, нашето чедо белгийско, защото по това време всяка година изчезва до късна есен. И на Вас ще ви е мъчно, а на него ще му е през оная работа.

Май Джокер белгийски  и теб те е блокирал ич не те отразява а за малтретирането нали си има жена? Тя да си го малтретира :)

преди 6 минути, petie1 написа:

Май Джокер белгийски  и теб те е блокирал ич не те отразява а за малтретирането нали си има жена? Тя да си го малтретира :)

В голяма грешка си. Белгийчето от всички в този форум, най обича мен, защото само аз се заглеждам по жена му! А тя да си го бие, колкото си иска. Нали затова е заведен зет!

преди 12 минути, petie1 написа:

Ако жена му не е платила нет-а....:lol6: или кара на ваучери - там у белгийско има такава опция

преди 6 минути, street racer написа:

Ако жена му не е платила нет-а....:lol6: или кара на ваучери - там у белгийско има такава опция

Нали с по горният ми пост точно това ви казах, че скоро, отново ще го няма тук, до късна есен.  Всяка пролет, лято и есен го пише на борсата като строителен работник от как преди 3-4 години и направи от хола 2 стаи с Ютонг и шпакова стените. Все пак трябва да заработи някоя пара , а не само от нейният джоб да му купува коли, сат. приемници, чинии и конвертори, че и...твърди дискове за близките 10 тина 20 години. Гледаш, не е чак толкова скъпо, но като събереш всичкия масраф, накрая сумата минала 10000 евро. Няма да прати синът си на строежа наместо любимото си мъжленце.  Да и е жив и здрав още дълги години , че ще се наложи и външна мазилка да прави след някое време. Нали го чуваш! Синчето се озърта за гадже, тати остри уши какво ли ще му доведат. Дано не е само някой черньо, че ще им види работата на всичките!

преди 2 часа, Белгиеца написа:

пълен неудачник в живота

Това вече го знаем за теб. Кажи ни нещо, което не знаем. Примерно... че през деня си Бангиец, а през нощта - Бангийка. :D

Хм ... имам един лаптоп Оливети 386 ... ще взема да му инсталирам Линукс ... а, имам и Правец 8Ц ... предложения за версии на Линук, Ъ?!

Може би, защото спрямо компютъра и какво ще прави той, то затова и Линукс не е моята операционна система. Да, ползвам я, но спрямо производителя на устройството как бе ... хм ... дистрибуцията е различна. Не ми харесва, че определени неща не могат да се деинсталират и ми ги слагат в какво бе ... хм ...  фърмуер ...

И друго, пипна ли нещо, то производителя спира поддръжката.

Не знам, може би не е и защото не съм я виждал във вид автоматизация на производството. Явно съм твърде ограничен и "кон с капаци", а не каруцар. :) 

преди 2 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Правец 8Ц ... предложения за версии на Линук, Ъ?!

С тия 128 КБ РАМ се съмнявам, че и ДОС ще тръгне. :D А най-леката дистрибуция, за която знам ("Core" от проекта "TinyCore"), иска цели 28 МБ РАМ.

преди 2 минути, Валсо написа:

С тия 128 КБ РАМ се съмнявам, че и ДОС ще тръгне.

Правец 8C беше първият ми компютър :) . Няма 128KB RAM. Обаче DOS си вървеше, зареждаше се от дискета.

И всичко се пишеше в терминала :D .

преди 3 минути, RudeBoy написа:

Правец 8C

На Правец 82 навремето (86-88 година някъде беше) правихме състезния по водомоторни спортове и парашутизъм...и си ставаше. :) 

преди 2 часа, Trading написа:

"Защо линукс не е моята операционна система!" - Защото съм профан.

Ако следваме логиката, според значението на думата-"профан",то  всеки начинаещ с някаква операционна система е профан.Или ти, когато започна с Windows не беше  профан?

преди 44 минути, Валсо написа:

С тия 128 КБ РАМ се съмнявам, че и ДОС ще тръгне. :D А най-леката дистрибуция, за която знам ("Core" от проекта "TinyCore"), иска цели 28 МБ РАМ.

Грешиш всичко се зареждаше от дискети а и Миникс ще тръгне кат стой че гледай то и нет може да пуснеш ама.... Иначе по стандарт Правец 8С бачкаше с ДОС и Бейсик, всичко се пишеше на ръка у страшния зелен джам :)

преди 12 часа, Белгиеца написа:

25 годишната му прогнила отвсякъде каруца е доказателство за любовта му към антикварни предмети, лaйнo да е, ама старовремско и първобитно да е. Такава е философията на любителите на черния прозорец останал от миналия век, като лош спомен от кошмар за домашните потребители на компютри.
А иначе някой западняк не живял никога в България би могъл да си помисли, че човек каращ 25 годишна очукана Лагуна ( Рено ) е пълен неудачник в живота, не способен да свързва двата края.
Понеже у Францата такива антики не се ползват за ежедневна употреба.
Тука при мене хората ползващи Уиндоус не карат такива стари щайги.
Аз заради това си имам и Уиндоуси, за да не изпадам в крайна бедност ако го карам само на Линукси.

Аз неслучайно казвам, че Лaйнокс е за клoшари с кoшници от 97 година с 4 мегабайта рам

преди 3 часа, Miro40 написа:

Ако следваме логиката, според значението на думата-"профан",то  всеки начинаещ с някаква операционна система е профан.Или ти, когато започна с Windows не беше  профан?

Имах в предвид тези които търсят кусури на Линукс.Той все пак е безплатен, с отворен код за всеки.Никой не е спрян да участва с труд.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.