Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

Какво имаш предвид под ,,наказват,,?

Не,неверниците се канят,забележи:се поканват да засвидетелстват,че Бог е един.Само това е начина да се изкупят всичките им гехове,които се превръщат в добри дела,защото Аллах е Милостивият и Въздаващия.

В Исляма е забранено лошо отношение към животни,камо ли към хора.

Наказанието се определя според престъплението.

Следователно този,който извършва най-голямото престъпване:отричането на вечния и безграничен Господ (без основателна причина) заслужава вечно наказание.

Земното страдание изкупува Големите Грехове.Според Исляма който умре,извършвайки Голям Грах е заслужил Ада.

Бог не иска за хората вечно наказание,те само го избират и работят за него цял живот:,,не излъгаха Аллах,а излъгаха себе си,, пише в Курана.

Блу-какво извъртам :wub: Безусловно вярвам,че Аллах е Всеобхватния и Наблюдаващия.Мисля,че знаеш,че делата в Исляма са според намеренията.Ако ти помагам за нещо,а вътрешно те проклинам ми се записва лошо дело.Двуличието е грях,подчертан в Курана на много места.

Точно така е,но атеистите не го разбират.Те искат да бъдат наградени,без да полагат усилия и да инвестират,

но ако получеха нагада, то това би било несправедливо.

Несправедливо би било мързеливия да получи награда,а трудещия се да бъде наказан.

А Бог е Справедливия.Това допълва отговора ми към Trichocephalus.

Aliah,да,но например в Библията има притчата за блудния син.Имам предвид,че,ако един човек се покае,дори да е бил най-големият грешник-има надежда за спасение за него.Иначе с другото съм съгласна с теб. :mad: За атеистите-на мен са ми по-симпатични(това си е мое мнение и донякъде лично отношение) от онези "вярващи",дето лицемерничат,извъртат нещата и вършат добри дела за пред хората,а скришно от обществото си правят,каквто те си знаят.Плюс това-Бог,ако искаше всички щеше да са абсолютно вярващи,но Той друго е пожелал-защо-само Той знае.Значи има неща и причини,които ние,хората трудно можем да си обясним(просто сме недостъчно готови за някои истини).Затова аз отказвам да върша някои неща от много "вяра".А затова кое е справедливо или несправедливо-не знам,само и единствено Аллах знае.За мен са важни и подбудите също-защо един човек постъпва така,а не иначе,или другояче.Но доста хора първо искат да са сигурни,че ще получат нещо в замяна на добрите си дела,въздържание и прочие.Еми,няма гаранции.Но човек,ако има воля-"почти" всичко се постига.Макар че да превъртиш от въздържание от нещо,без което ти е изключително трудно-според мен също е непрепоръчително.Просто някои хора са със слаба воля и няма как да се контролират.Би следвало и за тях да има някакво правило.Исляма е пълно отдаване.Ти се вписваш в Залим (поел по грешен път) не в Муслим (отдаден).-Това ти няма откъде да знаеш.Само Аллах знае някои неща.Наистина защо толкова много хора искат да изземат функциите на Аллах?!Някакви комплекси ли имат.А и помеждодругото-по този начин вредят само на самите себе си,защото Аллах е Единственият.

Какво стана с белега на черепите?Тези без белег би трябвало да са много малко,1 на 1000 според ислямските предания.Какъв е този белег на черепа?!И как така тези без белег са толкова малко 1 на 1000,понеже не би ли следвало да е обратното(хептем ме объркахте с тези черепи и този белег,понеже нали единият брат е бил убит от другия-та,как после е имал потомство,и за пръв път чувам,че и в ислямските предания се е споменавало затова,но откого... :rolleyes: ?!)Намасте. ;)

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 409,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

а какъв е белегът ? :whist: питам, защото доста черепи са ми минавали през ръцете, но не съм забелязвал, та при следващия череп да проверя....

Е ... ясно е, че е необходимо етерно зрение.

Ще заръчам когато му дойде време да прегледаш и мойто черепче. :)

Е ... ясно е, че е необходимо етерно зрение.

Ще заръчам когато му дойде време да прегледаш и мойто черепче. :blink:

Твоето няма нужда да му идва времето, за да се прегледа. Пък и нали за етерното зрение нямало прегради...

На какво викаш "лошо отношение"? На това, че имате комплекса от правила за безболезнено умъртвяване на животните (нахр) и че викате "Бисмиллях-и-рахман-и-рахимм" ("В името на Аллах, милостивия и милосърдния")преди всяко заколване на животно? Милосърдно отношение към животните имат вегетарианците, а не мюсулманите, уважаема Алиа.

Не само. Майсторите имат милосърдно отношение към животните. Които убиват животното толкова бързо, че то не успява да разбере какво се е случило. Мюсулманите по правило са некадърници в това отношение, защото си мислят че повтарянето на манрите осигурява безболезнена смърт, ама мързела и некадърността са им в повече. Просто са трагично зле, 99,99%. :clap:

Скоро гледах едно такова клипче, просто магия. Прасето даже не успя и веднъж да квикне. :clap:

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Не само. Майсторите имат милосърдно отношение към животните. Които убиват животното толкова бързо, че то не успява да разбере какво се е случило. Мюсулманите по правило са некадърници в това отношение, защото си мислят че повтарянето на манрите осигурява безболезнена смърт, ама мързела и некадърността са им в повече. Просто са трагично зле, 99,99%. :clap:

Скоро гледах едно такова клипче, просто магия. Прасето даже не успя и веднъж да квикне. :clap:

В големите кланици от които си купуваш месо, дори не чакат животното да умре и ги дерат живи.

Трябва да знаеш това.

Редактирано от Andrei1818 (преглед на промените)

В големите кланици от който си купуваш месо дори не чакат животното да умре и ги дерат живи.

Трябва да знаеш това.

Да, така месото е по-вкусно :clap: Нещо против ?

Темата тук е за исляма, а не за вегетарианството, кой и как си коли животните, и какво обича да яде.

Следващи офтопици директно ще бъдат трити !

В големите кланици от който си купуваш месо дори не чакат животното да умре и ги дерат живи.

Трябва да знаеш това.

От човек който е последовател на шарлатанин дето е обичал да гори и убива с камъни хора, забележката звучи много комично, ако положението не беше трагично. Приятелю, в прав текст ти казвам , че последователите на исляма са много объркани и лицемерни люде.

А дали изобщо си купувам месо, не ти е писано да знаеш. Но пък ще ти е полезно да узнаеш, че Големите кланици ги държат същите сладури, дето са създали религията ислям. Та така, разбийш ли, драги ми, Андрейчо! :wors:

Да, така месото е по-вкусно :rolleyes: Нещо против ?

Темата тук е за исляма, а не за вегетарианството, кой и как си коли животните, и какво обича да яде.

Следващи офтопици директно ще бъдат трити !

Не е офтопик, по темата се движим. :)

Редактирано от Нео (преглед на промените)

убива с камъни хора,

Допусна голяма грешка.

Това са закони от Библията. НЕ ги е измислил Мухаммед(с.а.с).

Ти нарече тези, които са я писали шарлатанин.

28 Ако вол убоде мъж или жена щото да умре, тогава да се убие вола с камъни, и да се не яде месото му; а стопанинът на вола ще бъде оправдан.

29 Но ако волът е бил бодлив от по-напред, и това е било известно на стопанина му, но той не го е ограничил, та е убил мъж или жена, то волът да се убие с камъни, още и стопанинът му да се умъртви.

''Хуманно'' отношение, към животните, според Библията.

Редактирано от Andrei1818 (преглед на промените)

Допусна голяма грешка.

Това са закони от Библията. НЕ ги е измислил Мухаммед(с.а.с).

Ти нарече тези, които са я писали шарлатанин.

28 Ако вол убоде мъж или жена щото да умре, тогава да се убие вола с камъни, и да се не яде месото му; а стопанинът на вола ще бъде оправдан.

29 Но ако волът е бил бодлив от по-напред, и това е било известно на стопанина му, но той не го е ограничил, та е убил мъж или жена, то волът да се убие с камъни, още и стопанинът му да се умъртви.

''Хуманно'' отношение, към животните, според Библията.

Прочети ми пак целия пост. Никаква грешка не съм допуснал. :help wanted3:

И ще ти подчерая основното:

Но пък ще ти е полезно да узнаеш, че Големите кланици ги държат същите сладури, дето са създали религията ислям.

От твоят отговор излиза, че ако някой прововерен причини страдание на някой неверник, всъщност му прави услуга, защото по този начин му осигурява пречистване и изкупване на греховете. Това ли искаш да кажеш?

Не,исках да кажа,че греховете на не мюсюлманите не се изкупуват докато те не приемат Исляма.

Ако Мюсюлманин причини страдание на не мюсюлманин му се записва грях.

Блу-историята с Кайн и Авел е ислямско предание,също тази на Ной,Моисей,за Пророка Йосив в Курана се разказва доста по-подробно от останалите не ислямски предания и т.н.

Аллах ни е дал критерии,според които се преценява някой лицемер ли е или е неверник.Иначе каквото е лицемерно за теб,за мен може би не е.За това Исляма е улеснение,напътствие и начин на живот.

Не,исках да кажа,че греховете на не мюсюлманите не се изкупуват докато те не приемат Исляма.

Ако Мюсюлманин причини страдание на не мюсюлманин му се записва грях.

Блу-историята с Кайн и Авел е ислямско предание,също тази на Ной,Моисей,за Пророка Йосив в Курана се разказва доста по-подробно от останалите не ислямски предания и т.н.

Аллах ни е дал критерии,според които се преценява някой лицемер ли е или е неверник.Иначе каквото е лицемерно за теб,за мен може би не е.За това Исляма е улеснение,напътствие и начин на живот.

Да, бе, да , ама не. :cool:

Да приемеш исляма е най прекия път към ада, а и няма как да се откажеш, без да рискуваш да те убият братята мохамедани. :cool:

Страшна логика вадиш, Алия. Просто велика. Ако го нямаше стария завет/ ЕВРЕЙСКИТЕ ПРЕДАНИЯ/ , нямаше да го има нито исляма , нито "ислямаските" предания, които всички са краднати от библията. Това че са преразказани с арабски финтифлюшки, не ги прави оригинални. :whist:

Ти сама пишеш в подписа си , че Сатан даже вярвал в Аллах. Ами как няма да вярва, те са едно и също , хубаво е човек да има вяра в себе си, това важи и за боговете, ако не вярват в себе си и хората няма да им вярват. :P

А последната добавка в подписа ти е потресаваща. Каква откровеност, даже не си видяла каква смешка става, точно ти да сложиш тия думи в подписа си? :whist::baby:

Подписа на Алия към настоящия момент/ че ако го редактира няма да се знае какъв беше/;)

Even Satan believes in Allah.

secret_rose:

Цитат

Маймуната е произлязла от човека, не човека от маймуната

Искам да помоля за коментар Алиа или някои друг от участващите мюсулмани по повод информацията, която днес се появи в СМИ. Казва се, че ДАНС и Окръжна прокуратура-Смолян са разбили бази на ислямистката организация "Ал Уакф ал Ислами" ("Фондация за по-доброто разбиране на исляма"), които са били под наблюдение от повече от две години. При акцията са използвани СРС. Иззета е забранена литература на арабски, както и компютри с проислямстки лекции от квартирите на организацията в София, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Рудозем, Смолян, Мадан и Доспат. Организацията се финансирала от Саудитска Арабия и Турция. От Прокуратурата в Пазарджик са посочили, че крайната цел на движението е "България да се ислямизира максимално." Ръководител на българския клон на "Ал Уакф ал Ислами" е ходжата на Сърница Саид Муутлу. Наблюдаващият прокурор от Пазарджик Нели Попова казва: "Ходжата Саид Муутлу е действал чрез свой хора - мрежа от лектори в почти цялата страна,които са разпространявали литературата на българи. Ораторите са прибирали между 200-300 евро месечно, за да четат лекции." Властите са категорични, че става дума за заплаха за националната сигурност, а не за политизиране на темата с религията. Образувано е досъдебно производство срещу организирана престъпна група. От прокуратурата дори считат, че "Ал Уакф ал Ислами" имат незначителна връзка с "Ал Кайда" и атентатите на 11.09.2001 в САЩ.

Искам да помоля за коментар Алиа или някои друг от участващите мюсулмани по повод информацията, която днес се появи в СМИ. Казва се, че ДАНС и Окръжна прокуратура-Смолян са разбили бази на ислямистката организация "Ал Уакф ал Ислами" ("Фондация за по-доброто разбиране на исляма"), които са били под наблюдение от повече от две години. При акцията са използвани СРС. Иззета е забранена литература на арабски, както и компютри с проислямстки лекции от квартирите на организацията в София, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Рудозем, Смолян, Мадан и Доспат. Организацията се финансирала от Саудитска Арабия и Турция. От Прокуратурата в Пазарджик са посочили, че крайната цел на движението е "България да се ислямизира максимално." Ръководител на българския клон на "Ал Уакф ал Ислами" е ходжата на Сърница Саид Муутлу. Наблюдаващият прокурор от Пазарджик Нели Попова казва: "Ходжата Саид Муутлу е действал чрез свой хора - мрежа от лектори в почти цялата страна,които са разпространявали литературата на българи. Ораторите са прибирали между 200-300 евро месечно, за да четат лекции." Властите са категорични, че става дума за заплаха за националната сигурност, а не за политизиране на темата с религията. Образувано е досъдебно производство срещу организирана престъпна група. От прокуратурата дори считат, че "Ал Уакф ал Ислами" имат незначителна връзка с "Ал Кайда" и атентатите на 11.09.2001 в САЩ.

Хм, ами ако някои от колегите, пропагандиращи твърде учено исляма, или от тези които го правеха твърде разпалено преди време, когато не им бяха закрити акаунтите, е знаел за, или е бил член на тази или подобна организация???

Хм, ами ако някои от колегите, пропагандиращи твърде учено исляма, или от тези които го правеха твърде разпалено преди време, когато не им бяха закрити акаунтите, е знаел за, или е бил член на тази или подобна организация???

кой имаш предвид ?

кой имаш предвид ?

Кой наистина? Но ако има, ще почерпим информация от извора :rolleyes:

Е, аз задавам въпроса. Едва ли мога по пътя на хвърлянето на боб или леща да определя, дали наистина е имало и/или още има подоб|ен/ни акаунт/и. Затова и просто питам - даже три броя въпросителни знака съм сложил...

Алийка е явна последователка на въпросната секта. Но ако очаквате да си признае в прав текст...няма шанс. п.п. Гледам в момента интервюто на Ердоган за Панорама. Много е печен .... всъщност какво значи тая фамилия? Последното е сокол, ама каво значи цялата фамилия ? П.П. Честит рожден ден!

ЧРД ;) Според един наш дипломат и арабист една от отличителните черти на сектата в Сърница е, че не позволяват на немюсулмани да докосват Корана. В този форум също ми казаха, че ако не съм правоверен не трябва да докосвам Корана... Все пак очаквам реакция от участващите мюсулмани.

Искам да помоля за коментар Алиа или някои друг от участващите мюсулмани по повод информацията, която днес се появи в СМИ. Казва се, че ДАНС и Окръжна прокуратура-Смолян са разбили бази на ислямистката организация "Ал Уакф ал Ислами"

От това,което съм прочела знам,че на някои не им харесва строежа на джамиите по селата и отдавана си търсят поводи

да ги спрат.

Не е акция срещу ал Кайда,а срещу Исляма в България.

Акцията е срещу една ислямистка секта, която е финансирана от чужда държава. Тази държава подкрепя ислямисткия тероризъм. Алиа, става дума за национална сигурност и позицията на всеки, който се чувства български гражданин може да е само една... Нео да не излезе прав?

От това,което съм прочела знам,че на някои не им харесва строежа на джамиите по селата и отдавана си търсят поводи

да ги спрат.

Не е акция срещу ал Кайда,а срещу Исляма в България.

Това пак са опити за шега , предполагам. След като тук надълго и широко ни обяснявахте каква безпосредническа религия бил исляма и как джамията изобщо не е задължителна? ;)

Алия, наивните ти приказки биха хванали дикиш сред дечица от детската градина, за твое съжаление тук само се излагаш. Точно ти обясняваше , че е грях мюсулмани да помагат на христяни, и за това кой има право да пипа корана. Ти си точно от тая секта, ще си го признаеш ли честно? :cool:

Коя е тази държава?

Саудитска Арабия, както се посочва в информацията финансира "Ал Уакф ал Ислами". СА е подозирана, че подкрепя някои радикални ислямски организации, макар и на думи да е против тероризма. Сега не ми се навлиза в анализ на отношенията между САЩ и СА. Те са сложни и противоречиви, но това няма общо с въпроса. И аз да се присъединя към питането на Нео: Алиа имаш ли нещо общо с "Ал Уакф ал Ислами" и какво мислиш за тази т. нар. фондация? Моля за конкретен и ясен отговор.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.