Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

Та,какво те обърква в идеята за Светата Троица?!

Продължавам да мисля, че не си запозната.

Това тълкуване наречено ''Троица'' изобщо НЕ може да ме обърка, защото аз просто го мисля за малоумно.

Хората, който се молят на Исус са неверници и идолопоклонници(за това е виновна троицата).

Всъщност изобщо не разбирам, защо намесваш Исус- ти самата каза, че той НЕ Е казвал нищо подобно.

Но можеш да цитираш например първи, втори и т.н. събори. :baby5:

Според троицата Исус е Бог, това е достатъчно да ни покаже, че занимаването с тази доктрина е загуба на време.

Редактирано от Andrei1818 (преглед на промените)

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 409,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

Фотонът в квантовата механика... Тахийонът също.

Напълно невярно.Никой не твърди в кв.механика, че частица се намира на точно три места едновременно.Принципа на неопределеността гласи, че не знаем къде се намира електрона.

Също така светлината проявява при едни честоти корпускулни свойства, а при други вълнови.Притежава и двата вида свойства, но при различните честоти по-лесно се наблюдават различните свойства.

Никаква връзка с троичният догмат.

Продължавам да мисля, че не си запозната.

Това тълкуване наречено ''Троица'' изобщо НЕ може да ме обърка, защото аз просто го мисля за малоумно.

Хората, който се молят на Исус са неверници и идолопоклонници(за това е виновна троицата).

Всъщност изобщо не разбирам, защо намесваш Исус- ти самата каза, че той НЕ Е казвал нищо подобно.

Но можеш да цитираш например първи, втори и т.н. събори. :ph34r:

Според троицата Исус е Бог, това е достатъчно да ни покаже, че занимаването с тази доктрина е загуба на време.

Andrei1818,всеки според/с разбиранията си.Това,че нещо отказваме да го разберем дали го прави малумно или не-си е наш личен проблем.Аз пак пиша,че има разлика според мен между Господ и Бог.Също така питам къде в Библията прочете,че Иисус е Бог?!А ако говориш за Иисус Христос-виж,там е по-различно.

Aliah,мисля,че зададе много важен и хубав въпрос,а именно:Ако според теб Исус е божествено проявление и човек,то как така е създаден (от Бог) и несъзданен(защото е бог) едновременно?. ;) Ако ти очакваш някой да ти даде наготово отговорите на някои въпроси-еми ще има доста да чакаш.А ако все пак някой ти ги даде тези отговори-те ще са сдъвкани от самия него и просто е неизбежно да няма пречупване през него самия-просто като храната,ако я сдъвка друг,и ти даде да я глътнеш наготово се избягва в голяма степен вероятността да си счупиш зъб,да се задавиш,и прочие,но пък поемайки храната сдъвкана,и наготово от някой друг-ти поемаш тази храна заедно със слюнката на този,който я е сдъвкал(малко брутален пример от моя страна,за което се извинявам,но това ми хрумна).А за това,че хората,които се молят на Иисус Христос са неверници и идолопоклонници-ноу комент.Нали знаеш онова за гредата и сламката,ако не го-заповядай:„Защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш? Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш как да извадиш сламката от окото на брата си?" (Мат. 7:3, 5). ;) Колкото до това,че затова да са еди-какви,че е виновна троицата-надали,по-скоро те самите са си виновни.Никой няма право да ни отнема правото на избор.Това,че някой сам е направил своето право на избор,но,дори му е трудно да осъзнае,че има право да избира си е негов личен,собствен проблем.Все едно,ако изляза на слънце без слънцезащитен крем да обвинявам слънцето,че съм изгоряла.Но ти така и не ми каза какво толкова те притеснява в концепцията за Светата Троица?!

Напълно невярно.Никой не твърди в кв.механика, че частица се намира на точно три места едновременно.Принципа на неопределеността гласи, че не знаем къде се намира електрона.

Също така светлината проявява при едни честоти корпускулни свойства, а при други вълнови.Притежава и двата вида свойства, но при различните честоти по-лесно се наблюдават различните свойства.

badr,прочети за електрона.Помня,че бях седми клас,когато ни го преподаваха. ;) Има го в учебника за 7-ми клас по химия. ;) Намасте. :blink:

Редактирано от Blue_Star (преглед на промените)

Ако според теб Исус е божествено проявление и човек,то как така е създаден (от Бог) и несъзданен(защото е бог) едновременно?.

Няма отговор за това. Това е шах и мат.

badr,прочети за електрона.Помня,че бях седми клас,когато ни го преподаваха. ;) Има го в учебника за 7-ми клас по химия. ;) Намасте. :D

Ти си учила за квантовата неопределеност в 7ми клас.Напреднала работа.

Не знам в какви училища си учила, но това което съм написъл е строгонаучна теория, при това потвърдена експериментално. Това, че в седми клас се разглеждат на едно елементарно ниво корпускулната и вълнова теория и се говори, че светлината може да се разглежда като вълна или частица - не означава че светлината е едновременно вълна и частица, а означава, както казах че при едни честоти по-лесно се забеляват едните свойства, при другите честоти другите свойства.Тя притежава и двете свойства

Редактирано от badr (преглед на промените)

Няма отговор за това. Това е шах и мат.

Andrei1818,отговор има и той е още в началото на Библията.В Корана също го има. :) Още при сътворяването на човека си е написано,но е нужно човек да се замисли върху това,което чете. :) Намасте. :)

Ако ти очакваш някой да ти даде наготово отговорите на някои въпроси-еми ще има доста да чакаш.Намасте. :lol6:

Блу-аз вече имам отговорите на готово:те са в Курана и Сунната.Няма нужда да философствам цял ден и с проби-грешки да налучквам права ли съм или не.

Такъв отговор като твоя обаче обезсмисля цялото Християнство и признава,че овцете трябва да се лутат на посоки в пазвището и да стигнат сами до кошарата преди да се стъмни,всяка според своята ориентировка.

Всичко около троицата е притеснително:

-няма нищо такова в източниците на Християнството:завети,притчи,ранна история;

-нито един от пророците не е казал нищо подобно:

*Исак:Единен Бог,без партньори

*Моисей:Единен Бог без партньори

*Исус:Единен Бог,без партньори

*Мухаммад (с.а.с.):Единен Бог без партньори;

*но св.Павел внася новост,неизвестна до тогава:Един Бог с партньори,но 1+1+1=1-браво Павле!,и християните я приемат,като хвърлят думите на пророците в коша.

-ранните Християни не са вярвали,че Бог има три части с една воля;

-идеята за Троицата е взета от политеистичните религии;

-троицата противоречи на Новия Завет

-троицата приписва недостатъци на Господ

-Папата (предишния) казва известните думи:''Троицата е най-голямата мистерия в Християнството.'';щом 'наместника на Бог на земята' (устагфиралла!) не я разбира,няма какво повече да си говорим.

Няма Троица,Бог е Един,Съвършен-без партньори,няма божествен син,не е роден и няма равен Нему

който не смята така се е оставил на заблудата на сатаната

Ти си учила за квантовата неопределеност в 7ми клас.Напреднала работа.

Не знам в какви училища си учила, но това което съм написъл е строгонаучна теория, при това потвърдена експериментално. Това, че в седми клас се разглеждат на едно елементарно ниво корпускулната и вълнова теория и се говори, че светлината може да се разглежда като вълна или частица - не означава че светлината е едновременно вълна и частица, а означава, както казах че при едни честоти по-лесно се забеляват едните свойства, при другите честоти другите свойства.Тя притежава и двете свойства

badr,в седми клас се учи за електрона.Та,още тогава учителката беше така добра да ни обясни,че може да проявява свойствата,както на вълна,така и на частица.Може да бъде на две места едновременно,при все че си е една частица(ако тогава е частица,а не вълна,примерно).И затова са правени опити,и различни експерименти,и си е научно доказано-както казах има го в учебника от 7-ми клас по химия.Но си прав,че проявява и двете свойства,а като цяло си е едно.А за квантовата неопределеност-има ли смисъл да усложняваме работата и нещата?!Аз съм на принципа на американците-най-простото решение в повечето случай е вярното(е,понякога си има изключения).А за светлината,ако си говорим-дай да споменем онази прословута формула на Айнщайн:e=m.c2.Аз нямам потребност да убеждавам,който и да е,в каквото,и да е.Уважавам правото на избор на другите хора!Но просто си споделям мойте виждания,а и е хубаво като има обмен на информация(поне за мен).

Блу-аз вече имам отговорите на готово:те са в Курана и Сунната.Няма нужда да философствам цял ден и с проби-грешки да налучквам права ли съм или не.

Такъв отговор като твоя обаче обезсмисля цялото Християнство и признава,че овцете трябва да се лутат на посоки в пазвището и да стигнат сами до кошарата преди да се стъмни,всяка според своята ориентировка.

Всичко около троицата е притеснително:

-няма нищо такова в източниците на Християнството:завети,притчи,ранна история;

-нито един от пророците не е казал нищо подобно:

*Исак:Единен Бог,без партньори

*Моисей:Единен Бог без партньори

*Исус:Единен Бог,без партньори

*Мухаммад (с.а.с.):Единен Бог без партньори;

*но св.Павел внася новост,неизвестна до тогава:Един Бог с партньори,но 1+1+1=1-браво Павле!,и християните я приемат,като хвърлят думите на пророците в коша.

-ранните Християни не са вярвали,че Бог има три части с една воля;

-идеята за Троицата е взета от политеистичните религии;

-троицата противоречи на Новия Завет

-троицата приписва недостатъци на Господ

-Папата (предишния) казва известните думи:''Троицата е най-голямата мистерия в Християнството.'';щом 'наместника на Бог на земята' (устагфиралла!) не я разбира,няма какво повече да си говорим.

Няма Троица,Бог е Един,Съвършен-без партньори,няма божествен син,не е роден и няма равен Нему

който не смята така се е оставил на заблудата на сатаната

Aliah,аз ти написах,че изборът си е лично твой!!!И аз нямам право да ти го отнемам,както,и никой друг. :P Да,съгласна съм с теб-отговорите си ги има готови,както в Корана,така и на други места предполагам. :lol6: Но дали човек може да ги види тези отговори?!Инак,ако ги виждаше тези отговори-защо те смущава толкова много идеята и догмата за Светата Троица?!Ти като знаеш,че слънцето е жълто,а не лилаво-ядосваш ли се,спориш ли?!Надали...За партньорите и апостол Павел-Aliah,ти съзнаваш ли какво пишеш въобще?!Усещаш ли се?!Или през 9 вира,та от 10-ти вода искаш да извадиш.Пак ти го пиша и наистина спирам-никъде в Библията няма някои неща,които ти очевидно твърдиш,че ги има.Никъде и в Корана няма написано,че един неверник няма право да го чете.Но,както в Библията,така и в Корана има употребена форма на множествено число,единствено лице,а именно "ние".Както в Библията,така и в Корана се споменава за Светия Дух.И преди да напишеш,че описаният в Корана Светият Дух е Джибраил(Гавраил)-да,съгласна съм,но частично.Няма наместници на земята на Бог!!!Ако наистина беше прочела Библията-щеше да знаеш това!!!Иисус забранява на някой друг,освен на Бог да му се казва Отец.Оттук насетне,че някои хора си изкривяват думите,както те самите искат-си е техен проблем и личен избор,както,и право!Всеки според избора/ите си. ;)

За споренето-аз отказвам да споря с теб.Просто си споделям моето мнение и виждане за нещата.Обмен на идеи.Защо не?!Кое му е лошото?! :ph34r: Колкото до готовите отговори в Сунната-е,добре де-отговори си на въпроса,а именно::Ако според теб Исус е божествено проявление и човек,то как така е създаден (от Бог) и несъзданен(защото е бог) едновременно?. ;) Но,ако ти е по-лесно така-разбирам те.Шокиращо и тревожно е като почне да ти се клати "сигурността",която си си изградил.Дори стряскащо!Колкото до права ли си или не си-това са субективни понятия.В действителност ние живеем в един дуален свят,а дуалността винаги има две страни,както и две гледни точки/позиции,и прочие,тоест може за себе си да си права,но за някой друг-да си грешна.Въпрос на виждане и разбиране!Малцина са успяли да излязат от това омагьосано кръгче.Последните редове написани от теб-пак съшата история.Ти отговори ли си каква е разликата между Господ и Бог на теб самата?!Отговори ли си на въпроса кой всъщност е Сатаната?!Надали...Но при все,продължаваш да даваш квалификации на неща,които,дори е малко вероятно да знаеш какво означават.А за мистерията-приеми,че Папата няма право да си налага волята.Наказуемо е!Всичко се заплаща-вярва ли ти се или не...А защо да дава на свинете перли?!Защо?!За да ги стъпкат ли?!А и човек,ако иска да знае нещо-той/тя ще намери начин да го научи това нещо.Защото само от Аллах/Бог и самия човек зависи дали един човек ще получи някои неща,и дали ще знае това,което иска,дали ще намери това,което търси.А сега,ако ме попиташ как всичко зависи от Бог,но зависи и от самия човек-еми приеми го за още една мистерия. ;) И да,Бог няма равен Нему-съгласна съм,и е съвършен!Къде видя да съм написала нещо различно?!И с какво Светата Троица противоречи на съвършенството на Бог,защото извинявай,но ти съвършена ли си,понеже само едно съвършено създание би имало право да види съвършенството,нали знаеш?!Това,че някой,по-точно някое Негово създание може да Го види като несъвършен-това означава,че самото Негово създание носи в себе си някакво несъвършенство,а самият Той няма как да притежава несъвършенство/а.Той е Вечният,Той е Безначалният,Безкрайният-няма нужда от никой и нищо!!!Намасте. :ph34r:

Точно така,за това и периодично праща на хората пророци,за да им напомнят НА КОГО ТРЯБВА да се прекланят.

Ето какво казва Исус:

„А сега искате да убиете Мене, Човека, Който ви каза истината, що чух от Бога.“ (Йоан. 8/40)

2. Ал-Бакара (Кравата)

33. Рече: “О, Адам, съобщи им имената!” И когато им съобщи имената, каза: “Не ви ли рекох, че знам неведомото на небесата и на земята, и знам какво разкривате и какво потулвате?”

34. И когато рекохме на ангелите: “Поклонете се на Адам!”, те се поклониха, освен Иблис. Възпротиви се той, възгордя се и стана един от неверниците.

Ако не можеш да се поклониш на Адам ставаш един от неверниците? Как решаваш този проблем?

2. Ал-Бакара (Кравата)

33. Рече: “О, Адам, съобщи им имената!” И когато им съобщи имената, каза: “Не ви ли рекох, че знам неведомото на небесата и на земята, и знам какво разкривате и какво потулвате?”

34. И когато рекохме на ангелите: “Поклонете се на Адам!”, те се поклониха, освен Иблис. Възпротиви се той, възгордя се и стана един от неверниците.

Ако не можеш да се поклониш на Адам ставаш един от неверниците? Как решаваш този проблем?

------------------

Че ти, Мечо, да не би да си ангел, та да имаш този проблем с поклона?!

А ако си... :wors: :wors: :wors: - поклони му се бе, к`во ти пука... :speak:

Правилно. Няма връзка с Троицата. Сложих ти плюсче. :speak:

Не се ядосвай, наистина според някои колеги с темата въобще не се връзва да можеш да мислиш - дори не е нужно да можеш да четеш, каквото има писано в Курана и Сунната може да ти го каже имама, алима или ходжата и ти ако ще да си и най-простия човек на земята все тая - важното е чучурката да е подрязана...А, и някои "книжни плъхове", (не ми се търси назад пък и дали в тази тема беше си дадоха такова самоопределение), не разбират квантовата физика достатъчно, както и за опитите за мигновено предаване на имформация за състояние между два електрона, при което вторият приема моментално свойствата на първият(включително спин, орбитална позиция или посока и скорост на придвижване ако електрона е свободен). под мигновено се има предвид моментално предаване на информацията и моментална настройка на свойствата на вторият електрон, като това става или със определена свръхсветлинна скорост или с безкрайно голяма такава, това може да се останови в бъдещето когато двете съседни лаборатории бъдат остановени с достатъчно разтояние по между им а именно стотици хиляди или милиони километри...Впрочем подобно предаване на свойства има и за фотона, но неговите свойства все още не са проучени в дълбочина - не е лесно да уловиш и изследваш фотон, това което се знае досега е че предаването между фотони е с по-висока коректност...Хм как точно да го обясня...ами нека да имаме двама души, които се свързват през интернет всеки със свой познат, но и двамата са на различни доставчици на достъп, които доставчици са примерно единият използува наистина качествена маркова апаратура съвременна при това, а вторият е с възможно най-евтините noname чаркуляци, при това взети втора или трета ръка, но все още работещи някак си. Та първият човек с добрият доставчик изпраща на своят приятел голям файл съдържащ да речем някаква важна информация - примерно той е западен криминалист и изпраща данни на Цветан Цветанов за улики против нашите мафиоти, за престъпленията им зад граница, за престъпления извършени у нас, които данни този западен криминалист е получил от свои служители, щото той не е какъвто и да е криминалист а на висок пост в Интерпол, в данните също има и номерата на банкови сметки където се държат мръсните пари на нашите бандити и куп друга важна за разследването и за осъждането на престъпниците информация. Връзката е добра файлът достига до машината в отдела на МВР почти, или без загуба на пакети и нашити мафиоти са успешно заловени и осъдени. Вторият човек, който ползва негъдавият доставчик, пък изпраща сийдва торент за своят приятел, който е в има за доставчик или същият негодник като приятеля си или някое друго такова краставо магаре, естествено приятелят на вторият човек накрая след дълго чакане изтегля торента, да ама по пътя между ипращача и сървъра на доставчика, по пътя към сървъра на тракера, по пътя до сървъра на евентуално другия доставчик и най-после до машината на получателя файлът - евентуално някакъв филм е загубил доса пакети влючително таговата информация за начало на файла и други важни компоненти и когато получателя го пуска на плеъра си филмът дори не тръгва...Та въпроса е дали свещенната книга е сведена през качествената преносна среда или е използвана евтината алтернатива, като в случая, по пътя са се загубили някои от поуките, притчите, заповедите....

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Не се ядосвай, ...

Който се ядосва,значи има съмнения.

Който има непоклатими доказателства,че Бог е Единен,без проявления и партньори е спокоен.

Искам да попитам Блу-каква е разликата между Господ и Бог?

Мечолари-Богът е заповядал на човеците да се покланят само на Него.Мюсюлманите не се кланят на никой друг било цар,лидер,главен мюфтия,майка и т.н.

както и за опитите за мигновено предаване на имформация за състояние между два електрона, при което вторият приема моментално свойствата на първият(включително спин, орбитална позиция или посока и скорост на придвижване ако електрона е свободен). под мигновено се има предвид моментално предаване на информацията и моментална настройка на свойствата на вторият електрон, като това става или със определена свръхсветлинна скорост или с безкрайно голяма такава, това може да се останови в бъдещето когато двете съседни лаборатории бъдат остановени с достатъчно разтояние по между им а именно стотици хиляди или милиони километри...

Не знам какво се е случило, защото Blue Star си е изтрила поста. Това, което казах е, че не можем да обясняваме догмата за Троицата чрез квантовата механика. Инак това, което си написал е една от най-напредничавите физични хипотези, която искат да проверят в CERN и която е твърде вероятно да се потвърди.

Не знам какво се е случило, защото Blue Star си е изтрила поста. Това, което казах е, че не можем да обясняваме догмата за Троицата чрез квантовата механика. Инак това, което си написал е една от най-напредничавите физични хипотези, която искат да проверят в CERN и която е твърде вероятно да се потвърди.

Тези експерименти са направени първо доколкото знам от Ален Аспе, а сега по-скоро от един австриец - Антон Цайлингер. Те всъщност доказват парадокса Айнщайн, Подолски Розен. Информацията се предава със скорост много по-голяма от скоростта на светлината, най-вероятно веднага, без значение какво е разстоянието между фотоните.

Повече инфо:http://phys.uni-sofia.bg/upb/C6.PDF

или тук : http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:ghqoBdW-okgJ:phys.uni-sofia.bg/upb/C6.PDF+%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD+%D0%A6%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D1%80&hl=bg&gl=bg&pid=bl&srcid=ADGEESh9aJuJ6AUQvWzvgCYRcoxhUReT_zf2VVMZRp_GPwpE6NQ35L8Mp7K9ECR51M4bBMNpEUjkld33R31JvHJvH9bwNBjOhXSybC0ga6I_cIiGROKYngjG1P5_wyca2x4Jp_ZacTWU&sig=AHIEtbTgYkOd7zdmqgr1v2t4MxZgWJ6OWg

Интересно интервю с професор Цайлингер:

част 1

част 2

Редактирано от Вало (преглед на промените)

Благодаря! В една от темите в раздела по философия, май бях дал линк към тези интервюта на проф. Цайлингер. Или не бях? Не помня...

Който се ядосва,значи има съмнения.

Който има непоклатими доказателства,че Бог е Единен,без проявления и партньори е спокоен.

Искам да попитам Блу-каква е разликата между Господ и Бог?

Мечолари-Богът е заповядал на човеците да се покланят само на Него.Мюсюлманите не се кланят на никой друг било цар,лидер,главен мюфтия,майка и т.н.

Адам е Богът? Не прави добро впечатление избирателното ти четене. :love: :love:

И многото лъжи дето така щедро ги мяташ. Кланяте се, та пушек се вдига. С изключение на последното от изброените. ;)

2. Ал-Бакара (Кравата)

Та защо не се кланяш на Адам, Алия? Ангелите могат, ти не, така ли?

Бог е заповядал така, пише го в курана, или ти четеш друг куран?

Не се ядосвай, наистина според някои колеги с темата въобще не се връзва да можеш да мислиш - дори не е нужно да можеш да четеш, каквото има писано в Курана и Сунната може да ти го каже имама, алима или ходжата и ти ако ще да си и най-простия човек на земята все тая - важното е чучурката да е подрязана...А, и някои "книжни плъхове", (не ми се търси назад пък и дали в тази тема беше си дадоха такова самоопределение), не разбират квантовата физика достатъчно, както и за опитите за мигновено предаване на имформация за състояние между два електрона, при което вторият приема моментално свойствата на първият(включително спин, орбитална позиция или посока и скорост на придвижване ако електрона е свободен). под мигновено се има предвид моментално предаване на информацията и моментална настройка на свойствата на вторият електрон, като това става или със определена свръхсветлинна скорост или с безкрайно голяма такава, това може да се останови в бъдещето когато двете съседни лаборатории бъдат остановени с достатъчно разтояние по между им а именно стотици хиляди или милиони километри...Впрочем подобно предаване на свойства има и за фотона, но неговите свойства все още не са проучени в дълбочина - не е лесно да уловиш и изследваш фотон, това което се знае досега е че предаването между фотони е с по-висока коректност...Хм как точно да го обясня...ами нека да имаме двама души, които се свързват през интернет всеки със свой познат, но и двамата са на различни доставчици на достъп, които доставчици са примерно единият използува наистина качествена маркова апаратура съвременна при това, а вторият е с възможно най-евтините noname чаркуляци, при това взети втора или трета ръка, но все още работещи някак си. Та първият човек с добрият доставчик изпраща на своят приятел голям файл съдържащ да речем някаква важна информация - примерно той е западен криминалист и изпраща данни на Цветан Цветанов за улики против нашите мафиоти, за престъпленията им зад граница, за престъпления извършени у нас, които данни този западен криминалист е получил от свои служители, щото той не е какъвто и да е криминалист а на висок пост в Интерпол, в данните също има и номерата на банкови сметки където се държат мръсните пари на нашите бандити и куп друга важна за разследването и за осъждането на престъпниците информация. Връзката е добра файлът достига до машината в отдела на МВР почти, или без загуба на пакети и нашити мафиоти са успешно заловени и осъдени. Вторият човек, който ползва негъдавият доставчик, пък изпраща сийдва торент за своят приятел, който е в има за доставчик или същият негодник като приятеля си или някое друго такова краставо магаре, естествено приятелят на вторият човек накрая след дълго чакане изтегля торента, да ама по пътя между ипращача и сървъра на доставчика, по пътя към сървъра на тракера, по пътя до сървъра на евентуално другия доставчик и най-после до машината на получателя файлът - евентуално някакъв филм е загубил доса пакети влючително таговата информация за начало на файла и други важни компоненти и когато получателя го пуска на плеъра си филмът дори не тръгва...Та въпроса е дали свещенната книга е сведена през качествената преносна среда или е използвана евтината алтернатива, като в случая, по пътя са се загубили някои от поуките, притчите, заповедите....

sliderum,Благодаря! :yanim:

Aliah,пак квалификации.Който е непрекъснато спокоен-сериозно би ме обезпокоил,но как и да е.А за доказателствата за това,че Бог е Единен.Абе,аз ли пиша на друг език,а не на български език,че някои хора не ме разбирате?! :yanim: Бог е Един,Единствен!!!Но като написа единен и понеже става дума за Троицата се сетих за триединството.За кланянето-ти знаеш ли на кое всъщност е трябвало да се поклонят ангелите,за да са ненаказани и защо Иблис е бил обявен за неверник?!Надали...Ама наистина наизуст да си пишеме-донякъде е хубаво,но на мен ми е любопитно,ако все ползвам знанията на разни имами,"учени" и прочие-защо въобще Аллах ми е дал някои неща като включително интелекта(знам,че според теб е по-добре без него и е ненужно човек да го позлва,но се радвам,че Аллах ми го е дал,и значи има някаква причина затова,нали?!)?!А за разликата между Господ и Бог-ти сама трябва да си отговориш и аз вярвам,че би могла,ако наистина имаш нужда от този отговор.Аз нямам право да ти го давам.А и за какво-за да ме замеряш с думите (ми) ли?!Аз отказвам да влизам в каквито и да е пререкания,или спор.Просто си написах моето виждане за нещата.Колкото до това кое има връзка или няма-еми,може да прозвучи супер невероятно,но всичко има по някакъв начин връзка с абсолютно всичко и всички,но който иска да вярва в Светата Троица,който иска да вярва в дядо Коледа,друг пък,че е Бог,или пък едва ли не наместник на Бог на земята-негов/нейн си избор,който Бог ни е дал правото да имаме!И ние го имаме!!!Бог си е Един,но явно почти всеки човек има различни възприятия за нещата.Намасте. :yanim:

2. Ал-Бакара (Кравата)

В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния!

1. Алиф. Лам. Мим.

(В началото на някои сури има букви от арабската азбука, наречени “буквени съкращения”, които също са знамения, но истинският им смисъл е неясен (муташабих) и единствено Аллах го знае. Учените от своя страна им дават различно тълкуване.)

2. Тази Книга - без съмнение в нея - е напътствие за богобоязливите,

3. които вярват в неведомото и отслужват молитвата, и раздават от онова, което сме им дали за препитание,

4. и които вярват в низпосланото на теб и в низпосланото преди теб, и в отвъдния живот са убедени.

5. Тези са напътени от своя Господ и тези са сполучилите.

................

30. И когато твоят Господ рече на ангелите: “Ще създам на земята наместник.” рекоха: “Нима ще създадеш там някой, който ще сее по нея развала и ще лее кърви, докато ние Те славим с възхвала и възнасяме Твоята святост?” Рече: “Знам, каквото вие не знаете.”

31. И научи Той Адам на имената на всички [неща], после ги представи на ангелите и рече: “Съобщете ми имената на тези [неща], ако говорите истината!”

32. Рекоха: “Пречист си Ти! Нямаме друго знание, освен това, на което Ти ни научи. Ти си Всезнаещия, Премъдрия.”

35. И рекохме: “О, Адам, пребивавай с жена си в Рая и яжте оттам в доволство, откъдето пожелаете, но не приближавайте до онова дърво, та да не станете угнетители!”

36. А сатаната ги подмами да се подхлъзнат и ги извади от Рая, където бяха. И казахме: “Напуснете - врагове един на друг! За вас на земята има пребивание и ползване до време.”

37. И получи Адам слова от своя Господ, и Той прие покаянието му. Той е Приемащия покаянието, Милосърдния.

38. Казахме: “Напуснете оттук всички! И дойде ли при вас напътствие от Мен, за онези, които последват Моето напътствие, не ще има страх и не ще скърбят.

39. А които не вярват и взимат за лъжа Нашите знамения, тези са обитателите на Огъня, там ще пребивават вечно.”

........

Аллах да приеме покаянието ти, означава да ти прости за греха. Т.е. на Адам му бива простен първородния грях.

ОТ ИОАНА СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ

ГЛАВА 1.

29. На другия ден Иоан вижда Иисуса, че отива към него, и казва: ето Агнецът Божии, Който взима върху Си греха на света.

30. Този е, за Когото аз казах: след мене иде Мъж, Който ме изпревари, защото съществуваше по-напред от мене.

31. Аз Го не познавах; но, за да стане Той яве'н на Израиля, затова дойдох да кръщавам с вода.

Този, Който взима върху Си греха на света, е този на който му бива простен първородния грях.

ГЛАВА 8.

53. Нима Ти си по-голям от отца ни Авраама, който умря? И пророците умряха; на какъв се правиш Ти?

54. Иисус отговори: ако Аз се славя Сам, славата Ми е нищо. Моят Отец е, Който Ме прославя и за Когото вие казвате, че е ваш Бог,

55. но Го не познахте, пък Аз Го зная. И ако кажа, че Го не познавам, ще бъда като вас лъжец. Но Аз Го зная и пазя словото Му.

56. Авраам, вашият баща, би се зарадвал да види Моя ден, и видя, и се възрадва.

57. На това иудеите Му рекоха: нямаш още петдесет години - и си видял Авраама?

58. Иисус им рече: истина, истина ви казвам: преди Авраам да е бил, Аз съм.

59. Тогава взеха камъни, за да хвърлят върху Му; но Иисус се скри и излезе от храма, като мина презсред тях, и така си отиде.

Иначе ,няма как да е съществувал преди Авраам, нито да знае Бог, и да пази словото Му .

Двете свещени книги Библия и Коран са неразривно свързани, по волята на Аллах . Те се допълват и взаимно поясняват. Следователно, Христос е Адам, и който не се поклони на Христос е един от неверниците.

Адам , т.е Христос е наместникът на Аллах на земята. Аллах Му дава тази власт. Христос има пълното основание да каже, изкупвайки греха на света до неговия свършек:

Евангелие от Матея

ГЛАВА 28.

18. И като се приближи Иисус, заговори и им рече: даде Ми се всяка власт на небето и на земята.

19. И тъй, идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светаго Духа,

20. и като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал, и ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света. Амин.

И нима Бог Може да остави за наместник, някой който по делата си отговаря на представата на ангелите?

2. Ал-Бакара (Кравата)

30. И когато твоят Господ рече на ангелите: “Ще създам на земята наместник.” рекоха: “Нима ще създадеш там някой, който ще сее по нея развала и ще лее кърви, докато ние Те славим с възхвала и възнасяме Твоята святост?” Рече: “Знам, каквото вие не знаете.”

В долните редове Аллах говори именно за Христос.

115. На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.

116. И рекоха: “Аллах се сдоби със син.” Пречист е Той! Да, Негово е всичко и на небесата, и на земята. Всички се покоряват на Него.

Всъщност, Аллах подкрепя изцяло Христос, именно через Светия Дух:

2. Ал-Бакара (Кравата)

87. И дадохме на Муса Писанието, и подир него изпратихме един след друг пратениците, и дадохме на Иса, сина на Мариам, ясните знаци, и го подкрепихме със Светия дух. Нима не ви обземаше надменност всеки път, щом пратеник ви донасяше онова, което душите ви не желаят? И някои отрекохте, а други убивате.

...........

47. Мухаммад (Мухаммад)

25. Онези, които обръщат гръб, след като напътствието им се изясни, тях сатаната ги подвежда и им дава празни надежди.

26. Това е, защото казват на онези, които възненавиждат низпосланото от Аллах: “Ще ви последваме в част от делото.” А Аллах знае какво спотайват.

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

ОТ ИОАНА СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ

ГЛАВА 1.

29. На другия ден Иоан вижда Иисуса, че отива към него, и казва: ето Агнецът Божии, Който взима върху Си греха на света.

30. Този е, за Когото аз казах: след мене иде Мъж, Който ме изпревари, защото съществуваше по-напред от мене.

Бих искала да допълня коментара Ви към тези два стиха:

„На другия ден Иоан вижда Иисуса, че отива към него, и казва: ето Агнецът Божий, Който взима върху Си греха на света.”/Иоан 1:29/

Господ често идва при Предтечата. Защо? Тъй като и Господ се кръстил от Иоан, като един от многото, то често идва при него, без съмнение, за да не си помислят някои, че Той се е кръстил наравно с другите като виновен за грехове.

Кръстителят, желаейки да опровергае такова предположение, казва:” ето Агнецът Божий, Който взима върху Си греха на света”. Този, Който е толкова чист, че взема върху Си и премахва греховете на другите, очевидно не е могъл да приеме покайно кръщение с изповядване /на греховете/ наравно с другите.

Думите „ето Агнецът Божий” са отправени към тези, които желаят да видят Агнеца, за Когото възвестява Исаия /53:7,8/. „Ето – казва,- Този Агнец, Когото търсят; Този Агнец е тук.” Защото е естествено, че въпросът, Кой е бил Този Агнец, е занимавал мнозина, които старателно се занимавали с пророческата книга на Исаия. И така, Иоан Го посочва. Той не казва просто: ”Агнец”, а: Агнецът, тъй като агнеци има много, както и христосовци има много; но Той е Агнецът, Чийто предобраз е посочен при Моисей /Изх.12гл./ и за Когото възвестява Исаия /53 гл./ - Христос се нарича Агнецът Божий или защото Бог заради нас Го предал на смърт, или защото Бог приел смъртта на Христа заради нашето спасение. Както ние обикновено казваме: „Тази жертва е на еди-кой си”, вместо да кажем: „Еди-кой си пренесе тази жертва”, така и Господ е наречен Агнецът Божий, защото Бог и Отец от любов към нас Го предал на заколение за нас. – Иоан не казал „взе” греха, а „взима” върху Си нашите грехове, едни- чрез кръщение, други- чрез покаяние. Агнетата, които били заколвани в стария завет, не унищожавали абсолютно нито един грях; но Този Агнец взима върху Си греха на целия свят, т.е. унищожава го и го заличава. Защо Иоан не казал: „греховете”, а: „греха”? Може би и затова, че като казал: греха, той казал въобще за всички грехове. Както ние обикновено казваме: „човекът” отпадна от Бога, вместо: „цялото човечество”, така и той тук, като казал: греха, означил всички грехове. А може би и затова, че грехът на света се състоял в непослушание, тъй като човекът се сринал в страстите чрез непокорността към Бога, а Господ заличил това непослушание, като бил послушен до смърт и излекувал противоположното с противоположното.

„Този е, за Когото аз казах: след мене иде Мъж, Който ме изпревари, защото съществуваше по-напред от мене.”/Иоан 1:30/

По-горе Иоан казва на дошлите от фарисеите: „Посред вас стои Някой, Когото вие не познавате, но Който първенствува пред мене”, а сега Го посочва с пръст и Го представя на незнаещите: „Този е, за Когото свидетелствах пред фарисеите, че Той първенствува пред мене, т.е. превъзхожда ме по достойнство и чест. Защо? Защото съществуваше по-напред от мене”. Иоан не казал за Христа: „беше създаден преди мене”, а: „съществуваше” . Господ започнал битието си не от Мария, но съществувал по-напред от Предтечата по предвечно битие. Защото, ако Господ, както някои празнословят, беше получил началото на битието Си от Мария, то как би съществувал по-напред от Предтечата? А Предтечата, на всеки е известно, се явил на света шест месеца преди раждането на Господа в плът.- Господ е наречен Мъж, може би и в този смисъл, че Той е Мъж на всяка душа и Младоженец на църквата. Защото апостол Павел казва: „сгодих ви за едничък мъж, за да ви представя на Христа” /2Кор.11:2/. Така и Предтечата казва: „Аз съм само приятел на Младоженеца и посредник, а Мъжът иде след мене; аз привличам душите към вяра в Христа, а Той е Мъжът, Който ще се съедини с тях”

Редактирано от lalili (преглед на промените)

Според вас, тези които отидат в рая ще изпитват ли емоции, като гняв, гордост, завист, ревност, алчност ... ?

Според вас, тези които отидат в рая ще изпитват ли емоции, като гняв, гордост, завист, ревност, алчност ... ?

Вало,не знам.Ако можеш да споделиш до какъв извод си стигнал.Според мен чувствата остават,но емоциите са друго нещо-тоест ревност,гняв,гордост,завист,алчност-че те дори са от другаде предизвикани тези емоции...А човек си мисли,че той ги изпитва-е,може би донякъде.Ех,че и аз се изразих.А и Рая на някои места е описан по доста интересен начин.Та,ако всичко става само като го поискаш и част от хората изпитват емоции-интересно за колко време Рая ще си остане Рай...Намасте. :)

Блу следва своето лично духовно откровение, но понеже все още не го е получила изцяло отговорът на твоя есхатологичен въпрос не е изкристализирал напълно... :)

Що се отнася до ислямската представа за рая, Алиа ни разясни, че това е място, в което правоверните биват съживени телесно, за да се наслаждават на обектите на своите чувствени желания. Мъжете - на девици, а жените - на молове и клюки. Доколкото разбрах, тъй като и девиците, и стоките в моловете ще са изобилни и безплатни, няма да има поводи за вражди, конфликти и афекти...

В христянството е малко по-сложно и е свързано с разбирането за божествената светлина или любов, която ще се прояви напълно и за всеки при второто пришествие на Христос. За праведните, тези, които чрез покаяние са се открили към божието милосърдие и любов и така са се очистили от греховете си, божествената светлина изгрява още тук и сега в този живот, но за другите, които са потънали в тъмата на страстите и светския живот, божествената светлина или любов ще се преживее като нетърпима мъка. Затова св. Исак Сириец казва, че "измъчваните в геената са пронизани от бича на любовта". Страданието им идва от това, че са съгрешили пред божията любов, а не че бог ги наказва. С други думи, те не са лишени от божията любов, а са измъчвани от това, че поради непречистените си грехове не могат да я приемат.

По начало, при второто пришествие и края на времената цялото мироздание, цялото творение ще влезе в пълно единение с бог и ще се обожи. Доколкото схващам въпроса за това дали непозналите светлината и любовта в този живот ще бъдат накрая спасени е загадка на божието милосърдие, за която няма окончателен отговор. Това е накратко, но за повече подробности трябва да разгледаме цялата битийна драма - от сътворението и грехопадението до въплъщението и възкресението... Но с две думи, новородените в Христа нямат смущаващи емоции, защото са открили божествената любов, съвършенство и т. н.

В тази връзка, може да се запитаме всички ли същества накрая ще станат Буди? Ако приемем, че е така то това би означавало, че (1) техният брой е краен и (2) обусловеното битие (самсара) - също... Мисля, че от подобни метафизични въпроси няма голяма полза.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.