Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

В качеството си на какъв раздаваш подобни команди?!

Мога да размишлявам, да се заблуждавам и да се излагам колкото си поискам!

Кое е "лошо" според теб, въобще не ме касае.

Пиенето на урината на пророците полезно ли е според шериата?

:rolleyes:

Аз не давам команди а съвети, и имам много повече право да ги давам отколкото теб защото си познавам религията, а ти в качеството на каква идваш и публикуваш неща за Исляма който не разбираш в тази тема? Нито си учена нито си мюсюлманка, така че имаш право тук само да питаш. Можеш да се заблуждаваш, но нямаш право да заблуждаваш другите и още повече можеш да го правиш някъде другаде не тук. Това е тема за Ислям, ако искаш нещо да знаеш питай знаещите госпожо или г-це!

А иначе си се излагай щом искаш, но не се опитвай да представяш Исляма какъвто не е.

Това е форум и аз съм с правото си да давам съвети колкото и на когото си искам, поне не говоря неща за които нямам знание!

И за Урината: Урината се счита за нещо много мръсно според шериата, и от нея не бива да остава дори капка по дрехите, смята се за нечиста и ако човек не се почиства това пречи на молитвата му. Човек трябва да е чист когато застава пред Бог.

Сама можеш да се сетиш, дали е подходящо да се пие. Без значение дали е от пророци. Няма такъв обичай в Исляма.

Хайде всичко добро!

Редактирано от AccessDenied (преглед на промените)

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 410,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

Не бива да се злоупотребява със значението на Син Божи.

Точно така! Вие християните злоупотребявате с този метафоричен израз, въпреки доказателствата, които ви се представят.

Има място разбира се и то специално направено само за тях и грешниците.Грешниците обаче ще пребивават временно,а друговерците-вечно.

Друговерците не изпълняват каквото е заповядано в цитата,следователно не са праведни.

Разбрахме се,че няма да съдим за колата по шофьора и.

Първо-поклонението може да започне от 2000 км напр.откакто се отправиш към Мекка.И второ:то е поклонение към Аллах,не към камъка.

Разпространена заблуда за Исляма: Обикалянето на Кааба е идолаторство.

Отговор:Няма религия която да осъжда идолопоклонничеството повече от Исляма.Мюсюлманите не служат на Кааба,а само на Господ,от арабски:Аллах.Докато обикалят Кааба те повтарят:Ла Илла Ха Илл-лал-лах.(Няма друго на което заслужава да му се служи,освен на Аллах)

Кааба обединява Мюсюлманите за молитва.Би било хаотично,ако Мюсюлманите се молят в различни посоки.Кааба дава възможност за ред,всички да обърнат лице към една точка:Кааба.По земното кълбо,всички от Исток,Запад,Север и Юг се обръщат към Кааба.Когато арабите чертаят карта на земята,те слагат Кааба в центъра.Но когато западняците набират сила,те слагат Гринуич в средата.Но погледнете картата,Мекка продължава да бъде в центъра на Земята и днес.Алхамдулилла!

Някои обвиняват Мюсюлманите в идолопоклоничество,защото те целуват черния камък на Кааба.Това се прави само защото Пророка Мухаммад е видян да го целува.Знаем,че камъка не носи никаква сила да носи полза или вреда.В миналото призива за молитва:Адан се е извършвал от човек качен отгоре на Кааба.

Ако Мюсюлманите бяха идолопоклонници биха ли се качили на главата на техния ,,идол,, да призовават хората за молитва?!Хиндуистите и Християните качват ли се на техните статуи да призовават останалите да се съберат за молитва?

Роза-девица означава много неща на арабски.На български няма точна дума.

Това пък от къде дойде?

Aliah,хвани пак прочети за Рая и друговерците,и че за тях има място там.Прочети също за Ада и че там също ще има мюсюлмани(което е кофти).А и стига с тази пропаганда.Аз ти уважавам твоето мнение,но нека се опитаме да сме толерантни и с другите,а?!Просто само и единствено Аллах ще решава накрая(то и сега само,и единствено Той решава,но кой да разбере)!!!А и това да сравняваме кой какво прави с идолите си-това означава противоречие.И това,че някой не знае нещо-това дали означава,че и Бог е имал същия промисъл/замисъл като нея/него?!Наистина интересно мислене.За постенето,намаза и т.н.-те имат изчистващо действие и е хубаво да се правят,но,ако сърцето ни е затворено-трудно става пречистването,но все пак е възможно. :) В крайна сметка всичко е дотолкова възможно,невъзможно,доколкото ние самите си слагаме граници и ограничения.Понякога Всевишният дава,но ние сами си слагаме спирачки.А и една жена като се омъжи е хубаво да е девствена,понеже първият мъж винаги оставя отпечатък,но физическият аспект е едно от последните неща.

Andrei1818,това със злоупотребяването-мисля,че си е донякъде злоупотреба човек непрекъснато да дели-християни,мюсюлмани и прочие,понеже в крайна сметка всички сме хора!!!А за Сина Божи-всеки да си го тълкува,както иска и намери за добре(без друго това и прави всеки,нали така,хм?!).Искаш ли да се върнем на създаването на човека?!И може би тогава,ако всеки хване,и се (по)замисли малко-ще разбере сам какво е искал да каже Иисус.Наистина готовото знание е хубаво нещо,но нека си спомним,че то е пречупено през/чрез някое чуждо съзнание,а отгоре на всичко ние сме положили никакъв или минимален труд,за да го получим.А е по-добре човек да бъде научен сам да си лови рибата(стига самият човек да го пожелае и иска),отколкото да му се дава наговото. :angry: Намасте. :)

Редактирано от Blue_Star (преглед на промените)

Точно така! Вие християните злоупотребявате с този метафоричен израз, въпреки доказателствата, които ви се представят.

Ти част от Бога ли си, или си нещо съвсем отделно от Него?

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

От дългогодишното ми пребиваване в ислямския свят. )))

Само дето си пропуснала факта,че в арабския има ,,вие,, само за множествено число :cool:

1)Ес Селяму Алейкум Алия, Искам да те попитам ти как разбираш ето този айет в Корана:

2)62. Онези, които вярват, и юдеите, и християните, и сабеите, онези [от тях] които вярват в Аллах и в Сетния ден, и вършат праведни дела, имат наградата

си при своя Господ и не ще има страх за тях, и не ще скърбят.

АЛ-БАКАРА

Аз доколкото знам, онези от християните и юдеите които си изпълняват религията без да съдружават с Аллах, преди да е достигнал до тях Исляма си имат наградата при Аллах.

Също съм чел хадис на Пратеника с.а.с. в които казва, че всеки християнин или евреин които чуе за Мухаммед с.а.с. но не го признае за Пратеник ще бъде в Ада.

Но е важно да се отбележи, че на човек трябва да му се обясни всичко за Исляма и пророчеството на Мухаммед, също да прочете Корана и да разсъди върху него преди да се каже че той ще е наказан или друго.

3)Така че не съм много сигурен дали може да правим такива изказвания, че еди кои си е за Ада или за Рая след като само Аллах знае най добре кои се е отклонил, до кой какво знание е достигнало, и най добре знае кой вярва в Него.

4)Още един айет от Корана върху които искам да помислиш:

113. Те не са еднакви. Сред хората на Писанието има и праведна общност - четат знаменията на Аллах [и] в нощните

5)В действителност не знам колко такива хора са останали вече, които да си изпълняват Християнството както трябва, но и сред мюсюлманите има такива които не спазват всичко. Т.е. са грешници, и сред нас и сред тях ще има наказани ако Аллах не ни опрости грешките. Но това което ти каза не го пише никъде, пише само за съдружаващите и неверниците, също за грешниците... Но не всички християни са съдружаващи, тъй като не всички казват Троица и не всички от Тях казват Син Божи. Има секти и течения...

1) Уа алейкум салам уа рахмаулла уа баракату,брат

2) Много се подвеждат от аята.

2:62 и 5:69 се отменят с 3:85,не знам пр.Теофанов защо не го е отбелязал,във всички преводи,които имам е отбелязано,само в българския не е.

В Тафсир Табари и Ибн Катир е обяснено.

Зачитането на добрите дела е принцип,важащ до Съдния Ден.

3) Не може да се каже,защото само Аллах СУТ знае какви са намеренията,освен за тези,които знаем от хадисите и Курана.За тези,до които Исляма не е достигнал и аз така знам.

4) ,,Те не са еднакви.Сред хората на Писанието има и праведна общност''.(Имран:113)

тафсир:Праведната общност са тези,които са приели Исляма при основанването на Ислямската държава и Мюсюлманите трябва да ги приемат като равностойни братя.

5)Има такива християни(знам за две държави в които ги има),които не правят ширк и смятат Исус за Пророк,въпреки това:

,,А който търси друга религия освен Исляма, тя не ще му се приеме и в отвъдния живот той е от губещите.''(Имран:85)

В тафсира на 2:62 пише,че аята посочва следния принцип:за добрите дела има награда и това ще е така до Съдния Ден.

Невярващите получават наградата си само в дуня,не в ахира.

Аллаху Алам.

Триединството е трудно за разбиране. Това е като слънцето да свети, да топли и да е кръгло, и всичко това да идва от едно и също нещо. Всъщност Бог Е Един единствен.

Хич не е трудно.

1.светлина-Баща

2.топлина-Светия Дух

3.кръгло е,да кажем сферично-Син

Това е Троичната доктрина.Може ли да се каже,че този Единствен Бог е все едно Слънце?Не...Не може,Нека видим защо..

Според аналогията на Християните:

1.Светлината-сама по себе си е СЛЪНЦЕ

2.Топлината-сама по себе си е СЛЪНЦЕ

3.Сферата-сама по себе си е СЛЪНЦЕ

Това дава 3 Слънца ,нека сега видим как ги сравняват:

1.Светлина-Бащата е БОГЪТ

2.Топлината-Светия Дух е БОГЪТ

3.Сферата-Синът е БОГЪТ

Това ни дава 3 БОГА,а не 1 БОГ

и не е Монотеизъм.

Блу-каква пропаганда!??Това,че не ти казвам това,което ти харесва не е нетолерантност.

Бог ни е създал с наклонност да разбираме и нио е дал знаци чрез които да намерим истината,т.е. Неговия замисъл,както казваш.

Пречистването на душата има важно значение в Исляма,има много книги как се прави това.

И да съгласна съм с теб,че Бог е Един,Единствен!!!Но я ми кажи защо в Библията,Корана на няколко места се казва "Ние създадохме..."?!Да беше само в Библията-та да кажеш,че християните са я попроменили и ок,Бог е Един,и няма никакви други богове,но същото го има,и в Корана

със спецификата на арабския език, на който е Корана. Пример за това е, ме Аллах гобори за Себе си обикновено лице множествено число. Под израза „Ние", не се изтъкват няколко а само Един, който възвеличава Себе си. Тази форма на самоуважение и възвеличаване има и в еврейския език и е използвана и в кралските обявления и заповеди. Но когато се изразява една лична, специална връзка се използба „аз" или „мен". Подобна форма на уважение има и в българския и други езици, но във второ лице мн. ч.)

=========================================================================================================

Слава на Аллах.

Особеност на литературния стил в Арабския е, че когато човек говори за себе си, употребява местоимението нахну – „ние“, за предизвикване на внимание или възхвала. Също така може да употреби думата ана – аз, когато се включва един човек, или трети човек хуа – той. И трите стила са употребени в Корана, където Аллах говори на Арабите на техния език. (Fataawa al-Lajnah al-Daa’imah, 4/143).

„Аллах Всевишния понякога говори за себе Си в единствено число, чрез име или използувайки местоимение, понякога чрез множествено число, както във фразата (превод на значението): „Ние ти дарихме [о, Мухаммад] явна победа...“ [ал-Фатх, 48:1], и в други подобни строфи. Но Аллах никога не се отнася към себе Си като състоящ се от няколко части, защото множественото число се отнася до уважението, което Той заслужава, както и до Неговите имена и атрибути, докато двойнствеността (умножаването) касае специфичен брой (и нищо друго), а Той стои над тези неща“. (Al-‘Aqeedah al-Tadmuriyyah от Шейх ал-Ислам Ибн Таймийа, стр. 75).

Думите инна (преведено на български само с думата „ние“, означаващо буквално „Ние наистина“) и нахну („ние“) и други множествени форми, могат да се използуват в речта на човек, когато говори от името на група, или могат да се използуват от един човек с цел уважение или възхвала, както е правено от монарсите, когато са публикували изявление или декрет, в който са казвали „Ние решихме...“ и пр. В подобни случаи говори само един човек, но множественото число се използува за респект. А Този, който най-много заслужава уважение, е Аллах, така че когато Той използува в Корана инна („Ние наистина“) , е за респект и възвеличаване, а не да показва множество. Ако в аят от този тип стават причина за смущения, от съществено значение е да се отнесем към ясните и недвусмислени аят за изясняване. И ако Християните, например, настояват да взимат аят, като „Наистина Ние низпослахме Напомнянето (т.е. Корана) и Ние непременно ще го пазим.“ [ал-Хиджр, 15:9 – превод на значението] като доказателство за божествена троица, ние бихме могли да опровергаем одобни твърдения чрез цитиране на недвусмислени аят, като „Вашият Бог е единственият. Няма друг Бог освен Него, Всемилостивия, Милосърдния.“ [ал-Бакара, 2:163] и „Кажи (О, Мухаммед), Той е Аллах Единствения” [ал-Ихлас, 112:1] – и други подобни строфи. Подобно объркване може да внесе смут в душата на този, който търси истината. Аллах винаги се отнася към Себе Си в множествено число, което се основава на уважението и респекта, които Той заслужава... (Препратка: Al-‘Aqeedah al-Tadmuriyyah от Шейх ал-Ислам Ибн Таймийа, стр. 109).

Само дето си пропуснала факта,че в арабския има ,,вие,, само за множествено число :)

1) Уа алейкум салам уа рахмаулла уа баракату,брат

2) Много се подвеждат от аята.

2:62 и 5:69 се отменят с 3:85,не знам пр.Теофанов защо не го е отбелязал,във всички преводи,които имам е отбелязано,само в българския не е.

В Тафсир Табари и Ибн Катир е обяснено.

Зачитането на добрите дела е принцип,важащ до Съдния Ден.

3) Не може да се каже,защото само Аллах СУТ знае какви са намеренията,освен за тези,които знаем от хадисите и Курана.За тези,до които Исляма не е достигнал и аз така знам.

4) ,,Те не са еднакви.Сред хората на Писанието има и праведна общност''.(Имран:113)

тафсир:Праведната общност са тези,които са приели Исляма при основанването на Ислямската държава и Мюсюлманите трябва да ги приемат като равностойни братя.

5)Има такива християни(знам за две държави в които ги има),които не правят ширк и смятат Исус за Пророк,въпреки това:

,,А който търси друга религия освен Исляма, тя не ще му се приеме и в отвъдния живот той е от губещите.''(Имран:85)

В тафсира на 2:62 пише,че аята посочва следния принцип:за добрите дела има награда и това ще е така до Съдния Ден.

Невярващите получават наградата си само в дуня,не в ахира.

Аллаху Алам.

Хич не е трудно.

1.светлина-Баща

2.топлина-Светия Дух

3.кръгло е,да кажем сферично-Син

Това е Троичната доктрина.Може ли да се каже,че този Единствен Бог е все едно Слънце?Не...Не може,Нека видим защо..

Според аналогията на Християните:

1.Светлината-сама по себе си е СЛЪНЦЕ

2.Топлината-сама по себе си е СЛЪНЦЕ

3.Сферата-сама по себе си е СЛЪНЦЕ

Това дава 3 Слънца ,нека сега видим как ги сравняват:

1.Светлина-Бащата е БОГЪТ

2.Топлината-Светия Дух е БОГЪТ

3.Сферата-Синът е БОГЪТ

Това ни дава 3 БОГА,а не 1 БОГ

и не е Монотеизъм.

Блу-каква пропаганда!??Това,че не ти казвам това,което ти харесва не е нетолерантност.

Бог ни е създал с наклонност да разбираме и нио е дал знаци чрез които да намерим истината,т.е. Неговия замисъл,както казваш.

Пречистването на душата има важно значение в Исляма,има много книги как се прави това.

Aliah,мерси,че ми казваш това,което явно според теб не ми харесва.Е,харесва или не харесва-това е без никакво значение.По-добре е човек да има обективност,а не да е лично субективен.Колкото до някои цитати по-горе-ти си ги тълкуваш така,както ти оттърва.За последният ти пример за Слънцата-смешно е.Това е все едно да кажеш,че понеже H2O има две молекули водород и една кислород е 3 неща,а не е вода?!Ти въобще не знам като пишеш дали се замисляш върху някои неща...Не,Слънцето си е ЕДНО!!!Да,човек е едно същество,но има дух,душа и тяло.Къде е това,което толкова те озадачава?!Че дори ти имаш милярди/билиони клетки в твоя организъм,та какво сега да не вземе да кажеш,че човек е милярди неща в едно?!А ако минем на атомно ниво-тогава просто не знам.Наистина похвално е,че така искаш да опростиш нещата и да орежеш голяма част от Истината само,защото ти е трудно да си обясниш някои неща-но,айде остави нас другите,независимо от религията/вярата ни сами да си избираме.Това е толерантност!!!Да си несъгласен с начина на живот и практикуване на религията на някой,но да се опиташ да го приемеш такъв,какъвто е без да го заплашваш,че,ако видиш ли-откаже да стане като теб,ще му строшиш главата с камъни.И понеже си дала примера за Слънцето-аз мисля,че e=m.c2 е по-добър пример. :) Тъй де,защо ли залагаш само на чисто физическите качества на Слънцето?!Ами,ако не е кръгло?(Чисто хипотетично)Тогава какво правиме с примера за сферата?! :eek:

със спецификата на арабския език, на който е Корана. Пример за това е, ме Аллах гобори за Себе си обикновено лице множествено число. Под израза „Ние", не се изтъкват няколко а само Един, който възвеличава Себе си. Тази форма на самоуважение и възвеличаване има и в еврейския език и е използвана и в кралските обявления и заповеди. Но когато се изразява една лична, специална връзка се използба „аз" или „мен". Подобна форма на уважение има и в българския и други езици, но във второ лице мн. ч.)

=========================================================================================================

Слава на Аллах.

Особеност на литературния стил в Арабския е, че когато човек говори за себе си, употребява местоимението нахну – „ние“, за предизвикване на внимание или възхвала. Също така може да употреби думата ана – аз, когато се включва един човек, или трети човек хуа – той. И трите стила са употребени в Корана, където Аллах говори на Арабите на техния език. (Fataawa al-Lajnah al-Daa’imah, 4/143).

„Аллах Всевишния понякога говори за себе Си в единствено число, чрез име или използувайки местоимение, понякога чрез множествено число, както във фразата (превод на значението): „Ние ти дарихме [о, Мухаммад] явна победа...“ [ал-Фатх, 48:1], и в други подобни строфи. Но Аллах никога не се отнася към себе Си като състоящ се от няколко части, защото множественото число се отнася до уважението, което Той заслужава, както и до Неговите имена и атрибути, докато двойнствеността (умножаването) касае специфичен брой (и нищо друго), а Той стои над тези неща“. (Al-‘Aqeedah al-Tadmuriyyah от Шейх ал-Ислам Ибн Таймийа, стр. 75).

Думите инна (преведено на български само с думата „ние“, означаващо буквално „Ние наистина“) и нахну („ние“) и други множествени форми, могат да се използуват в речта на човек, когато говори от името на група, или могат да се използуват от един човек с цел уважение или възхвала, както е правено от монарсите, когато са публикували изявление или декрет, в който са казвали „Ние решихме...“ и пр. В подобни случаи говори само един човек, но множественото число се използува за респект. А Този, който най-много заслужава уважение, е Аллах, така че когато Той използува в Корана инна („Ние наистина“) , е за респект и възвеличаване, а не да показва множество. Ако в аят от този тип стават причина за смущения, от съществено значение е да се отнесем към ясните и недвусмислени аят за изясняване. И ако Християните, например, настояват да взимат аят, като „Наистина Ние низпослахме Напомнянето (т.е. Корана) и Ние непременно ще го пазим.“ [ал-Хиджр, 15:9 – превод на значението] като доказателство за божествена троица, ние бихме могли да опровергаем одобни твърдения чрез цитиране на недвусмислени аят, като „Вашият Бог е единственият. Няма друг Бог освен Него, Всемилостивия, Милосърдния.“ [ал-Бакара, 2:163] и „Кажи (О, Мухаммед), Той е Аллах Единствения” [ал-Ихлас, 112:1] – и други подобни строфи. Подобно объркване може да внесе смут в душата на този, който търси истината. Аллах винаги се отнася към Себе Си в множествено число, което се основава на уважението и респекта, които Той заслужава... (Препратка: Al-‘Aqeedah al-Tadmuriyyah от Шейх ал-Ислам Ибн Таймийа, стр. 109).

Andrei1818,написаното от теб е ок.Но ей това последното Подобно объркване може да внесе смут в душата на този, който търси истината. Аллах винаги се отнася към Себе Си в множествено число, което се основава на уважението и респекта, които Той заслужава... (Препратка: Al-‘Aqeedah al-Tadmuriyyah от Шейх ал-Ислам Ибн Таймийа, стр. 109).-защо "ние" да внася смут?!Или понеже ни е трудно да си използваме даденото (ни)от Аллах,и не знаем какво да си мислим-дай да намерим някакво си там обяснение,и толкоз.Ти за тялото ти говориш ли за нещо отделно от теб самия?!А вярваш ли,че имаш дух?!А душа?!Е,как става това след като си Едно?!Бог си е Един,Единствен!!!А за използването на множествено число "ние" за респект-трудно ми е да повярвам,още повече къде къде щеше да е по-лесно просто да го нямаше това "ние" нито в Библията,нито в Корана-тогава просто нещата щеше да са доста по-олеснени и по-опростени,но очевидно има основателна причина това "ние" да го има в Светите Книги..А,ако хептем задълбая,че Аллах е преди всичко и няма нито начало,нито край-тогава стават ясни,и други неща.Но в крайна сметка нали един ден всички ще знаем Истината.Намасте. :eek:

Това е все едно да кажеш,че понеже H2O има две молекули водород и една кислород е 3 неща,а не е вода?!

Бъркаш се. :cool:

Това е все едно да кажеш, че сама по себе си молекулата водород е вода, сама по себе си молекулата кислород е ВОДА и тн!

Ако троицата твърдеше например, че Исус сам по себе си НЕ Е БОГ, нямаше да има проблеми.

Или, че духа сам по себе си е просто дух, а не Бог.

Защото молекулата водород(Исус) ще стане вода(Бог) САМО, ако се свърже с кислород(светия дух). Но сами по себе си водорода(Исус) и кислорода(светия дух) НЕ СА ВОДА(БОГ).

Това е проблема!

човек е едно същество,но има дух,душа и тяло.

Сам по себе си духа е човек!

Сама по себе си душата е човек!

Само по себе си тялото е човек!

Това не е вярно, нали? :yanim:

Това е проблема на тройцата.

очевидно има основателна причина това "ние" да го има в Светите Книги..

Да има и аз ти написах каква е.

Редактирано от Andrei1818 (преглед на промените)

Искам да кажа, че ''троичността на човека'', триъгълника, слънцето и други такива примери, изобщо не са подходящи за ''онагледяване'' на троичността на Бог.

При нормални обстоятелства един обект, след откриването му се намира на едно място.

Но има състояния на материята, създадени сега в които предметите могат да бъдат на множество места едновременно. Не само на две, а примерно на 3000 места. Първите такива обекти били наречени Бозе-Айнщайнов кондензати(БАК).

Те са едновълнови функции, което означава, че са единични частица.

Но въпреки това вълновата функция има множество позиции.

Когато погледнат в камерата мислят, че виждат две неща.

НО това НЕ СА две неща, а ЕДНО НЕЩО на две места едновременно.

Коварния момент тук е, че това е единична вълнова функция, а не 3000 отделни вълнови функции. Така че това е ЕДНА ЧАСТИЦА

Струва ми се, че хората не ахват от това, просто защото не го разбират...

Всичко е толкова загадъчно, че не разбираме колко е удивително!

ЕДНА ЧАСТИЦА.... НА ТРИ ХИЛЯДИ РАЗЛИЧНИ МЕСТА!

:lol6::lol6:

Една частица на три места едновременно! Хем са три, хем е едно. :lol6:

Бъркаш се. :lol6:

Това е все едно да кажеш, че сама по себе си молекулата водород е вода, сама по себе си молекулата кислород е ВОДА и тн!

Ако троицата твърдеше например, че Исус сам по себе си НЕ Е БОГ, нямаше да има проблеми.

Или, че духа сам по себе си е просто дух, а не Бог.

Защото молекулата водород(Исус) ще стане вода(Бог) САМО, ако се свърже с кислород(светия дух). Но сами по себе си водорода(Исус) и кислорода(светия дух) НЕ СА ВОДА(БОГ).

Това е проблема!

Сам по себе си духа е човек!

Сама по себе си душата е човек!

Само по себе си тялото е човек!

Това не е вярно, нали? :lol6:

Това е проблема на тройцата.

Да има и аз ти написах каква е.

Andrei1818,аз да съм написала такова нещо.Само по себе си H2 са две молекули водород,само по себе си O е молекува кислород,но взето заедно накуп е ВОДА!!!Сам по себе си Духът,Душата и Тялото са едно цяло,наречено човек.Ти къде видя в Библията Иисус да твърди,че е Бог?!Дори,когато го питат за сетния ден-Той отговаря,че това знае само Отца Му,но той не! :lol6: Ти нима знаеш това,което знае Духът ти?!

Затова и написах,че Аллах е Един,Единствен-Той е преди всичко и няма нужда от нищо,и никой.Ако човек се замисли над това-ще разбере и какво в действителност означава.Но някой друг да го сдъвка и човек само да гълта-е,готино е,но в началото,понеже на мен ми е леко неприятно сдъвканото да има вкуса на този,който го е сдъвкал(неизбежно е).А и какъв е проблемът със светата троица?!Сорри,но това,че човек е нещо уникално и многоизмерно,нищо не доказва.Някъде в Библията да се твърди,че Иисус Христос е Бог?!А и някой да прави разлика между Бог и Господ?!Извинявай,но би ли ми обяснил какво точно имаш предвид,защото ми е трудно да видя къде е проблемът с троицата?!А и междодругото-доста хора,ако ги питаш-те ще твърдят,че са само тяло,а други,че духовното е над материалното-тъй че-пак всеки с избора си. :lol6:

За основателната причина на "ние"-да,написа ми,но на мен ми се струва непълно обяснението.Затова и си питам.Но всеки си избира сам!

Една частица на три места едновременно! Хем са три, хем е едно. Дам,да се чуди човек на този парадокс.А пък и как една частица едновременно може да е хем частица,хем вълна.Наистина мерси,че ме улесни.Намасте. :lol6:

Корана свидетелства, че Иисус още в момента в който е бил роден, започнал да проповядва исляма и това продължило през целия Му живот. Неговото послание било фокусирано върху основните ислямски догми и съответно последователите, които Той е спечелил, са станали нещо подобно на мюсюлмани.

Ако приемем, че е имало евреи от I-ви век, които са се обърнали в исляма под влиянието на Иисус, то те не са се задържали дълго.

Какво се е случило с тези мюсюлмани от I-ви век? Защо исляма е бил подменен с вярванията за саможертвата на Иисус и възкресението Му от мъртвите? Защо 33 -те години, през които Той е проповядвал, не са допринесли за нищо трайно?

Имаме огромно количество данни за последователите на Иисус от I-ви век, но нямаме никакви доказателства,че е имало каквито и да било мюсюлмани сред тях.

Коранът твърди, че Алах е заблудил хората да повярват, че Иисус е умрял на кръста.(коран 4:157)

Алах е създал тази идея, когато е решил да заблуди враговете на Иисус да мислят, че са Го убили.

Ако целта на Алах е била да заблуди хората, които са искали да убият Иисус, факт е, че Неговите ученици също са се хванали на заблудата на Алах.

Ако заблудата на последователите на Иисус е била неволна, то тогава би следвало да заключим, че Алах не е осъзнавал, че е на път да създаде най-голямата фалшива религия в света.

Ако това е било умишлено, то работата на Алах е да създава фалшиви религии. Ето защо, богът на исляма е или ужасно невеж или подозрително лъжлив.

Позицията на Мохамед означава, че Иисус е най-големият провал в историята на пророците. Той прекарал 33 години да проповядва исляма, но скоро след смъртта му, децата на Израил се разделили на два лагера.

Тези, които повярвали на посланието Му станали християни и били обвинени във възможно най-големия грях, докато тези, които отхвърлили посланието Му били виновни, че отхвърлят един от най-големите пророци на Алах.

Странно е, че мюсюлманите смятат Иисус за един от най-великите пророци. Изглежда Той е трябвало да успее да спечели поне един привърженик на исляма. Но не успява. Освен това, един истински пророк е трябвало да предупреди последователтие си да не се обръщат гръб на исляма, когато бъдат излъгани от Алах. Но Иисус никога не предал това послание.

В действителност, милиони хора по света отказват да приемат исляма защото вярват, че Иисус е умрял на кръста заради греховете им, учение, което води началото си от лъжата на Алах.

Една частица на три места едновременно! Хем са три, хем е едно. Дам,да се чуди човек на този парадокс.А пък и как една частица едновременно може да е хем частица,хем вълна.Наистина мерси,че ме улесни.Намасте. :)

Фотонът в квантовата механика... Тахийонът също.

Ти част от Бога ли си, или си нещо съвсем отделно от Него?

22. Ал-Хадж (Поклонението Хадж)

62. Така е, защото Аллах е Истината, а онова, което зоват вместо Него, е лъжата. Аллах е Всевишния, Превеликия.

63. Не виждаш ли, че Аллах изсипва вода от небето и тогава земята се раззеленява? Аллах е всепроникващ, сведущ.

64. Негово е всичко на небесата и всичко на земята. Аллах е Пребогатия, Всеславния.

ПОСЛАНИЕ НА СВЕТИ АПОСТОЛ ПАВЛА ДО ЕФЕСЯНИ

ГЛАВА 1.

22. и покори всичко под нозете Му и Го постави над всичко Глава на църквата,

23. която е Негово тяло, пълнота на Тогова, Който изпълня всичко във всичко.

След като Аллах е всепроникващ, той изпълня всичко във всичко. Следователно Аллах е и вътре в мене. Аз съм част от Него и Той е част от мене.

ПЪРВО ПОСЛАНИЕ НА СВЕТИ АПОСТОЛ ПАВЛА ДО КОРИНТЯНИ

ГЛАВА 3.

16. Не знаете ли, че вие сте храм Божий, и Духът Божий живее във вас?

17. Ако някой разори Божия храм, него Бог ще разори; защото Божият храм е свет; а тоя храм сте вие.

ГЛАВА 4.

4. Едно тяло сте и един дух, както сте и призвани към една надежда на вашето звание;

5. един е Господ, една е вярата, едно е кръщението,

6. един е Бог и Отец на всички, Който е над всички, и чрез всички, и във всички нас.

Нещо повече, Бог е във всеки човек

(ГАФИР)

Меканска, с изключение на знамения 56 и 57, които са медински. Съдържа 85 знамения.

В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния!

14. Зовете Аллах, предани Нему в религията, дори неверниците да възненавиждат това.

15. Най-въздигнатия, Владетеля на Трона! По Своя повеля Той праща Духа [Джибрил] на когото пожелае от Своите раби, за да предупреди за Деня на срещата -

16. Деня, в който ще се покажат и нищо от тях не ще бъде скрито от Аллах. На кого е Днес владението? - На Аллах, Единосъщия, Покоряващия.

17. Днес ще се въздаде на всяка душа за онова, което е придобила. Няма Днес угнетяване. Аллах бързо прави равносметка.

ГЛАВА 4.

30. И не оскърбявайте Светия Дух Божий, с Когото сте запечатани за в деня на избавлението.

31. Всяко огорчение и ярост, гняв, вик и хула да бъдат далеч от вас заедно с всяка злоба;

32. но бивайте един към другиго добри, състрадателни, прощавайки си един другиму, както и Бог ви прости в Христа.

ОТ ЛУКА СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ

ГЛАВА 11.

13. И тъй, ако вие, бидейки лукави, умеете да давате добри даяния на чедата си, колко повече Отец Небесний ще даде Дух Светий на ония, които Му искат? (Исус Христос)

Тук възниква въпросът, дали тези на които Отец изпраща Дух Светий са му чада, т.е. синове и дъщери? Или това е акт на осиновяване?

ОТ ИОАНА СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ

ГЛАВА 14

17. Духът на истината, Когото светът не може да приеме, защото Го не види, нито Го познава; а вие Го познавате, защото Той с вас пребъдва и във вас ще бъде.

18. Няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас.

ОТ ИОАНА СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ

ГЛАВА 1

32. И свидетелствуваше Иоан, казвайки: видях Духа да слиза от небето като гълъб, и остана върху Него.

33. Аз Го не познавах; но Оня, Който ме прати да кръщавам с вода, ми рече: над Когото видиш да слиза Духът и да остава върху Него, Този е, Който кръщава с Дух Светий.

34. И аз видях и свидетелствувах, че Този е Син Божий.

ГЛАВА 7.

37. А в последния велик ден на празника застана Иисус, издигна глас и рече: който е жаден, да дойде при Мене и да пие.

38. Който вярва в Мене, из неговата утроба, както е речено в Писанието, ще потекат реки от жива вода.

39. Това каза за Духа, Когото щяха да приемат вярващите в Него; защото Дух Светий още не бе даден, понеже Иисус още не бе прославен.

ГЛАВА 14

................

20. В него ден ще разберете вие, че Аз съм в Моя Отец, и вие сте в Мене, и Аз във вас.

............

26. А Утешителят, Дух Светий, Когото Отец ще изпрати в Мое име, Той ще ви научи на всичко и ще ви напомни всичко, що съм ви говорил.

27. Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз ви давам не тъй, както светът дава. Да се не смущава сърцето ви, нито да се плаши.

28. Чухте, че Аз ви рекох: отивам от вас, и пак ще дойда при вас. Да Ме бяхте любили, щяхте да се възрадвате, че рекох, отивам при Отца; защото Моят Отец е по-голям от Мене.

29. И сега ви казах това, преди да се е сбъднало, та, кога се сбъдне, да повярвате.

30. Няма вече много да говоря с вас, защото иде князът на тоя свят, и в Мене той няма нищо.

31. Но отивам, за да разбере светът, че любя Отца и, както Ми е заповядал Отец, тъй и правя. Станете, да си идем оттук.

Т.е. Светия дух говори на вярващите. Без него не могат да раберат истината. Но тогава Той е волята на Отца, и начинът по който говори и се изразява, Той е частта, която вярващите могат да разберат. Когато през Христос е говорил Светия Дух, има ли разлика в това, което Бог е искал да каже? Има в това, което са разбрали... Защото на тях, бил ли им е изпратен Джибрил? Значи, Бог е говорил през устата на Исус, но липсващото звено -Светия Дух е попречило да го разберат. Затова са необходими и трите условия... Някои ги наричат "Света Троица", но все Бог Е говорил...

Имаме огромно количество данни за последователите на Иисус от I-ви век, но нямаме никакви доказателства,че е имало каквито и да било мюсюлмани сред тях.

Неговите ученици също са се хванали на заблудата на Алах.

Който го е писал и понятие си няма какво е Ислям и кой е Исус и каква е била мисията му.

Искам да попитам,щом и Моисей и Давид и т.н.са правели чудеса,защо и те не са богове,а само Исус?

След като Аллах е всепроникващ, той изпълня всичко във всичко. Следователно Аллах е и вътре в мене. Аз съм част от Него и Той е част от мене.

Всепроникващ със Знанието си.Бог не е дух,душа.Той е с теб,не се съдържа в теб,защото е Създател.Като примера с художника:рисува картини с ръката си,използва таланта си,но не е вътре в картините си и не се съдържа в тях.

ОТ ЛУКА СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ

ГЛАВА 11.

13... Отец Небесний ще даде Дух Светий на ония, които Му искат? (Исус Христос)

Тук възниква въпросът, дали тези на които Отец изпраща Дух Светий са му чада, т.е. синове и дъщери? Или това е акт на осиновяване?

,,Които Му искат,,-които търсят истината,знанието,напътствието

каква е ролята на Светия Дух(ангел)?Отговорът е: да предаде на пратеника (Исус) Знанието.

Това е акт на напътствие за чадата,т.е. създанията.

..

Т.е. Светия дух говори на вярващите. Без него не могат да раберат истината. Но тогава Той е волята на Отца, и начинът по който говори и се изразява, Той е частта, която вярващите могат да разберат. Когато през Христос е говорил Светия Дух, има ли разлика в това, което Бог е искал да каже? Има в това, което са разбрали... Защото на тях, бил ли им е изпратен Джибрил? Значи, Бог е говорил през устата на Исус, но липсващото звено -Светия Дух е попречило да го разберат. Затова са необходими и трите условия... Някои ги наричат "Света Троица", но все Бог Е говорил...

Светия Дух не е част от Бог,той също е създание,защото Бог няма подобни Нему.Духът няма собствена воля,той предава всичко,което Бог иска,той е посредник.Ако Бог се съдържаше в нас,щяхме ли да имаме нужда от посредник?Светия Дух не е аватар.Иначе каква е ролята на ангелите според Християнството?

26. А Утешителят, Дух Светий, Когото Отец ще изпрати в Мое име, Той ще ви научи на всичко и ще ви напомни всичко, що съм ви говорил.

Тук става въпрос за следващ Утешител ,,ще изпрати,, бъдеще време.,т.е. Пратеник на Бог,който ще потвърди думите на Исус и ще ги научи на всичко.Неговото знание ще бъде низпослано чрез Гавраил.Според твоите разбирания Светия Дух е дошъл самостоятелно,без Пророк?

Блу-нима не знаеш,че в Троицата и трите члена са богове?Какво е Бог според твоята дефиниция?

Тук става въпрос за следващ Утешител ,,ще изпрати,, бъдеще време.,т.е. Пратеник на Бог,който ще потвърди думите на Исус и ще ги научи на всичко.Неговото знание ще бъде низпослано чрез Гавраил.Според твоите разбирания Светия Дух е дошъл самостоятелно,без Пророк?

Светия Дух е когато Бог Ти говори лично. Тогава (Днес) е денят на избавлението, и в него няма угнетяване.

Aliah,mecholari-вие ме оставихте безмълвна...

Просто такива неща изписахте,че- :eek: .Аз този път предпочитам да замълча.А на теб,Aliah препоръчвам да прочетеш пак,независимо в Библията или Корана за създаването на човека.И чак после ни учи какво е човешкото същество. :ph34r:

Блу-нима не знаеш,че в Троицата и трите члена са богове?Какво е Бог според твоята дефиниция? Това също-Aliah,безмълвна ме оставя,просто безмълвна.Къде видя това написано в Библията?!Къде го видя изписано или казано някъде от Иисус Христос?!Просто явно всеки може да си тълкува нещата,както иска.А за дефиницията на Бог-знаеш ли,според един велик философ човек иска ли доказателства-той не знае. :hush: Бог е всичко и нищо!А инак,който,каквато иска дефиниция да си слага.За ангелите-също ме накара да се усмихна и защо хората имат нужда от тях.А и тук следва да те попитам-след като не ги виждаш ангелите-според теб дали наистина ги има?!И къде видя написано,че Иисус е бил Бог?!Пак го пиша-в Библията,когато го питат кога ще е Сетният Ден,Иисус Христос казва,че това знае само Отца Му!!!Има ли нужда да се спекулира?!Разбирам,че може би някои хора имат нужда от доводи,за да си докажат на тях самите защо тяхната религия,която са си избрали,са намерили или с която са се родили(според който както си разбира нещата)е с нещо по-добра от останалите,но нима отказвате да се замислите защо Бог оставя и останалите религии да съществуват?!То,както сме го подкарали-накрая някои хора ще поучават Аллах кое,защо и как...Просто съм изумена да разбера,че според някои хора-Той,Всевишният,Всевиждащият,можещият всичко,нямащ нужда от нищо и никой-Той трябва да бъде защитаван от Неговите създания,а още повече,че според мен Той знае най-добре кое,какво е за всяко Негово създание,а Той познава всичко,и всички-нали всичко е от Него,или,и това не е така?!И стига с тоя страх,бре хора!!!Откажете се от Его-то.Угнетяване,грях,страх,наказание-чудя се как издържате...Живяла съм така и честно казано-отказвам да се връщам назад и там.Но всеки с избора си(а уж исках да се откажа да пиша този път :) ). Намасте. :)

Светия Дух е когато Бог Ти говори лично. Тогава (Днес) е денят на избавлението, и в него няма угнетяване.

Значи нямаме Троица.

Не е ли Бог Съвършен?Някой Съвършен има ли нужда от нещо добавено?

Къде видя това написано в Библията?!Къде го видя изписано или казано някъде от Иисус Христос?!

Бинго! :speak:

защо тогава ми даваш нелогични примери с троичен бог?

Блу-нима не знаеш,че в Троицата и трите члена са богове?

Точно така.

Blue_Star, запознаи се с доктрината за троицата, че така не можем да се разбираме. :cheerleading2:

Който го е писал и понятие си няма какво е Ислям и кой е Исус и каква е била мисията му.

Мисията на Иисус като ислямски пророк е най-поразителния провал в историята на пророците, защото няма и капка доказателство, че последователите на Иисус (като се започне от най-първите, Неговите съвременници, та чак до най-последните) изобщо някога са вярвали в нещо подобно на ислям. А Иисус прекарал 33 години проповядвайки ислям на евреите. Но очевидно е бил напълно некомпетентен и никога не е трябвало да бъде изпращан от Алах, защото животът на Иисус е отклонил повече хора, отколкото която и да е друга Личност в историята.

Тъй като има над два милиарда християни на Земята в момента, очевидно е, че Иисус е отговорен за създаването на единствената религия в света, която засенчва исляма. Просто факт.

Редактирано от lalili (преглед на промените)

Фотонът в квантовата механика... Тахийонът също.

sliderum,мерси. :speak: Електронът също. :wors: Но аз исках други да се сетят да го напишат,но за тях това може и да са небивалици,или необясними неща-не знам,а и на мен самата в началото ми беше трудно като концепция.

Andrei1818,запозната съм с доктрината за троицата.И сега аз си се разбирам ок с теб,и другите.Ако вие имате някакво неразбиране с мен или недоразумение-сподели,ще ми е интересно.Та,какво те обърква в идеята за Светата Троица?!

Aliah,виж ти имаш право да НЕ знаеш.Аз нямам право да ти нарушавам това право.Разбираш ли?!Не знам кое толкова те обърква в Светата Троица,ако искаш сподели.Кой пример беше нелогичен,не разбрах?!А и какво очакваш след като ми даваш примери за Слънцето?!Бог е ЕДИН,ЕДИНСТВЕН!!!Но Той има много проявления.Аз затова ти написах да прочетеш пак за създаването на човека в Корана(айде,ще приема,че Библията отказваш,дори да я докоснеш).Та,виж точно как Аллах създава човешкото същество и се замисли наистина какво означава човек.А ако искаш да си караш по вече отъпканата пътека от някои други-еми,твое право е.Всеки според избора/изборите му.А и ти не ми каза има ли според теб ангели след като ти няма как да ги видиш,и каква е разликата между Бог,и Господ?!(Айде за "ние" се отказвам да питам,засега.)Затова дадох и един друг пример,но нейце-за някои хора това е невъзможно,понеже,докато човек вярва,че нещо е невъзможно,и невероятно-то за него/нея си е точно такова-невъзможно.А Аллах няма нужда от никой и нищо!Какво е за теб Бог всъщност(ти ме попита,питам те и аз теб сега)?!Намасте. :wors:

sliderum,мерси. :speak: Електронът също. :wors: Но аз исках други да се сетят да го напишат,но за тях това може и да са небивалици,или необясними неща-не знам,а и на мен самата в началото ми беше трудно като концепция.

Andrei1818,запозната съм с доктрината за троицата.И сега аз си се разбирам ок с теб,и другите.Ако вие имате някакво неразбиране с мен или недоразумение-сподели,ще ми е интересно.Та,какво те обърква в идеята за Светата Троица?!

Aliah,виж ти имаш право да НЕ знаеш.Аз нямам право да ти нарушавам това право.Разбираш ли?!Не знам кое толкова те обърква в Светата Троица,ако искаш сподели.Кой пример беше нелогичен,не разбрах?!А и какво очакваш след като ми даваш примери за Слънцето?!Бог е ЕДИН,ЕДИНСТВЕН!!!Но Той има много проявления.Аз затова ти написах да прочетеш пак за създаването на човека в Корана(айде,ще приема,че Библията отказваш,дори да я докоснеш).Та,виж точно как Аллах създава човешкото същество и се замисли наистина какво означава човек.А ако искаш да си караш по вече отъпканата пътека от някои други-еми,твое право е.Всеки според избора/изборите му.А и ти не ми каза има ли според теб ангели след като ти няма как да ги видиш,и каква е разликата между Бог,и Господ?!(Айде за "ние" се отказвам да питам,засега.)Затова дадох и един друг пример,но нейце-за някои хора това е невъзможно,понеже,докато човек вярва,че нещо е невъзможно,и невероятно-то за него/нея си е точно такова-невъзможно.А Аллах няма нужда от никой и нищо!Какво е за теб Бог всъщност(ти ме попита,питам те и аз теб сега)?!Намасте. :wors:

И да ми благодариш е хубаво, ама за съжаление електронът е частица с маса и макар да има някои повторяеми свойства на квантите, все пак е неикономично да се използува...Не че няма научни опити в тази насока, но наистина цената на съотношението на получената реакция и енергията изразходена за нея, а донякъде и качеството на реакцията е само на задоволително ниво. За беля има да наваксваме още поне няколко години с техниката, за да успеем да направим някакъв по реален опит на ниво отделни фотони, иначе с кохерентен сноп всеки го може от доста време, но прецизността е с порядъци по-ниска от нужната...От опита до масовото практическо използуване, даже нямам идея колко ни дели...Абе ще си направи Бог, ако преди това сами не станем такива...

Дали да не го наречем Аллах?...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

............

Забравих да напиша,че човекът,който е написал цитираното от тебе мнение,освен Исляма не познава и ранната Християнска история,нито ти.Не знам някой да твърди,че Апостолите са разпространявали концепцията а троичен бог,напротив.Всъщност нит един от Пророците не е.

Исус не е завършил мисията си за земята м/у другото.

Той (р.а.) е пратен само на евреите и това изрично е подчертано в Библията.Учел ги е какво е бог и какъв е смисъла на живота им и е имал същата мисия като всички Пророци.Факт е,че е имал много повече последователи от други Пратеници,имало е и такива без последователи и такива само с 2-ма повярвали.

В името на спора ще вмъкна,че след няколко години Мюсюлманите ще са повече от Християните.Освен това много повече мюсюлмани разбират и практикуват религията си,за разлика от т.н. християнски държави,в които мнозинството са атеисти.България е чудесен пример.

Блу-проблема е с проявленията.Ако според теб Исус е божествено проявление и човек,то как така е създаден (от Бог) и несъзданен(защото е бог) едновременно?

Слайд-не Бог а Богът,на бг е допустимо да се нарече Господ,но най-правилно е Аллах.

И да ми благодариш е хубаво, ама за съжаление електронът е частица с маса и макар да има някои повторяеми свойства на квантите, все пак е неикономично да се използува...Не че няма научни опити в тази насока, но наистина цената на съотношението на получената реакция и енергията изразходена за нея, а донякъде и качеството на реакцията е само на задоволително ниво. За беля има да наваксваме още поне няколко години с техниката, за да успеем да направим някакъв по реален опит на ниво отделни фотони, иначе с кохерентен сноп всеки го може от доста време, но прецизността е с порядъци по-ниска от нужната...От опита до масовото практическо използуване, даже нямам идея колко ни дели...Абе ще си направи Бог, ако преди това сами не станем такива...

Дали да не го наречем Аллах?...

sliderum. ;):wors: Благодаря ти,но аз примера го дадох с едничката цел да докажа на някои хора,че е възможно едно нещо да е на няколко места едновременно,да бъде хем вълна,хем частица и при все да си е само едно нещо.За последното,което си написал-не знам,това го знае само Той.Но все си мисля,че историята неведнъж е доказала,че невъзможни неща няма.Това,което днес го приемаме за една красива приказва-в бъдещето става реалност.Невероятно,но факт!

А как да Го наречем-изборът си е лично твой.Нали знаеш,че Той надали би се разсърдил на някои неща. ;)

Абе ще си направи Бог, ако преди това сами не станем такива... Хихихи,ще си направи Бог,а да станем такива-хм,дали пък ще да е възможно туй нещо. :hush:;)

Забравих да напиша,че човекът,който е написал цитираното от тебе мнение,освен Исляма не познава и ранната Християнска история,нито ти.Не знам някой да твърди,че Апостолите са разпространявали концепцията а троичен бог,напротив.Всъщност нит един от Пророците не е.

Исус не е завършил мисията си за земята м/у другото.

Той (р.а.) е пратен само на евреите и това изрично е подчертано в Библията.Учел ги е какво е бог и какъв е смисъла на живота им и е имал същата мисия като всички Пророци.Факт е,че е имал много повече последователи от други Пратеници,имало е и такива без последователи и такива само с 2-ма повярвали.

В името на спора ще вмъкна,че след няколко години Мюсюлманите ще са повече от Християните.Освен това много повече мюсюлмани разбират и практикуват религията си,за разлика от т.н. християнски държави,в които мнозинството са атеисти.България е чудесен пример.

Блу-проблема е с проявленията.Ако според теб Исус е божествено проявление и човек,то как така е създаден (от Бог) и несъзданен(защото е бог) едновременно?

Слайд-не Бог а Богът,на бг е допустимо да се нарече Господ,но най-правилно е Аллах.

Блу-проблема е с проявленията.Ако според теб Исус е божествено проявление и човек,то как така е създаден (от Бог) и несъзданен(защото е бог) едновременно? Aliah,прочети как бива създаден човекът в Корана и ще разбереш. ;) Там е дадено пределно явно отговор на точно този ти въпрос.Но просто някак се пропуска,помеждодругото от мнозинството хора.А и нали има за какво да се дърлим,защо да се питаме нещо истинско.За броя на мюсюлманите-мога да поспоря с теб,защото това,че някой се нарича muslim-дали наистина е такъв и какво всъщност означава ислям е друга тема.Пък и рядко количеството определя качеството.Понякога "черните" овци дръпват човечеството напред.Дори Айнщайн е бил "бавноразвиващ" се.Тъй че-като бройка колко е една общност-рядко е определящо(но понякога си е,де).Намасте. :)

Блу-каква връзка има създаването на човека?Разглеждахме троицата.

Вярвам в ангели,защо.

Частиците не са божествени и вечни,без край и начало.

пак питам:каква е дефиницията за Бог?

Блу-каква връзка има създаването на човека?Разглеждахме троицата.

Вярвам в ангели,защо.

Частиците не са божествени и вечни,без край и начало.

пак питам:каква е дефиницията за Бог?

Aliah,връзката между създаването на човека и това Ако според теб Исус е божествено проявление и човек,то как така е създаден (от Бог) и несъзданен(защото е бог) едновременно? е по-голяма,отколкото си мислиш.Прочети пак точно написаното за създаването на Адем и ще разбереш как аджеба може да си хем на практика вечна,нетленна,и прочие(несъздадена),и хем си създадена от Бог.И ако на това човек си отговори-нататъка ще ти се разплете кълбцето.Само в началото е малко шокиращо.А и как разбра,че частиците не са божествени и вечни,без край,и начало(бих цитирала една мисъл на Нютон,но засега се въздържам)-тъй де откъде са?!Нали Аллах е всичко?! ;) А за дефиницията за Бог-каква очакваш да бъде?! :) Намасте. ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.