Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 13 минути, Aumi написа:

Но, Бадр казва, че това няма нищо общо нито с Корана, нито с Исляма.
И че такива хора, които извършват такива действия - са измет.

Нека Бадр се изкаже за законите на Шериата,и аз тогава ще продължа....
Едва ли някой от вас ще се наслади на ампутаций,разпъване на кръст и обезглавявания според тия ми ти закони...
Религията на мира....
ISISHeadHunterspic.jpg

инак са като насрани като ги заловят:

ISIS_hunters.jpg

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 410k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 1 минута, Мрак написа:

Нека Бадр се изкаже за законите на Шериата,и аз тогава ще продължа....
Едва ли някой от вас ще се наслади на ампутаций,разпъване на кръст и обезглавявания според тия ми ти закони...
Религията на мира....
ISISHeadHunterspic.jpg

инак са като насрани като ги заловят:

ISIS_hunters.jpg

Не виждаш ли, че тези хора са болни от невежество!
Техните мозъци са промити и много малка част изобщо е чела Корана, но им е казано какво пишело там и че те трябва да въздават правосъдие от името на Бог!

Боящият се наистина от Бог, никога не би тръгнал да убива от Негово име. Само човек с болна психика, би направил това.

преди 1 минута, Aumi написа:

Не виждаш ли, че тези хора са болни от невежество!
Техните мозъци са промити и много малка част изобщо е чела Корана, но им е казано какво пишело там и че те трябва да въздават правосъдие от името на Бог!

Боящият се наистина от Бог, никога не би тръгнал да убива от Негово име. Само човек с болна психика, би направил това.

Мила ми Ауми знаеш ли за какъв процент хора става дума?
"Човека" на снимката е европеец между другуто....

преди 9 минути, Мрак написа:

Мила ми Ауми знаеш ли за какъв процент хора става дума?
"Човека" на снимката е европеец между другуто....

Това че някой е дошъл да живее в Европа, не значи че той е станал истински европеец.
Средата в която живеят тези хора, промива съзнанието им  от деца, тровят умовете им с всякакви глупости, в следствие на което стават това което са.

Мисля, че Ислямът, наистина  трябва да поведе свещена война с тези хора, които са истински противници на Исляма и преиначават добрите идеи на тази религия.

току-що, Aumi написа:

Това че някой е дошъл да живее в Европа, не значи че той е станал истински европеец.
Средата в която живеят тези хора, им промива съзнанието от малки, тровят ги с всякакви глупости, в следствие на което стават това което са.

Мисля, че Ислямът, наистина  трябва да поведе свещена война с тези хора, които са истински противници на Исляма и преиначават добрите идеи на тази религия.

Роден е в Европа!
Как го виждаш този джихад(ако не греша джихад е борба вътре в себе си-нека Бадр ме поправи)...сунити шиити?
Имаш ли нещо да кажеш за Язидите и техните жени които са отвлечени за секс робини,или някой друг ще се изкаже по въпроса?

преди 10 минути, Мрак написа:

Роден е в Европа!
Как го виждаш този джихад(ако не греша джихад е борба вътре в себе си-нека Бадр ме поправи)...сунити шиити?
Имаш ли нещо да кажеш за Язидите и техните жени които са отвлечени за секс робини,или някой друг ще се изкаже по въпроса?

Както виждаме, някои са готови на джихад, без да водят тази борба вътре в себе си.
А ако такава борба започне, и човек наистина осъзнае какво означава тази вътрешна борба - следва той да се раздели със своите грешни илюзии и наистина да се пречисти от всякакво невежество.

Както казах, невежеството стои в основата на всички грехове.
Тези хора, може да са се родили в Европа, но следва на тях да им се покаже истинският Път, а това могат да го направят само хора от тяхната религия. Само те могат да им променят мисленето. А промени ли се мисленето, ще се променят и вижданията им и действията им.

преди 7 минути, Aumi написа:

Както виждаме, някои са готови на джихад, без да водят тази борба вътре в себе си.
А ако такава борба започне, и човек наистина осъзнае какво означава тази вътрешна борба - следва той да се раздели със своите грешни илюзии и наистина да се пречисти от всякакво невежество.

Както казах, невежеството стои в основата на всички грехове.
Тези хора, може да са се родили в Европа, но следва на тях да им се покаже истинският Път, а това могат да го направят само хора от тяхната религия. Само те могат да им променят мисленето. А промени ли се мисленето, ще се променят и вижданията им и действията им.

Мислиш ли че не е опитвана де-радикализацията?
Ох мило момиче...

преди 1 минута, Мрак написа:

Мислиш ли че не е опитвана де-радикализацията?
Ох мило момиче...

Не съм чувала да е опитвано такова нещо!

Може би ще дадеш някакво инфо...

преди 44 минути, Мрак написа:

Само че, пропусна това което исках да подчертая:

Цитат

Тези хора не биха приели съвети от никакви външни хора.
Тяхното мислене може да се промени само от хора, от религиозни водачи, от тяхната собствена религия.

преди 2 часа, Aumi написа:

Не съм будистка, въпреки че ми допадат идеите на Будизма.

Прав си във възмущението си!
Аз също безкрайно се възмущавам на тероризма и на всякакви прояви на насилие.

Но, Бадр казва, че това няма нищо общо нито с Корана, нито с Исляма.
И че такива хора, които извършват такива действия - са измет.

Следва, че хората които вършат това, се мислят за мюсюлмани, но не са истински мюсюлмани и петнят името на истинския Ислям, който би трябвало да смирява хората и да ги прави подчинени на Аллах/Бог/, а не агресивни терористи и убийци.
Всички терористи, са хора с болни и промити мозъци, които си въобразяват, че убивайки ще отидат в Рая.

Но със сигурност,  те ще бъдат жестоко наказани в Ада / или в следващия живот, както вярвам аз/ .

Най-важният виновник за техните действия, е невежеството.
Както казва Буда - невежеството е най-голямата отрова!

Едва ли някой може да изчисли точният брой на жертвите от Кръстоносните походи.

:whist:
Може би само Валкирия, която е специалист в областта на Историята,  може ни даде повече информация по въпроса.

Гледаш ли как са си присвоявали правомощия в името на Бог, и от името на Бог са раздавали варварско правосъдие.
Ако не бяха Кръстоносните походи, едва ли Християнството щеше да е толкова разпространена религия днес!

Но...да се молим само разумът да надделее над невежеството, и разумният Ислям да не позволи на ислямистите да стават толкова агресивни колкото кръстоносците, и да не тръгнат да налагат религията си както са го правили те!

"Но, Бадр казва, че това няма нищо общо нито с Корана, нито с Исляма.
И че такива хора, които извършват такива действия - са измет."

Това какво казва един или друг НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ. ВАЖНОТО Е КАКВО ПИШЕ В КОРАНА. ИСТИНАТА Е , ЧЕ КОРАНА НАСЪРЧАВА НАСИЛИЕТО И АКО НЯКОЙ КАЗВА ДРУГО ИЛИ ЛЪЖЕ ИЛИ МАНИПУЛИРА.  МЮСЮЛМАНИТЕ ЛЪЖАТ, А  ПОЛИТИЦИТЕ МАНИПУЛИРАТ. 

ДА СТЕ ЧУЛИ НЯКЪДЕ МЮСЮЛМАНИ ДА СА ПРОТЕСТИРАЛИ ПРОТИВ ИСЛЯМСКИЯ ТЕРОРИЗЪМ?  НЯМА  И ДА ЧУЕТЕ, ЗАЩОТО ЩЕ СТАНАТ ПРОТИВНИЦИ НА АЛЛАХ. 

ПАК КАЗВАМ НЕ Е ВАЖНО КОЙ КАКВО КАЗВА , А КАКВО ПИШЕ В КОРАНА. 

преди 44 минути, realno написа:

"Но, Бадр казва, че това няма нищо общо нито с Корана, нито с Исляма.
И че такива хора, които извършват такива действия - са измет."

Това какво казва един или друг НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ. ВАЖНОТО Е КАКВО ПИШЕ В КОРАНА. ИСТИНАТА Е , ЧЕ КОРАНА НАСЪРЧАВА НАСИЛИЕТО И АКО НЯКОЙ КАЗВА ДРУГО ИЛИ ЛЪЖЕ ИЛИ МАНИПУЛИРА.  МЮСЮЛМАНИТЕ ЛЪЖАТ, А  ПОЛИТИЦИТЕ МАНИПУЛИРАТ. 

ДА СТЕ ЧУЛИ НЯКЪДЕ МЮСЮЛМАНИ ДА СА ПРОТЕСТИРАЛИ ПРОТИВ ИСЛЯМСКИЯ ТЕРОРИЗЪМ?  НЯМА  И ДА ЧУЕТЕ, ЗАЩОТО ЩЕ СТАНАТ ПРОТИВНИЦИ НА АЛЛАХ. 

В Библията също има призиви на насилие.

2 Така казва Господ на Силите: Забелязал съм онова, което стори Амалик на Израиля, как му се възпротиви на пътя, когато идеше от Египет.

3 Иди сега та порази Амалика, обречи на изтребление всичко, що има, и не го пожали; но избий мъж и жена, дете и бозайниче, говедо и овца, камила и осел.

4 а жените, децата, добитъкът и всичко що се намира в града, всичките користи от него да вземеш за себе си; и да ядеш користите от неприятелите си, които Господ твоят Бог ти даде.

15 Така да постъпваш с всичките градове, които са много далеч от тебе, които не са от градовете на тукашните народи.

16 А от градовете на тия люде, които Господ твоят Бог ти дава за наследство, да не оставиш живо нищо, което диша,

17 но да ги обречеш на изтребление; хетейците, аморейците, ханаанците, ферезейците, евейците и евусейците, според както Господ твоят Бог ти заповяда;

Но днес, никой християнин или юдеин, не тръгва да избива друговерците!

преди 2 часа, Мрак написа:

Ох мило момиче...

ох, мило момче, та ти, заемайки естествената за теб реактивна позиция, си точно радикалист - като тия срещу когото изявяваш позицията си. Точно като "реалния" - дето и той "знае истината" за бог и мисията му била да я пропагандира сред невежите... :) Това правят и тия - от клипчетата и снимките.

Това е преднамерена позиция, игра, която се води с цел приемане на една крайност. Но действието и проявлението на една крайност, пробужда защитната реакция - чрез противоположната крайност... Която си е пак крайност. Въпросът с реакцията е инстинктивен и за резониращия според нея - си е нещо напълно естествено, тъй като психичните механизми и процеси, въвлечени и отговорни за нея, са едни и същи - както всяка 'крайност'. Нямате дори елементарни познавателни положения по отношение на психичната вселена, за да навлизам в дълбочина, пък и това е сериозно и задълбочено и не е възможно да се разисква сред религиозни теми и раздели...

В този смисъл - крайните реакции и уклони, се наричат радикализъм с тенденция към фанатизъм и нямат нищо общо с каквато и да е форма на рационалност. Рационалността се ползва само като имитация и евентуален щит за обяснителност, точно както "реалния' се опитва наивно да ползва "научни данни и информация"... пък в това си е пълен лаик и невежа. Но пък тренира в пропагандата и пасторските си умения, умело прикрит зад идеологичната си стъкмистика.

Може да е инстинктивно да се подходи към една крайност, чрез формиране на нейната противоположност, но и двете са крайности и качествено не се различават по същество. Насилието пробужда насилие, агресията - агресия, радикалите генерират радикализъм, макар с 'обратен на тях знак'... Нищо от това не е познание, не е вникване, не е осмисляне и разбиране. Всичко това е само една игра на пристрастия, страх и инстинктивни и атавистични реактивности.

преди 3 минути, Мрак написа:

Рамусчо аз не съм ти Мохини да си предаваш номерата пред мен ;)
Запомни го.

"Куку-руку-кууууууу - палооомааааааа..." - е припев от една латино песен.  :)

Мрачните са толкова прозрачни, колкото и светлите - играта на светлината е само за пред тях си... Иначе - скука... 

преди 3 часа, Aumi написа:

В Библията също има призиви на насилие.

2 Така казва Господ на Силите: Забелязал съм онова, което стори Амалик на Израиля, как му се възпротиви на пътя, когато идеше от Египет.

3 Иди сега та порази Амалика, обречи на изтребление всичко, що има, и не го пожали; но избий мъж и жена, дете и бозайниче, говедо и овца, камила и осел.

4 а жените, децата, добитъкът и всичко що се намира в града, всичките користи от него да вземеш за себе си; и да ядеш користите от неприятелите си, които Господ твоят Бог ти даде.

15 Така да постъпваш с всичките градове, които са много далеч от тебе, които не са от градовете на тукашните народи.

16 А от градовете на тия люде, които Господ твоят Бог ти дава за наследство, да не оставиш живо нищо, което диша,

17 но да ги обречеш на изтребление; хетейците, аморейците, ханаанците, ферезейците, евейците и евусейците, според както Господ твоят Бог ти заповяда;

Но днес, никой християнин или юдеин, не тръгва да избива друговерците!

Има, но в Стария Завет, за точно определено време и място. 

НО сега е валиден Новия Завет. Там къде се насърчава насилие? 

Сега е валиден и Корана, а там насилието задължително за да оцелее исляма.

Исляма се крепи на страха и насилието. 

Християнството на любовта и действието на Святия Дух. 

преди 4 часа, _ramus_ написа:

ох, мило момче, та ти, заемайки естествената за теб реактивна позиция, си точно радикалист - като тия срещу когото изявяваш позицията си. Точно като "реалния" - дето и той "знае истината" за бог и мисията му била да я пропагандира сред невежите... :) Това правят и тия - от клипчетата и снимките.

Това е преднамерена позиция, игра, която се води с цел приемане на една крайност. Но действието и проявлението на една крайност, пробужда защитната реакция - чрез противоположната крайност... Която си е пак крайност. Въпросът с реакцията е инстинктивен и за резониращия според нея - си е нещо напълно естествено, тъй като психичните механизми и процеси, въвлечени и отговорни за нея, са едни и същи - както всяка 'крайност'. Нямате дори елементарни познавателни положения по отношение на психичната вселена, за да навлизам в дълбочина, пък и това е сериозно и задълбочено и не е възможно да се разисква сред религиозни теми и раздели...

В този смисъл - крайните реакции и уклони, се наричат радикализъм с тенденция към фанатизъм и нямат нищо общо с каквато и да е форма на рационалност. Рационалността се ползва само като имитация и евентуален щит за обяснителност, точно както "реалния' се опитва наивно да ползва "научни данни и информация"... пък в това си е пълен лаик и невежа. Но пък тренира в пропагандата и пасторските си умения, умело прикрит зад идеологичната си стъкмистика.

Може да е инстинктивно да се подходи към една крайност, чрез формиране на нейната противоположност, но и двете са крайности и качествено не се различават по същество. Насилието пробужда насилие, агресията - агресия, радикалите генерират радикализъм, макар с 'обратен на тях знак'... Нищо от това не е познание, не е вникване, не е осмисляне и разбиране. Всичко това е само една игра на пристрастия, страх и инстинктивни и атавистични реактивности.

"Насилието пробужда насилие, агресията - агресия..."

Пак пишеш глупости. Къде в християнството има агресия и насилие? 

В Християнството е крайна единствено и само ЛЮБОВТА. Това е посланието  на Бог. 

Ако има нещо крайно в исляма, това  сеенето на  смърт, насилие и принуда. Така е заченат, така е разпространен и така ще съществува. 

Вместо да пишеш манипулативни философски глупости, вземи да прочетеш поне от обща култура Библията и Корана и сам си направи извода без някой да ти говори. 

И пак ти казвам, не се залъгвай, на земята няма да има така бленувания от теб мир. Напротив! Пророкувано е в библията, че ще става още по лошо. Причината не е в "крайността" на християните, а в крайността на исляма, защото такива като теб, които за да постигнат мир са готови на компромиси с истината и любовта.  

Нещата трябва да се казват с истинските им имена, а не политически коректно и лицемерно. Така само се замазват проблемите, а не се решават. 

Продължавай да отричаш истината, че това на снимките е фотошоп, че не е проповядвано от Корана и да си живееш в твоя измислен и нереален философски свят. 

КОГАТО ОТРИЧАШ ЗЛОТО И СЕ ПРАВИШ, ЧЕ НЕ ГО ВИЖДАШ , НЯМА ДА ГО ПРЕМАХНЕ И НЯМА ДА ДОЙДЕ МИРА. НЕ ЖИВЕЙ В ИЛЮЗИЯ.

НО ОТ МИРА ИМА НЕЩО ПО ВАЖНО И ТОВА Е СПАСЕНИЕТО НА БЕЗСМЪРТНАТА ЧОВЕШКА  ДУША ОТ ГРЕХА И СМЪРТТА.  АКО ИСУС И АПОСТОЛИТЕ СЕ СТРАХУВАХА ОТ СМЪРТ И КОНФЛИКТИ ГОВОРЕЙКИ ИСТИНАТА, ДНЕС НЯМАШЕ ДА ГО ИМА ХРИСТИЯНСТВОТО. 

преди 1 час, realno написа:

Вместо да пишеш манипулативни философски глупости, вземи да прочетеш поне от обща култура Библията и Корана и сам си направи извода без някой да ти говори.  

И пак ти казвам, не се залъгвай, на земята няма да има така бленувания от теб мир.

изгтлежда че нещо се опитваш да комуникираш с мен ли.... И си с някаква идея че ми "казваш нещо", дори и ме съветваш и ми даваш насоки... Горкия, пробвай се някъде другаде да си пишеш недоумиците.

Изглежда и че никакви завети, библии или учения не са в състояние да смирят една самозабравила се имитация на пастор. А са толкова нескопосани и първобитни призивите и пропагандата, че са направо като за неделна селска църква преди два века.

преди 5 часа, realno написа:

Има, но в Стария Завет, за точно определено време и място. 

НО сега е валиден Новия Завет. Там къде се насърчава насилие? 

Сега е валиден и Корана, а там насилието задължително за да оцелее исляма.

Исляма се крепи на страха и насилието. 

Християнството на любовта и действието на Святия Дух. 

А кръстоносците и инквизиторите на кой завет са се позовавали и в чие име са убивали?

Ще дойде ден, когато и Ислямът, или неговите по-радикални последователи по същият начин ще се усмирят. И както днес са отживелица Кръстоносните походи и Инквизицията, по същият начин ще отидат в забрава и Ал Кайда и Ислямска държава и другите радикални ислямски течения и групировки.

преди 13 минути, Aumi написа:

А кръстоносците и инквизиторите на кой завет са се позовавали и в чие име са убивали?

Ще дойде ден, когато и Ислямът, или неговите по-радикални последователи по същият начин ще се усмирят. И както днес са отживелица Кръстоносните походи и Инквизицията, по същият начин ще отидат в забрава и Ал Кайда и Ислямска държава и другите радикални ислямски течения и групировки.

Няма как да стане, защото Мохамед насърчава насилие и сам го е практикувал както и неговите последователи при разпространението на исляма, за разлика от Исус и апостолите. Това, което си написал е илюзия, в която вярват много хора, но се заблуждават. Само Исус ще ги усмири в определен момент, както е пророкувано в Библията. 

"А кръстоносците и инквизиторите на кой завет са се позовавали и в чие име са убивали?"

Мисля, че два пъти ти обясних, но май само си правя труда да пиша, а не ти не го четеш.:wink12: Посочи къде Исус насърчава кръстоносни походи?  Истината е в написаното в Корана и Библията, а не кой какво прави или говори. 

преди 2 часа, realno написа:

Няма как да стане, защото Мохамед насърчава насилие и сам го е практикувал както и неговите последователи при разпространението на исляма, за разлика от Исус и апостолите. Това, което си написал е илюзия, в която вярват много хора, но се заблуждават. Само Исус ще ги усмири в определен момент, както е пророкувано в Библията. 

"А кръстоносците и инквизиторите на кой завет са се позовавали и в чие име са убивали?"

Мисля, че два пъти ти обясних, но май само си правя труда да пиша, а не ти не го четеш.:wink12: Посочи къде Исус насърчава кръстоносни походи?  Истината е в написаното в Корана и Библията, а не кой какво прави или говори. 

Харесват ли ти или не, фактите са факти, и е неоспорим факт, че кръстоносците и инквизиторите, са били християни.

преди 14 часа, realno написа:

Че ти не си чувал си е просто твой проблем.Невежите и ниско интелигентните може и да не са чували.Това е характерна тяхна черта.Все пак като за теб:

Форума има търсачка.Ползването и препоръчително.Възползвай се и ти.Не може за всеки дебил и малоумник да се повтаря едно и също.

Ако умствените ти възможности не позволяват ползването на търсачката, тогава вече ще ти посоча конкретни мои постове в които се цитират редица най-известни ислямски учени, както и официалното становище  на Комисията за религиозни изследвания на Саудитска Арабия.Комисия чийто председател е главния мюфтия на Саудитска Арабия.

преди 3 часа, realno написа:

Дрън, дрън.А ти кого си мислиш че лъжеш.

Я на свой ред и аз да те питам.Къде Исус поощрява или инициира създаването на Инквизиция? Твърде лошо ще е за теб ако не можеш да ги намериш.

Именно в Християнството към днешна дата, а именно 31.5.2018 е задължително избиването, измъчването, осакатяване, осъждане...... на еретиците.Това е безпрекословна догма изработена на четвъртия вселенски събор.Решенията на вселенските събори са абсолютно задължителни за всеки  християнин.Твърди се че тези решения са пряко внушени от Св.Дух.Точно въз основа на тези решения е създадена Инквизицията.Нима някой смята, че Папата, висшия клир на католиците и православните не познават Библията и решенията на съборите.

преди 19 часа, Aumi написа:

Харесват ли ти или не, фактите са факти, и е неоспорим факт, че кръстоносците и инквизиторите, са били християни.

Вярно е, били са, но  са вършили нещо против учението на  Библията. Нищо не отричам.

преди 20 часа, badr написа:

Че ти не си чувал си е просто твой проблем.Невежите и ниско интелигентните може и да не са чували.Това е характерна тяхна черта.Все пак като за теб:

Форума има търсачка.Ползването и препоръчително.Възползвай се и ти.Не може за всеки дебил и малоумник да се повтаря едно и също.

Ако умствените ти възможности не позволяват ползването на търсачката, тогава вече ще ти посоча конкретни мои постове в които се цитират редица най-известни ислямски учени, както и официалното становище  на Комисията за религиозни изследвания на Саудитска Арабия.Комисия чийто председател е главния мюфтия на Саудитска Арабия.

Дрън, дрън.А ти кого си мислиш че лъжеш.

Я на свой ред и аз да те питам.Къде Исус поощрява или инициира създаването на Инквизиция? Твърде лошо ще е за теб ако не можеш да ги намериш.

Именно в Християнството към днешна дата, а именно 31.5.2018 е задължително избиването, измъчването, осакатяване, осъждане...... на еретиците.Това е безпрекословна догма изработена на четвъртия вселенски събор.Решенията на вселенските събори са абсолютно задължителни за всеки  християнин.Твърди се че тези решения са пряко внушени от Св.Дух.Точно въз основа на тези решения е създадена Инквизицията.Нима някой смята, че Папата, висшия клир на католиците и православните не познават Библията и решенията на съборите.

"тогава вече ще ти посоча конкретни мои постове в които се цитират редица най-известни ислямски учени, както и официалното становище  на Комисията за религиозни изследвания на Саудитска Арабия.Комисия чийто председател е главния мюфтия на Саудитска Арабия."

Покажи ми как тълкуват :

Сура 2, ая 193:  
И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах! А престанат ли, тогава да не се враждува, освен против угнетителите!
Сура 8, ая 39:  
И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах! А престанат ли – Аллах е зрящ за техните дела.

Сура 4, ая 89:Желаят и вие да сте неверници, както и те са неверници, за да бъдете равни. И не взимайте ближни от тях, докато не се преселят по пътя на Аллах! А отметнат ли се, хващайте ги и ги убивайте, където ги заварите – и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник –

Сура 4, ая 91:  
Ще откриете и други, които искат и с вас да са в безопасност, и със своя народ – в безопасност. Всякога, щом биваха връщани към изкушението, биваха низвергвани в него. И ако не се отдръпнат и не ви предложат мир, и не удържат ръцете си, хващайте и ги убивайте, където ги заварите! Дадохме ви явен довод срещу тези.
Сура 5, ая 33:  
Наказанието за онези, които воюват срещу Аллах и Неговия Пратеник, и се стремят към поквара по земята, е да бъдат убити или разпънати, или да се отсекат ръцете и нозете им кръстом, или да бъдат прокудени от земята [им]. Това за тях е позор на този свят, а в отвъдния за тях има огромно мъчение,
Сура 5, ая 38:  
А на крадеца, мъж или жена, отсичайте ръцете за наказание, защото са присвоили – възмездие от Аллах. Аллах е всемогъщ, всемъдър.
Сура 4, ая 15:  
А срещу онези от жените ви, които извършат прелюбодеяние, вземете четирима измежду вас за свидетели. А засвидетелстват ли, дръжте жените в домовете, докато смъртта ги прибере или Аллах им стори път.

Това една част от аятите в които се насърчава насилие. 

ВСИЧКИ РАЗБРАХМЕ КАК СЕ ТЪЛКУВАТ КОРАНА ОТ ИСЛЯМСКИТЕ ДУХОВНИЦИ, ЗАБЛУЖДАВАЙКИ, ЧЕ АВРААМ Е ТРЯБВАЛО ДА ПОЖЕРТВА ИСМАИЛ, А НЕ ИСАК.

ПО СЪЩИЯ НАЧИН ТЪЛКУВАТ ВСИЧКО ОСТАНАЛО В НЕГО.  

Сура 2, ая 191:  

...Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш... 

Този ая валидна ли е за лъжата ви с Авраам и Исмаил? 

ОТ ЕДИН МЕСЕЦ ЧАКАМ ДА МИ ОТГОВОРИШ НА ЕЛЕМЕТАРНИЯ ВЪПРОС, КОГО Е ТРЯБВАЛО ДА ПОЖЕРТВА АВРААМ, ИСМАИЛ ИЛИ ИСАК. А УЖ  ПОЗНАВАШ КОРАНА . 

"Къде Исус поощрява или инициира създаването на Инквизиция?"

Никъде Исус не поощрява създаването на инквизиция. 

"Именно в Християнството към днешна дата, а именно 31.5.2018 е задължително избиването, измъчването, осакатяване, осъждане...... на еретиците.Това е безпрекословна догма изработена на четвъртия вселенски събор.Решенията на вселенските събори са абсолютно задължителни за всеки  християнин.Твърди се че тези решения са пряко внушени от Св.Дух.Точно въз основа на тези решения е създадена Инквизицията.Нима някой смята, че Папата, висшия клир на католиците и православните не познават Библията и решенията на съборите."

Покажи стихове от Библията, които потвърждават това. Още малко ще кажеш, че Бог одобрява и поклонението на Дева Мария или светии, ангели, икони и др.

ПРАВИ КАКТО АЗ ПРАВЯ, ЦИТИРАМ КОРАНА. ДРУГОТО Е ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И МАНИПУЛАЦИИ.

АКО ИСКАШ НЕЩО ДА КАЖЕШ, ПРОСТО ЦИТИРАЙ НОВИЯ ЗАВЕТ. 

преди 1 час, realno написа:

Покажи стихове от Библията, които потвърждават това. Още малко ще кажеш, че Бог одобрява и поклонението на Дева Мария или светии, ангели, икони и др.

ПРАВИ КАКТО АЗ ПРАВЯ, ЦИТИРАМ КОРАНА. ДРУГОТО Е ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И МАНИПУЛАЦИИ.

АКО ИСКАШ НЕЩО ДА КАЖЕШ, ПРОСТО ЦИТИРАЙ НОВИЯ ЗАВЕТ

От твоите постове лъха такава  дебилност , че това минава всяка граница.Толкова тъпота на едно място не бях срещал.

Запомни го наизуст.За Християнството, а очевидно ти не си християнин, решенията на Вселенските събори са с много по-голяма тежест от грамадната част от текстовете на НЗ.Авторите от НЗ са Марко, Лука, Матей и т.н.докато решенията на съборите се смятат за внушени от Св.Дух.

Все ми се струва, че Св.Дух е нещо повече от авторите на НЗ.Догмата за св.Троица е гласуван на Никейския Събор, но ти отричаш съборите.Къде Исус в НЗ казва че Бог е троица? Можеш ли да ми посочиш такъв цитат??  - ПРОСТО ЦИТИРАЙ Исус от  НОВИЯ ЗАВЕТ.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.