Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

Следващата подобна изява ще стане причина да бъдеш наказан.Спазвай правилата на форума без да ти се напомня за тях.

Не може да ти е правена забележка за нарушаване на правило а ти  да решиш, че няма да го спазваш.

Редактирано от badr (преглед на промените)

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 410,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

Българската конституция дава правото за свободно изповядване на религия !

на 12.03.2019 г. в 15:25, realno написа:

Следващата подобна изява ще стане причина да бъдеш наказан.Спазвай правилата на форума без да ти се напомня за тях.

не става ясно това заплаха ли е или цензура ?

на 16.03.2019 г. в 20:13, algor написа:

2 в 1.
Защо?

"Следващата подобна изява ще стане причина да бъдеш наказан.Спазвай правилата на форума без да ти се напомня за тях.

Не може да ти е правена забележка за нарушаване на правило а ти  да решиш, че няма да го спазваш."

По какъв начин нарушавам правилата на форума? 

- ругая и използвам неприлични епитети  като някои други във форума?

- цитирам и използвам материали, които са свободни за гледане и четене в нета, но са неприятно за някого? 

- защото задавам неудобни въпроси, на които не могат да ми отговорят познаващите исляма?

- защото лъжа, клеветя или нещо друго? 

Моля цитирай правилника на форума за да видя в какво го нарушавам, защото имам претенциите, че го спазвам за разлика от други. 

преди 43 минути, Anjel Dimitrov написа:

Тук се говори ,да се наказват тези ,които не дават налога,, закат",но ако отслужват молитва и дават налога закат да им се стори път.

И си пропуснал към сура 5 да добавиш 34 и 35

33Наказанието за онези, които воюват срещу Аллах и Неговия Пратеник, и се стремят към поквара по земята, е да бъдат убити или разпънати, или да се отсекат ръцете и нозете им кръстом, или да бъдат прокудени от земята [им]. Това за тях е позор на този свят, а в отвъдния за тях има огромно мъчение

34освен които се покаят, преди да ги надвиете. И знайте, че Аллах е опрощаващ, милосърден!

35 О, вярващи, бойте се от Аллах и търсете приближаване към Него, и се борете по Неговия път, за да сполучите!

Ето ,че пак има опрощение и отмяна на наказанието за  осъзналите се . Значи излиза ,че когато живееш и си гражданин на някоя държава трябва да спазваш законите там и да се придържаш към етичните и морални норми наложени от обществото и жителите на тази държава.В този контекст в Египет за египтяните е забранено със закон да си изповядваш друга религия ,и да обръщаш от исляма в християнството, и този имам затова е понесъл наказанието си,а е могъл да смени държавата и да си изповядва каквато си иска религия.Поне в днешно време като не ти харесва някъде можеш спокойно да се преселиш в друга държава(изключая някои точки в Африка ,където хората ги държат като роби).Ето например аз преди 20 години дори не споменавах ,че имам убеждението ,че Христос не е Господ,защото се притеснявах за социалният си живот и да не би да не бъда отхвърлен от обществото и не споменавах моите ментори,защото те ми казаха ,че ще имат проблеми ако ги спомена какви работи обсъждаме,и си траех,даже и сега не се увличам много ,защото за някои новината ,че Христос е грешен и ,че не е Господ е шокираща,а и има ,,радикалисти" сред всички религии и се притеснявам(е кво ставана в Нова Зеландия,и това може да доведе до вълна от ,,радикално християнство" и изобщо до ,,радикални религиозничества" ),но стига да се върна на темата.

По 35 ,ето затова ми харесва корана ,защото го има и това изречение,а как да се търси приближаването до Аллах-(Господ),най-лесно е да се научите като Нийл Доналд Уолш на общение с Бога и това най лесно става като прочетете първите 70 страници от книгата му ,,,Разговори с Бога" и след това директно Господ да ви каже какво да правите за да се приближите до Него,а не да разчитате на други.Аллах -(Господ )е способен да обърне внимание на всички по -отделно с най-голямо внимание и загриженост и така няма да имате нужда от посредници.

Интересно ми е как  вземаш стих от Н. Завет, в който няма помен от насилие /като в същото време пренебрегваш стотици други, които говорят за любов, почит,милост и т.н./и го тълкуваш, като че ли Исус ни учи да мразим и убиваме, а в същото време аяти, които откровено говорят за насилие, изсмуквайки си от пръстите обяснения се опитваш да ме убедиш, че тези стихове говорят за любов и словесен спор. Така не се прави. Не е правилно да нагаждаш стихове от Библията и аяти от Корана според своите си убеждения, а точно обратното. Твоите убеждения трябва да се изграждат от написаното в тях. Но те разбирам, защото когато истината е неприятна трябва да се изопачи. 

Конкретно към това, което се опитваш да тълкуваш, но го правиш с предубеждение. 

Сура 9:5 А изтекат ли месеците на възбрана, убивайте съдружаващите, където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада! И щом се покаят и отслужват молитвата, и дават милостинята закат, сторете им път! Аллах е опрощаващ, милосърден.

Тук се казва следното: да се убиват християните където се сварят, но ако се покорят на ислям т.е. станат мюсюламани или дават данък, да не се убиват. Т.е.  говори се за  принуждение в исляма. Къде има намек за любов или словесен спор?

Сура 9:29 Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра - докато не дадат налога [джизя] безусловно и с покорство.

Тук отново се говори за сражение срещу християни и юдел и  принуждение за плащане на данък иначе ......смърт. Къде се говор за любов, почит на ближния или словесен спор?

Сура 5, ая 33:  
Наказанието за онези, които воюват срещу Аллах и Неговия Пратеник, и се стремят към поквара по земята, е да бъдат убити или разпънати, или да се отсекат ръцете и нозете им кръстом, или да бъдат прокудени от земята [им]. Това за тях е позор на този свят, а в отвъдния за тях има огромно мъчение

Тук нещата загрубяват. Не само се насърчава да се воюва срещу невярващите в исляма, но дори повече, да се воюва в техните земи. Тук дори не става въпрос за защита на собствената си ислямска земя и вяра, а откровена агресия с нечовешко отношение и изтезания. 

И сега стигаме до 34 аят: 34 освен които се покаят, преди да ги надвиете. И знайте, че Аллах е опрощаващ, милосърден!

В него отново не се говори за словесен спор и убеждение с думи, а принуждение. Което разбира се е поредното противоречие в Корана, къде се казва, че във вярата няма принуда /цитирам по памет/.

В 35 аят се казва:35 О, вярващи, бойте се от Аллах и търсете приближаване към Него, и се борете по Неговия път, за да сполучите!

Това откровено не е насърчение за водене на словесни битки и спорове във форуми, а воюване с меч. Така както е бил разпространен исляма през годините и така както се защитава днес, с насилие. Насилието е свидетелство не на сила, а на безпомощност. 

преди 4 часа, realno написа:

"Следващата подобна изява ще стане причина да бъдеш наказан.Спазвай правилата на форума без да ти се напомня за тях.

Не може да ти е правена забележка за нарушаване на правило а ти  да решиш, че няма да го спазваш."

По какъв начин нарушавам правилата на форума? 

- ругая и използвам неприлични епитети  като някои други във форума?

- цитирам и използвам материали, които са свободни за гледане и четене в нета, но са неприятно за някого? 

- защото задавам неудобни въпроси, на които не могат да ми отговорят познаващите исляма?

- защото лъжа, клеветя или нещо друго? 

Моля цитирай правилника на форума за да видя в какво го нарушавам, защото имам претенциите, че го спазвам за разлика от други. 

И този твой пост, както много други, е в нарушение на правилата.

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

В редактираният ти пост отново публикувасъдържание обект на авторско право без да посочиш източник и то при положение, че вече ти се направи забележка за същата проява.

Това се нарича рецидив.Ето какво казват правилата.

2.15 Всяко мнение, предоставено тук, е пуснато доброволно от автора му и всеки има право след това да го копира и разпространява както намери за добре. Ако не е упоменато, че поста съдържа текст, който е обект на авторското право или че ползването му без разрешение е нежелано, то текстът ще бъде третиран според Лиценза за свободна документация на ГНУ. Ако мнението или материалът публикуван от вас не е Ваше дело, задължително трябва да се посочи, че е цитат и да се даде линк към източника (визират се статии, цитати от научни трудове и др. подобни). Администрацията на форума не се задължава да заличава постове и теми по желание на авторите им, както и по желание на трети страни, ако прецени, че те не нарушават с нищо законите на държавата и правилата на форума.

Всеки твой пост, който не отговаря на това условие ще бъде изтриван.

преди 9 часа, Anjel Dimitrov написа:

Тези текстове ме навеждат на мисълта ,че буквално джихадистите и радикалистите са в грях ,защото дефакто повечето от жертвите на терористите отслужват молитви и дават закат (вярно ,че не в джамия ,а в катедрали или в черкви),но се молят на Аллах под другото му име Господ.Та мисълта ми е ,че радикалистите ,които водят свещената война с насилие са в грях ,защото не изпълняват това в корана(примерно ,че Аллах е опрощаващ и милосърден,и ,че трябва да му се подражава сура 5 35 ,,,и се борете по Неговия път, за да сполучите" и се получава,че радикалистите не прощават и не са милосърдни защото не подражават на Аллах  сура 5 34,,И знайте, че Аллах е опрощаващ, милосърден!" ,следователно радикалистите са грешници и няма да получат нищо хубаво от Аллах -(Господ)

Не си разбрал много добре, защото Аллах е опрощаващ и милосърден САМО към мюсюлманите/дори към тези, които воюват в пътя на Аллах/, но не и към друговерци за разлика от Бога на Библията.

Римляни 5:8 
Но Бог препоръчва Своята към нас любов в това, че, когато още бяхме грешници, Христос умря за нас.

Йоан 23:16 Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот:

Това означава, че Бог е възлюбил всички грешници по лицето на земята още преди да са повярвали в Него. 

Ако Аллах учи мююлманите , че  християни, юдей и всякакви друговерци са скверни и дори не трябва да се молят за тях:

Сура 9, ая 113:  
Не подобава на Пророка и на вярващите да молят прошка за съдружаващите, дори да са роднини, след като им стана ясно, че те са обитателите на Ада.

Ето какво е отношението на Христос към грешниците:

Марк 2:15 И когато Исус седеше на трапезата в къщата му, заедно с Него и учениците Му, насядаха и много бирници и грешници; защото бяха мнозина и отиваха подир Него. space.gif
16 Тогава книжниците, които бяха от фарисеите, като видяха, че Той яде с грешниците и бирниците, казаха на учениците Му: Защо яде и пие с бирниците и грешниците? space.gif
17 А Исус, като чу това, каза им: Здравите нямат нужда от лекар, а болните; не съм дошъл да призова праведните, но грешниците (на покаяние).

Извода е, че отношението на Бога на Библията към невярващите е противоположно на отношението на Аллах от Корана към същите хора. 

Аллах е милостив и опрощаващ към мюсюламните ДОРИ когато лъжат. Мюсюлманин ли си, общо взето всеки грях ти е простен от Аллах, но не и да се откажеш от вярата си в него. Аллах опрощава  сексуални извращения, убийства, лъжи, лъжливи клетви, педофилия.

Ако Бога на Библията е любящ и милостив към грешника и търси път към сърцето му за да се осъзнае и покае от греховете си, то Аллах е пълна противоположност на това. Той е агресивен, отмъщаваш, заплашващ с насилие и същевременно радостен, че грешника ще бъде в ада.  

преди 16 минути, Anjel Dimitrov написа:

Бога на библията и Аллах са едно и също,а смъртния Христос от новия завет друго .Когато се молиш на Аллах ти се молиш на Господ от стария завет,този Господ на ,който се е молил и Исус,такаче Господ-(Аллах) може да опрости всичко след покаяние . 

Ти правиш грешката ,че правиш разлика между Господ от библията и Аллах и още повече се объркваш като си с убеждението ,че Господ се е явил в образа на Исус,а ти сам цитира Йоан 23:16 ,,Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот",което значи ,че Бога от библията и Исус са две различни неща.Сега схващаш ли заблудата на всички ,които мислите Исус за Аллах-(Господ),е  това объркване го няма в Исляма или в Мохамеданството.

Не е баш така:

Йоан 10:30 
Аз и Отец едно сме.

По въпроса, кой е Исус сме говорили на дълго и на широко. Дори клип пуснах, което също синтезирано обяснява Исус Бог ли е или не. 

преди 19 минути, Anjel Dimitrov написа:

А и Бога за ,който говориш също си отмъщава и наказва,не е само да награждава.

Разбира се, че наказва. Освен, че е Милостив, Бог е и Справедлив. НО, преди да покаже справедливия си гняв и наказание, Бог подхожда с първо с милост, като предупреждава хората и желае те да променят поведението си.  НО когато хората продължат да упорстват в греховете си идва ред на справедливото наказание. Според Библията, следствието на греха е смърт. И въпроса ми е / тъй като сме в темата за исляма/ къде Аллах подхожда първо с милост? Къде Мохамед е показвал милост? Аз мога да ти покажа обратното. 

И тъй като стана въпрос за Мохамед ето какво разказва един Египетски свещеник и познавач на ислямските писания за Мохамед. Ти ми кажи къде е милостта на Мохамед? Къде е смирението на Мохамед? Защо обожествява себе си? По какъв начин това прослава Аллах? По какъв начин това запазва човешкото достойнство и не унижава последователите му? И ако Аллах е Бога от Библията / както ти твърдиш/ и вдъхновител на предишните пророци, те защото не са се отнасяли унизително, бих казал дори извратено с хората както Мохамед си позволява. Пророка в исляма  задължава и позволява  да пият потта му, сополите, урината и изпражненията му ? 

Ето виж:

преди 15 минути, Anjel Dimitrov написа:

Като схванеш,че Исус не е Господ ще ти се изяснят нещата.За сега си заблуден ,както и Исус се е заблудил за самият него си,но той се осъзнава,понякое време там малко преди края му и с теб може да стане същото (знае ли се ,може пък и да се останеш само спасен,но никога благословен)

Ама той Мохамед е "схаванал" тази "истина" и виждаме последиците днес. Виждам едни объркани и агресивни хора тънещи в невежество и сеещи смърт, и разрушения.  

Но на теб ще ти кажа обратното, че като се осъзнаеш от заблудата, в която си се оплел, ще ти се изяснят нещата. Много хора като теб е имало, които са проповядвали подобни учения и са отричали божествеността на Исус и словото Му, но след това поради една или друга причина са осъзнавали, че живеят в заблуда и са си променяли отношението към Исус и живота им се променя и придобива смисъл.  Така, че докато си жив има надежда за теб, но не отлагай, че не знаеш утрешния ден. Защото този, когото отричаш, един ден ще съди хората. 

Ето поредното доказателство, че исляма не е миролюбива религия и принудата е основния метод за налагане му. Пак ми говори, че в Корана не се насърчава агресия, а  словесни спорове и че Мохамед проповядва любов, мир и разбирателство. Ако това е така, този на клипа щеше да е голям грешник, но не ми изглежда като наивен и заблуден мюсюлманин, а точно обратното. 

И възниква поредния въпрос: кой лъже,  мюсюлманите, които казват, че исляма е религия на мира или мюсюлманите като този, които казват, че исляма не е мирна религия? 

Ако нямат съгласие по този въпрос и си противоречат, как може да им се вярва на другите неща?

преди 6 часа, realno написа:

Ето поредното доказателство, че исляма не е миролюбива религия и принудата е основния метод за налагане му. Пак ми говори, че в Корана не се насърчава агресия, а  словесни спорове и че Мохамед проповядва любов, мир и разбирателство. Ако това е така, този на клипа щеше да е голям грешник, но не ми изглежда като наивен и заблуден мюсюлманин, а точно обратното. 

Какво на теб ти се струва е без значение. Съществуват факти.Знаеш ли какво е това факт?? Очевидно нямаш ни най малка представа.

Та фактите са следните.Фактите, а не нелепи излияния на  неук евангелист.И така още пъвия факт те опровергава

В България най-многобройната деноминация е източното православие. БПЦ обаче е създадена от Султана чрез негов указ.

Така че, както се вижда от факта не може и дума да става за принуда.

Когато се посочи един факт, който опровергава дадена теория - почтенния, честния човек признава, че теорията не отразява действителността, докато евангелиста излива хиляди нови лъжи за да прикрие предните.

Не може ти, който имаш определени проблеми с разбирането на елементарен текст да се произнасяш за по-сложни проблеми.До вчера ти неистово, а и с огромна страст  лъжеше и мажеше, дрънкаше какви ли не дивотии за да скриеш, че Аллах е Бога на Библията.И едва след като ти подчертах десет пъти и то още от първите  десет изречения на Библията, че пише точно Аллах, ти,  при това пак с полвин уста, призна.

Не може при такава очевидна страст и привързаност към лъжене да вземаме мнението ти на сериозно.Както се казва и в Библията - "вие сте по баща от дявола", а и  неговите мурафети са като твоите - лъжи, лъжи и пак лъжи.  

преди 10 часа, badr написа:

Какво на теб ти се струва е без значение. Съществуват факти.Знаеш ли какво е това факт?? Очевидно нямаш ни най малка представа.

Та фактите са следните.Фактите, а не нелепи излияния на  неук евангелист.И така още пъвия факт те опровергава

В България най-многобройната деноминация е източното православие. БПЦ обаче е създадена от Султана чрез негов указ.

Така че, както се вижда от факта не може и дума да става за принуда.

Когато се посочи един факт, който опровергава дадена теория - почтенния, честния човек признава, че теорията не отразява действителността, докато евангелиста излива хиляди нови лъжи за да прикрие предните.

Да ли знам какво е факт? Аз прекрасно знам, но ми се струва, че ти не знаеш.

Тъй като засягаш политика/а аз не искам да говоря за нея, а за учението на исляма/, ще ти припомня други факти, които удобно пропускате, защото не говорят добре за вярата ви.

- Аллах е предислямски бог на луната - исторически факт

- Мохамед е вярвал в предислямския бог на Луната - исторически факт

- исторически неточности в Корана - исторически факт

- унищожаване  и променяне на текстове от Корана - исторически факт

- насилствено налагане на исляма на арабския полуостров - исторически факт

- насилствено налагане на исляма в северна Африка, Испания и на Балканите - исторически факт

- избиване на свещеници и разрушаване на църкви и манастири по време на османското робство - исторически факт

- обезглавяване на християни и набиване на кол ако не се откажат от християнството и не приемат исляма - исторически факт

- отвличане на деца от родителите им и превръщането им в еничари - исторички факт

- геноцид над кореното население, където е стъпвал исляма  -  исторически факт

- казваш, че "БПЦ обаче е създадена от Султана чрез негов указ", но това не от добра воля, а под натиск  - исторически факт

Нещо да кажеш за тези факти? 

Освен това е факт, че  не отговаряш на въпросите ми. Защо ли?

- защо има исторически неточности в Корана след като е писан от Всезнаещия Аллах?

- кога се определя пола на плода в утробата на майката - при зачеване или по късно?

- спасил ли е Аллах семейството на Ной?

- Авраам кого е трябвало да пожертва според КОРАНА, Исак или Исмаил?

- след като е имало мюсюлмани преди Мохамед, кои са бил храмовете им на поклонение преди това?

- защо Мохамед е нарушавал собствените си заповеди? 

- позволява ли исляма педофилията, лъжата и сексуалните извращения над жени, които не са мюсюлманки?

Имам и други въпроси, но за сега отговори на тези.

Надявам се да ми отговориш с  факти и да докажеш, че наистина разбираш значението на тази дума?

преди 11 часа, badr написа:

Не може ти, който имаш определени проблеми с разбирането на елементарен текст да се произнасяш за по-сложни проблеми.До вчера ти неистово, а и с огромна страст  лъжеше и мажеше, дрънкаше какви ли не дивотии за да скриеш, че Аллах е Бога на Библията.И едва след като ти подчертах десет пъти и то още от първите  десет изречения на Библията, че пише точно Аллах, ти,  при това пак с полвин уста, призна.

Не може при такава очевидна страст и привързаност към лъжене да вземаме мнението ти на сериозно.Както се казва и в Библията - "вие сте по баща от дявола", а и  неговите мурафети са като твоите - лъжи, лъжи и пак лъжи.  

Предоставя ти се възможността да докажеш, че лъжа. Отговори ми на въпросите и докажи, че говоря лъжи. Ако ли не, лъжеца ще бъде друг. Нали?

Относно използването на думата "Аллах" от християни говорещи арабски, пак ти казвам, че тези християни когато използват названието "Аллах"нямат предвид предислямския бог на Луната, на когото на практика се покланят мюсюлмните днес като дори използват и неговия храм в Мека. Факт. Лично за мен използването на това название  не е правилно, но кой съм аз да ги съдя за това? Важно е сърцето и умът им да принадлежат на Исус и да вярват в Него като Господ, Бог и техен Спасител. Освен това  както сам можеш да видиш от разни клипове, не всеки арабско говорящ християнин използва названието "Аллах". Факт. 

- Аллах е предислямски бог на луната - исторически факт

Исторически факт е само, че преди разпространението на Исляма на арабския полуостров са били разпространени политеистрични вярвания при които Аллах е сочен като  върховния бог, но  са вярвали и в по-низши божества, за които се смятало, че способстват адептите да се приближат към Аллах.Тези божества били сочени като синове или дъщери на Аллах.Затова в Курана изповядващите тези вярвания са наречени съдружаващи.А и в Библията се  забранява да имаш друг бог освен Аллах, но както знаем същото политеистично вярване  е и троичния догмат.Ето това е строго исторически факт.   

- Мохамед е вярвал в предислямския бог на Луната - исторически факт

Мухаммад, обаче никога не е приписвал нито равни, нито подобни на Аллах.А тове  е типично за християнството.Освен взаимстването на троичния догмат от други езически вярвания и по конкретно от неоплатонизма, различни хора биват наричани подобни или преподобни.  

- исторически неточности в Корана - исторически факт.

Не съществуват исторически неточности в Курана.На теб просто ти се иска да има такива.

- унищожаване  и променяне на текстове от Корана - исторически факт

- насилствено налагане на исляма на арабския полуостров - исторически факт

- насилствено налагане на исляма в северна Африка, Испания и на Балканите - исторически факт

- избиване на свещеници и разрушаване на църкви и манастири по време на османското робство - исторически факт

- обезглавяване на християни и набиване на кол ако не се откажат от християнството и не приемат исляма - исторически факт

- отвличане на деца от родителите им и превръщането им в еничари - исторички факт

Нищо от това не е исторически факт, а плод на желанията ти.Избиване, налагане и други дрън, дрън. Исторически първият халифат е в Сирия - династията на Омеядите.

Факт е, че и до ден днешен в Сирия има християни, което няма как да бъде възможно ако са били избивани заради отказ  да приемат Исляма.

Факт е, че самият Мухаммад е подписъл мирен договор с християните, но ти бидейки лукав лъжесвидетел криеш този факт, защото те изобличава.

В Курана се казва, че няма насилие в религията, докато в християнството е канон, приет и утвърден на вселенски събори, избиването на друговерци, рязането на ръце, крака, езици и бичуване с волски жили.

Има над 10 000 запазени исторически документа - мирни договори м/у военачалници на ислямските войски и местни жители.Винаги при такива договори именно  ислямската армия е  гарант за неприкосновеността на  местните вярвания.

Ето това са фактите.

преди 5 часа, realno написа:

Освен това е факт, че  не отговаряш на въпросите ми. Защо ли?

Извинявай, но способността ти да възприемаш е проблема тук. Факт е, че не знаеш нито какво е дискусия, нито какво е валиден аргумент в такава.Отричаш факти и обстоятелсва признати от твоята деноминация и от такива със същата еклесия.Не може  професор Мецгер да се явява официално ръководител на групата издаваща и корегираща вашият вариант на Библията, а ти да отричаш твърденията му, че редактирал десетки хиляди сгрешени по една или друга причина текстове.Това са напълно недопустими прийоми.Че и пишеш "лицето Мецгер." в желанието си да принизиш световноизвестен авторитет.  

Това обезмисля всякакви отговори.Ти не търсиш такива, а само копираш различни нелепости. 

преди 6 часа, badr написа:

В Курана се казва, че няма насилие в религията, докато в християнството е канон, приет и утвърден на вселенски събори, избиването на друговерци, рязането на ръце, крака, езици и бичуване с волски жили.

Не прекаляваш ли малко?

Да, имало е такива неща, но не навсякъде и за определен период!

Нима няма такива примери и за исляма?

преди 6 часа, badr написа:

Нищо от това не е исторически факт, а плод на желанията ти.Избиване, налагане и други дрън, дрън.

Напротив!

преди 1 час, M.Николов написа:

Не прекаляваш ли малко?

Да, имало е такива неща, но не навсякъде и за определен период!

Нима няма такива примери и за исляма?

Напротив!

Прекаляват някои други с лъжите и инсинуациите си , а не той......

.....

И кое според теб е факт  от изброените неща от този смешник наричащ себе си реално , я да чуем ??   

преди 13 часа, realno написа:

насилствено налагане на исляма на арабския полуостров - исторически факт

Примерно.

преди 8 минути, M.Николов написа:

Примерно.

Всичкото значи така ли ?

Мдам.. е явно и ти си същия смешник тогава като този капут реално...

Аз казвам че това са пълни инсинуации и лъжи на база цъвулски комплекси 500 годишни... И съм прав на 100% ...

П.С И изобщо не съм на кеф да толерирам подобни....

преди 10 минути, M.Николов написа:

И си жив пример как не търпите чуждо мнение!

Аз съм жив пример как  не търпим  идиоти и комлексирани на Н-та степен реваншистки настроени  на база история цървули .. И се гордея с това....

А ти, ако искаш поне още да изглеждаш свестен,и да имаш лице за пред хората  бих те посъветвал да се усетиш че да подкрепяш идиотизмите на съплеменника си бай ганьовец само защото е такъв, не е признак нито за ум, нито за мъдрост...

Но това ти си решаваш....

П.С Та пак питам, кое е факт.. отговаря се с обосновка някаква, а не с алабализми и общи приказки 

преди 13 минути, Sinbad_ написа:

А ти, ако искаш поне още да изглеждаш свестен,и да имаш лице за пред хората  бих те посъветвал да се усетиш че да подкрепяш идоотизмите на съпеленника си бай ганьовец само защото е такъв, не е признак нито за ум, нито за мъдрост...

Виж сега, това дали ще изглеждам свестен в твоите или на някой друг очи ми е най-малката грижа.

Но едно нещо трябва да ти е да е ясно, няма да стоя равнодушен когато се правят опити да се изопачават фактите!

Да, @realno в някои случаи не е прав, но за някои неща е прав и нещата са такива каквито са, без значение дали на мен или теб ни харесва това!

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

преди 19 минути, M.Николов написа:

Виж сега, това дали ще изглеждам свестен в твоите или на някой друг очи ми е най-малката грижа.

Но едно нещо трябва да ти е да е ясно, няма да стоя равнодушен когато се правят опити да се изопачават фактите!

Да, @realno в някои случаи не е прав, но за някои неща е прав и нещата са такива каквито са, без значение дали на мен или теб ни харесва това!

Единствените факти които се изопачават са точно от този капутин пълен и комплексар реално.....

А ти че си мислиш че той казва истината, ми давай, доказвай кое е факт.....аргументирай кое му е истината на този лъжлив комплексар .... и защо е истина...

Аз виждам само поредния цървул надъхан с исторически комплекси решил да копипейства теологични уж доказателства от други подобни на неговия акъл автори.... И когато му се постави контратеза, не това не е така, неговото е вярно..дори без да се аргументира защо аджеба точно неговото трябва да е вярно а не другото..

А ти тука се пънеш че бадр бил прекалявал и че ние не сме възприемали други гледни точки... дамм... А реалнто капутче било давало факти истински.... 

Пфффффф.....

П.С Да вземем например твърдението за факт,  че исляма навсякъде бил провеждал геноцид на земите където бил стъпел.. ами добре бе , а как тогава твоето племе не само че е оцеляло 500 години под османско управление ( тоест под исляма ) , ами и се е увеличило и развивало, живеейки по спокойно от други християнски  населения и цели християнски управлявани страни в централна и западна европа например..дори по добре от населението в Руската империя по това време... А , това например кажи, щом считаш че тъпунгера говори истина с неговите твърдения...

Смешко.... 

Аз например мога да ти кажа как християнството е провеждало геноциди над не само съверници ( но друга деноминация ) но и над аборигени или друговерски племена...Само за пример да вземем Южна америка, и северна тоже..къде са им местните населения сега, развиват ли се, увеличават ли се, или са натикани в резервати като диви животни ...За насилието над мюсюлмански страни и групи в исторически план  дори няма да споменем... споко...

П.С И не пред моите очи как ще изглеждаш трябва да се притесняваш, а пред очите на мислещите хора като цяло, а такива има и сред твоите съплеменници ..или викаш  на такива автоматично им се лепва прякора предатели на национални каузи  и те изпадат на нивото на  турците и мюсюлманите автоматично нали, колаборационисти гадни... :)))))

преди 17 минути, Sinbad_ написа:

П.С Да вземем например твърдението за факт,  че исляма навсякъде бил провеждал геноцид на земите където бил стъпел.. ами добре бе , а как тогава твоето племе не само че е оцеляло 500 години под османско управление ( тоест под исляма )

Ми, да те питам и аз тогава...как са оцелели народите от Африка под властта на Западно-европейските държави, като забележи, не отричам жестокостите прилагани към местното население?

преди 17 минути, Sinbad_ написа:

Само за пример да вземем Южна америка, и северна тоже..къде са им местните населения сега, развиват ли се, увеличават ли се, или са натикани в резервати като диви животни ...

За Северна мога да се съглася до някъде, но за Южна е смешно дори да се твърди подобно нещо!

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

преди 8 минути, M.Николов написа:

Ми, да те питам и аз тогава...как са оцелели народите от Африка под властта на Западно-европейските държави, като забележи, не отричам жестокостите прилагани към местното население?

Ами ти това ще го кажеш,не аз твърдя че исляма навсякъде където е стъпвал е провеждал геноцид..Африка, Индокитай ( Индия под управлението на наглосаксите... добре че са били още тогава много паплач , та милиони жертви там не се считали и забелазвали почти )  ако искаш, или Китай дори при Цин , с опиумните войни и подавянето на възстанията на боксьорите например ... 

Та давай и другите точки дето били факт.. нещо за навсякъде било провеждано насилствено ислямизиране например ??

Или набивали навсякъде на кол живи уж дето не искали да примета исляма :)))

И така нататътк тъпизмите изсмукани от много гледане на пропагандни филмчета като време разделно , дето великия бай ганьо се пънел юнашката, но вярата си не давал, дори на кол набит крещял слава  Христааааа :)))) .. 

пффф..направо почвам да се ядосвам само от това че ми се налага да споря с подобни идиоти подпрепящи подобни комплексарски тези....

преди 17 минути, M.Николов написа:

Не можеш ли да спориш, спокойно без да обиждаш опонента си?

Когато споря с тъпаци, към тях се отнасям като към такива.. Защото те с гледните си точки доказват още в началото колко им е в тиквите...да не говоря ако са подходили и с нагло просташки тези 

Не може идиот да ми излиза с такива твърдения , и да казва не, това са факти и да очаква после спокойно аргументирано.. Не, съжалявам, моята толерантност към това е НУЛА ....

Ако е искал спокойно дебатиране, нямаше да излиза с такива твърдения очеизвадно изсмукани и клиширани от комплекси ..Пълни с лъжи, и нарочно подклаждащи и търсещи точно такъв ефект..

Е , получават си ефекта по пълна програма... Уважението е двустранен процес... 

преди 27 минути, M.Николов написа:

За Северна мога да се съглася до някъде, но за Южна е смешно дори да се твърди подобно нещо!

Така ли,.. явно за конкистадори не си чувал виждам.. за ацтеките, маите, инките също... За по малките племена и държавици там няма и да споменавам... Къде са сега , къде е остатъка от населението им изобщо, колко са, как живеят..А и да, каква религия все още изповядват, как им е предложена ( наложена ) .. така де, нали все пак темата е и за това...защо изобщо се изучават като изчезнали цивилизации.. а българите не .... при все че южна америка от началото на завоюването до сега са изминали пак към 500 години ( от 1500 година грубо до сега ) ..Испанци, португалци, наглосакси,все християни нали...А местните племена в Австалия, Нова Зенландия ( дето нашумя напоследък ) .. някой от тях останал ли е непокръстен  досега ....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.