Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 16 минути, _Aumi_ написа:

т.е. „отдаден на Бога“

:) А как се превежда Лах, Ислям? :) 

Според мен не става въпрос за отдаден на Бог, а мислещи за БогЪт. 

ОК, ти ако се отдаваш на Бога - Не възразявам ... :) Други пък си мислят за Бог дали е техния или е Богът.... :)

Аз съм отдал живота си за човеците.  Друг е въпроса дали създавам човеци или вярващи!!! :)

= И в това отношение, то по-важен е Създателят!!! = Той при исляма Лах ли е??? :) 

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 421,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 6 минути, dioib написа:

А как се превежда Лах, Ислям?

Думата Аллах (ﺍﷲ) на арабски буквално се превежда Бог-ът (Ал обозначава пълен член). Арабските християни казват: Al lah al-Ab, Al lah al-Ibn, Al lah al- Ruh al Kudus = Бога Отца, Бога Сина, Бога Святия Дух на арабски.

https://voinaimir.info/2018/05/allah-meaning-origin/

Ис лям е подобно на ис раел ... :) 

Аръ дис Гот ор Год??? :) 

преди 24 минути, _Aumi_ написа:

на арабски буквално

От или на??? :) 

Попитах за Лах??? После за лям ... какво е???  :) 

Иначе ще излезе, че исляма е християнска ерес ... :) = Което не е вярно!!! :) 

:offtopic_s:Имам предложение:

@_Aumi_ да я произведем като Женски Аятолах при мюсюлманите. Тя по-добре разбира от Бог. :) 

Какво пък, при християните има Папеса Йоана ... :) 

Или какво, ая то лах нея ил мен ая ту лах бъ ... :)  

преди 2 часа, dioib написа:

Ис лям е подобно на ис раел ... :) 

Аръ дис Гот ор Год??? :) 

От или на??? :) 

Попитах за Лах??? После за лям ... какво е???  :) 

Иначе ще излезе, че исляма е християнска ерес ... :) = Което не е вярно!!! :) 

:offtopic_s:Имам предложение:

@_Aumi_ да я произведем като Женски Аятолах при мюсюлманите. Тя по-добре разбира от Бог. :) 

Какво пък, при християните има Папеса Йоана ... :) 

Или какво, ая то лах нея ил мен ая ту лах бъ ... :)  

Нямам такива желания и претенции. Още повече, че съм против всяко делене на религии, след като Богът е Един!

Това разделяне на религии и секти, не е довело до нищо добро.

За арабския трябва да питаш някой арабин. Посочих ти какво обясняват в уикито. Останалото са твои интерпретации, които са смешни при положение, че не познаваш арабския.

преди 4 часа, dioib написа:

а на Богът, който е пратил архангел Гавраил при Мохамед

Архангел Гавраил се явява на бащата на Йоан Кръстител. 

Лука 1:19 "Ангелът в отговор му каза: Аз съм Гавриил, който стои пред Бога; и съм изпратен да ти говоря и да ти благовестя това."

Архамгел Гавраил носи вестта за раждането на Исус. 

Лука 1:26 "А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет,........Лука 1: 35 "И ангелът в отговор й рече: Светият Дух ще дойде върху ти, и силата на Всевишния ще те осени; за туй, и светото Онова, Което ще се роди от тебе, ще се нарече Божий Син."

Ако наистина архангел Гавраил е говорил на Мохамед, нямаше да му говори лъжи за Исус. :cool:

Същия Архангел Говори и в Стария завет, но никога не ги насилва както прави с Мохамед. Следователно не Арахангел Ганвраиил е говорил на Мохамед, а демон., което автоматично означава, че корана е лъжа и не е от Бог. 

преди 1 час, _Aumi_ написа:

...познаваш арабския.

Да, не владея арабски. И други езици не владея. Дори не съм виждал Коран на български. Има ли такъв? 

Не владея също и араменски. 

Според теб обаче Богът е един! Но, това не е Бог!!! = В всяка религия има божества. Не във всяка има обаче изначален сътворител на този свят.  И в тоя смисъл Бог се именува по различен начин в даден език. Бог равен ли е на Лах? Или е равен на То? Той той ли е или тя? 

Останалото е творчество. То може да е смехотворно или адекватно. :) = Знам само, че ти нямаш адекватно разбиране по отношение на Бог и си прела за себе си Богът!!! Всяко друго вероучение не го признаваш! 

Но ти се "тикаш" в раздел религии и .... те ... проповядваш някакво учение, което го интерпретираш като религия. = Това е идеология твоето, а не правилно забиране на Божията Същност, Божата Промисъл или Божествената природа на този свят.   

За моето предложение = То бе сарказъм!!! :) Кой разбрал = разбрал ... :) 

Бъди щастлива и прави Любов!!! 

на 13.01.2024 г. в 14:09, realno написа:

Това го потвърждават и археологическите  факти. Вярвам, че

:lol6:мъка, мъкаааа!!! Душицата се вживява на пастор и сред Калдата.

Интернет-църквата тясна за неговата душа е и са нужни нови простори ...

преди 7 минути, realno написа:

Следователно не Арахангел Ганвраиил е говорил на Мохамед, а демон., което автоматично означава, че корана е лъжа и не е от Бог. 

Спори с другите ...  :) Все пак тук не преподаваме теология или ислям ... :) 

Попитах от любопитство някой да ми сподели какво е "лах" и какво е "лям". 

По отношение  на Корана: Това е основен закон! Това не е канон!!! Един вид конституция за мохамеданите. При тях държавната и религиозната власт са обединени. Другите са гяури (друго вярващи)!!! В техните владения, ако се държиш неуважително си имат свой съд и прочие ... = Там не може да се смята, че има цивилизационен начин, а има само и единствено техен начин!!! Той трябва да е по техния Коран!!!   

преди 3 минути, dioib написа:

Спори с другите ...  :) Все пак тук не преподаваме теология или ислям ... :) 

Не спорят с теб, а се възползвах от това, че спомена за архангел Гавраил за да обясня някои потребители, че божиите ангели не насилват хората както демоте и че няма как един същ ангел да си противоречи, както си противоречат бога на корана и на Библията. Хубав ден. 

преди 6 часа, realno написа:

Ако наистина архангел Гавраил е говорил на Мохамед, нямаше да му говори лъжи за Исус. :cool:

Какво е говорил архангелът на Мохамед за Исус?

Цитат

както си противоречат бога на корана и на Библията.

В какво си противоречат?

преди 6 часа, dioib написа:

Дори не съм виждал Коран на български. Има ли такъв? 

https://d1.islamhouse.com/data/bg/ih_books/single/bg_Translation_of_the_Meanings_Quran.pdf

на 13.01.2024 г. в 16:34, glen написа:

Няма ли да има много повече смисъл да приемем, че има фундаментални и непреодолими различия между християнството и исляма и просто да се откажем от цялото това безполезно търсене на точки на теологично съгласие?

Че кой  търси точки на теологично съгласие? 

А най-много смисъл виждам в това да понаблегнете и действително да поизучите собствената си религия и писания, а не да ни занимавате с вашите лъкардийки тук.

Приличате на деца.

Проблемът с неразбирането е, във вживяването. Заради него приоритетът се променя в различията, в разликите. А те са само в детайлите и вместо в голямата и обща картина, вживяването измества плана към подробностите.

Различията в подробностите са естествени, предвид че е налице задължителна адаптация към различните култури, различието по време, място и социални особености.

Както децата - когато имат нужда да се "отделят" залагат на разликата в "играчките" - в цвета, големината, формата... и всичко до което могат да добият различие... Но играчката е играчка и тя е съвсем сходна на играчката на другото дете - по роля, значение, смисъл, стойност, важност при проекцията...

Важността на една религия да се 'отдели' от друга като нея - винаги следва определени форми на 'подробности'. Всяка идеологическа форма, залага на различието от другите, за сметка на "обявяването за свое".

Всичко това има значение относно начина на формиране  на група по идеологически признаци, чрез задължителното "отделяне" от друга група. Тук особено значение е че основата на свещеното слово - е една. И за целите на 'отделянето" се търсят подходящи "различия" в него. Понеже в писмено слово детайлите са сложни, налага се да се изменя интерпретацията. И - воала.

Особеностите на социалната групова идентификация се формират именно през създаването и приемането на определена договорена социална идеологична приказка. Това са съвсем основни потребности, основаващи се на човешките психични особености и характеристики по които се формира и организират човешки групи - т.н. "общности". Дали ще стигнат до фаза 'нация" или "народ", или просто с други отличителни характеристики според договорен признак за различие от същото на друга, вече формирана група - това са подробности и нюанси.

преди 15 часа, _Aumi_ написа:

Благодаря! 

Вчера ми доложиха, че  българския вариант е цензуриран, а за подробности и т.н. да се запозная с френския. 

За момента изчаквам някой от тук при добро желание да сподели какво е "лах" и "лям"! 

НО, понеже ме считат за "отворен" .... едва ли ще го направят. :) = Да задоволят любопитството ми. :) 

преди 7 часа, _ramus_ написа:

Проблемът с неразбирането е, във вживяването.

Това при теб ли е проблемът? :) = ОК, но едва ли някой от тук ще ти помогне, за да го разрешиш. 

Което директно те праща в тази констатация:

преди 13 часа, badr написа:

Приличате на деца.

= И тази тема я превръщате в способ да се изявите като по по по най разбиращи сложността и вярно отразяващи проблема на другите. 

Теологичните спорове не са от вчера. Те въобще не са свързани с някаква научност. 

Принципно вярващите изобщо не ги вълнува какъв ти е твоя проблем или какво ти считаш за истина. 

Колкото и да се представяш за "Разбивач на митове" посредством някакви психологически псевдо анализи, то все по-вече показваш своето невежество и арогантност. :)  

преди 15 часа, _Aumi_ написа:

Какво е говорил архангелът на Мохамед за Исус?

В какво си противоречат?

Не ми отговори на въпроса: според кои критерии преценяваш нещо да ли е истина или лъжа.

Архангел Гавриил не е говорил на Мохамед, че да си противоречи, а както писах това е демон имитиращ архангела. Сатана много обича да имитира Бог. За да си противоречи архангела означава, че Бог си противоречи, но Той не го прави.

Ще е хубаво да науча как различава един имитиращ духовен продукт от истински. Благодаря.  

преди 2 минути, realno написа:

Не ми отговори на въпроса: според кои критерии преценяваш нещо да ли е истина или лъжа.

Архангел Гавриил не е говорил на Мохамед, че да си противоречи, а както писах това е демон имитиращ архангела. Сатана много обича да имитира Бог. За да си противоречи архангела означава, че Бог си противоречи, но Той не го прави.

Ще е хубаво да науча как различава един имитиращ духовен продукт от истински. Благодаря.  

А ти според кои критерии твърдиш, че е истина, че архангел Гавраил не е говорил на Мохамед, но пък му бил говорил демон?

По какви критерии трябва да приемаме, че писаното в Библията е Истина, а в Корана - лъжа?

преди 13 часа, badr написа:

Че кой  търси точки на теологично съгласие

А най-много смисъл виждам в това да понаблегнете и действително да поизучите собствената си религия и писания, а не да ни занимавате с вашите лъкардийки тук.

Приличате на деца.

Кой ли? Мохамед чрез корана.  :(

Сура / глава от Корана / 29, аят / чудо, знамение, стих, строфа / 46 –
46. И спорете с хората на Писанието само по най-хубавия начин, но не и с онези от тях, които угнетяват, и кажете: „Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас. Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени.“

Когато сравняваме корана и Библията, Аллах и Бога на Библията ние го правим въз основа на записаното на в корана. Все пак вие претендирате, че Аллах е същия като Йахве, а не ние.  :)

преди 14 минути, _Aumi_ написа:

А ти според кои критерии твърдиш, че е истина, че архангел Гавраил не е говорил на Мохамед, но пък му бил говорил демон?

По какви критерии трябва да приемаме, че писаното в Библията е Истина, а в Корана - лъжа?

Наука, археология, история, богословие, лични опитности и преживявания, свидетелството на други хора, които са били едни преди да повярват в Исус и след това, свидетелствата на хора (деца и възрастни), които са имали среща с Исус и ангели,преживявали са ада и рая;  свидетелствата на бивши мюсюлмани, които са имали свръхестествени преживявания с Исус, въпреки, че не са Го познавали; чудесата, които стават в името на Исус; това, че пророчествата се изпълняват по отношение на Исус и света и т.н.

А ти ? 

преди 7 минути, realno написа:

Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас. Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени.“

Значи няма разлика - Богът от Корана и Богът от Библията, е един и същ!

преди 8 минути, realno написа:

Наука, археология, история, богословие, лични опитности и преживявания, свидетелството на други хора, които са били едни преди да повярват в Исус и след това, свидетелствата на хора (деца и възрастни), които са имали среща с Исус и ангели,преживявали са ада и рая;  свидетелствата на бивши мюсюлмани, които са имали свръхестествени преживявания с Исус, въпреки, че не са Го познавали; чудесата, които стават в името на Исус; това, че пророчествата се изпълняват по отношение на Исус и света и т.н.

И как тези неща доказват твърдението ти, че архангелът който говорел на Мохамед не бил архангел Гавраил, а демон?

преди 9 минути, realno написа:

А ти ? 

На здравият ми разум! 😉

преди 13 минути, realno написа:

Когато сравняваме корана и Библията, Аллах и Бога на Библията ние го правим въз основа на записаното на в корана. Все пак вие претендирате, че Аллах е същия като Йахве, а не ние.  :)

Кои сте тези "ние"? Ти от името на всички християни ли се изказваш? Доста нагло. А и християнството предхожда исляма. Нормално е в него да не се коментира нещо, което още го няма. Но пристиянството нито е първата религия, нито първата монотеистична. То също не се споменава конкретно от предхождащите го. Нормално е Бог да се описва с някои разлики. Това все пак са човешки описания - несъвършени и непълни. Книгите в новия завет са писани от хора. Всеки човек представя видяното пречупено през собственото му разбиране и психика. Ако се и освободил от личното, вече за мен не е човек.

преди 6 минути, _Aumi_ написа:

Значи няма разлика - Богът от Корана и Богът от Библията, е един и същ!

Ако вярваш на корана и Мохамед - няма. 

преди 7 минути, _Aumi_ написа:

На здравият ми разум! 😉

Значи здравия разум изключва науката, историята, археологоията, личните преживявания, променения живот на милиони хора и т.н. Здрав разум няма що? 

Като е тръгнало да се съмняваш във всичко и отхвърляш очевидни, доказани и опитани неща, сигурна ли си, че си със здрав разум? Според кой критерий мислиш, че разума ти е здрав?  :( 

Няма да те питам дали земята е плоска или кръгла, че пак ще заговори "здравия ти разум" и ще стане страшно.:wink12:

Хубав ден! 

преди 3 минути, Just a Stranger написа:

Кои сте тези "ние"? Ти от името на всички християни ли се изказваш? Доста нагло. 

Разбира се! Очакваш всички християни да се наредим във форума и да пишем ли? Или очакваш християните да приемат, че Аллах и Бог, корана и Библията са едно и също. Когато казвам ние, казвам какво е учението на Библията и какво мислят християните, които вярват в нея. Ще се радвам и други християни да пишат от мое име. 

преди 7 минути, Just a Stranger написа:

А и християнството предхожда исляма. Нормално е в него да не се коментира нещо, което още го няма. 

Точно защото християнството и юдаизма предхождат исляма е смешно да се твърди, че Аллах е бога на юдеи и християни. Това се нарича наглост. 

Ако Бог искаше да изпрати Мохамед за пророк щеше да го предскаже, защото Бога на Библията знае бъдещето, а не е като Аллах, който нито предсказва, нито върши чудеса, нито говори на хората, нито е в рая с тях. В Библията има над 300 пророчества, които се изпълняват в Исус и 0 пророчества за Мохамед, че ще бъде пророк. Не подценявай Бог и Библията. Тя не е просто книга, а Божие слово. 

преди 12 минути, Just a Stranger написа:

Нормално е Бог да се описва с някои разлики. Това все пак са човешки описания - несъвършени и непълни. Книгите в новия завет са писани от хора. Всеки човек представя видяното пречупено през собственото му разбиране и психика. Ако се и освободил от личното, вече за мен не е човек.

Разлики може да има при второстепенни неща, но няма как Бог да си противоречи за това, кой е Исус, да ли е Божий син или не, дали е умрял на кръст или не, дали е възкръснал или не, дали се е възнесъл или не. Ти ще си противоречиш ли по отношение на детето си? 

преди 20 минути, realno написа:

смешно да се твърди, че Аллах е бога на юдеи и християни. Това се нарича наглост. 

Наглост е да твърдиш, че има само един Бог Създател, но да казваш, че е лъжа когато други писания твърдят същото.

преди 20 минути, realno написа:

В Библията има над 300 пророчества, които се изпълняват в Исус и 0 пророчества за Мохамед,

Според юдеите Исус не изпълнява нито едно пророчество от тяхното писание. 

преди 9 минути, realno написа:

Ако вярваш на корана и Мохамед - няма. 

Значи здравия разум изключва науката, историята, археологоията, личните преживявания, променения живот на милиони хора и т.н. Здрав разум няма що? 

Като е тръгнало да се съмняваш във всичко и отхвърляш очевидни, доказани и опитани неща, сигурна ли си, че си със здрав разум? Според кой критерий мислиш, че разума ти е здрав?  :( 

Няма да те питам дали земята е плоска или кръгла, че пак ще заговори "здравия ти разум" и ще стане страшно.:wink12:

Хубав ден! 

Тези плоски манипулации ги използвай някъде другаде. Подобни послания могат да работят само, ако някой вече е убеден в тях. Ей така за (само)убеждаване, за да се провери кой с какви нагласи е. Необходимостта да се дистанцираш от мюсюлманите е твоя лична, търсеща собствена аудитория, която да е само твоя. Един християнин не би следвало да обръща такова внимание върху другите религии, защото ако вярва в своята, тя му е достатъчна. Не е нужно да ги отхвърля за да я следва. По-скоро показва ниска вяра. Винаги зад подобни действия стоят други мотиви. В случая ти не утвърждаваш християнството. Утвърждаваш себе си, личните си предпочитания, представяйки ги за нещо повече. Ако Бог е дал свобода на хората да вярват и решават, това следва да се уважава. 

преди 8 минути, Just a Stranger написа:

Ако Бог е дал свобода на хората да вярват и решават, това следва да се уважава. 

Уважавам свободната воля на всеки човек, но това не означава, че трябва да се съгласявам с мненията които смятам, че са лъжа и да я премълчавам. Това правите и вие. Бог е дал свободна воля, но това не означава, че е съгласен и "уважава" лъжата и  греха. Бог иска да се познава истината, но според Него това не става с налагане и насилие както мюсюлманите налагат вярата си, а чрез информиране, което и правя. Ако имаш претенции за това те трябва да бъдат към исляма, а не към християнството. 

Така, че несъгласието с мнението на събеседника не означава неуважение към него, нито налагане на моето мнение. Освен това никого не принуждавам да пише по темата, а всеки доброволно участва, както и ти. Не вярвам да се чувстваш принуден за каквото и да било, нали? 

преди 50 минути, _Aumi_ написа:

Наглост е да твърдиш, че има само един Бог Създател, но да казваш, че е лъжа когато други писания твърдят същото.

И Библията и корана твърдят, че има само един Бог, но според теб само ние сме нагли. Странно?

Въпроса не е кой какво твърди, а кое е истина или лъжа. За това те попитах по какви критерии отсяваш истината от лъжата. Явно само "здравия разум" не стига. 

преди 1 час, realno написа:

Разбира се! Очакваш всички християни да се наредим във форума и да пишем ли? Или очакваш християните да приемат, че Аллах и Бог, корана и Библията са едно и също. Когато казвам ние, казвам какво е учението на Библията и какво мислят християните, които вярват в нея. Ще се радвам и други християни да пишат от мое име

Нищо не очаквам. Но ти не си християните. Много си далеч от повечето всъщност. Бог е един и тези деления на наш и ваш Бог не е християнско. То е съвсем личен стремеж да покажеш, че ти си прав, а другите не. При това с доста произволни твърдения и емоционални послания. В последните ти три-четири мнения е пълно с такива спекулации. Християните не са умрели да пишат от твое име. Но пък ти се произнасяш от тяхно и дори отричаш, че има проблем в това. Ти можеш единствено да се изказваш от свое собствено име или в най-добрия случай на тези, които представляваш. Това не са всички християни и Библията.

преди 25 минути, realno написа:

Уважавам свободната воля на всеки човек, но това не означава, че трябва да се съгласявам с мненията които смятам, че са лъжа и да я премълчавам

Не трябва да убеждаваш. А ти опитваш точно това. Никой в нищо не те е карал да се съгласяваш. Но ако те дразни, че някои хора (всъщност повечето) са със съвсем различно мнение, това си е твой проблем, ако не можеш да го приемеш. 

преди 31 минути, realno написа:

Бог е дал свободна воля, но това не означава, че е съгласен и "уважава" лъжата и  греха.

Е да де, но нали се сещаш, че всеки сам трябва да достигне до истината. Иначе всички щяха да са създадени така, че да я знаят и приемат. Освен това ти налагаш своята представа за грях и истина. За мен обаче те са доста неточни и непълни. 

преди 35 минути, realno написа:

Така, че несъгласието с мнението на събеседника не означава неуважение към него, нито налагане на моето мнение. Освен това никого не принуждавам да пише по темата, а всеки доброволно участва, както и ти. Не вярвам да се чувстваш принуден за каквото и да било, нали

Значи другите изказват мнение, но ти пишеш от името на всички християни и Библията? Защо открито не признаеш, че и ти изказваш единствено собственото си мнение?

преди 2 часа, realno написа:

разум изключва науката, историята, археологоията

айде стига с повторенията на тия фейкове.

И 100 пъти да ги повториш пак ще са си фейк.

Тва на службите ти може да минава, но за друго не става.

преди 1 час, Just a Stranger написа:

То е съвсем личен стремеж да покажеш, че ти си прав, а другите не.

всеки пастор го играе така - това е задължителна част от храмовия спектакъл. Васето просто си кара по инерция.

Ти самият, когато изпаднеш в проповедните си напъни, си по същия начин.

Не трябва да убеждаваш. А ти опитваш точно това.

това му е работата - буквално и метафорично. :)

И е крайно време да не се повтаря и нелепостта че дадени вярвания били "мнения". Вероятно за народна клюкарница може би е така, но за друго - не е сериозно.

Нищо не очаквам. Но ти не си християните. Много си далеч от повечето всъщност. Бог е един и тези деления на наш и ваш Бог не е християнско. То е съвсем личен стремеж да покажеш, че ти си прав, а другите не. При това с доста произволни твърдения и емоционални послания. В последните ти три-четири мнения е пълно с такива спекулации. Християните не са умрели да пишат от твое име. Но пък ти се произнасяш от тяхно и дори отричаш, че има проблем в това. Ти можеш единствено да се изказваш от свое собствено име или в най-добрия случай на тези, които представляваш. Това не са всички християни и Библията.

Къде съм писал, че Бог е наш? Да не сме Го създали ние? Нито е твой, нито е мой. Ние сме Негови. Той е този който е. 

Не трябва да убеждаваш. А ти опитваш точно това. Никой в нищо не те е карал да се съгласяваш. Но ако те дразни, че някои хора (всъщност повечето) са със съвсем различно мнение, това си е твой проблем, ако не можеш да го приемеш. 

Защо да не убеждавам? Забранено ли е? Лошо ли е? Ти как ме убеждаваш да спра да убеждавам. Не е ли това целта на форума, с доводи да се достигне до пресечна точка и евентуално до истината? Или трябва да се съгласяваме със всеки и със всичко? Ти така ли правиш? Ако е така, защо не съгласиш с мен, а ме убеждаваш се спра да пиша това, което мисля? 

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

Е да де, но нали се сещаш, че всеки сам трябва да достигне до истината. Иначе всички щяха да са създадени така, че да я знаят и приемат. Освен това ти налагаш своята представа за грях и истина. За мен обаче те са доста неточни и непълни. 

Как го разбираш "всеки сам трябва да достигне до истината"? Как се стига "сам" до истината без информация от различни източници? На кого съм сложил чатала на врата и го принуждавам да приеме една или друго мнение? 

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

Значи другите изказват мнение, но ти пишеш от името на всички християни и Библията? Защо открито не признаеш, че и ти изказваш единствено собственото си мнение?

Пиша в какво вярват християните въз основа на Библията, а не от тяхно име. Съжалявам, ако те дразни това, че моето мнение съвпада с мнението на повече християни по отношение на исляма и основните доктрини на Библията. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.